Zakaria Bakkali aangeboden in Eredivisie: ‘Maar alleen als hij niks kost’

Dinsdag, 26 januari 2021 om 10:48 • Laatste update: 11:24

Zakaria Bakkali is door zijn zaakwaarnemer aangeboden bij Sparta Rotterdam, zo bevestigt technisch directeur Henk van Stee tegenover het Algemeen Dagblad. De Belgische krant Le Soir meldde dinsdagochtend dat de 25-jarige vleugelaanvaller van Anderlecht ‘op het punt stond’ om op huurbasis de overstap naar Rotterdam te maken. Zover lijkt het voorlopig nog niet te zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Zakaria Bakkali een aanwinst voor Sparta?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door dentennisser)

Wat is hij ver gezakt zeg. Ik dacht oprecht dat hij de internationale top zou halen toen hij op z'n zeventiende een hattrick maakte tegen Nec. Ben benieuwd hoe hij het nu zou doen in de Eredivisie. Lijkt me een leuke deal voor Sparta

26 januari 2021 om 11:18

Heb je niet zoveel aan, deze jongen heeft overal gefaald sinds hij weg ging bij Eindhoven.
Zulke toptalenten missen net dat stukje begeielding!

26 januari 2021 om 11:33

Waarom zou het aan gebrek aan begeleiding liggen en niet aan hem zelf?

26 januari 2021 om 11:40

Die jongen heeft anders zelf die begeleiding afgewezen en ging volstrekt zijn eigen gang.

26 januari 2021 om 12:09

Ja als blaagje wilde meneer al niet bijtekenen bij Psv. Wat een hoogmoed waanzin had dit knaapje. Alleen vanwege zijn verrotte mentaliteit kon het al niks worden. En zoals door een ieder verwacht, werd het niets. Past in hetzelfde rijtje als Kishna bijvoorbeeld. PSV gaf hem alle vertrouwen, maar dat was blijkbaar niet genoeg

26 januari 2021 om 12:13

Ik denk dat Bakkali's probleem juist was dat hij teveel "begeleiding" kreeg. Op den duur had hij ongeveer wekelijks een nieuwe zaakwaarnemer, plus een rits familieleden die zich overal mee bemoeiden.

26 januari 2021 om 12:31

Bakalli vergelijken met Kishna? Volgens mij was dat geen gigantisch moeilijke jongen en logisch dat hij voor het geld ging gezien zijn knie.

26 januari 2021 om 12:35

Mooi Prem dat jij het zo goed weet. Labyad heeft na jaren van stlstaan ook zichzelf best goed erpakt en Tannane maakt Vitesse (bijna) kampioen... dus beetje voorbarig om hem al af te schrijven. Voor Sparta, zeker gratis een buitenkansje, voor Bakkali zn laastte kans in een fijna competitie met een trainer die gewoon lekker duidelijk is. Lijkt me top voor m.

26 januari 2021 om 13:13

'alleen vanwege zijn verrotte mentaliteit kon het al niks worden. En zoals door een ieder verwacht, werd het niets. Past in hetzelfde rijtje als Kishna bijvoorbeeld.'

In hoeverre kun je Ricardo Kishna met hem vergelijken? Ik ben echt benieuwd waar je exact op doelt, want Ricardo had geen last van hoogmoed waanzin en al helemaal geen verrotte mentaliteit.

26 januari 2021 om 13:13

@ackaka Edit @apocalyps: denk dat dit hieronder ook jouw vraag wel beantwoordt. Hoe kom je erbij dat Kishna geen moeilijk mannetje was? Meneer vond dat hij beter was dan zijn medespelers en eiste een basisplaats. Had het in zijn eerste interview al over Real Madrid. Een eigen dunk van heb ik jou daar. Met zijn shirt smijten omdat meneer niet tevreden is, nou ik vind het dus wel een moeilijk mannetje. En als die knie werkelijk zo beroerd was, dan had Lazio hem vast niet in huis gehaald. Zowel Bakalli en Kishna hadden in mijn ogen hetzelfde probleem. Dachten beide dat ze al gearriveerde spelers waren, terwijl ze nog niets hadden gepresteerd. En waar staan ze nu?

26 januari 2021 om 13:18

@hansje

Hoe heet die ene Marokkaanse speler van Twente die toen ook naar Spanje was gegaan, was toen ook nog maar 18-20 jaar. Elke keer hetzelfde verhaaltje.

Uiteindelijk denk ik toch dat ze het nooit hadden gehaald, ook al waren ze gebleven. Jong, nog redelijk snel, alles op intuitie maar vanaf dat de andere ploeg een scouting rapport heeft opgesteld worden ze klem gezet en zijn ze niet goed en slim genoeg om de volgende stap te zetten.

26 januari 2021 om 13:37

@medellin
Ik weet het werkelijk niet meer

26 januari 2021 om 13:41

Ould Chikh bedoel je denk ik? Dat was echt een waanzinnig talent in de jeugd, ik dacht echt dat hij de toekomst van het nederlands elftal was destijds.

26 januari 2021 om 14:20

@hansje, Misschien niet makkelijk, maar vond hem niet enorm lastig vergeleken met bijv een bakkali. Wat is er raar om te zeggen dat je over een paar jaar naar real wil? Ambitie is prima toch. Qua basisplek eisen klopt (als het waar is). Kishna ontkende het dus lastig te zeggen. Als ajacied weet je wss ook wel dat er sowieso al twijfels waren of hij het profvoetbal ging halen vanwege zijn knieen en blessureverleden. Voor lazio een prima gok, maar snap kishna wel. Ik zeg niet dat hij het had gehaald, maar blessures maakte het voor hem sowieso al onmogelijk. Of hij nou was gebleven of niet.

26 januari 2021 om 14:42

Prem93
"zulke toptalenten missen net dat stukje begeielding!"
Heb je deze soap rond Bakkali destijds niet gevolgd?
De kern hier was nou juist niet een gebrek aan belegeleiding, maar een overvloed daarvan. Deze speler is al vanaf zijn twaalfde jaar bij PSV en letterlijk als supertalent gepamperd en in de watten gelegd. Deze jongen dacht op zijn 17e al dat de hele wereld aan zijn voeten lag en voelde zich te gfroot voor coaching of wat dan ook. En toen PSV zijn contract wilde verlengen heeft hij eerst PSV meer dan een jaar aan het lijntje gehouden, steeds nieuwe en aanvullende eisen gesteld, vijf keer van zaakwaarnemer gewisseld en uiteindelijk alle contractvoorstellen geweigerd inclusief een overgang naar een andere club.
Leg mij nou eens uit dan hoe PSV deze jongen volgens jou dan beter had moeten 'begeleiden'?

26 januari 2021 om 20:28

@ackaka Hij zei dit in het interview na zijn debuut in Ajax 1. Ik vind dat toch een zeldzame vorm van zelf overschatting. Niks mis mee hoor met ambities. Maar het ergerde me toen meteen al. Vond hem meteen al naast zijn schoenen lopen. Tja en of hij meer of minder moeilijk deed dan Abakaliki, geen idee hoor. Maar qua karakter gewoon een naar ventje. Toen hij destijds zijn shirt weg smeet, ging hij wat mij betreft echt of de schreef. Dit doe je niet ook niet naar je team genoten toe Edit: ik zie nu dat mijn spellingscontrole iets moois van de naam Bakkali heeft gemaakt

26 januari 2021 om 11:20

Hij had ook echt een gouden toekomst leek het. Zit puur mentaal in zn hoofd. Ondertussen is de man wel gewoon dikke miljonair geworden met de contracten in Valencia en Brussel. Gozer kwam met overgewicht aan bij Anderlecht en is nooit meer fit geworden, laat staan dat hij ook maar iets betekend heeft voor de club. Ook voor een Sparta gaat hij het echt nog niet goed doen. Bakkali heeft sinds zijn vertrek bij PSV in 2015 maar liefst 4 doelpunten gemaakt in toch nog 81 wedstrijden. Sparta heeft een leuke groep. Dit moet je echt niet willen

26 januari 2021 om 11:27

Dat zijn wel bizar slechte statistieken inderdaad. Toch ben ik stiekem wel een beetje benieuwd, maar dat zal ook komen omdat ik hem de afgelopen jaren totaal niet heb gevolgd. Ben daarnaast ook geen Sparta supporter

26 januari 2021 om 11:21

Hij stond bekend als een groter talent dan Depay in de jeugd.

26 januari 2021 om 12:11

Wel een heel bizar verhaal, inderdaad. In zijn tweede competitiewedstrijd ooit maakte hij drie goals. Inmiddels zijn we 7,5 jaar verder en in al die tijd heeft hij maar vier keer gescoord.

26 januari 2021 om 12:37

Wow dat zijn echt bizar slechte cijfers.. Ik denk dat hij helemaal niks toevoegt aan welke club dan ook in de Eredivisie.

Komt al lang niet meer in het stuk voor... Snap niet waarom wij hem voor niets zouden laten gaan als we ook z'n loonmoeten doorbetalen. Had er eerst goede hoop in maar zakkari heeft het nooit laten zien.

26 januari 2021 om 11:09

Heb nooit gesnapt dat Anderlecht deze jongen gecontracteerd heeft en dan al zeker niet voor het hoge loon dat hij klaarblijkelijk verdiend. Een complete miscast maar zo hebben ze er bij Anderlecht de afgelopen jaren wel meer gehad.

26 januari 2021 om 15:45

Ik dacht dat ze zijn loon opgewaardeerd hadden na 'betere'prestaties. Die ik me al niet meer herinner om eerlijk te zijn. Een fout die we vroeger teveel maakten. Een goede periode van één speler belonen met een contract van 2 miljoen. Waarna deze speler minder of niet meer presteert en dan niet meer wegwil door z' n enorme loon. Dan kan je de speler ook niks verwijten. Zou net hetzelfde doen maar is gwn dom. Voorts vind ik het beleid (en het voetbal) de goeie kant opgaan. Peter Verbeke (sportief directeur) doet het wat mij betreft voortreffelijk.

Wanneer Fraser hem in toom kan houden, en hij ''fit'' is, kan Sparta hier best een goede aan hebben. Mocht één van de 2 niet het geval zijn, moet Sparta hier niet aan willen beginnen. Hij wordt dan al heel snel een stoorzender binnen de groep en zeker gezien de stand heeft Sparta daar nu helemaal niks aan.

26 januari 2021 om 11:42

Als dit een recente foto is dan is die verre van fit. Was altijd al wat stevig en daarnaast is het een lastige jongen gebleken.

Sparta draait nu goed en Fraser heeft het op de rit dus waarom zou je dan een mogelijke onrustfactor in je elftal halen.

26 januari 2021 om 17:13

Zelfs als hij 'm in toom kan houden en hij fit is, kun je je afvragen of hij echt veel aan Sparta gaat toevoegen. Nu kan Sparta de gok overigens wel wagen als hij betaalbaar blijkt. Die staan gewoon keurig op plaats 10 en blijven bijna geheel zeker buiten degradatievoetbal. Ik vraag me alleen af of je dit moet willen. Sparta heeft het gewoon goed aan het lopen, dus waarom zou je dan nu geld spenderen aan een onzekere factor?

Ben benieuwd wat hij nog kan brengen. Zou voor Sparta/eredivisie leuk zijn als dit een gevalletje tannane zou worden. Toch vooral jammer om te zien dat alleen Memphis nog redelijk niveau aantikt. Had altijd beetje het gevoel dat Labyad opgevolgd werd door Memphis. Memphis later weer door Bakkali. Toch te snel naar het buitenland gegaan destijds.

Ik zou hier niet aan beginnen als Sparta zijnde, hij is veel te traag. Bij de oefenwedstrijd van Anderlecht tegen Ajax in het Olympisch Stadion was hij echt om te huilen.

Moest en zou PSV verlaten.. om uiteindelijk bij (met alle respect) Sparta neer te strijken.. duidelijke verkeerde keuzes gemaakt.

Alsjeblieft zeg hier moet je nooit aan beginnen krijg je gratis zijn gezeur en trekjes erbij en je hele kleedkamer gaat zich eraan ergeren. Met zijn talent zal ie er heus in paar in schieten en dan zit je weer met een over het paard getild kind als Sparta zijnde, gewoon niet doen.Dacht in 2013 oprecht dat dit de next big thing zou worden , mentaliteit... dat word zo onderschat he.Je kan alle talent hebben als je niet wil dan houd het op.

Echt kansloos dit. Hij had een mooie toekomst voor zich ALS hij maar geduldig bleef en zich verder bleef ontwikkelen in de eredivisie, maar meneer koos een ander pad met veel onzekerheid en natuurlijk veel poen voor een jongetje van 18. We kunnen er nu wel vanuit gaan dat statistisch gezien veel van die "gevalletjes" 9 van de 10 keer terugkomen met de staart tussen de benen en dan aan slag gaan bij veel mindere club dan waar zij opgeleid zijn.

26 januari 2021 om 13:20

Inderdaad. Je hoort regelmatig weer zo'n naam voorbij komen die vroeger als toptalent werd beschouwd. Het is veel beter (zowel voor de speler als voor de competetie) als ze gewoon tot hun 22e in de Eredivise blijven voetballen. Bergwijn is daar een mooi voorbeeld van.

Hier heeft Sparta niets aan imo. Zal maanden duren voor hij weer wedstrijdfit is en dan is het seizoen voorbij. Als het nou helemaal voor niks is, zou je de gok kunnen nemen. Anders zou ik er op huurbasis niet aan beginnen als ik Sparta was.

@kramer145 Het maken van verkeerde keuzes suggereert dat het feit dat hij na PSV overal mislukte aan die clubs heeft gelegen. Ik denk dat Bakkali hetzelfde probleem heeft gehad als Aisatti., een mentaal probleem. Sommige jonge gastenkunnen niet omgaan met de weelde van het voetbalster zijn. Het omgaan met die status, het plotseling hebben van veel geld, wellicht verkeerde begeleiding, het kan er allemaal toe leiden dat spelers niet waarmaken wat ze beloven. Ik denk dat Bakkali daar hetzelfde probleem is tegen gekomen dan Aisatti. .

26 januari 2021 om 11:54

Net zoals Tannane, El Hamdaoui, Mokhtar, Bouy en weet ik veel hoeveel gasten die nog eerder afvallen. Doen ze zichzelf aan maar toch jammer zoiets

26 januari 2021 om 12:28

Volgens mij heeft Mokhtar overal zijn best gedaan, maar had hij niet het absolute talent. Bij Zwolle deed hij het op een gegeven moment wel aardig. Voor de rest heb je wel gelijk.

26 januari 2021 om 14:47

Gj7300
Ja, precies en net als Ton Blanker, Mario Been, Andy van der Meijde, en weet ik nog hoeveel gasten die allemeel nooit hun potentieel hebben weten te realiseren.

7 jaar geleden versloeg PSV Zulte Waregem met fris aanvallend combinatiespel in de voorronde van de CL. Bakkali ongrijpbaar en de uitblinker. Vandaag aangeboden bij Sparta, waarvan 50% op dit forum denkt dat hij geen toegevoegde waarde is en Sparta zelf hem alleen wil hebben als hij geen stuiver kost. Toch een mooi cadeau voor je 25e verjaardag (gefeliciteerd btw).

Als tiener vlotjes gekozen voor het grote geld, terwijl hij op de lange termijn niet alleen meer had kunnen verdienen, maar ook een mooie carrière in de Europese (sub)top had kunnen hebben. Hem valt niet veel kwalijk te nemen maar zijn zaakwaarnemer had hem hier best voor mogen behoeden.

26 januari 2021 om 14:52

Jaimy87
"hem valt niet veel kwalijk te nemen maar zijn zaakwaarnemer had hem hier best voor mogen behoeden."
Welke zaakwaarnemer precies bedoel je? Bakkali heeft er vier versleten in zijn PSV periode.
Hem valt alles kwalijk te nemen. Dit is echt niet iemand die een prooi van een rucksichtloze zaakwaarnemer is geworden. Kees Ploegsma Jr. (een van die vier agenten) heeft hem wel degelijk geadviseerd in te gaan op de laatste contractaabieding van Psv. En Bakkali had ook al zijn mondeling akkoord aan PSV gegeven. Maar daarop zette hij Ploegsma Jr. weer aan de kant, kwam met aanvullende eisen en weigerde alsnog te tekenen. Ligt dat danaan Ploegsma of een van die andere zaakwaarnemers of aan die jongen zelf?

26 januari 2021 om 15:12

Ik wist niet wat ik zag die avond; had serieus het gevoel dat PSV een nieuwe Messi in huis had, die ondanks buitenlandse interesse in de voorgaande jaren gelukkig in Eindhoven was gebleven, waar hij tot Romario-achtige grootte kon uitgroeiende de komende jaren. Een klein, maar bizar sterk lijf, grote snelheid, hard schot en bovenal een fantastische dribbel. Ik weet 100 procent zeker dat die jongen met gewoon drie jaar Eredivisie en de juiste persoonlijke begeleiding (lees: een zaakwaarnemer en een familie die wél het beste met hem voor hebben en niet alleen maar in euro's denken) de obsessie van elke technisch directeur bij elke mondiale topclub zou zijn geweest. Doodzonde dan zo'n jongen zich dan corpulent, mislukt en met een koffer vol spijt op zijn 25e moet melden bij Sparta om zich op huurbasis een kans in het elftal van Henk Fraeser te knokken. Zonder dat ik daar trouwens een greintje medelijden mee hebt. Eigen schuld, hoogmoed voor de val en het loon van een ondankbare hond.

Ik zocht even de cijfers op, 115 wedstrijden 11 doelpunten. Bizar als je kijkt hoe groot talent hij was.

Haha, verkeerde club. Je moet natuurlijk bij ADO zijn. Die pikken iedereen op

26 januari 2021 om 15:13

Ja, dat lijkt wel het veteranentehuis Bronbeek van de het profvoetbal onderhand. Dat ADO Bakkali gemist heeft zeg!

Als je het op een rijtje zet: van PSV naar Valencia naar Anderlecht, dan lijkt het best een aardige carriere haha. Maar totaal geflopt, zonde van zoveel talent.

Ik dacht destijds oprecht dat hij bij een Europese topclub of in ieder geval subtopper terecht zou komen. Hij had heel veel talent, maar in Eindhoven bleek al dat de mentaliteit een ander verhaal was. Zonde.

Tja, waarom zou je die gok ook willen wagen? Die jongen heeft 7,5 jaar geleden drie goede wedstrijden gespeeld en sindsdien werkelijk helemaal niets meer gepresteerd.

En als nu (met alle respect) zelfs Sparta al zegt "doe maar gratis, anders hoeft het niet", dan moet je als voormalig toptalent misschien toch maar eens gaan overwegen of je niet moet gaan zeggen "voetballerij, het was leuk, bedankt voor alle centjes, maak ik ga er vandoor voordat dit al te pijnlijk wordt. "

26 januari 2021 om 20:01

Kan gerust mee met de kleintjes in Nederland of Belgie of tweede klasse. Hij zal er gewoon rekening mee moeten houden dat hij een middelmatige speler is en dus ook niet in de eerste plaats aan de centen moet denken zoals ie vroeger deed. Had beter voorzichtig stappen gezet bij PSV i.p.v. te beginnen vliegen.

Je kan roepen dat z'n begeleiding niet goed genoeg was, maar voor de top heb je meer nodig dan alleen voetbaltalent. Je moet stevig in je schoenen staan en een sterke persoonlijkheid hebben. Dat mist deze jongen. Ongetwijfeld is het andermans schuld en is het hem allemaal overkomen. Dat zie je vaak bij jongens die het niet redden.

Pffft Zakaria Bakkali. Zelden zo'n goeie voetballer gezien bij PSV, de kleine belgische Messi maar dankzij zijn mentaliteit compleet afgezakt. Vraag me af of hij er nog wat van kan. Zie hem graag bij Sparta, ben benieuwd.

Had deze jongen de mentaliteit van Wout Weghorst, dan had-ie al een paar gouden ballen onderhand.

Veruit slechtste speler in België en de dikste in 1e klasse ook!
Hopeloos dat dikkerdje. De vent die hem dat contract van 1,7 miljoen euro bruto per jaar heeft gegeven zit nu ergens in een psychiatrische instelling met een dwangbuis aan 😆

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller249
M. HeylenVerdediger230
M. PintoVerdediger220
A. AuassarMiddenvelder220
A. HarrouiMiddenvelder225
D. AbelsVerdediger211
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

België
162 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren