PSV ziet ook RKC enorme kansen missen en wint na prachtgoal Zahavi

PSV heeft zaterdagavond een sobere overwinning behaald tegen RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Roger Schmidt stond in de eerste helft vier enorme kansen toe aan de Waalwijkers, maar kwam met de schrik vrij. Dat was opvallend genoeg midweeks ook al het geval voor PSV in de TOTO KNVB Beker tegen FC Volendam. Na de prachtige rake vrije trap van Eran Zahavi kwam RKC er niet meer aan te pas en besliste Pablo Rosario de wedstrijd in de tweede helft: 2-0.

Bij PSV kreeg Donyell Malen aanvankelijk rust, maar de spits kwam al in de 23ste minuut binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerde Noni Madueke. De aanvaller speelde kortstondig door met een hamstringblessure en leek de kwetsuur daarmee erger te hebben gemaakt. Na een openingsfase zonder al te veel kansen klopte RKC Waalwijk vanaf de 26ste minuut plotseling hard op de deur.

De bezoekers creëerden in een tijdsbestek van vijf minuten vier levensgrote kansen. Eerst wist PSV-doelman Yvon Mvogo knap redding te brengen op de poging van dichtbij van de inglijdende Lennerd Daneels, en uit de hoekschop die volgde schoot Ayman Azhil op de paal, en werd ook nog een schot van Melle Meulensteen van de lijn gehaald door verdediger Jordan Teze. Enkele minuten later was Finn Stokkers met een kopbal dichtbij, maar opnieuw stond Mvogo in de weg.

PSV pakte daarna de draad op en zag Malen in de korte hoek op keeper Kostas Lamprou stuiten. De Griekse goalie had echter geen antwoord op een prachtige vrije trap van Zahavi, die de bal vanaf de rand van de zestien hard tegen de binnenkant van de kruising binnen schoot: 1-0. De tweede helft stond een stuk minder bol van spektakel. PSV behield de controle nu wel en maakte het in de 73ste minuut af. Ryan Thomas legde de bal op de rand van de zestien panklaar voor Rosario, die ineens uithaalde en de rechteronderhoek vond: 2-0.

1
2

Wat heeft RKC het laten liggen joh. We misten vandaag ons halve team en toch nog een goede wedstrijd neergezet. Over de gehele wedstrijd creëer je meer en veel grotere kansen dan PSV maar je maakt ze telkens weer niet. Het is een wonder dat je er in de eerste helft niet 3 maakt. Mvogo haalt er twee zekere ballen uit, een bal op de paal. Dit soort kansen moeten er in het vervolg echt in. Tweede helft kabbelt de wedstrijd een beetje voort en was het voetbal van beide teams zeer matig. Heerenveen uit, PSV uit en Willem II thuis, 3x ben je zeker niet de mindere en 3x win je niet. Het gebrek aan een scorende spits zou ons wel eens op kunnen gaan breken want je kunt wel elke keer beter zijn, maar als je in dit soort wedstrijden niet 2 van je 6 grote kansen afmaakt dan komt de concurrentie ook steeds dichter bij. Zonde, hier had veel meer in gezeten.

23 januari 2021 om 21:57

Je kan er niet 3 maken als je al je kansen in 2 minuten hebt. Schiet je er namelijk eentje in heb je die andere niet. Neemt niet weg dat er zeker eentje in mocht.

23 januari 2021 om 22:08

Oneens. Die kansen kwamen vlak na elkaar maar wel uit verschillende situaties.

23 januari 2021 om 22:24

Haha als er een goal valt heb je vanaf dat moment een hele andere wedstrijd, dan zou alles wat er na die goal gebeurt niet overeenkomen met wat er in deze wedstrijd is gebeurd.
Neemt niet weg dat RKC de beste kansen had en eigenlijk 'gewoon' op voorsprong moet komen.
PSV valt ook deze wedstrijd weer niet mee.. creëren tegen RKC ook weer heel weinig. Het is voor ze te hopen dat gotze snel fit is..

23 januari 2021 om 22:27

Hoe kun je het daar nu oneens mee zijn. Stel de keeper pakt een bal uit de hoek en tikt hem corner, de corner hiernaar wordt van de lijn gehaald. Zijn twee verschillende situaties maar als de eerst bal binnen viel was de tweede kans nooit ontstaan. Er zat tussen de 2 kansen nog minder dan een minuut tussen. Hoe kun je dan concluderen dat je uit die twee kansen, twee goals moet maken dat is wel heel makkelijk.

23 januari 2021 om 22:32

Ja wie weet had Rkc, als ze die goal wel maakte, wel nog drie goals gemaakt. Kan net zo goed, allemaal speculatie.

23 januari 2021 om 22:37

Voor alle PSV'ers, gefeliciteerd! Maar poeh, wat kwamen jullie goed weg de eerste helft. Erna professioneel afgemaakt en uitgespeeld. Goede goal van Zahavi btw. Oh, en wat hierboven gezegd wordt door FR-RKC klopt natuurlijk niet. Zelfde zeker dat als je een penalty mist, maar die mag overgenomen geworden (keeper te vroeg bewogen) en je scoort die, dat het dan net zo goed 2-0 had kunnen staan zeker 🙃.

24 januari 2021 om 14:47

Oh dat ontkent niemand Murki. Maar als je 4 kansen in een minuut hebt, en dat ook al de kansen zijn die je hebt kan je ze nooit alle 4 maken.

In minuut 10 wist ik al dat dit een verschrikkelijke zaadpartij (vanuit een PSV perspectief) zou gaan worden, en mijn gevoel klopte! Beginnen met Thomas, Ihattaren en Rosario die niets toevoegen Ãâ©n een zieke Max.. Ben van mening dat Schmidt in de rust al had moeten wisselen om wat meer voetbal in de ploeg te brengen. Complimenten voor dit Rkc, wat echt durft te voetballen. Denk dat ze geluk hebben dat ADO en Emmen ook nog in de ED zitten. Overigens, kopen die Fein!

23 januari 2021 om 21:56

Rosario speelde best verdienstelijk vandaag.

23 januari 2021 om 21:58

Ja de tweede helft. Eerste helft werkelijk dramatisch.

23 januari 2021 om 22:09

Veel te veel balverlies.

We zullen het er maar op houden dat het nieuwe tactische plan is om de tegenstander in de eerste helft uit te laten razen om in de tweede heflt zelf een paar goaltjes te prikken. Was weer een bedroevend potje voetbal waar je in de eerste helft weer geweldig goed weg komt.

23 januari 2021 om 23:14

Wanneer je keeper man of the match is, weet je genoeg! Het was karig, maar PSV blijft in het spoor. Blijft zodoende spannend.

Makkelijke overwinning.. we hebben ze opgerold !

Heb alleen de 2e helft gekeken, maar wat een slaapverwekkende ploeg is dat Rkc. Zie ze daarom graag degraderen.. iedere keer als ze een bak veroveren gaat de bal standaard eerst terug uit

23 januari 2021 om 22:00

Dan heb je dit seizoen te weinig van rkc gezien
Scoren te weinig maar qua spel zijn ze een van de leukste ploegen en juist niet slaapverwekkend zou zeggen kijk aub de eerste helft terug

23 januari 2021 om 22:03

RKC is juist 1 van de leukere ploegen om te kijken dit seizoen, voetballend gezien 😅

23 januari 2021 om 22:10

Het spijt ons als RKC-zijnde dat we bij PSV uit bij een balverovering niet zoals Real Madrid een paar jaar terug binnen 3 passes voor de keeper staan.

23 januari 2021 om 22:13

Hahah wat een onzin zeg. Toont enkel aan dat je de Eredivisie niet bepaald goed volgt als je dit beweert. Vandaag ook gewoon een prima pot (met name de eerste helft) tegen PSV, en dat terwijl ze een hoop basisspelers misten. Spelen, zeker in vergelijking met andere ploegen onderin (Emmen, ADO, VVV, etc.), juist vrij verzorgt aan de bal en ze proberen echt te voetballen. Zeker geen slaapverwekkend voetbal, hoogstens wat naief soms.

23 januari 2021 om 22:31

Ik heb enkel de eerste helft gezien en vond ze erg leuk spelen. Hadden meer recht op een doelpunt dan PSV.

Qua spel maak ik me geen zorgen

Eerste helft lastig en we mogen Mvogo en een hogere macht bedanken dat we geen goal tegenkrijgen, maar vanaf de laatste 10 minuten van de eerste helft tot en met eigenlijk de hele tweede helft volledige controle gehad, twee mooie goals gemaakt, bijna geen kansen weggegeven. Zonde dat Madueke geblesseerd eruit moest, hopen dat het meevalt want de spoeling voorin zonder Romero, Madueke, Gakpo en Götze wordt wel heel erg dunnetjes. Rosario uitstekend gespeeld, met name in de tweede helft en zag dat ook beloond worden met goede goal.

Tjonge jonge... maar goed dat we niet naar het stadion mogen, want voor dit soort wedstrijden kom je toch niet naar het voetbal.... Of we nu tegen een club uit de eerste divisie spelen of de nr 15 van de Eredivisie het niveau van PSV is gewoonweg dra-ma-tisch te noemen! Om je kapot te schamen. En mensen die nog denken dat we met dit niveau om de titel kunnen strijden? Nee toch

23 januari 2021 om 22:05

Tijdens dit soort wedstrijden word ik altijd veel sneller dronken in het stadion..

23 januari 2021 om 22:18

Haha, meestal is dat vooral als je snel comfortabel met een nulletje of 2/3 voor staat. Maar dronken worden in het stadion, überhaupt naar het stadion, wat zou dat weer eens fijn zijn.

24 januari 2021 om 01:16

Drama idd. Ik zie psv geen grote stappen maken dit seizoen. Elke wedstrijd hetzelfde beeld. Als het goed is ziet het er ook behoorlijk uit, maar als ze ietsje minder bij de les zijn dan regent het kansen tegen. Ajax dacht dat ze psv zoveel de baas waren bijvoorbeeld. Dat was waar, maar was echt niet verdienste van Ajax alleen. Ik durf zelfs te beweren dat Volendam, rkc, Utrecht, Twente en bv Heerenveen meer Jansen creeerden dan Ajax ineen helft. Psv is een zwak team.

Saaie wedstrijd om snel te vergeten. Hopen dat de blessure van Madueke meevalt want die man is echt belangrijk met zijn rendement. Pluspunt is de goal voor Zahavi en de minuten voor Van Ginkel. Thomas is ook een prima bruikbare speler. Verder een wedstrijd die nergens op leek. Ihattaren weer eens belabberd. Die moet echt snel fit en belangrijk worden om krediet te behouden. Ik zag het echt heel erg in hem zitten maar het word wekelijks niet beter. Mischien is het ook een idee om Dumfries in het centrum te gooien en Teze op rechtsback. Want aanvallend komt het hele seizoen al geen bal aan van Dumfries. Qua goals, assists en aanvallende bijdrage heeft hij een heel mager seizoen. Een Arias was vele male beter.

23 januari 2021 om 22:02

Thomas rent en werkt zich de pleuris, maar blinkt nergens in uit.

23 januari 2021 om 22:17

Diepgang, loopvermogen en jaarlijks bij redelijk wat goals betrokken. Niet iemand die je als eerst op het wedstrijdformulier zet maar een prima speler om erbij te hebben. Deed het eind vorig seizoen als verkapte schaduwspits ook prima.

23 januari 2021 om 22:20

Thomas is echt ver onder de maat. Net als Maurootje. Leuke 15e of 16e man, maar mag nooit het niveau zijn wat PSV na wil streven.

23 januari 2021 om 22:46

Dat is James Milner de afgelopen 5-10 jaar ook. Maar over een heel seizoen gezien blijven dat broodnodige spelers in je selectie.

23 januari 2021 om 22:04

Arias was een topback inderdaad, fel in de duels, goed aan de bal, leuke gozer in de groep ook geloof ik. Dumfries is een prima vervanger maar heeft nog niet het niveau van vorig jaar te pakken, helaas. Ik zou hem overigens niet in het centrum zetten, Teze mist toch wel wat drive om als back te spelen, daar ontbreekt het Dumfries nooit aan. En Teze doet het gewoon uitstekend in het centrum.

23 januari 2021 om 23:19

Dumfries zou ik ook zeker niet in het centrum zetten. Dan benut je zijn kernkwaliteiten niet: snelheid, goede voorzet. Terwijl hij verdediging best prima is op de vleugel, maar niet centraal. Zou hem dan nog eerder rechtshalf zetten.

23 januari 2021 om 23:44

Dumfries en goede voorzet? Kijk jij wedstrijden?

Wederom een slechte vertoning en gewoon veel geluk gehad dat je hier geen goals tegen krijgt. Wel twee mooie goals gemaakt, en ben heel blij voor Rosario.

23 januari 2021 om 22:22

Ja, was een goeie kool! Moet ie vaker doen!

PSV heeft een hele hoop spelers die meestal wel een 6 of een 7 scoren. Daarmee kom je in de eredivisie doorgaans best een eind, al zul je er geen kampioen mee worden. PSV is daarom vooral afhankelijk van de "grote vier" die daar boven zitten, en dat zijn Gotze, Malen, Max en Gakpo. Doen die alle vier mee, dan gaat het meestal wel goed. Maar hoe meer van die vier spelers wegvallen, hoe verder het niveau daalt...

24 januari 2021 om 01:02

Als je echt kampioen wil worden heb je een fitte Gotze nodig. Dat is een jongen die het team op sleeptouw kan nemen. Je merkte dat zijn afwezigheid ervoor zorgde dat Psv uiteindelijk het duel niet op slot kon gooien in de Arena. Erg zonde, want als je daar wint dan zet je natuurlijk een grote stap richting de titel.

24 januari 2021 om 08:46

Ik zou Madueke en Sangare daar ook tussen plaatsen, de grote 6. De rest is of wisselvallig of komt simpelweg tekort.