KNVB schuift tirade Schmidt terzijde en stuurt Nijhuis naar AZ - Ajax

Maandag, 25 januari 2021 om 13:21Rian Rosendaal • Laatste update: 14:00

Bas Nijhuis is aanstaande zondag de scheidsrechter bij de topper tussen AZ en Ajax, zo heeft de KNVB maandag officieel naar buiten gebracht. De aanstelling komt korte tijd na de flinke ruzie tussen de toparbiter en PSV-coach Roger Schmidt. De Duitse oefenmeester beschuldige Nijhuis er na afloop van het uitduel met Sparta Rotterdam (3-5) van dat hij opzettelijk tegen PSV zou fluiten, een bewering die al snel werd tegengesproken door de ervaren arbiter.

Nijhuis wordt in het AFAS Stadion geassisteerd door Erik Kleinjan en Richard Polman, terwijl Siemen Mulder als vierde official zal fungeren bij de Eredivisie-topper. Het eerste fluitsgnaal van Nijhuis in Alkmaar klinkt om 16.45 uur. Ajax bracht vorige week woensdag ook al een bezoek aan AZ, dat met 0-1 werd verslagen in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Feyenoord - PSV, de andere topper van aanstaande zondag, staat onder leiding van Dennis Higler.

De onafhankelijk aanklager betaald voetbal begint deze week pas aan het onderzoek naar de beschuldiging van Schmidt aan het adres van Nijhuis. Hierdoor kon de Duitser afgelopen zaterdag gewoon plaatsnemen op de bank in het thuisduel met RKC Waalwijk (2-0). Ook tijdens de uitduels met FC Emmen (26 februari) en Feyenoord van zondag kan Schmidt normaal gesproken gewoon vanaf de zijlijn coachen. Het valt echter niet uit te sluiten dat Schmidt alsnog een schorsing krijgt opgelegd. PSV heeft in ieder geval al bewijsstukken aangeleverd om de veelbesproken oefenmeester vrij te pleiten.

Schmidt doet grove beschuldiging aan adres Nijhuis: ‘Dat heeft hij gezegd, ja’

De trainer van PSV is woedend over een bepaalde uitspraak van scheidsrechter Bas Nijhuis.Lees artikel

Eerder dit seizoen draaide Nijhuis tegen Vitesse (2-1 nederlaag) een penalty voor PSV in blessuretijd terug, nadat hij de beelden had bekeken aan de zijlijn. Schmidt was daarna woedend op Nijhuis, en volgens de Duitser speelt dat akkefietje nog altijd een rol. "De scheidsrechter heeft vandaag (tegen Sparta, red.) na de wedstrijd gezegd dat hij tegen ons floot omdat ik kritiek op hem had geuit na Vitesse", zo zei Schmidt ruim een week geleden. ESPN-verslaggever Pascal Kamperman kon zijn oren amper geloven en vroeg gelijk of Nijhuis dat echt gezegd heeft. "Ja. Hij deed het expres, omdat ik hem na Vitesse had bekritiseerd. Dat is totaal niet oké", zo zei de stellige Schmidt.

"Dat is voor mij niet professioneel", vervolgde de PSV-coach zijn opvallende relaas. "Dat is honderd procent niet professioneel. Het is nu de tweede keer dat ik dit zo voel. En daar ben ik echt niet blij mee." De woorden van Schmidt zorgden voor ongeloof bij Nijhuis. "Wat? Dat ik expres tegen hem gefloten heb ook nog? Sow, nou, dan kun je zien wat trainers er allemaal van maken, hè. Ik moet er echt om lachen, want dit is echt complete onzin natuurlijk. Heb je dat niet zelf verzonnen, heeft hij dat echt gezegd? Een trainer wordt gewoon beoordeeld op zijn gedrag, als hij een paar keer zo doet bij de vierde man, dan geef ik gewoon een gele kaart", zo klonk het in een interview met ESPN.

Schmidt kwam afgelopen vrijdag op het persmoment voorafgaand aan RKC-thuis nog een keer terug op de ruzie met Nijhuis, overigens tegen de wens van de persvoorlichter van PSV in. "Ik heb het na de wedstrijd (tegen Sparta Rotterdam, red.) en op de persconferentie heel duidelijk uitgelegd. Dat is nog steeds mijn mening." De Duitse coach voelde zich niet ongemakkelijk bij het incident van vorige week. "Nee, ik voel me daar niet ongemakkelijk bij. Iedereen moet in het voetbal optimaal presteren. Als dat in mijn ogen niet gebeurt, bijvoorbeeld de scheidsrechter bij de overtreding op Cody Gakpo, zeg ik er wat van. Volgens mij mag dat", aldus Schmidt.

Schmidt zorgt voor commotie en gaat vol tegen wens persvoorlichter in

Een opmerkelijk tafereel rondom Roger Schmidt op het persmoment van PSV.Lees artikel


Poll

Het is terecht dat Bas Nijhuis is aangesteld voor AZ - Ajax


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door binny)

''de Duitse oefenmeester beschuldige Nijhuis er na afloop van het uitduel met Sparta Rotterdam (3-5) van dat hij opzettelijk tegen PSV zou fluiten, een bewering die al snel werd tegengesproken door de ervaren arbiter.'' Dit wordt hele tijd zo geschreven door de media maar Schmidt beweert dat Nijhuis dat zelf heeft gezegd. Dat is toch echt wel iets anders dan dat Schmidt dat zelf roept.

25 januari 2021 om 13:32

Vind ik ook heel bijzonder. Dit wordt ook in elke commentsectie gemeld maar er wordt niks mee gedaan. Desondanks ben ik benieuwd wat er verder uit dit onderzoek komt. Nijhuis doet wel vaker onhandige uitspraken om vervolgens de grote baas uit te hangen op de televisie.

25 januari 2021 om 14:26

Klopt, hij heeft ooit verteld dat hij tijdens een van de eerdere editie's van Feyenoord - PSV tegen een speler van PSV heeft gezegd dat ze er eerst maar eens 2 moesten scoren voor ze gingen zeuren om een vermeende penalty. De stand was op dat moment namelijk 2-0 voor Feyenoord. A is het al niet slim en netjes om zoiets tijdens de wedstrijd tegen spelers te zeggen en B het is ontzettend dom om zoiets breed lachend voor de camera's te herhalen. Edit: het zit net iets anders dan ik hierboven zeg. Het ging over de penalty die Feyenoord de 3-0 voorsprong bezorgde. https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=364460

25 januari 2021 om 14:30

Ik kan me ook nog een moment herinneren dat hij tegen Koeman had geroepen: "ook al gaf ik een kwartier extra tijd, jullie hadden toch niet gescoord." Vervolgens zat hij de week erop leuk te doen bij VI alsof hij de grootste komediant is van de moderne tijd. Wat een scheidsrechter juist zo sterk maakt is zijn professionaliteit, neutraliteit en onverstoorbaarheid, dat mis ik bij Nijhuis vaak.

25 januari 2021 om 14:58

Ik mis (zelf)reflectie bij spelers en trainers. Zij roepen constant vsnslles naar de scheids, maar als een scheids dan na tig keer dezelfde onzin aan te moeten horen een keer cynisch antwoordt is die scheids ineens niet professioneel. Misschien moeten die spelers en trainers zelf eerst even naar zichzelf kijken.

25 januari 2021 om 20:11

Is toch allemaal helemaal niet zo erg. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je iets zegt als ga eerst zelf maar eens proberen te scoren/goed te voetballen ipv de hele tijd loopt te huilen. Of dat je zo'n opmerking als ik kan jullie nog een kwartier geven maar er verandert toch niks. Ik zou bij zo'n actie van Schmidt misschien ook nog wel eens sarcastisch roepen ja ik doe het expres. Schmidt moet zich gewoon eens gedragen in de media. Hou je met je eigen spel bezig ipv met alle andere randzaken.

25 januari 2021 om 13:36

Het resultaat is toch gewoon hetzelfde? Hij brengt een scheidsrechter in diskrediet zonder er zeker van te zijn dat het heeft plaatsgevonden.

25 januari 2021 om 13:43

''het resultaat is toch gewoon hetzelfde? Hij brengt een scheidsrechter in diskrediet zonder er zeker van te zijn dat het heeft plaatsgevonden.'' Nee zeker niet hetzelfde. We weten allemaal niet wat waar is of niet. Stel Schmidt heeft hier gelijk dan moet Nijhuis een dikke schorsing krijgen. Hoezo zou Schmidt de scheidsrechter in diskrediet brengen als Nijhuis zo iets wel heeft gezegd. Voor nu weten we niet wie der liegt en wat er is gezegd dus we kunnen hier niet gaan roepen wie iemand in diskrediet brengt. Het verschil tussen Schmidt die roept dat: Nijhuis fluit hele tijd tegen ons of Schmidt die roept: Nijhuis roept net dat hij expres tegen ons fluit vanwege mn geschreeuw aan de kant zijn 2 hele verschillende dingen.

25 januari 2021 om 13:48

Dus als ik over jou zeg "barcalover is een Nazi-liefhebben" of ik zeg "ik heb Barcalover horen zeggen dat hij een Nazi-liefhebber is" dan zijn dat enorm verschillende dingen? In beide gevallen suggereer ik namelijk iets zonder ook maar enige onderbouwing te hebben. Als ik lieg dan ben ik een droplul en dan wordt ik zelf in diskrediet gebracht, maar tot de tijd dat er iets bewezen is heb jij wel een etiket over je heen hangen. Dat is ook de reden dat ik dergelijke dingen niet zomaar mag roepen want dat is smaad.

25 januari 2021 om 13:53

Ja maar er is toch een groot verschil als ik het idd wel zeg. Stel ik zeg idd ik be een nazi-liefhebber en jij verteld dit door dan ben ik toch de gene die op zijn vingertjes moet worden getikt en niet jij. Voor de rest vind ik helemaal niet dat Nijhuis een Etiket heeft hangen maar heb ik juist het gevoel dat Schmidt hier massaal door iedereen inclusief de media wordt aangepakt terwijl over Nijhuis niks wordt gezegd. Het lijkt alsof iedereen al suggereert dan Schmidt de gene is die liegt terwijl die helemaal niet is onderzocht.

25 januari 2021 om 13:55

@lierse je hebt helemaal gelijk. Sterker nog als je zegt ik heb gehoord dat en dat vind ik .... dan heb je er ook nog een mening over dus stat je er achter. Dan vergeten ze de persconferentie waar hij nogmaal vertelde wat hij van Nijhuis vond en niet meer met hem wilde praten, nooooit meer. Tja dan kun je je verschuilen dat je alleen herhaalt wat je hoort maar dan kenmerk je ons als dom.

Je hebt het gezegd ga op de blaren zitten. Hij heeft ze mond vol over professionaliteit nou practice what you preach.

25 januari 2021 om 13:57

Ja uiteraard. Maar als jij het helemaal niet gezegd hebt dan is het natuurlijk wel een groot probleem. En Schmidt zijn verhaal is niet echt sterk(gehoord van iemand anders en niemand weet wie die andere is). Maar het is gewoon doodnormaal dat er een onderzoek ingesteld wordt. Dit soort beweringen kan je absoluut niet maken zonder harde bewijzen. Als Nijhuis het gezegd heeft dan mag die zijn scheidsrechterslicentie afgenomen worden, als hij het niet gezegd heeft dan mag Schmidt een zware sanctie krijgen.

25 januari 2021 om 14:01

@barcalover maar het probleem in jouw redenatie is dat je het tweede gedeelte, namelijk dat iets wel of niet bewezen is, al meeneemt in je beoordeling van een uitspraak. Zo van: er zit een verschil tussen die dingen, want als Nijhuis het echt heeft gezegd is hij de pineut. Feit is dat we niet weten en misschien wel nooit weten of Nijhuis het echt gezegd heeft. En dus breng je iemand dan wel degelijk in diskrediet door te roepen dat hij het zelf gezegd heeft. Dat gezegd hebbende, wordt Schmidt juist daarom veroordeeld. Natuurlijk, 1) achten de meesten het onwaarschijnlijk dat Nijhuis dit gezegd heeft en 2) - en dit is veel belangrijker denk ik - achten de meesten het waarschijnlijk (Nijhuis kennende) dat hij het cynisch bedoelde als Nijhuis het werkelijk gezegd heeft. Want geen enkel weldenkend mens gaat zoiets openbaar tegen een ander zeggen, als je weet dat je daarmee je carriere riskeert. Daar komt dus bij dat Schmidt het niet eens van Nijhuis zelf heeft gehoord, wat het nog achterlijker maakt om zon bizarre uitspraak te doen op nationale tv. Dat is de reden dat Schmidt wordt afgemaakt en niet Nijhuis. En als er straks camerabeelden zijn waarop je Nijhuid bloedserieus hoort zeggen dat hij PSV expres benadeeld heeft, en het wordt daarna bewezen dat hij dat ook echt meent, ja dan steekt het verhaal anders in elkaar. Maar ik hoop dat je zelf ook snapt dat dat erg onwaarschijnlijk is. Tegelijkertijd vind ik het naief om te denken dat niemand een mening vormt over deze zaak tot het is onderzocht. Dat is Schmidts eigen schuld lijkt me: bij een aantijging als deze mag je best met bewijzen komen die sterker zijn dan "heb ik van huure zegge".

25 januari 2021 om 14:21

''achten de meesten het onwaarschijnlijk dat Nijhuis dit gezegd heef'' Vind ik toch bijzonder dat je dit zegt Martijn want het zou niet de eerste keer zijn dat Nijhuis zo iets roept. Tegen jouw club heeft ie ook wel eens vage dingen geroepen. Kan me een overtreding herinneren waaruit werd gescoord tegen Onana waarbij Nijhuis tegen Onana doodleuk zegt dat Onana maar niet zo ver van het doel moest staan. Beetje gek aangezien een overtreding overtreding is. Verder ook tegen Tannane dingen geroepen als: je moet niet zo veel dribbelen.

''en dit is veel belangrijker denk ik - achten de meesten het waarschijnlijk (nijhuis kennende) dat hij het cynisch bedoelde'' Cynisch of niet als het gezegd is mag Nijhuis zeker zijn licentie inleveren. Verder geef je aan dat het belangrijk is om even af te wachten op bewijsstukken en daar ben ik het zeker met je eens maar ik vind dan ook dat Schmidt niet afgemaakt hoeft te worden zoals dat nu gaat. Ze zullen vast de gene vragen van wie Schmidt dat heeft gehoord en als die dat bevestigd dan denk ik dat Nijhuis zeker een probleem heeft. Ik ga er namelijk niet vanuit dat zowel Schmidt als de gene van wie hij het hoorde zomaar zo iets gaan verzinnen. Vooral niet na een wedstrijd die je met 5-2 wint

25 januari 2021 om 14:33

"Cynisch of niet als het gezegd is dan mag Nijhuis zijn licentie inleveren" Maar dan is de discussie hiermee toch klaar? Als je er zo in staat dan snap ik je gedachtengang, maar ik denk dat het haaks staat op hoe ik erin sta en hoe velen erin staan denk ik. Als iemand een grap maakt en vervolgens meemt iemand die grap bloedserieus - ook al is het vrij makkelijk in te schatten in dit geval dat iemand zoiets niet bloedserieus zegt in een tunnel tegen een random iemand - en we gaan degene die de grap maakt daarvoor straffen, dan is het einde zoek denk ik. Nijhuis heeft in het verleden vage dingen geroepen, maar absoluut nooit dingen die zijn integriteit in twijfel trekken wat mij betreft. Daarom gaat dit een paar stappen verder. Ook als degene van wie Schmidt het heeft gehoord dit bevestigt, dan heeft Nijhuis nog steeds geen probleem, want dan is er nog altijd slechts 1 persoon die het zogenaamd gehoord heeft en is het diens woord tegen dat van Nijhuis.

25 januari 2021 om 14:39

Ja hij brengt Nijhuis in diskrediet, want hij beticht Nijhuis ergens van zonder met bewijs te komen. Het is niet guilty until proven innocent in dit land.

25 januari 2021 om 13:37

"schmidt beweert dat Nijhuis opzettelijk tegen PSV zou fluiten naar aanleiding van wat Nijhuis volgens Schmidt zou hebben gezegd. Een bewering die al snel werd tegengesproken door de ervaren arbiter." Is nu niet echt een lekkere zin en heeft weinig toegevoegde waarde naar mijn mening.

25 januari 2021 om 13:54

@barcalover123 niet helemaal. Schmidt gaf aan dat iedereen in het voetbal optimaal moet presteren en dat dat bij Nijhuis niet zo was omdat hij volgens Schmidt niet goed floot en teveel liet doorgaan

Jammer, had dolgraag Basje weer bij PSV willen zien. Mag hopen dat dit toeval is en de knvb niet haar oren laat hangen naar zo'n huilende trainer.

25 januari 2021 om 13:33

Ik mag hopen dat de Knvb Nijhuis aanspreekt op zijn belabberde fluiten en zijn mediageilheid. Een scheidsrechter hoort objectief te zijn, Nijhuis is dat niet die lijkt van alles een persoonlijke vendetta te maken. Daarnaast weet je als speler niet waar je aan toe bent, ene keer laat hij doorspelen bij een gestrekt been en de andere keer is een licht duwtje genoeg voor een penalty.

25 januari 2021 om 13:44

Je gelooft toch niet echt dat er uberhaupt ook maar een scheidsrechter is die partijdig gaat fluiten, en daarmee zijn hele cariere op het spel zet, omdat hij toevallig de trainer van een van de twee elftallen niet mag? Wat je daarna zegt herken ik ook absoluut niet in Nijhuis. Hij fluit weinig maar doet dat gewoon consistent.

25 januari 2021 om 15:40

Aanspreken op "mediageilheid"?? Wil je Bas zijn vrije woord ontnemen ofzo? Wat zijn dit voor praktijken?

25 januari 2021 om 14:33

Ik ben het met je eens hoor. Had het ook wel willen zien. Maar ik snap wel dat het niet alleen toeval is, maar dat de Knvb nu gewoon even kiest voor rust in de tent. Eerst even zorgen dat het onderzoek plaats heeft gevonden voordat je onnodig extra (media)chaos gaat opzoeken door hem nu een wedstrijd van PSV te laten fluiten. Zou gewoon niet de meest handige actie zijn op dit moment. Er zijn genoeg andere scheidsrechters die dat tot die tijd kunnen doen.

25 januari 2021 om 16:20

@vz jammer dat ik het niet over huilende fc twente supporters mag hebben. Jullie halen heel selectief reacties weg. Triest.

25 januari 2021 om 17:03

Een scheidsrechter mag niet binnen 3 weken dezelfde club fluiten. Dat is een harde regel. Nijhuis had dus nooit aangesteld kunnen worden voor Feyenoord - PSV. Gelukkig maar. Scheelt ons weer tegen 12 man spelen.

Dat wordt dus een paar weken tribune voor Schmidt. Al komt hij daar nog genadig mee weg. Ik zou zeggen: verbannen uit Nederland!;-)))

Prima keuze! Niks aan het handje, puur sensatiezoekerij van de media en veel mensen hier op Vz. Het woord van schmidt was correct en Schmidt zei niks fout. Nu niet piepen maar doorgaan mensen, kom op!!

25 januari 2021 om 13:32

ben het niet met je eens dat Schmidt niks fout zei, dit soort aantijgingen zouden niet moeten kunnen tegen een professionele scheidsrechter in de media, zeker niet zonder bewijs..

25 januari 2021 om 13:35

Dat bewijs wordt mogelijk geleverd in die zaak die nu speelt. Als Schmidt achteraf vrijgesproken wordt, had hij dus alle redenen zijn uitspraken te doen. En andersom geldt dat ook: als Schmidt gestraft wordt, had hij onvoldoende bewijs en de uitspraken niet moeten doen. Dus van tevoren iemand op een manier zoals jij doet veroordelen is nutteloos en niet netjes, onnodig iemand schaden.

25 januari 2021 om 13:35

Bijzondere reactie Burwatti. Dit soort aantijgingen moeten juist wel kunnen. Mocht dit waar zijn, had Schmidt het dan voor zich moeten houden en het maar gewoon slikken?

25 januari 2021 om 13:37

mocht dit waar zijn moet je het bij de Knvb voorleggen, het heeft geen nut om hier een heel media circus van te maken.

Als het goed is word alles wat de scheidsrechter zegt opgenomen, dus het bewijs had er allang moeten zijn.

Daarnaast is dit voor het eerst dat ik lees dat PSV bewijs heeft om Schmidt vrij te spreken, eerder was het telkens zo dat Schmidt het van iemand had gehoord.

25 januari 2021 om 14:00

@burwatti ''mocht dit waar zijn moet je het bij de Knvb voorleggen, het heeft geen nut om hier een heel media circus van te maken.'' Ik zie de Knvb het zo weg stoppen alsof er niks aan het handje is. Niet de eerste keer dat ze hun scheidsrechters beschermen.

25 januari 2021 om 14:07

mocht dat zo zijn dan kan je altijd nog besluiten om naar de media te stappen en dan is het in mijn ogen ook niet meer dan terecht.

Voor nu vind ik gewoon dat het totaal niet netjes is aangepakt door Schmidt op deze manier.

25 januari 2021 om 13:34

'het vrije woord regeert'. Dat klopt alvast niet. De Knvb heeft gewoon regels over wat je wel mag zeggen en wat niet, en wat niet mag is de partijdigheid van de scheidsrechter in twijfel trekken. Dat mag voor zover mij bekend in de meeste sporten trouwens niet. Het is aan de Knvb verder om te oordelen of Schmidt dat ook echt heeft gedaan.

25 januari 2021 om 13:35

Klopt Ewoud, bedoel te zeggen dat Roger Schnmidt nik sfout eeft gezegd. Dat is mijn mening.
Ik denk dat het zal aflopen met een sisser.

25 januari 2021 om 15:41

Een scheidsrechter in een rol duwen dat hij partijdig fluit zal vervolgens niet aflopen met een sisser kan ik je vertellen

25 januari 2021 om 13:38

Beste Prem,

Waarin zit de sensatie als het onderzoek nog steeds lopende is?

"de onafhankelijk aanklager betaald voetbal begint deze week pas aan het onderzoek naar de beschuldiging van Schmidt aan het adres van Nijhuis. Hierdoor kon de Duitser afgelopen zaterdag gewoon plaatsnemen op de bank in het thuisduel met RKC Waalwijk (2-0). Ook tijdens de uitduels met FC Emmen (26 februari) en Feyenoord van zondag kan Schmidt normaal gesproken gewoon vanaf de zijlijn coachen. Het valt echter niet uit te sluiten dat Schmidt alsnog een schorsing krijgt opgelegd. PSV heeft in ieder geval al bewijsstukken aangeleverd om de veelbesproken oefenmeester vrij te pleiten".

Lopende het onderzoek is er dus nog steeds mogelijkheid dat er een strafrechtelijk vervolg kan plaatsvinden. Jouw ongenuanceerde betoog richting de VZ leden is dan ook niet terecht. Los van het feit dat VZ een openlijke forum is waarin iedereen zijn mening mag ventileren voetbalinhoudelijk. Het vrije woord!
Niet geheel terecht dus vanuit jouw kant dit weg te schuiven als sensatiezoekerij.

Nijhuis dus op de wedstrijd van AZ-AJAX, prima natuurlijk. Ondanks het feit dat Nijhuis soms te veel doorgaat in het mannelijke voetbal en daardoor overtredingen over het hoofd ziet. Vind ik het wel fijn dat er op deze wedstrijd een scheidsrechter staat die niet om elk wissewasje gaat fluiten.

25 januari 2021 om 14:01

Puur smaad en misschien zelfs laster Prem93. Ik heb van horen zeggen dat jij trouwens een belastingfraudeur bent. Dus ik noem je vanaf heden een fraudeur. Niet piepen als het niet zo is, het vrije woord!

25 januari 2021 om 14:24

Voordat je nog meer onzin uitkraamt wil ik graag even wat zeggen. Schmidt heeft niet benoemd dat Nijhuis een corrupte scheids is met een clubvoorkeur. Hij heeft enkel gezegd dat hij van iemand gehoord heeft dat Nijhuis zo een uitspraak gedaan heeft. Je vergelijking is dus feitelijk onjuist. Je verwijt trouwens de pot dat de ketel zwart is, want zonder enig bewijs beticht je iemand van smaad en wellicht laster. Ook serieuze aantijgingen. Wacht nou eerst het onderzoek af.

25 januari 2021 om 14:32

"ik heb Prem horen zeggen dat hij een fraudeur is. Daarom wil ik vanaf nu niet meer met hem praten", zo beter? Of zelfs nog beter: "iemand heeft tegen mij gezegd dat hij Prem heeft horen zeggen dat hij een fraudeur is".

25 januari 2021 om 14:37

Klinkt logisch toch? Als een vriend tegen mij zegt dat hij iemand heeft horen zeggen dat hij een dief is, dan geloof ik die vriend dat die uitspraak gedaan is. Ik snap niet waar mensen nou zo over vallen?

25 januari 2021 om 14:41

En ga je dat dan ook tegen iedereen zitten rondbazuinen en de plaatselijke krant even bellen?

25 januari 2021 om 14:46

Ligt eraan als ik een vraag erover krijg door de media. Nogmaals, Schmidt heeft wat mij betreft niks verkeerds gezegd. Is het verstandig? Nee, hij had naar de Knvb moeten stappen nadat hij eerst een uur afgekoeld was na de match. Maar toch, dan was binnen de kortste keren het nieuws eruit en kreeg je alsnog al deze heisa. Ik heb meer het idee dat het op VZ voor een aantal individuen een mooie reden is om Schmidt weer de grond in te trappen, want ze geven zelf ook allerlei verwijten en verwensingen zonder enige vorm van bewijs. Grappig hoe de ironie compleet gemist wordt door sommigen.

25 januari 2021 om 14:56

Laat ik trouwens wel duidelijk maken dat als Schmidt echt 100% zeker is van zijn zaak dat ik het volledig begrijp van hem om het naar buiten te brengen. Alleen vind ik het wel doodnormaal dat er wat ophef rond is en dat er een onderzoek naar wordt ingesteld.

prima dat Nijhuis az-ajax fluit, ben ik wel blij mee erlijk gezegd.
Had het liefst Kuipers gezien maar ben blij dat we een aantal waardeloze scheidsrechters ontlopen

25 januari 2021 om 13:37

Vind eerlijk gezegd dat we alsnog een waardeloze scheidsrechter treffen nu. Fluit compleet naar zijn eigen regeltjes en totaal niet consequent. Prima als hij hard voetbal wil door laten gaan maar doe het dan niet de ene keer wel en dan weer niet. Kan me erg kapot aan ergeren.

25 januari 2021 om 13:40

Volgens mij is Nijhuis juist super consequent met het hard laten voetballen.
Bij andere scheidsrechters erger ik me hier wel vaak aan indd, dat zij de ene wedstrijd alles laten door gaan, en de wedstrijd erna alles affluiten.

Ik heb persoonlijk liever Nijhuis die veel door laat gaan dan een higler of kamphuis etc die alles af fluiten bij de lichtste overtredingen.

25 januari 2021 om 13:42

Vind Higler en met name Kamphuis ook niks inderdaad. Maar Nijhuis laat veel hard voetbal doorgaan maar als je hem dan soms ziet fluiten voor een klein tikje, dan raak je daar toch lichtelijk geirriteerd door. Overigens heeft NL weinig goeie scheidsrechters na Kuipers i.m.o.

25 januari 2021 om 13:51

Ik vind Nijhuis helemaal niet consequent met door laten voetballen. Zijn 'mannelijk voetbal' regel geldt met name voor de verdedigendere ploegen. 1 van de dingen waar een Schmidt zich zo boos over maakte was dat Sparta met veel meer overtredingen wegkwam dan Psv. Het zou me veel minder storen als hij echt beide kanten veel door liet voetballen. Dat is dan ook meteen de reden dat ik het prima vind dat hij Az Ajax fluit, aangezien dat beide voetballende ploegen zijn. Ook helemaal met je eens dat ik liever Nijhuis heb dan een Higler of Kamphuis, dat zijn echt met afstand de 2 zwakste scheidsrechters uit deze competitie.

25 januari 2021 om 13:58

Ik ben helemaal niet blij met Nijhuis als scheidsrechter alleen niet om de redenen die de trainer van PSV aanhaalt. Ik geloof nooit niet dat Nijhuis of welke trainer dan ook bewust partijdig fluit om wat voor reden dan ook. Ik vind Nijhuis wel een van de meest inconsistente scheidsrechters die we hebben. Lijkt mij als speler een drama. 1e 40 min mag je alles doen en laten wat je wilt maar geen kritiek op Bas. Dan gaat de wedstrijd richting eindfase en loopt het vaak bijna uit de hand en begint ie zijn fluit te gebruiken en met kaarten te zwaaien. Niet mijn type scheids.

Voetbalzone maakt er hier van dat vanwege die fittie Nijhuis PSV nu niet fluit, maar ik geloof niet dat dat de reden is. Ik zie zelden scheidsrechters in korte tijd twee dezelfde clubs achter elkaar fluiten. Bovendien zijn er meerdere scheidsrechters die toppers mogen fluiten van de Knvb. Keuze zat dus, ik denk dat Nijhuis sowieso niet gefloten had. En als dat wel zo was, dan is het wellicht verstandig om Nijhuis niet te laten fluiten zo lang dat onderzoek nog loopt.

Laat trainers zich lekker bezig houden met hun eigen team. En het fluiten aan de scheidsrechter over laten. Dan zit het weleens mee en soms tegen.

Dit soort reacties naar scheidsrechters komt meestal voort uit frustratie dat het niet loopt.

Arm AZ, nu kunnen ze net zo goed niet beginnen aan deze wedstrijd.

25 januari 2021 om 14:37

Haha ja nee Nijhuis staat er inderdaad om bekend dat hij Ajax nog nooit genaaid heeft met dubieuze beslissingen. Smaakt je borreltje al lekker vroeg op de middag?

Kan iemand mij uitleggen wat de beschuldigingen van Schmidt naar Nijhuis te maken heeft met de aanstelling van Nijhuis bij AZ- Ajax?. Volgens mij staan die 2 dingen echt totaal los van elkaar. Ik begrijp het verband nu even niet zo. Het is niet zo dat Nijhuis eerst aangesteld was bij de wedstrijd van PSV en dat ze nu moeten schuiven.

25 januari 2021 om 15:04

Misschien dat dit aangeeft dat ze nijhuis steunen door deze wedstrijd te geven ipv hem niet laten fluiten bijvoorbeeld

Buiten alles van Schmidt en Nijhuis, vind ik m gewoon een hele vervelende scheidsrechter waar geen touw aan vast is te knopen. Bij Nijhuis weet je dat je iemand 15 keer kan neer trappen en hij dan mannen voetbal wilt laten zien, maar dan weer bij de eerste de beste schwalbe een rode kaart trekt. Ook is het een mannetje die echt op t moment geilt. Voor mij zou je altijd Kuipers op dit soort wedstrijden moeten zetten, is gewoon verreweg de beste. Verder zal ik ook wel een beetje bevoordeeld zijn, Nijhuis fluit voor mijn gevoel met liefde tegen Ajax. Echt altijd met zo'n houding van kijk mij nou de grote man uithangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2312
F. MidtsjøMiddenvelder222
M. BoaduAanvaller218
M. BizotKeeper220
J. KarlssonAanvaller217
C. StengsAanvaller206
Z. AboukhlalAanvaller174
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren