Bobby Adekanye keert per direct terug in de Eredivisie

Donderdag, 28 januari 2021 om 11:12Rian Rosendaal • Laatste update: 11:31

Bobby Adekanye keert per direct terug in de Eredivisie. ADO Den Haag meldt donderdagochtend dat de aanvaller het seizoen op huurbasis afmaakt in het Cars Jeans Stadion. Adekanye werd door Lazio in het eerste gedeelte van dit seizoen verhuurd aan Cádiz. De huurling maakt wellicht zondag al zijn debuut in het thuisduel met Sparta Rotterdam.

"Het is een eer om voor deze mooie club te spelen. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het buitenland, zowel binnen als buiten de lijnen, en het is mooi dat ik mezelf nu kan presenteren aan het Nederlandse publiek", jubelt Adekanye bij zijn presentatie als speler van ADO. "Ik ben een aanvaller met durf en snelheid, die ervan houdt om een mannetje te passeren en productief te zijn. Ik hoop dat ik veel minuten kan maken en het team kan helpen om punten te pakken en in de Eredivisie te blijven. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken."

"Bobby is een linksbuiten die al in een vroeg stadium bij meerdere grote clubs in Europa speelde", zo reageert Hoofd Technisch Hart Martin Jol op het tussentijds aantrekken van Adekanye. "Lazio geeft hem de kans en de tijd om zich in Den Haag verder te ontwikkelen. We zijn zeer tevreden dat we opnieuw een aanvaller met specifieke kwaliteiten aan de selectie kunnen toevoegen."

Adekanye maakte op de laatste dag van de transferwindow in oktober vorig jaar de gang van Lazio naar Cádiz. De jeugdinternational kwam bij de nummer negen van LaLiga echter weinig aan spelen toe. Adekanye kwam in totaal tot vijf wedstrijden voor Cádiz, waarvan één als basisspeler. Bij ADO hoopt de pas 21-jarige aanvaller op een nieuwe frisse start. Adekanye liet onlangs aan Voetbalzone weten dat er niets waar was van de vermeende interesse van FC Emmen. Kort daarna bracht Voetbal International hem in verband met ADO. De laagvlieger uit Den Haag wist eerder deze week ook al Youness Mokthar voor de rest van het seizoen vast te leggen.

Voor Adekanye betekent het dat hij na zes jaar afwezigheid terugkeert in Nederland. De aanvaller werd in 2011 door Barcelona weggehaald bij Ajax en speelde vervolgens in het seizoen 2014/15 een jaar op huurbasis in de jeugdopleiding van PSV. Via Barcelona en Liverpool kwam Adekanye in de zomer van 2019 bij Lazio terecht. Voorlopig speelde hij vijftien officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Italiaanse club, waarin hij goed was voor een doelpunt en een assist. Zijn contract bij Lazio loopt voorlopig nog door tot medio 2022.


Poll

Verstandige keuze van Bobby Adekanye?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door oenieboy)

ADO wordt een soort van re-integratie club. Alle brokkenpiloten en spelers die op dood spoor zitten kunnen er terecht

28 januari 2021 om 11:22

Hahaha echt bizar wat die aan het doen zijn , helemaal niks geleerd van vorig seizoen. Wat een onzinnig beleid word daar gevoerd.

28 januari 2021 om 12:47

Misschien krijgen ze daar wel subsidie voor van de gemeente Den Haag of het Rijk ;-)

1 goal in 4 seizoenen. Hopelijk bloeit hij op.

Heb ik het nu mis, maar hij zou toch in eerste instantie naar FC Emmen gaan toch?

28 januari 2021 om 11:29

Stond ook op de lijst.. Emmen heeft gekozen om Luka Adizc terug te halen. Hij is immers al bekend bij de club en we weten wat hij kan brengen

28 januari 2021 om 11:38

Staat in het stukje zelf dat Emmen interesse zou hebben, maar dat hij dit zelf ontkende...

28 januari 2021 om 11:43

Stond toen ik een reactie gaf nog niet in de tekst ;-), maar dank voor deze info @jeron en @sonnyfloyd

Nieuw goed contract bij Liverpool kunnen tekenen en verhuurd worden aan Championship club. Maar kiezen voor een mooie tekenbonus bij Lazio en praktisch zelfde salaris. Om vervolgens compleet te mislukken. Ik vind mooi.

28 januari 2021 om 11:35

Ik zou werkelijk waar niet weten waarom je zo zuur zou zijn dat je het mooi vindt als iemand zijn carrière mislukt. En weet jij veel, misschien vond hij Engeland of de Championship niks

28 januari 2021 om 11:53

Als je je zou verdiepen in deze speler weet je dat ie overal is vertrokken vanwege het geld. Brood voetballer pur sang. Weinig rendement ook een jongen die niet zo goed tegen kritiek kan. En dan maar de benen neemt.

28 januari 2021 om 11:59

En op wat voor manier heb jij hier persoonlijk last van? Als hij op die manier zijn voetbalcarrière wil invullen is dat toch aan hem?

28 januari 2021 om 12:05

Ik hoef me niet te verdiepen. Er zijn zoveel broodvoetballers. Ik vind een stap naar Lazio ipv de Championship helemaal geen gekke stap. En ik weet niet wat voor perspectief er geschetst is.

28 januari 2021 om 13:41

Deze jongen had de kans om bij PSV of Ajax zijn carrière rustig op te bouwen maar hij koos meerdere malen voor de grotere maar verkeerde club. Nu zit hij bij ADO. Voor mij een typisch voorbeeld van dat had iedereen al zie aankomen. Nu de vraag of ADO vervolgens ook te hoog gegrepen is...

Hoeveel spelers heeft ADO inmiddels? Doen ze er ook wel eens één weg? Lekker vreemdelingenlegioentje bij elkaar zo...

28 januari 2021 om 11:50

Dat soort berichten komen meestal iets minder prominent naar buiten. Las een paar dagen terug dat ze op 9 januari afscheid genomen hebben van Ravel Morrison bijvoorbeeld. Dan is het op zich niet gek dat je er een vleugelspeler voor terughaalt.

28 januari 2021 om 11:56

37 dus. Veruit de grootste selectie van de eredivisie. Ik vind het echt bizar wat daar allemaal gebeurd.

28 januari 2021 om 12:31

Ze verdienen om te degraderen. Wat een wanbeleid.

28 januari 2021 om 12:32

Je zegt 37? Maar naar mijn mening heb je er dan een hoop van Jong meegerekend. Op transfermarkt staan er ook een heleboel die in jong spelen.

28 januari 2021 om 13:07

Dat doet er niet toe. Het zijn gewoon selectiespelers die ADO onder contract heeft, tevens mee kunnen en mogen doen met het eerste en dus ook salaris betaald.

28 januari 2021 om 13:23

Aah oke dan kan ik je vertellen dat er bij ik denk 60 tot 70 procent van de clubs in de eredivisie meer onder onder contract staan en zoals jij noemt selectiespelers zijn.

Nou Bobby welkom terug in Nederland, heb hem de afgelopen jaren niet meer zien spelen dus ben benieuwd hoe hij er nu voor staat.

Het is echt ongekend wat daar in Den Haag gebeurd. By far de grootste selectie van de eredivisie en dan nog niet 11 spelers kunnen opstellen die samen een collectief vormen dat punten pakt. 37 spelers, ongekend. Twente doet het bijvoorbeeld met 14(!!) spelers minder, dat is dus meer dan een heel elftal en staat gewoon 9 plekken hoger op de ranglijst.

28 januari 2021 om 12:34

37 waarvan er een hoop in Jong ADO spelen. De selectie die op transfermarkt samengesteld is zit half Jong ADO ook bij. Tevens is Morrison vertrokken en verwacht ik dat Faye, Arweiler, Elmkies en Karelis nog gaan vertrekken.

28 januari 2021 om 13:07

Zie mijn reactie hierboven. Geldt overigens voor alle eredivisie clubs. 37 selectiespelers is gewoon waanzin & financieel en beleidskundig volkomen idioot.

28 januari 2021 om 13:24

Je moet spelers vanaf hun 16e tegenwoordig al een contract geven anders worden ze gratis weggesnoept door andere clubs.

Je schopt de trainer eruit dan haal je een geheel nieuw elftal voor Brood, en die bakt er vervolgens ook niks van.Hopeloos.

Een eer om voor Ado te spelen?? Euhmmm...wanbeleid al jaren lang. Nu wordt er weer n blik spelers opengetrokken id hoop de volgende ramp te voorkomen...wat je maar een eer vindt...

Snap dat je wilt en moet spelen om beter te worden, alleen over anti degradatie voetbal gelden er andere wetten. Hopelijk gaat hij veel scoren en groeit hij door. Ado hoort er echt bij in de ere divisie

28 januari 2021 om 12:19

Dat vind jij. Ik denk dat ze vorig jaar al zouden zijn gedegradeerd. Ik vind bijvoorbeeld een NAC mooier dan ADO.

28 januari 2021 om 12:25

Oenieboy, ben jij vergeten dat de supporters van ADO de enigen waren die ons, Twente fans, steunden in de moeilijke jaren met spandoeken etc toen ze op bezoek kwamen? Ik niet en zal daarom ADO altijd het beste gunnen.

28 januari 2021 om 12:31

Daar sluit ik me volledig bij aan Ruiz_fct.

28 januari 2021 om 13:29

Respect Ruiz_FCT wij begrijpen elkaar. 👌🏻in die periode van jullie kregen jullie ook een hoop stront over jullie heen. Onterecht in mijn of onze ogen. Er waren 1 of 2 schuldige en die moesten stront over zich heen krijgen maar de club Twente zelf absoluut niet!

28 januari 2021 om 19:54

Vrij selectief geheugen heb je dan, er zijn voorbeelden zat waarin ADO aanhang wat anders liet zien. De jaren ervoor, toen wij in een crisis zaten, moesten we het ook aanhoren. Moet wel zeggen dat je niemand degradatie gunt.

Daarbij heb ik geen hekel aan Ado, vind NAC gewoon echt een mooiere club.

degradatie voetbal spelen, met een jochie van 21 ik denk dat je hier toch beter de wat meer ervaren spelers voor kan gebruiken die wat steviger in hun schoenen staan, maar oke.
Hoop voor hem dat zijn verblijf bij ADO een succes wordt.

Ik vind ADO een sympathieke club maar snap echt niet waar ze nou in hemelsnaam mee bezig zijn. Weer een speler? Komt over als een totale chaos daar.

28 januari 2021 om 12:37

Er is afgelopen zomer een behoorlijke transformatie ingezet. Moest ook wel want spelers als Necid, Malone, Hooi, Immers etc. konden echt niet meer. Er zijn destijds heel veel jonge spelers gehaald. Niet alles was een schot in de roos maar een Besuijen, Kemper, de Boer, Bourard en Philipp zijn toch wel behoorlijke talenten. Ervaring erbij was ook nodig alleen op dat moment niet haalbaar. Dat hebben ze nu gerepareert in de winterstop met spelers als Janmaat, Vejinovic, Gomelt en Mokhtar. Of het te laat is dat moet blijken. Ik hou me hart vast!

28 januari 2021 om 12:58

Ik snap dat die spelers recent pas beschikbaar zijn gekomen voor Ado, maar je hebt nu wel echt een belachelijk grote selectie. Waarschijnlijk verdienen die spelers die een redelijke grote naam hebben ook stevige salarissen. Wat doe je met dat soort gasten als het wel mis gaat en je degradeert? Deze degradatiestrijd zal echt spannend worden denk ik. Emmen kun je onder je houden. Willem 2 zit op dit moment echt in een hoek waar de klappen vallen, die hebben veel pech dus ik verwacht dat die nog wel punten gaan pakken. Ik denk dus dat je als ADO zijnde het uiteindelijk met RKC zult moeten uitvechten wie niet rechtstreeks gaat degraderen. Ik hoop voor je dat het goed komt!

28 januari 2021 om 13:28

Het lijkt een belachelijk grote selectie door de vele jonge spelers die zijn aangetrokken. Echter zijn er een hoop die eigenlijk gewoon in Jong ADO kunnen spelen. Die competitie ligt ook stil. Dat het spannend word ben ik zeker met je eens. Willem II gaat wel opkrabbelen RKC en Emmen kan ADO wel onder zich houden, al moet het nu voor ADO wel echt gaan gebeuren. Het word billen knijpen.

Ik denk hetzelfde als Cambuur1966 hier boven. Wat er mis is gegaan tussen Rankovic en ADO (jol) is mij nooit geheel duidelijk geworden. Feit is dat Rankovic er nul komma nul spelers bij kreeg ter versterking en Brood ondertussen een halve nieuwe selectie ter beschikking heeft gekregen. Dat is m.i. nu ondertussen dan ook zo ver dat Brood met geen goed fatsoen meer kan degraderen.

28 januari 2021 om 12:54

Ik zal het je uitleggen. Op het moment dat Rankovic trainer was was er ook geen budget voor spelers. Er was ook flink gesaneerd. Echter in de winterstop heeft de groot aandeelhouder geld beschikbaar gesteld om spelers te halen. Dit heeft dus niets met Rankovic en Brood te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo22-20
15.RKC Waalwijk22-13
16.Willem II14-29
17.ADO Den Haag14-30
18.FC Emmen9-33
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. KramerAanvaller225
B. Ould-ChikhAanvaller140
M. FraislKeeper40
L. KoopmansKeeper190
H. WentgesKeeper00
R. ZwinkelsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren