Denzel Dumfries ligt opnieuw onder vuur: ‘Ik vond het een hele rare actie’

Zaterdag, 23 januari 2021 om 23:33Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:36

Denzel Dumfries ligt zaterdag na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0) opnieuw onder vuur. De aanvoerder van PSV was in de vijftiende minuut betrokken bij een opmerkelijk incident, waarbij tegenstander Ayman Azhil de elleboog van Dumfries in het gezicht kreeg. De rechtsback van PSV kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie een vrije trap mee, maar dat had volgens Kees Kwakman en Ronald de Boer ook anders af kunnen lopen.

Dumfries wilde naar eigen zeggen de bal afschermen en stak daarbij zijn linkerelleboog uit, waar Azhil hard tegenaan kwam. De middenvelder van RKC moest zich laten behandelen, maar kon de wedstrijd wel uitspelen. "Het is onnodig", reageert Kwakman in de studio van ESPN op het moment. "Waarom gaat hij met die linkerarm omhoog? Die jongen komt van de zijkant, ik vond het een hele rare actie, eerlijk gezegd. Hij komt gewoon goed weg, volgens mij hoor. Je ziet ook aan zijn eigen reactie dat hij wel een beetje schrok. Of hij het bewust doet of niet, dat weet je toch nooit. Ik denk niet dat hij denkt: ik sla even iemand neer, maar het is wel een hele rare actie."

De Boer vindt dat Dumfries 'de schijn tegen heeft', maar zou zelf 'geel met een rood randje' hebben gegeven voor de vermeende overtreding. Het is niet voor het eerst dat Dumfries in opspraak is, want de verdediger van PSV kreeg na afloop van het gewonnen bekerduel met FC Volendam (2-0) felle kritiek van Johan Derksen. Laatstgenoemde vond dat Dumfries een schwalbe maakte bij het versieren van de strafschop. "Hij moet zich kapotschamen, die gozer!", zei Derksen onder meer. "Het is gewoon matenaaien."

Dumfries zelf sprak zich na afloop uit over het incident tegen RKC. "Toen het gebeurde dacht ik ook wel: oeh", aldus de vleugelverdediger tegenover ESPN. "Maar ik heb hier geen intentie om hem te raken, of zo. Op het moment zelf dacht ik wel: hij komt hard aan, maar het is niet mijn intentie. Ik wil ervoor komen, hij blokte me. Uiteindelijk krijg ik de vrije trap mee, dus ik denk dat Makkelie het goed heeft gezien." Dumfries krijgt van interviewer Hans Kraay junior te horen dat de VAR ook een andere beslissing had kunnen nemen. "Ik snap wat je bedoelt, als je hem zo terugziet ziet het er wel ernstig uit, maar jij kent me ook, en ik heb geen intentie om... " Kraay grapt vervolgens: "Ja, ik ken ook hele aardige jongens die weleens rood krijgen, hoor."

Over het vertoonde spel was Dumfries minder tevreden, al koestert hij de drie punten. "Ik heb ook geen pressing gezien, maar dat was wel het strijdplan. Ik denk dat als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd dat je voelt dat het er vandaag in die zin misschien niet in zat, maar het belangrijkste is om de overwinning over de streep te trekken. Dus dat doen we goed. We moeten er wel van leren hoe we tegen Volendam begonnen, maar ik ben wel positief gestemd, omdat we de overwinning pakken, en de nul houden. "Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Gaan we nu op alle slakken zout leggen? Die jongen heeft toch helemaal niet de intentie om die speler van RKC te slaan of zo?

23 januari 2021 om 23:49

Kom op hij steekt bewust die arm uit en niet om zichzelf te beschermen maar puur om de tegenstander op te vangen

24 januari 2021 om 00:09

Ach, ik kan mij nog een hand in het gezicht van een rkcer bij Bosacgli heugen. Hoor je niemand over. Denzel maakt niet eens een slaande beweging ofzo. Hij steekt zijn arm uit en daar loopt er eentje tegen. Kan gebeuren.

24 januari 2021 om 00:39

Ten eerste is Sow niet wekelijks betrokken bij een incident waarbij hij een schwalbe maakt of een elleboog uitdeelt. Ik kan van Dumfries uit mijn hoofd al 3 momenten herinneren waarbij hij valt en amper geraakt wordt. Ten tweede, je ziet de man aan komen rennen, je ziet in welke richting hij doorrent, en je plant plotseling precies daar je elleboog. Het is niet dat Azhil de mogelijkheid had om hem te ontwijken hé.

24 januari 2021 om 01:44

@FR-RKC, Ik vond de schwalbe van Dumfries ook heel triest laatst (net als tadic bijv), maar wat heeft dit te maken met die situatie(s)?. Zijn totaal verschillend en ik vond dit geen rode kaart. Het gaat om de overtreding en niet de geschiedenis qua schwalbes.

24 januari 2021 om 01:52

Haha dit is serieus het eerste elleboog incident waarin Dumfries betrokken is in zijn hele carrière, dus hoezo "elke week"? Nog grappiger is je uitspraak: "Ik kan van Dumfries uit mijn hoofd al 3 momenten herinneren waarbij hij valt en amper geraakt wordt." Daarin zeg je dus dat hij wel degelijk geraakt wordt. Tja, dan kun je vallen als je op snelheid ligt. En dan is het aan de scheidsrechter. Een goedkope penalty is niet per se een onterechte.

24 januari 2021 om 01:57

Voetbal is nog wel een contactsport. Was gewoon een onterechte penalty imo. Los van dat ik het niet eens ben met fr rkc. Staat totaal los van elkaar en idd staat hij niet bekend om zn ellebogen

23 januari 2021 om 23:51

Dit was inderdaad een vrij onschuldige actie, eerder onbeholpen dan gemeen oid. Er zullen vast scheidsrechters zijn die hier rood voor hadden gegeven maar dat ligt meer aan die scheidsrechters dan aan deze actie.

24 januari 2021 om 00:19

Ook op onbeholpen acties kan een gele kaar volgen Skede. Het is dan immers nog steeds een overtreding.

24 januari 2021 om 00:23

Geel had van mij nog gekund, maar hier rood voor geven zoals veel geroepen (gehoopt) wordt is natuurlijk van de zotte. Maarja, Dumfries heeft de beeldvorming even tegen.

24 januari 2021 om 00:28

Het is een bewuste actie, maar het is geen elleboogstoot. Hij wil de tegenstander afhouden, maar heeft zijn arm te hoog. Geel is op zijn plaats, want het is een onbesuisde actie, maar rood vind ik overdreven.

Die vermeende schwalbe vind ik dan erger. Als aanvoerder van je club moet je je niet tot dat soort acties laten verleiden. Ik snap dat je wilt winnen, maar als aanvoerder heb je nog meer een voorbeeldfunctie dan normaal.

24 januari 2021 om 00:23

Heel de week klaagt iedereen in Eindhoven over mannenvoetbal en dat Nijhuis te veel toe laat, maar als het in het nadeel is mag er niks over gezegd worden? Hier kan gewoon rood voor gegeven worden en dat is al regelmatig gedaan. Het is namelijk niet bepaald een natuurlijke houding zo op 90 graden.

24 januari 2021 om 08:57

@Jeroen, ik geef je gelijk in deze. De hele week heeft Schmidt geklaagd over hoeveel Nijhuis door liet gaan en dat zijn aanvallers beschermd moeten worden door de scheidsrechter maar nu is er niets aan de hand en heeft de scheidsrechter het goed gezien.

Na Schmidt krijgt nu de volgende PSV-er alle haat en kritiek van de analisten: Dumfries. Gaat weer helemaal nergens over, het niveau van de analisten word ook met de week droeviger. Ook het zuigen overigens van die interviewers bij Schmidt in de persconferenties. Zo onnodig allemaal, verschrikkelijk kinderachtig allemaal.

23 januari 2021 om 23:48

Hoezo nou gelijk weer haat? Er gebeurd iets en daar reageert iedereen op en vindt iedereen iets van. Dat haat word ik zo moe van. Net zo'n hersenloze opmerking als al die voetballers tegenwoordig. Gelijk haat hebben etc etc.

23 januari 2021 om 23:50

Nee, en ik denk dat zelfs die penalties meer uit disbalans dan uit echte schwalbes komen. Ik heb jarenlang met een rechtsbuiten gespeeld die in zijn hele leven nog nooit een schwalbe heeft gemaakt, maar toch hebben we wat onterechte penals gekregen als ie weer eens over zijn eigen benen struikelde 😂 zo is het bij Dumfries denk ik ook.

24 januari 2021 om 00:37

Kan me in je opmerking wel vinden, hij doet het echt niet express ofzo, het is gewoon een ongelukkige speler wie een rechtsback is en geen rechtsbuiten om die reden. Stond laatst een leuk filmpje van een PSV training op het internet waar PSV spelers de bal hoog in de lucht schoten en hem dan aan moesten nemen, bij iedereen lukte dit zonder enige problemen maar bij Dumfries ging die bal echt alle kanten op haha. Dumfries is geen topper, maar heeft wel het mentaliteit van een topper, en dat maakt hem een prima rechtsback voor PSV en bij gebrek aan beter voor het Nederlands Elftal.

23 januari 2021 om 23:51

Er is een grote samenzwering onder de analisten, om psv te bashen. De kritiek die Dumfries krijgt is gewoon terecht de laatste maand. Meerdere Swalbes waar hij onterecht een pingel voor kreeg, en had er vandaag ook gewoon rood moeten krijgen.

24 januari 2021 om 00:22

Verhalen over samenzweringen vallen volgens mij onder complottheorieën. Ik denk niet dat dit hier thuis hoort. Of de conclusie dus moet zijn dat Dumfries wel/niet een rode kaart krijgt, lijkt me tegen die achtergrond niet relevant.

24 januari 2021 om 00:36

Ik weet het niet hoor, maar ik denk dat sportweek het spottend bedoelt. Hij spreekt zichzelf daarna toch compleet tegen?

24 januari 2021 om 00:04

Onzin, Dumfries is tot op heden genoeg bewierookt, een keer kritiek geven mag toch zeker ook wel lijkt me? Het is gewoon raar om op deze manier een speler van je af te willen houden. Het zal vast niet bewust zijn, maar het is zeer onnodig. Hij probeert altijd correct en strijdbaar over te komen, maar steeds meer van dit soort gekke dingen "overkomen" hem. Word tijd dat hij eens tot de orde geroepen wordt en dat hij zich als een aanvoerder gedraagt.

24 januari 2021 om 08:29

Schmidt moet niet klagen als hij zuigerige vraagjes krijgt. Hij loopt elke week te zaniken over van alles en nog wat, dus dan is het logisch dat daar ook minder leuke vragen over gesteld worden. Daar moet hij maar mee om kunnen gaan hoor. Hij is trainer van een topclub, omgaan met de media is onderdeel van zijn functie.

24 januari 2021 om 11:01

Komen we weer bij iemand wie vind dat Schmidt klaagt na dat TenHag heeft lopen klagen over het drukke schema. Waarom mag Schmidt niet klagen en TenHag wel? Overigens heb je denk ik de persconferentie niet gevolgd waarbij van te voren duidelijk werd gemaakt dat vragen betreft Nijhuis niet beantwoord zouden worden en dan nog komt Meneer Stekelenburg met een aantal vragen betredt Nijhuis. Hoezo ligt dit nu dan weer aan Schmidt? De media loopt gewoon keihard te zuigen.

24 januari 2021 om 11:33

Wat heeft Ten Hag hiermee te maken? Elke trainer klaagt wel eens, dat hoort er ook bij (emoties e.d.), maar Schmidt maakt er bijna een sport van. Als hij van tevoren aangegeven heeft dat hij geen vragen wil beantwoorden over Nijhuis dan moet hij daar gewoon mee afkaarten als die Stekelenburg er weer over begint en niet alsnog erop in gaan. Gewoon duidelijk zijn. Interviewers/journalisten zullen er alles aan doen om uitspraken te ontlokken zodat ze een leuk verhaal of filmpje hebben. Je moet je niet uit de tent laten lokken.

Hahaha, ach kom op jongens, we gaan Dumfries nu toch niet afschilderen als de nieuwe Toivonen? Het is allemaal wat onbehouwen en onbeholpen, soms zelfs klunzig, maar hij is echt geen galbak.

24 januari 2021 om 00:05

Met zijn Schwalbes en tenenkrommende commentaar achteraf gaat hij wel die kant op ...

24 januari 2021 om 00:16

Wat vind je tenenkrommend aan zijn commentaar?

24 januari 2021 om 00:24

Dat hij et doet alsof zijn neus bloedt en de kijkers gek zijn.

24 januari 2021 om 00:52

Oke dan snap ik het, ik vind hem verder namelijk altijd wel als een leuke gozer overkomen. Zelf denk ik niet dat hij bewust op de fopduik uit is, maar als je daar wel van overtuigd bent kan ik me voorstellen dat het irritant overkomt.

24 januari 2021 om 09:00

@MT, ik vind zijn opmerking dat de scheidsrechter het goed heeft gezien wel heel bizar. Houd het dan bij "het was niet mijn intentie en ik begrijp dat de scheidsrechter een kaart had kunnen trekken".

24 januari 2021 om 09:08

Ik vind hem dus wel een galbak. Altijd al. Hij doet altijd verontwaardigd, kijkt altijd zo kwaad als maar zijn kan, heeft al veel vaker een schwalbe gemaakt dan die laatste 3 keer die nu in het nieuws zijn. Er is om de een of andere reden ooit een beeld ontstaan dat het zo'n leuke jongen is, maar dat heb ik nog nooit gezien. En ja, Tadic is ook een galbak.

24 januari 2021 om 10:12

Tja, vergeleken met Tadic is Dumfries een engeltje.

heb de actie niet gezien in de samenvatting vanavond, dus kan er weinig over zeggen. Maar de analisten krijgen er toch een harde dobber aan om Dumfries te demoniseren, zoals Derksen en Driessen weer probeerden gisteren. Denk dat hij daarvoor te sympathiek is, zoals bijvoorbeeld Huntelaar ook wel wegkwam met zijn streken soms.

24 januari 2021 om 01:18

Als je presteert kom je met veel weg, dat was meer het geval bij Huntelaar dan dat hij nou zo enorm sympathiek was.

Toegegeven, het zag er lomp uit en ik weet niet zeker of het allemaal zo onschuldig was, maar het is onnodig om de laatste weken zo los te gaan op Dumfries.
Het is een vriendelijke, leuke, vrij open gast en dat is tegenwoordig al heel wat. Dat vind ik ook leuk aan bv Anthony bij Ajax.
Mensen lachen graag om de soms wat onbehouwen frommel stijl van Dumfries, maar als hij behalve op het middenveld ook binnen de 16 vaak omvalt dan is hij ineens de schwalbe koning?
Rustig aan maar mensen, even adem halen en weer doorgaan.
Al dat papagaaigedoe als die Derksen weer wat uitbraakt....

24 januari 2021 om 09:01

Is het los gaan op een speler als je opmerkt dat hij de laatste tijd betrokken is bij een paar opmerkelijke momenten?

24 januari 2021 om 11:48

Opmerken is prima, het er over hebben is prima, maar ook jij moet hebben gemerkt dat het wel een paar streepjes verder is gegaan, toch?

Waar ik (een beetje) moeite mee heb, is het feit dat wanneer Tagliafico dit soort acties maakt, men moord en brand schreeuwt en 9 vd 10 x krijgt hij dan rood. En iedereen is het er dan zo mee eens.
Vergelijk dit voorval nu eens met de eerste wedstijd van het seizoen waar Tagliafico rood krijgt. En ja ik weet het dat vergelijken moeilijk is, maar het verschil tussen daar rood voor geven en hier een vrije trap meekrijgen, is echt een veel te groot verschil.
En het maakt mij nu dus niet uit of het hier om Dumfries gaat, of Teze, Berghuis, Mazraoui, Bazoer of voor mij part Ted vd Pavert. Het gaat mij om het verschil in overtreding en de beslissing van de scheidsrechter.

24 januari 2021 om 10:15

Je gaat alleen aan het feit voorbij dat Dumfries nagenoeg nooit rare, smerige, overtredingen maakt terwijl Nico regelmatig over de schreef gaat. Beide maken lelijke schwalbes maar dumfris maakt weinig tot geen lelijke overtrdingen.

Je kunt al die zogenaamde analisten toch niet meer serieus nemen. En de boer die iedere keer alles gaat vergelijken met ajax. Belachelijk

Het voordeel van een topclub hè. De kans dat de rechtsback van Willem II, Emmen, ADO, Groningen, Heracles of Sparta hiervoor rood had gekregen was aanzienlijk groter. En wel om twee redenen: deze clubs krijgen vaker jongere scheidsrechters met bewijsdrang. Die kaart van Wriedt is daar ook weer een mooi voorbeeld van. Maar ook omdat een rode kaart voor een PSV'er of Ajacied extra wordt uitgelicht in de media, dus je moet als scheidsrechter wel heel erg zeker zijn van je zaak. Dit blijf je houden en daarom zullen topclubs altijd bevoordeeld blijven ten opzichte van kleinere clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller60
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 22 1 4 0
2019/2020 PSV 25 7 6 0
2018/2019 PSV 34 4 4 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren