Ultee over conflict met Hofland: ‘We hebben niet gebeld, maar wel geappt!’

Donderdag, 28 januari 2021 om 11:20Justus Dingemanse • Laatste update: 11:16

Fortuna Sittard won op bezoek bij RKC Waalwijk (1-2) en stijgt daarmee op de ranglijst naar een elfde plek. Sinds het aantreden van Sjors Ultee lijken de Limburgers de weg omhoog te hebben ingeslagen en verslaggever Mounir Boualin bespreekt met hem de wedstrijd, de kracht van Fortuna Sittard, zijn opkomst als talentvolle trainer en zijn recente conflict met Kevin Hofland.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Mounir Boualin is freelance voetbalvlogger, videojournalist en presentator. Voor Voetbalzone maakt hij onder meer interviews rond wedstrijden.

Poll

Vind jij Sjors Ultee een talentvollere trainer dan Kevin Hofland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door constant kante)

Wat maakt het nou uit of ze gebeld, geappt, gesmst of getongd hebben.
Hofland zal wel 2 dingen moeten begrijpen: 1 is dat hij de publieke opinie tegen zich heeft nu het voetbal en de resultaten onder Ultee beduidend beter zijn. 2 is dat hij zichzelf met die natrappende bewegingen niet interessanter maakt voor andere toekomstige clubs, ervan uitgaande dat hij door wil gaan in het trainersvak.

28 januari 2021 om 12:18

Juist. Hoe het ook gegaan is, Hofland is hier slechter uitgekomen en Ultee sterker. Hofland zou er goed aan doen zich even op de vlakte te houden en uiteindelijk ergens een beetje sympathie op te bouwen want op dit moment vindt iedereen hem gewoon een lul.

28 januari 2021 om 12:27

Ruiz.
Nee hoor. Ik vind Hofland helemaal geen lul. Ik vind die grootaandeelhouder met zijn stoere praatjes en zijn megalomanie een lul. Een beetje op een hautaine manier de stoere eigenaar uithangen, op basis van onrealistisch geblaat dat nergens op gebaseerd is. Want het mag zo zijn dat Ultee nu een paar poptjes heeft gewonnen, maar Fortuna gaat echt niet in het linkerrijtje terecht komen. Want Hofland heeft de hele lastige serie met alle potten tegen de clubs uit het linkerrijtje gehad en Ultee mag het nu tegen RKC en Veendam doen. Dus dan denken mensen al snel dat het aan Ultee ligt. Is natuurlijk niet zo. Dit is een zwakke spelersgroep, dáár lag het probleem en niet bij Hofland.

28 januari 2021 om 12:49

Dan ben jij een uitzondering denk ik. Ikzelf vind Hofland geen lul omdat hij slecht presteerde met zijn club, maar omdat hij zijn spelers afvalt in de media en nu zijn oude assistent het succes niet gunt.

Knap dat je trouwens nu al kan zeggen dat ze het linkerrijtje niet gaan halen. Ultee heeft nu al 19 punten gepakt in zijn 8 competitiewedstrijden en Fortuna staat nu op 3 punten van het linkerrijtje, namelijk SC Heerenveen, waar ze recent nog overtuigend met 1-3 wonnen.

28 januari 2021 om 12:53

@Constant Kante. Zoals vaker, is wat je zegt pure onzin. Je kent OVERDUIDELIJK Gun zijn handelswijze niet. Fortuna verloor ook kansloos thuis van Groningen en Heerenveen. Fortuna won ook niet uit bij Emmen en gaf een 0-2 voorsprong weg en verloor zelfs bijna van die drama ploeg. Ook thuis van Zwolle werd niet gewonnen. Uit onder Ultee wel. Daarnaast leek het spel nergens op onder Hofland en liepen spelers er gedemotiveerd bij. Joe anders is dat nu. Voor elke bal vecht men. Semedo verdedigt bij elke aanval van de opponent mee. Als men de lange bal speelt dan heeft men de tweede bal. (onder Hofland nooit) Het programma is eenzijdig geblaat en niet volledig naar waarheid, want Ultee wint wél van die opponenten. (toegegeven het programma van Ultee was makkelijker, maar Hofland deed het ook niet in de wedstrijden waar het wel kon) Deze volgens jou zwakke spelersgroep staat wel even 11de en heeft de playoffs voor Europees voetbal in zicht. Jouw uitspraak is net zoals de rest van je reactie voorbarig. Het zou zomaar kunnen dat het Linkerrijtje ze wel lukt. Maar als dat niet lukt is dat ook niet erg. Doelstelling is middenmoot.

28 januari 2021 om 12:55

Constant, wat zijn jouw redenen om je zo negatief over die eigenaar uit te laten? Normaal gesproken ben ik ook huiverig als een onbekende clubeigenaar zich aandient, maar tot nu toe heeft hij Fortuna veel goeds gebracht. Van onderkant KKD naar stabiele Eredivisie ploeg. Bovendien heeft hij een goede organisatie neergezet en zaken in de club geprofessionaliseerd. Niet door gewoon een grote zak geld op tafel te leggen, maar met beleid. Ook zijn beslissing om Hofland te vervangen door Ultee is tot dusverre een juiste gebleken. Het is inderdaad waar dat Hofland veel lastige tegenstanders had, maar het voetbal leek nergens op. Er was geen lijn of vooruitgang te ontdekken. Ook tegen de mindere tegenstanders was het slecht. De spelersgroep was onder Hofland hetzelfde als onder Ultee, en toch wordt er nu beduidend beter gevoetbald en gepresteerd.

29 januari 2021 om 11:38

Andrevidigoal
"zoals vaker, is wat je zegt pure onzin. Je kent Overduidelijk Gun zijn handelswijze niet. "

Ach, 'zoals vaker' ja?
Nou, leg jij mij anders maar eens de werkwijze van deze groot aandeelhouder aan mij uit dan, want dan ben ik wel heel erg benieuwd waar exact ik 'onzin' vertel. Want als die man zo uniek is, dan wil ik dat heel erg graag weten. Want hier pretenderen dat Gun een soort wonderdokter is dat vind ik nogal overdreven.

"toegegeven het programma van Ultee was makkelijker, maar Hofland deed het ook niet in de wedstrijden waar het wel kon) "

Want de feiten zijn toch duideljik? Hofland kreeg een monsterprogramma voor zijn kiezen en jij kunt hier niet met droge ogen stellen dat Ultee daar zoveel meer punten had gehaald.

Net zoals ik je inschatting zwaar overdreven vind.
"staat wel even 11de en heeft de playoffs voor Europees voetbal in zicht. "
Jaja, tuurlijk, playoffs in zicht!
Daar gaat het mij exact om. Gun heeft de club gekocht voor acht ton, heeft daarna nmog geen rode cent van zijn eigen geld n de club gestoken maar vent wel de gedachte uit dat Fortuna om playoffs Europees voetbal moet spelen. Dát vind ik onrealistisch en megalomaan. En als jij de werkwijze van Gun om dat te bereiken kent, deel hem dan met mij! Want je kunt wel 'onzin, onzin' roepen, maar de feiten zijn toch helder? Hofland wordt geslachtofferd na een zwaar piitig programma en die voorzitter doet net alsof hij voorzitter is van AZ. Met onrealistische eisen en verwachtingen. Kun je wel 'onzin, onzin' roepen, maar wat is er onzinnig aan het vaststellen dat een club als Fortuna, op dit moment nu, gewoon niet het materiaal heeft om voor playoffs EL te gaan? Als Gun nou gewoon eens wat spelers haalt van zijn eigen geld en daarmee de club omstuwt, dán zou ik zijn werkwijze begrijpen. Nu slaat het nergens op. Hij speelt een beetje de harde zakenman, maar ondertussen dealt hij in valse hoop en onrealisme.
Voorbarig zeg je? Ik denk dat de suggestie dat Fortuna om playoffs EL speelt voorbarig. Daar is Fortuna nog een aantal spelers met kwaliteit van verwijderd. Laat Gun die eerst maar eens halen. Zien we daarna verder.
Want ook overigens, als de middenmoot de doelstelling is, zeg jij, dan is het helemaal achandalig. Die potjes die Ultee nu heeft gewonnen, had Hofland ook gewonnen. Daar had je niet de trainer voor hoeven ontslaan. Want dat Hofland de spelers zou hebben verteld dat ze die tweede bal niet hoeven te winnen is apekool.

29 januari 2021 om 11:47

pdgreat "constant, wat zijn jouw redenen om je zo negatief over die eigenaar uit te laten? " Ik houd niet van emotiemanagers die bij het minste of geringste voor de makkelijkste oplossing kiezen en een trainer ontslaan. Trainers ontslaan is een ultimum remedium. Dat doe je pas als alle andere dingen niet werken óf de trainer onoirbaar gedrag vertoond heeft. Ook het ontslag van Oliseh heeft Gun op een niet chique manier aangepakt. Daarnaast zeg jij het zelf ook al. Hofland heeft álle zware tegenstanders gehad. Heb je dat programma eens bekeken? Hoe realistisch ben je dan, als Fortuna dat je dan verwacht dat je, met deze spelersgroep, zã³veel meer punten haalt eigenlijk? En dat er nu beduidend beter wordt gevoetbald, welke garantie geeft dat precies eigenlijk? Over een maand (en dan zijn er nog zeker een wedstrijd of 12-13 te spelen) kan alles weer anders zijn en kan dat beduidend betere spel weer helemaal weg zijn. En dan? Dan Ultee maar weer de laan uit? Waar houdt dat dan op? Nee, ik ben niet onder de indruk van Gun nee. En waarom zou dat niet mogen trouwens? Krijg zelfs semi-emotionele reacties van woedende Fortuna fans in mijn inbox. Waar gaat dat over? Hoezo is die Gun zo heilig? Moet hij niet eerst eens prestaties leveren en prijzen pakken of verklaren we nu al voor die tijd mensen heilig? Best raar. Overigens, in algemene zin en niet persoonlijk naar jou, waarom mag er geen kritiek zijn op Fortuna en Gun? Waarom staan zij boven alle kritiek?

28 januari 2021 om 12:43

Zie veel parallellen tussen de handelwijze van de oude Fortuna-vrienden Hofland en Van Bommel. Kennelijk beiden nogal een hoge dunk van zich zelf en redelijk achterbaks.

28 januari 2021 om 13:51

@pdgreat "wat maakt het nou uit of ze gebeld, geappt, gesmst of getongd hebben." Als ze getongd hebben dat zou wel uitmaken, want zijn (beide?) getrouwde mannen . maar zonder dollen, Hofland is een jankerd en misgunner. Hij nam het als assistent ook over van Oliseh. Toen hoorde je hem niet klagen dat hij niet gebeld heeft met Sunny. Hij had gewoon deze stap moeten gunnen.

28 januari 2021 om 16:24

Dat lag wel wat anders Krillin. Niet bepaald hetzelfde.

Die hofland is toch wel een zielepoot he, beetje Ultees zwakke plekken in de media opnoemen enzo. Wat een misgunner is hij dan wel niet geweest toen ze nog samen werkten.

Al met al Hofland wegsturen was dus een uitstekende actie van het bestuur. Ultee doet het meer dan prima. Laten we hopen op een plek in de linkerrijtje

Mijn (positieve) beeld van Hofland is toch wel wat aangetast hoor. Hij doet dit echt niet slim. Heeft in het promotieseizoen het jaar mooi afgemaakt met Braga nadat Olisé toch al het voorwerk had verricht en er natuurlijk, lichtelijk per toeval, een hele aardige selectie stond die blijkbaar flink kon verrassen.

Vervolgens als assistent van René Eijer niet echt potten kunnen breken voor wat betreft het beter maken van spelers, maar toch een acceptabel eerste eredivisie seizoen gedraaid. Daarna een moeizaam tweede seizoen, met spelers die gewoon niet goed genoeg waren. Lees: Karjalainen, Carbonel, Ciss (ondanks zijn paar doelpuntjes), Sambou en Damascan kwamen eigenlijk allemaal flink te kort, werden bovendien niks beter en waren in uitwedstrijden doorgaans kansloos. Dat seizoen werden we enigszins gered door het stilleggen van de competitie om vervolgens dit seizoen, met een veel betere selectie, op dezelfde voet door te gaan. Tja Kevin, met alle respect, maar dan is het tijd om ook eens in de spiegel te kijken en met de vinger naar jezelf te wijzen ipv naar anderen.

Ultee mag dan wel geen profverleden hebben als speler & was wellicht geen 1e keuze van de clubleiding toen Hofland de laan uit vloog, maar het is een verademing om naar die man te luisteren in de media. Bovendien schenen de spelers bij Fc Utrecht, waar hij gewerkt heeft als assistent onder Ten Hag, met hem weg te lopen en diezelfde geluiden komen naar buiten bij Fortuna momenteel. Spelers opperde hem als hoofdtrainer en dat heeft uiteindelijk heel goed uitgepakt.

Enfin, ik gun Kevin, als kind van de club, al het beste voor de toekomst en ik hoop ook oprecht dat hij weer ergens een goede club vindt die hem een eerlijke kans geeft. Alleen hoop ik ook dat hij zijn eigen functioneren kritisch blijft analyseren en zich in de toekomst niet meer laat verleiden tot dit soort vreemde uitspraken in de media. Dat moet je gewoon professioneler oppakken.

Lekker weer iets op proberen te rakelen wat al v.v.t. is (voltooid verleden tijd). Hofland is kind en blijft kind van de club. Het is echter bijzonder knap hoe Ultee het stokje heeft overgenomen. Ongeveer als 6de keus. Blij en trots hoe volwassen er wordt gevoetbald en met deze smalle selectie toch voldoende alternatieven lijken hebben. Zoals Ultee aangeeft is het verschil tussen zero en hero maar klein. We genieten ervan!

Qua die poll, ik vind hem in ieder geval een stuk sympathieker overkomen dan Hofland. Dat klinkt een beetje vreemd als je de aanleiding van dit gedoe bekijkt, maar terwijl het relletje voortduurde vond ik steeds minder dat Ultee fout zat. Bovendien komt hij goed over in de media en gaat het met Fortuna ook beter.

En ja hoor,Fortuna wint weer een uitwedstrijd en het enigste waar over gepraat wordt is dat gezeik over Hofland en Ultee..Geweldig artikel,complimenten voor de geweldige schrijver!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Twente41-2
13.PEC Zwolle38-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Lisandro SemedoAanvaller349
I. GünUnknown
S. UlteeUnknown
G. CoxVerdediger335
T. TekieMiddenvelder331
Z. FlemmingAanvaller3312
M. AnghaVerdediger320
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren