Situatie Eric García lijkt volledig te keren in voordeel van Barcelona

Woensdag, 27 januari 2021 om 12:47Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:34

Barcelona heeft goede hoop dat het zich deze transferwindow alsnog weet te versterken met Eric García. De centrumverdediger van Manchester City, die heeft aangegeven graag te willen vertrekken uit Engeland, leek door de financiële problemen bij Barcelona een terugkeer naar Spanje in eerste instantie uit zijn hoofd te kunnen zetten. Volgens presidentskandidaat Victor Font is García echter bereid om het komende halfjaar zijn salaris in te leveren om daarmee een transfer naar Barcelona alsnog te kunnen afronden.

Trainer Ronald Koeman liet al eerder weten zich graag te versterken met het voormalig jeugdexponent van Barcelona, maar zag het door de financiële malaise bij de club nog niet tot een doorbraak komen. Barcelona heeft een schuld van 1,173 miljard euro en moet daarvan 730 miljoen euro op korte termijn hebben afbetaald. García stond afgelopen zomer al hoog op het wensenlijstje van de Barcelona-trainer, maar bleek destijds niet haalbaar.

García heeft een aflopend contract in de Premier League en heeft de clubleiding van Manchester City laten weten dat hij niet wil bijtekenen. Om te voorkomen dat hij gratis vertrekt staan the Citizens niet onwelwillend tegenover een vroegtijdig vertrek. Op die manier houdt de club nog een vergoeding over aan de Spanjaard. Eerder was er sprake van dat García na dit seizoen transfervrij zou overstappen, maar door de recente ontwikkelingen komt daar zeer waarschijnlijk verandering in. “Éric is bereid om zich in te spannen en tot de zomer geen salaris te innen”, liet Font woensdagochtend weten.

Manchester City is bereid om García voor drie miljoen euro te laten gaan, exclusief bonussen. Eerder vroeg City nog tien miljoen euro en nog eens tien miljoen aan bonussen. De drievoudig Spaans international speelde negen seizoenen in de jeugdopleiding van Barcelona, waarna hij in 2017 overstapte naar City. Hij kwam dit seizoen slechts drie keer in actie in de Premier League, waarvan twee keer als basisspeler. Vorig seizoen kwam hij tot dertien optredens.


Poll

Denk jij dat Éric García nog deze transferwindow terugkeert bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Weet waar je aan begint Garcia! Een half jaar geen salaris, dan kun je dus verwachten dat je het eerste jaar geen rooie cent krijgt van je werkgever., Ergens gaat dit toch knagen.
Barcelona is de wanhoop nabij, het einde is in zicht voor deze club die alles maar op krediet heeft gedaan.
Uiteindelijk haalt de realiteit iedereen in, hoe groot je ook bent!

27 januari 2021 om 13:18

Hoe kom je aan die berekening half jaar salaris, dus een jaar geen rooie cent? Ik denk dat voor zowel Garcia en Barcelona dit een goede deal is. Bij Barca kan hij waarschijnlijk meteen aan de slag in de stad waar hij is opgegroeid en Barcelona heeft er een goedkope speler erbij. Dan kunnen ze een van de oudere verdedigers gaan verkopen

27 januari 2021 om 14:08

En wat denk je wat die nog op gaan leveren? Pique is inmiddels 33 jaar en momenteel geblesseerd, Umtiti is eigenlijk zelden fit geweest in de afgelopen jaren. Daar gaan clubs echt niet meer zoveel geld aan spenderen. Aan de vedettes gaat Barcelona niet veel meer verdienen (buiten Messi natuurlijk).

27 januari 2021 om 14:13

En Messi ook niet want die zijn contract loopt af aan het einde van het seizoen.

27 januari 2021 om 14:21

Klopt, maar daar vervalt wel een behoorlijk bedrag per jaar aan salaris- en bonuskosten. Dat is al een bedrag waar je uitstekende spelers voor haalt.

27 januari 2021 om 14:30

@sirius In ieder geval meer dan dat ze uitgeven voor garcia. Lenglet en umtiti kunnen heus wel bij een subtop club terecht in Europa.

27 januari 2021 om 14:34

Wat denk je dat piqué verdient?

27 januari 2021 om 15:06

barca betaalt schijnbaar 2x per jaar uit. In december en in juni. Dus krijgt hij zijn eerste loonstrookje pas in december, een klein jaar van nu

27 januari 2021 om 15:17

@realmadrid royston drenthe zei bij andy in de auto dat barca en real madrid dat deden. Dus ja dan zit hij een jaar zonder salaris. Nou verdienen ze wel genoeg om dat te overbruggen maar ik had het niet gedaan. Gewoon wachten tot juni

Ik denk dat het beter is dat hij even wacht tot juni. Ik weet hij wilt graag komen maar we hebben nu een doorbraak van Araujo en Mingueza en nu ook de herboren Umtiti Mijn mening is even wachten laat Barça in juni lenglet even zien te verkopen.

27 januari 2021 om 13:21

Herboren Umtiti? Hahahahha hoe kom je daar nou weer bij? Omdat hij een leuke wedstrijd tegen de nummer 19 van de Liga, Elche heeft gespeeld? Schei toch uit. Umtiti is een van de redenen dat Barcelona nu in deze situatie zit. 13 miljoen per jaar met zwakke kunst knieën. Is de eerste die je zou moeten verkopen. Met o.a Coutinho, Griezmann, Pjanic enzovoort.

27 januari 2021 om 13:28

Het begint allemaal klein denk je dat hij gelijk een el clasico moet starten. Die man komt net van zware blessure. Maar ik zeg je eerlijk ik heb nog hoop dat hij weer zijn oude vorm terug krijgt. En ja 13 miljoen is bizar voor iemand die vanaf 2018 eigenlijk geblesseerd is geweest maar goed.

27 januari 2021 om 14:10

Umtiti had eigenlijk die operatie moeten ondergaan voor zijn knie. Het feit dat hij per se dat niet wilde ondergaan is een van de redenen dat hij tot op de dag vandaag nog steeds sukkelt met zijn knie

27 januari 2021 om 14:13

13 miljoen euro per jaar is uberhaupt bizar veel. Er zijn betere verdedigers die minder verdienen, terwijl zelfs een Sergio Ramos maar een paar miljoen euro meer verdient per jaar. Van Dijk verdient 2,5 miljoen euro per jaar minder, Chiellini verdient naar verluidt niet eens de helft en zo kan ik wel door blijven gaan.

27 januari 2021 om 15:22

ramos verdient volgens mij minder hoor. Evenals Vvd. Volgens mij was de top 3 vorig jaar nog Pique, Silva, Umtiti. Niet in die volgorde overigens

27 januari 2021 om 16:40

Alleen toen Umtiti dat contract kreeg was hij echt een superbeest, en jong ook. Leek de beste verdediger te gaan worden voor jaren, maarja, voetballerij happened.

Tja als je dergelijke constructies moet aangaan om een speler binnen te halen, misschien moet je dan even geen speler aantrekken. Want hij zal dat geld dan ook wel later willen terugzien neem ik aan.

27 januari 2021 om 13:26

Ik zou als Barcelona voorzitter straks kijken wie er puur zit voor de poen en een grote schoonmaak houden. Mensen met een clubhart zijn welkom. Zoals Frenkie, Ter Steegen en Eric Garcia.

27 januari 2021 om 13:30

Vergeet Lenglet ook niet. Hij is misschien niet van het niveau van Puyol of Pique in hun topjaren en nu ook nog eens uit vorm, maar in vorm hij is wel gewoon een bruikbare speler voor het huidige Barcelona. Daarbij heeft hij net als Frenkie en Ter Stegen een nieuw contract getekend waarbij het salaris zo verspreid wordt dat de club nu iets meer ademruimte heeft.

27 januari 2021 om 13:36

De mannen die er voor de poen zitten zullen alleen ook wel blijven voor de poen. Een Umtiti of Griezmann gaat nergens nog zo een salaris krijgen.

27 januari 2021 om 13:50

@visca tja das makkelijk zeggen. Maar als je een Griezzman, Dembele of Coutinho weg wilt hebben, zodat je van hun salaris af bent, gaan ze voor een veel te lage prijs weg. Dat terwijl ze voor heel veel geld gekocht zijn, en ze nog lang niet zijn afbetaald.

Als er een goed bod komt...oke...maar zo makkelijk als jij het nu zegt.

27 januari 2021 om 14:16

Wat schiet je daarmee op? De spelers die er voor de poen zitten, gaan dat waarschijnlijk sowieso nergens anders meer verdienen. Jaag die spelers tegen je in het harnas en ze kunnen het Barcelona heel lastig gaan maken. Dat moet je helemaal niet willen. Wat de voorzitter moet doen, is snappen hoe nijpend de situatie is en begrijpen dat spelers kopen momenteel geen optie is zolang er niets word verkocht.

Ik gun hem niet 6 maanden geen salaris, maar mocht het door gaan vind ik dit echt humble van hem.

27 januari 2021 om 13:23

Hij wil bij zijn familie zijn nu. Is bijna onmogelijk in de huidige omstandigheden.

27 januari 2021 om 13:26

Hij is echt een kind van de club en wilt daar ook het liefst spelen. Hij heeft er alles voor over om in Barcelona te mogen spelen

27 januari 2021 om 15:34

behalve dat ie al bij Barca speelde en besloot te vertrekken. Ik geloof best dat hij op dit moment heel graag naar Barca wil hoor maar hoe jij het formuleert is het moeilijk serieus nemen gezien de voorgeschiedenis

Clubliefde bestaat schijnbaar nog! Maar zoals bekend maakt liefde vaak blind. Zowel aan de kant van Garcia, een halfjaar geen salaris is niet niks, als aan de kant van Barca, waar ze doen alsof dit de redder in nood is. Ik hoop voor beide partijen dat het uiteindelijk goed zal uitpakken.

Ik denk dat iedereen is vergeten hoe pique Barcelona verliet om naar United te vertrekken. Ook hij had daar geen basisplaats eindstand terug bij barca en die opa is er nog steeds. Die jongen komt van barca en lijkt mij niet meer dan logisch dat hij dan ook in zijn eigen omgeving weer langzaam kan opbloeien. Koeman laat zienndat hij jonge spelers beter kan maken dus zou goed zijn. Nog een half jaar op de bank zitten is echt klote. En dat umtiti nu aardig speelt wilt niets zeggen de beste man pakt bijna 10.mil per jaar mag van mij echt vertrekken. Is alleen maar geblesseerd. Lenglet is zwaar uit vorm dat gewoon proberen met een jonkie

ik snap niet waarom Barca die Garcia wil hebben. die jongen kan totaal niet verdedigen

27 januari 2021 om 13:54

Ken hem niet. Is hij zo slecht dan?

27 januari 2021 om 14:02

voetballend gezien heeft hij wel kwaliteiten maar verdedigend vind ik hem echt heel slecht. bij City liet hij constant zijn tegenstanders lopen met als dieptepunt de wedstrijd tegen Leicester waar Vardy mocht doen waar hij zin in had en Garcia hem geen stroobreedte in de weg legde. die stond alleen maar lucht te dekken

27 januari 2021 om 14:19

Hij is sowieso niet de redder in nood. Die jongen heeft nog wel wat jaren nodig om van waarde te kunnen zijn, mits dat uberhaupt gebeurt. Een goed talent, maar ze zijn daar wel zeer naief als ze denken dat een 20-jarige Eric Garcia de reddende engel gaat worden.

Ik zou enorm blij zijn als het lukt. We hebben achterin echt versterking nodig en dit is een jongen waarmee je jaren vooruit kunt. Een dingetje, er is geen bestuur om zijn koop officieel te maken en ik vraag me dan ook af hoe dit geregeld zou moeten worden.

27 januari 2021 om 13:48

Moeten dan niet alle overgebleven kandidaten hun fiat geven voor de transfer?

28 januari 2021 om 13:36

Ik meende gelezen te hebben dat het uberhaupt niet mogelijk is zonder bestuur, maar dat zou inderdaad kunnen. Overigens is het niet alsof dit een transfer van 120 miljoen is en ik kan me niet voorstellen dat ook maar een van de kandidaten tegen zou zijn.

27 januari 2021 om 14:20

En jij denkt dat deze jongen er direct staat? Dat heeft nog wel wat jaren nodig, als dat uberhaupt al gebeurt. Sommigen doen net alsof hij een reddende engel gaat zijn. Ik mag toch hopen dat je dat niet gelooft op basis van de wedstrijden die hij tot nog toe gespeeld heeft.

28 januari 2021 om 13:37

Dat misschien niet, maar het is wel een jongen die er op termijn staat. Daarnaast juich ik iedere toevoeging om buschauffeur Lenglet uit het elftal te werken enorm aan. Die jongen kan gewoon niet met ruimte in zijn rug spelen en doet enorm domme dingen, Garcia heeft een hele andere stijl.

Zo'n club als barca met zo'n idiote schuld gewoon lekker failliet lauren gaan. Hebben gewoon hele slechte bedrijfsvoering gehad. Dan is dit het gevolg. Jammer genoeg zijn er nog wat clubs met een rijke sjeik, maar anders zou het voetbal er nu een stuk eerlijker op worden.

Maar dan moet je alsnog een transfersom betalen. Wat is die club toch ongekend koopziek geweest in het verleden zeg. Wordt eerst gewoon een gezond en betaal eerst die opgehoopte achterstallige transfersommen af en doe het tot die tijd maar met jeugd. Deze week zag je al dat Ajax nog 64 miljoen en Liverpool nog 69 miljoen tegoed hadden. Gewoon meer dan 130 miljoen voor spelers die je al in huis hebt. Zo pijnlijk om te zien hoe ziek deze club is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Gebaar van toptalent Ilaix Moriba richting Ronald Koeman gaat viraal

Een mooi moment na afloop van de competitiewedstrijd tussen Sevilla en Barcelona (0-2) wordt massaal gedeeld en besproken op sociale media. Ronald Koeman wachtte zijn spelers na het laatste fluitsignaal aan...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren