FC Twente zet streep door transfer: ‘Dan zou Danilo op de bank komen’

Woensdag, 27 januari 2021 om 09:58 • Laatste update: 10:53

FC Twente is klaar op de winterse transfermarkt. Technisch directeur Jan Streuer laat weten dat de Tukkers uitgewinkeld zijn en dat er dus ook geen extra spits met lengte naar de Groslch Veste wordt gehaald. Met het aantrekken van Luciano Narsingh haalde Twente een buitenspeler die bekendstaat om zijn voorzetten vanaf de rechterflank, maar trainer Ron Jans beschikt niet over een lange kopsterke spits om hiervan te profiteren.

Narsingh werd gehaald als vervanger voor Vacláv Cerny, die door een zware knieblessure dit seizoen niet meer in actie kan komen. De Tsjechische buitenspeler had binnen de lijnen een goede klik met Danilo, dit Eredivisie-seizoen goed voor elf doelpunten in achttien wedstrijden. In de met 0-1 verloren wedstrijd tegen VVV-Venlo afgelopen zondag had invaller Narsingh meerdere voorzetten in huis, maar daar kon Twente niet gevaarlijk uit worden. Danilo wordt niet gezien als een kopsterke spits, maar dat wil niet zeggen dat Twente een nieuwe spits gaat halen voor het restant van het seizoen.

“Zo’n speler haal je in januari niet voor een paar minuten per wedstrijd. Die wil spelen”, reageert de technisch directeur in gesprek met TC Tubantia. “Dat zou dus inhouden dat Danilo op de bank terechtkomt en dat willen we niet.” Sinds het vertrek van Alexander Jeremejeff is Danilo de enige centrumspits in de selectie van Jans. “Als je een targetman haalt, moet je anders gaan spelen. Wij hebben bewust gekozen voor aanvallers met snelheid, een individuele actie en jongens die bereid zijn veel druk te zetten. Dat gaan we halverwege het seizoen niet veranderen. Het moet wel passen bij hoe we willen spelen.”

Streuer bevestigt tegenover het regionale dagblad dat hij de selectie van Jans deze transferperiode niet verder zal versterken. FC Twente moet het de rest van het seizoen doen met de huidige selectie. “Als de geblesseerde spelers terug zijn, hebben we een groep waarmee we heel aardig in de subtop kunnen meedoen.” Bij Twente zijn Tyronne Ebuehi, Jayden Oosterwolde en Wout Brama momenteel geblesseerd. De club staat na achttien wedstrijden op de zevende plaats op de Eredivisie-ranglijst.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door xstream)

Op zich een goede argumentatie waarom ze niet een kopsterke spits halen. Alleen snap ik dan nog steeds niet dat juist Narsingh is gehaald als vervanger van Cerny. Buiten dat het geen goedkope jongen zal zijn en hij al tijden niet meer iets heeft gepresteerd, lijkt hij totaal niet te passen in het voetbal dat Twente wilt spelen. Hij is snel, maar dat is het dan verder ook wel zo'n beetje. Natuurlijk vervang je een Cerny in vorm niet zomaar, maar was dit dan echt de beste optie?

27 januari 2021 om 10:28

Deze argumentatie is inderdaad wel vreemd. Want je haalt een speler waarvan je nu zegt dat gezien zijn kwaliteiten niet in het elftal passen.

27 januari 2021 om 13:03

We moeten het ook niet gaan overdrijven. Menig is ook alleen maar snel. Narsingh schat ik toch echt nog wel wat hoger in dan Menig. Mensen lijken ineens van de veronderstelling dat Menig wekelijks sterkhouder is, maar wat we tot nog toe van 'm hebben gezien aan rendement, dat is het ook. Die jongen is 90 procent van de tijd vrij nutteloos en 10 procent van de tijd volledig in z'n element. Niets ten nadele van Menig hoor. Hij is op zijn manier belangrijk in bepaalde fases bij FC Twente, maar wat Menig kan, moet Narsingh echt wel beter kunnen.

Logisch, de laatste x dat Narsingh wat assists gegeven heeft is al weer 6 jaar geleden.
Daarvoor ga je niet je topscoorder op de bank zetten.

27 januari 2021 om 10:25

Precies wat ik dacht. Een club die een spits koopt speciaal om door Narsingh te laten bedienen is echt de draad kwijt.

27 januari 2021 om 10:31

Eens. Al vind ik het nog steeds raar dat Narsingh is gehaald, omdat ze eigenlijk hiermee ook aangeven dat die niet in het elftal past.

27 januari 2021 om 10:30

Als je naar het spel kijkt van je topscoorder is het misschien wel goed dat hij een concurrent krijgt. Zijn spel is toch al behoorlijke tijd gewoon echt minder. Hij teert nu op de goals die hij de eerste wedstrijden maakte.

27 januari 2021 om 11:03

narsingh teert op assists van 6 jaar geleden ;-)

Een concurrent voor je spits is prima, maar dus niet 1 waarvoor je t hele systeem om moet gooien, omdat Narsingh er wel ff 10 op je hoofd gaat leggen.

27 januari 2021 om 12:59

Die concurrent kost geld. Waarom zou FC Twente op dit moment nog geld uitgeven? Jeremejeff, Dervisoglu, Lamprou en Selahi (verhuurd aan Willem II) vertrokken en Narsingh en Abass kwamen nog. Dan is het toch prima? Waarschijnlijk nog een beetje geld bespaard. Misschien niet veel, maar alle beetjes helpen in het verder omlaag brengen van de schuld en het dekken van het corona-verlies.

Inderdaad,als de geblesseerde spelers weer hersteld zijn,dan is er weer een complete eredivisiewaardige selectie.

Ron Jans en Narsingh kennen elkaar goed. Ik ben ook geen fan van Narsingh, maar wel van Ron Jans en ik denk dat hij Narsingh wel beter laat renderen dan een Advocaat. Maar je moet dat wel even de tijd geven. Hij moet nu gewoon minuten maken. En als hij in ieder geval met zijn loopvermogen, dat hij nog steeds wel heeft, mee kan doen in het offensief verdedigen, dan heeft hij toch een belangrijke inbreng. En dan gaat hij ook nog wel een paar doelpunten maken denk ik. Czerny had er zeven geloof ik, Narsingh maakt er ook nog wel vijf.

27 januari 2021 om 12:01

Volgens mij heeft Narsingh ook nog een Berghuis voor zich. Dat maakt het ook niet makkelijker.

Er zijn altijd een paar spelers populair bij de doorsnee voetbalvolger om over te klagen. Een Babel, Promes, Labyad, Rosario. Deze Narsingh is ook al jaren een vaste klant daartussen. 'Zij kunnen helemaal niks.' Wordt gezegd. Al dan niet om vele duimpjes te genereren. Toch spelen zij regelmatig tot bij grote clubs. En is er nog steeds een club als Twente die Narsingh wil. Zijn die clubs blind? Bekijken zij het rustig en zien zij het juist goed?

27 januari 2021 om 12:14

er zijn wel meer matige spelers in de historie van het voetbal geweest die speelde bij grote clubs. dat maakt je niet automatisch een goede voetballer imo. clubs en trainers maken ook wel eens rare keuzes

27 januari 2021 om 14:03

Omgekeerd zijn er ook wel goede voetballers geweest die na een overstap er opeens "niks meer van konden". Het is ook belangrijk in welke omgeving, welk systeem of welk elftal je terecht komt. Soms valt alles goed en soms valt alles slecht. Terwijl de persoonlijike kwaliteiten van de betreffende speler hetzelfde zijn.

27 januari 2021 om 14:07

@twente-watcher ik sluit ook zeker niet uit dat hij bij Twente kan slagen, zeker aangezien die qua beleid wel vaak de juiste spelers weten aan te trekken, maar een club als Feyenoord vond ik te hoog gegrepen voor hem en dat is ook gebleken

27 januari 2021 om 12:49

Nee, maar clubs gaan veelal uit van de beste vorm van de betreffende speler. Als die vorm er niet is of de speler kan alleen renderen onder ideale omstandigheden, dan krijgt de speler kritiek. Bovendien moet je kijken of de kritiek terecht is. In het geval van Babel: Presteerde hopeloos bij Ajax tijdens z'n terugkeer vorig seizoen en dan krijg je logischerwijs kritiek. In het geval van Promes: Werd voor miljoenen gehaald, krijgt een enorm salaris en raakt al een hele tijd niets meer. Dan word je afgerekend en dan helpt zo'n verdachtmaking ook niet. Z'n prestaties in Oranje lenen zich ook voor kritiek. Labyad bleek een uitstekende voetballer bij Utrecht, maar komt toch wat tekort voor Ajax. Geen schande, maar dat is ook geen blinde kritiek. Rosario voetbalt mee bij Psv, maar dat was het dan ook wel. Op een goede dag redelijk, op een slechte dag matig. Spelers als Rosario en Hendrix kunnen sowieso nooit rekenen op een complimentenregen. In het geval van Narsingh speelt z'n salaris duidelijk een grote rol. Mensen verwachten veel rendement van iemand die 1,5 miljoen euro per jaar verdient. Zien de clubs het slecht? Nee. Is de kritiek nou zo ver gezocht? Ook niet.

27 januari 2021 om 14:44

De kritiek is er gewoon omdat ze overduidelijk boven hun stand spelen. Dat ziet dan iedereen en men overdrijft, zeker in het voetbal, graag. Zijn het nog wel prima voetballers, maar dan voor een lager niveau. Zoals Narsingh in deze. Lijkt me een prime optie voor Twente. Als zo'n jongen wekelijks speelt en weer meer vertrouwen krijgt gaat 't meest wel weer een stuk beter. En misschien ook niet, maar het is een logische stap op papier. Ik begreep de stap naar Feyenoord alleen niet helemaal. Was natuurlijk uit armoede, maar toch, goedkoop was hij niet en best wel een risico.

Ofwel, de kans op een plan B is hiermee definitief voorbij. Als Danilo het niet heeft heeft Twente het ongelooflijk moeilijk om tot scoren te komen. Ik vind de beschrijving van Streuer ook wel een beetje betuttelend en niet echt profclub waardig. Als je zijn redenering altijd zou volgen zou je dus nooit een mogelijke wisselspeler kunnen kopen, elke speler wil immers spelen. Je kan ook zeggen dat de nieuwe speler het maar moet laten zien, evenals de huidige basisspeler, en de beste speelt gewoon want er is niets mis met een beetje gezonde concurrentie.

27 januari 2021 om 12:56

Niet profclub-waardig? Er staat nog steeds een schuld en een verlies vanwege corona in de boeken. Dan heeft het geen zin om spelers te halen als de belangrijkste doelstelling min of meer al gehaald is. Na het wegvallen van Cerny was Europees voetbal sowieso al onwaarschijnlijk geworden. Ik vind het wel prima zo. Krampachtig geld uitgeven, terwijl je dat net zo goed op de bank kunt laten vind ik juist getuigen van gezond verstand. Bovendien kun je de jonge jongens vaker minuten laten maken zodat je daar ook een beter beeld van krijgt. Dit zie ik veel liever dan een Ted van Leeuwen die eerst z'n volledige budget er doorheen jast en vervolgens vraagt om meer geld en dat nog krijgt ook.

27 januari 2021 om 13:32

De reden die Streuer geeft om het niet te doen vind ik niet profclub-waardig, namelijk dat Danilo dan op de bank zou komen en dat ze dat niet willen. Wat jij zegt kan ik prima inkomen, maar dat is niet wat Streuer hier zegt.

27 januari 2021 om 14:34

Wat hij in weze zegt, is dat een spits die nu aansluit verwacht dat 'ie gaat spelen en dat hij 'm die garantie niet wil geven. Daar valt wel wat voor te zeggen, aangezien de huidige spits ondanks een onvermijdelijke vormdip gewoon al 11 doelpunten en 5 assists in 18 wedstrijden heeft. Natuurlijk zet je die niet zomaar even op de bank.

27 januari 2021 om 14:08

Er zijn een aantal criteria die Twente dit seizoen hanteert:
1. Hebben we er geld voor?
2. Past de speler bij de groep?
3. Kent hij de Eredivisie"?
4. Past hij in het systeem?
5. En nogmaals: hebben we er geld voor?
Dan is de spoeling dun en zeker in de winterstop. Dan moet je goed kijken zonder concessies te doen aan je criteria. Ik vind dat ze dat opnieuw goed hebben gedaan. Zonder geld kun je geen zekerheidjes kopen, maar wel de risico's zo klein mogelijk houden.

Volgens mij is het eigenlijk: We zijn bijna veilig en daarmee zal het doel bereikt zijn. Alles wat we daarnaast uitgeven is gezien onze financiële situatie niet verantwoord. Het is natuurlijk niet uit luxe dat onze selectie steeds dunner wordt, we veel huren en er wedstrijden zijn waarbij meer dan de helft uit eigen jeugd bestaat. Met de huidige blessures wordt het nog veel afzien aankomende maanden voor ons. Maar als we weer een stapje verder komen in "gezondheid", dan is mij dat best.

Er is ook geen reden om nog meer spelers aan te trekken. Dat geld kun je beter op de bank houden en inzetten om de schulden verder naar beneden te brengen, de corona-schade enigszins te dekken of bewaren zodat je deze zomer weer een Eredivisie-waardige ploeg kan samenstellen. Bovendien kun je jonge spelers vlieguren laten maken die ze anders niet zouden maken. Voor een Thijs van Leeuwen zijn de minuten die hij nu maakt erg leerzaam.

De redenering van Jansen Joenite en Sirius vind ikhelemaal de goede. FC Twente is niet in de positie om gekke dingen te doen. Dat is in het nabije verleden al veel te veel gedaan.jans moet het doen met goedkope aankopen en huurlingen en dat doet hij tot op heden nog heel knap ook. Twente blijft het gehele seizoen al ver van de degradatieplaatsen vandaan en laat nog heel aardig voetbal zien ook. Ik zou daarom denken: niets aan doen en komende zomer weer zien wat er mogelijk is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse22-7
8.NEC19-3
9.Willem II18-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger134
M. SadílekMiddenvelder130
M. VlapMiddenvelder132
D. LimniosMiddenvelder122
L. UnnerstallKeeper120
M. HilgersVerdediger121
R. ZerroukiMiddenvelder121
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
163 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren