Wesley Sneijder: ‘Mijn handen jeuken om hier aan de slag te gaan’

Maandag, 25 januari 2021 om 16:52Yanick Vos

Wesley Sneijder wil graag aan de slag bij FC Den Bosch. Wat de oud-voetballer precies gaat doen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie is nog onbekend en wil hij ook nog niet zeggen. “Daar is het te vroeg voor. We zijn nog in gesprek over de samenwerking”, aldus de oud-speler van onder meer Ajax en Real Madrid, die zaterdag op de tribune zat bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en NAC Breda. “Mijn handen jeuken om hier aan de slag te gaan”, zegt Sneijder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Ik zie geen connectie. Sneider die in zee gaat met FC Utrecht of Ajax is logisch. Maar FC den Bosch? Leuke voetballers? Potentie? Heeft hij wel bij de goede club gekeken?

25 januari 2021 om 17:07

Echt veel slechter kan het niet en je ziet wel vaker clubs met ups en downs in de kkd. Zou mooi zijn als ze toch een stijgende lijn gaan hebben.

25 januari 2021 om 17:11

Hij is vast gewoon op zoek naar iets waar hij mee aan de slag kan. Den Bosch staat 19e en heeft als club best wat potentie, dus is het niet gek dat hij daar in wil stappen

25 januari 2021 om 17:17

Een vriend van hem vraagt om mee te helpen. Dat is de band. Wat is daar ingewikkeld aan?

25 januari 2021 om 17:36

Staat in de tekst de connectie. Zijn vriend Dollevoets.

25 januari 2021 om 17:42

Den Bosch moet in principe wel makkelijk boven clubs als Oss en Helmond sport kunnen eindigen, gezien de grootte van de stad en de vele bedrijven die zijn gevestigd in en rond den Bosch

25 januari 2021 om 18:29

Inderdaad best gek dat hij in zee gaat met Den Bosch. Ik dacht dat hij wat bij Utrecht ging doen. kan het daar dan niet? Den Bosch is zo random. Ben wel benieuwd wat en hoe Wes het gaat doen en Den Bosch is natuurlijk wel gewoon een gezellige stad.

25 januari 2021 om 18:38

Ajax is beursgenoteerd en slechts 25? procent aandelen verhandelbaar en Fc Utrecht is niet te koop. Simpel.

Hopelijk heeft hij in de woestijn wat goede vrienden gemaakt die een net iets te kleine kluis hebben voor hun hoeveelheid geld. Dat zou ik toch wel tof vinden hoor.

25 januari 2021 om 17:40

Ik vrees dat hij die centen uit zijn eigen spaarvarken moet peuteren, voor zover Yolanthe die niet met een voorhamer vermorzeld heeft.

25 januari 2021 om 18:51

Ja, want Yolanthe verdiend niet haar eigen geld..

ad sport

Rol als technische baas ligt in het verschiet voor Sneijder

Door Sjoerd Mossou

Wesley Sneijder en Ebert Dollevoet hebben volgens ingewijden als doel de clubaandelen van FC Den Bosch in handen krijgen, waarbij de oud-voetballer vervolgens het technisch beleid op poten gaat zetten. Sneijder ziet in FC Den Bosch een interessant nieuw project voor de komende jaren. De oud-voetballer kan bij de huidige nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie vrijwel blanco beginnen.

Het plan is om FC Den Bosch vanaf de grond op te bouwen met een hoger spelersbudget, dat veelal geïnvesteerd moet worden in jonge spelers, gestuurd door een ambitieuze hoofdcoach. Sneijder wordt dan naast aandeelhouder ook de technische baas, terwijl Dollevoet - die met zijn bedrijf TOP Events de horeca uitbaat bij Den Bosch, NAC en PSV - de commerciële en zakelijke kant van de club moet gaan vormgeven.

Synchroon aan dat project gaat Sneijder de komende jaren zijn trainerscursus bij de Knvb volgen. De bedoeling was dat de Utrechter in dat kader stage zou gaan lopen bij FC Utrecht, maar dat plan staat voorlopig in de ijskast. Als Sneijder de baas wordt bij Den Bosch, zou hij in theorie ook in De Vliert zijn stage kunnen volbrengen.

Komend weekeinde staan er nieuwe besprekingen tussen de Bossche club en het duo Sneijder/dollevoet gepland. Of het tot een vervolg leidt, zal ook afhangen van de zakelijke voorwaarden. De potentiële nieuwe investeerders willen zo weinig mogelijk schulden uit het verleden op hun rug nemen - en zoveel mogelijk van hun geld in de spelersgroep en de club investeren. De uitspraak van de rechter in de zaak die voormalig financier Kakhi Jordania tegen FC Den Bosch heeft aangespannen is daarbij niet onbelangrijk.

Mocht het zo ver komen, dan is Sneijder de eerste Nederlandse oud-voetballer die aandeelhouder wordt van een club in eigen land. Eerder werd Clarence Seedorf eigenaar van het Italiaanse Monza Brianca. In Engeland zijn onder andere de gebroeders Neville, Nicky Butt, Ryan Giggs en Paul Scholes eigenaar van Salford City.

Sneijder zocht de laatste jaren naar manieren om zijn leven na zijn voetballoopbaan vorm te geven. Eerder gaf hij aan een zaakwaarnemerskantoor te willen beginnen, terwijl hij op de achtergrond bij FC Utrecht betrokken was in een officieuze adviseursrol. Bij FC Den Bosch krijgt hij mogelijk echt de touwtjes in handen, bij een club die op slechts een half uur rijden van zijn huis is gesitueerd.

25 januari 2021 om 19:13

Ah Bozzie je was me net voor ;-) toch blijft het een apart verhaal, want hij krijgt dan straks 3 petten op: financier, technisch directeur én stagiair-trainer? Misschien wil hij ook nog wel het gras maaien en de ballen oppompen haha. Wordt vast binnenkort weer vervolgd...

Ik blijf dit toch een beetje een rare zet vinden. Hij heeft - behalve dat een vriend van 'm sponsor en cateraar is daar - helemaal geen band met die club. In welke rol gaat hij FC Den Bosch dan "helpen"? Naar ik aanneem een rol waarin hij zelf zeggenschap/bevoegdheid heeft, want hij zegt dat zijn handen jeuken, dus alleen geldschieter spelen is het niet. Ben heel benieuwd waar dit heen gaat...

Heeft Utrecht hem niets geboden? Heeft Volendam hem niets geboden?
Heeft geen enkele club hem iets geboden?
Een vriend heeft enz, nou dat is dan wel heel weinig. Doet me een beetje aan Anelka bij Vvv? in het verleden denken

25 januari 2021 om 20:21

Anelka zat bij Roda. Waarom zou Volendam hem iets moeten bieden en waarom zou Sneijder daar eerder op in moeten gaan?

25 januari 2021 om 20:50

Volendam de club van Jan Smit toch. Was een grapje. Het pleit voor je dat je het niet met elkaar in verband bracht.

Ja, Roda was het bedankt.
Anelka heeft een paar keer gekeken en heeft Roda niet verder gebracht.
Al die kenners die komen helpen hebben volgens mij nog nooit wat opgeleverd. Anders is het als ze op het veld staan om waar te nemen en vandaar wat tips geven

Ik weet niet zo goed wat ik moet vinden van Sneijder.. Hij hangt in Utrecht rond met zeer vage gasten uit de "ondernemers" wereld. Zo is hij tegenwoordig ook coach online strategie (wtf!) met zijn broertje en een paar ander dubieuze figuren.

Hij maakt echt gekke sprongen. Ik vraag me af of Wesley wel helemaal ok is (vooral financieel).

Nadat Sneyder meerdere malen openlijk solliciteerde naar een functie bij Fcutrecht, in beeld gebracht via TV en kranten besloot deze club Renehake voorlopig aan te stelllen. Daarmee sloot men daar de weg voor Sneyder af. Kennelijk heeft Dollevoet i.c.m. FC Den Bosch aangevoeld dat er daarmee mogelijk iets in Brabant op poten kon worden gezet. Sneyder wil duidelijk zijn tijd en geld ergens in gaan zetten, en wel zodanig dat hij er zelf ook wat aan heeft. Prima als het zieltogende FC Den Bosch kan gaan profiteren van de inbreng van Sneyder, zowel qua financien, goodwill als kennis van zaken. Tien keer liever Sneyder dan een schimmige Rus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Jong PSV24-16
18.Jong AZ22-33
19.FC Dordrecht15-41
20.FC Den Bosch13-30
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. MeerveldMiddenvelder232
R. MuldersMiddenvelder210
P. van MoorselMiddenvelder213
J. HornkampAanvaller208
D. BolsiusAanvaller190
S. van der HeijdenMiddenvelder140
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

799 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren