Ibrahimovic glashelder na rel met Lukaku: ‘Geen racisme in mijn wereld’

Woensdag, 27 januari 2021 om 15:20Rian Rosendaal • Laatste update: 15:46

Zlatan Ibrahimovic heeft zich woensdagmiddag via Twitter en Instagram indirect uitgelaten over het breed uitgemeten incident van dinsdagavond met Internazionale-spits Romelu Lukaku. De aanvaller van AC Milan benadrukt in zijn bericht dat er in zijn wereld geen plaats is voor racisme en dat ieder mens gelijk is. In het bijbehorende filmpje is te zien hoe een blank en een donker jongetje al lachend naar elkaar toerennen.

"In de wereld van Zlatan is geen plaats voor racisme", schrijft Ibrahimovic woensdag aan zijn ruim zeven miljoen volgers op Twitter. "We hebben allemaal hetzelfde ras en zijn allemaal gelijk. Wij zijn allemaal spelers en sommigen zijn beter dan anderen." In het door de aanvaller op Instagram gedeelde filmpje is vervolgens te zien hoe de jongetjes naar elkaar toerennen, waarmee Ibrahimovic een boodschap lijkt te willen afgeven. We are ONE schrijft de 39-jarige spits van AC Milan bij de ontroerende beelden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimovic (@iamzlatanibrahimovic)

Ibrahimovic had dinsdagavond kort voor rust van het bekerduel tussen Inter en AC Milan (2-1) een flinke woordenwisseling met Lukaku en beide spitsen stonden zelfs met de hoofden tegen elkaar. Beide spelers krijgen daarvoor van scheidsrechter Paolo Valeri een gele kaart. Als het laatste fluitsignaal heeft geklonken in de eerste helft, wil Lukaku achter Ibrahimovic aan. Eerstgenoemde moet door zijn ploeggenoten worden tegengehouden en schreeuwt: "Well let's go inside you bitch! Fuck you and your wife! You want to speak about my mother you son of a bitch? I'll shoot you in your head."

Aanvankelijk was onduidelijk wat Ibrahimovic tegen de Belgische spits had gezegd, maar op nieuwe beelden is duidelijk hoorbaar wat hij roept: "Go do your voodoo shit, you little donkey!", aldus de 39-jarige Zweed. Ibrahimovic doelde met de woorden 'go do your voodoo shit' op een affaire die rond Lukaku's transfer van Everton naar Manchester United in 2017 speelde. Everton-eigenaar Farhad Moshiri claimde destijds dat Lukaku zijn beslissing om weg te gaan bij the Toffees had genomen op basis van 'een voodoobericht' van zijn moeder, maar dat werd door Lukaku in alle toonaarden ontkend. Overigens speelden Ibrahimovic en Lukaku in het seizoen 2017/18 bij Manchester United zeven keer samen. Ibrahimovic raakte in december 2017 zwaar geblesseerd en liet in maart 2018 zijn contract ontbinden bij United.

Ibrahimovic kreeg na rust nog een keer geel en moest derhalve het veld voortijdig verlaten. In de 97ste minuut tekende Christian Eriksen voor de winnende treffer, waardoor Inter zich plaatste voor de halve finale van de Coppa Italia. AC Milan-coach Stefano Pioli zei kort na afloop van het verhitte bekerduel in het Giuseppe Meazza al dat Ibrahimovic zijn excuses had gemaakt voor zijn rode kaart.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Had hij niet hoeven doen. Er was toch geen sprake van racisme, alleen van een opstootje. Beiden geel, zand erover. Klaar. Het wordt natuurlijk ook weer erg uitvergroot en opgepakt in de media.

27 januari 2021 om 16:01

Als je het hebt over 'voodoo shit', dan begint het voor sommigen die kant op te bewegen.
Ik ben geen fan van Zlatan, maar ik denk dat hij die angel er uit wil halen, voordat het oploopt. Op zich een prima posting.

27 januari 2021 om 16:23

Dat kan. Vind het alsnog niet nodig. Hij zal het niet racistisch bedoelen. Als je dan voor alles een statement de deur uit moet gooien blijf je bezig. En hoe vaak wordt hij zelf wel niet uitgemaakt voor wat, zoals de laatste derby met publiek waarbij de Curva Nord zong dat hij een zigeuner is. Waarschijnlijk heeft z'n management maar gezegd dat hij moet doen, aangezien hij ook veel bedrijven en sponsoren heeft en dergelijke. Puur voor de bühne.

27 januari 2021 om 16:49

Ik vind die Zlatan een enorme eikel en zal nooit en fan van hem worden maar ondanks dat kan ik dit juist heel erg waarderen. Vooral van het zinnetje "we hebben allemaal hetzelfde ras en zijn allemaal gelijk" word ik blij. Nee, hij hoeft het niet te doen maar misschien juist daarom vind ik dit wel een mooi statement.

27 januari 2021 om 16:09

@acmark: Nou, de reactie van Lukaku vind ik buiten alle perken. Ik zou het niet gek vinden als hij daarvoor extra wordt bestraft. Dat heeft niets meer te maken met emotie, maar een oerdomme reactie.

27 januari 2021 om 16:25

Dat hij zegt I'll shoot you en dergelijke, dat gaat wellicht buiten de perken. Maar net zoals Zlatan zijn opmerkingen niet racistisch bedoelde, zal Lukaku dit ook hebben met zijn uitspraken. Na de pauze was de rust toch ook weer wedergekeerd, zo leek het althans. Het is van beide gewoon kinderachtig.

27 januari 2021 om 16:27

Lang niet alle nieuwsmedia spreken over dat deel van hem neer schieten en de meeste uitspraken zijn wel al afgezwakt.

27 januari 2021 om 16:44

@acmark: Ik had het ook niet gezegd als ik Zlatan was, maar hij heeft het niet over het in je hoofd schieten en "fuck your wife". Materazzi is ooit geschorst voor minder dan deze domme praat van Lukaku. En ik begrijp dat je in je adrenaline en emotie dingen zegt die je niet had mogen zeggen, maar wat Lukaku zegt is gewoon veel te ver. En Zlatan zijn uitspraken waren sowieso niet racistisch, dus begrijp niet dat je het wel benoemd.

27 januari 2021 om 16:55

Omdat, zoals te lezen valt, er wel indirect naar dit incident wordt verwezen. Zonder dit incident had hij dit niet gepost. Ik weet niet of je hier nou een straf voor moet geven. Zoals gezegd wordt het dan weer veel groter gemaakt. Dan zou de bond ook beiden moeten straffen en daar gaan ze niet aan beginnen denk ik.

27 januari 2021 om 17:10

Nou, wat Zlatan zei was niet netjes, maar dat vond ik niet enorm over de fatsoensnorm. Volgens mij kan je prima oordelen dat wat Lukaku zei wel flink over de fatsoensnorm was.

27 januari 2021 om 17:27

Je moet niet vergeten dat we nu alles kunnen horen he, zonder publieksgeluid. Je kunt de Serie A ook kijken via een ander platform (zal niet noemen welke anders wordt m'n reactie vast verwijderd), maar daar is geen publieksgeluid toegevoegd. En als je dan soms hoort wat er in het veld en vanaf de bank wordt geroepen... Toegegeven, zijn het niet teksten zoals Lukaku nu heeft uitgekraamd, maar ik vraag af hoe vaak dit wel niet gebeurt in een vol stadion met 80.000 man. Daarnaast is de Italiaanse bond vooral één ding niet: consequent zijn in haar beslissingen. Geval Materazzi is natuurlijk ook al jaren geleden. Ze kunnen een statement maken door het wel te doen, maar ik vraag me af wat het oplevert. Laat ze vooral keihard optreden tegen écht racisme, want daar gaat het in Italie de laatste jaren nog wel eens mis.

Sommige willen horen wat ze willen horen en maken van "donkey" "monkey" maar hij heeft inderdaad niets racistisch gezegd. Hij heeft wel Lukaku erg uit de tent gelokt zeg. Jezusmina. Vond het eerst juist leuk voor de wedstrijd maar toen Lukaku zelfs na de fluit signaal de stoppen bleven doorslaan dacht ik echt van"relax". Emotie hoort bij de mooiste Derby ter wereld maar dit is too much. Natuurlijk was dit allemaal niet gebeurd als Zlatan zn mond hield, maar Zlatan houd hiervan blijkbaar. En ik kan er ook stiekem van genieten. Zlatan kreeg voor de rest ook zn boontje om zn loontje, dus niets aan de hand. Had gewoon gewild dat het na die koppen tegen elkaar het daar bij bleef. Maar Lukaku kon het niet van zich afschudden. Dit is excact wat Zlatan wil namelijk, dat je helemaal over je toeren gaat. Goed komt te weten dat Ibra dit alleen/vooral doet bij zn concurrentie; Zapata,lukaku, nu nog Ronaldo,eerlijk, iedereen wil Ronaldo vs Ibra zien toch? maar ik denk dat hij teveel respect heeft voor Ronaldo om te gaan trashtalken tegen hem

27 januari 2021 om 15:38

Dan hebben mensen het grotendeels ook nog alleen maar over Zlatan, moet je eens horen wat die Lukaku allemaal roept. Is dat geen dreigement dan? Ik snap dat het allemaal in 'the heat of the moment' is, maar toch. Nee, laten we vooral dingen horen die nooit zijn geroepen. Past wel heel goed in de globale trend van vandaag. Dit gewoon achter je laten en doorgaan.

27 januari 2021 om 15:55

Lukaku zegt ook "erge" dingen. Maar zie het verschil. Zlatan geeft geen krimp. Het boeit hem niet. Hij weet dat het allemaal loze woorden zijn en het puur ff emotie is. Lukaku neem het (te) persoonlijk op.

Ik denk dat we nog niet doorhebben hoe erg we Zlatan gaan missen als hij ooit stopt met voetballen. Hate him or love him, maar dit soort karakters maken het spelletje toch wel een stukje leuker.

27 januari 2021 om 15:36

excact. en dat zeg ik niet omdat Ibra nu voor Milan speelt. hou er altijd wel van als er een paar spelers rond lopen met een grote mond(mits je ook wat gepresteerd hebt natuurlijk)
die gewoon zeggen wat ze vinden. moet niet teveel worden maar 2 of 3 types Zlatan van de duizenden voetballers op de wereld maakt de wedstrijd gewoon nog interessanter

27 januari 2021 om 18:21

Heb altijd respect voor Zlatan gehad, hij zegt gewoon waar het op staat en doet niet mee aan al die ideale schoonzoon media gekte, het is gewoon een straatrat die zelfs op zijn 39ste heerlijk voetbalt, alleen maar respect voor hem.

De dag dat Zlatan iets beledigend zou zeggen over iemands huidskleur, is de dag dat ik mijn respect volledig voor hem verlies. Dat geloof ik gewoon niet en dat is ook nu niet aan de orde. Het was gewoon trash talking, maar Lukaku deed er een schepje bovenop. Zijn vrouw pakken en hem in zijn hoofd schieten? Te veel gangster films gekeken misschien? Lukaku is een brave burger, waarom ineens die 'thug life' persona tonen? Heel vreemd. Misschien beseft ie zelf niet wat uit zijn mond kwam...

27 januari 2021 om 15:41

Misschien toch maar voor de camera's aantonen een stoere jongen te zijn? Zlatan wees nog richting de spelerstunnel, maar Lukaku wou geloof ik wat 'streetcred' opbouwen

27 januari 2021 om 16:17

Dat van zijn vrouw pakken is al afgezwakt van "i fuck you and your wife" naar "fuck you and your wife" door verscheidene media. En dat door het hoofd schieten lees ik ook amper terug.

27 januari 2021 om 17:17

Dan nog, bizar om zijn vrouw er bij te halen...dat van Lukaku's moeder is meer gericht op Lukaku zelf dan op zijn moeder. Wilde zeggen dat ie een snotneus is en geen partij voor hem is ofzo. Zoals wij vroeger zeiden tegen elkaar 'alé kom ga naar huis, uw mama heeft viskes gebakken' Dat over 'shoot you in your head' vind ik ook niet terug. Kortom, beide heren waren duidelijk in fout en hopelijk is dit hoofdstuk afgesloten.

27 januari 2021 om 17:20

Ja dat “shoot in your head” heb ik alleen op vz teruggezien. Maar inderdaad gewoon twee kleine kinderen. Ik denk trouwens dat Ibrahimovic wel wist waar het over ging want bij de voodoogedoe ging het net over de moeder van Lukaku.

27 januari 2021 om 18:24

Lierse, dus do your voodoo shit is gelijk met zijn moeder uitschelden? I fck your mother and wife is toch een stuk erger.

27 januari 2021 om 18:52

Als je de context wat had meegekregen dan had je wel begrepen waar ik op doelde.

27 januari 2021 om 21:16

Je hele context gaat nergens over, jij maakt er van dat het gericht is naar zijn moeder, Lukaku doelde doelbewust op Zlatan en zijn vrouw, dat hoor je toch duidelijk?

27 januari 2021 om 21:23

Natuurlijk maakt de context uit. Die hele saga over dat Voodoo gedoe draaide rond Lukaku zijn moeder en dat weet Zlatan goed genoeg omdat ze toen ploeggenoten waren. Verder zei Ibrahimovic ook nog letterlijk na het aanhalen van dat voodoo gedoe “ga uithuilen bij je moeder”. Dus ja Ibrahimovic had het ook gewoon doelbewust over Lukaku zijn moeder.

Eigenlijk heeft Zlatan de moeder van Lukaku niet eens benoemd. Alleen een opmerking gemaakt over voodooshit van Lukaku zelf die hij zelf naar zijn moeder doortrekt. Maar als in de belevingswereld van Lukaku iets over iemands moeder zeggen zo ongeveer het alllerergste is dan ben je zelf wel enorm triest dat je nadat je hem en zijn vrouw dreigt te pakken, door zijn hoofd gaat schieten ook nog de moeder van Zlatan voor hoer gaat uitschelden. Want hoerenjong gooide hij er ook nog even achteraan. Echt een clown die Lukaku. wat een poppenkast na een nietszeggende opmerking. Maar dit filmpje vind ik dan ook wel weer een beetje zieltjes winnen van Zlatan, want er is volgens mij niemand die hem van racisme heeft beticht

Lukaku komt op mij een beetje over als een onzeker persoon. Bij elke grote club weggepest en bij z'n land wordt hij nooit benoemt wanneer ze het over hun beste spelers hebben. Nu een 39 jarige Zlatan die een grotere impact heeft bij een club die er nog veel slechter aan toe was dan Inter. Om nog te zwijgen over het aantal verschil in prijzen en impact tussen Lukaku en Ibrahimovic op z'n 27e (en zelfs nu als bijna 40 jarige).

Mooje opmerking van zlaten over dat we 1 ras zijn. Daar heeft hij volkomen gelijk in. Nu kan ik met mijn hoofd niet bij deze ophef. Eerst word er gesuggereerd dat het monkey (wat racistisch opgevat kan worden maar niet hoeft.. maarja zo is het op dit moment.) Of donkey waar je al helemaal niks racistisch van kan maken. Dat een man als lukaku dan zo te keer gaat, praat over zijn vrouw en het "shoot in the head" is blijkbaar voor velen minder erg. Ik vind deze opmerkingen veel erger dan het monkey/ donkey verhaal.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

AC Milan

1681 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan5218
3.Juventus4625
4.Atalanta4624
5.AS Roma4411
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. CalabriaVerdediger232
F. KessiéMiddenvelder238
A. SaelemaekersMiddenvelder192
G. DonnarummaKeeper230
Rafael LeãoAanvaller195
S. TonaliMiddenvelder180
Brahim DíazAanvaller161
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2230 fans
Aanvaller, 39 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AC Milan 14 14 2 0
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

AC Milan overleeft spectaculair duel met drie afgekeurde doelpunten

AC Milan blijft voorlopig in het spoor van koploper Internazionale. De ploeg van trainer Stefano Pioli werkte zondagavond een spectaculair duel af met AS Roma in het Stadio Olimpico, waar Rick...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren