Kritische Kenneth Perez kan oren niet geloven: ‘Is hij maar dertig jaar?’

Dinsdag, 26 januari 2021 om 08:46Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:10

Kenneth Perez is benieuwd of de samenwerking tussen Luciano Narsingh en FC Twente een succes gaat worden. De aanvaller maakte afgelopen vrijdag op huurbasis de overstap van Feyenoord naar Enschede en dat betekent vrijwel zeker een definitief afscheid van de Rotterdammers, daar zijn verbintenis ten einde loopt. De overgang van Narsingh naar De Grolsch Veste kwam in het programma Voetbalpraat van ESPN ter sprake.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door vegitosan)

Toch denk ik dat Narsingh een prima aanwinst is voor Twente, Twente speelt leuk en aanvallend en heeft op de vleugels mensen nodig na de blessure van Cerny.

Natuurlijk komt Narsingh momenteel te kort voor Feyenoord maar dat wilt niet betekenen dat deze jongen helemaal niet meer kan voetballen..
Hij is nog altijd razendsnel en kan zomaar goed gaan werken in de combinatie met Danilo en Menig.

26 januari 2021 om 09:38

Hij kan helemaal niet voetballen.
Kwam bij Feyenoord nooit een man voorbij, kon nooit een bal vasthouden , en als ie een x ergens in de buurt van de goal schoot dan ging dat per ongeluk.
Hij mistte gigantische kansen die zelfs Immers had gemaakt.

26 januari 2021 om 09:59

Het is idd geen goede voetballer maar dan helpt het ook niet dat als hij bij Feyenoord mocht mee doen dat hij als spits stond of linksbuiten.. Het enige wat hij kan is op rechts, rennen en voorgeven

26 januari 2021 om 10:40

Hard rennen moet je overal kunnen doen , rechtsbuiten , linksbuiten of spits.
Hard rennen was het enige wat hij kon , en dat kan hij niet meer...dus hij kan niks meer.
Ofja...miss wel hard rennen maar hij is niet meer exceptioneel snel.

26 januari 2021 om 12:04

Grote kansen missen? Dat valt statistisch gezien alles mee. Een expected goal ratio van 1,47 en hij maakte 1 goal. Beiden geen hoge aantallen, maar structureel grote kansen missend kun je het moeilijk noemen.
Ik ben het verder met je eens dat hij niet heeft gebracht waarvoor hij gehaald is. Ik wil wel de kanttekening plaatsen dat hij nooit gebruikt is op de enige plek waar hij wat kan. Rechtsbuiten. Leuk hoor, dat je op links ook hard kunt rennen, maar als je telkens terug moet kappen omdat je stijf rechts bent ben je je voorsprong alweer kwijt. Hij is destijds gehaald om op rechts te spelen zodat Berghuis naar 10 kon. Dat was de wens van Stam. Vreemde keuze om je best renderende speler op een andere positie neer te zetten als je het mij vraagt.

26 januari 2021 om 13:15

Narsingh heeft gigantische kansen gemist die moeilijker te missen waren dan te maken. Had 1x een mooi schot op de lat vanaf randje 16 , maar dat ging per ongeluk.
De keren dat hij op rechtsbuiten speelde kapte hij ook telkens naar binnen en dan een passje breed/terug.
En onder Stam toen hij als spits moest spelen en vaak de diepte in werd gestuurd , waarin hij dus in zijn kracht gebruikt werd , kon hij zich ook niet profileren.
Het maakt niet uit hoe je hem gebruikt , hij kan er niet zo veel van.
Hij is zijn belangrijkste kracht verloren , namelijk zijn exceptionele snelheid.

26 januari 2021 om 13:51

Je kunt wel aangeven dat hij grote kansen gemist heeft, maar dan ben ik erg benieuwd naar enkele voorbeelden want de cijfers vertellen echt een ander verhaal. Ze zijn niet positief, maar met een expg van 1,47 kom je niet snel aan structureel grote kansen missen.
Onder Stam speelde hij 3x als spits, waarvan 2 wedstrijden tegen teams waar geen ruimte te vinden is voor een diepgaande spits (hij is om te beginnen al geen spits), dat hij die ruimte niet weet te benutten kun je hem ook moeilijk kwalijk nemen. Hetzelfde als een Linssen die als spits zijnde de ruimte zoekt tegen een teruggetrokken Emmen. Die ga je ook niet vinden.

26 januari 2021 om 14:20

Ik kan me niet herinneren tegen welke tegenstanders maar ik kan me zeker 4 grote kansen herinneren die hij heeft gemist, waarvan 2 vorig seizoen.
Dit seizoen een grote kans op de lat geschoten , die was moeilijker te missen dan te raken.
Vorig seizoen mocht ie invallen als spits , werd ie in de laatste minuten 1op1 gezet , gemist...
Het is niet dat hij veel kansen krijgt maar als ie ze krijgt dan juich ik pas als de bal in het net zit.
Normaal spring je al van je stoel als er een 1op1 situatie ontstaat , maar bij Narsingh acht ik de kans groter dat ie mist dan dat ie scoort.
''structureel'' is moeilijk te meten aangezien hij niet vaak in de positie komt om te scoren.

26 januari 2021 om 10:57

Zelfs in zijn beste periode was Narsingh een speler die veel ruimte voor zich moest hebben om uit de verf te kunnen komen en paste perfect in de speelwijze die PSV hanteerde, reactievoetbal. Is een speler die voor een moderne back makkelijk af te stoppen is en ben bang dat hij ook niet bij Twente zal gaan slagen, te voorspelbaar.

26 januari 2021 om 11:53

Maar Janta, zelfs als PSV reactievoetbal speelde.. bij Twente krijgt hij meer ruimte, want ongeacht dat strijdplan van PSV destijds ging het meerendeel van de clubs niet vol in de aanval tegen hen. En waarom is hij voor 'een moderne back' makkelijk af te stoppen? Moderne backs komen op, dat biedt Narsingh juist ruimte

26 januari 2021 om 12:18

Hij is waardeloos in de kleine ruimte en ook Twente krijgt nu te maken met compact spelende ploegen en dan heb je aan Narsingh helemaal niets.

Als je zo snel bent als Narsingh was dan is het logisch dat je bepaalde kwaliteiten ontwikkeld als diepte maken, voorzet geven en op snelheid een man uitspelen. In zijn tijd bij Heerenveen (en begin bij PSV) had hij wel het overzicht en juist veel rendement. Eeuwig zonde dat hij zijn echte snelheid kwijt is. Daardoor is er niks van zijn kwaliteiten overgebleven.

Bizar dat ie gewoon 19 interlands heeft gespeeld. Van die snelle gastjes lijken op jonge leeftijd altijd heel wat. Walcott is ook zo'n verhaal, die was op zn 16e de nieuwe Messi op z'n 17e toch altijd wel de nieuwe Robben, maar op z'n 25e toch gewoon Romano Denneboom.

26 januari 2021 om 09:00

Mensen vergeten zo snel. Net als met Strootman. Beide een zware blessure, maar daarvoor prima spelers. Narsingh heeft ook zeker goede interlands gespeeld hoor, had toen gewoon het niveau om bij de selectie te zitten. Ik meen me een wedstrijd tegen Turkije te herinneren?

26 januari 2021 om 09:29

Walcott heeft daadwerkelijk wel goede wedstrijden gespeeld. Bijvoorbeeld tegen een van de beste Barcelona's ooit in de CL. Hij had daadwerkelijk wel potentie. Een renpaard met potentie, maar nog altijd 10 miljoen klasses beter dan Narsingh. Ik weet dat je die vergelijking niet wil maken, maar hij heeft daadwerkelijk wel wat toegevoegd aan Arsenal, weliswaar sporadisch helaas. Ik zie Narsingh dat alleen bij een counter doen, heel zeldzaam.

26 januari 2021 om 12:29

Precies zijn statistieken liegen er ook niet om bij Arsenal 382 wedstrijden 108 goals en 42 assist prima statistieken voor een buitenspeler die met extreem veel blessures te maken had

26 januari 2021 om 09:59

Wallcot vergelijken met Denneboom vindt ik niet helemaal terecht, maar ik begrijp wat je bedoeld. Narsingh heeft ruimte nodig achter de verdediging, dus in bepaalde wedstrijden heeft Twente er ook helemaal niets aan. Ik denk ook niet dat hij snel een basisplaats af gaat dwingen, of er moeten bepaalde afspraken zijn gemaakt met Feyenoord over minuten maken.

26 januari 2021 om 10:58

Toch was die aanval met Narsingh, Dost en Assaidi een lust voor het oog bij Heerenveen.

26 januari 2021 om 12:04

Denneboom deed het bij Harkemase Boys toch niet onaardig. Hij deed het daar beter dan Walcott die daar niet eens minuten mocht maken.Edit: autocorrect

In de afgelopen wedstrijd tegen was het niets, al was hij niet de enige. Waarschijnlijk komt Narsingh alleen van pas als de tegenstander wel een stukje van eigen doel durft te spelen en heb je weinig aan hem tegen een tegenstander als VVV die een muur bouwt in de eigen 16.

26 januari 2021 om 09:40

Raak er maar aan gewend. Ik persoonlijk kan nog steeds niet accepteren dat zo'n slechte speler het shirt van Feyenoord heeft mogen dragen, minuten ''pikt'' van jeugdspelers die beter zijn (azarkan), en fxcking 1.4mln (?) op jaarbasis verdiend.

26 januari 2021 om 09:51

Vrij makkelijk gezegd dat hij die 1.4 miljoen niet verdient, maar dat bedrag is wel marktconform voor een transfervrije speler van zijn kwaliteiten. Een speler die bij Feyenoord structureel verkeerd gebruikt werd (door een tekort aan spitsen en verkeerd systeem). Kwaliteit heeft nooit bij techniek gelegen, hem daar nu op beoordelen is niet eerlijk. Gewoon niet opstellen als je speelt tegen een club die op de 16 staat. Dat gebeurt dan wel vaak hier in Nederland, maar dan moet je hem als club gewoon niet halen

26 januari 2021 om 09:54

Haha je kunt ook overdrijven. Uiteindelijk is het gewoon een speler die het heel goed gedaan heeft bij Heerenveen, redelijk goed bij PSV en gewoon 19 interlands achter zijn naam heeft staan. Feyenoord heeft spelers (gehad) met een slechter CV.

26 januari 2021 om 10:33

Mjanssen , marktconform voor een speler van zijn kwaliteiten zou 150.000 zijn.
Hard rennen moet je overal kunnen , linksbuiten , rechtsbuiten of spits... Dat kan hij niet meer, en dat is mn punt die ik hierboven aangeef, als hij niet meer hard kan rennen dan kan hij niks.
Techniek heeft ie uberhaupt nooit gehad dus laten we het daar maar niet over hebben.
Wel ben ik het met je eens dat hij niet altijd optimaal gebruikt is inderdaad, met name dat hij niet gebruikt moet worden tegen clubs die inzakken.
En al helemaal met je eens dat we hem gewoon niet moesten halen.

26 januari 2021 om 10:38

Ruiz , heeft niks meer laten zien na Psv, en zelfs bij Psv was hij erg wisselvallig.
Bij Heerenveen was hij erg goed idd, maar hoe lang geleden is dat? 8-10 jaar?
Daar kunnen we toch niet op teren.
Interlands zegt niet zo veel , Nelom heeft ook 2 interlands op zn naam staan.
We hebben idd spelers gehad met een slechtere cv , maar destijds zaten we ook in een diepe put dan is het logisch dat je spelers hebt van dat kaliber.
Ik zou me niet zo ergeren als nu als Narsingh in het elftal van toen had gespeeld , dat was namelijk gewoon ons niveau.

Ik snap het punt wat Perez wil maken wel, en had zelf ook meer verwacht van Narsingh. Maar Perez moet altijd zo overdreven verbaasd reageren op zulke feitjes net als nu met zijn leeftijd. Alsof die er uitziet als een man van 65.

Ik kan niet echt warm worden van de spelers die Twente in de winterstop heeft gehaald. Zowel Abass als Narsingh. Beiden blinde voetballers. Maar ons grootste probleem luistert naar de naam Kik Pierie die al 3 wedstrijden achter elkaar verantwoordelijk is voor tegen doelpunten. Deze valt bij ieder zuchtje wind om.

26 januari 2021 om 10:59

Volledig met je eens, ik wordt er ook niet warm van. Ik ben bang dat de vijver waar Twente uit wil vissen, niet zo heel groot is. Ze willen graag betaalbare spelers, die vaak ook al bekend zijn met de Eredivisie. Wat betreft Pierie, het lijkt bijna alsof er afspraken zijn gemaakt met Ajax om hem standaard in de basis te zetten. Die jongen heeft gewoon niets dat past bij Twente, het is geen echte verdediger in mijn ogen. Hij wint te weinig duels en gaat er vaak als een mietje in, tevens is het voetballende gedeelte van hem ook middelmatig. Dumic en Plegezuelo moeten toch wel het centrale duo vormen lijkt mij.

26 januari 2021 om 13:33

Inderdaad en veel respect wat Streuer heeft binnen gehaald. De door niet Twente fans zo bewier rookte Ted van Leeuwen moet met het schaamrood op de kaken zitten kijken hoe zijn opvolger met een veel kleiner budget vell betere spelers heeft gehaald. En over de clown GGG wil ik het maar helemaal niet hebben. Met betrekking tot Pierie heb ik hetzelfde geschreven voor de wedstrijd tegen VVV op een Twente forum. Vrees het ergste voor donderdag wanneer hij weer wordt opgesteld.

Haha, die Perez duldt echt geen enkele tegenspraak en is een kleine narcist. Narsingh heeft bij PSV twee seizoenen gehad waarin hij gemiddeld iedere 2 wedstrijden met een goal of assist betrokken was bij een goal. Voor een buitenspeler is dat goed. Maar ja, als je als Perez zijnde een seizoen met 8 goals en 22! assists in 34 wedstrijden 'goed' noemt, snap ik wel waarom ieder seizoen met minder goals of assists hoogstens 'wel aardig' is.

Probleem bij spelers als Narsing is dat ze teveel in zichzelf gaan geloven. Bij Heerenveen was het spelletje simpel. Bal langs tegenstander af, er achteraan rennen en of voorzet geven of zelf schieten. Na zijn transfer naar PSV zag je het verschil al. Als er al een keer ruimte lag achter de verdediging, dan was het niet meer bal er langs en er achteraan. Nee dan was het proberen een passeerbeweging te maken. En een mannetje op die manier uitspelen, dat lukt hem dan weer niet. Ik snap dit soort spelers dan ook niet. Als ik zelf zo snel was, zou ik gewoon constant die bal er langs af spelen en rennen. Waarom opeens je speelstijl aanpassen naar iets dat je niet kunt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper240
DaniloAanvaller2413
T. EbuehiVerdediger231
J. BoschMiddenvelder231
G. RoemeratoeMiddenvelder220
Q. MenigAanvaller228
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

163 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 7 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 9 1 0 0
2019/2020 Feyenoord 15 2 0 0
2018/2019 Swansea City U23 2 0 0 0
2018/2019 Swansea City 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Cadeautje Hélène Hendriks bezorgt Heracles geen winst in Twentse derby

De Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting in Erve Asito eindigde in 2-2 en daar schieten beide teams op de ranglijst relatief...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren