‘Ik heb tegen Boadu en Stengs gezegd dat ik me schaamde voor hun gedrag’

Zondag, 24 januari 2021 om 10:01Rian Rosendaal • Laatste update: 10:03

Lee-Roy Echteld is tegenwoordig assistent-trainer van PEC Zwolle. In het verleden werkte hij echter als jeugdtrainer bij AZ, met onder meer Calvin Stengs en Myon Boadu. Echteld volgt het duo nog steeds op de voet en de voormalig aanvaller zag de jonge AZ'ers onlangs een regelrechte wanprestaties leveren in het uitduel van de Alkmaarse club met PEC (1-1). Ook voormalig topscorer Kees Kist kijkt al enige tijd zeer kritisch naar de optredens van het tweetal.

"Na afloop heb ik Myron en Calvin opgezocht en heb ik gezegd dat ik me schaamde voor hun gedrag" laat Echteld weten in een vraaggesprek met de NOS. "Het zijn lieve jongens, maar ze moeten zich op het veld niet verwaand gaan gedragen. Dan vind ik dat ze tot de orde moeten worden geroepen". De PEC-coach ergerde zich vooral aan de maniertjes van Boadu en Stengs en de wijze waarop ze de scheidsrechter behandelden. "Ik zie ze toch nog een beetje als mijn eigen spelers en probeer ze dingen bij te brengen."

Boadu en Stengs drijven AZ-icoon tot razernij: ‘Vertel ze keiharde waarheid!’

Voormalig topschutter Kees Kist heeft het helemaal gehad met de aanvallers van AZ.Lees artikel

Kist zei afgelopen week dat hij graag een keer een kop koffie zou gaan drinken met Boadu en Stengs om ze in een gesprek eens flink de waarheid te vertellen. "Ik drink alleen geen koffie, ik drink chocolademelk", reageerde Boadu met een kwinkslag tegenover AZ Fanpage. "Ik ben ook liefhebber van chocolademelk, dus dat komt goed uit", laat Kist op zijn beurt weten aan de NOS. "Ik wil gewoon dat Boadu topscorer van Europa wordt. Ik heb alleen maar goede bedoelingen en het kost AZ geen reet."

Kist bood al eerder zijn hulp aan, toen Jozy Altidore door een mindere fase ging als aanvalsleider van AZ. "Toen liet ik ook weten: 'laat mij nou eens gezellig met hem zitten'. Maar dat hield trainer Gertjan Verbeek tegen. Ik denk dat coaches bang zijn dat ik me ergens mee ga bemoeien. Maar ik weet hoe het voelt bij een spits. Details kunnen Boadu over het dode punt helpen." De topscorer aller tijden van AZ hoopt snel met Boadu van gedachten te kunnen wisselen. "Lekker bakkie chocomel, balletje mee, beetje ouweren over dat voetbal. En als Boadu dan denkt: die oude lul van een Kist heeft er toch kijk op, is mijn plan geslaagd", aldus de oud-spits.


Poll

Zie jij AZ zondag opnieuw winnen van Feyenoord in De Kuip?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door dolleleen)

Leuk al die welgemeende adviezen van mensen , maar het heilige vuur om elke dag beter te worden dat moet echt vanuit jezelf komen. Daarnaast twijfel ik bij Boadu meer aan zijn belabberde techniek dan aan zijn mentaliteit.

Die Boadu is ook zo overrated als de pest, als hij straks de sub-sub(!) top van een top 5 competitie weet te halen mag hij blij zijn, is verder ook niks mis mee.

Die jongens missen echt focus.

24 januari 2021 om 10:12

Boadu is nu zo overrated geworden dat hij underrated is. Is wel een goeie doelpuntenmaker die er vaak staat in de topwedstrijden omdat hij dan ruimte krijgt. Snel, behendig, makkelijk scorend, hij is een echte afmaker. Een goeie counterspits. Niet de Ajax-spits waar iedereen het over had, maar dat zag je direct al.

24 januari 2021 om 13:40

Hij is juist geen echte afmaker. Dat is het(!) grote probleem van Boadu. Vorig jaar mistte hij al veel kansen, maar dit jaar mist hij ze bijna allemaal.

24 januari 2021 om 21:53

This aged well.

24 januari 2021 om 10:21

Bij Az zie ik alleen Koopmeiners ver komen. Stengs en Boadu is niks bijzonders.. ja een keer een leuke steekbal van Stengs ofzo.

24 januari 2021 om 11:11

En wat vind je van Wijndal? lijkt mij een linksback met veel potentie. Stengs kan nog wel wat worden, maar dan moet er echt een knop bij hem om. Boadu is gevaarlijk als hij de ruimte heeft maar in de kleine ruimte toch zeer beperkt, daardoor zie ik hem niet de absolute top halen.

24 januari 2021 om 11:12

Dan vind ik dat je Wijndal tekort doet. Dat is mijn inziens de enige AZ speler die het totaalpakket heeft. Ik vind Koopmeiners oprecht heel goed, maar denk dat die wat dynamiek mist. Ik denk (of hoop) wel dat hij op het niveau van Napoli bijvoorbeeld goed mee zou kunnen.

24 januari 2021 om 11:44

Als Wijndal nog aan z’n voorzetten werkt, heeft hij wat mij betreft alles om de top te halen. Boadu is nog ontiegelijk jong, dus als die werkt aan zijn techniek kan dat ook echt wel een topper worden. Hij heeft wel alles al meegemaakt zowat: 2 zware blessures die hem 2 jaar van z’n carrière afgenomen hebben, goede periodes, slechte periodes, Europees gespeeld en voor Oranje gespeeld. Hij kan wel het best naar een counterploeg vertrekken denk ik. Koopmeiners zie ik wel slagen ergens in Italië als voetballende verdedigende middenvelder. Op een iets lager tempo en wat meer ruimte om de opbouw te verzorgen. Stengs geef ik van die 4 nog de minste kans eerlijk gezegd. Gun het hem van harte, maar die nonchalante houding gaat hem overal opbreken denk ik.

24 januari 2021 om 11:46

Ohja sorry was ik even vergeten.. Wijndal is ook een goed talent, maar ik kan zou niet weten wat zijn vervolg stap zou zijn. Welke competitie bij hem past enzo.

Dit is iets typisch voor deze generatie voetballers (uitzonderingen daar gelaten). Als je presteert dan staan ze vooraan om de veren in hun reet te krijgen, maar als er kritiek is dan zijn ze te trots om er naar te luisteren en zijn het 'gewoon haters'.

24 januari 2021 om 10:24

Tja, dat is ook precies hoe ik er over denk. Mensen hebben tegenwoordig moeite om zelf tegenslagen te verwerken en hier weer uit te komen. De gemiddelde Nederlander is daar te verwaand voor en mist gewoon ruggengraat.

24 januari 2021 om 13:33

Ik wou er geen amateurpsychologie op loslaten, maar ik ga toch een poging wagen: Wie zegt kinderen tegenwoordig nog dat ze niet perfect zijn en dat ze kritisch naar zichzelf moeten kijken? Kinderen kunnen doen en laten wat ze willen zonder de consequenties te ondervinden die wij vroeger wel ondervonden. Als ik vroeger straf kreeg van m'n leraar, kreeg ik er thuis nog huisarrest bij. Tegenwoordig word zo'n leerkracht van alles beschuldigd en worden ze in te veel gevallen nog ontslagen ook. Dat kind word uiteindelijk beloond met een nieuwe telefoon omdat de leraar 'm even de waarheid heeft gezegd. Ik heb nog nooit zoveel respect voor leerkrachten gehad dan nu. Waar die mee te maken krijgen; die hebben al die vakanties ook wel nodig! Het is niet de gemiddelde Nederlander, maar een generatie-dingetje. De overheid is zich gaan bemoeien in de opvoeding van kinderen en daar blijkt de overheid echt waardeloos in. Mij is op school en thuis altijd geleerd: Als je iets wilt, moet je er hard voor werken, je moet er dingen voor opofferen en je moet je oren goed openhouden voor kritiek.

25 januari 2021 om 08:35

Voor mij ben je geslaagd als Psycholoog, we hebben in ieder dezelfde opvoeding gehad. Het is zo jammer dat men tegenwoordig altijd naar een ander moet wijzen ipv. eens in de spiegel te kijken.

24 januari 2021 om 10:47

Dat klopt wel, maar je moet niet alles zomaar klakkeloos aannemen van iedereen. Iedereen heeft weer zijn eigen mening en als je je alle kritiek steeds maar persoonlijk aantrekt kan het ook de verkeerde kant op werken. Az moet opbouwend kritisch blijven over zijn spelers en er gericht mee aan de slag gaan. Een praatje met Kist kan overigens helemaal geen kwaad. Hij steekt er vast iets van op.

24 januari 2021 om 11:25

Het probleem ligt deels bij de voetballers, zoals je zegt verwaand en zonder ruggengraat. Echter mag je ook kritisch kijken naar al die clowns in de media die nergens met realiteit naar kunnen kijken, die luiden ook altijd of de loftrompet of het is niet om aan te zien. Zolang we het normaal blijven vinden dat zij in extremen zich uitten en zo beelden schetsen over de voetballers, wordt het voor de voetballer ook lastig niet verwaand te worden.

24 januari 2021 om 11:47

Je bent zo goed als je laatste wedstrijd he. De ene week ben je een geweldenaar en de week erna een prutser. Als je er tussenin gaat zitten en dus eigenlijk niks zegt scoort je programma niet. De analisten kijken niet verder dan wat ze gezien hebben en daar zitten ze ook niet voor, maar het is soms wel storend.

24 januari 2021 om 13:11

Precies, en zolang we dit als normaal blijven zien blijft de media wereld zo werken en zodoende de voetbalwereld. Ik zelf zou graag een revolutie zien waarin we wat milder zijn, tevens wat realistischer. Utopie? waarschijnlijk.

24 januari 2021 om 15:00

Nouja ik vind wel dat je kritisch moet blijven, maar ongenuanceerd afbranden hoeft van mij niet. Realisme is goed, maar dat moet niet betekenen dat je blunders e.d. maar moet accepteren omdat we nou eenmaal slechts de Eredivisie zijn. Dan raak je alleen maar verder achterop bij de top. Je wilt een zo goed mogelijke competitie en daar hoort een kritische blik ook bij. Niemand vindt het leuk om bespot/aangepakt te worden op tv, dus dat die programma's er zijn houdt de boel ook een beetje scherp.

Patatgeneratie. Na al die jaren nog altijd de juiste benaming. Voetballers zonder mentaliteit maar met veel talent. Term kwam in de wereld vanwege de gebroeders Witschge. Boadu en Stengs zelfde laken een pak. Hadden ze maar een greintje mentaliteit a la Wijndal of Weghorst.

Patatgeneratie. Na al die jaren nog altijd de juiste benaming. Voetballers zonder mentaliteit maar met veel talent. Term kwam in de wereld vanwege de gebroeders Witschge. Boadu en Stengs zelfde laken een pak. Hadden ze maar een greintje mentaliteit a la Wijndal of Weghorst.

24 januari 2021 om 11:40

Rubberentegel generatie is ook wel een mooie.

Boadu is eenvoudigweg niet goed genoeg. Het is niet voor niets dat hij in de jeugd van Ajax al afgevallen is. Voor Stengs geldt ook dat hij niet geschikt is voor de top. Beide leuke spelers die bij AZ precies op hun plek zijn. Niks mis mee.

24 januari 2021 om 10:57

En jij was ook zeker degene die Boadu net als de rest wegzette als grote speler vorig seizoen, juichte om de "nieuwe" Oranje spits na zijn goal als invaller en zat te beven als Az met Boadu bij je club langs kwam.
Typisch Nederlands is deze reactie te noemen, wanneer als iemand minder presteerd dan voorheen, gelijk die deken van kritiek erover heen gooien.
Het is meer dan logisch dat elke jonge speler te maken krijgt met een terugval wat mede gepaard gaat met een verwachtingspatroon.
Laten we hier nu gewoon eens mee stoppen, want die gastjes gaan daar niet beter van worden, van welke club dan ook.

24 januari 2021 om 12:11

Nee dat was ik niet. Heb het nooit in hem gezien, evenmin als in Stengs. Zoals gezegd leuke spelers voor AZ.

24 januari 2021 om 11:37

Boadu is volgens mij nooit afgevallen bij Ajax, hij heeft er nooit gespeeld. Misschien wel afgetest, dat weet ik niet. Ajax heeft daarna ongeveer jaarlijks gevraagd of ie toch niet alsjeblieft naar Amsterdam wilde komen

24 januari 2021 om 12:14

Het is in elk geval duidelijk dat hij kwaliteit tekort komt voor Ajax. Technisch te beperkt, kan niet in de kleine ruimte, fungeert niet als aanspeelpunt, is te weinig aanwezig in een wedstrijd en is als afmaker vaak nog te onrustig. Dat laatste valt nog te ontwikkelen, de rest niet.

Lijkt me een goed en juist idee als die jongens eens met een grote Az speler als Kist gaan zitten.
Kunnen ze nog heel wat van leren, sowieso van alle mooie verhalen.
Misschien dat dat soort dingen net een beetje helpen voor dat ene stapje naar de vorm van vorig seizoen.
Voor de rest vind ik niet dat een hulp sheriff van Pec zich moet gaan bemoeien met onze spelers.

24 januari 2021 om 13:27

Zo'n oud-speler voelt zich ook veel te belangrijk. Zie je het werkelijk gebeuren dat zo'n Kist ze wat aan het verstand brengt of is het niet veel aannemelijker dat die twee denken: "wat staat die man nou weer te bazelen?". Het is gewoon een hele andere tijd. Je moet er veel korter op zitten. Het kan toch niet zo zijn dat twee aanvallers die gezamenlijk slechts goed zijn voor 9 doelpunten en 0 assists in 15 wedstrijden bij een dominante ploeg zich op deze wijze laten zien? Die jongens moet je eigenlijk op de bank posteren tot ze weer weten waar ze staan. Met die laatste zin ben ik het eens.

Goede doelpuntenmaker? Die gozer mist kans op kans. Als hij dit in een topcompetitie doet dan zit hij binnen 5 wedstrijden op de bank/tribune. Zo gaat dat bij clubs als Everton, Roma, Gladbach of Sevilla. Hij heeft talent maar mist een torinstinct om het in de grote landen te redden. Wordt gewoon een gevalletje Janssen, Jahanbaksh. Veel te onrustig voor de goal.

Wijndal 1 x met Oranje zien spelen. Wat een potentie die jongen. Geweldig, maar het moet er wel uitgehaald worden. En wie gaat dat doen?

24 januari 2021 om 12:32

Wat precies moet "eruit gehaald" worden.
Deze jongen speelt zelden tot nooit een slechte wedstrijd of minder dan een andere linksback.
Hij kan alleen meer scoren, maar dat is nu precies niet de hoofdtaak van een verdediger.

24 januari 2021 om 13:21

Wijndal en Koopmeiners spelen inderdaad volwassen. Ik zie wel graag dat Wijndal zich in aanvallend opzicht meer laat gelden omdat hij toch graag mee opkomt. Dan is rendement wel degelijk van belang in de vorm van assists. Maar goed, dat is een verbeterpuntje van een jong talent. Daar waar Wijndal en vooral Koopmeiners echt hun stempel drukken, zijn Boadu en Stengs momenteel rijp voor de bank. Van Stengs ben ik nooit erg gecharmeerd geweest, want buiten het feit dat het er allemaal leuk uitziet, is het maar heel zelden functioneel. Bij Boadu dacht ik vorig jaar dat het missen van veel kansen de jeugdigheid was, maar het lijkt alleen maar erger te worden. Boadu heeft de leeftijd nog wel mee, maar Stengs is toch al 22 jaar. De grote talenten worden dan dragend bij Ajax of Psv, maar bij Stengs vraag je je af of je 'm uberhaupt op moet stellen. Dat wat Wijndal en Koopmeiners wel doen (hard werken, veel leren en consistenter worden), dat mis je volledig bij Boadu en Stengs.

Die jongens zijn AZ ontgroeid. Het zijn de vedettes van het team en ze zijn nog jong. Van Stengs mag je meerverwachtenndie zit op de zelfde leeftijd toen Ziyech van Twente naar Ajax ging. Die jongens moeten een stap gaan maken naar de top 3. Daar lopen betere spelers rond die hun beter maken en waar ze tegen op kijken. Of Tadic Stengs aanspreekt of Mitsjo, dat is een wezenlijk verschil. Het niveau is hoger en daar moeten ze zich weer onderscheiden. Win win situatie lijkt mij

Die jongens zijn AZ ontgroeid. Het zijn de vedettes van het team en ze zijn nog jong. Van Stengs mag je meerverwachtenndie zit op de zelfde leeftijd toen Ziyech van Twente naar Ajax ging. Die jongens moeten een stap gaan maken naar de top 3. Daar lopen betere spelers rond die hun beter maken en waar ze tegen op kijken. Of Tadic Stengs aanspreekt of Mitsjo, dat is een wezenlijk verschil. Het niveau is hoger en daar moeten ze zich weer onderscheiden. Win win situatie lijkt mij

24 januari 2021 om 13:12

Spelers die gezamenlijk goed zijn voor 9 doelpunten en 0 assists in 15 wedstrijden, zijn AZ absoluut niet ontgroeid. Een Ziyech was FC Twente ontgroeid. Die droeg de ploeg in z'n eentje met 17 doelpunten en 12 assists in een heel seizoen. Je gedragen als de vedette van het team en spelen als de vedette van het team zijn twee hele verschillende dingen. Koopmeiners, dat is de vedette van het team en klaar voor een stap. Stengs en Boadu kun je op dit moment moeiteloos op de bank posteren zonder er slechter van te worden. Als ze bij AZ het verschil niet kunnen maken, hoe willen ze dat dan in hemelsnaam bij Ajax, PSV of Feyenoord doen?! Bij die clubs waren ze allang op de bank beland. Overigens ben ik ook gecharmeerd geraakt van de voetballer Wijndal.

24 januari 2021 om 14:30

Ajax en psv eens, maar bij Feyenoord niet natuurlijk. Daar lopen spelers als diemers ook al maanden maar aan te kloten, maar toch blijft ie constant opgesteld worden.

24 januari 2021 om 15:27

Dat valt wel mee. Zo slecht speelt Diemers ook weer niet, maar Feyenoord heeft momenteel niet veel anders. Aanvallers lopen er echter altijd wel rond. Zo'n Linssen komt nu ook op de bank terecht omdat hij er gewoon nauwelijks een bal in schiet. Buiten dat is dat ook niet het punt wat ik wou maken. Het gaat erom dat Stengs en Boadu niet spelen als vedettes en dat momenteel ook absoluut niet zijn.

Los van het feit dat de meneer misschien gelijk heeft, is het niet de plek van een assistent bij PEC om spelers van AZ terecht te wijzen. Je kunt ze nog zien als "jouw jongens", maar dat zijn ze niet. Het zijn basisspelers van de tegenstander. Maar goed, deze meneer heeft z'n minutes of fame ook even gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2413
F. MidtsjøMiddenvelder232
M. BoaduAanvaller2211
M. BizotKeeper230
J. KarlssonAanvaller227
C. StengsAanvaller216
Z. AboukhlalAanvaller184
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

8 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren