Jean-Paul van Gastel officieel benoemd als opvolger Van Bronckhorst

Dinsdag, 23 februari 2021 om 09:36 • Laatste update: 09:36

Jean-Paul van Gastel is de nieuwe hoofdtrainer van Guangzhou City, zo heeft de Chinese club dinsdag officieel bekendgemaakt. Van Gastel werkte vorig jaar al als assistent van Giovanni van Bronckhorst, maar de voormalig trainer van Feyenoord besloot Guangzhou achter zich te laten om meer tijd met zijn familie te kunnen doorbrengen. Gungzhou City, dat voorheen schuil ging onder de naam Guangzou R&F, had opmerkelijk genoeg in eerste instantie ingezet op de komst van de Goran Tomic.

Van Gastel gold als tweede keus voor Guangzhou, dat graag Tomic voor de groep had willen hebben. De Kroaat, die eerder onder meer aan het roer stond bij FC Salzburg en Lierse SK, kreeg volgens Titan Sports Plus echter zijn visa niet rond als gevolg van de coronapandemie. Daarop schakelde de Chinese club door naar Van Gastel, die bij de club bekend was. De oud-verdediger van onder meer Willem II en Feyenoord zat de afgelopen weken in verplichte quarantaine, alvorens hij voor het eerst zelfstandig voor de spelersgroep mocht verschijnen.

Voor Van Gastel betekent het zijn eerste klus als hoofdtrainer, nadat hij eerder jeugdtrainer was bij Feyenoord en ruim acht jaar als assistent van Ronald Koeman, Fred Rutten, Van Bronckhorst en Jaap Stam fungeerde bij de Rotterdammers. Na het ontslag van laatstgenoemde in oktober 2019, werd ook Van Gastel door Feyenoord op straat gezet. Van Bronckhorst nam Van Gastel vervolgens in januari 2020 mee naar Guangzhou.

Guangzhou miste vorig seizoen de kampioensronde, maar slaagde er wel in om handhaving te realiseren in een play-out. Van Gastel heeft bij de Chinese club niet meer de beschikking over Richairo Zivkovic, die na een huurperiode is teruggekeerd naar Changchun Yatai. Mousa Dembélé maakt voorlopig nog wel deel uit van de selectie. De Chinese competitie gaat in maart weer van start.

'De rol van Arnesen is erg belangrijk bij de renovatie van Feyenoord'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Zit laatst bij ESPN te vertellen hoe blij hij is om in Nederland te zijn en hoe vreselijk het was om je familie zo ver weg te hebben en dan nu opeens alsnog terug gaan. Vreemde move maar alle succes gewenst JPvG!

31 januari 2021 om 18:49

Zeker als hoofdtrainer: een hele, hele flinke zak geld. Hij is niet zoals Gio financieel onafhankelijk, en dat kan hij nu in één klap wel worden

31 januari 2021 om 19:02

Lijkt mij ook niks om in crisistijd daar te coachen,zonder ambiance en zonder familie. Snap wel dat JP nu z'n zakken wilt vullen als hoofdcoach.

31 januari 2021 om 22:21

Waarschijnlijk waren een paar weken in coronatijd met z'n vrouw en kinderen genoeg redenen om weer in het vliegtuig richting China te stappen. Geweldige stad trouwens, alleen jammer genoeg zit met corona nog veel op slot (al weet ik niet hoe het daar is. In Wuhan is/was alles weer open). JP kan zich nu in ieder geval wel financieel onafhankelijk maken en dat is natuurlijk wel iets waar sommigen van dromen.

Gio verdiende 8m per jaar. Van Gastel zal wellicht met 5m genoegen nemen. Na 2 seizoenen gelijk binnen.

23 februari 2021 om 09:45

Tja, hoe absurd wil je het hebben. Kan hij straks mooi rentenieren en bier brouwen (en drinken) met Makaay.

Ik had lang verwacht dat v Gastel coach zou worden bij Feyenoord. Was als speler al verlengstuk van de trainer. Op het veld bezig met aanwijzingen. Hoe doet hij het? Mensen die hem gevolgd hebben?

23 februari 2021 om 10:08

Voegde als assistent vrij weinig toe naar mijn mening. Toen hij weg ging en Bakkati kwam zat er ineens een idee achter de dode spelmomenten.....jammer dat Bakkati zo snel weer vertrok.

Naam veranderd van Gungzhou R&F naar Gungzhou City overgenomen door de City Group??

23 februari 2021 om 09:46

Dat zou wel iets verklaren gelet op de relatie tussen Van Bronckhorst en Guardiola / Beguiristain.

23 februari 2021 om 11:42

Chinese clubs mogen niet meer een bedrijfsnaam in hun naam hebben, vandaar dat vrij veel clubs vanaf nu een vrij generieke naam hebben.

Van Gastel is ook wat makkelijker uit te spreken voor de gemiddelde Chinees dan van Blonckholst. Wel lekker voor JP, zijn eerste klus als hoofdcoach toch?

23 februari 2021 om 12:46

In het Manderijns heb je echter geen "sch" of "g" uitspraken, mede omdat de g als een k wordt uitgesproken. Dus je krijgt waarschijnlijk meer een Van Kastel dan Van Gastel. Maar het is inderdaad zijn eerste hoofdklus als hoofdcoach. Daarvoor alleen de jeugd getraind van Feyenoord.

Zo heeft van Gastel toch een aardige job te pakken. Er wordt over het algemeen niet misselijk uitbetaald door de Chinezen. Dat moet voor hem een prettige bijkomstigheid zijn. Wat er verder verwacht mag worden is koffiedik kijken. Zijn de resultaten behoorlijk kan hij daar enige tijd vertoeven. Is het niet naar het zinnetje van het bestuur kun je ook weer zo buiten staan.

Voor het kaliber Van Gastel is dit toch maximaal scoren lijkt me. Een miljoen of 8-9 harken in 2 jaar en klaar is kees

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

134 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2020-2020 Guangzhou City
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

Jean-Paul van Gastel officieel benoemd als opvolger Van Bronckhorst

Jean-Paul van Gastel is de nieuwe hoofdtrainer van Guangzhou City, zo heeft de Chinese club dinsdag officieel bekendgemaakt. Van Gastel werkte vorig jaar al als assistent van Giovanni van Bronckhorst, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren