Roger Schmidt loopt geïrriteerd weg middenin interview: ‘Stupid question’

Maandag, 25 januari 2021 om 20:44Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:53

Roger Schmidt heeft maandag zijn interview met Veronica Inside niet afgemaakt. De trainer van PSV raakte geïrriteerd na herhaaldelijke vragen over de fitheid van zijn selectie en was van mening dat hij respectloos werd behandeld. Vervolgens liep Schmidt weg voor de camera. "Wil je met me over elke speler gaan praten? Iets meer respect, anders stoppen we met dit interview, oké?", beet hij de interviewer onder meer toe.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door yoda)

Je moet ook niet in gesprek gaan met die clowns van Veronica Inside, krijgen volgens mij de opdracht om het bloed onder de nagels van spelers uit te halen. Ze hebben nu weer wat sensatie te pakken, want Schmidt zal wel weer arrogant o.i.d. genoemd worden... Heb het net teruggekeken maar nadat hij ontkennend antwoord op de vraag of hij Derksen kent, zegt hij ook meteen 'well they do know you and they talk a lot about you', om vervolgens 4 minuten over blessures te praten, gevolg met de vraag 'of hij nog iets anders kan doen'. Bij Gã¶tze kan je misschien zeggen dat hij te snel te veel is gebracht. Maar Gakpo is gewoon pech, terwijl Madueke aan had moeten geven dat hij niet verder kon dan lag hij er misschien maar een week uit. PSV heeft veel pech met blessures en zieken dit jaar, maar ik denk niet per sé dat dat met fitheid te maken heeft.

25 januari 2021 om 20:55

Nu ik heb het interview niet gezien maar zo een gekke dingen worden er toch niet gezegd (op basis van dit artikel)?

25 januari 2021 om 21:02

Heb mijn reactie even aangepast; het interview staat overigens op website van het programma, ga er verder niet naar linken o.i.d., maar als je naar de site staat, staat het op de frontpagina. Je kan over zoveel zaken praten en het interview gaat twee minuten over of hij Veronica Inside/johan Derksen kent en vervolgens vier minuten over blessures, waarbij de verslaggever, in mijn ogen, echt aan het hengelen was naar een gepikeerde reactie of iets dergelijks. Hij kon vragen naar de titelrace, naar de bekerwedstrijd tegen Ajax, naar het spel tegen Rkc, naar opkomende wedstrijden, naar de Europa League, maar bleef maar doorhameren over de fitheid, terwijl een groot aantal blessures niet per sé daar aan te wijten zijn. Edit gaat ook 90 seconden (25 van interview) over de wedstrijd van Emmen, dat was me even ontgaan.

25 januari 2021 om 20:59

Als je constant roept dat je wisselt om fitheid etc, dan is het toch niet raar als daar vragen over worden gesteld als dat dus totaal niet lijkt te werken? Deze man kan totaaaal niet tegen kritiek zeg. Er hoeft maar iets te gebeuren wat hem niet aanstaat en hij is gepikeerd.

25 januari 2021 om 21:06

De interview interpreteert dat de blessures allemaal gaan over fitheid, waarop Schmidt antwoord dat het ook veel door tegenstanders komt (bijvoorbeeld Gakpo). De blessure van Madueke is daarnaast erger geworden, omdat hij zelf aangaf dat hij doorkon, Schmidt gaf aan dat hij zijn spelers vertrouwt daarin. Toch blijft die interviewer doorvragen terwijl er zoveel andere kwesties lopen. Schmidt heeft ook maar 24 uur op een dag, ik kan me best voorstellen dat je geen zin hebt om hetzelfde verhaal 3x te vertellen omdat de interviewer niet gelukkig is met de quote die hij kreeg.

25 januari 2021 om 22:10

Ik dacht dat de blessure van Gakpo door de scheidsrechter kwam? Het is een wisselwerking die momenteel niet de goede kant op gaat tussen de trainer en de media. Beide partijen doen er net zo aan mee

25 januari 2021 om 23:17

Arme naïeve Gerbrands die maar blijft beweren dat hij Schmidt weggekaapt heeft van Inter. Er is gewoon een sterk staaltje blufpoker gespeeld door zijn zaakwaarnemer.

25 januari 2021 om 21:00

Wat er ook gebeurd, het ligt nooit aan Schmidt geloof ik.. Wat vind je zelf eigenlijk van zijn manier van communiceren? Zelf vind ik het nogal hypocriet dat hij om respect vraagt terwijl hij totaal geen respect toont voor een ieder die kritisch is.

25 januari 2021 om 21:12

Normaal vind ik het heel irritant en reageer ik hier niet omdat hetgeen wat ik denk meestal gezegd is en dit geen echokamer moet worden.
Ondanks dat Nijhuis een waardeloze scheidsrechter is, vind ik het ongelooflijk stom dat Schmidt dat soort dingen zegt, want dat gaat de situatie niet verbeteren, zeker aangezien PSV een draak van een wedstrijd speelde, wat meer zelfkennis is op momenten op zijn plek.
Dat gezegd hebbende, dit keer vind ik van niet.
Verslaggever komt hier met een missie en dat is om Schmidt uit de tent te lokken.
Elke vraag die een journalist stelt heeft een doel, dat kan zijn 'hoe gaat het' om een gemoedelijke sfeer op te bouwen of in dit geval 'ken je Johan Derksen' om direct een reactie uit te lokken.
Schmidt kent Derksen niet, direct zegt de verslaggever 'oh hij jou wel en hij praat ook vaak over je', dat zeg je niet zomaar. Ondertussen anderhalve minuut over wedstrijd tegen Emmen gevraagd en direct naar de blessures waarbij hij in 3 minuten, 3x naar dezelfde weg vraagt en vervolgens insinueert dat de grote hoeveelheid blessures bij PSV aan het gebrek aan fitheid ligt, wat niet het geval is. Ik snap 100% dat Schmidt hier wegloopt, Veronica Inside is een bloedzuigerprogramma dat alles doet om relevant te blijven.

25 januari 2021 om 22:13

@Orgineel Grappig hoe deze man neergesabeld wordt, maar we wel met heel Nederland achter Louis van Gaal aan liepen. We overdrijven zo ongelooflijk hier waarbij de clubvoorkeur zwaar mee weegt in de mening. Is toch respectloos hoe een buitenlandse trainer nu wordt behandeld. Overal worden vraagtekens gezet bij zijn werkwijze waar hij helemaal niet te koop mee loopt, maar Derksen en Co het nodig vinden om dat wel te roepen. Het klagen over de intensiteit van de wedstrijden wordt ook door ten Hag en Advocaat gedaan, sterker nog, er zijn nog tig trainers die de voetbal kalender al vol vonden voordat Corona een rol speelde, maar bij Schmidt is het uit den boze. We hebben een schijf op zijn rug geplakt en vinden dat we ongegeneerd mogen blijven schieten. Dat is inderdaad respectloos. Precies zoals good old van Gaal en Advocaat in hun beste dagen continu verkondigde... maar dat waren natuurlijk Hollandse toptrainers.

25 januari 2021 om 23:18

Van Gaal heeft anders ook genoeg kritiek gekregen in de media. We lopen met m weg vanwege zijn uitzonderlijke prestaties met Ajax en oranje.

25 januari 2021 om 23:27

@romarky clubvoorkeur weegt idd zwaar mee in de mening. als het Advocaat of Ten Hag waren geweest die zich structureel zouden gedragen zoals Schmidt dit seizoen doet dan waren die nu volledig afgemaakt door de PSV supporters

26 januari 2021 om 00:05

Romarky, wat een redenatie zeg. Ten eerste krijgt de trainer van Vitesse alleen maar veren in zijn kont en ten tweede krijgt er geen trainer in Nederland zoveel kritiek als Ten Hag. Want buitenom de media en iedereen die niets met Ajax heeft zijn er zelfs supporters van zijn eigen club die hem de schuld geven van zo'n beetje alles wat ze verdrietig maakt in het leven. Schmidt word aangepakt omdat hij het er zelf naar maakt met zijn rare gedrag. Ik geloof best dat het net als Ten Hag een hele fijne vent is maar ze weten het soms zo verschrikkelijk goed te verbergen voor de camera. Klagen over speelschema's, blessures, het veld, weer en een scheidsrechter zijn integriteit in twijfel trekken. Dan mag je best wel eens wat kritische vragen verwachten lijkt me. Maar in plaats van die te pareren doet hij er nog een schepje bovenop. Ik kan me nog goed herinneren dat Bommel ook zo heilig was in Eindhoven. Maar toen hij eenmaal slecht presteerde veranderde vele meningen als sneeuw voor de zon dus ik ben heel benieuwd hoe de gemiddelde PSV supporter hier straks op terug kijkt.

26 januari 2021 om 00:10

Yamiown. Ik snap niet dat je je als trainer zo klein maakt, hij speelt ze alleen maar in de kaart. Ik kan me verder in het meeste wat je zegt wel vinden. Zelf kan ik dat programma nog niet kijken als mijn leven ervan af hangt. Zure boel die aan stemmingmakerij doet en zelden een mening kan herzien, dan is je mening geen drol waard ook toch?

25 januari 2021 om 21:01

Jullie psv-ers doen er echt alles aan om deze nare man te verdedigen. Het ligt altijd aan een ander. Dan is het de scheidsrechter, dan is het de journalist, dan is het de knvb, dan is het de interviewer en dan is het zoals nu weer een praatprogamma. Het is altijd wat. Ik heb het interview gezien en zo gek is het niet wat de interviewer vraagt.

25 januari 2021 om 21:03

Nu ben jij het vooral dylan..

25 januari 2021 om 21:14

Als je het interview hebt gezien en dingen als (geparafraseerd): 'oh je kent Johan Derksen/voetbal Inside niet, ze kennen jou wel en praten ook veel over je' normaal vindt, dan, met alle respect, heb je geen enkel benul over journalistiek.

25 januari 2021 om 21:19

Dit interview alleen maar provocerend bedoeld om te scoren. Veronica Inside doet er alles aan om Derksen zoveel mogelijk munitie te geven. Het blijven doorzeuren over fitheid slaat nergens op als Schmidt zijn redenen al heeft verteld.

25 januari 2021 om 21:30

@andres13 Schmidt doet er zelf alles aan om de pers ammunitie te geven. hij acteert een soort van Mourinho tegen de pers, alleen qua CV is het de kringloopversie van Mourinho

25 januari 2021 om 21:38

@japie Ik zie Schmidt bijna altijd vrolijk en vriendelijk, wat je niet kan zeggen over Mourinho. Dat hij chagrijnig wordt van Nijhuis en een VI-journalist die wil scoren kan ik wel begrijpen.

25 januari 2021 om 21:42

@andres13 Schmidt wordt letterlijk overal chagrijnig van. als ik dit gedrag zie snap ik wel dat er in Duitsland bijna geen club op hem zat te wachten

25 januari 2021 om 21:49

@japie ik weet niet of er een club in Duitsland Schmidt wel of niet aan wou aantrekken. Wat ik wel weet is dat er een aantal mensen zijn die voorgenomen hebben om alleen maar negatief te zijn over Schmidt. Een positief woord kan niet over de lippen komen. Nou ik ben wel blij met Schmidt als trainer. Beter uithangbord dan van Bommel.

25 januari 2021 om 21:54

@andres13 dat vind ik niet. Van Bommel gedroeg zich nog enigszins normaal in de pers. je praat hier over negativiteit maar als er iemand negatief gedrag vertoond is het Schmidt zelf wel. elke vorm van kritiek dat vindt hij "respectloos". waarom ben je dan niet de amateurs gaan trainen ofzo? dit hoort erbij als je in de top wil werken. doe je het goed krijg je alle lof, doe je het niet goed komt er terecht kritiek, iets waar Schmidt totaal niet tegen lijkt te kunnen. op dat moment is hij zijn emoties niet meer de baas

25 januari 2021 om 22:03

@Japie Jij geeft ook elke dag munitie met je negatieve mening en je herhaaldelijke eenzijdige bewoording, dat maakt jou ook een soort van Mourinho. Als ik dat zie snap ik dat velen je niet meer serieus nemen. Zie je hoe makkelijk het is om ongenuanceerd van alles te roepen? Kom met een inhoudelijke mening en niet je stokpaardje van de afgelopen weken. Dat siert je niet. Buiten dit verhaal kan ik je mening normaal gesproken best waarderen!

25 januari 2021 om 22:08

@romarky maar ik heb mijn mening inhoudelijk gegeven. hoe Schmidt de Knvb van allerlei dingen beschuldigde terwijl PSV zelf akkoord ging met die Corona regels vond ik niet kunnen. hoe hij Nijhuis beschuldigde van allerlei dingen om vervolgens opeens te zeggen "ik heb het van horen zeggen" vond ik niet kunnen. om Nijhuis vervolgens de schuld te geven van een blessure van Gakpo, die zelf geblesseerd raakte bij een overtreding op een Spartaan vond ik niet kunnen. een journalist van respectloos gedrag beschuldigen en vervolgens weg lopen terwijl die gewoon een hele normale vraag stelt ivm de fitheid van de selectie van PSV vind ik niet kunnen en zo kan ik nog wel even doorgaan. als het Advocaat of Ten Hag waren die dit gedrag hadden vertoond dan weet ik zeker dat de meeste supporters van PSV er hetzelfde over hadden gedacht als mij, maar omdat hij toevallig bij PSV werkzaam is is dit zogenaamd opeens normaal gedrag

25 januari 2021 om 22:19

Bij welke club is dat niet zo dan? Vorige week heb ik Ten Hag ook nog horen jammeren dat de klacht die de Amsterdammers over het programma tevergeefs was, want het arme Ajax kreeg telkens een dag minder rust dan de tegenstander. Gisteren was dat echter precies andersom en ik had graag even een kritische interview zijn werk willen zien doen om aan Ten Hag te vragen of Ajax ook voordeel ondervond van het feit dat Fortuna donderdag de beker nog had gespeeld.

Neemt niet weg dat ik dat gezeur over speelprogramma's, scheidsrechters, VAR en fitheid inmiddels ook strontzat ben, zowel van journalisten, analisten als trainers, van elk kanaal of elke club. Laat al deze mensen gewoon eens de hand in eigen boezem steken. Zo'n Mike Verweij die in al zijn arrogantie vooraf claimt hoe de buitenspelers van Ajax de backs van Feyenoord volledig kapot zullen spelen... kon er niet verder naast zitten. Of tot hilariteit van zijn tafelgenoten gisteravond: Arno Vermeulen die bloedserieus als argument aanvoert - in zijn steunpleidooi voor Calvin Stengs - dat 'die jongen wel met de wedstrijd bezig is.' Jaaaaa, maak deze man Chef Voetbal bij NOS zeg! En dan wel iedereen in de voetbalwereld de maat nemen!

25 januari 2021 om 22:21

@Japie Het is niet normaal om een trainer elke week over alles af te schieten, deze man werkt anders dan de Nederlandse trainersgilde en in plaats van dat hij het predikt, gaan we hier in Nederland wel even vertellen dat er niets van klopt. Ik zal echt niet zeggen dat Schmidt overal gelijk heeft, ook niet dat hij altijd tactvol handelt, maar ik heb heel veel problemen met het feit dat het allemaal eenzijdig wordt belicht. De Knvb maakt opeens geen fouten, Nijhuis zou dat nooit gedaan hebben en deze journalist is uiterst respectvol. Allemaal kul, maar we schieten wel Schmidt. En dat doe jij ook, bij elke onderwerp over deze trainer ga je los en is er geen inhoudelijke discussie meer of er nog ergens een kern van waarheid is wat hij zegt of begrip voor wat hij doet. Nope, zwart-wit is alles nu gewoon fout. En daar ben ik het dus niet mee eens, maar dan wordt het op clubvoorkeur gegooid.

25 januari 2021 om 22:24

@gomes1psv ik ben het grotendeels met je eens maar Schmidt trekt het wel erg door naar het extreme. die beschuldigd geloof ik om de 5 dagen iemand van iets. hoe ga je ook met iemand de oorlog winnen die constant in een slachtoffer rol kruipt?

25 januari 2021 om 22:30

@romarky ik ga niet op elk onderwerp van Schmidt los. alleen op de onderwerpen waar hij weer eens naar gedrag vertoond naar anderen en helaas vertoond hij dat gedrag bizar vaak. hoe kan je als trainer respect eisen van anderen als je zelf geen respect hebt voor niks en niemand? dit staat ook los van het Nederlandse trainersgilde want ik zie eigenlijk in geen enkele andere competitie een coach die om de 5 dagen iemand vindt die hij weer eens ergens van kan beschuldigen. die Letsch van Vitesse is ook een Duitser die anders is als het Nederlandse trainersgilde maar die man dwingt respect af met zijn gedrag. misschien moet Schmidt eens kritisch naar zichzelf gaan kijken ipv de schuld steeds bij anderen neer te leggen. hij zit er al 6 maanden en het spel lijkt nog steeds nergens op, de spelers zijn steeds niet fit en de resultaten zijn ook niet je van het ondanks een hoop dure versterkingen in de zomer. misschien kan hij daar beter een keer zijn energie in gaan steken

26 januari 2021 om 00:00

Dat kan hij toch op een normale manier aangeven, wat de oorzaak is? Ho even, je wordt geen hoofdtrainer om de rest van je carrière leuke vragen te krijgen. Hoort erbij, je weet dat je soms rot vragen krijgt, maar wees proffesioneel.

Laat ik het zo zeggen. Schmidt maakt zich er niet populairder op ben ik bang. Tijd voor mij om hier even niet meer verder te lezen denk ik haha.

25 januari 2021 om 21:01

Nee joh, onzin. Er is een hele hetze bezig tegen die man, belachelijk. De beste man werd vanaf het begin afgekraakt in dat programma. Alsof ze jaloers waren ofso. De man die Gotze meenam. Maar daarna wel hypocriet respect eisen van hem terwijl ze constant aan zijn poten zaten te zagen. Dat was ook zo met Ihattaren's situatie. En wat bleek, Schmidt hielp hem juist in zijn situatie en alles. Maar in de media maakten ze hem kapot. Niet intrappen, de media is de beste als het gaat om het verdraaien van zaken. Schmidt mag dit vinden en het is zijn goed recht! Vanaf dag 1 dat hij binnenkwam werd hij niet netjes behandeld buiten de Psv omgeving om.

25 januari 2021 om 21:08

Weet je wel wat een Hetze is kerel? Dat is wat Valentijn bij de trainer van Ajax deed, een man die zich uitstekend gedraagt en toen zelfs de dubbel won en de halve finale CL haalde. Schmidt heeft zich in een half jaar opgewekt tot meest irritante trainer van Nederland. Buiten Eindhoven om heeft bijna niemand een goed woord over voor de beste man. Ligt het dan aan iedereen behalve Schmidt?

25 januari 2021 om 21:13

Klopt, ik heb Schmidt vaak en lang verdedigd, maar weglopen bij een interview is niet handig.

25 januari 2021 om 21:15

Begrijp me niet verkeerd SocioFan. Ik ben het helemaal met jouw eens. Ik vermoedde gewoon dat dit koren op de molen zou zijn voor sommige reageerders hier. Hoef geen namen te noemen om te weten wie ik bedoel denk ik.

25 januari 2021 om 21:16

@Messibazoer Agh hou op. Vinside en met Derksen voorop is al vanaf het begin met een hetze bezig tegen Schmidt. Alles werd opeens aan hem betwijfeld, over Ihattaren, de wissels, fitheid van spelers etc. en nu in dit interview gaat het er weer over. Wat denk je dan hoe je je gaat voelen? Hij voelt blijkbaar het respect niet, dat mag hij. En hij wordt constant afgekraakt, hier en daar. Maar wel hypocriet alle respect van hem verwachten, agh.

25 januari 2021 om 21:20

@SocioFan1, Dat snap ik ook. Alleen vind ik het opmerkelijk dat Schmidt zo verdedigd word hier terwijl hij gewoon rare dingen doet. Maar daar verschillen wij over van mening.

25 januari 2021 om 21:21

@sociofan1 dan zal Schmidt wel een hetze tegen zichzelf voeren want hij is toch echt degene die zich steeds als een malloot gedraagt

25 januari 2021 om 23:06

Nee, je ergeren aan een trainer die niet eens jouw club traint is blijk van volwassenheid. Weet je hoeveel interviees ik van Ten Hag zie? 2 per jaar. Dit jaar 3 omdat Psv en ajax ook nog in de beker tegen elkaar moeten. Zou jij ook met Schmidt kunnen doen.

25 januari 2021 om 23:15

@amazingninja je ziet toch zelf ook dat Ten Hag en Advocaat minder vaak in opspraak komen? waarom denk je dat dat is. omdat ze niet om de 5 dagen mensen negatief benaderen en beschuldigen van alles en nog wat

26 januari 2021 om 00:08

@ socioFan1 "De media" is ook zo lekker algemeen.. De man is een rare snuiter en moet accepteren dat hij in zn carriere niet alleen maar leuke en prettige vragen krijgt. Waar krijg je anders tonnen/miljoenen per jaar voor? Part of the job. Hoe gaat een minister, CEO of bestuurder om met moeilijke vragen? Door weg te lopen? Doe normaal. En vervelend dat mensen een mening hebben, maar bewijs ze dan het tegenovergestelde zou ik zeggen.

Ik vind het met Schmidt de verkeerde kant uit gaan. De uitspatting over een scheidsrechter, weglopen van een interview. Het komt weinig respectvol over maar hij moet wel een voorbeeld naar de spelersgroep zijn. Buiten dat, de kritiek is op de fitheid van zijn spelersgroep is niet helemaal uit de lucht gegrepen. Hij wil voll gasfussball spelen maar er zijn 6 maanden verder en de spelersgroep is er alles behalve toe in staat omdat een groot gedeelte van de spelersgroep niet fit is. Dat mag je niet aan Corona of andere factoren blijven wijten.

25 januari 2021 om 21:58

Welke topploeg speelt dit jaar - ook in andere competities - dan wel naar zijn kunnen? Op uitzonderingen na (Atletico en Milan) speelt vrijwel elke topploeg niet naar zijn volledige potentie, verliezen veel punten en zijn spelers vermoeid. Dat is geen toeval, dat komt gewoon door het overvolle programma wat elke club moet afwerken. Het is compleet logisch dat dat zijn tol eist. Plus: Schmidt heeft zelf nooit gezegd dat hij full gass voetbal wilt spelen, dat hebben de media ervan gemaakt n.a.v. zijn eerdere ploegen. Het is denk ik de verwachting die te hoog was t.a.v. dat voetbal: Schmidt zegt zelf dat je het zgn vollgass voetbal nooit 90 minuten vol kan houden. Dus misschien moeten we met z'n allen even de verwachtingen bijstellen met inachtneming van het drukke schema wat ontegenzeggelijk invloed heeft op de speelstijl en de prestaties van vrijwel elke ploeg in Europa

26 januari 2021 om 10:49

Ik kan je tot op zekere hoogte wel volgen. Maar ten aanzien van prestaties van de diverse clubs in diverse competities is het maar net aan welke competities je refereert, want er bestaan daarin best flinke verschillen. Daarnaast meen ik een interview uit september op mijn netvlies te hebben waarin Schmidt zelf aangeeft dat hij altijd zijn voetbalfilosofie probeert over te dragen aan zijn team. Hij hanteert daarvoor vaste basisprincipes. Hoe je het ook wend of keert, bij PSV komt het gewoon nog niet uit de verf. Dat is jammer want ik vind dat PSV kwalitatief gewoon een goed team is. Ik zie dingen gebeuren die de coach aangerekend mogen worden. Zie hiervoor mijn eerste post.

Top, krijg je geen respect dan hoef je het andersom ook niet te verwachten. Wat denken ze wel niet? De beste man wordt in elk uitzending afgekraakt en dan nu doodleuk doen van hey ken je meneer voetbal heilige van Nederland van het programma Vinside? Wie is hij? Misschien, heerlijk. En dan opeens wel respect willen ontvangen, agh hou toch op. Prima dat Schmidt zich zo opstelt, die vrijheid heeft hij en als hij vind dat hij niet netjes wordt behandeld, dan mag hij dat vinden. Ben wel klaar met dat gebash op hem. Een hele hetze is het geworden. Maar ga niet hypocriet zitten doen dat je andersom wel respect eist. Oh zal Derksen goed slapen nu zijn woorden blijkbaar niet bij hem aankomen, poeh poeh.

25 januari 2021 om 21:33

@SocioFan1 Schmidt geeft zelf aan het programma niet te kennen dus jouw betoog raakt kant noch wal.

25 januari 2021 om 21:40

Want Schmidt is zelf zo respectvol? Ben wel klaar met die mensen die hem verdedigen. Als het even niet gaat zoals hij wil dan gedraagt hij zich als een kleuter.

25 januari 2021 om 22:12

Het is exact zoals je zegt. Als je geen respect geeft, hoef je het ook niet terug te verwachten. Het maakt niet uit wie begonnen is, maar Schmidt doet zelf net zo erg mee met dit kinderachtige spelletje

Schmidt vindt zo’n super januari gewoon een beetje spannend denk ik. Ik ben ook snel geïrriteerd als ik iets spannend vind. Dus ik begrijp het heel goed. En aan het einde van de rit zul je zien. PSV kampioen!

Nou. Ze hebben het eindelijk voor elkaar hoor. Na maanden van zaniken en zuigen is Schmidt het een keer zat.
Maar goed, ik neem aan dat ze daar vinden dat het aan Schmidt ligt. Wat een sukkels bij VI.

25 januari 2021 om 22:00

Nou ja, ze kunnen daar misschien irritant zijn, maar het is niet moeilijk om Schmidt uit de tent te lokken. Dat gebeurt wel vaker en de laatste tijd steeds meer. Het is voor hem te hopen dat het gat met Ajax beperkt blijft, want anders is het een kwestie van tijd voordat ook de achterban z'n fouten gaat belichten.

25 januari 2021 om 22:33

Welke fouten?
Dat ie zo onafhankelijk is dat ie zomaar zijn eigen koers vaart? Schande hoor. Pfff

25 januari 2021 om 23:02

Nou ja, prima. Het is ook maar welk label je eraan wilt plakken. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voor het ook onder de supporters rumoerig wordt, jij dus niet. Op dit moment wordt Schmidt naar mijn mening maximaal in bescherming genomen. Ik vind het alleen wel opmerkelijk dat Psv'ers die man keer op keer beschermen, terwijl er uit alle andere hoeken genoeg kritiek komt.

Hier moet je als trainer gewoon boven staan, je niet de tent uit laten lokken.

Ook hier heb ik net als bij Nijhuis zoiets of PSV zo’n man niet instrueert vantevoren. Dit is toch geen reclame voor je club? Terwijl PSV wel kan uittekenen hoe zo’n interview gaat en wat voor type gesprek je gaat krijgen. Bereid zo’n trainer er op voor en dat als ie er geen prijs opstelt dat dit soort vragen of deze toonzetting wordt gehanteerd dat je geen interview geeft. Net als dat je bij Nijhuis weet wat voor man het is en dat je je trainer instrueert hoe zo’n man fluit en vooral populair wil doen met schijtlollige cynische opmerkingen.

Genieten. De meeste interviewers zijn ook echt om te huilen. Als dit is wat de opleiding journalistiek aflevert, dan moet die hele opleiding maar eens gauw onder de loep genomen worden, want het niveau is echt om te janken. Dus gewoon terecht als je tegen een interviewer zegt dat die er niets van kan. Aan zoiets zou ik ook geen tijd verspillen.

En aan iedereen die zich ergert aan Schmidt: genieten. Hoe meer de niet Psv'ers zich ergeren aan PSV hoe meer ik geniet op dit forum.

Allemaal mensen die zich druk maken om een trainer die niet eens hun club traint. De lockdown zorgt er echt voor dat mensen zich vervelen.

25 januari 2021 om 21:23

natuurlijk. en op het moment dat de pers zegt dat Schmidt er niks van kan dan heet zoiets dalijk zogenaamd opeens weer respectloos. ik heb zelden zo een nare man zien rond lopen in de Eredivisie

25 januari 2021 om 23:09

En dat vind ik helemaal top Japie. Jouw gefrustreerde berichten onder elk Schmidt topic is een van de redenen dat ik met een glimlach VZ lees.

25 januari 2021 om 23:17

Met alle respect, maar sportjournalistiek is natuurlijk wel een hele specifieke vorm van journalistiek. Daarnaast krijgen we ook vooral te zien wat de meerderheid wil zien: drama, conflict, onbegrip. Dat doet het goed bij de meerderheid. Iemand als Pieter Zwart (als ik me niet vergis) is bijvoorbeeld een veel betere analist/journalist, die heeft het over inhoudelijke zaken en is niet uit op sensatie. Maar dat trekt toch een stuk minder kijkers/lezers.

25 januari 2021 om 23:20

vragen waarom de PSV selectie steeds niet fit is is toch ook gewoon een inhoudelijke vraag? ik denk dat iedereen zich wel afvraagt hoe dat kan, zeker aangezien Schmidt erg veel rouleert

26 januari 2021 om 06:46

Lekker cherry picken jaap. 1 inhoudelijke vraag tussen al die onzin wat die journalist lulde. Top kwaliteit interview!

Tja mensen zouden er goed aan doen om dit interview even te bekijken alvorens ze een oordeel vormen. Staat gewoon op de website van Veronica Inside. Schmidt geeft de eerste 5 minuten van het interview zeer netjes antwoord op de ene na de andere lompe vraag van die kansloze verslaggever. En zelfs op het einde van het interview geeft hij hem nog de mogelijkheid om nu eindelijk eens een fatsoenlijke vraag te stellen. Dat weigert hij en vervolgens kapt Schmidt het af. Zwaar terecht

25 januari 2021 om 21:27

dus trainers mogen nu zelf de vragen van de pers gaan bepalen? dan hoef je straks niemand meer te interviewen en dan kunnen ze zichzelf gaan interviewen

25 januari 2021 om 21:41

Trainers mogen op zijn minst enig respect verlangen van een verslaggever ja. Advocaat geeft toch ook vaak genoeg een nietszeggend cynisch antwoord als een vraag hem niet aanstaat? Dan vind je het waarschijnlijk helemaal prima

25 januari 2021 om 21:45

klopt, maar ik heb Advocaat niet vaak zien weg lopen uit een interview. bovendien vind ik de vragen van deze journalist helemaal niet respectloos. het zijn imo gewoon logische vragen want bijna niemand in Nederland snapt hoe het kan dat Schmidt zoveel rouleert en nog steeds de minst fitte selectie in de Eredivisie lijkt te hebben. dan mag je toch naar mogelijke oorzaken vragen? ik vind dat iig vrij normaal en alles behalve respectloos

25 januari 2021 om 23:21

Misschien ligt het probleem er vooral in dat dezelfde vraag continue weer wordt gesteld. Het is ook lastig om wat nieuws te verzinnen natuurlijk.

25 januari 2021 om 23:25

@psvgillingham zou dat ook niet komen omdat Schmidt steeds om de vraag zat heen te draaien en geen duidelijk antwoord gaf?

26 januari 2021 om 08:12

Komt omdat vragen van dit soort journalisten suggestief zijn.. daarom boycot ik altijd voetbalinterviews. Ik kijk nog liever astro tv

26 januari 2021 om 10:36

Schmidt geeft toch aan dat hij probeert samen met zijn staf de spelers zo fit mogelijk te houden (waarom zou hij dat niet willen) en dat ze dat doen door onder anderen te rouleren. En inderdaad, er raken nog steeds spelers geblesseerd en ha er zijn nog steeds spelers die gezien de omstandigheden niet 100% fit zijn, maar daarin is het bij psv niet anders dan bij andere clubs. Wat wil je nog meer horen dan? Bij elk antwoord dat gegeven wordt kun je verder vragen inderdaad. En is de intentie dan interesse, of is die om de trainer in een hoek te drijven? Zo simpel om dat te doen. Want zelfs met alle aandacht die je geeft aan het fit krijgen, lijkt dat niet te lukken Roger, hoe komt dat? Geef je wel genoeg rust aan de spelers, of vraag je niet veel te veel van de spelers? afhankelijk van het antwoord kun je het vervolgens ook omdraaien. Roger, geef je niet te veel rust aan de spelers? Zo kunnen ze toch nooit aan het door jou gewenste systeem werken? We zien dat psv dat maar in fases doen, heb je daar een verklaring voor? Allemaal hele goede vragen, waar Schmidt volgens mij WEL antwoorden op heeft gegeven. Je kunt in de sport vanalles managen, maar in de wedstrijd op detail niveau kun je iedereen pakken op een gebeurtenis die daar afspeelde.

Tja, als je een beetje om de vraag heen blijft draaien, blijft die verslaggever erop doorvragen. Dat zou Schmidt inmiddels toch wel moeten weten. Ik denk niet dat ik ooit onder de indruk ga raken van deze meneer. Nu komt hij er nog wel mee weg bij de achterban zolang het gat met Ajax nog te overbruggen is. Als dat gat groter gaat worden en de druk neemt toe, gaat dat ook snel veranderen. Zo rond eind januari en nu over de helft van het seizoen zijn de excuses namelijk wel op. Tenzij hij PSV ineens kampioen gaat maken, denk ik dat het een kwestie van tijd is voor 't voor Schmidt in elkaar stort. Er is meer dan genoeg aan te merken op z'n beslissingen, maar van zelfreflectie is absoluut geen sprake. Ik heb dan ook het idee dat dit PSV veel overtuigender kan spelen. Ik geloof niet dat de spelers niet fit genoeg zijn om 90 minuten te voetballen. Zelfs als dat wel zo is, is Schmidt daar hoe dan ook verantwoordelijk voor.

PSV en Ajax hebben gewoon een verkeerde trainer voor de groep staan. Ook nog eens onverteerbaar in interviews, los van het feit dat beide clubs voetbal spelen dat vaak niet om aan te gluren is. Maar dat laatste door beiden ook nog eens flink wordt gebagatelliseerd of zelfs ontkend. Je hebt van die trainers.....

Natuurlijk is het een zuigende vraag. Het feit dat je als trainer je best doet om spelers niet geblesseerd te laten geraken, betekent niet dat je dat ook altijd in de hand hebt. Hamstringblessures komen vaker voor en niet alleen bij psv. De reactie van Schmidt is wel zwaar overdreven. Zeg gewoon dat je er alles aan doet om de spelers fit te houden en lach het weg. Je laat je toch niet door een verslaggever op de kast jagen.

Meer dan terecht de reactie van Schmidt. Het kan toch niet zo zijn dat die clowns van VI consistent respectloos en laag bij de gronds over mensen praten en dat er op een persconferentie respectvol met hun moet worden omgegaan? Dat is de wereld op zijn kop. Niet raar dat de Oranje spelers niet meer met hun willen praten. Zou meer moeten gebeuren. Dit gaat allang niet meer over inhoud, dit is gewoon pestgedrag.

25 januari 2021 om 22:32

dezelfde Oranje spelers die strijden voor gelijkheid van mensenrechten om vervolgens te gaan cashen in Qatar in voetbalstadions waar honderden moderne slaven voor zijn gestorven. die kan ik echt totaal niet meer serieus nemen

25 januari 2021 om 22:50

Japie ik snap dat je de behoefte voelt om op alles en iedereen te reageren betreffende dit onderwerp maar wat sla je hier de plank mis zeg. Dit is een knap staaltje selectieve verontwaardiging. Daarbij noem je twee dingen die je absoluut niet zo één op één naast elkaar kan neerleggen. Je beticht ze bijna van medeplichtigheid... de enige die niet serieus te nemen is ben jij met je commentaren.

25 januari 2021 om 23:01

hoe je het ook wendt of keert, je helpt wel mee aan het in stand houden van de slavernij daar door mee te doen aan zo een toernooi. ik snap niet dat je dan ook geen stelling neemt maar misschien is het moeilijker om iets te boycotten als er geld op het spel staat. er is op internet van alles te vinden over de situatie daar dus ik neem aan dat onze internationals daar ook wel vanop de hoogte zijn want die is wereldwijd bekend

25 januari 2021 om 23:17

@Japie. Om die reden laat ik het WK in Qatar links liggen. Ik heb al besloten geen wedstrijd te kijken. Doe je met me mee?

25 januari 2021 om 23:24

@boris19 ik ga het inderdaad ook niet kijken. ik hoop nog steeds dat Oranje het toernooi boycot maar dat is waarschijnlijk wishful thinking

25 januari 2021 om 23:30

De enige boycot die ik het Nederlands Elftal zie maken, is zich niet kwalificeren.

25 januari 2021 om 23:32

dat zou ook top zijn

26 januari 2021 om 07:41

@japie eet jij pindakaas of koekjes met palmvet erin? Of eet jij vlees? Dan ben je mede verantwoordelijk voor het leed dat daar achter schuil gaat. Zo kan ik nog we even doorgaan. Ik snap je punt wel want het is verschrikkelijk wat daar gebeurt. En een boycot zou goed hoor maar dit ligt bij de fifa en knvb. Niet bij de spelers.

Wat me opvalt is dat het zo plots lijkt te komen. Je ziet dit echt pas aankomen als het 'fitness' genoemd wordt. Volgens mij vond hij alle onzin daarvoor prima, maar als het over een m.i. terechte vraag gaat, dan patsboem is meneer boos.Ik las het hierboven al, maar het lijkt alsof hij de druk niet zo goed aan kan. Of zou het meer zijn omdat hij er niet uit krijgt wat hij voor ogen heeft? Hoe dan ook, hij laat zich te makkelijk kennen en dat in Nederland, waar de pers nog best respectvol is. Lijkt me lachen hem in een Premier League te zien, al die gekke Britse tabloids!

Kennelijk zijn er geen (contractuele) afsprakentussen PSV en Schmidt omtrent zijn optredens in media. Na dat gekluns met Nijhuis zitten we amper een week verder in de volgende rel met hem. Met weer Schmidt als degene die het lont in het kruidvat is.

25 januari 2021 om 23:17

nu komt hij er nog mee weg maar mochten de resultaten straks niet naar behoren zijn dan kan dit zo maar een reden zijn voor PSV om hem te ontslaan. Schmidt maakt het zichzelf erg moeilijk met zijn gedrag

Hij kan toch een normaal antwoord geven, nu blijft het hem achtervolgen. Ik heb ook mijn twijfels over de fitheid van sommige PSV spelers en dat valt onder zijn verantwoording.

Ik vind het op zich geen gekke vraag. Daar kun je toch gewoon antwoord op geven. Ik vind Schmid een beetje een naar mannetje aan het worden. Alles is een ander z'n schuld, het ligt nooit aan hem. Kijk datbhij z'n spelers verdedigd OK, maar weglopen uit een inteview. Kinderachtig hoor. Ik snap teouwens de PSV fans wel die zich achter hem scharen, dat deed ik bij van Gaal ook, maar terugkijkend ben ik ook objectief en was van Gaal ook een naar mannetje.

Schmidt profileert zich keer op keer als bijzonder vervelende man. Raakt zelf niet uitgepraat over de fitheid, wisselen vanwege problemen ermee, maar o wee als er een paar vragen over komen! Bah. Dat hautaine gedrag van die man, wat een betweter zeg. Weglopen vind ik in dit geval al helemaal de juiste oplossing niet, er is niks aan de hand.

Lijkt Louis van Gaal wel joh die Roger. Waarom zo defensief, daar heb je vooral jezelf mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller60
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren