Martin Ödegaard kiest definitief voor nieuw avontuur bij Arsenal

Woensdag, 27 januari 2021 om 12:27Rian Rosendaal • Laatste update: 12:58

Martin Ödegaard mag zich officieel speler van Arsenal noemen. De Noorse aanvallende middenvelder komt op huurbasis over van Real Madrid, zo maakt de Londense club woensdagmiddag officieel wereldkundig. Verschillende Britse media wisten al te melden dat de tijdelijke overgang van Ödegaard naar Arsenal nog slechts een kwestie van tijd was. Het is de vierde keer dat de spelmaker wordt uitgeleend door Real.

Ödegaard kende eerder in zijn loopbaan verhuurperiodes bij Vitesse, sc Heerenveen en Real Sociedad. Er is overigens geen koopoptie opgenomen in de huurovereenkomst tussen Arsenal en De Koninklijke. De 22-jarige Noor, sinds 2015 verbonden aan Real, ligt in Madrid nog vast tot de zomer van 2023. Uitzicht op speeltijd in het elftal van trainer Zinédine Zidane was er echter niet, waardoor er is gekozen voor een nieuw verhuurperiode elders. Ödegaard debuteert wellicht zaterdag in de thuiswedstrijd van Arsenal tegen Manchester United.

"Martin is een exceptioneel talent en met deze aanvallende middenvelder gaat de kwaliteit binnen onze selectie gelijk omhoog", jubelt technisch directeur Edu. "Het is geweldig dat we tot het einde van het seizoen beschikken over Martin", reageert manager Mikel Arteta. "Hij is nog jong, maar heeft toch al de nodige ervaring op topniveau. "Met hem erbij hebben we een extra optie in aanvallend opzicht en ik kan niet wachten om met hem de komende maanden aan de slag te gaan."

Ödegaard, die met rugnummer 11 gaat spelen bij Arsenal, heeft mede door de aanwezigheid van Arteta gekozen voor the Gunners. "Ik heb natuurlijk uitgebreid met hem gesproken", aldus de aanwinst van Arsenal. "Dat was erg belangrijk voor mij en ik denk ook dat hij een topmanager is. Zijn kijk op voetbal staat mij zeker aan. Hij gaf me het gevoel dat ik welkom ben, wat zeker heeft meegespeeld in mijn besluit om hierheen te gaan. Arteta speelde zeker een cruciale rol in het hele proces", aldus de gelukkige Ödegaard.


Poll

Zie jij Martin Ödegaard slagen bij Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Hopelijk zit er nog een optie tot koop in het contract maar Arsenal kennende zal dit wel niet zo zijn. Desondanks is dit een uitstekende tijdelijke oplossing. ESR is geweldig tot nu toe en ik hoop dat dit niet ten kostte van zijn speeltijd gaat worden.

27 januari 2021 om 12:41

Zit er niet in, maar is niet onmogelijk achteraf. Odegaard wil een goed perspectief als hij terugkomt in Madrid. Zolang Zidane daar de scepter zwaait, twijfel ik hier aan.

Ik verwacht dat met het huidige schema en de intensiteit hiervan, beide genoeg minuten zullen maken. Odegaard kan ook als (hangende) rechtsvoor uit de voeten.

27 januari 2021 om 12:56

Hoef je niet aan te twijfelen hoor, zolang Zidane er is zullen spelers als Isco en Vazquez altijd de voorkeur krijgen boven Odegaard. Als Zidane er volgend seizoen nog zit, zou ik als ik Odegaard was lekker vertrekken.

27 januari 2021 om 13:55

Hoe kan dat eigenlijk? Vooral Vazquez, daar had allang een vervanger voor moeten zijn zou je zeggen. Is toch een middelmatige voetballer, of mis ik iets?

27 januari 2021 om 13:19

Ik weet het nog niet zo goed hoor... Ik vind ESR fantastisch spelen dus hoop niet dat hij hem nu in de weg gaat lopen. En ja hij kan op de vleugels, maar daar hebben we al opties genoeg. Ik sta niet te juichen door dit nieuws... Maargoed hopelijk word ik verbaasd!

27 januari 2021 om 13:41

Je hebt ook een brede selectie nodig hè. ESR gaat niet elke wedstrijd 90 min spelen en hij is natuurlijk blessuregevoelig. Je hebt dan ook een speler nodig die hem kan vervangen als hij rust krijgt.

27 januari 2021 om 13:42

Hoef je niet bang voor te zijn. ESR en Odegaard gaan gewoon veel afwisselen. Esr was bijvoorbeeld geblesseerd tegen Southampton in de beker, en heeft sowieso al her en der wat pijntjes. Die jongen speelt zijn eerste volledige seizoen en heeft veel rust nodig. Door Odegaard kunnen we hem vaker rust geven zonder dat dat betekent dat Willian moet spelen. Beide gaan veel spelen en wellicht ook samen als Odegaard op de vleugels komt. Door Odegaard kan ESR zich rustig ontwikkelen zonder dat we hem de grond in slopen. Win-win

27 januari 2021 om 14:55

Klopt FutureBoss. Qua breedheid van de squad is dit gewoon heel handig. Alleen zie ik Odegaard wel echt voor de 10 positie. Op de flanken hebben we wel echt meer opties rondlopen. Ik zie Smith-Rowe en Odegaard dus niet zo snel samen in de basis staan. Als Auba fit is speelt hij eigenlijk sowieso links onder Arteta. Martinelli is dan zijn vervanger. En rechts heb je Saka en Pepe. Dus qua gametime op de flanken zal dat niet heel veel zijn gok ik. Plus je hebt Nelson nog, al wordt hij misschien verhuurd.

Goede speler natuurlijk maar wel triest dat een club als Arsenal de spelers moet huren die bij Real niet aan de bak komen, eerst al met Ceballos en nu met Odegaard.

27 januari 2021 om 12:43

Wat is daar triest aan? Als het gewoon prima spelers zijn? Real gaat natuurlijk spelers die wel 'aan de bak' komen niet verhuren..Volgens mij probeer je alleen een sneer uit te delen

27 januari 2021 om 12:54

Omdat ik vind dat een club als Arsenal goede en talentvolle spelers zou moeten aanschaffen en niet huren voor een half jaar.

27 januari 2021 om 13:00

Het geeft aan dat Arsenal vergane glorie is. Voorheen kochten ze de Odegaards en Ceballos op het moment dat topclubs ze wilden hebben. Nu kiezen ze voor de topclubs en moet Arsenal zulke spelers huren. In de tijd van Wenger was Arsenal wel een verkapte opleidingsclub, maar had het team wel een bepaald niveau. Heeft dus niks met een sneer te maken.

27 januari 2021 om 13:03

In tijden van corona is dit het allerslimste wat een club kan doen.
Kwalitatief goede, jonge, spelers huren die direct (als het goed is) een bijdrage kunnen leveren en voor meer diepte in de selectie zorgen.

Snap niet wat daar zo ''triest'' aan is. Eerder goed doordacht met geld omgaan in tijden van een pandemie.

Verder heeft Arsenal een speler als Smith-Rowe, Saka en Pépé nu voor de basis als jonge gasten. Odegaard is voor ''er bij''/roulatie.

Enige wat minder is, is dat er wellicht geen koopoptie in zit. Maar daar is Real niet zo happig op.

Zolang Zidane er zit, krijgen een Ceballos en Odegaard toch geen kans. En dan wel Vazquez verlengen

27 januari 2021 om 13:03

Vergane glorie? Liverpool was dat ook een aantal jaren geleden volgens de leden hier. Btje te krachtige term imo. Flink afgezakt, dat zeker.

27 januari 2021 om 13:06

Inderdaad, spelers als Henry, Bergkamp en Vieira mochten voor weinig vertrekken bij Juve, Inter en Milan omdat ze het daar zo geweldig deden.

27 januari 2021 om 13:15

Arsenal is sinds 2013 al niet meer wat het geweest is. Wat denk jij, dat een club dat elk seizoen net 4-3de word kan concurreren met een team dat elk seizoen meespeelt voor de champions league titel? Open deuren intrappen? Nee, voor Arsenal is dit een top speler en wie weet of dit omgezet worden in een koop mocht hij na dit seizoen weer niet aan de bak komen bij Real.

27 januari 2021 om 13:30

Eens zovaak gebleken dat een aantal teams met een paar toptransfers zo weer kunnen aansluiten. Odegaard heeft enorm veel potentie en het zal niet de eerste zijn die Real verlaat om vervolgens geweldig te voetballen (hakimi en Hernandez bijv).

27 januari 2021 om 13:42

@stravven Klopt, dat zijn ook spelers die Arsenal gehuurd had zonder optie tot koop. Nu heb je geen enkele zekerheid. Doet hij het goed, dan gaat hij waarschijnlijk naar een beter team.

27 januari 2021 om 13:49

Dat ben ik met je eens, maar drie van de beste spelers die Arsenal ooit gehad heeft waren gewoon geflopt bij de club waar ze speelden voordat ze naar Arsenal kwamen. Dat is meer wat ik bedoel. In onze beste jaren kochten we vooral spelers die of nog geen top waren of het niet gemaakt hadden bij hun vorige club. De uitzondering daarop was Pires.

27 januari 2021 om 13:59

Dat je geflopte speler haalt is het probleem niet. Een half jaartje huren zonder optie tot koop is het probleem en geeft de situatie van Arsenal weer.

27 januari 2021 om 14:56

Precies, zie Liverpool. Arsenal heeft gewoon een slecht aankoop beleid gehad afgelopen jaren zoals Liverpool destijds. Wanneer ze goede verdedigers/middenvelders hebben maar een slechte aanval halen ze verdedigers. Wanneer de aanvallers goed zijn maar de verdediging slecht halen ze nog een aanvaller etc.. Plus een goede trainer imo is ook belangrijk zie liverpool onder klopp. Ajax onder frank t.o.v. ajax onder bosz. Spelers als milner etc kunnen er opeens wat van.

Ik ben zeker van mening dat als een Overmars en een goede trainer naar Arsenal gaan er opeens weer een top elftal kan staan dat waar ook plek is voor een talent uit de jeugd.

27 januari 2021 om 14:58

Klopt deels Dumbell, maar jij weigert de huidige situatie mee te laten wegen? Daarmee doel ik op covid en het gebrek aan inkomsten. Ik zie ook liever een koopoptie natuurlijk, maar dat moet dan ook wel realistisch zijn. En laten we wel wezen, Arsenal heeft qua niveau eigenlijk nooit echt kunnen concurreren met een team als Real. Zelfs in onze beste dagen, was Real voor bijna alle spelers nog steeds een hogere bestemming. Dus ik vind dat in deze niet zo opgaan. Dat vind ik eerder als je het hebt over dat je spelers van degradatiekandidaten leent.

27 januari 2021 om 15:32

@jackieboy10: Het huren van Ceballos was voor de pandemie. En we hebben het hier niet over PEC ofzo he. Het merendeel van de inkomsten is afkomstig van televisiegelden die nu gewoon overgemaakt worden. Het probleem is er mede door het matige aankoopbeleid. Als je qua uitgaven niet kan concurreren met de topteams dan moet je slim zijn. Eigenlijk kan je aankopen als Mari, Luiz, Sokratis, Saliba, Pepe niet uitleggen. Natuurlijk is het achteraf makkelijk praten, maar 80 miljoen voor Pepe was gelijk al teveel. Ik zeg ook nergens dat Arsenal zich met Real kon meten. Ik vind het geen schande om mislukte spelers van topteams aan te trekken, maar huren zonder optie tot koop vind ik een slechte zaak. Wellicht dat je met Odegaard 6e wordt in plaats van 11e, is het het dan waard om hem te huren?

27 januari 2021 om 17:07

Dumbell, natuurlijk is het het dan waard, dan heb je namelijk europees voetbal ipv niet Ik snap wel wat je wilt zeggen, want we zijn niet slim geweest de laatste jaren, maar Odegaard huren is echt wel slim.

27 januari 2021 om 21:27

Dan moet de top 4 wel de beker winnen hè.

27 januari 2021 om 12:43

Wat is daar triest aan? Als het gewoon prima spelers zijn? Real gaat natuurlijk spelers die wel 'aan de bak' komen niet verhuren..Volgens mij probeer je alleen een sneer uit te delen

27 januari 2021 om 12:52

Het is voor Arsenal een korte termijn oplossing. Rendeert hij dan gaat hij terug naar Madrid of dan wordt hij voor een kapitaal verkocht (zoals Hakimi). Dat er van al die talenten geen een speelt en verschillende zijn verhuurd blijf ik frappant vinden. Alleen Rodrygo speelde regelmatig goed (voor zijn blessure).

27 januari 2021 om 12:52

Arsenal heeft weinig te besteden -mede door teveel aan andere spelers uit te hebben gegeven- en in de winter vinden doorgaans weinig aankopen plaats, vooral huurdeals. Wel jammer dat we dan maar een paar maanden gebruik van hem kunnen maken, maar blijkbaar wordt er in de zomer gekeken wat het beste is voor alle partijen dus kan ook zomaar een definitieve transfer worden.

27 januari 2021 om 13:57

Dat deden ze acht jaar terug ook al, toen pikte Arsenal Ozil op die bij Real weg mocht. En zo gaat het nu weer, zelfs hun initialen zijn hetzelfde

27 januari 2021 om 14:40

hoezo triest? Madrid is nou eenmaal de absolute top doorgaans en Arsenal zit daar onder. Niets geks aan

Jammer dat het huur is. Die kan geweldig worden voor Arsenal, precies wat we missen

Mooi om hem erbij te hebben kan mooi rouleren met ESR. Die heeft nu al een aantal westrijden op zijn naam en kreeg gisteren nog wat pijntjes, hoop dat het meeviel.

Mooie stap!
Kan hij fysiek nog veel en veel sterker worden

Jammer dat een Real hem de echte kansen niet geeft

27 januari 2021 om 13:31

Iedereen kan nu lullen wat ze willen over zn extra miljoenen...maar Odegaard was echt veel en veel verder geweest als ie op zn 16e voor ajax had gekozen ipv Real. Je merkt dat ie nu op zn 22e pas op eurpees subtopniveau goed gaat meedraaien. Met zijn talent is dat gewoon veel te laat.
En wat zal ie meer verdient hebben? 4miljoen? die haal je later zo in als je je carriere goed opbouwt.

27 januari 2021 om 13:39

Dat is een aanname. Er zijn ook genoeg toptalenten die bij ajax niet geslaagd zijn.

27 januari 2021 om 13:43

Wie zegt dat het bij Ajax allemaal goed uit de verf zou komen?

27 januari 2021 om 13:56

Viktor Fisscher, Lukas Anderssen en Christan Eriksen...
Werden alleen als een zelfde soort groot talent beschreven..

Eriksen is degene die nog het meeste heeft bereikt, maar ook nooit de absolute top klaar gespeeld heeft.

Het is en blijft altijd een gok.
Ik was ook direct naar Real gegaan.
De kans dat je als gastje van 16 met Ronaldo en Ramos kon trainen, had ik gegrepen

27 januari 2021 om 14:45

ten eerste is dat een aanname en imo gelul. Hierboven staan genoeg voorbeelden die niet geslaagd zijn met Ajax als lanceerpunt. Daarnaast, als je bij Ajax niet aan de bak komt wordt je ook niet opgepikt door Sociedad, laat staan Arsenal...

27 januari 2021 om 15:48

niks is zekerheid, maar obv van zlatan, sneijder, eriksen, gravenberch, de ligt, de jong en vele anderen durf ik wel te stellen dat de kans op doorbreken veel groter is. Real wie haalt het nou bij dat sterren team als jonge jongen? Is gewoon een pad met heel weinig slagingskans. En dan komt ie nu als opvulling op zn 22e bij Arsenal. Met ervaring bij Vites en Heerenveen.

Mooie toevoeging, hopelijk past hij zich snel aan en wordt het geen Suarez 2.0 Als dat lukt hebben we enorm veel voetbal en snelheid voorin, kan genieten worden. Tegen een deep block zou ik hem samen met ESR en Partey laten spelen. Zorgen dat hij zich thuis voelt en dat Zidane hem net als Ceballos links laat liggen zodat ie langer kan blijven, mits beide partijen dat willen.

27 januari 2021 om 12:50

Wat bedoel je met 'hopelijk wordt het geen Suarez 2.0'? Duurde het bij een club lang om aan te passen?

27 januari 2021 om 12:53

Denis Suarez heeft weinig tot niets laten zien bij Arsenal. Misschien dacht je dat ik Luiz bedoelde?

27 januari 2021 om 12:54

Denis suarez, destijds geleend van barcelona. Die heeft uiteindelijk nauwelijks een wedstrijd gespeeld

27 januari 2021 om 13:06

Haha shitttt.... ik dacht inderdaad even aan Luis Suarez. My bad!

27 januari 2021 om 14:00

Nou kan je gelukkig niet het talent van Odegaard vergelijken met dat van Suarez, je praat nu echt over een supertalent in de categorie Haaland, Mbappe. Wel een veel gevoeligere speler en positie dus de tijd zal het leren, maar deze jongen kan zo belachelijk goed voetballen dat is echt niet normaal.

27 januari 2021 om 14:48

Zet hem maar gerust in een categorie (of twee) lager, want op dit moment komt hij niet in de buurt van Mbappe en Haaland. Heeft een leuk seizoen gedraaid bij Sociedad en heeft ongetwijfeld veel talent, maar het feit dat Real hem nu zo makkelijk verhuurt, toont ook aan dat hij nog stappen moet zetten en heel wat te bewijzen heeft. Sukkelt dit seizoen bovendien ook met een blessure, dus wat dat betreft kan hij zeker vergeleken worden met Suarez.

27 januari 2021 om 15:02

Ik snap waar je op doelt en Odegaard heeft lang niet dezelfde impact gemaakt, maar ik heb het explicitet over zijn talent als voetballer. De positie spelmaker is ook veel lastiger om je eigen te maken dan de positie aanvaller. Als spelmaker moet je het hele speleltje zien, voelen en snappen. Als middenvelder wordt er een veel completere speler van je verwacht. In die zin is het natuurlijk al wel indrukwekkend wat hij afgelopen seizoen heeft laten zien bij Sociedad.

27 januari 2021 om 15:58

Dan kun je dat uiteraard ook zeggen van Suarez, die op jonge leeftijd indruk maakte bij Sevilla en de Europa League won. Als spelmaker telt dat wel qua impact en zou ik zelfs nog net iets hoger plaatsen dan een sterk seizoen bij Sociedad (zonder Europees voetbal).
Mbappe is wereldkampioen en CL-finalist, Haaland houdt op zijn eentje Dortmund overeind en dat op een twee jaar jongere leeftijd. En spelmakers kunnen wel degelijk ook op jongere leeftijd meer impact hebben, kijk maar naar Fabregas. Daar is Odegaard vooralsnog niet bij in de buurt gekomen.

27 januari 2021 om 20:54

Wat rook je ik wil dat ook wat heeft odegaard bereikt dan ? Helemaaal niks

27 januari 2021 om 17:11

Real fans geven aan dat we een goede slag slaan, fans die toch al nooit positief zijn over Arsenal geven aan dat het een domme keuze is. Ik weet weer genoeg.

27 januari 2021 om 17:55

Samcro, dit is een geweldige aanvulling. Veel mensen zijn de realiteit nu eenmaal uit het oog verloren. Laten we hopen dat Arsenal langzaam maar zeker weer enige rol van betekenis gaat spelen.

27 januari 2021 om 19:19

Suarez en ook Ceballos missen ook gewoon kwaliteiten voor de EPL en vooral een goede handelingssnelheid. Odegaard acht ik wel twee niveaus hoger.

Fantastische speler om erbij te hebben in de roulatie! Welkom Odegaard! Hebben we tenminste een 10 mocht ESR uit vorm raken of bij evt. blessure, en hij zal sowieso genoeg minuten maken in de roulatie.

Fijn dat we nog een goede nummer 10 erbij hebben zo en niet zoals gisteravond met Willian daar moeten spelen. Zo kan je toch meer rouleren en ESR fitter houden. Hopelijk gaat Odegaard met dezelfde intensiteit spelen als hij, dan moet het echt helemaal goedkomen

27 januari 2021 om 13:05

Die intensiteit daar maak k me ook een beetje zorgen over bin Odegaard. Maar de tijd zal het leren.

Goede deal voor Arsenal. Smith Rowe kan niet elke wedstrijd fysiek er staan, dus odegaard erbij is een goeie toevoeging voor de selectie. Hoop op een mooi slot!

Prima, hopelijk laten ze hem veel spelen en komt hij met voldoende bagage terug om dan wel bij ons het stokje over te kunnen nemen van Modric.

Slim om eerst te huren, mocht hij toch niet voldoen om welke reden dan ook, zit je er niet aan vast. Ik verwacht echter wel dat hij van meerwaarde is voor Arsenal, want dat middenveld stelt niet veel voor.

Edu spreekt over een "exceptioneel" talent. Dat vind ik wat overdreven voor een speler die al een jaar of 5 via Heerenveen, Vitesse en Sociedad in de selectie van Real te belanden. Hij is daar kennelijk nog steeds niet goed genoeg voor. Ik begrijp zijn tijdelijke overstap naar Arsenal daarom wel, al begrijp ik niet wat Arsenal er aan heeft voor die paar maanden. Wat die nu gaan doen is proberende waarde van een speler die hun alleen maar geld kost proberen te vermeerderen. Odegaard gaat ondertussen alleen maar spelers van Arsenal voor de voeten lopen. Ik ben kortom mordicus tegen het huren van spelers.

27 januari 2021 om 13:26

Odegaard wordt gewoon gehaald voor de roulatie, ESR kan niet alle wedstrijden op 10 draaien en daar liggen gewoon speelminuten voor Odegaard. Je ziet het gisteren, als ESR moe of geblesseerd is, dan wil je toch niet met een nietsnut als Willian op 10 spelen. Voor Arsenal is het gewoon een prima roulatiespeler, die ESR absoluut niet voor de voeten zal lopen.

27 januari 2021 om 13:34

Heb je hem vorig jaar gezien bij Real Sociedad? Hij was daar oprecht een van de beste spelers in La Liga.
Verder: ESR is nog steeds eerste keuze als 10, maar Odegaard kan er nu voor zorgen dat ESR niet letterlijk iedere wedstrijd moet spelen.

27 januari 2021 om 14:47

oh hij is echt absoluut goed genoeg. Alleen niet oud genoeg en is zijn palmares niet groot genoeg voor Zidane. Dit heeft niets met kwaliteit te maken. Arsenal slaagt een heel goede slag en Madrid zet zichzelf zometeen voor paal wanneer Modric een blessure oploopt

27 januari 2021 om 14:59

Het is inderdaad dun bezet, maar die 4 maanden tot het einde van het seizoen overbruggen ze wel met Isco en Valverde. Ik vind het vooral opmerkelijk dat ze het seizoen zijn begonnen met zoveel spelers en talenten die nauwelijks kansen hebben gekregen, wat was het idee daarachter? Odegaard, Jovic, Militao en Odriozola hebben slechts een handvol wedstrijden gespeeld, en daarbovenop komt nog eens de trage ontwikkeling van Vinicious en Rodrygo. Daar loopt toch iets verkeerd dan?

Ik had eens gewild dat Real Madrid eens een normale beleid gaan voeren, want hoe het nu gaat, slaat helemaal nergens op. Komt ook een grotendeels door Zidane. Zidane is de reden dat Jovic en Odegaard nu bij Frankfurt en Arsenal zitten, omdat Zidane liever kiest om iedere wedstrijd met zijn lievelingetjes te spelen, met Vazquez als dieptepunt. Begrijp me niet verkeerd. Modric is een wereldklasse speler en laat op 35 jaar zien waarom die nog altijd de beste middenveld ter wereld is. Maar je moet toch ook denken aan de toekomst? Kom op man. Odegaard en Jovic zijn prachtige opvolgers van Modric en Benzema. Maar als je ze amper gebruikt, niet eens een halfuur in laten vallen of vaak als basisspelers laat beginnen, dan houdt het op. Dan kunnen wij als fans weer zeggen dat het ons pijn doet dat een Jovic en Odegaard schittert bij andere teams en kunnen wij weer achter andere spelers aan waar je weer bakken met miljoenen kwijt bent. Militao ook. 50 miljoen gehaald maar die is inmiddels vierde keus bij Real. Het is uberhaupt al triest dat een speler als Vazquez, basisspeler is van Real. 20 keer op rij gestart ook. Volgens mijn krijgt Zidane altijd een stijve als die Vazquez ziet. Ik hoop dat Odegaard en Jovic hele goede dingen weer gaan laten bij hun clubs en dat ze een normale kans gaan krijgen onder misschien wel een nieuwe trainer. Ik persoonlijk hoop dan op Nagelsmann.

27 januari 2021 om 17:26

Nagelsmann blijft gewoon bij Leipzig, veel beter team

Prima deal. Krijgt ook nummer 11, dus dat zegt wel wat (in mijn ogen).
Smith-Rowe en Saka hebben echt een bizarre impact op dit team en zijn nog ontzettend jong. Met een Odegaard kan je beiden wat meer ''rust'' gunnen tegen de ''kleintjes''.

Verder komt een Willian hierdoor (hopelijk) nog minder in actie. De beste man speelde zijn eerste pot grandioos, maar daarna heb ik geen sprankje hoop meer gezien van de beste meneer.

Pépé speelde gister ook weer prima en op links nog wel. Saka en Pepe kunnen ook lekker wisselen van flank, want ze kunnen op beiden.

Hopelijk vallen de blessure's van Smith-Rowe & Partey mee. Partey zie je dat hij echt veel toevoegd, onder druk uitvoetbalt en het spel snel verlegd. Een Xhaka lijkt met hem naast zich ook meer ''op te bloeien''. Lacazette rendeert ook uitermate goed met bewegelijke spelers als Saka/Smith-Rowe om zich heen. Die spelen hem in, hij kaatst de ballen meestal prima en het meest simpele in voetbal doen deze jongens (inspelen & doorlopen) in plaats van de Willian's van deze wereld die inspelen en blijven staan...

Hopelijk blijven ze fit, want een Partey hebben wij nog niet veel plezier aan gehad tot op heden vanwege blessure's/covid.

Verder hoop ik dat Martin het goed gaat doen en dat wij hem volgend jaar over kunnen nemen van Madrid, aangezien Zidane hem en Dani toch geen kansen gaat geven...

Ondertussen mooi proberen om Vazquez te verlengen

27 januari 2021 om 13:36

Ik ben benieuwd, en vooral ook naar wat Real nou precies met Odegaard wil. Het is een beetje een paradox, als hij het niet goed doen is de kans groter dat we hem definitief over kunnen nemen. en als hij het wel goed doet wordt die kans kleiner.

Ik hoop dat er deze zomer een team zo gek is om Willian over te willen nemen, maar ik denk dat dat ijdele hoop is. Maar al met al denk ik dat Arsenal redelijk tevreden kan terugkijken op deze transferperiode.

27 januari 2021 om 13:54

Ik probeer in mijn eerste seizoen op Fifa altijd meteen Grealish te halen en Willian aan te bieden + 50 miljoen

Wat zou ik dat een topaankoop vinden. Grealish ipv Willian en dan volgend seizoen Saliba met meer vlieguren terug bij Arsenal centraal met Gabriel met ack-ups als Chambers/holding en Mari!

Grootverdieners als Ozil, Luiz en Willian dan weg, zou helemaal top zijn!

En een back-up voor Tierney is geen overbodige luxe. Evenals een ''betere'' partner voor Partey ipv Xhaka, mar goed.

Wellicht wat veel van t goede.

27 januari 2021 om 14:09

Het contract van David Luiz loopt aankomende zomer af, ik mag hopen dat dat niet verlengd wordt. Daarnaast zou ik Willian de gehele tweede seizoenshelft buiten de selectie laten, die heeft hierna nog twee jaar contract en verdient een slordige 8 miljoen per jaar.. Als hij een beetje liefde voor het spelletjes heeft, kiest hij dan eieren voor zijn geld en vertrekt hij, misschien heeft Tottenham nog altijd interesse in hem of misschien een mooie transfer naar China.

Grealish zou fantastisch zijn voor Arsenal, maar ik durf te wedden dat dat niet gaat gebeuren. Laatst riep iemand; bied Pepe aan in ruil voor Aouar, dat zou ik een hele goede deal vinden voor alle partijen.

Als backup van Tierney is Ryan Bertrand misschien een mooie goedkope optie.

27 januari 2021 om 15:46

Pepe ruilen voor Aouar zou ik niet doen.
Denk ook niet dat Pepe en Lyon daarop zitten te wachten.

27 januari 2021 om 17:12

Grealish wordt in de zomer serieus voor gegaan als we de geluiden mogen geloven. One can dream....

27 januari 2021 om 19:39

Ben benieuwd of Grealish daadwerkelijk zou komen, die kan wellicht ook een stap hogerop zoals naar United. Aouar zou volgens jou afgelopen zomer ook komen en die kwam niet.

Daar is ie dan officieel! Hopelijk kan hij snel mee doen en hoeven we Willian voorlopig even niet te zien ploeteren. Fijne versterking tot het einde van het seizoen, wellicht dat er nog meer inzit als ik de reacties hierboven mag geloven.

27 januari 2021 om 15:00

Het schijnt dat Odegaard vanwege een of andere regeling direct kan meedoen en niet in quarantaine hoeft, indien hij een negatief resultaat van een corona test kan overleggen...

Zie hier veel reacties dat hij Smith Rowe wel eens in de weg kan gaan lopen, maar volgens mij is Ödegaard toch echt op z'n best hangend op rechts in de 'Ziyech-rol' en heeft hij daar ook het hele seizoen bij Vitesse en Sociedad gespeeld. Met Saka, Smith Rowe en Ödegaard heb je in mijn ogen nu daarom juist een fantastische creatieve linie die een Aubameyang bijvoorbeeld best nog wel eens topscorer van de PL kan gaan maken als dat eenmaal gaat lopen.

27 januari 2021 om 15:48

Saka speelt ook op rechts op z'n best dit seizoen. Kan ook goed op links, maar daar speelt Pierre normaal (captain en topspeler).

Verder speelde Pepe afgelopen wedstrijd ook op links zelfs ipv Saka. Zodat Saka op rechts kon spelen (voornamelijk).

Wellicht is Pepe te voorspelbaar op rechts (constant naar linker).

Daarnaast draait Lacazette fantastisch als spits met die bewegelijke spelers om hem heen (pierre Saka Smith Rowe Martinelli en Pepe)

Auba vindt ik in 4-2-3-1 / 4-3-3 niet spits genoeg. Dan is het met zijn snelheid meer een vleugelspits/speler. Lacazette is stukken beter in de combinatie en de kaats wat mij betreft.

27 januari 2021 om 16:49

Ben totaal niet onder de indruk van Pépé, en ook Willian heeft tot nog toe amper wat gebracht. Misschien durft Arteta het aan om een controleur op te offeren en dan 4-1-4-1 te gaan spelen met Partey voor de verdediging en continue positiewisselingen tussen Aubameyang, Saka, Ödegaard en Smith Rowe die Lacazette of Martinelli bedienen. Wenger zou in ieder geval trots op 'm zijn geweest!

Ze hadden ook Isco kunnen halen die wilde toch een transfer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal377
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller229
N. PépéAanvaller185
B. LenoKeeper250
E. NketiahAanvaller141
MartinelliAanvaller50
Cédric SoaresVerdediger80
BellerínVerdediger221
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

27 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren