Van der Vaart tikt Ten Hag op de vingers: ‘Hij wordt verkeerd gebruikt’

Maandag, 25 januari 2021 om 10:16Rian Rosendaal • Laatste update: 16:27

Quincy Promes lijkt op korte termijn terug te keren bij Spartak Moskou, dat al zou hebben gesproken met de middenvelder annex vleugelaanvaller van Ajax. Van een akkoord tussen alle betrokken partijen is echter nog geen sprake. Mocht Promes deze maand daadwerkelijk vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA, dan is dat volgens Rafael van der Vaart geen aderlating voor trainer Erik ten Hag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Rafael van der Vaart over Quincy Promes?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

dat is het probleem met Promes, wat is zijn goede positie? een linksbuiten is het niet want hij komt nog geen skippybal voorbij, een nummer 10 is het ook niet want daarvoor mist hij het inzicht en de creativiteit. ik zou ook niet weten waar je hem moet neerzetten

25 januari 2021 om 10:16

Als linksbuiten heeft hij wel enorm veel rendement.

25 januari 2021 om 10:17

Het is vrij simpel. Promes is een aanvaller/spits voor een twee spitsen-systeem. Ruimte voor positiewisselingen en diepte. Gaat dus niet werken bij Ajax

25 januari 2021 om 10:32

Waarom is hij dan gehaald?

25 januari 2021 om 11:04

Mooie vraag voor Overmars. Sluit me aan bij FCExclusief. Je ziet ‘t ook aan de goals van Promes vorig jaar. Vanuit een loopactie zonder bal. Een echte linksbuiten maakt goals en geeft assists vanuit situaties met bal. Hij speelde in Moskou ook meestal als aanvaller en daar was zijn rendement ook erg hoog. In Oranje is hij vrijwel direct als flankspeler gebruikt en toen zijn er allerlei mensen in gaan geloven dat hij daar hoort te spelen. Geen wonder dat hij bij Sevilla al eens als wingback werd gebruikt, veel meer ruimte om te draven als het je ontbreekt aan technisch vernuft.

25 januari 2021 om 11:21

Als een schaduwspits / 2 spitsen systeem. En nog los daarvan, vooral in een team die met snelle omschakeling en direct speelt. Is geen geschikte speler voor Ajax. Toen die kwam leek 't me al niks en wist die me toch te verassen als tandem met Ziyech, maar nu zie je toch dat dit vooral Ziyech was en niet echt Promes. Al blijft z'n kwaliteit wel dat die makkelijk scoort. Alleen niet geschikt voor de 10 positie en brengt ook te weinig vanaf de zijkanten. Dan had ik 'm nog liever als spits gezien ipv Labyad.

25 januari 2021 om 11:48

De reservebank is de beste plek voor Promes....

25 januari 2021 om 13:46

@pinko @mitchajax020 misschien is dat zijn beste positie inderdaad

25 januari 2021 om 13:28

Japie Krekel ja hoor op de bank haha

25 januari 2021 om 19:18

Bij andere clubs kwam zijn rendement wel naar boven als linksbuiten bij twente was dat ook het geval samen met Ziyech destijds op 10 bij Twente.

Het probleem is dat Promes geen 10 is. Labyad geen 10 is en Klaassen geen 10 is. Ook Tadic is geen echte 10 en op links beter. Tja Ten Hag kan ook nooit wat goed bij de publieke opinie.

25 januari 2021 om 10:17

Ekkelenkamp is in de verste verste niet een Ajax speler, maar toch krijgt hij minuten? Ten Hag doet ook gewoon veel fout en dat mag best gezegd worden. Toen Ajax de halve finale CL haalde was het 1 en al lof, terwijl hij dat seizoen ook gewoon foute maken. Puntje bij paaltje moet die met de selectie en mogelijkheden van Ajax gewoon fluitend kampioen worden, dat is hem nog geen 1x gelukt.

25 januari 2021 om 10:39

Elke trainer mag fouten. Dat is onzin want Psv, Feyenoord en AZ zijn ook 100x beter dan de rest. City, Psg, Bayern, Juve horen ook fluitend kampioen te worden met hun selecties en uitgaven, gebeurd ook niet altijd. Ten Hag doet het gewoon goed. Qua resultaten en puntengemiddelde was volgens mij Van Gaal de laatste die het echt daadwerkelijk beter deed.

25 januari 2021 om 11:01

Bayern wordt ook vaak fluitend kampioen. City heeft best aardig wat concurrentie, of vind jij niet? PSG is ook jaren fluitend kampioen geworden, alleen dit seizoen gaat het wat moeilijker. Ajax is de enige club die de laatste paar jaar structureel CL heeft gespeeld en spelers heeft verkocht boven de 50 miljoen. Dan mag je toch wel aannemen dat je fluitend kampioen wordt in een competitie waar je directe concurrenten alleen maar kunnen dromen van dat soort bedragen? Ten Hag doet het naar mijn mening dus niet goed. Ekkelenkamp en Promes minuten geven is gewoon kansloos, laten het keer op keer zien dat het gewoon niet kan. Veel te lang vastgehouden aan een centrum met Schuurs en Blind. Ik denk ook dat hij Klaiber heeft laten halen, terwijl die niks toevoegt? Maar ik weet het niet zeker, dus dat trek ik hem niet aan. Martinez die opeens geen minuten meer krijgt, terwijl die het vorig seizoen op CL niveau gewoon goed deed op de 6, en daar staat nu Klaassen die al 10 zaadpotten op rij heeft gespeeld. En zo kan je nog wel even doorgaan. Ik verwacht gewoon meer van een 'topcoach' zoals sommige hem bestempelen. Ik voorspel nu ook al dat hij in het buitenland compleet gaat floppen. Veel te eigenwijs en graag onbegrijpelijke dingen doen met de hoop dat het goed uitpakt. Zo'n persoon die graag het wiel opnieuw wilt uitvinden.

25 januari 2021 om 11:02

@derkaiser123 hij heeft toch gewoon een punt (al staat die naar achter)? ETH is volgens mij in seizoen 2017/2018 gekomen en verving toen Keizer. Ipv in te lopen dat seizoen kwam hij alleen verder op afstand. Waarbij moet worden opgetekend dat Frenkie de Jong lange tijd uit de roulatie was. Seizoen 2018/2019 wordt Ajax met een zeer goede selectie kampioen en maakt men furore in de cl. Seizoen 2019/2020 verloopt uiterst moeizaam en als de pandemie niet was uitgebroken waardoor de competitie niet is afgemaakt hadden we nog maar moeten zien of Ajax kampioen zou zijn geworden. We zullen het nooit weten, maar ik heb erg mijn twijfels. Nu ook dit seizoen loopt het matig. De selectie is duidelijk minder dan in het topjaar, maar dat geeft imo juist aan dat ETH het vooral van een hele goede selectie moet hebben en volgens mij niet van zijn tactisch vernuft, want die kan ik met zijn opstellingen en rare wissels moeilijk bevatten. Haller wordt niet voor niks gehaald hè. Ik ben er allerminst zeker van dat Ajax kampioen gaat worden, want daarvoor is het veel te kwetsbaar achterin en lijkt de selectie te smal, want als één van de basiskrachten uitvalt heeft Ajax het tot nu toe erg moeilijk.

25 januari 2021 om 11:10

Ik zeg ook nergens dat Ten Hag geen fouten maakt. Je zegt dat City concurrentie heeft, maar dat heeft Ajax toch ook gewoon met Psv, Feyenoord, AZ en in mindere mate Vitesse? PSG heeft het dit jaar ook moeilijk met een Lille en Lyon, daar zit nog veel meer een financieel gat dan tussen Ajax en de rest. Geld zegt uiteindelijk ook niet alles. Wie is er verantworodlijk voor aankopen als Magallan en Marin? Juist ja en die zijn toch aardig door de mand gevallen. Ajax heeft een leuke basiself, maar de breedte is veel te zwak. Ik vind overigens de selectie van PSV ook niet veel minder dan dat van Ajax. Wat verwacht je dan bij Ajax? Blind overbodig bij Man United, Tadic leuk gedaan bij Southampton, Haller wisselspeler van West Ham, Klaassen een basisspeler van een degradatiekandiaat in Duitsland, Schuurs die net komt kijken, evenals Gravenberch (zal ongetwijfeld ook nog wel terugval krijgen), dan heb je Neres die zo wisselvallig is als een demente oma en Anthony wordt als een absolute ster gezien, maar heeft in feite nog niks bewezen ten opzichte van Ziyech. Ik vind persoonlijk alleen Onana en Tagliafico goed genoeg voor de absolute top. En wie komt Gravenberch er nog bij. De selectie is leuk, maar je doet net als of je een soort van Bayern of Liverpool bent. Ik schat clubs als Atalanta, Sevilla, Gladbach en Leicester ook gewoon hoger in dan Ajax. Ze zijn misschien iets sterker dan Psv, maar dat verschil is nihil.

25 januari 2021 om 10:56

Als je geen 10 hebt, dan speel je maar met een 6. Als je als team en coach maar 1 spelsysteem overweegt ben je sowieso niet goed bezig. Zoals we inmiddels weten is het vaak slim om een systeem aan te passen aan je materiaal en niet andersom. Vasthouden aan de tactiek van de succesvolle CL campagne is niet slim, de halve selectie is verkocht.

25 januari 2021 om 11:02

Maar wat is het probleem dan? Overwinterd in Europa, 1ste in de Eredivisie en nog in de beker zitten. Je doet net of Ajax zwak presteert, maar als je tegen Psv, Feyenoord, Twente en AZ 10 punten punten pakt ben je toch ijzersterk begonnen?

25 januari 2021 om 11:07

Als je geen ‘10’ hebt en je van mening bent perse met een ‘10’ te moeten spelen zet je de speler die qua profiel daar het dichtste bij in de buurt komt neer. Als je dan uitkomt bij Promes heb je ergens een afslag gemist.

25 januari 2021 om 11:13

Aan de ene kant heeft Promes het daar bij Spartak wel goed gedaan en schiet die er nog regelmatig een binnen op die positie. Tadic speelt natuurlijk op links en Haller in de spits en Anthony op rechts. Dat zal ik sowieso niet wijzigen.

25 januari 2021 om 13:34

Dan is het toch Juist de schuld van Ten Hag dat er geen '10' gehaald wordt als je dus wel met een 10 wilt spelen?

Ah Promes wordt nu opeens op de verkeerde positie gebruikt? Volgens mij heeft hij dit seizoen ook genoeg op linksbuiten gespeeld en was het ook niks. Zelfde als bij het Nederlands Elftal. Het is gewoon een hele matige voetballer die een stukje basistechniek mist voor het niveau. Het het gaat gewoon te snel voor hem.

25 januari 2021 om 15:33

Het is inderdaad een heel matige linksbuiten en een nog veel slechtere 10. Waarschijnlijk komt hij alleen tot zijn recht in een counterploeg waar hij heel veel ruimte krijgt.. Vorig jaar dachten mensen dat hij goed was omdat hij soms de bal erin liep, maar behalve die goals bakte hij er ook toen niks van. Noa Lang is nu de ster van Brugge. Ten hag vond Promes zo goed. Weg met Ten Hag!

26 januari 2021 om 02:51

Opeens? Volgens mij trapt Van Der Vaart hier open deuren in. Iedereen zegt al het hele seizoen dat 10 positie slecht is voor Promes.

Helemaal mee eens. Ik vind het geen probleem als hij vertrekt. Alleen houd je dan met Tadic, Antony en Neres maar 3 buitenspelers over. Neres is vaak geblesseerd en Labyad word er neergezet maar kan het niet. Vrij dubbel dus als hij vertrekt. Scheelt wel een hoop gezeik.

Hij heeft wel deels gelijk, maar van positie wisselen zorgt er niet voor dat zijn aannames 10 keer beter worden of dat hij een keer wel iemand voorbij speelt. Het is ongelofelijk slecht wat Promes laat zien, ook op de flank. Is er dan een goede positie waar wij nog geen weet van hebben? Ik hoor het graag.

Promes had op rechtsback meeste waarde kunnen hebben voor Ajax imo. Vind hem voor linksbuiten en nummer 10 te beperkt, mist die individuele actie, heeft niet de pass waarmee hij medespelers in positie brengt en buiten zijn 1/2 touch afmaken heeft hij niet echt iets waardoor het een aanvaller is. Kan zijn snelheid en toch ook wel duelkracht denk ik beter kwijt als back, meer spelen vanuit in beweging zijn ipv vanuit stilstand waar hij technisch gewoon niet sterk genoeg voor onderlegd is. Hij zal niet op back meer gaan belanden gezien zijn leeftijd maar had hem daar zowel bij Oranje als bij Ajax liever gezien,

25 januari 2021 om 10:22

Maar als je hem op de back had gebruikt, dan had je dest nooit voor zo'n mooi bedrag kunnen verkopen aan Barca en mazzaroui (behalve gisteren dan) is gewoon een goeie back. Promes is iemand die nooit een duel wint en altijd de 2e bal verliest, vraag mij dan serieus af wat hij bij het NL elftal te zoeken zou hebben als back.

25 januari 2021 om 10:34

Ik had hem eerste instantie niet gehaald. Heeft mij vorig seizoen verrast met zijn waarde en vooral in CL was hij beter dan ik had verwacht. Maar Promes speelde in jeugd bij Ajax geregeld als back, van mensen die hem die tijd vaak zagen spelen deed hij het daar eigenlijk vrijwel altijd gewoon heel goed. Als buitenspeler vooral een blinde speler die terecht afviel op latere leeftijd. Bij Sevilla speelde hij wel eens rechtsmidden, niet zo aanvallend als positie op buitenspeler en had hem daar graag zien blijven spelen. Zou hem nu natuurlijk niet daar hoeven te zien boven Mazraoui maar hoef hem ook niet op linksbuiten boven Tadic of een fitte Neres te zien op op 10 verkies ik bijna de hele selectie, haha.

Het ergste is dat de speler zelf alles over zich heen krijgt als hij misbruikt wordt op een positie die hem totaal niet ligt. Wij kunnen niet verwachten dat promes de sterren van de hemel speelt daar. Hij is al het vertrouwen kwijtgeraakt door deze domme move van ten hag maar hij krijgt wel al het commentaar over zich heen van voetbalsupporters

25 januari 2021 om 10:36

Nou ik krijg bijna medelijden met Promes. Als je ziet hoe hij zijn goaltje viert, zal het met zijn zelfvertrouwen wel meevallen. Viert zijn goals nog steeds alsof hij wereldvoetballer van het jaar is. Krijg in zijn interviews nou ook niet echt het idee dat die gebrek aan zelfvertrouwen heeft. Heeft ook genoeg op linksbuiten gespeeld, maar daar was het ook niks. Ten Hag kiest er dan maar voor om hem op 10 te zetten want dat is in potentie de slechtst bezette positie; met spelers als Labyad, Ekkelenkamp en Promes.

Promes is een prima aanvaller voor een ploeg die wat meer op de counter speelt. Hij heeft snelheid en kan een goal maken. Ajax staat 9 van de 10x ver op de helft van de tegenstander, dat is nu eenmaal veel lastiger. Je ziet dat ook bijvoorbeeld bij AZ, Boadu is goed wanneer hij veel ruimte voor zich heeft. Wanneer Spartak Moskou 12 miljoen voor Promes over heeft dan zou ik hem verkopen.

Zet Klaasen op nummer 10 en Alvarez of Martinez op cvm. Klaasen is wel een echter nummer 10. Snap Ten Hag niet zo goed. Iedereen ziet het behalve hij.

25 januari 2021 om 10:46

zou ik ook zeker proberen, ipv telkens met labyad of promes op die positie.. Klaassen mis ik nu veel te vaak in de 16, de plek waar hij super gevaarlijk is en vaak ook dodelijk voor de goal. Neemt niet weg dat ondanks zijn matige spel, Labyad wel geweldige cijfers kan overleggen dit seizoen.

25 januari 2021 om 10:47

Promes is inderdaad geen 10. Hij staat daar omdat hij op die positie wel meeverdedigd in de omschakeling. Iets wat Labyad maar ook Donny niet doen en deden.
Het is wachten op Kudus voor op het middenveld, maar die zal nooit wedstrijdfit zijn. Dat zie je ook bij Neres.
Afgaande op de laatste wedstrijden moet je toch tot de conclusie komen dat Martinez op dit moment beter presteert dan Blind en dat Alvarez nodig is op het middenveld om de omschakeling eruit te halen. Dan krijg je een middenveld met Alvarez, Gravenberch en Klaassen op 10. Als je Klaassen niet op 10 wilt, dan moet je Schone terughalen. Die weet wel raad met alle ruimte die je geboden krijgt.

Kudus als opvolger, leuk en aardig.. Kudus zou normaal gesproken niet eens 'opvolger' zijn, maar gewoon boven hem staan in de rangorde. Maar tegen Willem II, voor de winterstop, zou hij al 'twijfelgeval' zijn voor speelminuten. Hij is nog steeds niet eens terug bij de selectie. Zorgwekkend als je het mij vraagt. Daarnaast wordt de spoeling wel dun nadat Lang ook al is vertrokken. Helemaal als je ziet wat het niveau van Neres momenteel is. Die speelde een schokkend slechte wedstrijd gister. Ik zou het helemaal niet zo erg vinden om nog wat versterking in huis te halen.

25 januari 2021 om 12:00

Bij Ajax ligt een speler met een redelijke blessure er tenminste een seizoen uit. En heeft daarna een seizoen nodig om ooit weer in de goede vorm te komen. Voorbeeld: Neres....

25 januari 2021 om 12:43

Dat lijkt inderdaad de trend te worden. Eerlijk is eerlijk, Neres met een blessure of Neres zoals hij gister speelde maakt weinig verschil. Ik hoop dat Kudus sneller is met het herpakken van zijn vorm, als hij eindelijk weer op het veld staat.

Bij de aankoop van Promes had ik grote twijfels, gezien zijn optredens in Oranje. Maar in het begin heeft hij me positief verrast. Naar nu blijkt vooral vanwege de aanwezigheid van Ziyech. Deze bediende hem keer op keer op maat, en uit de vele voorzetten kon Promes scoren. Na de beruchte uitwedstrijd tegen Chelsea, is het spel van Ajax en vooral ook Promes, op een paar oprispingen na, flink achteruit gehobbeld. Simpele constatering is dat hij nu geen plaats in het eerste elftal verdient. Daarnaast is er nog altijd die olifant in de kamer, namelijk het steekincident. Dus mocht Ajax een mooie prijs voor hem kunnen vangen, zullen ze dat direct doen. En dan hopelijk eens goed scouten en binnenhalen van spelers met bovengemiddelde kwaliteiten. B.v. een Koopmeiners. Die zou een geweldige toevoeging zijn aan het middenveld. Laat Klaassen maar vechten voor de nummer 10 positie. Op een paar prima wedstrijden na in het begin, is zijn huidige vorm zorgwekkend. Maar het lijkt er op dat onder Ten Hag iedere speler in vorm achteruit hobbelt. Misschien daardoor ook Promes....

Ik zou zeggen strik erom en wegwezen met die promes tien anderen voor hem op de linksbuiten positie en ik zou proberen Nigel de jong te strikken voor een samenwerking

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

87 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Spartak Moskou 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 19 6 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Spartak Moskou: ‘Wij lopen geen financieel risico met Quincy Promes’

Spartak Moskou heeft zich verzekerd voor de financiële en juridische risico's wat betreft de eventuele veroordeling van Quincy Promes, zo meldt Yevgeny Melezhikov aan het Rusissche Championat. De directeur van Spartak...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren