VVV-Venlo dient FC Twente historische thuisnederlaag toe

Zondag, 24 januari 2021 om 16:27Dominic Mostert

Voor het eerst in de clubhistorie heeft FC Twente vijf thuisnederlagen op rij geïncasseerd in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans verloor zondag met 0-1 van VVV-Venlo en blijft daardoor steken op de zevende plek in de Eredivisie. Het zag er lang naar uit dat een punt het maximaal haalbare was voor VVV, maar invaller Torino Hunte brak alsnog de ban: 0-1. VVV vergroot de voorsprong op de degradatiestreep dankzij de overwinning tot acht punten.

De ploeg van Jans begon, in een poging de slechte thuisreeks van vier opeenvolgende nederlagen te doorbreken, met aanvallende intenties aan het duel met de Limburgers. De laatste zege in De Grolsch Veste boekten de Tukkers bijna drie maanden geleden, toen PEC Zwolle met 5-1 verslagen werd. Hoewel Twente de lakens uitdeelde in het eerste bedrijf, werden grote kansen nauwelijks gecreëerd. De beste mogelijkheid ontstond in de zesde speelminuut voor Danilo Pereira. De clubtopscorer ontving een steekpass in het zestienmetergebied en haalde meteen uit, maar doelman Thorsten Kirschbaum bracht redding op de inzet.

Kort na het verstrijken van het eerste kwart van de wedstrijd kreeg Danilo opnieuw een mogelijkheid om de score te openen. De spits draaide zich knap vrij en produceerde een goed schot vanaf de rand van de zestien, maar Kirschbaum strekte zich en voorkwam een treffer. VVV-Venlo kwam nauwelijks in het spel voor: een laag afstandsschot van Zinédine Machach, dat makkelijk opgepakt kon worden door sluitpost Joël Drommel, was het enige Venlose wapenfeit van de eerste helft.

In de openingsfase van het tweede bedrijf werden er weinig grote mogelijkheden gecreëerd, maar na ruim een uur spelen kreeg Danilo wel een goede kans. Gijs Smal haalde de achterlijn en legde de bal terug op de vrijgelaten Braziliaan, die het leer net niet vol genoeg raakte en naast schoot. De eerste serieuze kans op de openingstreffer voor de ploeg van De Koning ontstond pas in de 71ste minuut. Invaller Hunte schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard op doel, maar Drommel bracht knap redding.

Twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd moest de doelman van Twente alsnog capituleren. Tobias Pachonik ontving een fraaie dieptepass tegen de achterlijn aan en legde de bal terug op de rand van de zestien. De inlopende Hunte zag zijn kans schoon en zorgde met een geplaatst schot voor de winnende treffer: 0-1. De thuisploeg, inmiddels met kersverse aanwinst Luciano Narsingh binnen de lijnen, ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die werd niet meer gevonden.


Poll

Verdiende VVV-Venlo de overwinning op FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door reds1965)

Wat een waardeloze pot weer. Het is echt schandalig om te zien in wat voor laag tempo wij spelen zonder passie en beleving. Het middenveld heeft geen voetballendvermogen en voorin is geen beweging. Zo statisch allemaal. En VVV kwam voor een punt, komt er één keer goed uit en scoort, efficiënt is het wel. Op de tranen van Cerny na 0,0 emotie en beleving in het stadion op deze wijze.

24 januari 2021 om 16:41

Dit is natuurlijk niet heel verwonderlijk. Danilo heeft een dipje, Menig heeft gewoon niet de kwaliteiten om elke week goed te spelen en Cerny is dit seizoen niet meer inzetbaar. Elke ploeg heeft moeite dat op te vangen. Het middenveld van vandaag is gemiddeld 21 jaar. Ze hebben ook te vaak van dit soort wedstrijden om echt voor Europees voetbal te gaan. Dit heeft niet zozeer met beleving en emotie te maken, maar met een gebrek aan ideeen in het veld.

24 januari 2021 om 17:05

Ik begrijp best dat het deels te maken heeft met een Danilo en Cerny, maar dat moet niks te maken hebben met de instelling waarmee je het veld opstapt.

24 januari 2021 om 17:54

Zo ziet het er nou eenmaal uit als je het spel moet maken en niemand in het veld ideeen heeft om door de verdediging te komen. Ik geloof geen moment dat dat met instelling te maken heeft. Ik heb geen spelers gezien die niet wouden, maar spelers die gewoon geen oplossingen hadden voorbij de middellijn. Dat het slecht was, daar ben ik het mee eens.

24 januari 2021 om 16:45

Het was echt dramatisch ja. Duidelijk dat we Cerny niet kunnen missen dit seizoen dus ik ben bang voor een flinke terugval op de ranglijst. Overigens, als Danilo die kansen gewoon maakt win je vandaag gewoon denk ik, maarja, als als als... Mooi doelpunt van VVV trouwens. Helaas.

Wederom onnodig verlies/puntenverlies. Twente moet zich, als ze geen play-offs pakken, echt flink achter de oren krabben. Zit veel meer in

Het is geen fijn weekend voor mij en mijn cluppies, maar dit was wel heel slecht, Cádiz gewoon op kwaliteit geklopt, maar waar ik bij Twente naar heb zitten kijken, denk de slechtste wedstrijd van dit seizoen.

Het oogt momenteel even niet zo fris. Het is ook wel zuur dat Danilo momenteel een dip heeft en Cerny dit seizoen niet meer inzetbaar is. Menig heeft de kwaliteiten simpelweg niet om consistent te presteren. Elke ploeg heeft moeite die gebreken op te vangen. Buiten dat is het natuurlijk wel slecht dat je in eigen huis van VVV verliest.

24 januari 2021 om 16:44

Danilo een dip? Heeft nog geen goede wedstrijd gespeeld dit seizoen. Dat is verbloemd door zijn goals, maar nu hij die ook niet meer maakt komt dat boven drijven.

24 januari 2021 om 16:49

Kom op, niet te kritisch. Was gewoon een uitstekende eerste seizoenshelft van Danilo maar na de winterstop is het bagger..

24 januari 2021 om 16:55

Dat is onzin. Hij mist gewoon even het vertrouwen omdat hij al aardig wat wedstrijden droog staat. Dat zie je altijd bij jonge aanvallers. Daar moet hij gewoon even overheen door weer een doelpunt te maken en belangrijk te zijn. Momenteel speelt hij slecht, maar die jongen speelt ook pas z'n eerste seizoen in de Eredivisie. Laten we nou niet de illusie gaan hebben dat het allemaal vanzelfsprekend is, want zonder jongens als Cerny en Danilo speel je enkel in de middenmoot als je geluk hebt. Dit is gewoon nog een onervaren ploeg en dat zie je terug. De gemiddelde leeftijd is 22,695 bij FC Twente en dat is al inclusief Narsingh. Vandaag waren de oudste spelers in de basis Dumic (28) en Menig (25).

Ben echt blij met alle punten die twente in de eerste seizoenshelft heeft weten te pakken want laatste maand of 2 is het echt zeer slecht. Nu helpen de blessures niet mee maargoed, blessures zorgen niet voor zo'n dip in beleving bij alle spelers. Hebben eigenlijk een creatief iemand nodig die goals kan maken, en dat is narsingh niet bepaald.

24 januari 2021 om 16:44

Ik zie geen gebrek aan beleving, maar een gebrek aan ideeen. Geen enkele ploeg vangt een dip van een sterkhouder en een blessure van z'n beste speler zomaar op. Vergeet daarbij ook niet dat de gemiddelde leeftijd van het middenveld 21 jaar is als Brama er niet bij is. We zijn verwend dit seizoen, maar we moeten wel realistisch blijven. Het is nog wel een behoorlijk onervaren ploeg. Dat is ook weer een pluspunt, want er zit dus nog aardig wat rek in bij veel spelers.

24 januari 2021 om 17:08

Nouja het idee is hetzelfde gebleven toch? Druk naar voren, en proberen de bal snel af te pakken en van daar uit te scoren. Maar wanneer alle spelers beetje sjokken of als maar 1 of 2 druk zetten ipv de hele ploeg, is dat naar mijn idee gewoon een gebrek aan beleving en motivatie. Wellicht ook gebrek aan brama die de rest ook opjaagd. Dat er verder rek in de ploeg is is leuk, maar ben dan wel benieuwd wie van het huidige team er volgende seizoen nog allemaal in het rood spelen.

24 januari 2021 om 17:57

Ik denk dat het grootste probleem is dat clubs nu weten hoe Twente speelt een zich minder laten verrassen. Daarnaast is die spits hard op weg om een mogelijke transfersom voor ajax te niet te doen. Hij heeft toch al een tijd en behoorlijke dip.

24 januari 2021 om 17:57

Dat is inderdaad twijfelachtig, maar dat wisten we voor het seizoen al. Het voordeel is dat de jonge spelers dan meer ervaring hebben en (weer) een jaartje Eredivisie op hun CV hebben. Bovendien verwacht ik dat Drommel verkocht gaat worden.

24 januari 2021 om 21:05

Realistisch blijven? Ze verliezen verdorie thuis van RKC, Sparta en VVV. Ze moeten zich doodschamen. Wat een wanvertoning vandaag ook weer. Danilo, Menig, Bosch en die linksback dramatisch. Wat een niveau! Tempo in de wedstrijd lijkt er ook niet op. VVV kan er helemaal niets van en daar verlies je dan van. Niveau komt nauwelijks boven hoofdklasse uit!

Twente heeft vandaag van zichzelf verloren. Anders kan ik het gewoon niet noemen.

Er rust echt een vloek op de thuiswedstrijden dit seizoen. Wat een gemakzucht weer vandaag. Totaal geen scherpte. Wat mis ik de steekpass en drive van Cerny dan..

Tja, het spel maken is voor dit team duidelijk moeilijker dan lekker vanuit de counter spelen.

24 januari 2021 om 16:50

Het is ook niet zo dat ze helemaal het spel niet kunnen maken, maar een ploeg die zich wat ingraaft is lastig te bespelen voor dit FC Twente. Ze hebben genoeg jongens die in de gaten kunnen duiken, maar te weinig spelers die de ballen in die gaten krijgen. We moeten ook niet vergeten dat de gemiddelde leeftijd van het middenveld 21 jaar is als Brama niet meedoet. Het is dus niet zo dat ze alleen maar op de counter kunnen spelen, maar ze hebben wel wat ruimte nodig. Die ruimte was er vandaag niet echt met een overvol gebied richting het doel van Vvv. Dan wordt het inderdaad moeilijker voor deze ploeg met een Danilo die een dipje heeft en Cerny die langdurig geblesseerd is. Aan Menig heb je helemaal niets in dit soort wedstrijden. Dat neemt niet weg dat VVV vandaag veel te veel heeft gekregen.

24 januari 2021 om 17:25

Klopt wat je zegt. Het zit er net tussenin inderdaad. Maar spelers met zo’n fijne eindpass zijn ook best dun bezaaid.

24 januari 2021 om 18:00

Die spelers zijn voor FC Twente ook niet haalbaar tenzij ze ineens uit de opleiding komen rollen of als je ineens zo'n Veerman kunt halen voor een paar ton.

24 januari 2021 om 18:09

Ja inderdaad. Dat deed Twente vroeger vaak goed. Frans Thijssen, Arnold Mühren, Jan Sörensen, Wim Balm, Arthur Numan, Perez, Ziyech, Tadic etc.

24 januari 2021 om 18:43

Daar zal het ook wel weer naartoe gaan, maar dan moet je eerst een paar ton kunnen spenderen aan een speler (buiten het salaris e.d. om). Tot die tijd is het roeien met de riemen die je hebt.

Hoppa 3 punten. 10 in de laatse 4 wedstrijden. Ieder punt kunnen we goed gebruiken.

24 januari 2021 om 17:33

Zeker, gaat heerlijk in Venlo! 10 punten in 4 wedstrijden, kwartfinale beker tegen NEC, een afgewezen bod van om en nabij de 5 miljoen op Giakoumakis. Er zijn wel eens slechtere tijden geweest. De verdedigende aanwinsten zijn wel echt een meerwaarde en zorgt voor wat verjonging in het centrum.

24 januari 2021 om 18:05

Knap hoe VVV zich hersteld heeft na die 0-13. Denk dat de meesten ze geen cent meer hadden gegeven voor dit seizoen. Als ze zo spelen zoals vandaag is het niet leuk om naar te kijken maar zullen ze wel punten blijven pakken.

Gelukkig nog 9 uitwedstrijden en slechts 7 thuiswedstrijden op de rol....

Als Jans Pierie op blijft stellen in de basis zal het record helaas nog wel wat aangescherpt gaan worden. Hij was het nu ook die de bal heel simpel en onnodig naar een VVV speler kopte waarnaar die de 0-1 maakten. Wat laat Pierie nu zien? Tikjes breed, achteruit en als deze wel naar voren speelt is het meestal of achter de man of balverlies. Als Jans niet heel snel ingrijpt en Pleguezuelo en Dumic het centrale verdedigingsduo gaat maken zie ik het de komende wedstrijden somber in.

Nu eerst uit naar het fysiek sterke Sparta, dan thuis tegen Heerenveen, uit naar Vitesse en dan thuis tegen Feyenoord. Met een beetje pech staan we dan zelfs onder de Calimero's.

24 januari 2021 om 18:07

Het is wel makkelijk om nu weer naar Pierie te wijzen. Het was niet dat de verdediging nou mega kansen weg gaf, het doelpunt was ook een afstandsschot. Plegezuelo als rechtsback vind ik zelf armoediger dan Pierie als CV.

24 januari 2021 om 20:03

Mwah, Pleggy speelde een redelijk degelijke pot. Vandaag ook wat aanvallende dingen van hem gezien waarvan ik dacht dat hij het niet in zich had.

24 januari 2021 om 18:26

Dit seizoen zou het wel pech zijn, want tussen beide teams zit echt een wereld van verschil dit jaar.

24 januari 2021 om 18:46

Buiten het feit dat het me eigenlijk vrij weinig kan schelen, komt dat natuurlijk door het wanbeleid wat er gevoerd is. Maar goed, Heracles doet 't goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse26-2
9.AZ205
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger144
M. SadílekMiddenvelder140
M. VlapMiddenvelder142
D. LimniosMiddenvelder132
L. UnnerstallKeeper130
M. HilgersVerdediger131
R. ZerroukiMiddenvelder131
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

2 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren