Mauro Júnior redt zwoegend PSV; zorgen om uitvallen van Dumfries

Dinsdag, 26 januari 2021 om 21:52Dominic Mostert

PSV heeft dinsdagavond ternauwernood drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Dankzij late doelpunten van Mauro Júnior en Eran Zahavi wonnen de Eindhovenaren met 0-2. PSV nadert koploper Ajax daardoor tot een punt, al hebben de Amsterdammers nog een duel tegoed. Trainer Roger Schmidt van PSV zat een schorsing uit naar aanleiding van zijn uitspraken over scheidsrechter Bas Nijhuis, waardoor assistenten Lars Kornetka en Jörn Wolf de honneurs waarnamen. Een tegenvaller voor PSV was het uitvallen van aanvoerder Denzel Dumfries in de blessuretijd.

Het meest opwindende moment van de eerste helft vond plaats in de blessuretijd van de eerste helft. Jari Vlak, overgekomen van FC Emmen, luisterde zijn eerste wedstrijd als basisspeler bij Emmen bijna op met een doelpunt. De middenvelder trok langs de rand van het strafschopgebied naar binnen en zocht met het linkerbeen de linkerhoek op; de bal spatte uiteen op de paal. Zo dicht was PSV tot dat moment niet bij een treffer gekomen. De Eindhovenaren hadden weliswaar een overwicht en waren vaak genoeg rond het vijandelijke zestienmetergebied te vinden, maar kenden moeite met het creëren van kansen.

PSV trad aan met Adrian Fein, die voor het eerst in anderhalve maand een basisplaats kreeg. Hij was de vervanger van de niet fitte Mohamed Ihattaren. Donyell Malen was de vervanger van Noni Madueke, die zaterdag tegen RKC Waalwijk (2-0 winst) een hamstringblessure opliep. Het was een andere spits, Eran Zahavi, die de beste mogelijkheid kreeg in de eerste helft om PSV op voorsprong te zetten. Na een vrije trap van Philipp Max miste de kopbal van Zahavi, vanbinnen het strafschopgebied, de juiste richting. Enkele minuten voor de rust kreeg Ibrahim Sangaré vanaf een meter of vijftien een goede schietkans, maar hij werkte de bal naast.

Negen minuten na de pauze schoot Sergio Peña een afvallende bal over het doel van Yvon Mvogo, terwijl een zwakke inzet van Zahavi aan de overzijde eenvoudig werd opgepikt door Dennis Telgenkamp. Miguel Araujo voorkwam met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt van Malen; negentien minuten voor tijd trof aanvaller Nikolai Laursen van Emmen het zijnet met een hard en laag schot. De thuisploeg geloofde steeds meer in een goed resultaat, maar tien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam PSV op voorsprong. Een indraaiende voorzet van Mauro Júnior ging aan Zahavi voorbij en vloog binnen via de paal. Twee minuten voor tijd kwam een nieuwe voorzet van Mauro wel aan bij Zahavi, die er 0-2 van maakte. In de blessuretijd viel Dumfries uit na een tackle; de aanvoerder liep met moeite van het veld en reageerde aangeslagen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Mensen mensen, waar heb ik vanavond naar zitten kijken? Normaal loop ik te (terecht) te zeiken voer Rosario die als een jonge juffrouw speelt, maar vandaag was iedereen matig. En dan komt dat kunstgras en al die geblesseerde aanvallers ook nog eens bij... Hoop dat de blessure van Dumfries niet ernstig is, hij liep in ieder geval al weer de catacomben in.

En wat mis ik Gotze zeg...

26 januari 2021 om 21:56

Dumfries was gewoon aan het tijdrekken . On: Gefeliciteerd Psv'ers, maar wat is er ook met jullie aaan de hand. Die eerste wedstrijden dit seizoen waren heel goed. Nu lijkt het echt helemaal nergens meer op. Maar wel weer over de streep getrokken en dat blijft toch het belaangrijkste

26 januari 2021 om 21:59

Nou ja, wat denk je zelf? Je mist Gakpo, Madueke en Gotze. En die laatste mis ik nog het meest met zijn geniale passes..

26 januari 2021 om 22:17

Gotze mis je inderdaad het meest. By far de beste speler van de eredivsie. Maar heeft pas 9 wedstrijden meegedaan, dus erop bouwen kan PSV echt niet lijkt het. Maar wie weet. Gakpo speelde de eerste wedstrijden goed, na zijn corona echt minder imo. En Madueke scoort veel, maar speelt normaal ook niet als iedereen fit is. En van dit soort teams moet je ook zonder die spelers makkelijk kunnen winnen lijkt me. Maar daar is Psv, net zo min als Ajax nu, niet toe in staat. Laat staan met goed voetbal.

26 januari 2021 om 22:42

Welke wedstrijden van psv aan het begin van het seizoen waren dan goed volgens jou? Ik heb volgens mij alleen maar wedstrijden gezien die moeizaam werden gewonnen, of ze werden niet gewonnen. Enige uitzondering is ADO thuis denk ik.

26 januari 2021 om 22:59

Helemaal aan het begin speelde PSV best aardig vond ik. Niet altijd met goede resultaten, maar wel met een aardig tactisch idee.en toen ging Gotze ook nog meedoen... Ik dacht echt als Schmidt dit gaat fine-tunen, dan wordt het feest in Eindhoven. Maar het wordt alleen maar minder.

Dit voelt als verlies in blessuretijd. Dit is zeker deels ingegeven door frustratie van alweer een blessure, maar: Emmen degradeer lekker met jullie nepveld.

26 januari 2021 om 22:02

Lekker clubs met laag budget op de schuld geven en ze daardoor degradatie toewensen. Volwassen vent ben je dan ook.

26 januari 2021 om 22:04

@arsenallz

Als voetbalclub is voetballen je core business, dan mag je een normaal grasveld van verwachten.

26 januari 2021 om 22:06

Tis natuurlijk een vrij principiële kwestie. RKC heeft ook een laag budget, maar voetbalt op normaal gras en in de KKD speelt ook het grootste gedeelte op normaal gras. Het is mijns inziens vrij ironisch dat je als voetbalclub geen normaal veld kan betalen. Het is wel wat overdreven om een club dan degradatie toe te wensen, maar ik geloof dat velen het wel met mij eens zijn als ik er niet om zou rouwen als ze degraderen, alleen vanwege het gras. Voor de rest vind ik Emmen een leuke club, leuke sponsor ook.

26 januari 2021 om 22:07

Emmen haalt de ene naar de andere speler. Daar hoef je geen medelijden mee te hebben hoor. Vorig seizoen volgens mij bijna 30 punten thuis gehaald, en uit maar 3. Dit seizoen is het zo matig dat ze zelfs thuis niet weten te winnen. Daarnaast is het toch niet zo gek dat hij het kunstgras aandraagt als argument voor dat hij hoopt op degradatie? Als ik een euro kreeg voor elke keer dat iemand roept dat hij hoopt dat RKC degradeert omdat het een klein leeg stadion heeft was ik nu rijk. Iedereen mag toch zijn eigen redenen en voorkeuren hebben!

26 januari 2021 om 22:12

Wat dat betreft diepe respect voor RKC. Altijd al wel een fijne club gevonden, geen gezeik, gewoon gras erin. Na Emmen heb je alleen Heracles en Sparta nog met kunstgras vgm, die mogen ook wel opdonderen.

26 januari 2021 om 22:21

Wat een gezeur ineens hierover. Emmen moet gewoon eerst een stabiele club worden in de eredivisie om zo'n mat neer te leggen. En de begroting van PSV is 10x (!!!) zo groot. Makkelijk praten dan lijkt me, Voor dat verschil in begroting mag je zelfs op kunstgras wel het verschil laten zien.

26 januari 2021 om 22:29

@formus

PSV had hier ondanks dat kunstgras sowieso met twee vingers in de neus moeten winnen.

Verder blijft Emmen om de haverklap spelers aantrekken en van dat geld kan makkelijk een mooi grasveld kunnen worden aangelegd.

26 januari 2021 om 22:51

bootsjungen, maar je begrijpt toch wel dat ze er eerst in moeten blijven? Daarvoor halen ze die spelers, dat zie je altijd. Hebben ze straks in de KKD een mooi en super duur grasveld met veel minder inkomsten. Die spelers zullen allemaal wel degradatieclausules hebben, maar dat dure grasveld blijft dan. Zijn niet voor niets veel clubs ooit overgestapt, zeker in de Kkd. En er zijn nog steeds heel veel clubs met kunstgras. Clubs als Emmen kan je niet beschuldigen, dan moet je toch echt bij de Knvb zijn.

26 januari 2021 om 23:01

@formus, Dat deden ze ook. Meer kansen en uiteindelijk 0-2.

26 januari 2021 om 22:02

Ik snap je frustratie, maar je moet bij de Knvb zijn. Emmen voldoet blijkbaar aan de regels met haar veld. De Knvb moet die plastic velden uitbannen.

26 januari 2021 om 22:07

@njfromvol

En dat gaat niet gebeuren zolang Jan Smit voorzitter van de RvC van de Knvb is.

26 januari 2021 om 22:31

Dan mag je Emmen niet kwalijk nemen dat ze de economische variant kiezen.

26 januari 2021 om 22:43

De KNVB kan dat zelf niet bepalen. Daar is een meerderheid van de betaald voetbal clubs voor nodig. Aangezien het merendeel van de KKD op een plastic mat speelt lukt dat bijna niet.

26 januari 2021 om 22:04

Hoe weet je nou hoe dat voelt, PSV wint toch altijd in blessuretijd 🤭😉 Sneu voor Dumfries, PSV heeft een volle ziekenboeg. Maar om bij dit moment dan direct weer het slachtoffer uit te hangen, te wijzen naar het kunstgras en Emmen direct een divisie lager te wensen vind ik ver gaan. Een beetje kleinzielig zelfs. Ook in je eigen stadion kon je niet veel tegen Emmen.

26 januari 2021 om 22:13

Ik wens kunstgrasclubs principieel altijd degradatie toe dus daarin ben ik niet zo opportunistisch. VVV Venlo (een van de slechtste kunstgrasvelden) zal ik niks aan missen.

26 januari 2021 om 22:16

Wat een domme opmerking. Nauurlijk is het uitvallen van een speler, wanneer er al sprake is van een volle ziekenboeg, naar. Daarbijkomend slaat het spelen op kunstgras in de hoogste divisie evenmin ergens op. Dat PSV een dramatisch slechte wedstrijd speelde, doet daar niets aan af.

26 januari 2021 om 22:58

VVV speelt inmiddels op echt gras.

27 januari 2021 om 07:49

En ook dat ligt er belabberd bij

27 januari 2021 om 09:20

Ja, maar dat is dus ook de reden dat die clubs vaker een kunstgrasveld hebben.
Als je een normaal veld goed wilt onderhouden, dan kost dit aanzienlijk meer geld en tijd.

26 januari 2021 om 22:13

Haha ik vind ook dat een professionele voetbalclub een normaal veld dient te hebben, maar je hoeft Emmen niet meteen te Sjaak-Swarten

Telgenkamp al ingevuld als man of the match na 70 minuten en toen kwam Mauro, ineens 2-0. Prima invalbeurt, een echte kunstgras voetballer. Draak van een wedstrijd maargoed, de 3 punten zijn binnen. Grootste tegenvaller natuurlijk de blessure van Dumfries. Hopelijk valt het mee.

26 januari 2021 om 22:09

Haha zo had ik het nog niet bekeken. Best wel slim achteraf om die jongen een jaartje het kunstgras op te sturen in Almelo, zo heb je er nog wat aan

27 januari 2021 om 09:21

Een echte kunstgrasvoetballer 👌

Voor het eerst ooit gewonnen in Emmen. Wat een prestatie! Nee maar even alle gekheid op een stokje. Erg moeizaam weer, maar dat veld is echt bagger dus dat speelde ook wel mee. Zondag in de Kuip moet het 3 tandjes hoger anders gaan we daar geen resultaat halen.

Blessure van Dumfries overschaduwt deze uiterst moeizame overwinning. Ik hoop dat het meevalt, moet er niet aan denken dat we de komende cruciale weken moeten aantreden met Baumgartl.

En weer een verschrikkelijk PSV gezien vandaag. Ja, je wint (van de nummer laatst) en ja je mist nogal wat spelers. En toch..... er lijkt iets structureel mis binnen PSV. Is er wel een topsportklimaat binnen de club? Ik krijg meer en meer de indruk dat iedereen veel te snel tevreden is met zichzelf en tegenslag gelaten ondergaat. Verteld men elkaar de waarheid wel? Zijn de verschillende geledingen wel met elkaar betrokken? Praat men wel met elkaar? Hebben ze überhaupt wel plezier in wat ze doen? Het valt toch wel erg op dat nieuwkomers vol bravoure binnenkomen en beginnen, maar dan na enige tijd meegaan in de malaise. Hoe kan dat? Je maakt mij toch niet wijs dat ze eenmaal bij PSV plotseling niet meer kunnen voetballen? Leuk hoor allemaal die gemoedelijkheid op de Herdgang. Wat mij betreft mag het wel iets minder gemoedelijk. Zondag tegen Feyenoord. Wanneer was eigenlijk de laatste topper die we wonnen.....

26 januari 2021 om 22:24

Heel simpel, het spelsysteem is gewoon kut.

26 januari 2021 om 23:10

Die lafheid zit er al jaren in. Het spel ziet er al jaren niet uit. Ik herinner nog dat Huub Stevens de coach werd en het elftal maar even hard en met karakter onder handen zou nemen. Mouwen stropen en er vol voor gaan. Uiteindelijk kreeg hij de hele selectie tegen zich en werd hij ontslagen. Er zit al jaren geen lijn in het spel dus er gaat structureel iets mis. Ongeacht de coach. Mischien moet PSV eens een flinke harde kern hebben die er bovenop gaat zitten. Ik kijk tegenwoordig alleen voor de 3 punten. Voor mooi voetbal en verwend worden moet je geen Eredivisie kijken.

26 januari 2021 om 23:15

De harde kern is al nodig om de stad te beveiligen, dus die hebben daar geen tijd voor.

26 januari 2021 om 23:11

Formatie is het probleem. Je kunt niet spelen met twee balafpakkers als enige centrale middenvelders, en dan verwachten dat je een wedstrijd domineert. Letterlijk iedere opbouw moet via de backs, wat alleen maar resulteert in lange ballen, lees: balverlies. Ik zag tegen het einde een paar keer Max op 10 spelen, gewoon omdat daar ruimte lag maar verder niemand stond. Daarom wordt het middenveld tegen iedere tegenstander compleet overlopen. De formatie werkt gewoon van geen kant, en daarom zien we ook geen voortgang.

Ik denk dat ze in Rotterdam zitten te sidderen van de angst voor komend weekend. Een zeldzaam dominant en geniaal PSV ..... ach, laat ook maar. Sterkte Denzel, hopelijk loopt het met een sisser af en kun je na een paar dagen rust weer spelen.

26 januari 2021 om 21:58

Nou ja, dominant was het wel. Maar als ze voorin geen aanvoer krijgen...

26 januari 2021 om 22:03

Das waar. Goede aanvoer op Zahavi maakt hem wel een killer. Alleen geeft niemand die ballen...

26 januari 2021 om 22:06

Ook weer vlak voor de 0-1
Malen heeft de bal, Zahavi loopt geniaal vrij maar Malen gaat zelf en schiet hem recht op de keeper.

26 januari 2021 om 22:06

Ook weer vlak voor de 0-1
Malen heeft de bal, Zahavi loopt geniaal vrij maar Malen gaat zelf en schiet hem recht op de keeper.

26 januari 2021 om 22:05

geen zorgen. van die andere drie topclubs konden we ook al niet winnen, dus waarom wel van jullie? met haps voorin en allemaal op de eigen helft blijven staan wordt het voor jullie net voetballen tegen een laagvlieger

26 januari 2021 om 22:16

Waarschijnlijk stijgt Feyenoord zondag weer boven zichzelf uit terwijl PSV weer met knikkende knietjes naar Rotterdam rijdt. Wellicht dat de afwezigheid van de supporters een rol speelt, maar verder heb ik er als Psv'er weinig vertrouwen in.

26 januari 2021 om 23:01

Voor ons geldt hetzelfde toch? Vitesse, AZ, Ajax, niet gewonnen.
Bovendien zelfs als Feyenoord rukker dan ruk is, dan winnen ze altijd nog van Psv.
Ik durf de statistieken niet eens te bekijken....
Tot een jaar of 5 geleden of zo had ik het idee dat Ajax altijd won van Feyenoord, PSV van Ajax en Feyenoord van Psv.

26 januari 2021 om 22:16

Nou Rudeboy om eerlijk te zijn heb ik sinds 2011 elk jaar het idee dat ze PSV op gaan vreten, wat ook vrijwel elk jaar lukt. Ik heb er nu echter veel minder vertrouwen in dan normaal. Hoe kijk je als PSV'er tegen de komende wedstrijd aan?

26 januari 2021 om 22:24

Denk juist dat we nu het wellicht beter gaan doen. We hebben de afgelopen jaren meestal verloren op felheid (toen we de steeds de betere selectie hadden), echter hebben we alleen het jaar gewonnen toen we de slechtste selectie in jaren hadden en daardoor wel harder werkte dan de jaren ervoor.

26 januari 2021 om 22:34

Slechtste selectie valt wel mee toch? 15-16, toen PSV het goed deed in de CL, in die dramareeks van Feyenoord. En 17-18, toen PSV kampioen werd. Maar inderdaad, elke keer werd PSV afgetroefd op felheid. Waren prachtige wedstrijden als je Feyenoorder bent. Wordt zondag denk ik anders, zeker zonder publiek

26 januari 2021 om 22:51

Doel op 17/18, toen we in de voorronde el al werden uitgeschakeld door die onbekende Oostblokploeg en proper noodgedwongen moest worden verkocht. Toen speelde we met een achterhoede van zoet/brenet/isimat/schwaab/arias, met daarvoor hendrix/rosario/ramselaar en later v ginkel. Dat team was op de aanval en aria's na echt enorm beperkt. Met pereiro die af en toe een hele goede periode had.

26 januari 2021 om 23:03

Als we tegen Feyenoord moeten heb ik doorgaans 0,0 vertrouwen. Het lijkt soms wel of wij de favoriete tegenstander zijn van Feyenoord. Ik heb geen zin om de stats op te zoeken. Te depressing ben ik bang.

26 januari 2021 om 23:31

Haha, zo voel ik me als Feyenoord tegen Ajax speelt. En gek genoeg doet PSV het vaak weer goed tegen Ajax

Het is al het hele seizoen niet echt denderend wat PSV laat zien. Er zit toch te weinig voetbal in naar mijn mening. Het wordt echt een kwestie van doorselecteren, want ik heb niet het idee dat Schmidt tevreden is met deze selectie. Positief is dat ze voor de tweede keer op rij de nul houden. Zondag hoop ik op een puntje in traditioneel de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen! Misschien nog wel belangrijker is dat AZ de punten in Alkmaar houdt en wie weet wat er dan nog mogelijk is. Maar op basis van het vertoonde spel mag PSV denk ik al heel blij zijn als ze tweede worden, dat geeft in ieder geval nog recht op voorronde CL.

Verdiende overwinning van PSV. Het was weer niet heel best maar FC Emmen heeft (begrijpelijk) 95% van de tijd voor de eigen goal gehangen. Krijgen 1 goede kans voor rust en een schot van grote afstand maar verder zat er weer erg weinig in bij Emmen. Bij PSV zie je toch in dit soort wedstrijden dat er weinig creativiteit in zit met Sangare, Thomas en Rosario. Fein heeft wel meer inzicht voor mijn gevoel maar bij hem gaat alles nog net een tempootje te traag.

26 januari 2021 om 22:01

Mensen moeten ook snappen dat creativiteit niet alleen van een middenveld moet komen, maar ook van dr aanvallers, slimme looplijnen, kaatjes, aannames etc. Zahavi en Malen waren de eerste 80min niet scherp.

26 januari 2021 om 22:12

Dat is ook een beetje inherent aan de combinatie van de formatie van PSV en de wedstrijdinstelling van FC Emmen. Emmen ligt met 8 man voor de goal, en als je dan met twee spitsen speelt en de backs die zga. vleugelaanvaller fungeren dan is de bewegingsruimte erg klein. Vooral Malen is toch nog constant bezig met vrijlopen alleen is er niemand die die pass kan geven momenteel. Daarnaast is het ook vrij voorspelbaar wat Rosario en Sangare doen. Hoe vaak zie je nu vanuit die twee en keer een schot van 25m op goal? Puur om een keer wat te forceren?

26 januari 2021 om 22:12

Die kans van Larssen een op een met Dumfries in zijn rug vond ik best een grote kans die je mag afmaken.

Het zit ook niet mee met blessures op deze manier, echt hopen dat met meevalt. Voor de rest van de wedstrijd gewoon verdiende overwinning, al was het veldspel wel erg matig met weinig creativiteit. Malen probeert af en toe nog wel een individuele actie te maken maar was erg ongelukkig daarin. Zonder Gakpo, Madueke, Ihattaren, Götze mis je toch wel heel erg creativiteit voorin. Gelukkig redde Mauro ons en Zahavi weer met een prima goal. Rosario ook prima gespeeld. Fein slappe hap, aan de bal wel oké (vandaag ook niet echt), zonder bal is het vrij weinig.

26 januari 2021 om 22:00

Fein speelde gewoon zwak. Voegt, netals Thomas overigens, weinig toe momenteel. Ben benieuwd hoe Schmidt zal aantreden tegen Feyenoord. Denk dat Mauro op die positie voor meer dreiging kan zorgen.

26 januari 2021 om 22:03

Daar ben ik ook benieuwd naar. Hoe matig Ihattaren overigens ook vaak speelt, hij kan wel ineens een geniale pass of actie hebben (dat gebeurt ook wel elke wedstrijd, het rendement blijft laag overigens). Dat misten we vandaag wel een beetje, hoop dat hij er echt bij is tegen Feyenoord. Ik zou beginnen met Mauro en Ihattaren als de 'halftienen', Mauro voegt imo toch meer toe dan Thomas.

26 januari 2021 om 22:04

Rosario prima? Lees ik dat nu echt?

26 januari 2021 om 22:07

Als je Fein en Thomas vandaag zag spelen, snap je waarom Rosario de voorkeur krijgt van Schmidt.

26 januari 2021 om 22:14

Nee dat snap ik niet. Stel gewoon Mauro op man. Ga voetballen ipv die kansloze 'ik weet niet wat ik met de bal moet doen' Rosario. Enfin genoeg over die jongen, punt is duidelijk.

26 januari 2021 om 22:16

Jij hebt een vete tegen Rosario geloof ik, elke gelegenheid om Rosario af te branden grijp jij met beide handen aan,. Dat is gewoon niet terecht. Rosario heeft ontzettend veel ballen veroverd vandaag, was niet altijd gelukkig in de passing, maar ook niet slecht in de passing. Zorgt bovendien voor balans op het middenveld. Dus gewoon een prima wedstrijd, zeker in vergelijking met de rest van het middenveld. Niet voor niets speelt hij al vrijwel alles onder 3 verschillende trainers. Hij kan echt wel wat.

26 januari 2021 om 22:20

Hoezo denk je dat? Omdat ik nu toevallig een paar x zeg dat het helemaal niks is? Heb niks tegen die jongen uiteraard, geef objectief mijn mening en ik vind het echt beroerd en armoedig. Als jij als PSV supporter tevreden bent met niveau Rosario vind ik dat verder prima. Maar kom me niet aan met dooddoeners als balans op het middenveld en hij veroverde veel ballen... Donder op man je speelt tegen Emmen! Zou Sangaré dat niet ook prima in z'n eentje aan kunnen?

26 januari 2021 om 22:45

Dat laatste ben ik met je eens, maar dat doet niets af aan het feit dat ik vind dat Rosario echt wel wat toevoegt aan Psv. Je hebt je nooit positief uitgelaten over Rosario, terwijl hij echt wel goede wedstrijden speelt. Het is niet altijd constant in balbezit, maar hij zet goed druk, verovert veel ballen. In de passing ligt soms veel risico, maar dat is ook nodig om af en toe wat te forceren. Dat ballen dan niet aankomen is dan gegeven. En balans op het middenveld vind ik absoluut geen dooddoener. Kijk die wedstrijd eens tegen Paok uit. In de rust wordt Rosario gewisseld, en plotseling zakt het als een kaartenhuis ineen. Dat zal vast ook redenen hebben, en ik wil daarmee ook niet zeggen dat Rosario onmisbaar is, maar het geeft wel aan dat hij een goede invloed op het team heeft. Het is erg populair om Rosario af te zeiken, en ik ben ook zeker kritisch op hem, maar we moeten hem ook credits geven als hij die verdient, en ik vind zeker dat hij die vandaag en ook afgelopen wedstrijden verdiend heeft, zeker in vergelijking met wat anderen brachten.

26 januari 2021 om 22:52

Nou goed. Ben bang dat we veel te ver uit elkaar liggen voor wat betreft Rosario. Jij vind het een prima middenvelder voor PSV, ik denk dat hij bij een Utrecht of Groningen zou moeten spelen. Als sangaré je breker is, is Rosario je 8. Van zo'n speler op die positie bij PSV verwacht ik minstens 6 goals in een seizoen. En geloof me nou, al maakt hij er 8, dan nog komt de subtop van de PL en Bundesliga niet voorbij. Het is gewoon allemaal net wat te weinig. Maar nogmaals, als voorzitter van de Rosario fanclub gun ik jou jarenlange pret met hem in een PSV shirt.

27 januari 2021 om 00:36

Ik ben absoluut geen rosario fanclub maar probeer wel een beetje positiviteit om hem heen te scheppen om alle negativiteit weerstand te bieden. Nogmaals, ik ben t met je eens dat je absoluut niet met twee zessen hoeft te spelen en als vGinkel fit is, zie ik die het liefst naast Sangare. Ik ben er gewoon klaar mee dat Rosario altijd de eerste is die het moet ontgelden, dat was eerst bij alleen de psv supporters maar nu hebben anderen dat ook overgenomen. Bij de eerste foute pass wordt hij meteen aan de schandpaal genageld terwijl een Malen 10 foute passes mag geven voor iemand gaat klagen. en uiteraard mogen we van mening verschillen omtrent zijn kwaliteiten, daarvoor is t immers ook een forum

27 januari 2021 om 09:08

@rubentje13 Het is heel lief van je dat je Rosario probeert te beschermen, maar het is gewoon zo dat hij ook onder de 3 trainers laat zien niet gemaakt te zijn voor het niveau dat PSV moet nastreven. Op de positie waar hij speelt kom je niet weg met alleen maar ballen afpakken, tenzij je Casemiro heet of iets. Je moet ook vooruit durven spelen en daarin 95 van de gevallen met een bal komen die aankomt. Dat is gewoon te laag bij hem. Hij is altijd te laat in de duels, daarom heeft hij ook al 6!! gele kaarten en de meeste overtredingen van het team. Rosario is een speler die je niet verder brengt als het niveau van gisteren. Dat bewijst hij al 3 seizoenen!!!

Ja wat moet je hier van zeggen.. PSV doet gewoon pijn om naar te kijken. 3 punten daar gaat het om maar man het spel ziet er niet uit maar je mist gewoon wel belangrijke spelers.ik ben bang hoe het gaat tegen Feyenoord maar goed we zien het wel. Mauro lekker ingevallen, Zahavi ben ik heel blij mee en Rosario hoop ik snel een transfer te zien maken. Malen zit ook wel echt in een dip, zet half druk, krijgt bijna geen kansen en dribbelt niemand voorbij.

26 januari 2021 om 22:01

Ja, ik heb elke keer toch weer hoop op een mooie pot, maar tegen Volendam, RKC en Emmen weten we echt niks te brengen... Zeer vervelend om naar te kijken, maar ja, we blijven nu eenmaal supporters, dus gaat de tv telkens toch weer aan...

26 januari 2021 om 22:07

en zo is het! We missen ook gewoon veel belangrijke spelers die dat leuke kunnen brengen. Thomas, Rosario, Sangare en Fein is gewoon allemaal net te veel van hetzelfde. Het is te hopen dat we deze weken door komen zonder te veel kleurscheuren en dat we snel kunnen genieten van Gakpo en Götze. Gefeliciteerd met de overwinning!

26 januari 2021 om 22:15

Ik snap dat de spelers die je nu mist iets speciaals hebben, maar met de 11 namen die nu spelen is het toch wel een klein beetje schandalig dat je zo wint? Een club uit de KKD, RKC dat 6 basisspelers mist en 7 wedstrijden niet gewonnen heeft en FC Emmen dat 19 wedstrijden niet gewonnen heeft. Ook met 6 of 7 afwezigen moet je die ploegen op kunnen rollen.

26 januari 2021 om 22:19

Deels mee eens, echter heb je maar 3 echte aanvallers tot de beschikking (als ihataren er ook niet bij is). Je speelt nu met controleurs en box to box (thomas) als nummers 10, dat krijgen de 2 aanvallers ook te weinig ballen.

27 januari 2021 om 08:24

Ik vind Dumfries qua mentaliteit en inzet een geweldige speler, maar als je ziet hoe weinig fatsoenlijke ballen hij gaf terwijl hij daar toch echt wel vaak de kans voor kreeg, kun je niet alles op een Thomas afschuiven.

27 januari 2021 om 11:04

@FR-RKC
Schandalig of niet. Aan het end van de rit stap je alle 3 de wedstrijden binnen 90 minuten als winnaar van het veld en dat is het enige wat telt, zeker in een fase als deze waarin het gewoon niet vanzelf gaat.
Kijk Atletico Madrid, het spel is niet om aan te gluren, maar staan ongenaakbaar aan kop, niemand die ze wat doet. Als je kampioen wordt heeft niemand het meer over het spel.

Wat is het toch met dit PSV? Emmen heeft geen wedstrijd gewonnen en en doelsaldo van -28, maar toch moet het tot de 80e minuut duren om met een lucky goal op 0-1 te komen... Doen ze tegen dit soort tegenstanders rustig aan om krachten te sparen of kunnen we echt niet beter?

Als je tegen Emmen speelt met zowel Sangare als Rosario ben je echt niet goed wijs. Die Rosario kan er echt helemaal niets van. Hij geeft weer een paar ballen de laatste 20 minuten, ongelooflijk, die zie je normaal in de 5e klasse. PSV mist momenteel veel kwaliteit en gaat het ook niet redden in de Kuip gok ik, ze winnen daar sowieso al bijna nooit. Overigens, hoe ontzettend treurig de voetballer Dumfries meestal ook vind, ik hoop van harte dat het mee valt. Kon niet echt duidelijk zien of er iets verdraaid in die actie.

26 januari 2021 om 22:05

Sangare moet sowieso altijd spelen, speelt voor twee en ontlast de verdediging enorm. Rosario mist felheid en handelingssnelheid en speelt iets te vaak terug..

26 januari 2021 om 22:11

Sangaré vind ik geen geweldenaar, maar hij heeft wel bepaalde kwaliteiten; hij is groot en sterk in de duels, veroverd veel ballen en ontlast daarmee inderdaad de matige defensie. maar zo'n vrije schietkans in de 16, amateuristisch zwak zeg. Met de punt naar achteren echter, is één zo'n speler voldoende tegen een ploeg als Emmen. Rosario voegt werkelijk helemaal niets toe aan het spel en als hij al eens vooruit probeert te denken gaat de bal kansloos over de achterlijn, pure armoede. Stel dan meteen Mauro op.

26 januari 2021 om 22:19

Sorry, maar vind iedereen altijd wel heel makkelijk Rosario aanwijzen als de zondebok. Kan er zo een paar op noemen die op het moment een stuk minder zijn.. Ook vanavond was Rosario juist een van de betere. Je moet hem ook niet zien als de creatieve man op het veld, maar in zijn rol speelde hij vandaag prima.

26 januari 2021 om 22:25

@kalou2005

Sangare moet zich ook helemaal niet bezighouden met aanvallen, die moet gewoon slopen en het voetballeen aan de andere middenvelders overlaten.

26 januari 2021 om 22:30

Bootsjungen, indien dat de eisen zijn voor hem, is het voor PSV een aardige speler, maar hoeft hij het in de subtop/top van grote competities niet te proberen. Daar wordt doorgaans meer van een speler gevraagd, ook op zijn positie.

26 januari 2021 om 22:54

Maar niemand verwacht toch dat Psv ineens de CL gaat winnen met deze selectie. Vind het dan ook raar dat je het ineens over de top van grote competities hebt. Op een fitte Gotze na lopen er namelijk weinig spelers rond in de eredivisie die dat niveau aankunnen. Daarnaast was Guardado voor Psv begrippen ook een topper, maar was hij in de topcompetities een modale voetballer. Hetzelfde geldt voor een Kezman, Farfan, Kone of Moreno, terwijl Psv met deze jongens het toch wel aardig heeft gedaan in Europa.

26 januari 2021 om 23:17

@prosoccr

De verdediging van PSV is nog wel het laatste waar ik me druk om maak, erg tevreden over Boscagli en Rosario. Gewoon solide.

26 januari 2021 om 22:08

Mag je vinden. Ieder zijn mening zoals ik ook van mening ben dat Feyenoord zonder Berghuis niets beter is dan Heracles of zoiets.
En Berghuis doet voorlopig zondag niet mee.

26 januari 2021 om 22:12

Klopt. Feyenoord is gruwelijk matig. PSV overigens ook momenteel dus verwacht maar niet teveel van die wedstrijd.

26 januari 2021 om 22:16

We missen nu gwn teveel, zeker creativiteit en een individuele actie. Iets wat gotze, gakpo, madueke en ihataren allemaal hebben. Je speelt nu noodgedwongen met werkers en voetballende controleurs op 10. Zou komende wedstrijd met Mauro en ihataren (als die weer fit is) spelen als de twee 10en.

26 januari 2021 om 22:21

Hoezo doet Berghuis zondag dan niet mee? En Feyenoord is zonder Berghuis echt nog wel een stuk beter dan een club als Heracles, maarja ieder z’n mening inderdaad..

Schandalig gefloten van de scheidsrechter. Als hij het spel korter houdt had Dumfries nooit geblesseerd uitgevallen!1!

Pff dat kan zo toch niet lang meer goed blijven gaan zou je zeggen. Ik dacht een maand geleden dat PSV met gemak zou gaan winnen tegen Feyenoord, maar daar twijfel ik nu toch wel aan. Natuurlijk is de overwinning terecht, maar ik vond het heel erg pover.

26 januari 2021 om 22:13

Gwn teveel blussures, we hebben een brede selectie, maar als daar dan de helft weer van geblesseerd raakt wordt het mager voorin. Zeker als alle geblesseerde creativiteit met zich meebrengen. Verder zijn de backs in een mindere vorm, dan hou je weinig over aanvallend.

26 januari 2021 om 22:21

ja oke, maar het is wel Emmen he. Dan moet je bij Rust op 2-0 staan en daarna krachten sparen. Verder heb je wel gelijk. Madueke, Gotze en Gakpo missen, dat kan geen een Nederlandse club opvangen

26 januari 2021 om 22:26

Klopt het is wel Emmen, maar je moet wel spelen met werker Thomas en controleur fein (die niet goed speelde) als aanvallende creatieve middenvelder/buitenspeler fungeerden... Dan krijgt de aanval niet echt veel aanvoer.

26 januari 2021 om 22:56

Of je moet dan gewoon het systeem aanpassen. Zeker als je vrijwel geen aanvallende impulsen meer hebt.

26 januari 2021 om 23:22

Klopt met 4222 worden de ruimtes voor de aanvallers gwn veel te klein gemaakt. Heeft bijna nog niet gewerkt op een enkele pot na.

Het zit wel mee dit seizoen zeg, van een corona golf naar een blessure golf...

Punten zijn punten, maar het loopt al langer niet zo goed bij PSV. Eigenlijk kwam er sinds de vroege 0-2 tegen Ajax zand in de motor. De koploper kwam toen terug en het lijkt er op dat de Eindhovenaren na die wedstrijd iets zijn verloren. Dat je vandaag wint van Emmen lijkt me natuurlijk logisch, maar zondag staat een wedstrijd in de Kuip op de agenda. Niet een plek waar PSV de laatste jaren altijd wint. En natuurlijk zijn blessures een deel van het probleem, maar toch.

26 januari 2021 om 22:27

Ja we zijn inderdaad wat verloren, veel aanvallers en creative spelers. We spelen nu met werkers op die posities, ja dan krijg je niet hetzelfde.

26 januari 2021 om 22:58

Ik denk eerlijk gezegd dat ze tegen Az onnodig hebben verloren. Dat was wel duur puntenverlies. Overigens had het ook beter gekund tegen Ajax, zeker als je zo vroeg op voorsprong komt moet je daar optimaal gebruik van maken.

26 januari 2021 om 23:44

De motor loopt eigenlijk het hele seizoen al gewoon niet lekker onder Schmidt. Vind niet dat dit echt alleen na Ajax kwam, hiervoor was het voetbal ook niet om aan te zien. Tuurlijk heeft PSV veel blessures, 70% van de aanval is weg maar ook zonder deze blessures is het voetbal niet top dus ik wil het als PSV-er niet eens als excuus gebruiken, het loopt gewoon niet lekker en waar dit aan ligt weet echt niemand. Het combineren lukt niet, goals maken lukt niet en het echte pressie voetbal zie ik ook totaal niks van. Ja, er word op de keeper gejaagd door Sangare of Rosario waardoor met 1 lange bal je hele verdediging bloot ligt. Ik denk dat die hele zogenaamde pressie voetbal eruit moet, de spelers lopen zich de longen uit het lijf zonder dat er enige voetbal in zit en dan gaat de scherpte van de spitsen er uiteindelijk ook aan. Ik denk gewoon dat wij als PSV-ers uiteindelijk veel meer hadden verwacht van PSV onder Schmidt, een zogenaamde toptrainer wie het prima heeft gedaan bij clubs als Salzburg en Leverkusen, wie wilt dat nou niet? Beetje jammer dat we dan dit soort voetbal wekelijks voorgeschoteld krijgen.

Knetter de knetter...
Sta je zolang op 0-0 en je gelooft in een klein stuntje...
Zelfs kansen om de 1-0 te maken..

Deksel op de neus.
Als we zo fanatiek zondag spelen is er geloof in de punten..

27 januari 2021 om 00:21

Ik vond PSV niet sterk, maar ik vond Emmen toch echt ook wel goed ballen. Gevaarlijk in de omschakeling, sterk en een paar technisch begaafde gasten. Leuke ploeg, oprecht verbaasd dat die nog geen pot hebben kunnen winnen.

27 januari 2021 om 09:40

Er komt nog een "grote sterke nummer 9" bij (nederlandse) Moet voor de wedstrijd zondag tegen Willem ll geregeld zijn.

Stel we pakken daar 3 punten, dan is het spel open.
We hoeven maar 1x de flow weer te pakken krijgen.

Geluiden van de nummer 9:
Locadia (geluiden staan op 1, hij zou ook al in Nederland zijn)
Tevrede ....
Vermeij
Gladon

Pfff... dit wordt echt niets meer de komende weken. Madueke zeker drie weken geblesseerd, Gakpo, Ihattaren en Götze niet fit, Dumfries nu out en intussen doormodderen met Thomas, Rosario, Mauro, Gutierrez en Fein. Eén speler uit dit rijtje in combinatie met eerder genoemde smaakmakers dek je nog wel weg, maar een half elftal van dit soort grijze muizen... man, dan zit er aan Feyenoord nog meer smaak!

26 januari 2021 om 23:28

Dumfries zei in het interview na de wedstrijd te verwachten dat hij de wedstrijd van zondag wel zou halen.

Dit PSV maakt geen enkele aanspraak op een prijs. Op volle oorlogsterkte kan het best spannend worden, maar zonder Madueke, Gakpo, Götze is het echt magertjes. De bank is breed en groot, maar kwalitatief toch echt stukken minder. Niet verwonderlijk, wel jammer. Ik zie het zondag in deze toestand niet goedkomen.

27 januari 2021 om 08:28

Ik denk dat elke ploeg in Nederland niet zoveel aanvallend ingestelde spelers kan missen. Je mist niet alleen basis spelers als gakpo, gotze en Mo, maar ook een Romero en Ledezma. Dit zijn spelers die dit jaar leken door te breken, en kansen kregen.

27 januari 2021 om 12:31

Wel een beetje makkelijk praten dit hoor. Ik wil AZ wel eens zien zonder Boadu, Karlsson en Stengs. Of Feyenoord zonder Jorgensen, Berghuis en Sinisterra. Of Ajax zonder Tadic, Neres en Anthony. ''maar zonder Madueke, Gakpo, Götze is het echt magertjes.'' tuurlijk is het dan gewoon magertjes, dat zijn normaal gesproken gewoon basisspelers. Je mist dan ook gewoon alles wat daarachter zit, zelfs Mo is niet fit. Dan heb je alleen Zahavi en Malen zonder iets daarachter. Dus ja, vind het wel makkelijk praten wanneer er gewoon 7 aanvallers geblesseerd zijn.

Jari vlak overgekomen van Emmen?? Volendam ja.weer lekker de aandacht erbij tijdens stukje schrijven. Haal mij reactie maar weer weg straks zoals gewoonlijk. Groetjes

En ook na gisteravond luidt de zin; 3 punten in de tas en wegwezen. Man wat was het gisteren slecht. Iedere speler aan de bal vertraagde het spel en dan wordt het ook tegen FC Emmen een moeilijke klus. Gelukkig nog op de valreep 2 goals maken waardoor je mee blijft doen. Hopelijk is iedereen snel weer fit, en met name Götze, want man wat wordt die gemist...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren