Vrijdag wordt D-day voor Feyenoord: ‘Laat ze het maar vertellen’

Donderdag, 28 januari 2021 om 06:06 • Laatste update: 11:58

Dick Advocaat is erg geschrokken van de verrichtingen van Feyenoord in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers gingen woensdagavond met 3-0 onderuit in het Abe Lenstra Stadion en dat was allesbehalve onterecht. “Ik denk dat we allemaal wel erg geschrokken zijn. Dat heb ik bij Feyenoord nog niet meegemaakt. Op zo’n manier verliezen. Dat was erg moeilijk om te aanschouwen”, benadrukte Advocaat op de persconferentie, terwijl hij zichtbaar zocht naar de juiste woorden om zijn gevoelens te uiten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Ow morgen zijn de spelers vrij. Logisch natuurlijk als je zo'n wereldprestatie neerzet als vanavond. Maar ze zullen ook wel moe zijn aangezien ze zich zo hard hebben ingespannen dus ik denk dat ze moeten uitslapen. Als Feyenoorder kan ik me hier zo aan ergeren. Ik had van de leiders in de selectie zoals Berghuis en Fer verwacht dat die in de kleedkamer zouden opstaan en zouden zeggen vrije dag niks ervan we zijn morgenmiddag op de club en we gaan aan de slag met z'n allen maar nee hoor. Het gesprek van vrijdag zal belangrijk worden. Ik sluit niet uit dat dit de laatste wedstrijd van Advocaat was. En ik hoop dat op de achtergrond Arnesen toch als wel met Slot in gesprek is voor het geval dat.

28 januari 2021 om 01:46

Ik snap je punt, maar vind het wel iets te 'no nonsense' gedacht. Dit even een dag laten bezinken kan wellicht geen kwaad, juist dan kunnen ze er goed over nadenken, in plaats van dat het morgen na een training meteen afgesloten is. Bovendien spelen ze zondag weer, dus is het ook een kwestie van fitheid. Ik denk niet dat Advocaat vertrekt. En mocht dat wel gebeuren, dan hoop ik niet dat Slot het al overneemt. Die moet in de zomer gewoon met een schone lei kunnen beginnen

28 januari 2021 om 09:03

@bobiku29: ik denk dat het zelfs niet uit te sluiten valt dat Slot daar afspraken over heeft gemaakt? Ik zou als ik hem was nooit zo in een lopend seizoen stappen, zeker niet als de trainer voor je ontslagen wordt. Hij moet inderdaad in de zomer met een schone lei kunnen starten.

Maar Advocaat zag er wel geslagen uit, hij zegt dat de doorgevoerde aanpassingen in de tactiek niet goed werd overgenomen door de spelers en Berghuis heeft daar een heel andere lezing bij...heel apart om te zien. Als het blijkt komende vrijdag dat Advocaat opstapt dan zou me dat inderdaad niets verbazen.

28 januari 2021 om 08:15

@daveke, ik denk niet dat Advocaat weg zal gaan voor het einde van het seizoen. Dat moet je ook niet willen. Laat Slot in de zomer starten en een normale voorbereiding draaien. Daarnaast ben ik het wel met je eens dat, als ik Berghuis was geweest, ik gezegd zou hebben "dit is onacceptabel. Niets morgen vrij. We gaan trainen!"

28 januari 2021 om 09:27

Meeste mensen hebben vrij in het weekend. Dat hebben profvoetballers niet. Niet zo zwaar tillen aan feit dat ze nu een dag vrij zijn. Herstel is heel belangrijk.

28 januari 2021 om 10:01

@daveke zeur niet zo man. Ja je kan zwaar balen dat Feyenoord gisteren dikke klop kreeg en nu 3 wedstrijden verloren heeft. De selectie is niet goed en breed genoeg om zoveel wedstrijden in korte tijd te spelen. Geldt ook voor de andere clubs. AZ en Vitesse morsen ook punten. PSV met moeite gewonnen van Emmen. Vanavond kijken of Ajax kan winnen. Rust zal de jongens ook goed doen. Ik had vorige week al gezegd, ik verwacht sowieso dat PSV punten verliest tegen Feyenoord. Nu helemaal! Na verliezen van 2 toppers en tegen Heerenveen zal nu alles gezet worden op overwinning om weer in de flow te komen. Ik verwacht 3-1 voor jullie.

Ik dacht dat de Feyenoord supporters zo loyaal waren maar het enige wat ik lees is advocaat , Berghuis moeten opzouten, juist die die wel hun ziel en zaligheid in Feyenoord steken en wel loyaliteit tonen in de club, roem kan vergaan , zelfs bij deze hondstrouwe supporters

28 januari 2021 om 03:14

Ik snap de kritiek op Berghuis ook niet zo goed. Toen hij in 2016 kwam was ik in de veronderstelling dat het een mooi-weer voetballer was, maar hij werkt keihard. Hij is nu uit vorm, maar dat kan ook hem overkomen. Dit is al het vijfde seizoen dat hij alles doet en laat voor Feyenoord, dus wat mij betreft verdient hij meer krediet. Hij is ook zichtbaar aangedaan als het niet goed gaat. Verder is kritiek normaal. Gelukkig is het er, want die druk is inherent aan een traditionele topclub. Dat heeft verder weinig met loyaliteit te maken. Toen Feyenoord met 10-0 bij PSV verloor was er pas echt chaos en kritiek. Drie dagen later was de Kuip stijf uitverkocht voor een wedstrijd tegen VVV Venlo, met geweldige sfeer en steun. Dat is loyaliteit en dat is er bij Feyenoord, maar dat neemt niet weg dat er ook bij Feyenoord met verwijten gesmeten wordt als het minder gaat

28 januari 2021 om 08:23

@Bobiku, op het veld vind ik Berghuis regelmatig een eikel (in interviews is hij gelukkig wel beter geworden), maar je kan niet van hem verwachten dat hij constant een slecht spelend team op sleeptouw neemt.

28 januari 2021 om 10:03

@bobiku ik volg Berghuis niet veel zoals jij, maar hij komt over als een niet-leider. Hij is natuurlijk de beste speler en vedette van het team. Verwachtingen zijn denk ik hoger dat hij ook leider is die het team bij de hand kan nemen. Bij mij komt hij ook over als niet iemand die team stuurt en over moeilijk punt loodst.

28 januari 2021 om 11:26

Hij heeft het team twee jaar lang op sleeptouw genomen als een echte leider en wedstrijden gewonnen. Daarnaast ging en gaat hij altijd voorop in de strijd maar ook hij heeft zijn mindere wedstrijden. In het veld is het dus zeker wel een leider en hoe hij zich in de media profileert nu sinds hij de band draagt is ook als een perfect uithangbord voor de club.

Echter lijkt het wel of dat de chemie wel een beetje op is tussen Berghuis en Feyenoord. Het idee was volgens mij altijd dat hij tot afgelopen zomer zou blijven, een leuk EK zou spelen en nog een stap zou maken. Door corona is dat niet gelukt en daarnaast begon hij natuurlijk niet fit aan het seizoen maar moest hij er wel meteen staan omdat het team hem nodig had.
Ik ben daarom heel benieuwd wat er komende zomer gaat gebeuren, afgelopen zomer was hij al goedkoop op te halen maar heeft niemand zich gemeld en dat zegt ook wel wat. Hij heeft nog zeker ambities om het elders in Europa nog te laten zien eenmaal maar hij past niet bij elke ploeg natuurlijk en hij is afgelopen maand 29 geworden dus ook niet de jongste meer. Als het deze zomer niet tot een transfer komt binnen Europa dan zal het alleen nog ergens naartoe worden waar hij een avontuur kan aangaan zoals de MLS bijvoorbeeld maar dan zie ik hem eerder verlengen omdat ik niet denk dat hij daar nu al heen zou willen. Gok dat hij nog te gretig is om ergens al te gaan uitbuiken en dat die nog wel een eindtoernooi wilt spelen met Oranje mocht dat mogelijk zijn.

28 januari 2021 om 06:22

Bij Berghuis is de klad erin gekomen nadat hij onterecht door Frank de Boer werd gepasseerd bij Oranje. De rest van het elftal heeft minimaal 1 a 2 echt goed draaiende spelers nodig om zich op te trekken. Hopelijk kan Advocaat de eerste cilinder starten, waarna vervolgens de 2e en 3e ook weer gaan draaien. Maar dit was al voor de kerst zichtbaar en wellicht niet eenvoudig op te lossen.

28 januari 2021 om 06:49

Daarna is Berghuis inderdaad slechter gaan spelen, maar of daar nou ook een causaal verband tussen is.. ik zie Berghuis niet als iemand die daarvan heel lang onder de indruk zal zijn

28 januari 2021 om 08:06

Haha slim gespeeld van Frank de Boer om een concurrent van Ajax in de titelstrijd dwars te zitten. Mooi dat Frankie ook hiervan weer de schuld krijgt

28 januari 2021 om 08:13

@Tjientval, je wilt toch niet met droge ogen zeggen dat het door De Boer komt dat Berghuis zo slecht speelt? Dat zou een nieuwe nummer 1 opleveren in de top tien van "domme redenen waarom een speler slecht presteert".

28 januari 2021 om 09:12

Als berghuis daar zo gevoelig voor zou zijn, heeft FdB met terugwerkende kracht alsnog gelijk gehad. Want dan hoor je niet in oranje thuis.

28 januari 2021 om 09:34

4 veldgoals dit seizoen....

28 januari 2021 om 11:31

De klad is er meer in gekomen nadat hij merkte dat hij ook op een hoger niveau het verschil kon maken dus bij Oranje. Hij is zich toen meer gaan irriteren lijkt het aan het gebrek aan kwaliteit bij Feyenoord en de spelvreugde is er helemaal uit, net of hij toen besefte van ik moet een stap maken want dit is niet meer het niveau wat mij uitdaagt.

Maar lastig natuurlijk als de clubs zich niet melden voor je, je 29 bent geworden en daarnaast al eens mislukt bent buiten de landsgrenzen en dus duidelijk niet bij elk team past. Hij zal toch wel bij een team terecht moeten komen dat meer de bal heeft en of die teams in de grotere competities echt op Berghuis zitten te wachten betwijfel ik. Afgelopen zomer kon hij al goedkoop worden opgehaald maar heeft niemand zich gemeld dus ben benieuwd of die paar miljoen minder dan wel het verschil maakt en een club is waar Berghuis graag heen wilt.

28 januari 2021 om 06:40

Dat Feyenoordsupporters trouw genoemd worden heeft niks te maken met de internethelden die nooit in een stadion komen en vanachter hun toetsenbord hun eigen spelers afkraken. Dat heeft te maken dat het een week na een 10 - 0 nederlaag helemaal vol zit, dat ze juist bij een achterstand achter het team gaan staan, dat ze als het uitvak vol is zorgen dat ze in het thuisvak zitten om toch bij de uitwedstrijden te kunnen zijn. Dat terzijde is kritiek op Berghuis en Advocaat goed te begrijpen, het spel is slecht en als je dan ook nog geen punten pakt komt de kritiek vanzelf.

28 januari 2021 om 10:47

Dvv20,

Je raakt de kern van het probleem voor Feijenoord, de supporters worden niet voor niets de 12de speler genoemd.

Helaas voor Feijenoord mogen er nog geen supporters op de tribune, dat wordt heel erg gemist.
Maar Feijenoord heeft ook het vermogen om na een klap op te staan, veel succes van het weekend.

Jullie horen gewoon bij de top 3.

28 januari 2021 om 11:37

Zit zeker een kern van waarheid in. De Kuip zorgt echt ieder seizoen weer voor veel extra punten omdat je als tegenstander zeker als kleinere club wel geïmponeerd raakt van een volle Kuip die kolkt. Zelfs in topwedstrijden thuis gaat het beduidend beter als buitenshuis.

Maar het is ook gewoon voetballend heel matig dit seizoen en waar je vorig jaar nog wel is een gelukje had is dat dit jaar totaal anders. Daarnaast helpt Berghuis het elftal al een tijdje niet over een dood punt heen en is er niemand verder die voetballend het verschil kan maken. Sinisterra zou het kunnen maar je merkt aan alles dat hij nog ritme mist.

28 januari 2021 om 07:41

Ja Dreetjuh, jij kijkt niet week in week uit naar een team dat achteruit loopt en liever niet verliest dan dat het met een grote uitslag wint. Op een gegeven moment is de koek op. Berghuis verwijt ik minder omdat het Voor hem als rasvoetballer een ondankbare taak is om in dit systeem te voetballen

28 januari 2021 om 08:16

@dreetje, is het niet logisch dat een supporter op een gegeven moment zo teleurgesteld kan raken dat hij dat roept?

28 januari 2021 om 09:42

Niet logisch als je trouwe aanhang wel hand in hand kameraden roeptoeterd verwacht je toch er geen woorden maar daden naar voren zouden komen, hè laat dat nou ook in het clublied voorkomen en niet verwachten dat je een supporter bent van Bayern München of Barcelona met grote sterren, we hebben het het over Feyenoord en als je daar supporter van bent wordt je niet elke week getrakteerd op sprankelend voetbal,deal with it

28 januari 2021 om 10:59

Maar het niet accepteren van slecht voetbal en resultaat is inherent aan een topclub zijn. Zeiken gebeurd genoeg bij Feyenoord fans, maar als de Kuip opengaat gaat de knop om. Nu om daden roepen van de fans is ook ondoordacht gezever.

28 januari 2021 om 11:03

Het is toch ook hand in hand kameraden? Op de 'verjaardag' van de club komen er honderden supporters naar het stadion. De spits zit in een negatieve spiraal, supporters steken hem een hart onder de riem. Een belangrijke Europese wedstrijd? Ondanks de maatregelen stonden er weet ik hoeveel supporters om de spelers te onthalen. We mogen niet naar het stadion? Dan spreken we via woorden de club aan om tot daden te komen. Namelijk de spandoekenactie. De laatste training voor de Klassieker? Staan we weer op de dijk naast het trainingscomplex. En dan hebben we dreetje888, die de echte Feyenoorders niet kent en verder geen menselijke emotie heeft. Daar is alles mee gezegd.

28 januari 2021 om 11:06

Sorry dreetje, maar een beetje slap gelul dit. Als je zoals ik je club al 40 (!) jaar dooreen genomen onder zijn niveau en mogelijkheden ziet presteren en verder ziet afhaken tov de grote concurrenten, vind je het dan gek dat je kritisch bent of wordt? Zou wat zijn als je dat klakkeloos accepteert.

28 januari 2021 om 11:23

daar gaat het nu juist over want wat jij omschrijft was in de fase dat het nog enigszins goed liep en je nog de mogelijkheid zag om de aansluiting te houden maar nu na een paar tegenslagen moet Advocaat en Berghuis lekker opzouten, juist die personen die zoveel voor feyenoord betekenen maar als het even tegen zit mogen ze oprotten , zo lees ik de commentaren van gisteren , Waar zijn dan het legioen aan kameraden ?

28 januari 2021 om 11:40

Dan zou ik de commentaren van gisteren nogmaals doorlezen want daarin wordt diverse keren aangehaald wat er al langer mis is, niet alleen nu het even tegenzit. Advocaat was een tussenoplossing, voor een jaar. Daar had het bij moeten blijven. Hij bouwt niet aan het elftal, brengt geen spelbeeld, geen automatismes en maakt spelers niet bepaald beter. En tactisch laat hij zich de afgelopen twee wedstrijden heel simpel overjlassen. Over Berghuis, ik lees hier dat hij het team al twee jaar op sleeptouw neemt, persoonlijk ben ik het daar totaal niet mee eens. Berghuis heeft geen snelheid, een beperkte actie, weinig fysiek, loopt tactisch vaak niet juist en verre van slim en heeft ook niet de leiderscapaciteiten om de mouwen op te stropen wanneer het niet loopt. Sterker je ziet heel vaak een verongelijkte speler rondlopen, sjokkend alsof hij er geen zin in heeft. Als enige heeft hij ogenschijnlijk onbeperkte credits. Misschien tijd om dat nu even anders aan te pakken.

28 januari 2021 om 12:21

Het gebeurt bij elke club: Ajax heeft de meest succesvolle trainer na Van Gaal, staat bovenaan, maar er zijn ook daar "supporters" die roepen om zijn vertrek. Het heeft dus juist te maken met het zijn van een topclub als mensen (te) hoge verwachtingen hebben.

28 januari 2021 om 14:27

@dreetje888, als het even tegenzit? Je spreekt alsof we 3 jaar kampioen zijn geworden met elk jaar groepsfase CL. Je verwart loyaliteit aan de club met loyaliteit tot individuen. En daar zit je denkfout. Of gaan we Berghuis nog steunen als hij voor Ajax of Psv speelt? Neen, als je je er met de pet naar gooit is kritiek terecht. Oprotten gaat wat ver, maar de kritiek is terecht.

28 januari 2021 om 08:19

Ja want alle hondstrouwe fans zitten allemaal op Voetbalzone hun gal te spuwen.

28 januari 2021 om 10:37

Waan van de dag. 3 weken geleden dacht ik ook nog dat we kampioenskandidaat waren, ook na de wedstrijd tegen ajax was ik trots en positief. Ik mag toch hopen dat Advocaat en Berghuis wel wat meer krediet hebben dan dat ik sommige mede Feyenoorders hier hoor roepen. Het materiaal is gewoon niet goed en ook de keuzes van Advocaat snap ik niet altijd maar laten we wel realistisch blijven.

28 januari 2021 om 10:40

Nee joh, dat wordt enorm gehyped. De steun zit hem meer in de aanwezigheid. De Arena zit voor een kwart leeg als het tegen Heracles in mei speelt op het moment als het die zondag toevallig 26 graden is; die 'supporters' gaan dan liever naar Bloemendaal of het Vondelpark. Bij Feyenoord zie je dat niet. Maar de trouw zit hem echt niet in het duwtje in de rug dat het team, een speler of een coach nodig heeft op het moment dat het tegenzit.

28 januari 2021 om 11:02

Toch vreemd dan dat Ajax in de eredivisie het stadion de afgelopen 3 seizoenen vaker uitverkocht dan Feyenoord terwijl er ook nog meer in kunnen

28 januari 2021 om 11:04

Zoek de bezoekersaantallen in de Kuip van de jaren '80 eens op. De kolder dat het bij Feyenoord altijd tot de nok toe vol zit is niks anders dan kolder. Het afgelopen decennium is de Klassieker ook zelden uitverkocht geweest.

28 januari 2021 om 11:26

Dan lees je wellicht op de verkeerde plaatsen. Denk je dat de keyboard warriors die hier reageren de echte Feyenoord supporters zijn? Terwijl Jorgensen week na week werd verguisd op forums als dit stonde er een groep Feyenoord supporters op de Erasmusbrug om hem met vuurwerk een hart onder de riem te steken. Dat zijn de echte Feyenoord supporters!

Dat Advocaat defensief begonnen is vorig jaar was begrijpelijk. Maar begin dit seizoen kwamen er toch verhalen dat het team wat verder naar voren wilde spelen. Ik denk dat het best een opgave is om in thuiswedstrijden ,tegen op papier mindere tegenstanders, zo defensief te spelen. Nu een paar maanden verder kan ik me amper een wedstrijd heugen waarin het goed uitpakte en ondertussen hebben we al zoveel punten verloren. Dan word het denk ik nog moeilijker om deze tactiek vol te houden. En als ik dan lees dat Advocaat gezegt heeft na AZ dat Feyenoord gewoon een minder team heeft, tja hoe komt dat over bij een team. Ook dit soort uitspraken heeft Advocaat veel gedaan sinds hij bij Feyenoord zit. Regelmatig het team naar beneden praten en pleiten voor nieuwe spelers. Nu de bovenste plekken uit het zicht zijn, stort alles in. En betwijfel ik of Advocaat ze nog wel kan raken.

Teams die er tegenwoordig vol op gaan hebben gewoon een reeele kans om te winnen, want Nederlandse clubs zijn zulk soort tegenstand niet of nauwelijks gewend.

Psv is voor Feyenoord zondag de ideale tegenstander voor herstel. Psv scoort moeilijk en mist ook de belangrijkste spelers als Gotze, Gakpo en Madueke die had gespeeld ipv Gakpo. Ik verwacht 3-1.

28 januari 2021 om 08:18

Ik denk serieus dat als Feyenoord zich op kan laden en vechten voor een revanche, ze zondag kunnen winnen. En dan zijn ze niet afgeschreven voor de competitie.

28 januari 2021 om 09:21

Ik denk dat er een grote kans is dat Feyenoord komende zondag 'gewoon' weer wint van PSV dan zie ik ze nog prima meestrijden voor de tweede plaats, maar voor de titel heb je 4 ploegen voor je staan die dan allemaal moeten verzaken met Ajax toch op 9 punten voorsprong(en een wedstrijd minder) waardoor dat toch te ambitieus zal zijn en zie ik dat Feyenoord met Groningen dat tot op een punt genaderd is er nog een concurrent bij heeft gekregen.

28 januari 2021 om 09:38

@Ajaxenschede, ik bedoelde ook de tweede plaats. Had wat duidelijker moeten zijn. Vitesse en AZ winnen immers ook niet alles.

Dick Advocaat kennende gaat vrijdag goed te keer geloof me die kookt nog van woede die heeft deze wedstrijd nog een keer terug gekeken en geloof me advocaat gaat zijn spelers enorm op scherp zetten voor de wedstrijd van zondag tegen Psv daar is Dick een kei in om zijn team te motiveren alleen jammer dat hij dat ook niet gedaan heeft tegen Az en Heerenveen.wat ook is natuurlijk met dit beperkt materiaal wat Feyenoord heeft haalt Dick gewoon echt het maximale eruit. De Oorzaak is ook de vele wedstrijden wat Feyenoord nu speelt met de te kleine fitte selectie daar treed nu de vermoeidheid in. ik ben heel erg benieuwd zondag Psv speelt ook dramatisch slecht dan heb je 2 van die elftallen tegenover elkaar staan. normaal een spektakelstuk zeker met een volle kuip nu zal het een slaapverwekkend duel worden ik hoop dat ik ongelijk heb.

Fysiek is het gewoon een zware maand met elke 3 dagen een wedstrijd of zoiets. Ik vind het niet gek gelet ook op de blessures van Feyenoord voor de winterbreak dat sommige spelers dit niet aankunnen. Zeker als het ook nog eens wat grotere en zwaardere wedstrijden achter elkaar zijn. Voor de rest had het tactische deel gewoon beter moeten worden opgelost en eigenlijk hoor je daar geen trainer voor nodig te hebben. Het leek soms ook gewoon een beetje luiheid. Aan de andere kant mag de trainer het natuurlijk op voorhand ook al beter neerzetten als hij ziet dat de tegenstander zonder linksbuiten speelt.

28 januari 2021 om 08:19

@master,

Toch irriteer ik me mateloos aan de inzet van Berghuis. Loopt echt als een zoutzak over het veld heen.
Lukt het voetballend niet dan moet je gaan werken.
Onze buitenspelers lopen continue centraal.
En zo zijn er nog wel paar dingen er zit echt geen systeem in.

Ik denk dat de koek met Advocaat een beetje op is.

28 januari 2021 om 08:54

Dat begrijp en zie ik ook. Logisch dat je na een serie matige wedstrijden ook wel een keer klaar bent met hoe Berghuis over het veld loopt als hij niet levert. Ik denk dat juist het werken fysiek even niet kan. Als je systeem dan ook niet loopt is dit het resultaat. Toch vind ik dat er nog wel voldoende kansen gecreeerd worden. Ook gisteren na de 3-0 had men er minimaal 2 moeten maken, maar het gebrek aan spelers die een doelpunt kunnen maken is schrijnend. Als je dan ook nog eens achterin de boel niet dicht kunt houden omdat een Spajic slechter speelt dan voor de winterbreak, dan houdt het op. Ik denk dat Feyenoord af en toe een wedstrijd kan pieken en een goed niveau halen om topclubs tegenstand te geven. Maar niet op structurele basis dat ze dit niveau vaker halen. Zou iemand anders het beter doen momenteel? Ik weet het niet. Niveau tegen Ajax en AZ was op zich wel prima. Een andere trainer zou het qua spel niet per definitie beter gedaan.

28 januari 2021 om 09:08

Tis allemaal beetje denken. Zit ook over bepaalde keuzes te denken.
Ik snap bijvoorbeeld net als je een Ramon Hendriks die naar NAC laat gaan en nog steeds Botteghin laat invallen.
Zo snap ik ook niet dat Burger naar Sparta is en dat je Diemers elke week heb.
Daarnaast laten we Azarkan gaan die had mooi zijn beurtjes kunnen pakken om Berghuis af toe eens te vervangen.

Laten we wel wezen ik ben altijd blij geweest met Advocaat hoor. Alleen ik zie echt geen lijn in het spel. Ik zie echt niet wat nou d hand van Advocaat is. Daarnaast staat je Jeugd echt volledig stil. Advocaat werkt niet zo graag met jeugd.

Of een andere trainer het beter zou doen weet ik niet. Is dit misschien een moment voor slot om het over te nemen ik denk het wel. Weten de spelers gelijk waar ze aan toe zijn. Kunnen ze gelijk bepalen wil ik volgend seizoen met deze man werken of niet. Zo niet lekker wegwezen in de zomer.

Alles vol op de beker zetten en dit seizoen weer gauw vergeten.

28 januari 2021 om 09:13

Om de beker te winnen, zou je af moeten rekenen met Ajax, PSV of Vitesse. Als je van hen kan winnen, kan dat zondag ook.

28 januari 2021 om 09:56

Ik ben het fysiek helemaal met je eens. Maar Feyenoord is niet de enige ploeg die het niet op kan brengen. Want eigenlijk de gehele top kan het niet opbrengen. Az verliest, PSV wint dan wel van Emmen, maar met wat voor vertoning? Ajax die blij moet zijn met 1-2 tegen Fortuna Sittard? Fortuna Sittard, met alle respect. Feyenoord heeft dan de pech dat ze dan net een ploeg tegen komen die op dat moment ff vol de beuk er in gooit en alles lukt. Het moet ook een beetje mee zitten dan. Maar als t nu even tegen zit, kun je op 15 punten achterstand van Ajax staan zondag..

Het gene wat mij gisteren vooral op viel aan de interviews van Advocaat en Berghuis na de wedstrijd was dat Berghuis Advocaat behoorlijk zat leek..
Hij stond er heel gelaten bij en gooide de nederlaag bijna compleet op de verkeerde tactiek van de trainer.
Vervolgens komt Advocaat aan het woord en die laat door schemeren dat hij teleurgesteld is in zijn team omdat zij het in het veld niet recht konden zetten.

Volgens mij botert het al een tijdje niet tussen de selectie en Advocaat en komt het nu het wat minder gaat boven drijven, eerder al gaven de spelers van Feyenoord aan dat ze het niet eens waren met de speelstijl van Advocaat en nu het wat minder loopt word er wat gemort.

Wel opvallend dat nu de wedstrijden tegen de grotere clubs komen Feyenoord toch wel eigenlijk direct weer afhaakt voor de titel, natuurlijk is het voor hun een groot nadeel dat alle wedstrijden in een kort tijdsbestek worden gespeeld omdat hun kwalitatief een minder brede selectie hebben dan Ajax en PSV maar toch werd er wel iets meer verwacht van de Rotterdammers die er zelf na Ajax uit ook weer in begonnen te geloven, dat geloof lijkt nu weer nihill te zijn.

28 januari 2021 om 08:26

Deels met je eens maar als Feyenoord zondag wint van PSV zijn ze echt niet afgeschreven voor de competitie.

28 januari 2021 om 08:58

Ook als ze zondag winnen van PSV staan ze nog 9 (of zelfs 12 als Ajax weer wint in Alkmaar) punten achter de koploper, plus een vrijwel onoverbrugbaar doelsaldoverschil. (edit: hier ben ik wel uitgegaan van een overwinning van Ajax op Willem 2). Dan ben je nog niet geheel afgeschreven maar het wordt wel een hele lastige opgave om nog een serieuze rol van betekenis te spelen hoor.. Als Ajacied hoop ik wel op een overwinning voor Feyenoord uiteraard, PSV staat het dichtste bij ons namelijk.

28 januari 2021 om 09:09

@Sander, ik bedoelde niet dat ze kampioen kunnen worden maar een tweede plaats, als ze van PSV winnen, zou mogelijk kunnen zijn. We konden gisteren zien dat Vitesse ook punten laat liggen, net als AZ.

28 januari 2021 om 09:14

Ah zo, ja dat is zeker nog goed mogelijk dan ja. Bij winst op PSV komen ze op 5 punten van de Eindhovenaren (waarschijnlijk wel 6 op nr. 2 Vitesse als die thuis van RKC winnen), daarvoor ben je nog wel in de race inderdaad!

28 januari 2021 om 09:50

Natuurlijk doen ze zeker nog mee in de competitie, ik doelde meer op het feit dat er in het land toch langzaam weer wat gevoel op kwam dat feyenoord toch stiekem weer een beetje mee deed voor de titel.

Als je zondag verliest gaat het seizoen toch weer als een nachtkaars uit, dan kan je de top 2 helemaal uit je hoofd zetten en moet je vol aan de bak om de EL te halen.

28 januari 2021 om 11:45

Tja, als ze zondag verliezen, wordt de competitie inderdaad niets meer dit seizoen. De top drie is dan niet meer haalbaar. Maar de beker wordt ook niet makkelijk met Ajax, PSV en Vitesse er nog in.

28 januari 2021 om 09:40

Maar in het verliezen van die grote wedstrijden zit natuurlijk ook de irritatie. Ik weet niet of dat meteen rotten is. Tegen vitesse en Ajax hoor je met een ruime overwinning van het veld te stappen, vervolgens speel je tegen az dat zijn beste wedstrijd in maanden speelt. Dat is frustrerend en gisteren zal het wel een mengeling zijn geweest van onbewust gas terugnemen, teleurstelling over de uitkomst van de laatste wedstrijden en daardoor wat angst in de ploeg. Draaikolk naar beneden zo. Want al win je van psv, dan is het nare gevoel niet weg.

28 januari 2021 om 09:55

Nou wordt de wedstrijd tegen Ajax wel enorm geromanticeerd onder de Feyenoord supporters, tuurlijk waren ze beter dan Ajax en hadden ze minimaal een een gelijkspel verdiend.
Echter word er wel vergeten dat ze de eerste 20 minuten compleet weg getikt werden, in de tweede helft kwamen er 4 B spelers in bij Ajax, en kwam Feyenoord wel is waar tot kansen maar was het ook weer niet zo dat ze ruim hadden moeten winnen van Ajax.

Begrijpelijk dat er vanuit dat spel moet worden door gedacht maar het is niet dat dat de perfecte wedstrijd was ofzo.

Vooral achterin valt het na de hele bewieroking van van het centrale duo behoorlijk tegen de laatste wedstrijden, daarnaast kan Feyenoord voorin al een paar weken niet bouwen op de spitsen, Jorgenson komt nog enigzins terug in zijn spel maar berghuis en ook sinisterra vallen behoorlijk tegen.. dit zijn toch de mannen die het normaal gesproken moeten gaan doen voor Feyenoord

28 januari 2021 om 10:06

In de eerste 20 minuten heeft Ajax een keer op doel geschoten, die ging er in en dat is alles dat er die middag van Ajax te zien is geweest. Daarna heeft Feyenoord wel een stuk of vijf niet te missen kansen gemist en Ajax over het hele veld afgetroefd. Het was eigenlijk een herhaling van de 6-2 alleen zonder het resultaat.

28 januari 2021 om 11:16

Hahah wauw Moridin, ik denk dat je de wedstrijd echt nog een keer terug moet kijken want je hebt echt een romantisch onrealistisch beeld in je hoofd. Ja, Feyenoord had zeker een punt verdiend en met wat geluk hadden ze zelfs kunnen winnen. Maar 5 niet te missen kansen? Ajax over het hele veld afgetroefd? Je overdrijft wel schromelijk hoor.. Aan het eind van de wedstrijd waren het aantal schoten (op doel) vrijwel in evenwicht, Ajax had ondanks de abominabele 2e helft alsnog meer balbezit. Beide ploegen hebben 1 (geen 5) grote kans gemist volgens verschillende statistiek sites, daar komt die bal op de lat van Feyenoord dan nog wel bij, die had er ook zomaar in kunnen vallen. Expected goals in dit duel waren 1.16 voor Ajax en 0.71 voor Feyenoord. Ik snap dan ook echt niet hoe je er bij komt dat Feyenoord zo enorm dominant was, dat is echt totaal niet het geval namelijk. Verder is het gewoon een belediging voor Feyenoord's prestatie in de De Klassieker van januari 2019 om deze pot vergelijkbaar aan die 6-2 te noemen. Echt, het leek er in de verste verte niet op. Destijds had Feyenoord echt dominant veldspel en creeerden ze 7 grote kansen (t.o.v. 1 van Ajax), daar was nu echt geen sprake van.

28 januari 2021 om 11:48

@Sander, als ik Moridin zou geloven, zou Ajax geen schijn van kans hebben gehad en met alle geluk van de wereld 1x op doel hebben geschoten. Ja, Feyenoord had een punt verdiend, maar om nou te zeggen dat Ajax bijna 90 minuten van het veld is gespeeld....

Tja het is allemaal fragiel, dat zie je wel weer. Enige wat ik Advocaat duidelijk verwijt is dat hij niet wat eerder en meer wisselt in wedstrijden zoals gisteravond.

28 januari 2021 om 08:43

Ik denk dat we wel meer verwijten kunnen plaatsen. Als ik de opstelling weer zie met Diemers ga je wel kijken maar je weet al wat gaat komen. Eindeloos lopen met de bal, vastdraaien in duels, tikkie terug, foute inspeelpasses. Terwijl hij een belangrijke schakelpositie heeft. Ik zie vrij weinig vanuit de aanvoerder en trainer die hem even keihard aanschreeuwen wat hij loopt te doen. Je ziet tegen AZ dat hij direct de aanleiding is van een tegendoelpunt en bij de 1-0 van Heerenveen sjokt hij maar wat op het middenveld zonder druk zetten. Je speelt met 11 maar Diemers is wel erg vaak negatief betrokken in verhouding tot de overige 10. Trouwens ook jammer dan Marsman opeens ballen kan rapen uit het doel, na alle positieve berichtgeving over zijn optredens. Het team kan zoveel beter (zie tegen Ajax en deels tegen Az) maar de trainer moet wel de juiste snaar weten te raken.

Ik vind het de laatste wedstrijden erg frappant hoe Advocaat zaken beschrijft die op het veld gebeuren, alsof die niks met Zijn tactiek hebben te maken, en alsof het niet Zijn taak is in te grijpen als een tegenstander tactisch beter is, zoals AZ en gek genoeg Heerenveen dat zoveel verloor. En daarbij lijkt het slechte beginnen samen te hangen met zijn overdreven voorzichtige insteek. Het lijkt erop alsof zijn succesformule is uitgewerkt, ondanks dat de selectie nu vrijwel fit is, alleen Bijlow en Kokcu nog niet.

Misschien moeten ze Dick vertellen dat hij Diemers thuis moet laten. Je hebt spelers die niks toevoegen, maar hij maakt de ploeg slechter.

Natuurlijk mag Feyenoord niet op zo'n manier verliezen van Heerenveen, maar om nou te spreken van een crisis en je af te vragen of advocaat weg moet is ook een beetje overdreven. Als je alle topwedstrijden in 1 maand gooit dan kun je er vanuit gaan dat je ze niet allemaal wint. Van ajax en az kun je gewoon verliezen, dan heb je daarna nog maar 1 wedstrijd nodig om aan 3 verloren wedstrijden op rij te komen. En zoals je bij iedere topclub ziet, is dat ze het juist moeilijk hebben tegen de op papier mindere tegenstanders, zeker als ze daarvoor en daarna weer een topper moeten spelen. Psv heeft het moeilijk tegen emmen, az verliest van utrecht, vitesse loopt tegen zeperd aan. Dat feyenoord dan van heerenveen verliest, kan gebeuren. Nu gewoon zondag winnen van psv en dan hoor je er niemand meer over

Het is gewoon beroerd slecht afgelopen 2x en dan vooral tactisch. Als we vooruit willen moeten we Spajic vervangen voor Geertruida en dan Nieuwkoop erin op rechts. Mochten we dan weer in zo'n ondertal komen kan Geertruida doorschuiven.

Diemers mag van mij ook een paar weken gaan banken en dan breng je Wehrmann of anders Sini op 10 en Toornstra naast Fer. De keren dan Linssen invalt vind ik het al beter dan voor de winterstop misschien hem eens laten beginnen op links. Wat ook nog een optie is Berghuis naar binnen op 10 en dan een rechtsbuiten neerzetten. Steven is toch meer in de as te vinden dan aan de zijkant.

Het verwachtingspatroon in Rotterdam is gewoon veel en veel te hoog. Doordat er niet verloren werd en ze bovenin meedraaiden, kwam er weer meer geloof - Feyenoorders in mijn kring bestempelden ze zelfs als titelkandidaat, ondanks wekelijks felle kritiek op het spel. Als je echter naar de selectie kijkt, is het gewoon allemaal zo geweldig niet. In iedere linie staat wel een zwakke broeder, inclusief de keeper. 3-0 verliezen bij Heerenveen is wel extreem hoor, maar een slippertje zit er met deze selectie gewoon in. Feyenoord loopt mijlenver achter op Ajax en PSV en hoort gewoon met AZ bij de subtop.

28 januari 2021 om 10:03

Ik ben het wel redelijk met je eens hoor, maar het 'gebrek aan kwaliteit verhaal' is wel een beetje een makkelijk stokpaardje voor veel mensen. Zijn Ekkelkamp en Sangare echt zoveel beter als Toornstra of Fer? Zijn Schuurs en Boscagli beter dan Senesi of Spajic? Berghuis is al een paar maanden heel slecht, maar kan natuurlijk wel voetballen. Haps en Bijlow worden genoemd bij Oranje. etc etc. dat Psv en Ajax in de breedte iets meer hebben ben ik met je eens, maar de basis scheelt ook weer niet zo heel veel.

28 januari 2021 om 11:05

De basis scheelt vooral voorin. Feyenoord heeft 2 aanvallers die echt kunnen scoren, sinistera en berghuis. En als berghuis uit vorm is en sinistera langzaam eraan komt (niet alles kan spelen), wordt scoren toch een groot probleem.

28 januari 2021 om 13:30

Ten eerste is Sangaré basisspeler bij Psv, Ekkelenkamp is geen basisspeler bij Ajax (los van het feit dat Toornstra en Fer wel gewoon beter dan hem zijn). Het is vooral een probleem in de breedte en Ajax en PSV hebben vooral een veel betere aanvalslinie. Berghuis zou de enige zijn die bij Ajax en PSV mee zou kunnen, al zou hij er met zulk wisselvallig spel gewoon naast staan. Ik snap niet waar je vandaan haalt dat de basis niet zo veel scheelt. Sorry hoor, maar een Anthony, Neres, Haller en Tadic tegenover een Berghuis, Jorgensen, Sinisterra en Pratto? Idem voor Psv, als je ziet wat een Ihattaren, Malen, Zahavi en Gotze op het veld kunnen leggen, verbleekt de selectie van Feyenoord daarbij. Het verschil is kilometers.

28 januari 2021 om 12:48

Het verwachtingspatroon word in mijn ogen juist grotendeels opgelegd door de media. De supporters in de Kuip hoor ik haast nooit serieus over een kampioenschap praten. En nu blijkt ook zonder supporters, dat er dus net zo hard een crisis is na een paar verlies partijen. Na de slechte start van Feyenoord gingen in de media al verhalen over dat Advocaat wellicht wel stopt.

28 januari 2021 om 13:33

Ik ben eigenlijk de enige niet-Feyenoorder in mijn vriendengroep en mensen om mij heen, en ik hoor eigenlijk niet anders. Daags voor de Klassieker vlogen de screenshots van de ranglijst me om de oren, met daarbij 'we pakken ze en we staan weer bovenaan'. Opmerkingen dat ze de toppers nog maar door moeten zien te komen zonder verlies (dat was ook het argument voorafgaand aan januari), werden hardnekkig weggewuifd. Nu is januari bijna af en is dat precies gebeurd, Feyenoord loopt achter de feiten aan.

28 januari 2021 om 13:44

Ja oke in jouw vriendengroep wel. Maar dit jaar is er geen rol weggelegd door supporters en alsnog is er crisis. Blijkbaar is het verwachtingspatroon niet alleen bij jouw vrienden veel te hoog, maar ook bij media en de club.

Kom het is bij feyenoord gewoon middelmaat wat er loop heel zelden is leuk om naar kijken maar meestal is het niet om aan te zien

28 januari 2021 om 10:31

Ja en nee. Het is inderdaad vreselijk om naar te kijken, maargoed, dat is het al jaren. Een enkele match per seizoen spelen ze de pannen van het dag, waarna het weer helemaal inzakt. Maar ik ben het niet met je eens dat het gewoon middelmaat is. De bank is niet goed bezet, maar als je kijkt naar de basis spelers zijn die echt allemaal zo slecht nog niet. Zoals Moridin hierboven als stelt; Zijn Ekkelenkamp en Sangara zoveel beter dan Fer en Toornstra? Schuurs en Boscalgi beter dan Senesi en Spajic? Ik denk het niet. Het probleem is dat er geen balans in de ploeg zit. Diemers zorgt ervoor dat je overlopen wordt op het middenveld, waardoor iedereen gaten aan het dichtlopen is en dus steeds uit positie loopt. Feyenoord heeft het probleem dat ze zonder budget gaten in de selectie moeten vullen, waardoor de balans nu helemaal kwijt is.

Zo gaat het toch elk jaar? En zondag winnen we weer van PSV en maken we Ajax kampioen. Na een lange strijd worden we uiteindelijk nog 3e.

28 januari 2021 om 10:50

Laten we het hopen Vond het einde van dat perspraatje wel frappant, er zijn een paar dingen niet opgenomen in het artikel. Ten eerste zei hij ook nog dat een gesprek de aanleiding moet zijn voor het vinden van oplossingen, "of niet'' zei hij daarna nog. En hij eindigde met een statement op of hij het nog kan omdraaien "dat gaan we Vrijdag zien''. Hij zet de boel wel op scherp maar ik denk dat er ook spelers zijn die er wel wat in zien zitten om nu al met Slot te gaan werken.

Verder heeft Dick het natuurlijk uitstekend gedaan. IN zijn periode begon hij pas een paar weken geleden met verliezen. En nee natuurlijk mogen Vitesse en AZ niet boven Feyenoord staan, maar zelfs PSV en Ajax met een aanval van 105 miljoen staan er niet belachelijk ver vandaan. Dus als je het zo bekijkt gaat het best redelijk, buiten de teleurstelling voor de fans dan dat ze nu afgehaakt lijken. Ik zou Dickie lekker laten zitten, die vind wel een oplossing.

Verliezen bij PSV en Slot neemt over, wat altijd al de bedoeling is geweest.

28 januari 2021 om 11:40

Daar geloof ik echt niet in. Feyenoord heeft echt wel liever dat Advocaat of desnoods de assistenten het afmaken dit seizoen. Slot vanaf 0 laten beginnen en niet een kansloos seizoen laten afmaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2213
B. LinssenAanvaller206
L. SinisterraAanvaller102
J. BijlowKeeper70
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Dirk Kuyt keert eind maart voor één week terug bij Feyenoord

Dirk Kuyt gaat zijn praktijkexamen voor de cursus Coach Betaald Voetbal afwerken bij Feyenoord, zo weet RTV Rijnmond te melden. De veertigjarige oud-aanvaller zal tijdens de eerstvolgende interlandperiode, die eind maart...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren