Venijn in Copa Libertadores-finale zit in extra tijd van dertien minuten

Palmeiras heeft zaterdag de Copa Libertadores gewonnen, de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Champions League. In de finale in het Maracanã was het team van Abel Ferreira dankzij een treffer in 99e minuut met minimaal verschil te sterk voor rivaal Santos, dat in de halve finale Boca Juniors had geëlimineerd. Het is voor Palmeiras, dat in de halve finale met River Plate had afgerekend, de tweede keer dat de meest belangrijke clubprijs van Zuid-Amerika in de wacht wordt gesleept.

De wedstrijd, die nauwelijks kansen kende en voor de tweede keer in de geschiedenis over één wedstrijd ging, leek af te stevenen op een verlenging, maar diep in de extra tijd werd de Derby van de Nostalgie tussen de rivalen uit Sao Paulo beslist. Na een voorzet van Roni kopte Breno op schitterende wijze tegendraads de 1-0 binnen voor Palmeiras.

Het was typerend voor een verlenging waarin Santos-trainer Cuca enkele minuten eerder werd weggestuurd nadat hij Marcos Rocha tegenhield snel een inworp te nemen. De extra tijd in Rio de Janeiro duurde nog eens vijf minuten langer en na bijna een kwartier floot de arbiter de wedstrijd af. Bij Palmeiras kwam Felipe Melo als invaller binnen de lijnen en stond met Luiz Adriano een bekende naam in de aanval.

Van de 80.000 stoeltjes in Maracanã waren er 5000 bezet: 2500 door fans van Palmeiras en 2500 door fans van Santos. Palmeiras wacht nu een trip naar Qatar, waar volgende week al de strijd om het WK voor clubteams wordt gespeeld. Op 7 februari is de eerste wedstrijd tegen de winnaar van UANL - Ulsan Hyundai. Een dag later speelt Bayern München tegen de winnaar van Al-Duhail - Al Ahly.

1
2

Wauw, wat een slotstuk! Die straten van Sao Paolo stromen ook vol met dansende mensen. En dat twitter bericht van Palmeiras, geweldig!
De finale van vorig jaar was btw ook al een spektakelstuk.

30 januari 2021 om 23:37

Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken, maar deze wedstrijd was op de laatse minuten na geen spektakelstuk.

30 januari 2021 om 23:40

spektakelstuk is meer gericht op het slotstuk. Evenals vorig jaar was het ook niet aan om aan te zien maar de laatste minuten van vorig jaar maakte ook alles goed

30 januari 2021 om 23:43

Spektakelstuk? Even naar Hans Anders ajb. Een van de slechtste wedstrijden ooit vertoond. Goal van Palmeiras viel ook totaal uit het niets met hun eerste schot op doel. Maar goed dat we niet nog een verlenging van 30 min kregen. Het einde was ook niet bepaald spannend aangezien het onmogelijk leek dat een van beide teams zou scoren

30 januari 2021 om 23:49

Een spektakelstuk heeft meerdere definities, waaronder 'tragedie'..... En het slotstuk van deze wedstrijd zei genoeg.

31 januari 2021 om 00:18

Rare reacties, hij benoemd toch het slotstuk wat een spektakelstuk opzich was. Vorig jaar idem dito waarin Flamengo in de laatste 3 minuten 2x scoort en 2-1 wint ..

Dit was de 4de wedstrijd die ik bekeken heb van de copa libertadores dit jaar, maar wat een ergenis zeg, alleen maar zeuren bij de scheidsrechter met 22 man + de hele bank en technische staf. Schoppen waar Rico Verhoeven jaloers op zou zijn. De beleving na afloop van een wedstrijd is wel mooi. Je ziet toch dat het voor die mensen alles betekent.

31 januari 2021 om 12:33

@EA Guingamp dit soort wedstrijden wordt vaak naar uitgekeken door gokkers wereldwijd. Vaak worden er hoge bedragen in gezet op kaarten. Het is en blijft aantrekkelijk Zuid-Amerikaans voetbal en wedstrijden waar het om gaat(al is het dus om dit soort knokmomenten). Je hebt 4 wedstrijden gekeken is het je opgevallen hoeveel reclame er is voor Gokkantoren. Je zou eens voor de grap moeten kijken in Engeland PL of Spanje.

Zonder de fans blijft er toch enorm weinig over van Libertadores-voetbal, wat is het niveau daar doorgaans laag zeg.. Met een kolkend stadion is er vaak nog wel een ambiance, zoals de finale River-Boca van een aantal jaren terug, maar dit was 90 minuten huilen. Het enige geluk is dat er geen verlenging kwam.

31 januari 2021 om 12:34

@fcb_catalunya helaas worden wedstrijden steeds vaker pas echt spannend wanneer een team op achterstand komt. Meestal is het schaken en afwachten tot er een moment komt om te scoren. Zelfde kritiek durf ik ook te geven voor CL voetbal dat het soms niet aan te zien is.

31 januari 2021 om 17:32

Daarin heb je gelijk, maar dit is wel de extreme variant. De Copa staat toch vooral bekend om zijn kolkende mensenmassa’s en gekte rondom de wedstrijden, de strijd op het veld en het niveau op het voetbal op de derde plek.