Ten Hag ruimt tegen Fortuna basisplaatsen in voor Schuurs en Labyad

Zondag, 24 januari 2021 om 11:11Chris Meijer • Laatste update: 14:31

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard basisplaatsen ingeruimd voor Perr Schuurs en Zakaria Labyad. Het betekent dat Quincy Promes en Jurriën Timer op de reservebank plaatsnemen. Naast de twee wijzigingen kiest Ten Hag voor dezelfde basiself als tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord van vorige week zondag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door hendrik123)
24 januari 2021 om 11:16

Liever Labyad dan Promes. Hopen dat Kudus ooit weer fit wordt want die zit nog steeds niet bij de selectie

24 januari 2021 om 11:47

Echt ongelofelijk pff. En ja tegen Fortuna kan hij gewoon 1 of 2 doelpuntjes maken en dan komt Ten Hag en co weer aankakken met zijn rendement. Ik ben er zo klaar mee.

24 januari 2021 om 11:53

Als ie 1 of 2 doelpuntjes maakt dan heeft ie z'n werk toch ook gewoon prima gedaan. Labyad komt tekort tegen Liverpool op 10, dat klopt (Promes overigens ook), maar vandaag kan dat prima. Echt, er is geen club ter wereld waar er zo veel gezeurd wordt over de opstelling dan bij ons volgens mij!

24 januari 2021 om 12:07

Niet alleen tegen Liverpool hoor. In principe alle champions league, europa league en wedstrijden tegen het linker rijtje. En nee het gaat me niet om vandaag. Probleem is dat hij vandaag rustig weer een doelpuntje kan maken en dan komt Ten Hag weer aanzetten met zijn Rendement. Met als vervolg dat hij hem ook weer rustig op stelt in bovengenoemde wedstrijden. Dat is het hele probleem. Als hij hem daadwerkelijk alleen voor de kleine wedstrijdjes gebruikte had ik er geen problemen mee. Daar komt overigens ook nog eens bij dat er tientallen miljoenen zijn geã¯nvesteerd in Martinez en Alvarez en die op 23 jarige leeftijd ook nog eens een behoorlijke marktwaarde vertegenwoordigen die op deze manier gewoon te grabbel wordt gegooid. In tegenstelling tot Labyad.

24 januari 2021 om 11:52

Ja wil je die doelpunten die hij maakt ook niet? Ben je ook niet tevreden met die mooie assist op huntelaar? Sommige mensen blijven maar hangen in hun "haat" richting een speler. Al scoort Labyad er 5 in 1 wedstrijd dan nog lopen mensen dingen te zoeken om het toch af te kraken.
Wees bij dat hij op 10 staat en niet promes.

Dat betekent in ieder geval labyad op 10 ipv op 9, dat is al een hele vooruitgang. Voor re rest goeie opstelling.

Weer geen Alvarez of Martinez.. ik denk dat hij het nooit gaat leren

24 januari 2021 om 12:05

Wat moet hij leren dan? Een blok opstellen van 2 jongens die aan de bal niks toevoegen en per seizoen maximaal 3 goals maken? Je speelt tegen Fortuna he, geen Real Madrid. Labyad scoort er per seizoen 10+ tegen dit soort clubjes, de verdedigende kwaliteiten van Alvarez en Martinez heb je nu helemaal niks aan. Tegen AZ had je wat zekerheid nodig, maar tegen Fortuna? Kom op zeg. Supporters van Ajax die telkens een verdedigend blok willen tegen Fortuna, Pec, RKC etc. kan je qua voetbalverstand toch moeilijk serieus nemen.

24 januari 2021 om 12:11

Volgens mij zegt die of. Dus "een verdedigend blok van 2 jongens die aan de bal niks kunnen" is sws niet het geval

24 januari 2021 om 12:16

Martinez kan gewoon goed voetballen. Jij hebt duidelijk geen ajax wedstrijden gekeken vorig jaar. Tegen de grote clubs speelt hij ook niet dusjs

24 januari 2021 om 12:18

Tegen az speelde hij alleen omdat ze met een b elftal gingen spelen. Beetje rare reactie om te zeggen over een verdedigend blok te zeggen dat het niks toevoegt terwijl jouw club met sangare en rosario speelt

24 januari 2021 om 12:43

Vind de roep nu ineens om (vooral Alvarez) wel weer beetje gek worden. Je speelt tegen Fortuna, en deze twee hebben nou niet hele grote blijk van voetballende vermogen getoond afgelopen week. Alvarez was verdedigend prima afgelopen week, maar schoof wederom ook 9 vd 10 ballen terug. Martinez kan normaal aardig voetballen, maar leverde tegen Az ongelooflijk veel ballen in, dus lijkt me ook niet helemaal de man om nu op te stellen. Alvarez had wellicht ipv Schuurs kunnen spelen, maar dat is het dan ook wel.

Jammer voor Alvarez en Martinez, had een van de twee verwacht. Wel leuk voor Labyad, wellicht dat hij daar meer kan betekenen dan Promes.

24 januari 2021 om 11:50

Tuurlijk kan hij wat betekenen tegen Fortuna. Dat is het probleem nou net. Doordat Labyad er af en toe een doelpuntje inprikt tegen de kleintjes denkt Ten Hag dat hij van meerwaarde is en stelt hij hem ook rustig op tegen betere tegenstanders waar hij structureel al 3 jaar er totaal niet aan te pas komt.

24 januari 2021 om 11:53

Die 2 kunnen constant goed spelen dan nog staan ze er naast. Zo werkt het met Ten hag.

Weer die labyad erin beloon alvarez of Martines voor hun goede wedstrijd en schuif Klaassen door naar de 10 positie

24 januari 2021 om 11:19

Juist. Of speel lekker met Neres op 10 of Antony. Fortuin weet dan niet wat op hun af komt

24 januari 2021 om 11:23

Neres zal nog niet helemaal fit zijn. Ging er donderdag ook eerder af.

24 januari 2021 om 11:21

Ik snap niet wat iedereen in Klaassen ziet. Is verdedigend erg kwetsbaar en voegt ook weinig toe met zijn aanvallende spel. Lijkt me dat Ajax betere opties heeft voor de 10 positie. Overigens zou een Martinez echt niet misstaan op die positie. Vreemd dat hij weinig kansen krijgt momenteel.

24 januari 2021 om 11:25

Labyad mag niet beloont worden na dat hij je weer een ronde verder schiet in de beker? Labyad op 10 is al een hele verbetering en laat prima statistieken zien. Gemiddeld bij 1 goal betrokken per 80 minuten. Bovendien is het dan makkelijker Kudus weer in te passen als hij weer fit is en hoef je niet te gaan schuiven op verschillende posities wat je wel moet doen als je Klaassen weer zou doorschuiven. Klaassen die er overigens in kwam om dat ook heel VZ hier liep te zeuren op Alvarez die aan het begin van het seizoen zo slecht was aan de bal, en nu moet hij ineens koste wat kost in de basis.

24 januari 2021 om 11:31

Ach man, al dat gelul over labyad. Die speelt echt zo verschrikkelijk slecht, leidt echt ongelofelijk veel balverlies. En dat doelpunt van hem? Helemaal niets was zijn aandeel. Zonder labyad had 't al 3 0 gestaan. En dan nog al die nare trekjes. Lekker even promes verdedigen

24 januari 2021 om 11:56

ja je kan zomaar wat lucht roepen maar je zegt eigenlijk helemaal niks. Niks wat je nu zegt over Labyad is waar. Als je niks kan onderbouwen over je haat richting een speler die altijd 100% geeft en nooit zeurt en zn doelpunten en assists mee pikt dan kan je maar beter niks zeggen. Je kan hem niet beoordelen het feit dat hij continu misbruikt wordt op posities waar hij niet hoort te spelen. Maar jij zal een Ekkelenkamp wel weer top vinden natuurlijk.

24 januari 2021 om 12:05

Labyad is een prima speler om er bij te hebben, maar natuurlijk niet als spits. Nu als middenvelder vind ik het prima, maar had ook graag gezien dat Alvarez weer een kans kreeg, als beloning voor zijn goede wedstrijd. Gravenberch mag wel ff een wedstrijd rust krijgen.

Weer geen martinez en alvarez, gek wordt je ervan. Wat hebben die 2 misdaan ? Lijkt wel of die man een fobie heeft voor die twee. Begin het echt te doen krijgen met Martinez

24 januari 2021 om 11:21

Martinez speelt op de plek van blind en is dus logisch dat hij er niet instaat. Tegen fortuna wil je voetballen en dat kan met de passing van Blind. Martinez is goed in verdedigen maar mist zeker nog wel voetballende kwaliteiten

24 januari 2021 om 11:54

Hoezo logisch? Martinez kan anders rustig de plek van Blind innemen. Die heeft het totaal niet dit jaar en lijkt met de maanden trager te worden. Passing laat hem ook al steeds vaker in de steek.

24 januari 2021 om 12:16

Dan heb je niet goed naar Martinez gekeken. Die heeft genoeg laten zien voetballend wel degelijk ok te zijn. Blind is totaal de oude bind niet meer en martinez zou daar veel beter passen nu.

Weet iemand waarom Timber er niet bijzit? Labyad ipv Promes prima. Meer rendement en Voetbal al had ik graag Alvarez gezien en Davy en Ryan aanvallender

24 januari 2021 om 12:00

Testresultaat van Timber was nog niet binnen. Hoor dat hij er nu alsnog bij zit.

24 januari 2021 om 12:01

Blijkbaar is hij er wel bij maar was testresultaat nog niet binnen.

24 januari 2021 om 12:01

Testresultaat van Timber was nog niet binnen. Is nu negatief dus is er toch bij.

Gunstig, dit moet Fortuna toch zeker een punt opleveren

Geen promes op 10 ben ik allang blij mee. Snap wel waarom hij met schuurs speelt ipv alvarez, schuurs is voetballend beter dan alvarez, alvarez is meer een sloper iemand die je tegen Fortuna niet echt nodig gaat hebben denk ik.

24 januari 2021 om 12:17

Het was meer dat Timber er nog niet bij was hoor dat Schuurs speelt. Hij ziet Alvarez niet als verdediger.

Hopen op een verrassend gelijkspelletje. Ajax is niet in goede doen maar ik denk dat ze ook dan nog veel te sterk zullen zijn voor Fortuna. Hopen op een goed dag van Flemming weer.

Wat moeten Edson en Lisandro nog doen voor een plek in het elftal? Zet Toch Edson op de plek van labyad en Lisandro op de plek van Schuurs.

Huh, Labyad niet in de spits!? Gaat alles wel goed met ten Hag? Wel jammer dat Alvarez en/of Martinez niet beloond worden voor hun goede spel...

24 januari 2021 om 12:03

Ten hag zegt net dat Blind liever niet op het middenveld wil spelen en Martinez ook niet het loopvermogen heeft voor het middenveld. Vorig seizoen het hele seizoen op het middenveld gespeeld maar ja.
Blind zal altijd de voorkeur blijven krijgen omdat het blind is.

24 januari 2021 om 12:09

Maar de trainer maakt toch de opstelling en niet de spelers!? Kan een speler niet in opdracht van het team spelen moet ie er maar mee kappen en op tennis gaan. Dat geldt voor Blind, maar ook voor Tadic. Die is ook op z'n best op een andere positie, maar speelt nooit meer in de spits.

24 januari 2021 om 12:14

Er is een reden voor zei ten Hag. Wat dat is weten we niet maar we kunnen zelf ook wel zien dat dat geen goede optie is. Het is tig keer inspannender op het middenveld, plus zn gebrek aan snelheid. Bovendien heeft Ten hag hem al eens een periode op het middenveld geprobeerd en dat voldeed totaal niet. Zelfs wij als supporters schreeuwden dat hij Blind weer in de verdediging moest zetten. We werden continu overlopen. En Blind is sinds zn hart gedoe niet de oude blind meer. Dus nee aub niet meer op het middenveld.

24 januari 2021 om 12:27

Oh maar daar ben ik het ook mee eens. Blind is achterin op z'n best, dat is een andere discussie. Vind het enkel slap van ten Hag dat hij zijn spelers laat bepalen.

Labyad en Schuurs dat betekent kans voor fortuna op een puntje. Ten Hag wil de titelstrijd spannend houden

24 januari 2021 om 11:41

Dit is voorbarig waarom heb je zo weinig vertrouwen in ETH? Wie had jij laten spelen dan?

24 januari 2021 om 12:00

Martinez en Alvarez waren de 2 beste spelers aan Ajax kant in de beker. Die kan je rustig erin zetten voor zowel Blind, Labyad en Schuurs. Veel meer felheid, intensiteit, bewegelijkheid en duelkracht. Verademing om te zien.

24 januari 2021 om 12:04

Ja en labyad zorgt voor het enige doelpunt, maar nog steeds aan de kant geschopt.

Weer Schuurs.... daar gaan we weer. Snap niet waarom een Alvarez daar niet een aantal wedstrijden wordt neergezet.

Hoelang gaat dit nog duren?! Zelfs onder Frank de Boer duurde de ellende met Boilesen niet zo lang als met Labyad nu. Je mist gewoon letterlijk een speler op het veld. Loopt er dan echt niks rond in de jeugd wat een kans verdient?

Noem mij successupporter, nepsupporter etc. I dont give a damn wat die eth fanboys zeggen. Zon etiket krijg je al gauw als je hier op vz ff niet dankbaar ben en geen support gedrag vertoont. Maar wat mij betreft mag die eth echt gaan. Ben helemaal zat met zn basisopstellingen en wissels. Klaar.

24 januari 2021 om 12:18

Wat zal jij dan blij zijn als we straks weer een trainer krijgen die Frank de Boer voetbal gaat spelen. Dan ook niet miepen he.

Ik snap niet waarom mensen Labyad haten, die gast heeft 8 goals en 5 assists dit seizoen. Wat wil je nog meer??

24 januari 2021 om 12:02

Ja en tegen Fortuna kan hij rustig op 9 goals komen. Wat zeg dat? Helemaal niks. Presteert al 3 jaar totaal niet tegen betere tegenstanders omdat hij gewoon tekort komt.

24 januari 2021 om 12:11

En als Huntelaar het doet staan we op de planken voor onze topper Het gaat gewoon om Labyad zelf. Zeg dat dan gewoon. Iedere andere speler zou worden bejubelt.

24 januari 2021 om 13:20

Haha is Labyad je broer ofzo. Inmiddels 50 keer reageren over mensen die kritiek hebben over labyad. Kun je zelf ook zo slecht tegen kritiek?
Niemand heeft problemen met Labyad en niemand heeft problemen met Labyad tegen clubs van het rechter rijtje. Dan komt hij namelijk prima tot zijn recht. De kritiek is voornamelijk gericht op labyad tegen betere tegenstanders, want dan zie je dat hij het niveau niet aan kan.

Ik snap niet waarom mensen Labyad haten, die gast heeft 8 goals en 5 assists dit seizoen. Wat wil je nog meer??

Verschrikkelijk zeg, weer die lapjekat in de basis. Stuur die ten Hsg snel naar duitsland want zo kan het niet verder. Vrschrikkelijk. Wordt met de week slechter. als hij naar duitsland gaat laat hem dan die lapjeskat meenemen.

24 januari 2021 om 12:06

Die lapjeskat zorgt er wel voor dat Ajax een ronde verder bekert

Ten Hag begint weer over 'wij hebben meer dan 11 basisspelers', om volgende keer weer te huilen over het zware programma.

24 januari 2021 om 12:05

Meer dan 11 basisspelers maar het zijn wel steeds dezelfde 11 die hij opstelt. Zo raar.

Duidelijk en uitstekende uitleg van Ten Hag. Dit is een bijzondere wedstrijd voor Schuurs. Dat hij deze wedstrijd mag starten, zal hem extra prikkelen om zich te bewijzen en vertrouwen van trainer terug te betalen. Over dat BMG-gerucht blijkt onzin te zijn. Het zal mij niet verbazen als die hater van Valentijn deze de wereld in heeft gebracht. Die engerd wil Ten Hag heel erg graag weg hebben bij Ajax...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 21 1 2 0
2019/2020 Ajax 10 1 0 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 29 4 1 0
2019/2020 Jong Ajax 2 1 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren