Schmidt meldt tegenvaller bij PSV in aanloop naar kraker tegen Feyenoord

Maandag, 25 januari 2021 om 12:08Rian Rosendaal • Laatste update: 13:02

Noni Madueke is twee tot drie weken niet inzetbaar, zo verklaart PSV-trainer Roger Schmidt maandagochtend tijdens een persmoment in aanloop naar het uitduel met FC Emmen van dinsdagavond. De aanvaller viel zaterdag tegen RKC Waalwijk (2-0) al na een kwartier uit met een bovenbeenblessure. Een MRI-scan later deze maandag moet definitief uitsluitsel geven over de ernst van de blessure van Madueke, zo benadrukt Schmidt op het persmoment.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Niet heel verrassend, ging er vanaf met een hamstring blessure dan is de kan altijd minimaal dat je een paar dagen daarna alweer op het veld kan staan.

Waarschijnlijk geen Gapko, Gotze en Madueke dus. Vervelend.

25 januari 2021 om 12:20

Dat is toch wel te veel creativiteit die je mist hoor. Tegen RKC zag je al hoe moeizaam het ging, maar tegen Feyenoord ben ik bang dat het te weinig gaat zijn.

25 januari 2021 om 12:33

Vraag me af of Schmidt dan anders gaat voetballen. Misschien wel gewoon met een 433 en Feyenoord de bal geven en dan counteren met Sangare, Rosario en misschien een Guti of vginkel (mits helemaal fit) op het middenveld voor wat meer voetbal. In een 4222 ga je al snel weer Mauro in de basis krijgen maar die was tegen RKC en Volendam echt compleet ontzichbaar .. pfft zie het zwaar in tegen Feyenoord.

25 januari 2021 om 12:40

Tegen rkc (en volendam 2e helft) speelde PSV al 433. Ben bang dat dat niet zal betekenen dat Mauro uit de basis gaat.

25 januari 2021 om 12:44

Zonder deze 3 heb ik geen enkel vertrouwen voor zondag. Tegen Emmen moet morgen de 3 punten worden gepakt, maar Feyenoord is achterin stabiel genoeg om een PSV zonder enige creativiteit van scoren af te houden.

25 januari 2021 om 14:23

@andres13 laatste tijd heeft PSV het toch sws moeilijk tegen Feyenoord uit. Zonder deze blessures ging ik er al vanuit dat PSV gaat verliezen bij Feyenoord. Tot nu hebben ze verloren van Ajax en AZ, dus komend weekend willen ze ten kosten van alles resultaat halen tegen een topclub. Zonder deze aanvallers wordt het helemaal moeilijk. Mijn scenario wat ik gisteren bedacht. PSV verliest van feyenoord en AZ van Ajax . Dat zou een goed weekend zijn (geweldig als Vitesse ook punten morst).

25 januari 2021 om 16:56

Dat zou fabelachtig zijn. Als Ajax zo de januari maand kan afsluiten. Dan als ultiem hoogtepunt Kudus in vorm terug in februari en Neres fit en in vorm erbij. PSV zie ik namelijk nog wel wat vaker punten verspelen. Simpelweg omdat die wel nog Europees spelen. AZ kan zich focussen op enkel de eredivisie wedstrijden en Feyenoord en Vitesse hebben nog wat (simpele) bekerwedstrijden. PSV en Ajax moeten aan de bak in Europa en tegen elkaar in de beker.

25 januari 2021 om 15:59

Goetze ook niet? Ik dacht dat zijn kwetsuur minder erg was en Feyenoord wel haalbaar zou lijken. Dat is wel een tegenvaller dan, met Zahavi en Malen heb je wel wat afmakers, maar is de aanvoer met Mauro en Ihattaren wel wat pover. In dat geval zou ik als Schmidt op 4-3-3 overschakelen en Van Ginkel in zijn vertrouwde rol brengen.

Mvogo
Dumfries
Teze
Boscagli
Max
Van Ginkel
Rosario
Sangare
Ihattaren
Zahavi
Malen

Dat valt dan nog best mee 2-3 weken. Was even bang dat we hem ook zouden moeten misschien voor een lange tijd nadat hij naar z'n hamstring greep.

Ik heb last van Driessen, maar die wordt ook niet van de buis gehaald. Die gaat maar door en maakt het alleen maar erger.

On: zuur voor noni en psv. Geen idee wat dat is met die fragiele fitheid van psv. Na een goede 60 minuten voetbal zijn de meesten uitgeput en daar zitten dan spelers bij die nog rust hebben gehad en de 90 minuten in voorgaande duels ook al niet maakten.

25 januari 2021 om 12:22

Het frappante is ook nog dat Schmidt allemaal aan het wisselen is om spelers fit te houden. Klinkt allemaal heel leuk en ook dat bloedprikken, maar puntje bij paaltje is dit PSV alles behalve fit. Ogen zelfs het minst fitte van de top 5. Allemaal leuke verhalen over dat speciale voetbal met flink druk zetten, maar ik zie het niet hoor? Het oogt allemaal heel slap als ik naar PSV zit te kijken. Ik had wel meer verwacht van dit PSV in de januari maand, zoiets had Schmidt ons ook beloofd met zijn vele wissels. Volgens mij is dit de zoveelste coach zie interessant probeert te doen, met mooie teksten en geschreven boekjes, maar ligt het toch echt aan je spelers materiaal. Hopen dat er snel een stijgende lijn in gaat komen. Want de fitte Dumfries, Malen en Gakpo kunnen wij wel gebruiken op het EK

25 januari 2021 om 12:28

Aan de andere kant kun je je afvragen of wij niet te hoge verwachtingen hebben. Schmidt staat bekend om zijn fullgass voetbal maar heeft zelf nooit gezegd dat te willen spelen. Heeft nota bene zelf in een interview met VI gezegd dat het voetbal waarvan wij verwachten van PSV te zien niet 90 minuten vol te houden is, wat compleet logisch is. Het gaat om de juiste momenten uitkiezen en veel in balbezit zijn. Dat gaat op het moment gewoon fout. Bovendien is het niet zo raar toch dat het nog niet top loopt: veel blessures (waarvan vele gewoon ongelukkig zijn en denk ik alleen de blessure van Madueke met fitheid te maken heeft), veel wedstrijden, het is ook allemaal best vermoeiend. En welk team in Europa speelt wel naar behoren? Ik geloof dat vrijwel alle clubs (op een paar uitzonderingen na) gewoon niet het niveau halen wat we wel van ze verwachten, en die groep is zo groot dat het gewoon geen uitzonderingen zijn, maar te maken heeft met het overvolle programma in elke competitie. Ik wil hiermee niet aangeven dat het goed is wat PSV laat zien, dat is namelijk absoluut niet zo, het is gewoon heel degelijk en de punten worden binnengehaald (pas 4x verloren dit jaar geloof ik), maar er zijn genoeg redenen om te bedenken waarom het niet loopt en dat onze verwachtingen misschien te hoog zijn (zeker in dit seizoen)

25 januari 2021 om 12:41

Maar probeer dan als Schmidt ook niet zo hoog van de toren te blazen door net te doen alsof jij iets speciaals doet om spelers fit te houden? Waarom zoveel wisselen terwijl je spelers uiteindelijk niet fitter ogen dan de andere spelers? Je neemt alleen maar risico's, en puntje bij paaltje levert het niks op. Zo'n iratharran is na een paar sprintjes al klaar. Malen moet bij Ajax uit gewisseld worden omdat die niet meer kan. Dumfries (je aanvoerder) zit de week erna op de bank 'omdat die vermoeid oogte'. Er wordt zoveel gewisseld bij PSV dat er qua automatismes niet echt spraken is. Ook toen iedereen fit was werd er om de haverklap gewisseld, nou dan verwacht ik daar wel resultaat van te zien. Tot nu toe zie ik het niet. Zo'n RKC thuis moet je toch gewoon bij de keel grijpen? Ballen afjagen, laten zien dat er niks te halen valt. Vooral met het idee dat de coach de spelers zo fit mogelijk probeert te houden door wedstrijden rust te geven.

25 januari 2021 om 12:51

Ik ben het grotendeels met je eens hoor, maar aan de andere kant kan je ook niet verwachten dat spelers wedstrijden na elkaar alles kunnen geven omdat ze in december rust gekregen hebben. Daarvoor is het gewoon te druk. Ik denk dat Schmidt inzet op de topwedstrijden en de wedstrijden tussendoor gebruikt om (wederom) rust te geven aan spelers. En het blijkt ook wel dat dat kan, PSV speelt niet groots en met niet al te veel intensiteit, maar wint de wedstrijden tegen de kleinere goden wel (sparta, Volendam, Rkc).

25 januari 2021 om 14:31

Rubentje, fair enough. Nou ja, laten we dan voorop stellen dat het zogenaamde vollgassfussbal iets kan zijn dat de omgeving verwacht. Maar welk ander aspect is dan zo belangrijk voor Schmidt, maar wat zo lastig is om uit te voeren? Veel in balbezit zijn, dat lukt ze alleen maar als de tegenstander geen druk zet. En momenten kiezen, dat kun je alleen maar doen als je in de momenten dat je het niet doet, gewoon een acceptabel niveau haalt. Eens dat er meerdere teams zijn in Europa die bij tijd en wijlen hun niveau niet halen, die zitten dan ook wel in zwaardere competities dan Psv. Mijn punt is eigenlijk ook dat ik best wil geloven dat het allemaal zwaar is, maar in Nederland heeft PSV gewoon een grote selectie. Ze spelen veel duels, maar pak m beet Sparta ook, en ze hebben de luxe om nogal wat te rouleren. En dan mag het van mij (vanwege het rouleren) wel minder zijn, maar het is helemaal niet degelijk zoals jij dat zegt. Er worden wel punten gehaald. Maar niet eens meer dan Vitesse, AZ, Feijenoord en het is zo fragiel als wat. Als je in een helft 3-4-5 kansen weg geeft tegen Volendam, Rkc, Sparta, Utrecht, Heerenveen, Twente etc. Dan is het helemaal niet degelijk. Dan is het gepasseerd op geluk. Ik zie bv ook wel dat Ajax niet optimaal draait (daar gaan dan dezelfde omstandigheden voor op als voor Psv), maar in 90% van de duels in Nederland zijn ze gewoon duidelijk de bovenliggende partij. Als het al puntenverlies wordt, of dreigt, dan was dat vooral omdat ze zelf zoveel lieten liggen. Zie Fortuna gisteren. Bij PSV zie ik ook een gebrek aan kansen, maar missen de degelijkheid om dan maar niks weg te geven achterin. Nou ja, en tel daarbij op dat ik nog niks heb gezien van wat ook maar in de verte lijkt op "pressing/vollgass, maakt me idd een beetje somber.

25 januari 2021 om 19:17

Jij vindt het allemaal zogenaamd interessant, maar heb je niet eens gedacht dat het voor Schmidt een gewone zaak van de wereld is. Wij denken het allemaal te weten en als iemand anders er andere manier van werken op nahoudt gaan we kritiek leveren. Jij bent diegene die zo hoog van de toren blaast, Schmidt doet gewoon zijn werk.

25 januari 2021 om 12:23

Die na 60 minuten uitgeput is na de wedstrijd tegen Ajax niet meer voorgekomen, ik zie juist een rustiger (vaak zwak) begin van PSV en een sterkere tweede helft waarin meer afgewisseld wordt tussen druk zetten en ietsjes inzakken. Die blessures voorin zijn denk ik niet echt het gevolg van fitheid, maar meer van pech. Götze heeft een trainingsblessure in zijn lies nadat hij een week vakantie heeft gehad, Gakpo heeft een blessure na een overtreding, Madueke zou eventueel wel van vermoeidheid kunnen komen, Viergever was ook bij de training opgelopen, Obispo is al sinds de zomer geblesseerd en Romero was gewoon dikke pech. Het komt nu allemaal samen en dat is erg jammer en je hebt enorm veel pech met het programma voor de komende weken. Hopelijk valt het allemaal mee en zijn Gakpo, Gotze en Noni snel weer van partj, want we hebben ze alle drie keihard nodig.

25 januari 2021 om 14:35

als ze na 60 minuten niet uitgeput waren, was dat wellicht omdat ze in de eerste 30 minuten vd eerste helft met de rem er op speelden of leken te spelen. Dan moesten ze na rust wat anders laten zien inderdaad. AZ, Sparta, Volendam, RKC allemaal vergelijkbaar.

25 januari 2021 om 15:50

Het kan inderdaad zijn dat ze met de rem erop speelden, maar het kan ook bewust zijn. De wedstrijden die je noemt zijn allemaal vergelijkbaar inderdaad, maar tegen alle tegenstanders hadden ze in het tweede gedeelte van de wedstrijd gewoon weinig tot niets van te duchten omdat ze druk erop hielden en het balbezit hadden. Dat vind ik positief. Als ze de eerste dertig minuten net zo zouden spelen als de laatste 60, heb je gewoon een heel stabiele ploeg die als het goed is van iedereen zou moeten kunnen winnen. Nu is het vaak nog te inconsistent of te slap.

De spoeling voorin wordt wel heel erg dunnetjes, alles komt (wederom) op de schouders van Malen, Zahavi en Ihattaren te liggen. Op zich niet erg voor die laatste, die kan lekker zijn duels spelen, fitter worden en aan zijn vorm werken. Maar wel erg vervelend, Gakpo en Götze missen Feyenoord waarschijnlijk ook en dan wordt het een heel erg lastig verhaal. Dit kan je zo maar een paar punten kosten en wellicht de titel. Verlies je bij Feyenoord, is de kans groot dat je 7 punten achter Ajax komt...

25 januari 2021 om 12:34

Van Ginkel is weer fit toch?
Ik denk persoonlijk dat Ajax ook nog punten laat liggen voetballen ook niet super top.
Grootste gevaar is op dit moment Vitesse.

Pff je gaat tegen Feyenoord waarschijnlijk gewoon verliezen. Hoop zo dat Götze weer beschikbaar is.

25 januari 2021 om 12:23

Götze is er hoogstwaarschijnlijk niet bij tegen Feyenoord, zelfde geldt voor Gakpo, meldt Rik Elfrink. Gaat ons punten kosten ben ik bang...

25 januari 2021 om 12:26

Verlies je tegen Feyenoord punten dan is de titel weg verwacht ik. Gezeik op Schmidt wordt dan waarschijnlijk heftig maar haal bij Ajax of Feyenoord 2 of 3 sterke spelers weg en het is daar ook stuk minder

25 januari 2021 om 12:31

Eens, aan het begin van het seizoen heb je gewoon 7 (potentiële) toppers voor 4 posities met Malen, Zahavi, Gakpo, Götze, Ihattaren, Madueke, Romero en dan ook nog enkele talenten of anderen die op die posities kunnen spelen (thomas, vginkel, Ledezma, Mauro). Als van die 7 toppers er 4 tegelijk wegvallen, wordt het gewoon enorm lastig. Verlies je van Feyenoord (wat denk ik wel gaat gebeuren, in elk geval puntverlies), dan is de afstand tot ajax mogelijk 7 punten op de helft van de competitie, dat is gewoon erg veel.

25 januari 2021 om 12:32

Ik denk dat elke ploeg nog punten laat liggen.
Het voetbal van Ajax houd ook niet over.
Az laat het liggen tegen de kleintjes.
Alleen Vitesse lijkt het nu nog vol te houden.
Valt daar Bazoer weg hen je een ander verhaal.

Maar voor nu ligt alles nog open denk en hangt het niet op 1 verlies partij.

25 januari 2021 om 12:48

Het is echt te hopen dat Zahavi, Malen en Ihattaren het op de heupen krijgen anders zie ik het ook somber in. Met Gakpo en Madeuke heb je nog snelle spelers die nog verdedigers bezig houden waardoor Malen genoeg ruimte krijgt. Götze zorgt altijd dat hij vrij staat zodat we makkelijk onder druk kunnen uit voetballen. Je zag echt tegen Ajax dat we gewoon maar blind die bal naar voren schieten, met Götze heb je wel echt iemand die vrij staat en de bal vast houdt waardoor je nog er uit kan combineren.

25 januari 2021 om 12:49

@bliek Ja maar ik zie PSV ook nog wel punten verspelen. Ajax wint wel wedstrijden die heel slecht zijn. Ik hoop dat PSV gewoon van Feyenoord wint want dan kan je als Ajax op bezoek komt volle bak gaan voor 3 punten.

25 januari 2021 om 13:32

Uiteraard hoop ik dat Feyenoord van PSV wint en PSV van Ajax dat houd het lekker spannend

Zonder Gotze, Gakpo en Madueke is PSV aanvallend echt armoedig. Er staan met Zahavi en Malen weliswaar nog steeds twee prima spitsen, maar er is buiten Ihattaren - die in een vormdip verkeert - helemaal niemand die hen van aanvoer kan voorzien. De backs hebben het op dit moment ook niet. Ik denk dat we de jaarlijkse 0 punten in de kuip alvast kunnen noteren en dat zelfs Emmen-uit morgen al een hele zware bevalling wordt. Overigens ook zonde dat Ledezma, Romero en Vertessen nu geblesseerd zijn, normaliter zou deze situatie kansen bieden voor hen. Wel bijzonder hoeveel blessures PSV voorin heeft..

Hopen op individuele uitspattingen van het duo Malen en Zahavi komende wedstrijden. De aanvoer zal magertjes worden met het middenveld en vleugels dat we nu hebben staan. Van ginkel nog maar kort gezien, maar laat toch in 10 minuten al zien dat hij 10x beter is dan een thomas, rosario, guti die we nu hebben staan..

De ziekenboeg zit weer helemaal vol bij Psv, alle creativiteit en diepgang uit je selectie. Gakpo, Madueke, Gotze, Ledesma, Romero en volgens mij is Vertessen ook nog geblesseerd, niet dat hij zoveel toevoegd maar in de breedte heb je nu natuurlijk helemaal niks meer en dan hebben we de maand Februari nog niet eens gehad waar we tegen Twente, 2x Ajax, 2x Olympiacos en Vitesse moeten spelen.

Snap echt niet hoe het toch mogelijk is dat PSV van alle clubs zo getroffen wordt. Gaat toch iets heel ergs verkeerds daar in Eindhoven. Kan niet aan wedstrijd belasting liggen want tot dus ver hebben Ajax, Az en Feyenoord net zoveel wedstrijden gespeeld en daar gaat het niet fout.

25 januari 2021 om 13:18

Dan let je echt niet op, az en zeker Feyenoord hebben minstens net zoveel problemen

25 januari 2021 om 15:12

wie van AZ en Feyenoord zijn geblesseerd? Bijlow is de enige die ik kan bedenken. PSV mist 4 basisspelers.

Oef, aderlating dit. Zoals hierboven al regelmatig vermeldt, we missen veel creativiteit voorin. Dat wordt 90 minuten Malen/zahavi, opzich niet verkeerd. Alleen Schmidt heeft zo maar weinig wisselmogelijkheden en is dan nogal snel toe aan een blik jeugdspelers of kwalitatief matige A-spelers zoals Mauro.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Engeland
1 fan
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 24 7 1 0
2019/2020 PSV U19 11 6 2 1
2019/2020 PSV 4 0 0 0
2018/2019 PSV U19 3 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘PSV moet op de valreep rekening houden met vertrek van Madueke’

Tottenham Hotspur is na de verwachte komst van Cristian Romero nog niet klaar op de transfermarkt. Volgens The Evening Standard gaat de Premier League-club op zoek naar een 'creatieve speler' en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren