De Mos vreest nieuwe misstap Van Bommel: ‘Dan is zijn carrière wel klaar’

Dinsdag, 26 januari 2021 om 13:06Rian Rosendaal • Laatste update: 13:09

Willem II moet na het ontslag van Adrie Koster op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Aad de Mos denkt mee met de clubleiding in Tilburg en schuift Huub Stevens naar voren als mogelijke optie. De voormalig coach van onder meer Ajax en PSV ziet weinig in een dienstverband van Mark van Bommel bij de Tricolores. De oud-middenvelder is clubloos na zijn ontslag bij PSV in december 2019.

Volgens De Mos moeten technisch directeur Martin van Geel en technisch directeur Joris Mathijsen pijlsnel handelen in hun zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach. ”Want na Ajax volgen de cruciale duels met Emmen en ADO Den Haag”, zet de trainer in ruste zijn mening kracht bij in een onderhoud met het Brabants Dagblad. De Mos zou graag zien dat Willem II op korte termijn met een ervaren oefenmeester op de proppen komt. ”Hij moet al minstens een keer met dit bijltje gehakt hebben.” In dat kader is Van Bommel in de ogen van de analist geen geschikte kandidaat.

”Is Mark van Bommel gesignaleerd met Martin van Geel vorige week? Tsja, ik weet niet of hij de ideale man is voor deze klus. Deze ervaring heeft hij nog niet”, velt De Mos een duidelijk oordeel over de nog prille trainersloopbaan van Van Bommel. ”Bovendien... moet hij het zelf wel willen? Hij is weggestuurd bij PSV. Als dit zou mislukken, is zijn trainerscarrière wel klaar zo ongeveer, lijkt me.” Van Bommel werd vorig jaar nog genoemd als mogelijke nieuwe trainer van Schalke 04, dat uiteindelijk koos voor Manuel Baum. De Duitse coach werd al snel ontslagen en inmiddels zwaait Christian Gross de scepter in Gelsenkirchen.

Stevens, tegenwoordig lid van de raad van toezicht van Schalke 04, is volgens De Mos wél een geschikte kandidaat voor Willem II, dat is afgezakt naar de zeventiende plaats in de Eredivisie. ”Huub Stevens heeft met Martin van Geel samengewerkt bij Roda JC Kerkrade. Als die het nog zou willen... Maar ik weet het niet, met zijn leeftijd en zijn fysiek. Maar anders zou ik het wel weten als ik het voor het zeggen had bij Willem II. Huub heeft alles al meegemaakt. Maar ik ben benieuwd waar ze uiteindelijk mee gaan komen”, zo besluit De Mos.


Poll

Vind jij Mark van Bommel wél geschikt voor Willem II?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Wim Jonk? Zou 'm graag in de ED zien en met Willem II kun je (mits alles goed valt) toch wel een gooi naar de Conference League Europa doen.

26 januari 2021 om 13:59

Dit jaar niet meer hoor, daarvoor lopen ze al te veel punten achter en andere ploegen zijn ook aantoonbaar beter

26 januari 2021 om 14:00

Ik vind dat lastig, het probleem was echt niet dat Koster Willem II geen mooi voetbal kon laten spelen. Ik ben sowieso niet echt tevreden over zijn ontslag, maar nu is hij ontslagen en dan zou ik hem niet vervangen door iemand anders die leuk 433 gaat spelen met een ploeg zonder vertrouwen. Misschien voor dit seizoen gewoon iemand die ons veilig speelt en dan zien we wel weer. En ik haat het om dit te zeggen, want wat heb ik genoten van het sprankelende voetbal van de afgelopen 2 jaar.

26 januari 2021 om 14:16

Alfpns Groenendijk, Co Adriaanse, Gertjan Verbeek, Philip Cocu, Jaap Stam. Ik vind het wel opportuun van Willem II om hem te ontslaan, aan de andere kant waren de resultaten gewoon teleurstellend en heb ik best wel vertrouwen in het beleid van Mathijsen en co. Al met al kan je wel concluderen dat Koster het goed heeft gedaan. Wellicht was zijn selectie gewoon niet sterk genoeg, al hebben ze met Pavlidis volgens mij wle een goede spits, als opvolger van Sol.

26 januari 2021 om 16:59

Ik denk dat je nu gewoon geluk nodig hebt dat de nieuwe coach iets teweeg kan brengen. Het ontslag was een typisch voorbeeld van: "een kat in het nauw maakt rare sprongen". Ik denk niet dat Koster zozeer iets verkeerd heeft gedaan, maar de club heeft geen andere kaarten meer in de hand en kon alleen dit nog doen op de hoop dat er een ommezwaai teweeg word gebracht. Dat is wel het grote nadeel van seizoenen als dat van vorig jaar waarin alles meezit. Zwakheden worden verbloemd en als die dan later tot uiting komen als de flow en het zelfvertrouwen er niet meer in die hoeveelheid zijn, komen de tikken twee keer zo hard aan. Ze gingen het seizoen in met het idee om hetzelfde trucje weer te flikken en 18 wedstrijden later sta je op de 1-na-laatste stek met 4 punten voorsprong op de hekkensluiter. Ik denk niet dat je daar op dat moment nog tegenaan kunt coachen. Dan moet je hopen dat je ineens een goede serie van minimaal 2 wedstrijden neerzet waar je weer vertrouwen uit kunt putten. Dat is onder die omstandigheden heel erg lastig, zelfs tegen de onderkant van het rechter rijtje. Dat heb ik drie jaar terug bij FC Twente ook gezien.

26 januari 2021 om 16:47

Dat is wel heel simpel geredeneerd. Willem II doet eens in de 20 jaar een keer mee in de subtop. Hoe realistisch is het dan dat ze het trucje van vorig seizoen in een korte tijd nog eens flikken, terwijl diezelfde selectie momenteel op plaats 17 staat na 18 wedstrijden? Ze degraderen vaker dan dat ze meedoen om Europees voetbal. Ik zie Wim Jonk veel eerder naar AZ gaan.

Nee hoor, daarna kan je bij nog een andere club falen om vervolgens bondscoach te worden 😉.

26 januari 2021 om 13:18

Daarvoor moet je eerst 4x kampioen in Nederland worden

26 januari 2021 om 13:22

Met als heel groot verschil dat Frank 4x kampioen werd en Mark niks gepresteerd heeft.

26 januari 2021 om 13:49

Ik had al verwacht dat er meteen weer mensen op dit sarcastische bericht zouden duiken met inderdaad de verwachte reactie. Voor diegene die kennelijk niet in staat zijn dat te doorzien heb ik er bewust nog een knipoog bij vermeldt. Klaarblijkelijk bestaan er nog mensen daaronder die er alsnog op ingaan.

26 januari 2021 om 14:09

Frank ook niet. Als je bij wijze van spreken de schaal zo in de handen van de concurrentie duwt en die hebben zoiets van.... nee hoef ik niet hou jij hem maar, dan vind ik dat niet echt bijzonder hoor.

26 januari 2021 om 15:01

@FR-RKC: Je wilt dus dat mensen toehappen.., maar toch ook weer niet als daaruit blijkt dat je eigen vergelijking scheef loopt?

Vind het wel een interessante optie, is een trainer die op resultaat speelt en dat is wat ze nodig hebben. Uiteraard heeft die niet veel ervaring maar een club als Willem II heeft de trainers ook niet voor het kiezen lijkt me, zeker niet in deze situatie. Van Bommel heeft daarentegen ook weinig te kiezen, moet zich nog steeds bewijzen.

26 januari 2021 om 13:43

Op resultaat spelen met de één-na beste selectie van de ED is natuurlijk heel wat anders dan met Willem II. Van Bommel zou echt een gok zijn, heeft nooit bewezen geschikt te zijn voor degradatie voetbal en dat is wel wat er op het spel staat voor Willem II.

Als van Bommel mislukt bij Willem II kan hij altijd nog analist worden. Daar hoef je werkelijk niets voor te kunnen. Het beste voorbeeld is Aad de Mos. Huub Stevens. Zelden zoveel onzin gelezen.

26 januari 2021 om 14:43

Tel daarbij op dat Aad Afkoopsom een van meest ontslagen trainers van Nederland is. Als iemand moet weten dat je steeds maar weer opnieuw een kans kan krijgen dan is hij het.

26 januari 2021 om 14:51

Die hebben als trainers toch nog best wel wat gepresteerd in hun carrière? De Mos heeft grote prijzen gepakt met KV Mechelen geloof ik en Stevens met Schalke

26 januari 2021 om 15:03

Huub Stevens is een hele goesde trainer maar wel een trainer in ruste. Hij is nog even uit pensioen gekomen voor zijn grote liefde Schalke 04 waar hij erg succesvol is geweest maar hij gaat dat zeker niet doen voor een club waar hij helemaal niets mee heeft. Aad de Mos is een en al gebakken lucht die alleen bij KV Mechelen een keer omhoog is gevallen en verder overal op straat gezet is.

26 januari 2021 om 17:32

Aad de Mos heeft met KV Mechelen en Anderlecht een Europacupfinale gehaald, dat hebben nog niet zoveel analisten hem nagedaan. Met Mechelen won hij de EC2 van Ajax en vervolgens de Supercup van Psv. Met Anderlecht verloor hij een EC2-finale van Sampdoria met Vialli, Mancini en Toninho Cerezo.

Zou wel een mooie combinatie kunnen zijn tussen Van Bommel en Willem 2, alleen op dit moment in stappen kan inderdaad een hele pijnlijke bijwerking hebben voor van Bommel mocht het hem niet lukken om Willem 2 er in te houden..
Anderzijds kan je ook zeggen dat als het hem wel lukt zijn carriere een enorme boost kan krijgen.

Waarom blijven ze dat toch roepen altijd als een avontuur als trainer een paar keer mislukt. Dan is het klaar? Is het bijv ook klaar voor Mourinho die al tig keer is ontslagen? Kom op zeg. Trainers vinden altijd wel weer een werkgever.

26 januari 2021 om 14:11

Dit is wel een hele slechte vergelijking, als je de UCL met Porto wint dan vind je daarna inderdaad altijd een baan, dat lijkt me logisch. Zeker als je tussendoor nog een treble en verschillende kampioenschappen wint. Dat is toch wel iets anders dan een trainer die bij PSV ontslagen wordt, dan een stap terug zou doen en weer zou falen. Waar moet Van Bommel dan nog heen? FC Oss?

26 januari 2021 om 14:54

Juist Aadje Afkoopsom zou inderdaad beter moeten weten.

26 januari 2021 om 16:42

Mourinho zit natuurlijk wel even in een hele andere situatie dan Van Bommel. Sorry, maar dat is echt een heel slecht voorbeeld. Van Bommel zit nu in een situatie waar clubs zijn naam al snel op een lijstje zetten als ze een trainer zoeken. Als hij Willem II erin houdt zal dat niet bijster veel met z'n carriere doen, als hij met ze degradeert denken clubs ook wel twee keer na voor ze 'm polsen. Er zitten gewoon niet echt veel voordelen aan voor Van Bommel. Dan kun je nog beter ergens als assistent gaan werken.

Ik denk ook niet dat het voor van Bommel verstandig is om in een lopend seizoen in te stappen bij Willem II. Misschien dat ze hem aan het peilen zijn voor volgend seizoen.
En nu als tussenpaus een ervaren trainer nemen die hun in de eredivisie houd

Aad heeft in zijn leven ook de nodige clubs gehad, dus na twee misstappen zal het niet direct over zijn met zijn loopbaan.

26 januari 2021 om 17:38

Maar Aad was altijd wel flamboyant, vermakelijk en onderhoudend. Zulke kleurrijke trainers zijn echt iets uit de jaren 80. Van Bommel lijkt me een zure, achterbakse vent.

Dit moet Van Bommel ook niet doen. Die moet nu gewoon wachten tot er een stabiele club voorbij komt. Als je nu bij Willem II in zou stappen, kom je ten eerste direct onder hoogspanning te staan, je hebt een ploeg ter beschikking waar zelfvertrouwen momenteel niet bijster hoog ligt, waar je midden in een seizoen instapt en waar de baten niet opwegen tegen de 'kosten'. Nu zit Van Bommel nog in een situatie dat hij telkens op de lijstjes staat als een club een nieuwe coach zoekt. Met een degradatie van Willem II daarbij op zullen clubs ook veel sneller geneigd zijn 'm over te slaan.

Met kroonprinsen van het trainersgilde, bij wie de roem hen reeds ver vooruit gesneld is, loopt het zelden goed af. Haal je Van Bommel, dan haal je ook het hele circus erom heen binnen. Veel gewichtigdoenerij, weinig prestaties. Net als met zijn vriendje Hofland bij Fortuna, ook zogenaamd “een grote naam”.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. HeerkensVerdediger60
D. KöhnVerdediger60
U. JenssenVerdediger60
D. SaddikiMiddenvelder61
G. SağlamMiddenvelder61
M. KöhlertAanvaller61
C. NunnelyAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

Nederland
3 fans
Coach, 66 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren