De beelden met audio: Ibrahimovic roept ‘donkey’ naar Lukaku

Woensdag, 27 januari 2021 om 08:38Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:48

Er zijn dinsdagavond nieuwe beelden opgedoken van het incident tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku tijdens de kwartfinale van de Coppa Italia tussen Internazionale en AC Milan. Aanvankelijk was onduidelijk wat Ibrahimovic tegen de Belgische spits had gezegd, maar op nieuwe beelden is duidelijk hoorbaar wat hij roept: "Go do your voodoo shit, you little donkey!", aldus de 39-jarige Zweed.

Op eerdere beelden was al te zien dat Lukaku en Ibrahimovic eerst met elkaars hoofden tegen elkaar aan duwen. Beide spelers krijgen daarvoor van scheidsrechter Paolo Valeri een gele kaart. Als het laatste fluitsignaal heeft geklonken in de eerste helft, volgt een nieuwe woordenwisseling tussen de kemphanen. Daarbij schreeuwt Ibrahimovic dus onder meer 'donkey' naar Lukaku. Laatstgenoemde moet dan door zijn ploeggenoten worden tegengehouden en schreeuwt: "Well let's go inside you bitch! Fuck you and your wife! You want to speak about my mother you son of a bitch? I'll shoot you in your head."

Ibrahimovic doelde met de woorden 'go do your voodoo shit' op een affaire die rond Lukaku's transfer van Everton naar Manchester United in 2017 speelde. Everton-eigenaar Farhad Moshiri claimde destijds dat Lukaku zijn beslissing om weg te gaan bij the Toffees had genomen op basis van 'een voodoobericht' van zijn moeder, maar dat werd door Lukaku in alle toonaarden ontkend. Overigens speelden Ibrahimovic en Lukaku in het seizoen 2017/18 bij Manchester United zeven keer samen. Ibrahimovic raakte in december 2017 zwaar geblesseerd en liet in maart 2018 zijn contract ontbinden bij United.Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

Zal het wel verkeerd verstaan hebben denk ik dat ie zo boos werd. De M in plaats van de D. Das toch een wereld van verschil.

26 januari 2021 om 22:35

Je ziet duidelijk dat hij donkey zegt en niet monkey

26 januari 2021 om 22:42

Wij wel, maar aan de reactie van Lukaku te zien, die vaker racistisch is bejegend, lijkt toch echt dat ie wat anders hoort. Of zal ie al zo uit zijn plaat gaan van het woord ezel?

26 januari 2021 om 22:49

Zal eerder gedacht hebben dat het over zijn moeder ging lijkt me.

27 januari 2021 om 11:09

@ Formus: je hoort Lukaku toch duidelijk zeggen 'why you talking about my mother?' dus het is duidelijk dat Lukaku over de rooie gaat omdat Zlatan iets over zijn moeder zegt (met wie Lukaku een heel hechte band heeft).

26 januari 2021 om 22:36

Je hoort duidelijk donkey en waarom zou monkey racistisch zijn mensen lijken nou eenmaal op apen wit of zwart

26 januari 2021 om 22:40

Ik zie elke dag mensen maar die lijken niet bepaald op apen. Waar kom jij dan?

26 januari 2021 om 22:41

Een zwart iemand voor aap uitschelden is natuurlijk wel racistisch he.... Als je nu nog daarover discussie wilt voeren, dan heb je het echt niet begrepen.gelukkig zei Ibra donkey. Ook niet slim en verstandig om z'n moeder erbij te halen. Maar stuk minder beladen als hij daadwerkelijk aap zou zeggen.

26 januari 2021 om 22:44

recoba19, seriously? Wat is dit nou voor een opmerking?

26 januari 2021 om 22:50

Het is toch zo. Apen zijn nauw verwant aan mensen, dus ze lijken redelijk op ons.

27 januari 2021 om 09:23

Ik begrijp om heel eerlijk te zijn die ophef over het woord monkey of aap ook niet zo goed.

In mijn optiek lijkt een aap in ieder geval niet meer of minder op een blank persoon, dan op een zwart persoon (beetje afhankelijk van de soort aap). Dat aap nu synoniem is geworden met rascisme komt denk ik vooral door de oerwoudgeluiden die door publiek worden gemaakt op de tribune.

Wel bizar om te bedenken dat 1 lettertje verschil, een M of een D, nu het verschil maakt tussen een enorm lange schorsing, of een verhitte woordenwisseling.

27 januari 2021 om 09:54

Begrijp je het werkelijk niet? De ophef over donkere mensen uitschelden voor aap? Je mag het er best mee oneens zijn hoor, maar het niet begrijpen.. Dat begrijp ik dan weer niet, het is niet heel ingewikkeld. Maar goed, zo'n plastisch verhaal als, we stammen allemaal van apen af is zo'n typisch argument.

27 januari 2021 om 11:24

Omdat er in het stadion apengeluiden zijn te horen jegens donkere spelers, of ze worden uitgescholden voor aap (met diverse ziektes ervoor). Dan kan jij het nog zo goed niet begrijpen dat 'aap' een racistische lading heeft gekregen, maar voor die groep voelt dat heel terecht wel zo. Aap heeft misschien in de kern geen racistische betekenis, maar de context zorgt er des te meer voor. Heb je ooit een hooligan een blanke speler horen uitschelden voor aap?

26 januari 2021 om 22:46

Aangezien Lukaku in zijn bewoordingen refereert naar zijn moeder, waar Ibra ook wat over zei, vermoedt ik dat Lukaku het gewoon goed verstaan heeft. Anders had ie vast wat over rasicme geschreeuwd

26 januari 2021 om 23:13

Of je moet niet zelf dingen gaan verzinnen Formus. Komt niks goeds van, nu al helemaal niet. Past wel goed bij een slachtoffer rol. Dit is de nieuwe trend?

26 januari 2021 om 23:42

wat lukaku zo pissed maakt is niet dat die donkey of monkey zei, maar naar zn moeder refereerde.

het is algemeen geweten hoeveel waarde en belang Lukaku aan de band met zn moeder heeft

27 januari 2021 om 00:18

Donkey Kong is ook een aap.

Wat een geweldige voetballer maar persoon is die Zlatan. Wekelijks ruzie maken en dan met de meest denigrerende uitspraken komen om zijn tegenstanders zo veel mogelijk te vernederen. De man is 39 en gedraagd zich zo, hij moet zich diep schamen.

26 januari 2021 om 22:34

Er staat donkey he, geen monkey. Dus racistisch?

26 januari 2021 om 22:37

Excuses, je hebt gelijk, ik had het verkeerd begrepen en haal het weg. Maar dat neemt de rest van mijn stuk niet weg. Ik had het dom geïnterpreteerd, dit is natuurlijk geen racisme.

26 januari 2021 om 22:41

Geen probleem. Ben zelf ook geen fan van de persoon Zlatan hoor. De voetballer daarentegen wel.

26 januari 2021 om 22:35

Je kunt ook overal iets achter zoeken. Wat is er nu in godsnaam weer racistisch aan donkey...

26 januari 2021 om 22:40

Ik wilde net hetzelfde zeggen. Waarom zijn er zoveel mensen die overal rasicme inzien? Zorgt alleen maar voor meer polarisatie.

26 januari 2021 om 22:35

Wat is er nu racistisch aan ezel?

26 januari 2021 om 22:37

Goh, het was wachten op deze reactie. Wat is er racistisch aan de opmerking van Zlatan?

26 januari 2021 om 23:14

Nou ja, zwarte mensen worden stelselmatig vaker vergeleken met dieren. Niet alleen apen, maar laten we die discussie maar in het midden laten.

27 januari 2021 om 07:42

Je leest hierboven wat beide heren zeggen...en toch vind je hetgeen zlatan zegt het vermelden waard. De woorden van lukaku lijken mij een stuk ernstiger en zwaarder....zware achroarinf lijkt me op zijn plaats als je iemand met de dood bedreigt. Alleen maar omdat iemand refereert aan zijn moeder. Als je daar al niet tegen kunt heb je wel een hele fragiele persoonlijkheid.

Dus hij beledigd zijn moeder niet. Lukaku kan dus niet zo veel hebben. Kan er natuurlijk niet tegen dat hij als een kleine jongen wordt neergezet, maar dat is hij natuurlijk wel naast Ibra.

26 januari 2021 om 22:39

Nu het is ook niet zo dat Lukaku vaak ruzie maakt op een veld. Zal gewoon een misverstand zijn.

26 januari 2021 om 22:47

Dat klopt, hij maakt niet vaak ruzie maar hij wordt vast ook weinig geprovoceerd. Weinig mensen zullen zoiets bij hem uithalen dus als het dan opeens wel gebeurd is dat natuurlijk schadelijk voor de ego.

26 januari 2021 om 23:00

Waarom is Lukaku een klein jongetje naast Ibrahimovic? Laatstgenoemde denkt verheven te zijn boven iedereen en gelukkig zijn er sommige niet bang. Buiten het gescheld om vind ik het juist bewonderswaardig van Lukaku. Wie denkt die Ibrahimovic wel niet dat hij is.

26 januari 2021 om 23:16

Ibrahimovic is een van de grootste narcisten van de wereld maar toch vereren mensen hem. Het is een trieste vertoning. Een grote voetballer, maar een naar persoon. Zijn biografie was daarentegen wel vermakelijk om te lezen.

26 januari 2021 om 23:16

Weinig spelers verbleken niet naast de loopbaan van ibra, dat is geen eens een schande. Wat lukaku roept is toch niet bewonderenswaardig??

26 januari 2021 om 23:15

Ibra is hier het kleine jongentje. Zo'n staat van dienst maar toch moet hij anderen gaan beledigen. Gezien je profielfoto zal je het daar wel niet mee eens zijn. 0,0 respect voor Ibra als persoon.

26 januari 2021 om 23:29

Kijk, niemand kan zijn staat van dienst ontkennen zoals je aan jezelf merkt. Dan ben je best een grote jongen.

26 januari 2021 om 23:39

@arsenallz: Check gewoon wat Zlatan precies heeft gezegd. Dat is helemaal niet zo erg hoor, er worden veel ergere dingen gezegd (zoals de reactie van Lukaku). Blijkbaar is Lukaku z'n Engels niet zo goed of hij is gewoon dom dat hij daar zo op reageert. Lukaku is hier het kleine jongetje hoor.

27 januari 2021 om 09:27

Grote voetballer, klein mens. Veel meer kan ik er niet van maken. Vraag je Zlatan om de bal in de goal te schieten, dan levert hij. Vraag je hem om de bal op prachtige wijze in het doel te schieten, dan zal hij dat ook doen. Vraag je Zlatan om een huisje van Duplo te bouwen, dan zal hij huilend in een hoekje op de duplo zitten te schelden, omdat hij het intellectuele niveau van een peuter nooit ontstegen is. Dus kleine jongen, grote voetballer. De reactie van Lukaku was overigens ook stuitend. Zit ook geen enkele impulscontrole in. Zal ook wel wat te maken hebben met de slechte opvoeding door zijn moeder.

27 januari 2021 om 11:13

@ 4 Ever Ajax: los van wie de schuld draagt in deze kinderlijke ruzie tussen Lukaku en Zlatan, is het nogal opmerkelijk dat je een opmerking maakt over Lukaku zijn Engels. Lukaku is namelijk een polyglot en spreekt maar liefst 6 verschillende talen vloeiend. Hij zal dus best begrepen hebben wat Zlatan zei, vandaar ook zijn hevige reactie (zlatan refereerde met de 'voodoo' opmerking immers naar Lukaku zijn moeder)

26 januari 2021 om 23:40

VZ heeft het fout. Hij zei:"go do your voodoo shit".

Moshiri een groot aandeelhouder van Everton claimde dat Lukaku wel wou bijtekenen, maar dat zijn moeder via voodoo een boodschap binnenkreeg om naar Chelsea te gaan.

Overigens ontkend Lukaku het verhaal, maar dat is dus de vermeende kwetsende opmerking van Zlatan over de moeder van Lukaku en dat Lukaku dus een soort van moederskindje is gezien de "you little donkey".

27 januari 2021 om 00:02

Geweldige speler natuurlijk Zlatan, maar in de CL nooit iets noemenswaardig laten zien, de wedstrijden waar het er echt om gaat.

Jammer dat Ziggo dit niet uitzendt. Dit heeft toch meer waarde dan wat ze nu uitzenden.

26 januari 2021 om 22:39

Live te volgen op Youtube, het kanaal van de serie A.

26 januari 2021 om 22:41

Ok. Thanks!

26 januari 2021 om 22:43

Net de goal kunnen meepikken.

27 januari 2021 om 00:12

Nou ja het is geen Barca he😉

Als het op gevecht aankomt eet Lukaku hem op

26 januari 2021 om 22:52

Dat betwijfel ik, aangezien Zlatan ook aan vechtsporten doet.

26 januari 2021 om 23:01

Lukaku is bijna 2 keer zo zwaar. Die vreet Ibrahimovic zo op. Huntelaar deed ook aan kickboksen. Moet iedereen nu opeens met een boog om hem heen lopen?

26 januari 2021 om 23:26

Raymond van Barneveld is twee keer zo zwaar als Lukaku, dus die vreet dan Lukaku op? Sinds wanneer is gewicht doorslaggevend in een man tot man gevecht? Überhaupt een onnozele discussie tussen twee voetballers maar dat terzijde.

26 januari 2021 om 23:38

Er zit een wereld van verschil tussen gewicht in vet en gewicht in spiermassa. Lukaku is een en al spieren dus je vergelijking gaat niet op. Volg jij weleens boksen? Dan weet je dat stootkracht veel harder aankomt als degene die voor je staat meer weegt. Een stomp van Lukaku of een stomp van Ibrahimovic. Doe mij dan maar die van Ibrahimovic.

26 januari 2021 om 23:50

Zeker volg ik dat. Lukaku is geen bokser. En massa werkt alleen als je raakt, je bent ook trager en voorspelbaarder. Ik denk met een scheen in je nek van Ibra dat het lampje ook mooi snel uitgaat. Laat hij daar nou net behoorlijk goed in zijn.

26 januari 2021 om 23:52

Dat hele verhaaltje van gewicht is leuk, maar schijnbaar weegt Lukaku 93 kilo en Zlatan 95 kilo. Eitje voor Zlatan, dus?

Als een topspits zo makkelijk uit zijn spel te halen is door hem ezel te noemen, dan snap ik Ibra wel.

Toch vreemd om te zien, vooral omdat het ploegmaten van elkaar zijn geweest.

Walgelijk persoon die Ibra. Dat er mensen zijn die serieus in de hype meegaan en hem constant verafgoden. Wat wel opmerkelijk is, is dat dit teamgenoten zijn geweest bij United, en toch redelijk met elkaar konden opschieten in die tijd..

27 januari 2021 om 00:15

Het is toch vrij normaal dat er gescholden wordt op het veld

27 januari 2021 om 04:52

Nogmaals, het waren teamgenoten die best goed met elkaar konden opschieten. Lukaku heeft zelfs aangegeven dat hij veel leerde van Zlatan, en hem dan zo kleineren terwijl iedereen het kan horen? Weet niet wat hier zo normaal aan is..

27 januari 2021 om 13:05

Ik bedoel in de hitte van de strijd 😉 Voor alle duidelijkheid ik praat het gedrag van Zlatan niet goed alleen wil ik ermee zeggen dat dit gedrag vaker voorkomt in topwedstrijden

Dit was dus nodig om zo door te draaien voor Lukaku? Dat is toch vreemd? Tuurlijk is het flauw van Zlatan, op zijn leeftijd moet hij beter weten. Maar je roept gewoon wat terug en dan laat je het gaan. Wat op een voetbalveld wordt geroepen naar elkaar is tien keer erger dan dit. Drama queen die Lukaku.

26 januari 2021 om 22:43

Ja toch, laten we de schuld bij Lukaku leggen. Zlatan moet eens leren normaal te doen. In zijn wereld is hij de koning en kan alles maken. Dus niet he

26 januari 2021 om 22:53

Niemand die dat doet hoor. Maar om te roepen dat hij hem en zijn vrouw gaat pakken? Beide acties zijn niet goed te praten. Maar 1 ding moet ik wel bij zeggen: als Lukaku echt ballen had, dan riep hij dat toen ze kop tegen kop stonden.

26 januari 2021 om 22:57

Actie/reactie. Alles wat Lukaku daarna doet komt omdat Zlatan weer eens niet normaal kan doen. Lukaku staat zeker niet bekend als onrustzaaier op het veld, dat kun je niet van Zlatan zeggen.

26 januari 2021 om 23:21

Dat weet ik. Lukaku zou geen vlieg kwaad kunnen doen, is een hele brave jongen. Daarom moet hij ook niet gaan stoer doen tegen Zlatan want dan vraag je om problemen. Ik hoop dat ze dit gewoon zo laten en niks dom doen.

26 januari 2021 om 23:30

Ze zijn allebei imbecielen hier. Het "begrip" voor Lukaku vind ik bijzonder vreemd.

26 januari 2021 om 22:44

Uiteindelijk scoorde Lukaku de 1-1 en benadeelde Zlatan zijn team.

26 januari 2021 om 22:54

Dom van Zlatan, vraag me soms af wat hij nog te bewijzen heeft met zulke acties. Hij heeft Milan echt geholpen met zijn bakken aan ervaring. Ze staan 1e en ze kunnen weer eindelijk prijzen pakken, en dan doe je dit...

26 januari 2021 om 23:06

Af en toe heeft hij kortsluiting in zijn hoofd.

26 januari 2021 om 23:03

Ibrahimovic moet gewoon niet zo link doen. Die man loopt met zoveel fans rond in de voetballerij en denkt alles te kunnen en overal mee weg te komen. Gelukkig zijn er mensen als Lukaku en Joey Barton die lak aan Ibrahimovic hebben. Die denkt verheven boven de rest te zijn omdat iedereen hem maar aanbidt. Goede voetballer maar verder een zielig mannetje.

27 januari 2021 om 00:17

Barton? Hahaha dat is de grootste malloot op de voetbalvelden. Durft alleen een mond te geven want hij weet dat de scheids hem beschermt

27 januari 2021 om 00:30

Beschermt tegen wat? Barton is niet helemaal 100% maar ging voor Ibrahimovic niet aan de kant hoor.

27 januari 2021 om 13:06

Tegen klappen. Wat denk je nou dat een speler daar echt gaat vechten met de kans op schorsingen enz.?

Zlatan wil ongetwijfeld weer laten zien hoe stoer hij is maar als het op een gevecht aan komt zet ik toch m'n geld op Lukaku hoor, die is twee keer zo breed.

26 januari 2021 om 22:50

Volgens mij doet Zlatan graag aan vechtsport in zijn vrije tijd. Heeft ook een gemene high kick :D.

26 januari 2021 om 23:02

na, ik opzich ook, Zlatan is toch alweer 40, maar Zlatan heeft een zwarte band in karate, dus ik dur ben geld toch wel op Zlatan te zetten

26 januari 2021 om 23:04

Ik ben ook twee keer zo breed dan vele van mn vrienden,maar de gene die wekelijks aan vechtsporten doen spar ik liever niet tegen. Dan doe ik dat sws niet, maar je begrijpt mn punt. T zou wel een goede tekken wedstrijd zijn, Zlatan vs, Lukau

Altijd die sensatie en meteen beeld en geluid erbij. Triest wereldje toch die media. Allemaal ‘ oh mijn god kijk dit nou toch eens’ mensen. Vroeger werd je voor de gekste dingen uitgemaakt, maar bleef dat op het veld. Nu wordt het vooral sensatie doordat alles direct gepubliceerd moet worden. Treurige ontwikkeling. Ik hoop dat Lukaku vannacht kan slapen nu hij voor ezel is uitgemaakt. Denk dat hij hier heel erg moeilijk overheen gaat komen. Van Ibra dom en onnodig, pak je geel voor zoiets onbenulligs en later nog één. Voelde je aan alles aankomen.

Ik vind het persoonlijk toch ietwat uniek dat het hier eigenlijk alleen lijkt te gaan over het verafschuwen van het gedrag van Zlatan, terwijl de reactie hierop ook behoorlijk achterlijk is door te veronderstellen dat Lukaku Zlatan en zijn vrouw 'verafschuwd' en hem een kogel door de kop zal schieten. Dat alles omdat Zlatan refereert naar een gerucht over 'voodoo' en hem een ezel noemt. Vooral als het maar een gerucht is en je er allang over uitgesproken bent dat het niet waar is, waar zou je je dan in godsnaam druk over maken. Ik vind het sowieso niet echt passen bij de persoon Lukaku die normaalgesproken altijd heel rustig overkomt. Maar goed, het zal wel gewoon haantjesgedrag zijn, waarbij ik een bedreiging persoonlijk als iets erger zou scharen dan een belediging.

Ik wordt er echt gelukkig van dat er een keer iemand de mentale strijd aangaat met Ibrahimovic en als winnaar van het veld stapt. Ibrahimovic is natuurlijk een geweldige voetballer maar zijn ego is gewoon net iets aan de grote kant.

Monkey, donkey, youré mother ....
Weet je, het zijn acties die niks met voetbal te maken.

Uiteraard kun je weleens een beetje provoceren en iemand uit de tent lokken.
Het mooiste is gewoon dat degene met de grootste mond zijn team benadeeld heeft en als verliezer het veld afgaat.

Ik zie liever dat een Fifa, Ueafa, bonden of wie dan ook wat harder en feller optreedt tegen dit soort taalgebruik en ze beboet dan een bal tegen de arm hoe dan ook hands is of een stevige tackle na 6x terugkijken toch ineens rood is.

Het is jammer dat Zlatan altijd zo reageert. Hij zit zo in elkaar. Opgegroeid op straat en als buitenlander hard aangepakt geweest in zijn jeugd(zal vast wel terug gegeven hebben destijds) en dat zit nog steeds in hem.

Ik denk dat het vooral komt doordat hij nagenoeg al zijn ploegmaten altijd op scherp zet en vervelend tegen ze is. De meeste mensen zijn ook bang van hem omdat hij gewelddadig is en serieus sterk en gevaarlijk.

En zo jammer, want het is zo een bijzondere voetballer. Maar ergens in zijn bovenkamer zit er iets niet goed, anders gedrag je je zo niet meer op die leeftijd.

Hij wordt ook steeds ouder, en eens loopt hij tegen de verkeerde aan die hem de baas is!
Zonde, want voetballen dat kan die zeer zeker. En als je ziet hoe fit hij is op zijn leeftijd...dat kunnen er niet veel zeggen.

Des te meer zo bizar dat hij maar moet blijven provoceren! Dat deed hij al bij Ajax en vd Vaart destijds en sindsdien is er blijkbaar weinig veranderd.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

AC Milan

1681 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan4917
3.Juventus4525
4.AS Roma4412
5.Atalanta4322
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. CalabriaVerdediger222
F. KessiéMiddenvelder227
A. SaelemaekersMiddenvelder182
G. DonnarummaKeeper220
Rafael LeãoAanvaller185
S. TonaliMiddenvelder170
Brahim DíazAanvaller151
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2231 fans
Aanvaller, 39 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AC Milan 13 14 2 0
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Berlusconi en Capello gaan los op Ibrahimovic: ‘Milan moet dit tegenhouden’

Silvio Berlusconi en Fabio Capello snappen niet waarom AC Milan toestemming geeft aan Zlatan Ibrahimovic om deel te nemen aan het Festival van San Remo, een evenement dat tussen dinsdag 2...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren