Teun Koopmeiners negeert dokter: ‘Ik kan mijn vingers niet eens bewegen’

Donderdag, 28 januari 2021 om 07:03Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:48

Teun Koopmeiners speelt al twee weken met hevige pijn, nadat hij eerder deze maand vroeg in het uitduel met PSV zijn arm brak. Het begint de middenvelder van AZ steeds meer op te breken, maar opgeven doet hij niet. Koopmeiners is er zondag gewoon bij als het team van Pascal Jansen Ajax op bezoek krijgt. Na de 1-3 zege in Eindhoven bleek dat het spaakbeen van zijn linkerarm is gebroken. “Mijn eigen dokter zei resoluut: ‘Je arm moet zes weken in het gips, het is verstandig als je zes weken niet traint én speelt’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Sorry hoor, maar hij vertelt het heel stoer maar ik vind het ongelooflijk dom. Die arm heb je nog wel even nodig. Gun het gewoon het herstel dat het nodig heeft.

28 januari 2021 om 08:32

Zeker, hij is de sleutelspeler van AZ. Als hij zijn zwakte zo bloot geeft maakt hij het Ajax wel erg makkelijk. Het is misschien niet netjes maar Ajax zal de duels met hem nu opzoeken en extra hard in gaan. In deze fase van de competitie moet je alles doen om de winst te pakken. Los daarvan, tijdens het herstel van een bot is het erg van belang dat dit recht blijft staan. Heb zelf met mijn pols gehad dat ze het opnieuw moesten breken, omdat ik zo eigenwijs was hem toch een beetje te gebruiken.

28 januari 2021 om 09:04

Hij ziet zichzelf veel te veel als sleutelspeler m.i. Zoals hij na een aantal gemiste penalty's ook zei dat hij ze gewoon zou blijven nemen. Als je er 3 in korte tijd mist, is het misschien helemaal niet verkeerd om het een keer een andere speler te laten doen, maar hij ziet dat als aanvoerder als zijn taak.

28 januari 2021 om 10:11

@paulr_1982 Toen AZ penalty kreeg en ik zag hem staan, dacht ik bij mijzelf waarom gunt hij het niet aan een Stengs. Koopmeiners heeft voor zijn positie al bizar veel goals gemaakt. Stengs krijgt juist kritiek van te weinig g/a. Had die jongen gegund zodat hij weer extra vertrouwen kan tanken. Ik begrijp je reactie ook dat hij zichzelf te veel als sleutelspeler en onmisbaar ziet.

28 januari 2021 om 11:04

Hij heeft hem laatst al aan Karlsson gegeven toen hij zelf een hattrick kon maken. Dat vond ik al een mooie geste. Maar vanuit jouw gedachtegang kan hij hem beter telkens aan een aanvaller geven, want die scoren allemaal erg lastig.

28 januari 2021 om 14:34

@zchelsea "beter telkens " Nee dat zeg ik niet. Deze wedstrijd heeft Boadu weer gescoord. Had m.i. beter ook Stengs goal kunnen gunnen. Even een vertrouwen boots geven. Dus nerges gaf ik aan telkens.

28 januari 2021 om 10:13

@psvfan700
tja ligt er een beetje aan. Als er op deze manier niks extra kapot kan gaan en het herstel alleen maar wat langer duurt, maar verder geen complicaties met zich mee brengt kun je het doen.
Als de dokter zegt dat ie op deze manier definitief herstel in gevaar brengt, dan is het idd heel dom.

Maar goed...t lijkt me ook dat tegenstanders hier gebruik van maken door het duel op te zoeken en hem langs de juiste kant te passeren.

28 januari 2021 om 10:31

Heb zelf m'n spaakbeen ook wel eens gebroken en mocht met m'n gips helemaal niks doen, na 6 weken mocht ik zelfs nog onder het mes omdat het niet helemaal goed meer stond en omdat ik met m'n twintig jaren jong er nog zo'n 60 jaar plezier van moest kunnen hebben. Naast dat Koopmeijners eigenlijk maar 1 keer verkeerd hoeft te vallen het dan einde wedstrijd is en daarmee ook de schade, ondanks zijn gips significant groter kan maken aan zijn arm, is hij nu ook kwetsbaarder als hij bijvoorbeeld valt waardoor hij een eventuele klap niet meer kan opvangen met zijn linker of beide armen waardoor andere lichaamsdelen een grotere klap krijgen en dat de kans op andere blessures weer vergroot.
Maargoed, de dokter heeft hem gezegd zes weken rust te nemen, als Teun zichzelf dan zo belangrijk vind voor AZ dat hij zijn eigen gezondheid op het tweede plan zet dan is dat zijn eigen bewuste keuze en voor mij als Ajacied kan ik er prima mee leven als er zondag weer een nauwelijks fitte Koopmeijners op het veld staat, want tijdens de bekerwedstrijd vorige week liet het belang van fitte spelers opstellen zich wel weer zien.

28 januari 2021 om 10:44

Ik dacht primair hetzelfde als @psvfan700, maar ik ga er tegelijkertijd vanuit dat de medische staf van AZ dit begeleid en goedkeurt. Anders kun je dit niet doen, lijkt me.

Erg verstandig om dit naar buiten te brengen. Nu weten ze Zondag waar de zwakke plek ligt/zit.

28 januari 2021 om 08:06

En nu weet iedereen ook hoe de staf van AZ omgaat met half invalide spelers. Medisch onverantwoord dit maar toch blijven opstellen.

28 januari 2021 om 08:31

Jij weet natuurlijk hoe alles in elkaar zit.

28 januari 2021 om 10:23

Schijnbaar spelen mensen met een gebroken arm, wat maakt het dan uit of hij alles weet of niet? En als je dan toch speelt wees dan niet zo dom om je zwakke plekken 3 dagen voor een topwedstrijd haarfijn uit te leggen. Wat denk je aan welke zijde een jongen als Tadic nu gaat lopen beuken?

28 januari 2021 om 08:27

Dat gips zelf verraadt zeker niks?

28 januari 2021 om 08:39

Het verraadt niet dat zijn linkerarm eigenlijk te zwak is om duels te winnen.

28 januari 2021 om 10:13

@ajax1812 en veel pijn in zijn rechterbeen. Dus Ajax weet wat te doen Jammer dat Ajax paar van die gemene types mist die weten hoe hier mee om te gaan. Sneaky drukken in linkerhand, vieze knietje tegen rechterbeen. Alles om de 3 punten te pakken.

28 januari 2021 om 10:14

Was het niet de finale tegen Argentinie dat de Argentijnen niet wilden dat Rene van de Kerkhof meedeed. Hij had een stukje gips om zijn pols. Ze waren als de dood voor hem en zeiden dat het gevaarlijk was. De dokter haalde het eraf en hij kreeg een ander soort brace. Zoiets was het ongeveer

Dat is zwaar klote voor hem en voor AZ, ik ben benieuwd hoe AZ speelt zonder hem. Gelukkig is Clasie terug en kan Reijnders daar ook.

28 januari 2021 om 09:03

Nou, daar ben ik nog niet zo zeker van. Clasie kan daar inderdaad, maar is meteen 1-2 niveaus minder. Reijnders zie ik daar echter niet spelen, veel te aanvallend ingesteld.

Klinkt als een heel verstandig besluit, not....vond hem de laatste wedstrijden al niet al te best. Het is een hele belangrijke speler voor AZ maar op halve kracht heb je er toch niks aan?

Langs alle kanten een domme beslissing. Een club zou het sowieso niet toe moeten staan dat een speler boven medici gaan staan. Dokters gaan toch ook niet zeggen welke loopacties hij moet maken? Laat iedereen bij zijn professie. Daarnaast niet slim voor je toekomst. Je lichaam geeft een signaal af, dmv pijn etc. Nu doorspelen betekent kans op langere revalidatie en zelfs blijvende schade. Dat moet je niet willen en is onverantwoord.

Buiten dat dit compleet onverantwoord is van Teun zelf, moet je hier als medische staf en trainer direct ingrijpen, niet alleen voor het welzijn van je speler zelf maar ook voor het team..

Teun geef aan dat hij beperkt word in het druk zetten, kan zich niet breed maken en al helemaal geen lichamelijk contact met de tegenstander maken?
Dit lijken me toch in het top voetbal behoorlijk belangrijke elementen van het spelletje.

dus even in zijn armpje knijpen bj alle duels die nu gaan volgen, hoe dom kun je eigenlijk zijn om zo door te spelen.

Verstandig dit, snap niet dat AZ dit ook toestaat. Wat wil je uitstralen? Op halve kracht ook wel even meedoen? Wat zegt dat over de vervangers in de selectie. Lijkt mij ook niet fijn voor het vertrouwen van zijn mogelijke vervanger dat iemand voor je in de pikorde staat die maar op halve kracht kan voetballen.

Dit is totaal niet verantwoord in profvoetbal en superdom dat je dit naar buiten brengt. Wat wil hij hiermee bewijzen? Dat hij een tough guy is? Meer een dumb guy! Ik vind Teun normaal gesproken een sympathieke en intelligente jongen. Maar de intelligentie heeft hier plaats gemaakt voor overdreven opofferingsgezindheid.

Is Koopmeiners en met hem de technische staf van AZ wel goed bij hun hoofd? Totaal onprofessioneel om iemand met een gebroken arm op te stellen. Voor hetzelfde geld krijgt hij er zo nog een tik op of heelt het niet goed. Het is niet dat je die hersteltijd gewoon maar kan inhalen wanneer je wil. Heel apart en onverantwoord.

Als Az had gewonnen zou je hem niet horen al snap ik het wel. Zondag moet Az winnen om zicht te houden op plek 1 of 2. Misschien zelf op stomweg EL.bij verlies is het seizoen volledig over. Nu al. Sergio Ramos zou wel weten hoe hij hem moet uitschakelen. Als ik trainer was en wist hoe de vork in de steel zat dan zou ik om 2 redenen hem niet meer opstellen 1. Ter bescherming van zichzelf 2 hij maakt Az nu niet sterker maar zwakker. Dat zie je in de wedstrijd en dat zegt hij eigenlijk ook zelf

Tsjah, ik wist het wel als ik een middenvelder van Ajax was. Dat armpje was wel de pineut, winst is het enige dat telt binnen het toelaatbare van de scheidsrechter. Dat je dit vlak voor een topper uitspreekt maar ook medisch gezien zo slecht met je lichaam om gaat vind ik nogal wat haha. Dan heb je de toppers kunnen spelen en vervolgens zit je weken lang of maanden lang in de lappenmand en gaat een eventueel EK in rook op. Lekker bezig Teun!

Teun, niet zo stoer doen. Ik las laatst dat Xabi Alonso de WK finale tegen Nederland afmaakt met gebroken ribben. Heftig, maar dat is een wedstrijd afmaken met een blessure. Een wedstrijd ingaan met een blessure is het domste wat je kan doen. Een normale bodycheck van een Ajax speler je arm buigt straks in drie plekken.

Verstandig Teun, in de duels lekker met de handrem erop spelen tegen FC Utrecht dat met 4-5-1 de duels juist niet schuwde: 0-1 verloren, door een prachtige pegel van Sander van de Streek, die uitgerekend van Teun Koopmeiners weinig weerstand kreeg en lekker mocht aanleggen. Wat een meme.

Ook leuk dat hij voetballend z'n mannetje stond gister maar AZ en Koopmeiners zijn nou ook weer niet zo goed dat ze het zich kunnen permitteren om Koopmeiners een wedstrijdje uit de duels te houden. AZ kan het niet alleen hebben van leuk voetballen, dat hadden we voor de wedstrijden tegen Utrecht ook al veel vaker gezien. Zijn trainer is hier natuurlijk ook schuldig aan, maar ik heb de indruk dat Koopmeiners zichzelf al onmisbaar beschouwd voor AZ. Eerst riep hij al dat hij alle penalty's moest nemen als plicht voor het team en nu denkt hij met en lam armpje voor de titel te kunnen spelen. Jongen moet tegen zichzelf in bescherming genomen worden, niet in de laatste plaats voor het belang van AZ.

Dan moet de AZ leiding, dit wetende, zich maar eens flink achter de oren krabben. De gezondheid en inzetbaarheid op de langere termijn is vele malen belangrijker dan het korte (kortzichtige) termijn denken...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2413
F. MidtsjøMiddenvelder232
M. BoaduAanvaller2211
M. BizotKeeper230
J. KarlssonAanvaller227
C. StengsAanvaller216
Z. AboukhlalAanvaller184
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

9 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren