Ten Hag kritisch op Ajax-duo: ‘Ik vond ze de hele wedstrijd al niet goed spelen’

Zondag, 24 januari 2021 om 16:05

Ajax boekte zondagmiddag een moeizame overwinning op Fortuna Sittard: 1-2. Erik ten Hag haalde Noussair Mazraoui en Antony in de tweede helft van het veld (voor Devyne Rensch en David Neres), omdat hij van mening was dat het tweetal schuldig was aan het tegendoelpunt dat werd aangetekend door Mickaël Tirpan. De trainer van Ajax is na afloop in gesprek met ESPN kritisch over het optreden van Marzaoui en Antony in het duel met Fortuna.

“Dat was slap en ongeconcentreerd”, zo wijst Ten Hag op het tegendoelpunt, dat Tirpan aantekende op aangeven van Lisandro Semedo. “We hebben er in de rust op gewezen, dat is niet goed genoeg en dat mag niet gebeuren. Dat is de reden dat ik ze eruit haalde. Ik vond ze de hele wedstrijd al niet goed spelen, maar in de fase na rust waren ze gewoon slap. Die twee hebben al geweldige dingen laten zien. Als ze goed zijn, zijn ze niet te stoppen. Maar vandaag hadden ze een mindere dag en dat kan, door de bank die wij hebben kun je dan wisselen.”

"We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd, ongekend. We moeten die wedstrijd natuurlijk veel eerder in het slot gooien. Dusan (Tadic, red.) had drie, vier kansen. Sébastien (Haller, red.) ook drie, vier kansen. Antony twee kansen. Als het dan zo lang duurt voordat je eindelijk die 1-2 hebt en ze eerst nog terug laat komen tot 1-1, is dat niet goed. Maar als je zo goed voetbalt en zo bij elkaar speelt, is dat wel goed”, zo analyseert Ten Hag het wedstrijdverloop.

“Soms heb je gewoon zo'n fase in het seizoen. Daar zitten wij nu in. Ik zou me pas zorgen gaan maken als we de kansen niet meer creëren. Dat doen we wel. Ook omdat we ondanks de moeilijke omstandigheden gewoon goed voetballen”, verklaart Ten Hag waarom Ajax moeilijk tot scoren komt. Het is volgens de oefenmeester geen excuus dat Ajax afgelopen week in de TOTO KNVB Beker tegen AZ (0-1 zege) speelde. “Sébastien speelde maar een halve wedstrijd, terwijl Dusan een klein stukje speelde. Antony speelde helemaal niet, dus dan mag je toch meer frisheid van je aanvallers verwachten. Dat moeten we ook van ze eisen. Ze hebben de kwaliteiten, dus ze moeten gewoon die kansen benutten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door cjdaanti)

Tuurlijk Ten Hag. Ideale schoonzonen Schuurs en Klaassen spelen al een half seizoen zwaar ondermaats maar daar heb ik ten Hag nog geen een keer over horen praten

24 januari 2021 om 16:15

Schuurs zat de afgelopen week voor de grap op de bank zeker?

24 januari 2021 om 16:21

Nou nou wat een geweldige ingreep zeg. Mocht een half seizoen eerder al gebeuren

24 januari 2021 om 16:27

Ach sosamontana je praat gewoon weer poep. Omdat Ten Hag andere ideeen heeft over de ideale opstelling dan jij zijn het opeens ideale schoonzonen. Ik vind Ten Hag zeer redelijk als het aankomt op krediet aan spelers. Vandaag was het ook echt te min wat Mazroui en Anthony lieten zien, dan grijp je even in. Prima gehandeld dus, maar bij sommige mensen is het nooit goed wat ten hag doet, Droeftoeter

24 januari 2021 om 17:41

En zijn vervanger deed het prima maar daarna toch weer Schuurs. Donny niet alsof Schuurs moest banken van Ten Hag vanwege zijn spel. Hij wilde hem gewoon rust geven.

24 januari 2021 om 18:56

Andere mening en dan praat je poep.. Ten Hag maakt al het hele seizoen belachelijke keuzes. Het was weer niet om aan te zien vandaag en dan staat hij te verkondigen dat ze (tegen fortuna!) goed gespeeld hebben. Ik ben helemaal klaar met Ten Hag

24 januari 2021 om 19:43

Theo, zijn vervanger kon niet spelen omdat de uitslag van de coronatest niet op tijd was.
Was die er wel geweest had Timber gewoon gespeeld.

24 januari 2021 om 16:28

wat ik niet begrijp, waarom speelt Ajax niet gewoon met Neres en Anthony op de flanken en Tadic op 10 totdat Kudus weer fit is?

24 januari 2021 om 16:33

Neres heeft echt nog totaal het niveau niet. Ik ben blij dat hij zo zijn minuten mag maken en er zo (hopelijk) weer bovenop komt, maar op dit moment is Neres in de basis tegen een goede tegenstander geen optie. Daarnaast doet Tadic het prima op links

24 januari 2021 om 16:33

Ik ben het eigenlijk bijna nooit eens met jouw mening, maar dit opper ik echt al zo lang. je hebt dan beide kanten snelheid en diepte. Centraal stevigheid en creativiteit. Maar ja, labyad moet en zal spelen he. is het niet in de spits, dan is het wel op de flanken of op 10.

24 januari 2021 om 16:40

Ik heb dat zelf ook lang geopperd, omdat ik Tadic zeker het profiel van een 10 vind hebben. Maar de paar wedstrijden dat hij daar stond vond ik het echt helemaal niks, met name Atalanta uit. Heeft een goeie steekbal maar langere ballen komen totaal niet in de buurt van tegenstanders en zijn handelingssnelheid is ook aan de trage kant. Daarnaast hoef je niet te verwachten dat hij met ze man meeloopt, dus meer werk voor de andere middenvelders.

24 januari 2021 om 16:40

@maradungatje Tadic vind ik veel sterker in de as want die is juist goed in de kleine ruimte en minder als hij de ruimte voor zich heeft en Neres vind ik weer beter op de vleugel omdat hij meer snelheid en diepgang heeft als Tadic op de flank

24 januari 2021 om 16:42

@feast maar Tadic op de flank vind ik ook niet echt geweldig. ik vind dat hij daar de snelheid voor mist. niet dat hij het daar slecht doet maar imo brengt Neres meer dynamiek op de flank

24 januari 2021 om 16:45

Tadic is typisch zo’n speler die niet duidelijk een positie heeft. Het is geen echte spits, geen echte linksbuiten en ook geen echte 10. Maar dit seizoen speelt hij op linksbuiten gewoon prima en dat is imo ook de beste plek voor hem.

24 januari 2021 om 16:55

Tadic heeft juist een fantastisch rendement op linksbuiten, terwijl hij op 10 vaak overlopen wordt en totaal niet de diepgang brengt die Ten Hag graag op die positie ziet.

Wat vond die van Klaassen? Daar ben ik dan benieuwd naar. Het is dat mazzaroui zo slecht speelde, anders was Klaassen verreweg de slechtste van het veld, heeft werkelijk niks goeds gedaan. Maar is natuurlijk niet voor niets mislukt in het buiteland, zal vast wel zijn redenen hebben. Ook de Duitsers wilde hem met verlies verkopen, is ook nooit een positief teken.

24 januari 2021 om 16:20

Dat is wel erg kort door de bocht. Hij was gewoon belangrijk bij Werder Bremen. Buiten dat heeft Werder Bremen het financieel zwaar door corona, dus die 11 miljoen euro hadden ze nodig. Bij Werder was hij gewoon één van de belangrijkere spelers.

24 januari 2021 om 16:31

dat hoor ik steeds maar hoe belangrijk was Klaassen daadwerkelijk voor Werder? ze doen het nu aantoonbaar beter dan vorig seizoen toen Klaassen er nog zat dus wat is dan de impact geweest van zijn vertrek vraag ik me af. zo erg missen ze hem blijkbaar niet

24 januari 2021 om 16:58

Ga het maar bij de Werder fans navragen. Die zijn er ziek van dat Klaassen weg is en zeker voor "maar" 12 miljoen. Bij Ajax vind ik hem zeker niet de slechtste, maar ik vind wel dat Alvarez ondertussen een kans verdiend op die positie. Ook zou ik Klaassen graag weer een keer echt op 10 willen zien. Ik denk dat een middenveld Gravenberch Klaassen Alvarez een verdedigend sterk midden veld is met prima aanvallende kwaliteiten.

24 januari 2021 om 17:07

@japie_krekel - Klaassen was vorig seizoen goed voor 7 doelpunten en 6 assists in de Bundesliga. Je gaat me toch niet vertellen dat je dan niet gewoon belangrijk bent als centrale middenvelder? Alleen de aanvallende middenvelder bij Werder heeft dit seizoen vergelijkbare cijfers. Dan hebben ze nog een spits met een leuk rendement. Klaassen was duidelijk een sterkhouder bij Werder Bremen. Dat staat niet eens ter discussie...

24 januari 2021 om 17:07

@peerwerbers dat hoor ik ook steeds maar die reacties kwam ik niet veel tegen. niet dat ze de vlag uithingen dat hij vertrok ofzo maar dat de aanhang totaal verslagen was dat hij weg ging dat ben ik niet veel tegen gekomen

24 januari 2021 om 17:10

@sirius zeker een prima gemiddelde hoor maar ik vind ook wel dat je dat een beetje van een middenvelder mag verwachten. dat zijn 1 goal en 1 assist per ongeveer 5 wedstrijden.

24 januari 2021 om 17:43

Het is natuurlijk niet de Eredivisie. Voor een centrale middenvelder is dat gewoon een uitstekend moyenne. Ik vraag me af hoeveel middenvelders er vorig jaar uberhaupt een beter moyenne hadden in de Bundesliga.

Kan me vinden in de woorden van ten Hag.. begin vh seizoen vloog elke bal er in en dan lijkt alles makkelijk.. nu vallen de goals moeilijk en gelukkig vooralsnog zonder schade.. fijn om brede selectie te hebben maar waar blijft (fitte) kudus? Daar heb ik hoge verwachtingen van..

24 januari 2021 om 16:15

Daarbij... psv wint ook niet gemakkelijk en ook vitesse maar steeds met 1 goal verschil.. dus top heeft allemaal moeite momenteel..

En wat vond je van Labyad, eigenlijk al maanden lang, eigenlijk al sinds zijn komst? Die heeft hij nog nooit publiekelijk zo afgemaakt. Het zelfde geldt voor promes. Dat zijn natuurlijk ook zijn oogappeltjes. Die gaat hij niet publiekelijk afzeiken. Is er al meer bekend over de interesse vanuit Duitsland voor eth?

24 januari 2021 om 16:21

Misschien verwacht hij wel gewoon meer van Antony en Mazraoui. Dat kan natuurlijk ook.

24 januari 2021 om 16:31

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik Labyad vandaag de beste middenvelder vond. Ik vond het weer een gemakkelijke keuze om hem eruit te halen in plaats van Gravenberch of Klaassen, die echt matig speelden. Labyad speelde ook niet goed, maar vond hem van die drie vandaag het best overkomen

24 januari 2021 om 17:19

Dat we een goede wedstrijd van labyad kunnen benoemen zegt misschien wel genoeg, toch?

24 januari 2021 om 16:32

Wil je dat eth gaat?

24 januari 2021 om 17:19

haha was dat nog niet duidelijk? Zijn houdsbaarheidsdatum is toch allang op man?

24 januari 2021 om 17:48

Is dat zo of vind jij dat enkel? Welke coach gaat meer uit deze ploeg halen dan? Ik heb namelijk het idee dat je veel te veel in een droomwereldje leeft waarin Ajax altijd maar kan overwinteren in de Champions League en altijd met oogstrelend voetbal kampioen kan worden.

24 januari 2021 om 20:11

Zijn houdbaarheidsdatum is bijna op? Ongelooflijk. Met zulke supporters heb je geen vijanden nodig. Labyad is een wisselspeler en in die hoedanigheid doet hij het qua rendement prima. Hij heeft jaren op de bank gezeten zonder te klagen. Nu speelt hij omdat Kudus geblesseerd is, levert zijn doelpunten en assists af en nog is het niet goed genoeg.

24 januari 2021 om 23:19

Want? Wat een nonsens. Hij maakt beslissingen waar ik het ook niet mee eens ben. Dat Botman en Lang weg zijn verwijt ik hem zeker. Desondanks zie ik niet zo snel een andere coach het beter doen. Of wil je je geliefde FdB balletje terug, "we hebben gedomineerd" terug?

24 januari 2021 om 17:43

Wat een domme reactie. Het gaat toch over deze wedstrijd. Daarin was de rechterkant duidelijk het zwakke punt van de organisatie. Hij wissel kordaat en geeft na de wedstrijd antwoord op de vraag. Maar dan is het nog niet goed, want hij had Labyad moeten afzeiken. Hoe verzin je het. Mensen kunnen echt niet meer normaal reageren als het om Ten Hag gaat.

Vandaag weer een keer goeie wissels gezien. Mag ook een keer gezegd worden

Grijp dan als trainer in, zet ze de volgende wedstrijd er naast, misschien dat ze er dan tot besef komen dat er meer van ze gevraagd wordt. Dan schep je als trainer duidelijkheid.

24 januari 2021 om 16:22

Wie moet je er dan inzetten? Die jongens bij Jong Ajax die het in de Keuken Kampioen Divisie al lastig hebben?

24 januari 2021 om 17:23

Zet je er de volgende wedstrijd Neres en Rens neer hoef je er geen uit jong Ajax neer te zetten

24 januari 2021 om 16:59

Wat een onzin, hij grijpt toch ook gewoon in door beide vroeg in de wedstrijd te wisselen?

24 januari 2021 om 17:24

De twee die je als vervanger er in brengt stel je de volgende wedstrijd op

24 januari 2021 om 17:45

Vroeg wisselen in de wedstrijd lijkt mij voldoende en dat deed hij. Immers, waren het voor deze wedstrijd twee spelers met een goede vorm. Als je na elke mindere wedstrijd spelers uit het elftal gaat halen creëer je alleen maar verwarring, onzekerheid en geen vastigheid. Prima gedaan van Ten Hag.

Dit vind ik een hele goeie analyse van Ten Hag. Hij kan er toch geen reet aan doen dat zijn spelers 8 kansen om zeep helpen. Prettig dat hij er voor de verandering is niet omheen lult en het gewoon zegt wanneer spelers hun niveau niet halen.

Velen van Ajax waren onder de maat. Alleen onze trainer stond langs de zijlijn te peinzen en liet het allemaal gebeuren. Geen scherpte, geen snelheid, geen doorbeweging. Ik krijg steeds meer heimwee naar het voetbal onder Bosz !

24 januari 2021 om 17:16

Voor dat voetbal heb je de creativiteit niet. Ten Hag heeft geen Ziyech meer, Kudus is nog geblesseerd en Tadic is alleen nuttig als hij de bal eenmaal heeft. Bovendien is de verdediging kwetsbaar. Sommigen lijken nog steeds niet te snappen dat Ajax weer opnieuw moet beginnen met bouwen. De sterkhouders zijn weg, de vedettes worden minder en de jonge talenten zitten nog in hun leerproces. Dat geldt ook voor spelers als Antony die al wel belangrijk zijn. Wees dan blij dat je 'gewoon' bovenaan staat, 'gewoon' de punten binnenharkt, 'gewoon' de meest consistente ploeg bent en zo 'gewoon' richting de tweede titel op rij gaat. Bovendien zitten ze ook 'gewoon' nog in de Europa League. Ajax heeft vooralsnog gewoon een aardig seizoen en dat het voetbal niet zo flitsend is, daar kan echt niemand over verbaasd zijn...

24 januari 2021 om 17:47

De trainer liet het gebeuren, wat een dooddoener man. Hij wisselde prima in de tweede helft. Na die wissels is Fortuna ook totaal niet meer gevaarlijk geworden. Overigens creëer je nog enorm veel kansen. Als ze voorin wat scherper waren met afronden, had je wel anders gekwaakt.

Ik kan mijn oren niet geloven, onze kale meesterbrein zegt eindelijk eens alleen maar zinnige dingen. Nous was verdedigend dramatisch en onze aanvallers mogen ook wel eens een schop onder hun hol krijgen. Zo laconiek met je kansen omgaan net als een week geleden tegen Twente. Ik heb nu al heimwee naar The Hunter.

Ik heb me kapot geërgerd aan Labyad en dat is niet voor het eerst dit seizoen. Alvarez had na woensdag opnieuw een basisplaats verdiend, dan had Klaassen op 10 gekund.

24 januari 2021 om 17:15

Labyad speelde gewoon goed. Klaasen speelde juist slecht.

24 januari 2021 om 17:47

Volgens mij speelde Labyad prima op 10. Ik zag genoeg spelers die een mindere wedstrijd speelden.

Ja hoor ten hag.... vooral het centrale duo achterin blijven verdedigen. Geef de schuld maar aan anderen.

24 januari 2021 om 17:50

Wat moet hij dan? Hij heeft niets beters, dus dan kun je ze ook niet af gaan staan branden. Als een coach kritiek op specifieke spelers heeft, betekent dat dat hij meer van die spelers verwacht en dat hij vindt dat ze beter kunnen presteren dan ze op dat moment doen. Je kunt een speler niet openbaar bekritiseren als hij er alles aan doet, wel als die speler dat niet doet.

24 januari 2021 om 20:50

De rechterflank was toch ook om te huilen?? Maza was het totaal kwijt vandaag en Antony was te gefrustreerd om zich nog te concentreren.

Prima dat Ten Hag niet alleen kritisch is naar twee spelers die inderdaad nogal laconiek overkwamen en hen er ook gewoon uit haalt. Dat er meerdere spelers faalden dan alleen die twee was duidelijk, het had gewoon1-6 moeten worden. Deze "waarschuwing" voor Mazroui en Anthony is denk ik dan ook voor meerdere spelers bedoeld.

Maar goed dat ie Labyad, Schuurs, Promes, Klaassen dan wel steeds weer blijft opstellen want o o o o die spelen de pannen van het dak zeg.

En Tadic dan. Liep ook niet met zijn man mee. Had hij die ook moeten wisselen

Als het aan sommigen hier ligt lost ten Hag na een kwartier 5 spelers af. Wat een onzin. Je begint met een logische opstelling,waarin ik zelf dan Labyad liever niet meer zie. Maar vervolgensmoet je alscoach hopen dat de heren hun normale niveaugaan halen. Dat deden sommigen niet, redenwaarom hij terecht wisselde. Maar vervolgens kun je onmogelijk nog veel meer doen want je houdt rekening met b.v. blessures en je trekt ook niet ineens je hele centrum uit elkaar. Je pakt de punten vandaag mee en gaat morgenweer terug kijken naar wat er beter moet.

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom Maza niet in de kleedkamer achterbleef in de rust. Die werd totaal overlopen. Kan een keer gebeuren. Ik vind hem dit seizoen goed spelen, maar hij was het totaal kwijt vandaag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 14 2 1 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Franse media spreken van harde les en zagen Ajacied ‘tempo dicteren’

Ajax plaatste zich donderdagavond ten koste van Lille OSC voor de achtste finales van de Europa League. Na een 1-2 overwinning in Frankrijk was het team van trainer Erik ten Hag...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren