Ron Jans werd door eigen speler getipt over Luciano Narsingh

Donderdag, 28 januari 2021 om 11:02Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:02

Queensy Menig heeft er mede voor gezorgd dat FC Twente de rest van het seizoen kan beschikken over Luciano Narsingh. De aanvaller, die voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Feyenoord, werd door Menig naar voren geschoven bij de technische staf van de Enschedeërs. Eerder deed Menig al een goed woordje voor Danilo, die afgelopen zomer overkwam van Ajax.

Door het wegvallen van de geblesseerde Václav Cerný en het beëindigen van de huurperiode van Lazaros Lamprou, die terugkeerde bij PAOK Saloniki, meldde Twente zich de afgelopen weken op de transfermarkt voor een aanvallende versterking. Daarbij kwamen de Tukkers uit bij Narsingh, die onder andere door de komst van Lucas Pratto overbodig was geraakt bij Feyenoord. “Op het moment dat ik zag dat Lucas Pratto naar Feyenoord ging en dat hij (Narsingh, red.) weer een stapje terug moest doen in de rangorde bij Feyenoord, zei ik tegen Jan Streuer (technisch directeur van FC Twente, red.): ‘Misschien Narsingh?’", aldus Ron Jans tegenover ESPN.

En dus maakte Twente werk van Narsingh, die niet veel later door de Enschedese club werd gepresenteerd als nieuwste aanwinst. “De trainer had Narsingh al op een lijst”, zegt Menig. “Wij hadden contact en ik hem hem geadviseerd dat het zeker geen slechte keuze zou zijn. Ik hem tegen hem gezegd hoe FC Twente is en dat is alleen maar positiviteit.” Menig komt sinds de zomer van 2019 uit voor Twente. In zijn eerste jaar onder Gonzalo García García kreeg de buitenspeler weinig speeltijd, maar onder Jans lijkt de voormalig Ajacied te zijn opgebloeid.

Menig kan het dit seizoen goed vinden met Danilo en de inmiddels geblesseerde Cerný. Het trio kwam dit seizoen samen al 23 keer tot scoren in de Eredivisie, waarbij Menig zes treffers voor zijn rekening nam. Bij de komst van Danilo speelde Menig ook een belangrijke rol, toen hem om advies werd gevraagd door de technische leiding. Desondanks ziet Menig een toekomst als technisch directeur niet zitten. “Misschien agent, ofzo”, lacht hij.


Poll

Hoeveel doelpunten gaat Luciano Narsingh maken bij FC Twente dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door oilslick)

Nou daar ben je mooi klaar mee zeg. Ik vind Narsingh echt helemaal niets toevoegen maar wellicht kan hij op de counter nog een keer een bevlieging krijgen. Neemt Twente ook een deel van zijn salaris over trouwens, het is niet dat hij weinig centjes krijgt in Rotterdam.

28 januari 2021 om 11:09

Ik denk dat Narsingh voor Twente toch best leuk kan zijn. Twente speelt leuk voetbal, maar gebruikt toch ook vaak de snelheid op de vleugels, juist een kwaliteit van Narsingh. Zeker wanneer ze weinig betalen gewoon een leuke deal.

28 januari 2021 om 11:12

Daar kan je wel van uitgaan. Lijkt mij niet dat je een grootverdiener van 30 jaar betaald bij een andere club laat voetballen? Is het nou een jong talent dat hierdoor minuten kan maken of zichzelf in de etalage kan zetten dan kan je als club nog wel eens de keus maken om het salaris te betalen. Dit zal echter bij Narsingh niet het geval zijn. Ergens zal toch het salaris van Pratto betaald moeten worden?

28 januari 2021 om 11:16

Narsingh gaat in dat spelletje van Twente , met Menig op de andere kant, weer gewoon leuk mee draaien hoor. Verwacht niet zo goed en beslissend als Cerny ( ook al waren daar de verwachtingen ook niet hoog aan het begin van het seizoen ) , maar toch wel zeker op niveau Menig. Clubs als Twente en Heerenveen kunnen nog zeer goed gebruik maken van een Narsingh.

28 januari 2021 om 12:48

Waarom vind je Van Leeuwen sterker dan Narsingh dan? Die komt er uiteindelijk wel denk ik, maar het is gewoon nog veel te vroeg. Ze zullen beiden moeten vechten voor de plek, maar mocht Van Leeuwen geblesseerd raken had je zonder Narsingh direct een probleem.

28 januari 2021 om 13:01

Dat zeg ik niet, ik vind alleen een speler als Narsingh geen enkele kwaliteit hebben om in het linkerrijtje te spelen. Vroeger kon hij nog wel eens een voorzet geven, daar heb je nu niets aan en aan snelheid heeft hij ook nog eens moeten inleveren. Weet jij wellicht wat hij kost want het kan best een dure wissel zijn mocht bijv de situatie zich voordoen die jij aangeeft.

28 januari 2021 om 13:53

Ik moest hierbij gelijk denken aan hoe het bij mijn lokale amateurclub in de selectie ook altijd ging. Spelers uit mijn team tipte de trainer dan over een speler van een andere club die wel graag bij ons zou willen spelen. Die spelers konden er over het algemeen dan geen hout van, maar waren vaak wel gezellig haha. Moraal van het verhaal: Ik hoop voor Twente dus dat Narsingh een gezellige gozer is!

28 januari 2021 om 15:17

Narsingh zou ook niet direct mij eerste keuze zijn hoor, maar je hebt te doen met wat beschikbaar is. Ik heb geen idee wat dit half jaartje moet gaan kosten, maar ik kan me voorstellen dat Feyenoord met elke euro voor Narsingh al blij is. Het zou zomaar kunnen dat met wat vertrouwen van Jans hij toch zijn talent weer laat zien. We gaan het meemaken..

Wat vinden de FC Twente supporters nou eigenlijk van Narsingh? Denken jullie dat hij Cerny kan vervangen? Ik heb hem nu een aantal wedstrijden bij Feyenoord zien spelen en ben echt geschrokken van zijn niveau, toen hij bij PSV wegging was het natuurlijk al niet best meer na zijn blessure maar jeetje wat is hij afgezakt zeg. Cerny speelde natuurlijk uitstekend voor zijn blessure maar ik geloof nooit dat Narsingh die plek in kan vullen, hij is gewoon zoveel minder explosief. Ook Danilo lijkt nu stukken minder nu Cerny er niet meer bij is.

28 januari 2021 om 11:17

Natuurlijk zien we liever Cerny. Toch kan ik op voorhand Narsingh niet afschrijven. De gehele voorhoede had al jarenlang elders niet gepresteerd, maar bloeit dit seizoen op. Ik heb de indruk dat de sfeer bij Feyenoord nooit zo lekker is, dus hopelijk bloeit Narsingh bij Twente op. Het is natuurlijk wel een vrij matige speler, dus ik verwacht geen wonderen.

28 januari 2021 om 11:35

Zal zijn positie de rest van het seizoen moeten delen met Thijs van Leeuwen, die nog onervaren en niet zo constant is. Van Leeuwen brengt naar mijn inziens voorlopig meer onvoorspelbaarheid en explosiviteit.
Afgelopen wedstrijd zag je bij Narsingh, toen hij erin kwam, weinig verassing in zijn spel. 2 à 3x buitenom tikken en nog net een voorzet kunnen geven, maar deze kwamen niet aan (twente heeft ook weinig kopkracht voorin). Ik denk dat het lastig wordt voor hem. Wel fijn dat hij in ieder geval links en rechts buiten kan spelen aangezien er ook geen goede vervanger voor Menig voorhanden is.

28 januari 2021 om 12:22

Cerny was in principe de beste speler dus die vervangen moet niemand verwachten van Narsingh. Wel proberen we er gewoon zo positief mogelijk in te blijven staan, al het negatieve commentaar rondom hem te negeren en hem een eerlijke kans te geven. Over een maandje zullen we vast een eerlijk oordeel kunnen geven.

28 januari 2021 om 14:53

Ruiz , en zo hoort het
Het zegt natuurlijk wel wat dat het grootendeels ''negatieve'' reacties zijn (vooral van mij) , maar prima dat je de spelers de kans geeft , zo staan ze niet al 1-0 achter voordat ze beginnen.

28 januari 2021 om 14:55

Het is je goed recht je mening te geven hoor, positief of negatief!

Haha deze poll. Narsingh staat nou niet bekend als doelpuntenmachine. Ik kan mij niet heugen dat hij er ooit meer dan 10+ in een seizoen heeft gemaakt. Wellicht zijn laatste seizoen bij Heerenveen. Maar er resteert nu nog slechts een half seizoen

28 januari 2021 om 11:24

Was er niet een seizoen bij PSV toen die een paar weddies echt flink wat scoorden denk dat ie daar wel over de10+ doelpunten zat

28 januari 2021 om 11:28

Nee hij heeft nog nooit in 1 seizoen meer dan 10 doelpunten gemaakt. Laatste seizoen bij heerenveen 8 volgens mij. Hij werd voornamelijk gehaald op zijn assisten op bas dost.

Menig wat een held! Mocht ik hem ooit tegen komen dan trakteer ik hem op een heerlijke kapsalon.
Succes ermee Twente supporters
Raar scoutings apparaat hebben jullie trouwens , obv Menig's mening spelers binnen halen haha.

Ik vond het echt aandoenlijk bij Espn om Menig zo te zien. Kwam echt voort uit goed willen doen, volgens mij echt een goede jongen. Nu weet ik niet of Narsingh iets kan gaan brengen, hoop het wel voor Twente natuurlijk.

Sta je daar als jeugdspeler, reserve speler, 2e elftal speler... Denk je dat je een kans kan krijgen en dan wordt er multimiljonair vriendje die er niks van kan naar voren gehaald door een vriendje... Ons kent ons. Voetbalwereld is een grote wie kent wie speeltuin.

28 januari 2021 om 12:27

Alle jeugdspeler of 2e elftal speler die er bij Twente iets van kan zit al bij de selectie. We hebben er gewoon (nog) geen bijzitten met eredivisie niveau. Ik denk dat Narsingh best erg leuk kan voetballen in Enschede, de druk is er al wel af.

De loopbaan van Luciano Narsingh is niet helemaal geworden wat je een jaar of 6 geleden dacht. Ook bij Feyenoord staat hij veel te weinig in de basis. Maar hij schijnt wel een jaarsalaris van 1,4 miljoen te hebben. Dat is te danken aan het grote wanbeleid van een paar jaar geleden. De periode dat Sjaak Troost en Rob Jansen de contracten uitdeelden en Jaap Stam en Dirk Kuyt een paar kneuzen binnen brachten. Aangezien FC Twente het grote geld ook niet bezit neem ik aan dat Narsingh voor een zacht prijsje is gehuurd en Twente ook een aantal tonnen, niet te veel, van het salaris heeft over genomen. Zo vangt de club in ieder geval het wegvallen van Cerny op. Ik weet niet tot hoe lang het contract van Narsingh bij Feyenoord door loopt, ik kan mij niet voorstellen dat Arne Slot met hem door zal willen.

Narsingh is toch hetzelfde laken en pak als Menig? Volgens mij allebei stabiele, leuke kerels die goed floreren bij een coach die ze vertrouwen geeft en duidelijk communiceert. Narsingh zal geen geweldenaar worden, maar af en toe een leuke bal geven zal er best wel inzitten. Prima speler voor dit Twente.

28 januari 2021 om 16:18

Het lastige is dat je er zeker op achteruit gaat in vergelijking met Cerny.
Dus het is logisch dat niet iedereen even positief is over deze 'versterking'
Menig is ook een voetballer waarbij de ene keer alles lukt(uit bij Ajax) en de andere wedstrijd niets.
Als Menig en Narsingh dat tegelijk hebben, dan zijn de vleugels van Twente echt tandeloos.
Daarnaast heeft Danilo een mindere periode en scoor je dus ineens heel erg moeilijk.
Ik hoop dat Twente linkerrijtje eindigt, maar heel positief ben ik op dit moment niet over het Twente van nu.

@@raulduke Ik denk dat je gelijk hebt. Menig doet het prima bij Twente nadat hij in feite aan had getoond bij Ajax tekort te komen. Narsingh heeft bij Feyenoord dezelfde ervaring. Het is niet voor niets dat Advocaat toestemming gaf hem te verhuren aan Twente. Het is gewoon net een stapje lager, een beetje minder druk. Wellicht dat beide spelers met Danilo tussen hen in nog een lekkere tweede seizoenshelft kunnen draaien. Dan is de opzet voor iedereen geslaagd denk ik.

Hmmm, dit lijkt verdomd veel op de werkwijze van Jans als Technisch Directeur bij Groningen. Toen was het de contactenlijst van Mike te Wierik die als basis voor het aankoopbeleid diende.

28 januari 2021 om 16:24

Ik weet niet wie Groningen toen heeft aangetrokken op basis van de contactenlijst van te Wierik?
Narsingh is natuurlijk een bekende voetballer voor iedereen in Nederland, je weet wat je in huis haalt toch? Hij stond ook al ergens op een lijstje, dus ik denk dat deze werkwijze in vergelijking bij Groningen niet veel raakvlakken heeft.

28 januari 2021 om 16:45

Was meer voor de grap hoor, die opmerking. Maar hij heeft toen Bruns en Gladon gehaald en omdat Te Wierik beide kende heeft hij hem er wel over geraadpleegd en die heeft daar ook echt een rol in gespeeld. Daar is toen later een running gag van gemaakt dat Te Wierik eigenlijk de Technisch Manager was 'vanwege een gebrek aan netwerk bij Ron Jans'

Narsingh... Wat moet je er mee als Twente zijnde.
Ik denk dat hij eerder van het niveau is dat wij momenteel nastreven.
Overleven... Beetje een Slagveer type...

Maar goed, als de kosten mee vallen voor het huren, why Nut

Het lijkt mij wel of Ron Jans iedereen aan het voetballen kan krijgen :P

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper240
DaniloAanvaller2413
T. EbuehiVerdediger231
J. BoschMiddenvelder231
G. RoemeratoeMiddenvelder220
Q. MenigAanvaller228
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

163 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 7 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 9 1 0 0
2019/2020 Feyenoord 15 2 0 0
2018/2019 Swansea City U23 2 0 0 0
2018/2019 Swansea City 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Cadeautje Hélène Hendriks bezorgt Heracles geen winst in Twentse derby

De Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting in Erve Asito eindigde in 2-2 en daar schieten beide teams op de ranglijst relatief...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 2 maart
Als Manchester United het aflopende contract van Edinson Cavani niet verlengt, heeft de spits recht op een bonus van twee miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren