Klopp grapt met journalist over zoektocht: ‘Stuur me maar een berichtje’

Vrijdag, 29 januari 2021 om 11:25Rian Rosendaal • Laatste update: 11:27

Jürgen Klopp sluit niet uit dat Liverpool in de slotfase van de transferperiode een verdediger toevoegt aan de selectie. De Duitse manager zag Joël Matip halverwege de topper tegen Tottenham Hotspur (1-3) geblesseerd uitvallen, terwijl Klopp al langere tijd niet kan beschikken over Virgil van Dijk en Joe Gomez. Jordan Henderson functioneerde tegen Tottenham heel behoorlijk als centrumverdediger, maar het blijft voor de titelkandidaat wel een noodoplossing.

"Als je een toevallig centrale verdediger beschikbaar hebt voor een redelijke prijs met de kwaliteiten die we bij Liverpool nodig hebben, stuur me dan maar een berichtje", zei Klopp na afloop van de zege op Tottenham met een kwinkslag in gesprek met een verslaggever van BT Sport. Het aantrekken van een extra verdediger speelt al langer bij de Liverpool-coach. "Natuurlijk zijn we daar de hele tijd mee bezig, maar je moet het natuurlijk wel op de juiste manier aanpakken. Ik ben niet kieskeurig ofzo, we moeten de juiste speler vinden. We hebben nog opties, al zijn het er eerlijk gezegd niet heel veel in de defensie. Het is ongelooflijk wat daar gebeurt, echt ongelooflijk."

Klopp kon tegen Tottenham ook al niet beschikken over Fabinho, die de laatste tijd regelmatig in het hart van de defensie opereerde. Tot overmaat van ramp viel Matip geblesseerd uit, waardoor er momenteel geen enkele ervaren centrumverdediger rondloopt bij Liverpool die fit is. Nathan Phillips, die Matip afloste tegen the Spurs, is nog zeer onervaren. In de Engelse media dook deze week de naam van Shkodran Mustafi, die Arsenal lijkt te mogen verlaten. Het is echter niet bekend of Klopp de eventuele komst van de verdediger ziet zitten.

De manager van de regerend landskampioen is blij dat zijn spelers de teleurstellende reeks in de Premier League een halt hebben weten toe te roepen. "Ja, ik ben zeer gelukkig met deze overwinning. We wisten op de juiste momenten te scoren en ik ben ook blij met de mensen die hebben gescoord (Roberto Firmino, Trent Alexander-Arnold en Sadio Mané, red.). Het is een geslaagde avond geweest, behalve dan het uitvallen van Matip", aldus Klopp, die denkt dat de verdediger enige tijd uit de roulatie zal zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Dat gerucht omtrent Mustafi kan gewoon niet serieus zijn. Dat is puur een verzinsel van journalisten. Een club als Liverpool kan zo speler niet willen. Ja hij is ervaren, maar maakt meer fouten dan onervaren spelers. Bovendien snap ik Klopp heel goed, hij heeft er namelijk niks aan om zomaar een speler te kopen om puur iemand te hebben. Diegene moet wel mee kunnen op het niveau, aangezien diegene veel wedstrijden zal gaan spelen. Dat maakt het ook gelijk lastig, want wie is er nou beschikbaar?

29 januari 2021 om 11:49

Eerlijk, als tijdelijke oplossing zou het best kunnen. Ik ben stiekem wel een beetje verbaasd dat Liverpool niet heeft geprobeerd om Sokratis te halen. Het is maar voor een half jaar, en zeker nu Liverpool echt helemaal niemand meer overheeft voor centraal achterin moet je iets. En Williams is gewoon nog niet klaar voor dit niveau, als hij dat ooit al gaat zijn. Als je dan kijkt naar wie je voor weinig geld kan halen dan is Mustafi zeker geen hele gekke gedachte. De enige andere speler waarvan ik zeker ben dat hij beschikbaar is is Garay, maar ik weet niet hoe snel die wedstrijdfit is, aangezien hij al een half jaar zonder club zit.

29 januari 2021 om 13:12

Op papier wel ja stravven, maar dat zou alleen het geval zijn als je hem integreert naast bijvoorbeeld een Van Dijk. Bij Liverpool is de situatie nu zo dat je eigenlijk een onervaren CV naast dan Mustafi zou zetten, waarbij Mustafi ook deels leiding aan de verdediging zou moeten geven. Dat kan hij simpelweg niet. Mustafi heeft aansturing nodig. Dan kan hij zeker een prima optie zijn, maar die aansturing is er in principe minder bij Liverpool nu.

Dan vond ik Sokratis wel een betere optie om eerlijk te zijn. Dat is geen top verdediger, maar wel een solide speler. Je zult hem geen grote blunders zien maken en hij is juist wel iemand die ook sturing kan leveren aan de jongere spelers om hem heen. Maar Sokrastis wou inderdaad terug naar Griekenland.

Garay inderdaad, maar dat zie ik dan niet gebeuren eigenlijk. Die moet eerst weer fit worden en dan ook nog aanpassen aan de PL. Tegen die tijd is het seizoen voorbij.

29 januari 2021 om 14:51

Maar hoe goed is Sokratis nou daadwerkelijk en hoe goed was de combinatie Henderson/phillips. Ik zie dan geen meerwaarde in een spelers als Sokratis en ik denk dat Liverpool op zoek is naar een duidelijke meerwaarde ten opzichte van hetgeen wat ze kunnen opstellen, maar ook goedkoop genoeg om als 4e verdediger te fungeren. Lastig parket.... Williams is inderdaad nog niet klaar, Phillips is wat wild maar vond ik gisteren oke.

29 januari 2021 om 15:43

Ben ik het zeker mee eens hoor Schop! Daarom vind ik ook dat jullie wat dat betreft in een zeer lastig parket zitten en ook gewoon erg veel pech hebben dit seizoen qua blessures. Normaal gesproken ben je centraal namelijk gewoon best sterk bezet met Van Dijk, Gomez en Matip. Dat aangevuld met Fabinho die zowel op CV als CVM ontzettend goed is en een aantal talenten, is op zich normaal gesproken meer dan goed genoeg. Zeker omdat je nooit met een 3 mans verdediging speelt.

Daarom zou ik, afhankelijk van de mogelijkheden, ook kijken naar een speler die Matip/van Dijk op termijn kan vervangen. Iemand met potentie, maar die al wel goed genoeg is om in de roulatie te gebruiken. Iemand met ongeveer dezelfde leeftijd als Gomez. Dan heb je dus 2 ervaren Cv's van 29, 2 talentvolle roulatie Cv's van 23/24 en twee/drie jonge talenten Cv's van 19 ongeveer.

Alleen tja, wie moet die aankoop dan zijn? Heb jij spelers die je graag zou zien komen?

Wat betreft Sokratis, zijn meerwaarde zou dan in die 6 maanden zitten. Als overbrugging naar een definitieve aanvulling in de zomer. Dus een noodoplossing.

29 januari 2021 om 12:04

Sokratis wilde zelf graag terug naar Griekenland.

29 januari 2021 om 14:52

Haha je weet het nooit, bij Dortmund haalde Klopp de maandenlange contactloze Marvin Friedrich zomaar vastgelegd om ze 3 maanden uit de nood te helpen. Uit de nood hielp hij ons maar bijkomstig nadeel was dat de verdediging met hem een nog grotere gatenkaas was haha.

Snap Klopp wel, echter was bij het vertrek van Lovren al de discussie of dat wel zo verstandig was gezien de historie van Matip en Gomez. had liever gezien dat ze bijvoorbeeld een redelijk goedkope maar effectieve oplossing zouden vinden. Bijvoorbeeld Thiago Silva transfervrij binnen halen of een andere ervaren maar nog steeds prima verdediger.

29 januari 2021 om 12:17

Maar in principe had je ondanks het vertrek van lovren nog 4 verdedigers. (Fabinho meegerekend). Dat er dan 3 van geblesseerd zijn is natuurlijk ook wel vette pech.

Nou Liverpool probeer Sergio Ramos eens die zal niet al te duur zijn nu. En als Van Dijk terug is heb je het beste centrale duo in de PL.

29 januari 2021 om 12:27

Zijn salaris is echt kapitaalvernietiging en als het oorspronkelijke centrale duo weer fit is moet er iemand op de bank.

29 januari 2021 om 12:42

Kleine club mentaliteit. Bayern won de Champions League afgelopen seizoen met Süle, Lucas, Pavard, én Javi Martínez op de bank.

29 januari 2021 om 12:46

Mocht je Sergio Ramos halen (wat ik zelf niet snel zie gebeuren), dan heb je als van Dijk terugkomt niet alleen het beste centrum van de PL, maar van de hele wereld. Geen enkel duo komt dan ook maar in de buurt. Het zijn misschien wel de twee beste centrale verdedigers die er momenteel zijn, het enige wat nog zou kunnen is dat ze elkaar niet goed complementeren maar ik denk dat ze zo goed zijn dat ze overal mee zouden kunnen.

29 januari 2021 om 13:03

Met een fitte van Dijk hebben ze sowieso al het beste centrale duo van de PL.

29 januari 2021 om 15:25

Ramos naar Liverpool liever niet. Hij is al 34 en te hoge salaris daar heb je letterlijk niks aan.Plus de laatste linie van Liverpool speelt veel hoger dan die van Real en met onze hoge backs moet hij heel veel ruimte verdedigen en met zijn leeftijd zal die alleen maar trager worden.

Het is gewoon één van de weinige posities binnen de selectie van Liverpool die niet capabel dubbel bezet is. Van Lovren kun je zeggen wat je wilt, maar na zijn vertrek hielden ze Virgil, Gomez en Matip over voor 2 posities. Snap daarom ook niet dat Liverpool niet meteen voor de best beschikbare verdedigers gaat, want dit kan ze zeker vaker gaan opbreken, en je weet ook niet hoe Virgil precies terugkomt na zo’n ernstige blessure. Dat is namelijk wel de ontwikkeling die hun selectie moet doormaken, willen ze hun recente successen voortzetten. Het verschil met een City die Dias, Laporte, Stones, Aké en Garcia hebben is dan nog wel groot.

29 januari 2021 om 12:03

Maar Fabinho, hoewel eigenlijk een middenvelder, is ook echt wel iemand gebleken op wie je kan bouwen. Dus dan heb je met Van Dijk, Gomez, Matip en Fabinho 4 goede opties voor die positie. Dat ze dan alle 4 geblesseerd zijn, is natuurlijk wel erg veel pech. Al vind ik Phillips tot nu toe helemaal niet zo slecht, ik zie hem veel liever dan Williams.

29 januari 2021 om 12:37

Die speelt daar ook uitstekend, maar hij is de nummer 1 voor de verdedigende positie op het middenveld, dus dan verzwak je alsnog altijd het elftal zoals nu ook blijkt. Ook Henderson speelt goed daar, maar het probleem verschuift daarmee onnodig naar het middenveld.

29 januari 2021 om 13:14

Maar dat valt toch wel mee Dros? Ik snap dat je dan de nummer 1 keus op het middenveld daar niet meer hebt, maar op het middenveld heb je betere nummer 2 en 3 keuzes dan centraal achterin op dit moment. Dus je verschuift het probleem iets, maar niet significant. Je hebt simpelweg meer opties op het middenveld.

29 januari 2021 om 13:56

Nou er zijn natuurlijk genoeg clubs die dit als luxeprobleem zouden zien, maar we kunnen toch wel concluderen dat het elftal van Liverpool uit balans is omdat Klopp is gaan rommelen met z'n as. Uit nood, zeker, maar ik dacht dat Liverpool de aansluiting met de absolute top wou gaan houden, dan moeten ze de selectie continu blijven doorontwikkelen zoals een City en Bayern doen. Aankopen als Jota en Thiago, dat is vooruitzien en de stap maken van fantastisch elftal naar fantastische selectie. Maar op 2 posities minder worden bij een enkele blessure is dan niet meer toegestaan.

29 januari 2021 om 15:48

Ben ik met jou eens Dros, maar is het een ''enkele'' blessure? Van Dijk langdurig geblesseerd, Gomez langdurig geblesseerd en Matip meer geblesseerd dan fit. Het enige kritiekpunt is dan dat je geen 4e centrale verdediger hebt van niveau. Maar hoe groot is normaal gesproken de kans dat alle 3 je cv's tegelijkertijd geblesseerd zijn? Ik denk dat je dat ook wel mee moet nemen in de overweging.

Zeker als je van tevoren weet dat Fabinho als CV ook ontzettend goed kan spelen, dus bij hoge nood daar kan. Maar dan raakt hij ook nog geblesseerd, wat in mijn optiek gewoon echt pech is.

Ik snap je punt zeker, maar denk je zelf niet dat het te veel gevraagd was om allemaal in de zomerse transferperiode voor het seizoen op te lossen? Ik bedoel, je haalt Jota en Thiago als absolute versterkingen. Dat waren geen goedkope spelers. En die kwamen bovenop de huidige selectie, zonder noemenswaardige uitgaande transfers. Dan snap ik dat het misschien te veel gevraagd was om ook nog eens een waardige CV te halen met genoeg potentie om veel te spelen/op termijn Van Dijk/matip te vervangen.

30 januari 2021 om 01:51

Nouja, de kans was in ieder geval vrij groot dat er gebruik zou moeten worden gemaakt van die 4e optie centrale verdediger aangezien Lovren bijvoorbeeld vorig seizoen meer minuten heeft gemaakt dan Matip. Pech is mij daarom te makkelijk wanneer je op alle fronten mee wilt doen. Ze hebben wat mij betreft een bewust risico genomen (zoals ze ook doen met de rechtsbackpositie overigens), en dat breekt ze nu gewoon op. Want als je geen vervanger haalt voor Lovren, ongeacht de spelers die je voor andere posities haalt en wilt gebruiken, word je er als selectie minder van, en hadden ze hem dan gewoon niet moeten laten gaan.

Volgens de anfield watch is de interesse in Botman opnieuw opgeleefd sinds Matip is uitgevallen. Aan het begin van de transferperiode leek dit al dichtbij maar besloot Liverpool schijnbaar toch vertrouwen in Matip en Fabhino te hebben, dus ik zie het nu wel gebeuren

Kijk als je aan het begin van het seizoen Vdijk, Gomez, Matip, Fabinho heb staan dan heb je gewoon een goede set verdedigers. Fabinho is dan geen verdediger, maar net zoals Mascherano dat deed bij Barca, vult hij de rol als 4e verdediger erg goed in. Nu hebben we gewoon te kampen met heel veel pech, want zelfs Fabinho is niet fit, maar je gaat niet 40mil neerleggen voor een 4e CV in die momenten. Misschien een City of Chelsea, maar de eigenaren van Liverpool doen dat niet. Ik geef ze geen ongelijk. Ze gaan op zoek naar het niveau Matip, met het contract a la Matip/klavan en dat zal niet geheel gemakkelijk zijn. Gisteren was Phillips wat wild, maar waren we nou zo bar slecht verdedigende met Henderson/phillips? Ik vond van niet, gewoon wat meer begrip hebben voor de situatie....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea2926
2.Liverpool2828
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger131
S. ManéAanvaller137
Mohamed SalahAanvaller1311
J. HendersonMiddenvelder121
AlissonKeeper120
Diogo JotaAanvaller127
FabinhoMiddenvelder91
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

290 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Jürgen Klopp onderbreekt gepikeerde journalist: ‘Stop, stop, stop’

Jürgen Klopp heeft woensdagavond na de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto (2-0) een lichte woordenwisseling gehad met een journalist, die gepikeerd was over een eerdere uitspraak van de Duitse oefenmeester. Klopp...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren