Chelsea heeft er genoeg van en stuurt Frank Lampard de laan uit

Maandag, 25 januari 2021 om 11:05Rian Rosendaal • Laatste update: 12:45

Frank Lampard heeft zijn laatste wedstrijd als manager van Chelsea achter de rug. De clubleiding van de Londense club brengt maandag namelijk officieel naar buiten dat de Engelse coach een dag na de 3-1 zege op Luton Town in de FA Cup ontslagen is. Onder meer The Telegraph meldde op basis van bronnen rondom Chelsea al dat het tussentijdse ontslag van Lampard onvermijdelijk was geworden.

Chelsea rept in het persbericht over een 'moeilijke beslissing'. "En we zijn dankbaar voor wat Frank allemaal heeft gedaan voor deze club. Echter, de resultaten van de laatste tijd stroken niet met de ambities die we hier hebben. We staan in de middenmoot en er is geen uitzicht op snelle verbetering. Afscheid nemen van een clubicoon als Frank komt niet op een ideaal moment, maar we zijn ervan overtuigd dat verandering noodzakelijk is geworden." Eigenaar Roman Abramovich is eveneens dankbaar voor het werk dat Lampard heeft verzet in zijn periode als manager van Chelsea.

"Het is geen gemakkelijke beslissing, omdat ik een goede relatie onderhoud met Frank en hem zeer respecteer. Wij achten het echter noodzakelijk om een nieuwe manager aan te stellen. Ik wil Frank namens de hele club bedanken en wens hem veel succes voor de toekomst. Zijn status als clubicoon blijft onaangetast en we zullen hem altijd met open armen blijven ontvangen op Stamford Bridge." Chelsea zal tot de aanstelling van een nieuwe manager geen mededelingen doen over de trainerspositie in West-Londen.

‘Chelsea schakelt razendsnel en is al rond met opvolger Lampard'

De opvolger van de ontslagen Frank Lampard lijkt al bekend bij Chelsea.Lees artikel

Lampard was met Chelsea bezig aan een zeer moeizame reeks, met slechts drie overwinningen in de laatste tien wedstrijden in alle competities. Hij loodste de Londenaren in zijn eerste seizoen naar de vierde plaats in de Premier League, wat zorgde voor een plaats in de groepsfase van de Champions League. De poulefase werd gemakkelijk doorlopen en Chelsea staat in de achtste finale van het miljardenbal tegenover Atlético Madrid. In de Premier League bezet men een teleurstellende negende plaats, met een achterstand van elf punten op koploper Manchester United.

Lampard wist van de eerste elf ploegen op de ranglijst alleen West Ham United te verslaan en met een gemiddelde van 1.67 punten per wedstrijd is Chelsea bezig aan de slechtste reeks in de competitie sinds de komst van Abramovich in 2003. Het seizoen begon nog wel veelbelovend, met name door het aantrekken van Hakim Ziyech, Thiago Silva, Kai Havertz en Timo Werner. Een halfjaar later echter is de Chelsea-leiding tot de conclusie gekomen dat de aanstelling van een nieuwe manager zeer wenselijk is.

Het is volgens de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano al zeker dat de onlangs bij Paris Saint-Germain ontslagen Thomas Tuchel de nieuwe manager wordt van Chelsea. De clubloze Duitser zou het voorstel van the Blues al hebben geaccepteerd. Tuchel zet op korte termijn zijn handtekening onder een contract voor tweeënhalf jaar, tot aan de zomer van 2023. Volgens RMC Sport wordt in het contract een optie opgenomen voor nog een seizoen. Volgens Romano was Tuchel favoriet bij de clubleiding van Chelsea om Lampard op te volgen en moet hij er onder meer voor zorgen dat zijn landgenoten Havertz en Werner beter gaan presteren.


Poll

Het is terecht dat Chelsea Frank Lampard ontslaat


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door silvacity)

Zat er aan te komen. Jammer. Vind dat hij toch wel erg in de steek wordt gelaten door de spelers. Natuurlijk roept hij het een beetje zelf op maar je verwacht toch meer als je 90 miljoen betaald voor een speler als Havertz. Of Werner die als verlosser werd gezien. Geen enkele aankoop die het daar goed doet behalve Silva en Chilwell. Ziyech is eigk alleen maar geblesseerd. Enige wat ik echt raar vind is dat Giroud gewoon nooit de kans kreeg. Wanneer hij speelde was hij altijd uitstekend.

25 januari 2021 om 11:19

Op papier heeft hij zo een goed team ter beschikking, maar het komt er totaal niet uit. Is dat aan Lampard te wijten, vind ik moeilijk om te zeggen. Wel zonde als deze legende zo zou afdruipen.

25 januari 2021 om 11:37

Vind dat trainers in het algemeen veel te snel worden ontslagen. Dat geldt nu ook voor Lampard. Dat het er nu even niet uitkomt, vind ik niet volledig aan Lampard te wijten. Wel valt hem te verwijten dat er weinig vastigheden inzitten op het middenveld en voorin. De enige speler die in principe altijd speelt is Mount. Voor de rest is het op het middenveld constant switchen tussen Kante, Jorginho en Kovacic en voorin tussen Werner, Abraham, Giroud, Ziyech, Pulisic, Havertz en Hudson-Odoi.

25 januari 2021 om 11:45

Cheslea heeft dik ingekocht. De trainer heeft daar ook zijn invloed op gehad. Dan is een negende plek in de PL niet acceptable. Men wil CL voetbal halen i.v.m. de opbrengsten.

25 januari 2021 om 11:49

Ze hadden geen aankopen moeten doen. Maar met de jeugd verder moeten gaan.

25 januari 2021 om 11:55

ik ben niet zo onder de indruk van de selectie van Chelsa, het is vooral heel erg jong en talentvol maar op Kante na loopt er niet echt een gearriveerde wereldtopper. Thiago Silva dan misschien maar die is geloof ik ook alweer 35 jaar. dan missen ze daarnaast ook nog een scorende spits. Werner heb ik eigenlijk altijd vrij overrated gevonden, Giroud vind ik ook niet bijzonder en Abraham is na een vliegende start ook vrij ver terug gevallen

25 januari 2021 om 12:00

De aanwinsten zijn toch gewoon super op papier. Ze presteren niet maar dat kan je op voorhand niet weten. Natuurlijk weet je dat je als coach dan de dupe zal zijn

25 januari 2021 om 12:03

@RyanBabelNiet zoveel iig. Met Havertz en Ziyech heb je 2 dezelfde type spelrs imo.Chelsea voert een goed beleid. Kunne. Goede mooie spelers aantrekken. Maar afgelopen zomer was teveel van het goede. Lastig om daar snel iets van te maken. Zeker als beginnend coach. Dat wist Chelsea toen ze Lampard aanstelde

25 januari 2021 om 12:07

@japie_krekel Je hoeft ook niet onder de indruk te zijn van de selectie van Chelsea. Veel leuke voetballers inderdaad, maar weinig echte wereldtoppers. Maar los daarvan hoor je natuurlijk ook met deze selectie niet achter West Ham United en Aston Villa te staan, terwijl je ook nog minder verliespunten dan Southampton hebt. Een Werner is natuurlijk wel een betere spits dan wat er bij die ploegen rondloopt. Chelsea heeft een heel slecht trackrecord op het gebied van spitsen kopen. Zelfs als ze Haaland halen zie ik die nog floppen.

25 januari 2021 om 12:48

@japie: valt me elke keer opnieuw weer op hoe opvallend mild je bent als het over het Chelsea gaat. Die hebben nochtans 250 miljoen geïnvesteerd afgelopen zomer en zouden dus, volgens jouw alom gekende theorie, toch helemaal bovenaan moeten staan? Mochten de woorden Chelsea en Lampard in bovenstaande artikel vervangen worden door Guardiola en Man City, je zou volledig los aan het gaan zijn...

25 januari 2021 om 15:23

Met die jonkies deed hij het toch gewoon prima? Waarom toch van die onzinnige aankopen?

25 januari 2021 om 19:17

@thenry_228 Japie heeft ook wat tegen Guardiola, omdat hij er niet tegen kan dat men hem een top coach vind. Dat was al een tijdje duidelijk.

25 januari 2021 om 11:22

Kip en ei. Blijkbaar krijgt hij het beste niet naar boven in zijn spelers. Ligt dat aan de trainer of de spelers? Feit is, het loopt niet, dus dan is ontslag (helaas) logisch.

25 januari 2021 om 11:23

Lees net dat Tuchel de nieuwe trainer wordt. Ben benieuwd of hij dit seizoen recht kan breien voor de Londenaren.

25 januari 2021 om 12:01

Als je een geheel nieuw team krijgt. Vraagt dat tijd om dat op elkaar in te laten spelen. Daarbij is die Engelse competitie erg zwaar. Qua fysiek en het overvolle programma. Veel spelers zijn het niet gewend. En zal het lichaam aan moeten wennen. Snap dat er genoeg zullen zeggen dat hij weg moet. Omdat de resultaten tegen vallen. En velen anderen zullen zeggen dat hij de tijd moet krijgen. Het is een legende van de club. Die zet je niet zomaar op straat. Als je die zo snel al weg stuurt. Waar is die stabiliteit voor de toekomst?? Wie zegt dat de boven genoemde trainers willen komen? Zeker halverwege het seizoen? En of het beter zullen doen? Had je misschien Lampard dit seizoen uit kunnen laten zingen.CL halen wordt denk ik sowieso erg lastig. Welke trainer er nu ook voor de groep staat.

Zonde als het waar is. Een clubman moet je meer tijd gunnen

25 januari 2021 om 11:20

Hoeveel tijd dan? Hij zit er nu ruim 1,5 jaar en tis gewoon niet goed. Als de resultaten gewoon matig zijn, dan moet je in het belang van de club misschien wel gewoon je trainer ontslaan. Heeft PSV ook gedaan vorig jaar. Dat je een clubman ontslaat betekent niet dat hij daarna geen clubman meer is. Als Chelsea het goed onderbouwt, en dat kunnen ze gezien het spel en de resultaten, dan zal Lampard dat ook echt wel begrijpen.

25 januari 2021 om 11:29

Vorig jaar deed ie het goed en nu allemaal nieuwe spelers. Gun hem nog een jaartje

25 januari 2021 om 11:30

Vorig seizoen liet hij mooi voetbal zien. Je zou zeggen dat je dan met al die aankopen geweldig voetbal krijgt te zien. Alleen is de realiteit anders. Ziyech mist heel de start door blessures en Havertz kan er geen pepernoot meer van. Terwijl daar wel jongens voor plaats hebben moeten maken. Ik denk ook niet dat een andere trainer het nu ineens beter gaat doen.

25 januari 2021 om 11:58

Hij krijgt de aankopen gewoon niet aan de praat. Heeft enorm veel geld kunnen investeren in de selectie en het feit is dat hij in de middenmoot staat. Met als die aankopen, wat stuk voor stuk goede spelers zijn, mag je wel echt meer verwachten dan dat. Het is gewoon echt veel te matig en dus begrijpelijk dat hij ontslagen wordt.

25 januari 2021 om 12:05

Met van Bommel was er wel wat meer aan de hand he. Vind ik niet echt een vergelijking met Lampard. Chelsea heeft deze trainer aangesteld. Met een bepaald idee En visie. Die gooien ze al snel overboord imo.

25 januari 2021 om 12:09

Ik zou zeggen eerst nog 4 competitiewedstrijden, want ze hebben op Spurs na geen heel moeilijk programma. Daar moet je normaliter gewoon 9 of 10 punten halen (en tussendoor FA cup doorbekeren). Lijkt mij een realistischr opgave en afspraak. Maar desondanks geloof ik in de lange termijn. Zo zie je maar, virig jaar ging het prima met de jonkies, en nu met die peperdure aankopen......

25 januari 2021 om 11:53

Gewoon weer typische kortetermijns visie van Chelsea. Zonde. Zal nu wel weer alleen maar gekocht worden en alle jeugdspelers weggedaan worden.

25 januari 2021 om 13:25

Chelsea handelt anders wel gewoon als een topclub, zijn de resultaten niet goed? Dan moet de trainer er helaas wel uit. Vergelijk dit eens met Arsenal waar een trainer jaren lang slecht kan presteren en kans op kans krijgt. Chelsea nam sowieso al een gok om Lampard aan te stellen, en het loopt nu niet. Ben nu wel benieuwd of Lampard ooit in de toekomst nog in de top kan gaan managen.

25 januari 2021 om 15:54

Dus dan zijn United, Arsenal, Sheffield en Burnley, om een paar voorbeelden te noemen, geen topclubs?

25 januari 2021 om 16:24

Daar is niet zoveel mis mee, als je naar de basisklanten van City en Liverpool kijkt is ook iedereen (op 1 na bij beiden) gekocht, en Chelsea zelf boekt al jaren uitstekende resultaten met hun handelsclub beleid.

Zou ik echt schandalig vinden. Die gast heeft vorig seizoen een goed seizoen gedraaid en heeft dit seizoen een heel nieuw team. Geef die man tot het eind van het seizoen de tijd om er wat van te maken met al die nieuwe spelers. Zonde voor Lampard en wie moeten ze halen dan als vervanger?

25 januari 2021 om 11:19

Tuchel als vervanger. Of Bielsa, ik las ook dingen over de trainer van Leicter maar die wil pas aan het einde van het seizoen weg. K vind die van Southampton ook wel interresant.

25 januari 2021 om 11:28

Hasenhüttl. Denk inderdaad dat dat de perfecte opvolger is. Alleen denk ik niet dat ie zomaar weg gaat bij Southampton midden in het seizoen waarin hij het zo verrassend goed doet. Heeft ook in juni net zijn contract verlengt. Misschien dus in de zomer en nu een interim? Komen ze straks weer bij Hiddink of Grant ;-)

25 januari 2021 om 11:29

Bielsa is een genie maar ik denk dat hij juist beter is bij een club die underdog is. Bij Chelsea zie ik het niet gebeuren. Tuchel zie ik ook wel als een goeie maar de meeste Chelsea fans zien hem volgens mij niet komen.

25 januari 2021 om 11:41

Je kon erop wachten op een maandag morgen. Misschien moest Lampard Ziyech wat vaker in de basis laten starten de laatste wedstrijden, de hoop was op bij Lampard hij deed maar wat de laatste wedstrijden en dan zijn ze hard in Engeland. Het gaat je goed Lampard.

25 januari 2021 om 12:47

Ziyech begon toen hij weer dit was toch gewoon direct weer in de basis? Alleen tegen Leicester kwam hij vanaf de bank in het veld.

25 januari 2021 om 11:32

Tuchel wordt de opvolger van Lampard. Denk ik een goede opvolger voor Lampard, maar vind inderdaad ook dat hij veel te snel ontslagen is. Natuurlijk waren de resultaten niet voldoende tot nu toe, maar geef hem inderdaad tot nu het einde van het seizoen de tijd. Hij heeft het vorig jaar echt ontzettend goed gedaan door CL voetbal te halen.

25 januari 2021 om 12:07

Idd. Zonder spelers aan getrokken te hebben. De top 4 behaalt. Prima resultaat. Wie zegt dat (waarschijnlijk) Tuchel het beter zal doen? Behalen van de CL wordt al vrij lastig.

25 januari 2021 om 12:25

Het trekt werkelijk op niets. Slecht in toppers, afschuwelijke defensie en geen passie.

25 januari 2021 om 20:51

De onervarenheid zat hem in het managen van zijb team ondanks bepaalde mankementen. Hij mist echt leiderstypen in de aanval. Laatst riep hij ja niet iedereen kan zomaar Terry zijn. Toch een beetje sneertjes uitdelen aan de spelers maar te vaak is killing.

Echt bizar dat kranten dit eerder weten dan de manager zelf, lekker respectvol ook. "bronnen van binnen de club".... Die vinden vaak andere dingen belangrijker dan hun eigen club. On: Zou zonde zijn, echt een icoon. Maar dat is wel het risico van het trainersvak, dat weet Lampard natuurlijk zelf ook. In anderhalf jaar trainerschap kan zo afgebroken worden wat in 14 jaar als voetballer is opgebouwd.

25 januari 2021 om 11:15

Die weet dat echt al wel hoor, het is alleen nog niet bekend gemaakt

25 januari 2021 om 11:30

Dat kan natuurlijk ook . Maar het zal niet de eerste keer zijn dat dit niet zo is, misschien heb ik ook gewoon vooroordelen bij nieuw-rijke clubs over normen en waarden

Heftige beslissing, vraagje; zouden Chelsea fans blij zij met Ten Hag? Denk wel een ideale trainer voor een topclub

25 januari 2021 om 11:19

Denk dat ten Hag beter niet naar Engeland of Spanje kan gaan, als je al denkt dat hier de media wat negatief of opportunistisch is, dat is in die landen the next level

25 januari 2021 om 11:22

Daar zat ik ook al aan te denken, ik denk dat EtH ook wel een keer een nieuwe uitdaging wil. En dit is de perfecte mogelijkheid om bij een top club aan de slag te gaan.

25 januari 2021 om 11:34

Eerlijk antwoord, nee. Denk dat Chelsea-supporters momenteel met geen enkele nieuwe trainer blij zullen zijn. Natuurlijk is Tuchel een goeie trainer, maar wij willen gewoon dat Lampard meer tijd krijgt.

25 januari 2021 om 11:43

Ten Hag is zo ongemakkelijk. Dat trekken die Engelsen niet denk ik of hij wordt gefileerd.

Engels gedachtegoed komt weer eens om de hoek. Jammer.

25 januari 2021 om 16:28

Er is niet zoveel Engels aan de besluitvorming: Roman Abramovic is de eigenaar, Marina Granovskaia is de technisch directeur, Eugene Tenenbaum is de financiele directeur, en Guy Laurence is de commercieel directeur, allemaal Russen en Canadezen.

Niet geheel onverwachts maar toch wel pijnlijk, Lampard heeft gewoon een Chelsea hart en dit zal nooit veranderen. Jammer.

Zonde, want volgens mij is Frank een heel goede manager die zich nog aan het ontwikkelen is. Hij liet een Chelsea dat niet kon kopen verzorgd voetbal spelen en haalde de CL. Zijn enige probleem is dat de aankopen, ik weet niet in hoeverre hij er zelf achterstond, gewoon niet renderen. Stuk voor stuk niet met Ziyech als man van glas. Is dat Lampard of de scouting?

Zonde, maar niet onverwacht. Als ergens met zoveel geld gesmeten wordt als bij Chelsea afgelopen zomer, zal de investeerder ook resultaat willen zien. Vraag me wel af wie er dan op de shortlist staan. Tuchel misschien?

Heb nou eens geduld en vertrouwen. De premier league is een moeilijke competitie gewoon stug doorgaan en lekker voetballen. Lampard is een prima coach, doet het prima en geef hem dan eens 2 jaar de tijd om het goed te doen.

Celtic laatste 4 wedstrijden niet gewonnen. Als zij hun trainer eruit flikkeren en Lampard daar dan gaat zitten. Lampard vs Gerrard, dat zou fantastisch zijn

Ze moeten nou wel een keer gaan ophouden op Stamford Bridge hoor. Vrijwel iedereen weet dat een trainer een passant is, maar gun eens een trainer de tijd zeg. Dit heeft Liverpool ook gedaan met Klopp. Dit is weer de makkelijkste manier, een trainer ontslaan omdat de uitslagen tegenvallen. Wat een hypocritisch gedoe. Als er eentje een Chelsea-man is, dan is Lampard het wel. Schandalig mocht dit waar zijn...

25 januari 2021 om 16:28

Klopp presteerde elk seizoen beter dan het vorige, dan mag je blijven zitten.

Dit meen je toch niet??!! Ik ben het beleid van de club helemaal zat. Geef een trainer nou eens een keer de tijd om iets op te bouwen... Nu wordt er waarschijnlijk weer een halve gare Italiaan of Duitser binnengehaald, die vervolgens binnen twee jaar weer ontslagen wordt. Ik had er echt vertrouwen in dat Chelsea met het binnenhalen van Lampard een andere koers was ingeslagen; een koers met visie, geduld en stabiliteit. Dat kunnen we ook alweer vergeten. Same old story..... Helemaal klaar mee

Logisch als je hun trackrecord ziet op het gebied van het ontslaan van trainers. Lampard presteert gewoon erg slecht de laatste maanden, ondanks dat hij voor honderden miljoenen heeft mogen investeren in de zomer. Ze zijn er alleen maar slechter van geworden. De voorgaande 6 managers kregen ook geen zeeen van tijd om te bouwen. Dan krijgt Lampard die ook niet na een goed eerste seizoen.

Ja dit zat er wel aan te komen... er is veel geïnvesteerd en er komt (tot nu toe) niet uit wat er van wordt verwacht. Wel denk ik dat Chelsea er goed aan zou doen om hem sowieso tot het einde van het seizoen de kans te geven, desnoods zet je er een oudere trainer naast die hem helpt zoals dat in het verleden ook bij een Cocu en v. Bronckhorst is gedaan.

Iemand als lampard moet je het nog een seizoen laten proberen. Veel spelers hebben in de premier league ook altijd gewenning nodig en chelsea heeft aardig wat nieuwe spelers.

Als hij wel word ontslagen, is dit wat voor Ten Hag misschien? (vanaf het einde van het seizoen)

Ik zelf ben niet zo een fan van Ten Hag maar ik vind hem ook weer geen super prutser. Bij Ajax zijn we dan van hem "af". En daar heeft hij de kans om zich te bewijzen tegenover het publiek (onder andere ik) en media wat altijd tegen hem is.

Neem wel aan dat Ten Hag prima op de kaart staat namelijk na wat hij in de Champions league heeft gepresteerd. Of zijn er een hoop hoger aangeschreven trainers beschikbaar?

25 januari 2021 om 11:28

Tuchel wordt de opvolger

25 januari 2021 om 11:45

Ik denk dat Ten Hag dan beter voor Gladbach zou kunnen gaan, wordt wat minder van hem verwacht in Duitsland vermoedt ik. Bij Chelsea moet je gewoon CL halen, anders is je seizoen normaal gesproken mislukt. Met deze selectie heb je geen zekerheid om CL te halen, vooral niet in de PL zoals die nu is. Dus kun je zomaar weer na 1 seizoen (of sneller) op straat komen te staan.

25 januari 2021 om 12:02

Chelsea kan het niet permitteren om na dit seizoen weer geen CL te halen. Ik loop op de zaken vooruit, maar ik verwacht niet dat dit Chelsea nog de CL gaat halen. Heb dit hele seizoen Chelsea alleen maar verder zien wegglijden. Ze hebben geen enkel top duel gewonnen. Het lijkt momenteel nergens naar toe te gaan. Je zou hem wellicht tot de zomer kunnen laten zitten. Aan de andere kant heeft de nieuwe coach wel de tijd om zich voor te bereiden op volgend seizoen met de selectie op deze manier.

Had hem dan iig nog de CL laten spelen en beoordeel hem vanaf dat moment. Atletico is een taaie opponent maar niet onmogelijk om over 2 duels te verslaan. Ik ben benieuwd wat een andere trainer beter zou kunnen doen met dit materiaal, het team is nog jong en is niet lang bij elkaar, dat heeft gewoon tijd nodig

25 januari 2021 om 11:57

Weet niet Inside Atletico eet Chelsea wel op denk ik over 2 wedstrijden. Zie ze eigenlijk ook wel als kanshebber voor de winst van de CL, ze krijgen echt weinig doelpunten tegen.

25 januari 2021 om 12:00

Ze zijn heel erg goed dit seizoen, scoren ook vrijwel iedere wedstrijd (behalve tegen mijn club) maar absoluut kanshebber voor een CL + Laliga seizoen. Zou wat zijn hoor. De druk bij Chelsea en nu op Lampard is helaas te groot, het lijkt erop dat hij die tweeluik tegen Atleti niet eens gaat meemaken als Chelsea coach

Nee, dit is zeker niet de juiste keuze. Ook ik vond het veel te vroeg voor Lampard om al direct voor de leeuwen gegooid te worden bij Chelsea. Maar als je dan toch je grootste clublegende de job geeft, en zoveel investeert, moet je hem op zn minste het vertrouwen en tijd geven. Ik weet dat het zeker niet goed was, maar dit is belachelijk.

Tuchel wordt volgens de geruchten aangetrokken vanwege de Duitse aankopen. Dat zou wel heel kortzichtig beleid zijn.

25 januari 2021 om 11:51

Tuchel is toch ook gewoon de best beschikbare coach die er nu is. Leuk dat hij toevallig Duits is en dat de media dat eruit licht maar ik zou niet zo 1,2, 3 een betere vervanger weten.

25 januari 2021 om 16:29

Van Gaal zit gespannen bij de telefoon.

Onbegrijpelijk dat onze Erik then Hack niet in het lijstje staat!

25 januari 2021 om 12:00

Zegt misschien toch ook wel iets over zijn staat van dienst in Europa.
Zijn prestaties in de CL zijn natuurlijk niet onopgemerkt gebleven, maar blijkbaar zien Europes (sub)topclubs het nog niet allemaal zitten in hem.

Tuchel schijnt al rond te zijn. Het is een beetje lullig als je naar de staat van dienst van Lampard kijkt bij Chelsea, maar eerlijkheidshalve spreken de cijfers wel voor zich. Leuk dat het goed ging in de CL, maar in de PL laten ze het telkens afweten in de wedstrijden die er echt toe doen.

Baal hier echt van. Misschien tegen beter weten in, maar ik had Lampard zo graag een Alex Ferguson verhaal zien maken bij Chelsea. Had hem persoonlijk tot het einde van het seizoen gegeven, maar helaas. Tuchel is vrijwel zeker de opvolger. Hij staat garant voor mooi voetbal, maar toch ook wel voor bonje met het bestuur. Ben benieuwd of Chelsea dan een goede match is. Abramovich is nou ook niet de makkelijkste man om mee te werken.

Zonde.... maar zo werkt dat eenmaal.
Niet presteren is ontslag en de volgende erin ..

De Ferguson en Wenger tijdperk bestaat niet meer

Ik vind dit niet helemaal terecht, Lampard heeft het vorig jaar uitstekend gedaan door 4e te worden en door een legertje talenten klaar te stomen voor het eerste en dan wordt hij ontslagen na een paar mindere maanden. Ik snap dat hij veel dure spelers erbij heeft gekregen en dat ze daar meer van verwacht hadden maar dat vind ik niet helemaal realistisch. Werner is een jonge speler die het nog maar moet laten zien in de top, Havertz al helemaal en Ziyech is een alles of niks voetballer. Dan kun je als club toch niet verwachten dat Lampard met een jong team dat weer ingespeeld moet raken het evengoed doet als alle concurrenten die al jaren bezig zijn met een team. Ze staan nu maar 5 punten van de top 4 dus er was nog niks verloren. Als je dan al naar een nieuwe trainer gaat grijpen denk ik dat we de komende jaren veel nieuwe trainers gaan zien bij Chelsea.

Terecht of onterecht ik weet het niet, er is allebei iets van te zeggen natuurlijk. Maar wat men hier schrijft dat je zo de status van een legende wegneemt door hem te ontslaan is natuurlijk grote onzin! Lampard is en blijft een legende hoe dan ook. Het enigste wat ik Lampard kwalijk kan nemen is dat hij naar mijn idee altijd te lief is geweest voor zijn spelers, er had wel wat meer pit in mogen zitten en wat vaker spelers straffen op de bank. Eerlijk gezegd denk ik ook wel dat een Tuchel, Nagelsman etc chelsea toch beter aan het voetballen krijgen dan Lampard. Super Frank het ga je goed!

Jammer. Heb toch ergens het romantische plaatje in m’n hoofd dat al die Engelse ex-topspelers als trainer bij hun voormalige club aan de slag gaan of blijven. Lampard bij Chelsea, Gerrard bij Liverpool en Scholes bij United. Lampard verdient overigens wel wat meer krediet, een aantal topaankopen functioneren totaal niet en hij moet met een vrijwel nieuw team aan de slag - dat gebeurt niet op een dag.

Korte-termijnbeleid. Chelsea heeft haar selectie een renovatie laten ondergaan en de vooruitzichten zien er goed uit. Beter had men hem behouden,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4316
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder244
T. WernerAanvaller245
T. AbrahamAanvaller206
C. Hudson-OdoiAanvaller162
E. MendyKeeper200
C. PulisicMiddenvelder151
O. GiroudAanvaller134
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

335 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Chelsea
2018-2019 Derby County
2015-2016 New York City
2014-2015 Manchester City
2014-2014 New York City
Laatste voetbalnieuws

‘Tottenham Hotspur heeft mogelijke opvolger Mourinho al in het vizier’

Met zes nederlagen uit de laatste acht officiële wedstrijden komt de positie van José Mourinho bij Tottenham Hotspur steeds meer onder druk te staan. Volgens The Telegraph worden de komende vier...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren