Man United rekent in statement af met ‘anonieme hersenloze idioten’

Donderdag, 28 januari 2021 om 13:53Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:01

Manchester United heeft in een statement keihard afgerekend met de racistische uitlatingen die woensdagavond aan het adres van Anthony Martial en Axel Tuanzebe zijn gedaan. Het tweetal moest het via sociale media ontgelden, nadat Manchester United in eigen huis met 1-2 onderuit was gegaan tegen hekkensluiter Sheffield United en daarmee verzuimde de koppositie over te nemen van stadsgenoot Manchester City.

Na afloop van de wedstrijd tegen Sheffield werd zowel Martial als Tuanzebe racistische bejegend op Instagram. Er werden reacties geplaatst bij oude foto’s en Tuanzebe moest het daarnaast op Twitter ontgelden. De centrale verdediger verscheen dit seizoen voor de eerste keer aan de aftrap van een Premier League-duel en werd door manager Ole Gunnar Solskjaer in de slotfase naar de kant gehaald voor Donny van de Beek. Het stond op dat moment al 1-2 voor de bezoekers. Martial speelde de volledige negentig minuten.

In een statement op de website neemt United donderdagochtend afstand van alle uitingen die zijn gedaan op de sociale media. De club spreekt van ‘anonieme hersenloze idioten’. "Iedereen bij Manchester United walgt van de racistische uitlatingen die spelers via sociale media hebben ontvangen na de wedstrijd van gisteravond", valt te lezen in een officiële verklaring. "We veroordelen het volkomen en het is bemoedigend om te zien dat andere fans op sociale media dit ook veroordelen."

United had woensdag de mogelijkheid om over City heen te gaan in de Premier League. De achterstand op de stadsgenoot is één punt, maar United speelde wel een wedstrijd meer. Komende zondag neemt City het in eigen huis op teven Sheffield. “Manchester United tolereert geen enkele vorm van racisme of discriminatie en zet zich al lang in door campagne te voeren. Het identificeren van deze anonieme hersenloze idioten blijft problematisch. We dringen er bij sociale media-platforms en regelgevende autoriteiten op aan de maatregelen aan te scherpen om dit soort gedrag te voorkomen”, besloot de club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ironmanutd)

Tja, domme hersenloze mensen.... Ze blijven bestaan.
En ik schrok van hoeveel ik er in Nederland om 21:00 uur nog zag..

Social media maakt meer kapot dan dat je lief is.
Ene moment ben je de held, andere moment een dikzak, aap of...
Goed dat de druk op deze platforms opgevoerd wordt om hardere stappen te ondernemen.

Daarnaast pleit ik ervoor dat clubs zelf ook meer zorgen voor hun spelers in kader van veiligheid door de socialmedia wat meer te mijden.

Zo'n Elia, Babel, Promes ... Dat soort types zijn vaak de sjaak.
Ze hebben grote mond, doen extreem popiejopie .... Lachen JAN Modaal uit
Ja dat trekt eenmaal hersenloze mensen aan die gaan roepen en schreeuwen.

28 januari 2021 om 14:33

'tja, domme hersenloze mensen.... Ze blijven bestaan. En ik schrok van hoeveel ik er in Nederland om 21:00 uur nog zag..' Wat heeft dit te maken met onopgevoede en gedesintegreerde ezels die, bijvoorbeeld, een GGD teststraat in brand steken of stenen gooien naar ziekenhuizen? 'zo'n Elia, Babel, Promes ... Dat soort types zijn vaak de sjaak. Ze hebben grote mond, doen extreem popiejopie .... Lachen JAN Modaal uit. Ja dat trekt eenmaal hersenloze mensen aan die gaan roepen en schreeuwen.' Die jongens zijn voor het minste geringste de sjaak... En zeg je nou op verkapte wijze dat de racistische of discriminerende uitingen aan hun adres zelf door hun worden getriggerd? Want de praktijk wijst veelvuldig uit dat dit soort gezwellen uit het niets anderen racistisch bejegenen of discrimineren. Als ik jouw logica mag volgen: Wat was bijvoorbeeld de aanleiding bij Ahmed Mendes Moreira?

28 januari 2021 om 15:12

Ik zit nog serieus mijn eigen tekst te lezen om vervolgens er achter te komen dat je in 2 zinnen mij probeert iets te vertellen..... 1. nee dat zeg ik niet. 2. probeer het niet te volgen, want je fietst verkeerd ...

28 januari 2021 om 15:35

'probeer het niet te volgen, want je fietst verkeerd ...'

Oh, ik fiets verkeerd?

Jij bent degene die drie personen aanhaalt die niks met dit voorval te maken hebben... Probeert hen tussen neus en lippen door te framen door te stellen dat zij een grote mond hebben, popiejopie doen én Jan Modaal uitlacht en dat zij daardoor 'hersenloze mensen' aantrekken die gaan schreeuwen en roepen.

Volgens mij ben jij degen die afdwaalt...

28 januari 2021 om 19:46

Ik vind die laatste alinea ook wel klinken alsof je zegt dat ze het eigenlijk zelf over zich afroepen. En ze hebben inderdaad helemaal niets met het artikel te maken.gaat namelijk over tuanzebe en martial, die volgens mij redelijk uit de spotlight blijven voor zover ik kan zien.

28 januari 2021 om 14:35

Ik ben het in grote lijnen met je eens, maar die spelers gaan nooit van social media af. Het is een inkomsten bron voor spelers, zowel direct als indirect.

28 januari 2021 om 15:15

Ja klopt, dat is zeker ook punt!
Het is en blijft een gebied wat gewoon moeilijk aan te grijpen is.

Maar sommige jongens die zo beïnvloedbaar zijn, zouden echt wel iets meer begeleiding mogen hebben hierin.

Zeg ik tegen een De Ligt bijvoorbeeld LUL dan krijg ik geen reactie
Doe je dat bij een Elia dan gaat hij je vol aanvallen.

Maar goed, neemt niet weg dat dit absoluut niet kan hoor!!
Maar ging mij meer om het aantekenen wat socialmedia allemaal wel niet als schade kan aanrichten

28 januari 2021 om 15:19

"doe je dat bij een Elia dan gaat hij je vol aanvallen." denk niet dat Elia je dan ooit nog zou groeten indd

28 januari 2021 om 17:38

Reacties uitzetten anders?

28 januari 2021 om 14:40

Je kan je best doen om reacties te rapporteren maar als je ziet dat hele accounts vol staan met racistische troep en je krijgt de melding terug dat ze niks konden vinden wat de regels overtrad dan heb ik ook zoiets van ok, dan niet.

28 januari 2021 om 15:16

Nou daar wordt je inderdaad ook krankjorum van...
Als je een nepprofiel rapporteert of iemand die je continue spamt dat je dan een bericht krijgt dat het volstrekt volgens de regels is...

Het is ook zeker iets van de media kanalen dat ze veel meer hierop gaan richten

Daar moet echt harder tegen worden opgetreden zeg. Social media waar iedereen van alles roept maar waar tegenover bijna geen controle is, is echt foute boel! Bedoel moet bv. hier Man U tegen optreden? Of moet de politie of een speciale internet controle eenheid oid hier tegen optreden! Ik zou zeggen creeer er werk voor. Want als je dit zo toelaat wordt het alleen maar erger en erger. We zien het te vaak! En vrijheid van meningsuiting is leuk maar het wordt wel erg vaak misbruikt. Zulke hopeloos gedoe en nog meer moet echt stoppen of iig keihard opgetreden worden.

28 januari 2021 om 14:17

De politie treedt hier toch gewoon tegen op? Laten we eerst mensen vrij hun mening laten uiten, dan kijken we daarna wel of het strafbaar is of niet.

28 januari 2021 om 14:25

Het is bijzonder lastig om hier goed tegenop te treden. Als er aangifte wordt gedaan, kan dat sowieso. Daarnaast kun je vrijwel overal profielen en reacties rapporteren, dus op die manier gebeurd het ook. Wil je echter preventief gaan doen, dan kom je in een heel lastig parket, want waar leg je de grens? Het is ondoenlijk om dat handmatig te gaan doen, dus je zal een AI daar op moeten zetten. Dat gebeurd bijvoorbeeld op facebook ook om bepaalde zaken tegen te gaan en daar gaat vanalles fout omdat een algoritme geen context leest. Als je op bepaalde woorden gaat filteren zijn er ook berichten die foutief worden verwijderd (zie de rel rond het insta-bericht van cavani) en vinden kwaadwillenden weer nieuwe manieren, die niet door het algoritme worden opgepikt. En dan ben ik nog niet eens begonnen over het grote grijze gebied van zaken die wel of niet mogen. Achteraf ingrijpen op basis van aangiftes/rapporteren/flagging is eigenlijk de enige oplossing.

Nou zo anoniem ben je niet echt meer als je online dingen roept. Maar goed hoop zogenaamde verontwaardiging en morgen weer terug naar de orde van de dag. Van mij mag dat knielen nu ook wel stoppen, symbolisch maar stelt niks voor!

Het blijft maar bezig zijn racisme.=goed dat mensen er tegen blijven strijden.
Zeg nee tegen racisme! Niet wegkijken, niet goedpraten!!
Iedereen is gelijk, zegt zelfs de Bijbel.

28 januari 2021 om 15:10

Enkel zijn Israëlieten beter, in ieder geval wanneer het gaat over (sexuele) slavernij, aldus de Bijbel.Overigens wel met je eens natuurlijk. Heb het persoonlijk nooit meegemaakt als witte man in Nederland, waardoor een op zichzelf staand grapje ook makkelijker op te vangen is. Heb het simpelweg nooit begrepen waarom? Wat helpt het iemand om een ander überhaupt zonder reden uit te schelden. Helaas klopt een bovenstaande comment ook en zullen hersenloze mensen altijd blijven bestaan... Een soort integratie naar de moderne tijd zou wat dat betreft wel op zijn plek zijn. Als je in Europa anno 2021 wil leven, dan pas je je ook maar aan! Niet zo blijven hangen in het verleden!

28 januari 2021 om 15:37

Ik zou de bijbel hier niet in betrekken. Zeker als het over ‘gelijkheid’ gaat...

28 januari 2021 om 16:00

Haha over de bijbel zou ik maar niet beginnen.Dit word gezegd over de Israëlieten, een volk dat iedereen op de aarde haat.Deut 7:6For thou art an holy people unto the LORD thy God: the LORD thy God hath chosen thee to be a special people unto himself, above all people that are upon the face of the earth.Niet echt gelijk met andere mensen in God z'n ogen lijkt me.On: Racisme blijf je houden, helemaal tegenover donkere mensen. Iedereen haat ze, maar iedereen volgt ze tegelijkertijd hmm.

28 januari 2021 om 16:11

Helemaal tegenover donkere mensen? Ik weet het niet hoor, maar elke bevolkingsgroep heeft te maken met racisme, en dat zal altijd zo blijven. Snap dus niet wat je bedoelt met 'helemaal tegenover donkere mensen'. Je ziet het toch vaak terug in de gevangenissen. Dat bevolkingsgroepen elkaar opzoeken, groepjes gaan vormen en zich verzetten tegen ander gekleurde. Of dit nou gaat om blanken, Aziaten, donkere, Mexicanen enz...

28 januari 2021 om 17:01

Heeft elk volk wereldwijd negatieve bijnamen? Hun identiteit afgenomen, eeuwenlang in slavernij gediend en de landen van de daders daarmee opgebouwd etc? Mexicanen schaars ik er ook bij. Europa is rijk door Afrika en noord en zuid amerika. Alles leeggeroofd daarzo. Mensen uitgebuit en dat eeuwenlang. Bij wie is dat op deze schaal gebeurd? Sommige vergelijkingen moet je niet willen maken.

29 januari 2021 om 05:00

Ovry wat denk je van de indianen,en over slavernij dat was al voordat de Europeanen in Afrika kwamen en die werden verkocht door hun eigen ras

29 januari 2021 om 10:04

Noord en Zuid Amerika zoals ik al zei. Door dezelfde mensen verwoest (Europeanen) ook de indianen waren slaven en staan in hun eigen land op de bodem. En je hebt slavernij en je hebt wat de Europeanen deden. Uitbuiten. Ophangen, baby's aan krokodillen voeren. Brandstapels. Paarden die mensen uit elkaar trokken. Presidenten die baby's van indianen tegen rotsen sloegen. Buiken van zwangere indiaanse vrouwen opensneden als ze de groep ophielden etc. Tongen afsnijden als de eigen taal werd gesproken etc. Europeanen gaan altijd tot het extreme als je dat nog niet doorhebt. Van Zuid Afrika Azië tot de amerika's.

29 januari 2021 om 10:08

En ze werden niet verkocht door hun eigen ras. Kinderen van Ham verkochten Hebreeuwse slaven, de kinderen van Shem. Ga niet over geschiedenis beginnen. En al was het hun eigen ras zoals jij stelt. Was dat alleen verkopen of werden deze gruwel daden aangericht door degene die ze verkochten? Hou op nu het nog kan.

Waardeloos dit soort gasten. Geen Normen en waarden hebben en als mens niet weldenkend zijn. Dat is best triest. Ik vind het ontoelaatbaar gedrag. Wat maakt het uit wat voor huidskleur iemand heeft? Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Ik ben blij dat ik uit ‘75 ben en destijds niets te maken had met Social Media en/of een mobiel, want daardoor is het niet leuker geworden. Hiermee geef ik niet aan dat er geen racisme was, maar je kreeg er minder van mee. Keihard aanpakken zou ik zeggen. Mijn motto: Heb het leuk en hou het leuk! Fijn weekend mensen

Het slechtste aan social media vind ik in feite dat mensen allemaal wegkruipen achter een pseudoniem waardoor ze in feite niet te herkennen zijn. En vanachter dat pseudoniem roepen ze vervolgens allerlei dingen naar elkaar die ze op straat niet durven roepen. Ook hier op voetbalzone gebeurt dat dagelijks. De een is nog laffer dan de ander, bij velen zie je niet terug dat ze ooit een fatsoenlijke opvoeding hebben genoten. Waarbij ik dan nog wel wil opmerken: het hebben van een duidelijke en eventueel sterk afwijkende mening is iets heel anders dan het wel of niet uitdragen van een beetje respect en fatsoen. Gelukkig zijn er ook nog velen die dat gedrag tonen.

28 januari 2021 om 15:02

Ik sluit mij volledig aan bij jou commentaar Theo.

Wat dat betreft snap ik dat ze nog steeds knielen voor elke wedstrijd.
Niet dat dit fenomeen ook nog maar iets helpt, want de mensen die discrimineren vanwege huidskleur, die zullen dit blijven doen ben ik bang voor. Ik denk dat we hier nooit helemaal vanaf komen, er zullen altijd gekken blijven die dit soort reacties plaatsen.

28 januari 2021 om 16:57

Ik niet. Is teveel gelinkt aan de organisatie Black Lives Matter. BLM als een organisatie heeft terroristische tendensen. Andere statements tegen racisme zijn prima.

28 januari 2021 om 17:06

Je doelt daarmee op de financiering van George Soros? https://www.nytimes.com/2020/07/13/us/politics/george-soros-racial-justice-organizations.html

28 januari 2021 om 17:34

Nee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4316
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
N. BishopKeeper
David de GeaKeeper230
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper30
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

62 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 20 4 0 1
2019/2020 Manchester United 32 17 1 0
2018/2019 Manchester United 27 10 2 0
2017/2018 Manchester United 30 9 1 0
2016/2017 Manchester United 25 4 2 0
Laatste voetbalnieuws

Manchester United herovert tweede plek zonder indruk te maken

Manchester United heeft in eigen huis na een weinig overtuigend optreden gewonnen van Newcastle United. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer legde met name in de eerste helft een matige...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren