Giakoumakis verklapt: ‘Dankzij hem heb ik echt veel kunnen scoren’

Donderdag, 28 januari 2021 om 06:26Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:18

Georgios Giakoumakis was woensdagavond niet te stoppen. De aanvaller nam alle doelpunten van VVV-Venlo in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (4-1) voor zijn rekening en staat na negentien duels in de Eredivisie op liefst twintig goals. Het was al de derde keer dit Eredivisie-seizoen dat Giakoumakis een hattrick maakte. De Grieks international deed dat eerder in de uitduels met FC Emmen (3-5) en ADO Den Haag (1-4). Ook tegen de Hagenaars kwam Giakoumakis vier keer tot scoren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door luiserique)

Dus als ik het goed begrijp is 24 goals het meeste wat een VVV speler ooit heeft geproduceerd in 1 seizoen? Daar kan deze Griek dus makkelijk overheen met nog zoveel wedstrijden te gaan, vet! Zeker bij een club als VVV!

28 januari 2021 om 06:13

In de eredivisie ja.

28 januari 2021 om 08:18

Wat is het record dan van meeste goals van een VVV speler in de Kkd?

28 januari 2021 om 08:44

1992-1993 Maurice Graef (29 goals, Eerste Divisie) haha

Iets recenter was 2008-2009 Sandro Calabro (25 goals, Eerste Divisie)

Die wordt komende zomer door pak 'm beet Aston Villa of Werder Bremen overgenomen en scoort daar 1 doelpunt in 12 invalbeurten in een heel seizoen. Zou voor hem mooi zijn als hij dit de rest van z'n carrière vol kan houden maar ik gok op een one-season-wonder.

28 januari 2021 om 07:32

Waarom nou weer zo'n afgunst reactie waar de jaloezie van afdruipt.
Dit is toch gewoon fantastisch voor vvv en die gozer.
Je hebt vast zelf ook genoten van jullie one season wonder Guidetti,dan weet je ongeveer hoe blij men in Venlo is met deze man.
Hoop voor ze dat ze hem straks voor een veelvoud verkopen en er zodoende weer "genoeg" lucht bijkomt voor zo'n club.

28 januari 2021 om 07:50

Nou nou ik vind jouw reactie ook wat overdreven. Je lijkt wel een schoolmeester. Je weet helemaal niet of zwollywood038 jaloezie voelt of niet en het is niet aan jou om hier zo belerend op te reageren. Overigens vind ik het wel mooi voor VVV. Ik hoop op een paar miljoen uit Turkije of Rusland. Dat geld kan VVV goed gebruiken en een deel zal naar de keuken kampioen divisie terug vloeien via aankopen. Altijd goed!

28 januari 2021 om 09:05

Ik denk niet dat hij naar een topcompetitie gaat. Die gaat naar een kutland toe en mooi geld verdienen gok ik. Groot gelijk ook.

28 januari 2021 om 10:06

@tinus

Weet je wat erg is, dat jij de betekenis achter het woord 'jaloezie' niet begrijpt of kent.

Zwollywood steekt de draak met dit, net zoals je dit al elke keer hebt gezien wanneer een minder goede of bekende speler veel doelpunten maakt. Dan krijg je een wanhopige (vaak Engelse) club die veel geld op tafel legt en verder komt er niets meer van.

Goed voor de speler die daardoor veel kan verdienen, voor de rest was dat het dan qua carriere.

28 januari 2021 om 08:48

Of hij scoort 11 goals per seizoen in een topcompetitie zoals Pelle dat heeft gedaan bij Southampton. De statistieken van Pelle waren ook niet echt om over naar huis te schrijven toen hij naar Feyenoord kwam. Ook toen zeiden velen dat hij het niet zou gaan redden in de PL.

28 januari 2021 om 10:08

@zwollywood038 "ik gok op een one-season-wonder." daar hebben jullie ervaring mee he met spelers als Jorgensson Zonder dollen, ik denk dat deze speler ook veel zou scoren bij Feyenoord als hij dit seizoen daar speelde. Dit missen jullie momenteel, iemand die makkelijk scoort.

Petje af voor deze spits, als je zo vaak kan scoren voor een club als vvv ben je gewoon een fenomeen!

Wat reageren sommige mensen weer negatief, is het soms de afgunst richting VVV of wat dan ook. Laten we gewoon genieten van dit fenomeen in bizarre tijden ipv altijd het one season wonder te benoemen. Bovendien laat hij toch dingen zien die de andere one season wonders niet lieten zien. Afin, ik denk dat Demouge voor hem de ideale leermeester kan zijn. Zelfde type speler, veel ervaring en natuurlijk een meesterkopper. Maarja, ook wat de Koning zegt, het team staat goed, niet zozeer kwalitatief maar wel op het gebied van inzet en mentaliteit.

28 januari 2021 om 10:31

Ik snap de negativiteit ook niet helemaal. Maar we moeten het wel allemaal in perspectief blijven zien. Aangezien ik werkelijk waar niets met VVV heb; het shirt vind ik afschuwelijk, het stadion vind ik niet nostalgisch maar zwaar gedateerd en het clublied is echt niet om aan te horen. Als Fortuna fan gun ik ze verder zeker geen degradatie, maar dat is dan puur omdat het ook een Limburgse club is. Wat dat aangaat ben ik verder helemaal objectief en zie ik een gruwelijk matig elftal met een coach die extreem defensief speelt (noem het realistisch wellicht met het materiaal dat hij heeft). Zo'n Griek komt erbij en alles wat hij (verkeerd) aanraakt vliegt erin. Neem nu die mislukte voorzet tegen Vitesse... Zo'n seizoen speelt die jongen één keer in zijn leven en laat dat dit seizoen net bij VVV zijn! Fantastisch want hij houdt de club hiermee echt in zijn eentje op het hoogste niveau en brengt ze in een toch al moeilijke tijd, veel geld in het laatje in de zomer.

Hij zal echt niet verkassen naar een grote club en bedragen van rond de 8 miljoen zullen er echt niet voor neergeteld worden, maar hij gaat VVV zeker een hele mooie som geld opleveren, waar er komend seizoen echt een beter elftal mee op de been gebracht zal moeten worden.

Mooi toch? Ik voel al een item in Engeland aankomen met Lineker. Eerst 0-13 verliezen, en vervolgens netjes in de middenmoot te eindigen en de topscorer te leveren in de competitie. Only in NL, ha, ha

28 januari 2021 om 12:46

Southampton verloor ook met 0-9 tegen Leicester en bleven er met gemak in

De Bjorn Vlemincx van het seizoen 20-21 haha!

Begint langzamerhand echt een prachtig verhaal te worden voor Giakoumakis, als dat soort voorzetten zoals gisteren ookal de goal in vallen dan weet je dat momenteel alles mee zit haha.

de 24 goals gaat hij dit seizoen makkelijk halen en word zo topscoorder aller tijden van VVV in de eredivisie, ontzettend knap in zijn eerste seizoen.

Ik ben zeker geen fan van VVV maar ze hebben deze man fantastische ingekocht en doen het mede dankzij hem echt meer dan goed in de eredivisie!
Als VVV en Giakoumakis slim zijn cashen ze op het juisten moment, hoewel ik steeds meer begin te geloven dat hij wel degelijk een fantastische spits is, is hij toch al 26 jaar en heeft het nog nergens anders echt zo kunnen laten zien.

Ik vraag me wel af wat de marktwaarde van zo'n speler nou zal zijn?
Op transfermarkt geven ze aan dat hij nu rond de 1 miljoen waard zou zijn.. dat lijkt met niet echt een realistische bedrag?
Maar wat dan wel 3-5 miljoen?

28 januari 2021 om 08:51

Max 3 miljoen gok ik. Zoals je al zelf zegt zal de leeftijd ook wel een rol spelen. Daarnaast is 3 miljoen voor een ploeg als VVV al best veel geld in vergelijking met de begroting. Voor 3 miljoen gaan clubs echt wel bereid zijn om hem te halen.

28 januari 2021 om 09:08

VVV heeft al een bod afgewezen uit Azië. Ik denk zo, dat het zeket geen klein bedrag was geweest. Als hij topscoorder wordt, zullen gekke clubs toch richting de 5 miljoen gaan denk ik zo.

28 januari 2021 om 11:52

laten we het hopen voor Vvv, het zou zeer jammer zijn als je de topscoorder van NL met een contract van (3 jaar?) of 2 jaar met een optie, voor minder dan 5 miljoen van de hand doet.

28 januari 2021 om 12:46

Het is toch logisch. Wat is de begroting van VVV? Tien miljoen? Reken er dan ook nog eens bij dat hij het enkel in de eredivisie heeft laten zien en nog nooit op zo’n grote schaal goals heeft gescoord in verschillende competities. Als VVV 5 miljoen voor hel krijgt dan is dat fantastisch, maar ik denk dat hij uiteindelijk voor 3,5-4 miljoen verkocht zal worden aan een Turkse of Schotse club.

En een transfer binnen de eredivisie maken is toch ook een mogelijkheid.... Voor 2 a 3 miljoen zou Ajax hem kunnen binnen halen.
Want als ik eerlijk ben, is deze Griekse spits beter dan Traore en Brobby kan zich dan nog rustig ontwikkelen als hij gewoon reëel is en geduld heeft.
Want Brobby is er nog lang niet...als het er überhaupt in zit.
Dus voor Ajax is het geen dure aankoop....en ze zouden er anders ook nog een verhuur-constructie van kunnen maken met kleine bijbetaling...of zeg ik nu iets heel raars?

28 januari 2021 om 09:07

Giakoumakis binnen halen zou wel echt de doodsteek zijn voor zowel Traore/danilo als Brobbey.

Dat je een spits als Haller voor je hebt staan kan ik nog tot daar aan toe begrijpen maar als je dan ook nog ziet dat een er een 26 jarige griek word gehaald die verders nog nergens is geslaagd, dan kan ik me voorstellen dat je als deze 3 spitsen van ons denkt dat je afgeschreven bent.

Kijkend naar zijn doelpuntenlijst de afgelopen jaren lijkt dit wel echt een one season, maar wie weet blijft hij vriend en vijand verrassen...

VVV zal hem de laatste dagen echt niet zomaar laten gaan, zeker niet voor bedragen tussen de 2-4 miljoen. Er zal er een, voor VVV begrippen exorbitant hoog bedrag geboden moeten worden willen ze hun topscorer laten vertrekken. Heb al meerdere malen gezegd dat deze jongen er hoogstpersoonlijk voor gaat zorgen dat VVV in de eredivisie blijft, want voor de rest is het echt een zwaar matig elftal. Bij een verkoop haal je nooit meer een speler terug die er met gemak ook 15 in een jaar in schiet. Zulke spelers komen simpelweg niet naar VVV voor het salaris dat ze daar betalen, tenzij je een keer toevallig in de roos schiet zoals nu gebeurd is. Als team ga je er dus altijd op achteruit.

Ik zou zeggen hou hem aan zijn contract, dan blijf je er met speels gemak in en probeer deze jongen in de zomer zo snel mogelijk voor de jackpot te slijten. Hoogstwaarschijnlijk komt er een of andere Oostblok club die het wel wil proberen met hem. Een garantie op doelpunten heb je nooit gezien zijn verleden, dus de clubs zullen ook weer niet in de rij staan voor hem.

Ik vind deze man zo'n beest! Hij is het bewijs dat sommige spitsen een ploeg in z'n eentje naar een hoger niveau kan tillen! Toch ben ik benieuwd wat er gebeurd als je deze man, bij wijze van spreken, een seizoen bij bijvoorbeeld HSV laat spelen. Denk dat de tegenstand dan toch een stuk groter is...

Ik kan hier alleen maar van genieten. De rest van VVV werkt goed en speelt goed geconcentreerd maar is kwalitatief matig en dan 1 man voorin die ze persoonlijk in de eredivisie houdt ongeveer (blijft een teamsport natuurlijk). Voor de rest ook een nuchtere gast (denk ik) die ook wel weet dat het normaal iets minder makkelijk gaat haha. Ben benieuwd waar die volgend jaar heen gaat!

VVV is op dit moment meer dan alleen Giakoumakis. Machach is echt een heel goede voetballer op het middenveld en Da Graca gaat ook nog wel stappen omhoog maken. Gecombineerd met Pachonik wat een goede back is en de degelijkheid van Gelmi, Kirschbaum en Guwara staat er nu een prima team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda293
11.VVV-Venlo26-9
12.Telstar26-16
13.FC Den Bosch26-17
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
B. KoglinVerdediger224
T. PachonikVerdediger220
S. JanssenMiddenvelder220
Y. RoemerAanvaller222
L. SmansMiddenvelder201
K. de BoerMiddenvelder190
J. SchroijenAanvaller190
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

Nederland
17 fans
Aanvaller, 39 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Frank Fabra staat bovenaan de shortlist van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren