Driessen kritisch: ‘Pas dan kan hij gooi doen naar een basisplaats bij Oranje’

Maandag, 25 januari 2021 om 08:52Rian Rosendaal • Laatste update: 09:01

Valentijn Driessen zag AZ zondag in een vermakelijke topper met 2-3 winnen van Feyenoord in De Kuip, met het winnende doelpunt van Myron Boadu in de 70ste minuut. De aanvaller tekende in de eerste helft ook al voor een Alkmaarse treffer. De chef voetbal van De Telegraaf is complimenteus over Boadu, maar plaatst met het oog op het Nederlands elftal tevens een kritische kanttekening.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Myron Boadu momenteel goed genoeg is voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

De 2 pareltjes zijn vanuit Nederlands oogpunt toch gewoon Koopmeiners en Wijndal. Die vormen samen met Midtsjo het kloppende hart van deze ploeg. Om op dat niveau te komen moet Boadu en vooral Stengs echt een stuk beter.

25 januari 2021 om 09:14

Koopmeinders wordt een geval 'te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken' denk ik. Kampt voor de internationale (sub)top met de vergelijkbare gebreken als Klaassen ben ik bang. Vooral zijn dynamiek en handelingssnelheid gaan daar een probleem zijn vrees ik. Bovendien geldt in de regel: AZ-spelers verliezen steevast hun (sportieve) waarde en vooral meerwaarde nadat ze AZ verlaten. En dat is geen toeval. Maar in het belang van Oranje heb ik wat betreft Koopmeinders graag ongelijk en hoop ik dat hij wat betreft dit laatste een uitzondering is.

25 januari 2021 om 10:18

'te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken'
Leuke vergelijking! Moest hier wel om grinniken.

Ik volg de eredivisie niet zo. Zou Koopmeinders een basisplaats kunnen veroveren naast de Jong op het middenveld bij Oranje?

Of zie jij een andere rol voor hem weggelegd.

25 januari 2021 om 10:43

of voetballend vanuit de verdediging, het kleine probleempje daarmee is dat Van dijk en de Ligt (mischien nog de vrij) natuurlijk altijd in de basis staan en dat ook horen.

Op het middenveld gaat hij het qua talent zeker niet winnen van Gravenberch en Frenkie.

dus wat gomes zegt klopt wel, koopmeijners een leuke speler voor erbij maar zal geen basis materiaal zijn voor het NL elftal zolang iedereen fit is.

25 januari 2021 om 10:55

Ik denk dat Gravenberch die plek op gaat eisen. Hoewel ik zelf ook een fan ben van Koopmeinders hoor, maar ik schat toch de kans groter dat Gravenberch straks een goede wedstrijd speelt als we een potje tegen Frankrijk oid moeten. Die lijkt wel elke pot tegen een sterke tegenstander weer een stap naar een hoger gemiddelde te maken.

25 januari 2021 om 11:37

Ik krijg bij Koopmeiners een beetje een Cocu gevoel. Die brak ook pas op z'n 24e/25e pas echt door. Dus in die zin loopt hij ietsje voor nu. Maar je punt met handelingssnelheid vind ik wel een terecht punt. Ik vond Cocu aan de bal toch nog wel een stuk beter. Maar de tijd zal het leren. Ik vind hem bij AZ wel de voorname sterkhouder met Wijndal, en niet Boadu en Stengs.

25 januari 2021 om 15:50

Haha mooi, het is echt een gezegde trouwens, heb 't niet zelf bedacht.

Nee, als invaller is Koopmeinders in de toekomst een bruikbare kracht in die linie, maar voor het middenveld zal hij altijd Wijnaldum, De Jong, Gravenberch en Van de Beek voor zich moeten dulden denk ik. Lekker is wel dat hij multifunctioneel (kan ook centraal achterin) is, fysiek ook flink wat meebrengt en veel discipline heeft. Denk dat hij om die redenen de komende jaren steevast deel uit gaat maken van Oranje.

25 januari 2021 om 09:42

helemaal mee eens, waar Stengs de show steelt met mooie bewegingen en fraaie passjes zijn het Koopmeijners en Wijndal die voor mij de grote favorieten zijn bij dit AZ om echt door te groeien naar een niveau voor het Nederlands elftal. Dit zijn ook de 2 spelers die ik ontzettend graag bij mijn club zou willen zien (niet helemaal realistische meer) natuurlijk vergeet ik midtsjo, want die vergeet je eigenlijk altijd.. die speelt dit seizoen echt fantastische.

25 januari 2021 om 10:22

Stengs de show steelt? Sorry maar dan mis ik iets. Ik vind hem namelijk dit jaar niet echt heel geweldig en vooral tegen PSV had die vaak slordig bal verlies. Als hij dit niet had, had het wel 1-5 kunnen zijn met al die counter mogelijkheden. Verder vind ik Wijndal inderdaad een goede voetballer en hopelijk ontwikkeld hij zich geweldig. Hebben we eindelijk een goede LB in het Nederlands elftal na al die jaren sinds van Bronckhorst. Het gevalletje Koopmeiners denk ik dat te kort gaat komen. Hij voetbalt mij te veel in hetzelfde tempo en als hij in Engeland gaat spelen komt die snelheid te kort verwacht ik.

25 januari 2021 om 10:40

Ik bedoel niet Persé Stengs, maar meer het typen voetballer.
Als je een samenvatting kijkt zal je 2x wijndal/koopmeijners zien en 10x stengs.

als je dan een hele wedstrijd kijkt veranderd dat beeld 9/10x.

Van zowel Boadu als Stengs is het nog maar de vraag of ze überhaupt een selectie verdienen in Oranje. Veel te wisselvallig. In de spits heeft De Boer naast Memphis ook met Malen een optie die beduidend meer laat zien en meer potentie heeft dan Boadu en met (hopelijk) een Weghorst ook nog een compleet ander type die het op een veel hoger niveau waarmaakt. Zou niet weten waarom Boadu op dit moment de kans verdient. Als je kijkt naar het type dat Stengs is dan vind ik het misschien net iets 'spannender', maar dan zie ik eigenlijk op dit moment Berghuis als een betere optie en mag wat mij betreft zelfs een Nao Lang (al komt die van de andere flank) eerder de kans krijgen.

25 januari 2021 om 09:16

Klopt, al is Boadu koud 20 jaar en heeft hij nog ruimte zat om groeien. Ja technisch moet het allemaal veel beter nog, maar hij heeft natuurlijk wel specifieke kwaliteiten die perfect passen bij een counter ploeg.

25 januari 2021 om 09:21

Klopt. Absoluut. Maar dan kijk ik naar een Malen en dan is dat meteen een aanvaller die zowel in een counterploeg als in een ploeg die echt het spel wil maken (en waar de ruimtes klein zijn) uit de voeten zou kunnen. Bovendien multi-inzetbaar, completer. Wellicht kan een Boadu daar nog wat van leren. Anders beperkt hij zich straks waarschijnlijk te veel tot een 'counterspits'.

25 januari 2021 om 09:43

Ja goed, Malen zie ik echt als een toptalent van de absolute buitencategorie. Boadu is een talent met specifieke kwaliteiten zoals ik al zei. Die verfijndheid gaat hij gewoon niet krijgen. Maar als Dortmund besluit om over een jaar op de counter te gaan spelen, kan hij daar op sen duur prima 20 goals maken.

Boadu heeft terecht wat kritiek gekregen de laatste weken, maar het is, mits in vorm, wel een hele fijne counter spits zeg! Eenmaal vertrokken uit de rug van een tegenstander zie je hem nooit meer terug, wat een explosieve snelheid heeft die kerel. Jammer dat zijn techniek niet heel verfijnd is, dan was dit echt een speler voor Real Madrid of Bayern München geworden. Nu komt hij in de kleine ruimte helaas te kort. Ook Stengs toch best sterk tegen zowel PSV als Feyenoord. Snel aan zijn statistieken werken, want juist technisch en voetballend zit het wel snor bij hem. Slordigheden eruit en goals en assists bijschrijven.

25 januari 2021 om 09:30

Inderdaad, er zijn weinig vleugelspelers/aanvallende middenvelders die Stengs dat nadoen tegen PSV en Feyenoord. Maargoed, heeft geen winnaarsmentaliteit dus maar vooruit met Bergwijn..

Is de eerste alinea geschreven door Berghuis of hebben meer mensen moeite om een wedstrijdverloop te onthouden?

25 januari 2021 om 09:47

hahaha, het wedstrijverslag van Berghuis was gisteren wel een drama ja.. iets wat toch wel verrassend is aangezien hij normaal gesproken heel netjes en bewust verslag doet na de wedstrijd.

Je merkt aan alles dat berghuis steeds volwassener word in zijn gedrag, normaal gesproken steady in zijn interviews, leert zich te beheersen in het veld (wat soms nog wel eens mis ging met dikke overtreding) hij zit niet meer in de geweldige flow zoals hij in het begin van het jaar zat maar ik vind hem toch echt een mooie ontwikkeling door maken.

het is te hopen voor Feyenoord dat ze deze jongen de komende jaren nog binnen de selectie kunnen houden.

Ik ben wel echt heel benieuwd of het grote investeringsplan door gaat in Rotterdam, dan zouden deze Boadu en Steng heerlijke spelers zijn voor Feyenoord waar ze in mijn ogen Stengs heel goed kunnen gebruiken op de 10 positie en Boadu als afmaker.

25 januari 2021 om 10:08

Als het investeringsplan er echt komt dan geloof ik nooit dat ze Boadu en Stengs halen. Je zal ze al voor de hoofdprijs moeten kopen en dus zal je er nooit op verdienen of ieder geval nooit veel.

Dan zullen deze twee als een haas naar een andere club moeten gaan, want bij AZ zullen ze niet verder komen....

Koopmeiners, Mitsjö en Wijndal zijn de sterkhouders van AZ. Boadu en Stengs moeten zich aan hen optrekken, laten veel te weinig consistentie zien en staan in de pikorde nog vér achter Depay, Bergwijn, Malen, Berghuis en Luuk de Jong. Ik schat zelfs Weghorst op dit moment hoger in. Als Stengs geselecteerd wordt in de komende periode ga ik de Boer echt verdenken van voortrekken van zijn familie. Lekjer allebei nog een jaar in jong Oranje laten spelen.

Boadu komt echt niet in aanmerking. Luuk de Jong Weghorst Malen en Depay staan voor hem. Vind persoonlijk dat als hij weer beter speelt dat hij mee mag ipv luuk, maar gezien hoe het Nls elftal redeneert gaat dat nooit gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren