Ronaldo dreef Van Nistelrooij tot waanzin bij Man United: ‘Hoort in circus'

Vrijdag, 29 januari 2021 om 12:28Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:12

Rio Ferdinand beweert dat Ruud van Nistelrooij een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van Cristiano Ronaldo. Het drietal speelde onder Sir Alex Ferguson samen bij Manchester United, waar Ronaldo volgens Ferdinand ‘binnenkwam als jongen en vertrok als een man’. Een tirade van Van Nistelrooij aan het adres van de Portugees tijdens een trainingspartij zou daaraan ten grondslag hebben gelegen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie was succesvoller bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Veel mensen vergeten dat Ronaldo eigenlijk pas sinds 2014 een pure spits is geworden. Als hij daar voor ook al spits was was had hij by far de meeste goals gemaakt

29 januari 2021 om 13:01

Dan had die geen fles ketchup nodig maar een hele jerrycan.

29 januari 2021 om 13:05

Ben ik het zeker niet mee eens, Ronaldo blijft evolueren, en op een gegeven moment werd hij volwassener, nog meer obsessed door de cijfers, in plaats van het geven van een panna. Alleen maar goed dat hij later in de spits kwam.

29 januari 2021 om 13:06

Zullen we nooit weten, voor hetzelfde geld had hij geen rendement. Is hetzelfde als ik zeg, als ik miljonair was, dan had ik allang een Ferrari gekocht.

29 januari 2021 om 13:53

Vrij onzinnige redenering natuurlijk. Als hij was opgeleid als spits was hij bijvoorbeeld misschien helemaal niet naar United gegaan, want daar liep al een spits. Een loopbaan loopt zoals hij loopt, de rest is gewoon gissen.

29 januari 2021 om 17:56

Ronaldo is juist zo succesvol vanaf links om zijn geweldige loopacties. Betwijfel of cr aan evenveel of meer goals
Zou zijn gekomen als 9.

30 januari 2021 om 11:59

@delinksbuiten: Als ik een miljoen win ben ik miljonair; echt wat een nietszeggende beargumentatie zeg. Het is een aanvaller die dan een plekje opzij had gestaan, wat dacht je daarvan?

Ben ik de enige die er een beetje een 'Tadic tegen Lang/Dest-gevoel' van krijgt? Je kan ook proberen als een gentleman Ronaldo dingen te leren? Misschien is dat ook wel gebeurd. Maar je maakt mij niet wijs dat Ronaldo zonder RVN een mindere speler was geworden.

29 januari 2021 om 13:13

Dat is niet wat hij zegt toch? Nergens zegt hij dat Ronaldo niet de speler zou zijn geweest zonder Ruud. Wat hij wel aangeeft dat hij vanaf dat moment al zag dat Ronaldo wat met het advies is gaan doen. Als je United supporter bent en eigenlijk meer op het spel let dan alleen de doelpunten zou dit ook geen verassing hoeven zijn. Ronaldo was zijn begin maanden teveel bezig met trucjes en dribbels, hoe effectief het ook was, kan ik me voorstellen dat een spits zeker last van kan hebben als je constant de diepte ingaat en er vertraging zit in de ballen die je krijgt omdat je teamgenoot eerst wat acties wilt uitvoeren.

29 januari 2021 om 13:56

Nee oudere spelers (die ook nog eens tot de wereldtop behoren) mogen de jochies echt wel de waarheid zeggen. En i.m.o. is het trainingsveld niet perse de plek om dat op een 'gentleman-achtige' manier te doen. Als ze ook maar gewoon op een normale manier met hen praten en niet te ver gaan, zeker niet buiten het veld. Zoals o.a. van Hooijdonk deed als de verhalen kloppen.

29 januari 2021 om 17:16

@kraanvogel, het is voetbal, geen dressuur, haha.

Prachtig verhaal dit van Ferdinand. Als je ziet hoe Cristiano is gegroeid na zijn Manutd tijd dan is dat mooi als je dat van dichtbij hebt meegemaakt als Ferdinand en ook Ruud. Ik vond Cristiano bij Manutd al van een ongekend niveau maar wat hij daarna in Madrid nog gedaan heeft, pff en dat terwijl hij weer aan een hele nieuwe omgeving moest wennen en met nieuwe spelers aan de slag moest. Het vergt lef om het in verschillende competities te willen proberen maar zijn drang om te winnen was groter dan elk obstakel dat op de weg lag naar dit succes

Ik hoop dat de uitslag van deze pol een grap is hahahah? Lekker staaltje chauvinisme.

29 januari 2021 om 13:51

Hoezo? Van Nistelrooij is echt een grote meneer daar hoor. Van the Man. 95 goals in 150 wedstrijden...Overigens vind ik het onzin om spelers zo met elkaar te vergelijken.

29 januari 2021 om 14:05

Ronaldo begon ook aardig te scoren in zijn laatste seizoenen bij United. Hij won daar de ballon dor. Ook werd hij dat seizoen topscorer in PL (nieuw record aantal goals) en topscorer van de CL. Hij verbrak ook nog het transferrecord bij zijn transfer naar Real.

29 januari 2021 om 14:17

Natuurlijk is het daar een supergrote meneer. Dat begrijp ik volkomen. Echte topspits. Maar het gaat hier over Cristiano Ronaldo...

29 januari 2021 om 14:32

Daarbij, was Ronaldo niet de grote reden dat van Nistelrooij niet langer die ongekende status had bij United?

29 januari 2021 om 14:45

Nogmaals, ik vind vergelijken vreemd maar kan me voorstellen dat Van Nistelrooij wel in hetzelfde rijtje als de Ronaldo van toen (dus niet van Real en Juve tijd) wordt gezet.

29 januari 2021 om 14:23

Snap er ook helemaal niks van. Ruud was geweldig bij Manchester maar Ronaldo was toch wel meer dan een geweldige doelpuntenmaker. Speelde altijd aan de zijkant en was nog niet echt zo doelgericht als de laatste jaren het geval is. Dat maakt zijn stats alleen maar indrukwekkender. United ook een CL bezorgd.. Ruud was geweldig maar is nooit de beste speler van de wereld geweest, laat staan van de PL. Ronaldo wel.. verbazingwekkend dat Ruud boven Ronaldo staat in deze poll..

29 januari 2021 om 14:27

Dat ook, maar het is ook nog eens feitelijk onjuist als je zegt dat RvN succesvoller was. Ronaldo heeft namelijk de CL gewonnen met United en ook nog eens de Ballon d'Or als ik me niet vergis.

Ik kan me nog een anekdote herinneren van Ruud toen hij net bij United kwam. Dat de spelers van United palhard te bal naar elkaar speelde en hij in het begin moeite had om de ballen aan te nemen tijdens de trainingen. Dit zijn wel leuke anekdotes om te lezen.

Beiden waren/zijn echt maximaal gedreven in het perfectioneren van hun spel. Documantaire over Ruud gezien waarin hij echt manikaal bezig was met zichzelf verbeteren. Ronaldo idem dito, prachtig.

Ik las net het artikel over Berghuis en de kritiek van Advocaat. Berghuis flopt bij een Watford en zal nu eventjes met dé Advocaat een mediation sessie aangaan. Direct daarop lees ik Ronaldo, krijg op zijn flikker van Van The Man! Hoort dat niet hij de nummer 7 van de club is, en toen... Ronaldo is wel of geen Goat en Berghuis laat het ook bij Feyenoord net niet zijn, aka geen woorden maar daden Berghuis!

Ik snap ruud wel. De truukjes van ronaldo waren relatief vaak nutteloos. Hij had momenten waarmee hij spelers echt de bossen in stuurde met truukjes maar ook heel veel scharen die gewoon gedaan werden omdat het hem mooi leek. Vandaar dat ik ook niet eens ben met mensen die ronaldo van united beter vonden. De cristiano van real madrid met name 2017 is minstens een klasse beter. En ik zeg maar 1 omdat hij bij united ook wel gewoon van hoge klasse was 😜. Maar op zijn truukjes had ik het helemaaal niet, vond het niet dezelfde effectiviteit hebben als ronaldinho bijvoorbeeld

Ronaldo heeft ego waar ik niet van hou, doe mij maar Scholes, maar dat is ook echt het enige. Denk dat veel mensen hem daarom als 'minder' zagen ten opzichte van andere spelers, hij doet ook alsof hij goed is dus dan misgunnen we het hem.

Alles naast het ego van Ronaldo ademt topsportmentaliteit en als jij concurreert voor de beste speler van het moment en je hebt ver uit de beste topsportmentaliteit, ben je voor mij de beste. Talent word je mee geboren, mentaliteit krijg je door volharding. Spelers als Defoe, Gerrard, Milner, Ronaldo, Scholes, Lampard die voor de topsport leefde tijdens hun carrière zijn voor mij de beste rolmodellen voor kinderen. Niet de spelers die giga getalenteerd zijn en voor een 6je gaan.

Mijn mening en dus ook niet gek dat ik Liverpool fan ben natuurlijk.

Misschien een weinig gedeelde mening, maar de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt heeft mij persoonlijk minder fan gemaakt van de speler Ronaldo, en misschien zelfs heel negatief gesteld, de ontwikkeling die er met hem kwam wat betreft vleugelspelers binnen het voetbal in het algemeen. Natuurlijk was hij in het begin te druistig bij United, maar wanneer hij de bal kreeg ging je wel op het puntje van je stoel zitten en naar mate hij sterker en overtuigder werd van eigen kunnen kon hij flitsen op beide flanken, met oog voor medespelers, en was hij waarschijnlijk de droom voor iedere manager en medespeler. Toen hij bij Real steeds vaster op die linkerflank kwam te staan, werd het echter steeds egoïstischer en kwam de afhankelijkheid van spelers om hem heen. Vervolgens werden het de statistieken, en de steeds centralere rol waardoor zelfs het systeem op hem werd aangepast, maar het attractieve, puntje-van-je-stoel was er nu al wel een tijdje af. Hij is een machine, die het keer op keer bewijst, waardoor je niet om hem heen kan en ik nog steeds absolute fan ben van de persoon Ronaldo.

Daarnaast zoals ik al aangaf, werd zijn voorbeeld gevolgd. Flitsende buitenspelers verplaatsen van flank en werden egoïstischer, en het spel steeds meer afgesteld op het individu. Robben, Ribéry, Di Maria, Bale, Alexis en Douglas Costa zijn kenmerkende spelers voor deze periode. Naar binnen en schieten. Deze waren, vanwege hun klasse, meer of minder allen hiermee (vaak vooral individueel) succesvol. Echter op een lager niveau, werd deze transitie ook gemaakt. Vaak alleen veel te vroeg, werd zowel het team- als individuele belang genegeerd, en zo ontstond er bijvoorbeeld in Nederland alleen al een hele generatie buitenspelers te vroeg gepositioneerd op de 'verkeerde' flank die continu voor eigen succes dachten te moeten gaan welke daardoor zowel individueel als met een team (evt. Oranje) nooit écht het volledige potentieel hebben bereikt. Ryan Babel, Quincy Owusu-Abeyie, Royston Drenthe, Jeremain Lens, Eljero Elia, Rajiv Van La Parra, Jerson Cabral, Charlton Vicento, Jean-Paul Boetïus, Ola John, Leroy George, Quincy Promes en zelfs Steven Berghuis behoren in mijn ogen bijvoorbeeld tot dit rijtje, waarbij de één natuurlijk wel een groter potentieel, en de één uiteindelijk meer heeft bereikt dan de ander, maar toch nooit het niveau hebben gehaald waarmee ze een Arjen Robben capabel hebben kunnen opvolgen. En dit is ook absoluut geen schande, want Arjen Robben was een unieke speler, en hopelijk is dat krampachtig vasthouden aan het vinden van een directe opvolger ook wat afgezwakt. Want het gaat uiteindelijk om het team. Maar voor mij blijft de vraag hangen wanneer deze spelers in het begin van hun carriére meer waren benut en gevormd naar het teambelang dan het individuele belang, wat ze dan zowel individueel als met een team, hadden bereikt.

De topsportmentaliteit en het plaatsen van dat soort opmerkingen heeft van Nistelrooij geleerd van Roy Keane.
Die foeterde van Nistelrooij een keer uit op de training nadat hij Keane niet hard genoeg aanspeelde.
Van Nistelrooij vertelde hem dat dat de manier was zoals hij gewend was in Nederland te doen om je medespeler niet in problemen te brengen door zulke harde ballen te geven.
Roy Keane's reactie: "on the pitch: don't be nice!"

Op de bbc hebben ze indertijd een parodie gemaakt genaamd 'The adventures of Cristiano Ronaldo', was wel grappig. Hij deed de gekste dingen op het veld. En als het lukte was het fantastisch natuurlijk.

Hahahaa die uitslag van de pol is toch niet serieus te nemen. Ruud wordt hier te groot gemaakt. Scoorde veel maar won weinig prijzen met United. Ronaldo daarintegen won alles wat er te winnen was

30 januari 2021 om 01:04

Van Nistelrooy was de man bij United. De man. Misschien heeft hij de CL niet gewonnen, maar was echt super succesvol. Ik was totaal geen fan van ruud, maar niemand wordt hier groot gemaakt. Hij was gewoon zo groot.

30 januari 2021 om 12:06

Nope. Heeft maar 1 landstitel in wat is het 5 jaar. Scoorde veel maar won weinig. Bij Real pakte hij meer prijzen dan bij United

De uitslag van de poll is lachwekkend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

3875 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Zus Cristiano Ronaldo moest door corona met spoed naar ziekenhuis

Katia Aveiro werd eind vorige week met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege een longontsteking, zo is duidelijk geworden uit een post op Instagram. De zus van Cristiano Ronaldo benadrukt dat...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Voor minder dan zestig miljoen euro mag Kalidou Koulibaly niet bij Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren