Gerbrands noemt twee spelers die ‘uit de koker van Schmidt kwamen’

Zondag, 24 januari 2021 om 11:53Rian Rosendaal • Laatste update: 12:00

Met de komst van Roger Schmidt bleek PSV vorig jaar in staat om spelers te halen die normaal gesproken niet voor de Eindhovense club hadden gekozen. Algemeen directeur Toon Gerbrands onthult zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie hoe Mario Götze en Eran Zahavi alsnog bij de nummer twee in de Eredivisie terechtkwamen, nadat analist annex verslaggever Hans Kraay junior begon over het aankoopbeleid van PSV.

"Ik denk dat als ik heel eerlijk ben dat er twee spelers zijn gekomen die wij anders niet hadden gehaald", verklaart Gerbrands zondag bij ESPN. "Dat waren Zahavi en Götze. Die komen echt honderd procent uit de koker van Roger Schmidt. Met Philipp Max waren we een jaar geleden al bezig en Ibrahim Sangaré stond ook al langer op de lijst, als je dat intern ziet. En soms helpt het ook gewoon, daar moeten we gewoon eerlijk over zijn. Dat er een trainer is waar een speler graag heen wil."

Gerbrands brengt vervolgens een voorbeeld ter sprake uit zijn tijd als algemeen directeur van AZ. "Ik heb Louis van Gaal gehad met Shota Arveladze. Die was nooit naar AZ gekomen als Van Gaal daar niet was geweest. Dus elke trainer heeft ook een paar mensen die hij aantrekt, wat dan een meerwaarde is voor de club. Dus die twee (Götze en Zahavi, red.) kwamen door Schmidt en de rest zat in het systeem." Gerbrands legt vervolgens uit dat bij de trainer en technisch directeur (John de Jong, red.) allebei achter de komst van een speler moeten staan, anders gaat de transfer niet door.

"Beiden moeten 'ja' roepen", verduidelijkt Gerbrands de werkwijze in het Philips Stadion. "John de Jong en Marcel Brands (voormalig technisch directeur PSV, red.) zitten er altijd voor de lange termijn en de coach moet op de korte termijn presteren. Als hij niet met een speler wil of kan werken, dan is het ook 'nee', dan komt die speler dus gewoon niet. Dus het is twee keer 'ja', anders komt een speler niet. Dat is al jaren hetzelfde. Ik doe dat nu al vijftien jaar op deze manier", zo besluit de PSV-directeur.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

De twee meest kwetsbare spelers benoemen als 100% keuze van de trainer. Slim mr Gerbrands.

24 januari 2021 om 12:46

Dat zegt hij niet... zowel de Jong als Schmid hebben ja gezegd. Wat er gezegd wordt is dat Schmid ze aangedragen heeft als versterking en dat ze niet op de lijstjes van PSV stonden.

24 januari 2021 om 12:59

Die komen echt 100% uit de koker van Roger Schmidt, staat letterlijk in de tekst. "Keuze" is dan misschien niet het juiste woord, maar de kern van het verhaal blijft hetzelfde.

25 januari 2021 om 13:24

Het verhaal niet helemaal lezen en de verkeerde conclusie trekken. Dom mr Martin.

24 januari 2021 om 12:46

Dat zegt hij niet... zowel de Jong als Schmid hebben ja gezegd. Wat er gezegd wordt is dat Schmid ze aangedragen heeft als versterking en dat ze niet op de lijstjes van PSV stonden.

Het was duidelijk dat Zahavi en Götze uit de koker van Schmidt kwamen, maar voor die andere twee transfers moeten we dus ook gewoon de credits geven aan John de Jong (wat ik al wel langer wist overigens als je de nieuwsberichten rondom deze transfers volgde). PSV is relatief kort geleden begonnen met scouten in Duitsland en Frankrijk en daar zijn dit de eerste vruchten van. Denk dat er in Frankrijk overigens nog heel veel meer talent te vinden is, wat daar vandaan komt als spelers is ongekend.

24 januari 2021 om 13:12

Ik snap wel dat er in Duitsland gekeken wordt, het zijn vaak fitte jongens met een uitstekende mentaliteit en een uitstekende opleiding. Maar inderdaad, het segment waar PSV in kijkt is vrij duur en vooralsnog hebben we maar 1 topper die het geld waard is (max), ik vraag me af of ze niet in een eerder stadium dat soort spelers al kunnen aantrekken.

De ene is echt een aanwinst, maar is continu geblesseerd en de ander heeft een half jaar nodig gehad om op stoom te komen als ie dat al is. De tijd zal het leren maar tot op heden hebben ze Psv nog niet heel veel gebracht. Het is te hopen dat Gotze snel weer fit is.

24 januari 2021 om 12:36

Wat veel mensen vergeten is dat Zahavi ook corona heeft gehad. Het is moeilijk in te schatten hoe lang dat nog van invloed is geweest op zijn fysiek.

24 januari 2021 om 12:36

Wat veel mensen vergeten is dat Zahavi ook corona heeft gehad. Het is moeilijk in te schatten hoe lang dat nog van invloed is geweest op zijn fysiek.

Onder het mom: oude koeien uit de sloot halen. Ik snap dat Schmidt ergenis opwekt hier. Maar om nu wéér te beginnen over het aankoopbeleid van afgelopen zomer en de invloed van Schmidt daarop. Begin dan over actuele zaken als het belabberde spel van de afgelopen wedstrijden of de vele blessures die PSV heeft ondanks het vele doorwisselen. Dat is nu interessant en actueel in mijn ogen.

Tuuuurlijk, en met Fein en Max kwamen er enkele maanden na het aantrekken van een Duitse trainer inééns twee Duitsers naar Eindhoven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2214
E. ZahaviAanvaller156
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller50
Y. MvogoKeeper220
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren