Van Gangelen legt uit waarom Geertruida nooit interviews geeft

Maandag, 1 februari 2021 om 07:42Dominic Mostert • Laatste update: 07:43

Lutsharel Geertruida behoorde zondag tot de uitblinkers bij Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen PSV (3-1 zege), maar verscheen na de wedstrijd niet voor de camera's. De rechtsback geeft zelden interviews en dat heeft volgens presentator Jan Joost van Gangelen niet te maken met onwil, maar met spraakproblemen: Geertruida stottert erg, geeft de verslaggever van ESPN aan bij Dit was het Weekend.

Van Gangelen vertelt dat de zender via sociale media vaak de vraag krijgt waarom Geertruida nooit voor de camera verschijnt. "We hebben het overlegd met Feyenoord en nu is er misschien wel een reden om het uit te leggen, want hij heeft weer goed gespeeld", legt Van Gangelen uit. "Hij stottert enorm. Daarom heeft Feyenoord in samenspraak met hem besloten om voorlopig geen interviews te doen. Ze hebben samen geprobeerd om iets op te nemen voor de fans, maar zelfs dat lukt niet. Dat is voor hem zelf natuurlijk ook heel vervelend. Hij vindt het ook oké dat we dat melden. Dat hebben we afgesproken met Feyenoord.”

Geertruida speelde een hoofdrol bij het eerste doelpunt van Feyenoord. Nadat hij Mauro Júnior het bos in stuurde, behield hij het overzicht en stelde hij Mark Diemers in staat om er 1-0 van te maken. Ook zijn defensieve taken deed hij naar behoren, merkt Mario Been op. "In de tweede helft hebben ze gevochten als leeuwen en hij is daar met name belangrijk in geweest." Arnold Bruggink roemt de multifunctionaliteit van Geertruida, die in zijn ogen ook kan inschuiven als rechtermiddenvelder; Kenneth Perez bestempelt hem als de revelatie van het seizoen bij Feyenoord. Bruggink kan zich daarin vinden. "Het gaat bij Feyenoord vaak over Orkun Kökçü, terwijl deze jongen van twintig ook geweldig speelt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door leeuwerik)

Speelde vandaag ook weer heerlijk. Hopelijk volgend jaar in het centrum van onze verdediger

31 januari 2021 om 20:02

Juist! Ik denk dat Geertruida in het centrum nog beter tot zn recht komt. Dan kun je Svensson transfervrij oppikken (mits hij zelf wilt) en Denzel Hall doorschuiven en zit je op de rechtsbackpositie weer gebakken

31 januari 2021 om 20:07

Ik heb er oprecht echt zin in om Geertruida in het centrum te zien komend seizoen. Eerder dit seizoen was hij er ook al sterk.

31 januari 2021 om 20:08

Hall verhuren en nieuwkoop proberen te verlengen. Bracht vandaag toch weer wat gif in het spel. Prima speler voor het laatste kwartiertje

31 januari 2021 om 20:12

Ben niet zo kapot van Nieuwkoop. Hij voetbalt mee, maar brengt niks extra's. Ik ben zeer gecharmeerd van Hall (was helaas een tijdje geblesseerd). Die jongen is bloedsnel en brengt aanvallend echt iets extra's. Is fysiek ook enorm gegroeid de afgelopen jaren

31 januari 2021 om 21:13

Gif heeft hij zeker, al zorgt dat er soms ook voor dat hij wat wild is. Het leek er ooit op dat hij Karsdorp probleemloos op kon volgen en in 17-18 scheelde het ook nog enorm als hij kon spelen. Daarna vooral blessures natuurlijk en niet dat niveau gehaald, maar het is fijn om hem erbij te hebben

1 februari 2021 om 07:47

Duidelijk dat dit z'n laatste seizoen is,en dat ie zijn weg vervolgt bij een degelijke Duitse club. Geertruida moet echt stappen zetten,anders mist ie echt die boot.

1 februari 2021 om 10:05

@messi - Hij zet juist stappen? Of op wie doel je?

31 januari 2021 om 20:07

Ik zou hem graag blijven zien als rechtsback ik vind hem erg snel goede actie en wat ik meestal mis bij een back en dat heeft hij wel overzicht. Als hij zich kan blijven ontwikkelen, vindt ik Geertruida misschien wel een logische keuze als rechtsback in het Nederlands. Ik vind hem namelijk een veel betere voorzet en overzicht hebben dan Dumfries.

31 januari 2021 om 22:27

Blij om te zien dat ik niet de enige ben die vind dat ie zich op rb moet focussen. Goede rechtbacks zijn schaars , moeilijk te vinden. Terwijl goede cv’s relatief makkelijk te vinden of zelfs op te leiden zijn. Je kan om die reden ook veel meer geld vangen als ie zich zo door blijft ontwikkelen. Bovendien zal hij in Oranje meer kans maken als rb dan als cv. Dus zowel voor Feyenoord als voor Geertruida zal het beter zijn om op rechtsback te focussen.

31 januari 2021 om 22:31

Mwa, valt toch wel mee dat verschil in bedragen voor centrale verdedigers in backs? Vind juist dat Geertruida niet zo'n bijzondere back is (in modern voetbal) en centraal juist veel completer is en daardoor meer waard kan zijn. Maar goed los van waarde vind ik hem zelf ook in het centrum beter.

31 januari 2021 om 23:15

Verschil is idd niet groot, raar eigenlijk aangezien backs veel schaarser zijn dan cvs. Ik vind Geertruida een uitstekende back eerlijk gezegd. Is snel , heeft een prima voorzet , prima overzicht. Hij moet nog wel werken aan zn positionering in balbezit als de bal bij de verdedigers of middenvelders is. Ik wil hem best op cv zien maar niet permanent.

1 februari 2021 om 10:08

Ja, zoals je zegt: 'prima'. Dat gaat van hem nog geen uitstekende back maken. Terwijl zijn verdedigende en opbouwende kwaliteiten van hem juist wel een erg goede centrale verdediger kunnen maken.

31 januari 2021 om 22:16

Ik hoop dat ie op de vleugel blijft spelen. Daar heeft ie potentie. In het centrum zie ik hem niet tot z'n recht komen. Niet qua lengte, niet qua spel. Heb het idee dat ie centraal op 50 procent zit terwijl ie op rechtsback wel 100 procent kan leveren.

31 januari 2021 om 22:29

Je weet toch wel dat hij praktisch even lang is als Senesi? Bovendien kopsterk, snel, goede tackle én opbouwend sterk. Ik sta er juist compleet andersom in, haha.

31 januari 2021 om 22:29

Denk dat ie als cv prima mee kan in de Eredivisie. Op rechtsback zie ik inderdaad veel meer potentie en mogelijkheden voor Geertruida. Zoals ik hier boven aangaf , goede (rechts)backs zijn schaars. Dus als ie zich kan profileren op die positie dan zullen er grotere clubs interesse tonen.

31 januari 2021 om 23:36

Ik denk dat hij op rechtsback verder kan komen dan de eredivisie. Hij is lekker fel net als dumphries en heeft wel zachte voetjes. Ik ben totaal niet voor feyenoord maar dit is wel een speler waarin ik potentie zie na een hele lange tijd niets of net niet spelers. Malacia ontwikkelt zich ook lekker en ik ben nog steeds de Malacia niet vergeten die in de CL het gras bijna opvrat in de kuip. Ook hem dicht ik een grote toekomst toe mits hij zich door blijft ontwikkelen. Kokcu doet me denken aan achabar.. Veel opgehemeld denkt al vanaf zijn 14e een vedette te zijn en nergens voor te hoeven werken.

31 januari 2021 om 22:54

Als ik hem was zou ik me als rechtsback doorontwikkelen. Ik bedoel de man voor die plek in Oranje is Dumfries. Die is hij echt zo voorbij als hij zo doorgaat.

Logisch dan ook, sneu voor die jongen want dit zal hem vast belemmeren om zich te uitten richting de fans bijvoorbeeld.

1 februari 2021 om 10:14

Is maar net hoe je jezelf presenteert natuurlijk. Een Erben Wennemars stotterde ook enorm, maar daar heb ik me nooit aan gestoord. Gewoon jezelf zijn, je best doen en niet gaan lopen zeiken continu. Dan kan deze jongen best voor de camera verschijnen.

1 februari 2021 om 10:23

Hangt ook wel af van de mate waarin je het hebt denk ik. Je hebt mensen die onder een bepaalde druk bijna geen woord meer uit hun mond krijgt en ik kan me voorstellen dat hij dit best spannend kan vinden. Maar ik snap je wel.

Waar Geertruida zijn eerste jaar vaak negatief opviel, heeft hij een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Op rechtsback (niet zijn oorspronkelijke positie) begint hij een sterkhouder te worden. Volgend seizoen hopelijk op rcv met een versterking (denk aan transfervrije Svensson) zie ik onze verdediging rooskleurig in. Dat hij stottert zal voor Feyenoord geen issue zijn haha

31 januari 2021 om 20:12

Bij talenten gaat het gewoon met vallen en opstaan, maar je moet ze wel de kansen blijven geven. Doen ze bij Ajax ook altijd, talenten mogen fouten maken als ze maar een bepaald niveau laten zien. Bij Feyenoord heb ik dat de laatste jaren te weinig gezien. Nu, uit nood geboren door de blessure van Haps, zie je dat ook bij Malacia. Maakten allebei in het begin wat fouten en zullen er echt nog wel meer maken, maar door de ervaring worden ze beter en beter. De verdediging zit wel goed Komen jaar als Senesi blijft. Toch is het zonde dat Advocaat, zonder nood aan de man, zo weinig doet met jonge spelers. Die buitenspeler is er door weggegaan, Azarkan had veel meer minuten moeten krijgen en Wehrman krijgt te weinig kansen, terwijl hij in de minuten die hij speelt een prima indruk maakt. Hopelijk krijgen ze het nog voor elkaar dat Wehrman bijtekent en gaat Slot meer voor de jeugd. Levert toch kapitaal op.

31 januari 2021 om 20:17

Helemaal mee eens wat betreft de jeugd. Malacia speelde vandaag prima in mijn ogen, Geertruida al lange tijd erg sterk. Ook ik zie een azarkan veel liever minuten maken op linksbuiten dan Haps, zodat je hem en malacia kan rouleren en de fitheid zo hoger houdt, maar ja, ik ben geen coach bij Feyenoord. Ook wat betreft Wehrmann, hij maakt een prima indruk en hij speelt de bal naar de goede kleur in een hoog tempo

31 januari 2021 om 20:21

God, wat hoop ik dat Arnesen of desnoods Slot zich hard maakt voor Wehrmann. Typisch een jongen waar we achteraf van zeggen: waarom is die niet hier gebleven?

31 januari 2021 om 20:23

Helemaal mee eens, het liefst zie ik een middenveld met Fer, Wehrmann en Kokcu/Teixeira. Of met een dubbele 6 dus of Wehrmann meer als 8, kan allebei. Maar het is inderdaad echt zo'n jongen waar je dat bij kan gaan denken

31 januari 2021 om 23:40

Ik ken die Wehrmann niet? Wat voor type speler is dat? Is hij een middenvelder of aanvaller? Zou graag zien dat er ook wat meer jeugd doorkomt bij Feyenoord met kwaliteit. At the end of the day its about the money

1 februari 2021 om 09:01

Wat Wehrman voor heeft op Diemers is dat hij in 10 minuten invallen al meer ballen vooruit speelt dat Diemers in 3 wedstrijden.
Diemers zal best een aardige kerel zijn hij heeft een prima basistechniek maar hij staat te draaien en te kappen om vervolgens de bal weer achteruit te spelen. Daarbij heeft Diemers het fysiek van een 14 jarige knul hij verliest elk duel.....

Prima toch. Hij voelt zich er niet prettig bij en zo voorkom je dat mensen die filmpjes gebruiken om de spot met hem te drijven. Lekker met zn voeten laten spreken.

31 januari 2021 om 20:05

Als je ziet hoe mensen tegenwoordig op social media bezig zijn vind ik het een goed idee dat hij geen interviews geeft. Die nare mensen geen munitie geven.

1 februari 2021 om 13:39

Zeker. Des te knapper zijn prestaties. Communicatie en coaching in het veld is natuurlijk ook erg belangrijk. Ben benieuwd of hij daar dan ook last van heeft.

Hopelijk komt Geertruida van zijn stotterproblematiek af. Is natuurlijk bovenal voor hemzelf vervelend. Des te knapper vind ik het dan hoe hij momenteel presteert bij Feyenoord. Want naast het veld is er toch sprake van het sociale aspect, ook binnen een spelersgroep. Blijkbaar wordt hij daarin volledig geaccepteerd en dat is helaas niet altijd even vanzelfsprekend.

31 januari 2021 om 20:03

Het is geen kleuterschool. Ik weet niet in wat voor omgeving jij leeft waar mensen die stotteren door andere volwassenen niet geaccepteerd worden?

31 januari 2021 om 20:20

Ik wil het niet helemaal vergelijken maar denk bijvoorbeeld aan Ten Hag, hij vaak zijn er die weer eens wat te zeuren hebben op hem en het dan hebben over zijn uitstraling en hoe hij praat. Buiten dat, denk bijvoorbeeld aan sollicitatiegesprekken en dat soort dingen. Als ze niet weten dat je enorm last hebt van stotteren dan denken ze wellicht dat je (te) zenuwachtig bent wat ook niet altijd in je voordeel kan werken.

31 januari 2021 om 20:26

Ten Hag komt inderdaad niet altijd lekker over in interviews, en daar hebben veel mensen een mening over. Maar dat is toch totaal iets anders dan niet geaccepteerd worden? Overigens had Diegelbereds het over onderdeel van een groep zijn, en niet over publieke opinies.

31 januari 2021 om 20:51

Kom op Benzema. Nu ben je aan het zeveren. In je eerste reactie ga je bagatelliseren, door aan te geven dat stotterende mensen sowieso door volwassenen geaccepteerd worden. Ik betwijfel dat volwassenen zijn qua pestgedrag niet fatsoenlijker dan kinderen. Misschien doen ze het wat meer achter de ellebogen. Daarna ga je verschil maken tussen een mening hebben over en 'geaccepteerd' worden. Net zoals racisme op basis van huidskleur fout is, vind ik kritiek op basis van accent net zo fout. Spraak hoort bij ten Hag. En het ventileren van meningen over zijn spraak kan ook het groepsproces beïnvloeden. Doe niet zo hypocriet, want je meet nu met 2 maten.

31 januari 2021 om 21:08

Persoonlijk heb ik nog nooit gehoord dat mensen die stotteren niet geaccepteerd worden, terwijl ik zelf een aantal stotterende mensen ken. Maar goed, wellicht is dat in jouw sociale kring anders. Daarnaast zijn een "mening hebben over" en iemand "accepteren" twee compleet verschillende dingen ja.

31 januari 2021 om 21:57

Het ene beïnvloedt het andere. Als je dat niet kan toegeven; zou ik kortzichtig vinden. Dan mag je van alles zeggen over iemands eigenschappen, maar hem/haar er niet op basis van uitsluiten. In de praktijk is het lijntje tussen kwaadsprekerij en uitsluiting veel kleiner dan jij doet vermoeden.

31 januari 2021 om 22:10

Het ene kan het andere beïnvloeden. Een mening geven is daarnaast ook lang niet altijd kwaadsprekerij. Je maakt deze discussie overigens veel groter dan hij is. Ik gaf alleen aan dat ik nooit gehoord heb van mensen die andere mensen niet accepteren wegen stotteren in een volwassen groepsverband. Als er wel dat soort mensen zijn ben ik blij dat ik ze niet ken, want dan ben je wel een erg laag persoon.

31 januari 2021 om 23:46

Daarna zei je dat kritiek op de spraak van ten Hag van een geheel andere orde is; en rechtvaardig je kritiek op zijn spraak, terwijl ik dat onterecht vind, en niet in samenspraak met je eerdere uitspraak over het pestgedrag van volwassen.

1 februari 2021 om 00:26

Benzema, ik ben erg blij te lezen over jouw zeer tolerante referentiekader. Tegelijk klink je compleet wereldvreemd. Je kunt acceptatie op meerdere manieren interpreteren. Acceptatie in de breedste zin houdt ook in dat personen niet te maken krijgen met structurele grapjes die je vanuit het ene perspectief als 'lollig' kunt zien, terwijl de persoon in kwestie het misschien helemaal niet zo leuk vindt. Die 'lollige' persoon zal zeggen dat hij de stotteraar 100% accepteert zoals hij is. Geintje, moet kunnen. De stotteraar kan dit heel anders ervaren. Dit is dan slechts nog in de normale wereld. Laten we dan een bepaalde groep voetbalsupporters van rivaliserende clubs erbij halen. Die zullen het niet eens 'lollig' bedoelen, maar puur als belediging. Nogmaals, ik ben blij dat je zelf totaal niet kunt indenken hoe dat kan lopen. Dat betekent dat je in een hele veilige omgeving bent opgegroeid.

31 januari 2021 om 20:04

Binnen een groep werkt het heel simpel, presteer je en ben je verder een prima kerel dan zal er niemand over vallen. Presteer je niet en ben je een zak hooi dan zullen ze je ook op dat soort dingen pakken. Het is ultiem zwak maar zo werkt het jammer genoeg vaak in het leven.

Sneu dat het hem zo belemmert. Schijnt dat je er wel vrij goed iets aan kan doen door therapie met specialisten. Verder inderdaad de revelatie bij Feyenoord, speelde tegen Ajax ook een sterke wedstrijd. Verdedigend solide en ook aanvallend belangrijk met goals en assists.

31 januari 2021 om 20:02

Het is inderdaad te verhelpen/verminderen, al kan het vrij lang duren. Heb zelf ook gestotterd en merk dat het heel soms terugkomt. Klinkt wel lastig qua geen filmpje kunnen opnemen. Hopen voor hem dat hij eraf komt.

31 januari 2021 om 20:12

Het heeft natuurlijk ook vaak met spanning te maken. Als hij het door het stotteren spannend vindt om voor een camera iets te zeggen, zal de kans groot zijn dat hij door de spanning meer problemen heeft.

31 januari 2021 om 20:16

Zal absoluut meespelen inderdaad. Binnen bekende kringen (voor hem) valt het ook echt nog wel mee.

31 januari 2021 om 20:37

Precies. Vaak idd met presentaties of interviews. Dan ga je er ook op letten als het gebeurd wat averechts werkt. Merkte bij mezelf als ik enthousiast of juist heel moe was, wat juist als voetballer na een wedstrijd vaak voorkomt. Geen idee hoe het voor hem werkt natuurlijk maar mentaal is het zeker

Tja hoe serieus kunnen we "scoops" van Jan Joost nog nemen na die hele Elia-soap en eerder ook die leugen over Wenger en het Nederlands elftal. Indien dit weer niet waar blijkt kunnen ze de beste man beter van de televisie halen.

31 januari 2021 om 20:02

Nee, Geertruida is inderdaad wel echt iemand die stottert. Neem dit maar aan van iemand die hem al paar keer persoonlijk gesproken heeft en vaak bij de jeugd kijkt.

31 januari 2021 om 20:06

Lijkt me een goed ventje die Geertruida. Ik zie 'm zelden rare dingen doen zowel op als buiten het veld en is geloof ik niet gek te krijgen door zijn tegenstander. Ik geniet dit seizoen met volle teugen van hem!

31 januari 2021 om 20:14

Haha nee klopt, 'doodnormale', rustige en dankbare jongen en een echte Feyenoord jongen van Zuid. En z'n ontwikkeling is inderdaad uitstekend. Mooi voor hem dat de complimenten nu ook van buitenaf steeds meer komen.

31 januari 2021 om 20:24

Vervelend om te horen voor die jongen, stotteren kan echt iets heel naars zijn om mee te moeten dealen. Is voor hem te hopen dat hij er vanaf komt, want met z'n ontwikkeling zal hij wel vaker in de spotlights staan en voor interviews gevraagd worden.

31 januari 2021 om 20:06

Dit is geen leugen. Dit is met Feyenoord en hem zelf besproken en mag gewoon verteld worden. Dit soort dingen niet gaan roepen. Erg sneu.

Wat mij betreft de revelatie van Feyenoord dit jaar, ben echt positief verrast over zijn prestaties dit seizoen! Jammer voor die jongen zelf dat hij zich moeizaam kan uiten voor de camera omdat hij stottert. Wel verklaarbaar dat Feyenoord en hij samen die beslissing hebben genomen om geen interviews te doen.

Volkomen begrijpelijk en heel sneu voor die jongen. Hij laat zich in ieder geval op het veld wel zien met uitstekende prestaties. Als hij zo door blijft gaan zie ik hem binnenkort graag eens in Oranje.

Ontwikkeld zich super ..... creëert letterlijk waarde voor feyenoord. Die jongen is net 20 jaar ! Logopedie is vaak de oplossing voor stotteren...

Die beslissing hebben we dan te respecteren. Hopelijk wordt het beter qua spraak dat hij op een gegeven moment wel voor de camera’s verschijnt. De revelatie van Feyenoord dit seizoen. Ook vandaag weer ijzersterk.

Jammer voor die jongen maar hij heeft dit probleem inderdaad. Ben erg benieuwd naar zijn toekomst. We hebben met Geertruida kapitaal op het veld staan. Ik vind hem dit seizoen misschien wel de meest constante speler van ons samen met Senesi. Ik heb hem niet kunnen betrappen op een slechte wedstrijd. Volgend jaar Centraal achterin onder slot zal hij nog beter worden en zich verder doorontwikkelen.

Ook wel lullig dat zijn ouders hem dan deze voornaam hebben gegeven. Die zou ik zelfs niet vloeiend kunnen uitspreken. Hoe dan ook snap ik dat het voor hem erg vervelend is. In veel opzichten. Misschien dat er door middel van spraaktraining of zo nog iets aan gedaan kan worden? En dan niet zozeer om fans te woord te staan, maar meer voor hemzelf om zich beter te kunnen uitten richting collega's, vrienden en familie. Als voetballer is het namelijk het belangrijkste om je voeten te laten spreken en dat doet hij, zeker de laatste tijd, erg goed. Die interviews is maar bijzaak.

Jeetje stotter je en dan is je naam Lutsharel das een al tongbreker zonder stotteren.

Speelt geweldig en maakt voortreffelijke ontwikkeling door hoop dat hij volgend jaar naast Senesi staat in het centrum.

31 januari 2021 om 22:02

Deze naam is redelijk makkelijk voor een stotteraar. Vaak hebben we het lastig met namen die beginnen met een k of t

Ik stotter zelf ook en triggers zijn veelal spanning, dus snap goed dat hij en feyenoord dat stukje gewoon wegnemen. Echter uiteindelijk zul je als prof toch een keer publiekelijk moeten spreken

31 januari 2021 om 20:37

Waarom? Er zijn zoveel spelers die nooit interviews geven. Verder zie ik later in zijn loopbaan al een mooe bijnaam voor hem in het verschiet "the non-speaking Dutchmen" bijvoorbeeld. Qua voetbalgerelateerde zaken voorzie ik geen problemen. Ik denk echter dat het vooral voor hemzelf een beperking is in de communicatie. En dat is jammer, want dat gun je niemand.

31 januari 2021 om 20:50

Zie inderdaad niet in waarom hij perse interviews zou moeten geven. Waarom die jongen in een, voor hem, ongemakkelijke situatie brengen. Laat hem maar met zn voeten spreken. Enne... The Silent Dutchman bekt toch wat lekkerder

Het zou mooi zijn wanneer hij zover komt dat hij het aandurft een i terview te geven en dat we op de forums daar dan respect voor op kunnen brengen. Hij zou daarmee een voorbeeld voor velen kunnen zijn.

31 januari 2021 om 20:50

Gelukkig zien we hier al heel erg veel respectvolle reacties, zoals het eigenlijk ook hoort. Nou verwacht ik niet dat hij hier mee leest, maar hopelijk komen zulke positieve reacties ook bij hem terecht en geeft hem dat wat meer kracht.

Lijkt me een prima besluit van Feyenoord en top dat ze het zo in de media hebben gebracht (van Gangelen heeft geleerd blijkbaar ). Heel vervelend voor hemzelf natuurlijk, maar het gaat natuurlijk op het veld niet om z'n stotteren, maar om z'n voetbalkwaliteiten en is wat mij betreft zoals meerderen hier al melden de revelatie van Feyenoord dit seizoen. Hoop vooral dat hij er zelf niet enorm hinder van heeft in z'n leven naast het voetballen.

Geeft niks kerol!
Hoor sommige mensen voor de camera praten dat ik denk..... wat brabbel je nou...

Mocht hij ooit het niveau halen qua spreken en het lukt hem enigszins dan mag hij het van mij doen!
Mooi voorbeeld voor kinderen die stotteren en onzeker zijn!

Sanne Hans
Erben Wennemars
Geertruida

verder:
Dumfries back nummer 1
Maar Geertruida mag ook weleens erbij komen
Net alsteze

Ik weet niet wanneer het weer zover is maar ik verwacht hem in ieder geval in de Voorselectie van het Nederlands elftal. Wat ontwikkeld deze jongen zich en waar we een jaar geleden nog moesten nadenken wie achter dumfries moest in het Nederlands elftal. Daar maakt hij in mijn ogen met de week meer kans op. Natuurlijk klasse reactie van de club om deze jongen met zijn stotter probleem niet elke week voor de camera te zetten. Maar leuke speler met veel potentie.

Gewoon irritant voor die jongen zelf en blijkbaar wordt hij in de groep goed opgenomen ondanks zijn spraakgebrek. Wellicht leert hij er op een bepaalde manier mee om gaan en hopelijk wordt hij er nooit negatief op beoordeeld.

Naar om te horen. Ook begrijpelijk want er zijn zoveel kneuzen die het leuk vinden om dan zo'n gast belachelijk te maken. Deze jongen gaat nog van grote waarde zijn voor Feyenoord. Stotteren is trouwens niet ern lichamelijke afwijking maar is 100% psychisch, komt bijna alleen voor bij hyper sensitieve personen. Dat betekent dus dat alle stotteraar super gevoelig zijn en dus ook voor hoe de omgeving reageert op hun stotteren.

Ik hoop dat hij op den duur gewoon de ballen heeft om toch interviews gaat geven. Hiermee kan hij juist een inspiratie worden voor andere mensen die er ook last van hebben. Er gewoon gaan staan. Maar goed ik snap dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan, dus respecteer deze beslissing uiteraard.

Geertruida speelt veel en veel beter dan Kokcu momenteel. Hij is Kokcu heel hard voorbij gesneld qua ontwikkeling. Kokcu gaat het niet redden, veel te traag, één tempo, te weinig beslissend, te weinig inbreng, te weinig goals, te weinig assists...kortom gewoon op de bank en misschien volgend jaar beter onder Arne Slot maar ik ben bang van niet.

1 februari 2021 om 10:10

Kokcu wordt gewoon verkeerd gebruikt. Veel te veel als een box-to-box middenvelder en veel te weinig als een echte aanvallende middenvelder waar zijn kracht ligt.

Ik vind het wel een goede zaak dat ze het gewoon op een nette manier benoemen. Neemt de speculatie weg en het is in 1 klap duidelijk. Had overigens wel wat beter kunnen worden voorbereid in de studio, aangezien Perez eerst moest gaan zeggen dat hij het niet respectvol vond om te melden. Dat maakte het onnodig ongemakkelijk.

Ik snap het wel. Ik kan me Fred Rutten nog wel herinneren. Die werd in veel talkshows, zelfs in de meer serieuze talkshows, regelmatig uitgelachen omdat hij stotterde en sliste. Helaas zijn er genoeg mensen die de op zulke dingen pakken. Als de prestaties even tegen vielen was dat ook altijd weer het eerste wat erbij werd gehaald. 'Ik zou als speler ook niet luisteren naar iemand die niet uit zijn woorden kan komen.' Dat soort teksten.

1 februari 2021 om 11:01

Natuurlijk is dat niet fraai, maar het is wel zo hoe er vaak mee om wordt gegaan. En daarbij: zou het helpen voor Geertruida als hij een interview afgeeft en geen woord kan uitbrengen? Laat die jongen maar even met rust. Wie weet kan een logopedist of andere deskundige hem hier (gedeeltelijk) van afhelpen.

Zou zo’n jongen iets hebben aan de ervaringen van een Wennemars? Die heeft het ook redelijk overwonnen. Al is dit als amateur medicus ook maar een slag in het duister. ....

Ik heb zelf toen ik klein was ook behoorlijk gestotterd, alleen je moet daar vroeg bij zijn en naar een logopodie centrum gaan. Ik stotter alleen nog wanneer ik zenuwachtig ben of heel snel wil praten. Maar is natuurlijk heel vervelend maar het is ook iets waar je je niet voor hoef te schamen. Mensen die stotteren die moet je gewoon zelf laten praten en het zelf niet invullen voor de ander.

Helemaal mee eens dat hij geen interviews geeft. Er zijn namelijk een hele hoop nare zieltjes die hem er belachelijk voor zouden maken online. Het zou me ook niets verbazen als een Gijp of Derksen er spot mee zouden drijven. Dat hebben ze ook al gedaan met Erben Wennemars bijvoorbeeld.

Je hebt natuurlijk stotteren en stotteren. Je hebt Joe Biden die af en toe een synoniem moet zoeken voor een woord waar hij bang voor is en je heb stotteraars die een minuut doen over een zin. Ik geloof dat de heersende opinie is dat stotteren niet helemaal te genezen is, maar dat je - afhankelijk van de ernst - wel veel kan doen om er minder last van te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger313
J. ToornstraMiddenvelder297
S. BerghuisAanvaller2917
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller214
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller183
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

2 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren