‘Overmars wil bij vertrek Ten Hag dat Bosz terugkomt, dat is geen geheim’

Zaterdag, 23 januari 2021 om 11:14Yanick Vos

Erik ten Hag zou volgens BILD een gesprek hebben gevoerd met Borussia Mönchengladbach. Mocht de trainer vertrekken bij Ajax, dan hoopt directeur voetbalzaken Marc Overmars dat Peter Bosz terugkomt naar Amsterdam. Dat stelt Mike Verweij in een podcast van De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door jordyb)

In dat geval zou ik Ten Hag direct laten gaan. Zoniet dan hou ik hem liever, ondanks zijn rare opstellingen en wissels. Ik zie op Bosz na niet echt goede alternatieven.

23 januari 2021 om 11:25

Wim Jonk. Hij of Peter Bosz zou ik graag zien.

23 januari 2021 om 11:34

Nee, Jonk is uitgesloten zolang Overmars en vd Sar er zitten. Zou wel een hele goeie optie zijn voor AZ

23 januari 2021 om 11:36

Ja leuk maar Vd Sar en Overmars gaan Jonk nooit aanstellen, daar zit teveel oud zeer. Ik denk ook niet dat jonk dat wilt. Ze hebben toen toch een beetje een mes in Johan en Wims rug gestoken.

23 januari 2021 om 11:46

Bosz lijkt me sterk dat hij nu al terug zou gaan naar Ajax. Doet het heel goed bij Leverkusen en zal hierna nog wel mooie aanbiedingen krijgen van betere clubs. Jonk is zoals eerder gezegd kansloos zolang Marc en Edwin er nog zitten. In Nederland zie ik geen coach rondlopen waarvan ik denk dat die goed genoeg is of bij Ajax past. Slot was vorig jaar misschien een kandidaat, maar die zal nu denk ik niet snel meer aan Ajax denken. Ik ga waarschijnlijk veel reacties oproepen, maar ik wil Frank de Boer wel weer eens zien bij Ajax waarbij hij het niet moet doen met absolute middelmaat en A-junioren. Eerlijk is eerlijk, heeft echt het maximale gehaald met 4 kampioenschappen, en in de CL werd er bij vlagen echt goed gespeeld tegen teams die vergeleken met nu toen veel sterker waren. Anders moet het iemand uit het buitenland worden. Misschien dat er in Duitsland nog wel een leuke trainer rondloopt.

23 januari 2021 om 12:44

Gewoon volwassen opstellen en een goed gesprek voeren. Het is ook een beetje onduidelijk of het niet liep met Jonk ondanks of mede dankzij bergkamp. Met een goed gesprek kan vaak een hele hoop opgelost worden.

23 januari 2021 om 14:11

Filip
Wim Jonk gaat 100% zeker niet meer aan de slaf bij Ajax, zolang Sar en Overmars daar nog zitten. Dat is een uitgemaakte zaak. Als Sar en Overmars vertrekken, dan zou dat weer wel kunnen.

23 januari 2021 om 14:18

ninjakai.
Je voorstel om een gesprek te houden tussen Sar/overmars enerzijds en Jonk anderzijds, waarbij ze zich volwassen moeten opstellen, is gelijk naan de suggestie destijds tijdens de fluwelen revolutie dat Cruijff en Van Gaal (het ideale duo!) maar eens samen moesten praten en samen er volwassen uit moesten komen. Oftewel, dat gaat niet gebeuren. Nu niet, en nooit niet.
De kern is namelijk dat er twee lijnen hier diametraal tegenover elkaar staan.
Jonk wil terug naar de kern en de basis van Ajax als voetbalcub. Zoals Cruijff dat wilde. Dus de jeugd de basis en die moeten kansen krijgen. Je koopt pas spelers als die echt aantoonbaar beter zijn dat wat je in de jeugd ter beschikking hebt en dat moeten ook spelers zijn die er direct staan als versterking. Anders krijgt de jeugd altijd voorrang want anders gaan de aankopen de ontwikkeling van de jeugd in de weg staan.
Sar en Overmars willen een poging doen om 'europees aan te sluiten'. En zij denken dat dit met jeugd niet gaat. Dat er dus geld moet rollen. Daarmee stagneert de jeugdopleiding dus. Iets trouwens dat we, de laatste twee seizoenen, ook gewoon met onze eigen ogen kunnen zien. Het mag zo zijn dat sommige Ajaxsupporters dit niet wíllen zien, hun ogen sluiten voor de realiteit en met droge ogen blijven beweren dat Ajax 'jeugd kansen geeft' maar de feiten zijn gewoon glashelder. En zolang dat zo blijft krijg je Wim Jonk met geen stok en ook niet met een gesprek naar Ajax. Want hier valt niks 'op te lossen'. Dit is gewoon een duidelijk schisma. En tenzij Sar en Overmars het roer om willen gooien (wat ik me niet kan voorstellen) en terug willen naar de jeugd, keert Jonk zeker niet terug.

23 januari 2021 om 11:52

Bosz die alleen maar een plan A had en daardoor nog nooit een prijs heeft gepakt? Ten Hag analyseert de tegenstander en bekijkt welk systeem daarbij het beste past. Ook ik ben het niet altijd eens met zijn opstelling of wissels, maar dit is wel een seizoen waarbij heel veel gespeeld wordt en nauwelijks getraind. En zo lang Ten Hag wint, heeft hij gelijk.
Bovendien vond ik het vertrek van Bosz ineens, niet echt getuigen van clubliefde.
Ik hoop dat Ten Hag nog lang blijft en mocht hij vertrekken, dan geen Bosz meer.

23 januari 2021 om 12:14

Amen. Bosz word vanwege zijn EL finale op een voetstuk geplaatst (meestal nog door mensen die de halve finale CL aan de spelers of Schreuder toewijzen😅). Maar als we eerlijk zijn moeten we bekennen dat al die Europese uitwedstrijden met kunst en vliegwerk waren. In de Eredivisie ging het stroef en werden er bij lange na geen doelpunten records gebroken. Prijzen werden er ook niet gepakt omdat iedere ploeg met een beetje omschakeling er zo doorheen liep. Laten we ook niet vergeten hoe iedereen maandenlang klaagde over het blijven opstellen van Bertje Traore of Sinkgraven..

23 januari 2021 om 12:28

Probleem is dat Ten Hag niet altijd wint. Overwintering in de champions league hebben we weer niet gehaald, waarbij we in 2 jaar 2 keer totaal tekort schoten op het moment dat het moest. Ook de Europa league ging vervolgens als een nachtkaas uit. Eredivisie hoort Ajax gewoon te winnen met dit materiaal en budget. Dat is nog nooit zo hoog geweest en valt dan ook niet te vergelijken met de periode van Bosz. Daarbij bewijst Bosz het nu ook in een topcompetitie met alleen maar een plan A. Desalniettemin verwacht ik totaal niet dat Bosz komt, dus laat ten Hag maar lekker blijven.

23 januari 2021 om 13:03

@SPetterson, wat heeft Ten Hag dan gewonnen buiten 1 kampioenschap ondanks de miljoeneninjectie? En wat is zijn plan B?

23 januari 2021 om 13:22

Bosz heeft enorm veel geleerd na het mislopen van de overwinning in EL finale tegen United. Hij doet het goed met Leverkusen, zou echt geen reden kunnen bedenken waarom hij terug zou willen naar ajax. Ik begrijp ook niet dat er gezegd durft te worden dat Gladbach beneden het niveau van ten Hag is, welk niveau heeft deze beste man dan. Met een dosis geluk en uitblinkers de Jong en de Ligt bereikt hij de halve finale van CL. En daarna houdt het wel op voor hem. Een tactisch onbenul met gebrekkige communicatieve vaardigheden zo zie ik hem.

23 januari 2021 om 15:14

Kan me ook niet voorstellen dat Bosz weer terug bij af wil zijn... daarnaast mag Ten Hag van geluk spreken dat zo'n grote club hem zou willen hebben. Hij kan beter na dit seizoen bij Ajax weggaan, beter gaat het niet meer worden denk ik.

23 januari 2021 om 12:46

Ik zou eigenlijk wel wat zien in Letsch van Vitesse. Liet in een korte tijd al goed voetbal zien, haalt veel punten en laat zien met moeilijke jongens uit de voeten te kunnen. Het is misschien nog wat vroeg na een half jaar Vitesse, maar als hij het nu na de winterstop ook goed blijft doen, waarom niet

23 januari 2021 om 15:04

Misschien dat Arne Slot weer een stapje kan maken... Die heeft toch niet zoveel met loyaliteit.

23 januari 2021 om 15:29

Waarom zou Bosz teruggaan naar Ajax? Hij doet het fantastisch bij Leverkusen, heeft het daar geloof ik goed naar zijn zin... Zou me niets verbazen als hij liever wacht tot een grotere club komt ipv een stap opzij te zetten.

Waarom zou Bosz dat doen? Gaat lekker daar toch

Wel apart dat Valentijn het eigenlijk altijd over ten Hag heeft en dat hij er tactisch niets van kan en eigenlijk nooit chemie heeft met zijn spelers (eigenlijk zegt hij matige coach). Nu zegt hij dat Borrusia monchengladbach beneden zijn stand is terwijl ze gewoon een goede ploeg hebben en CL/EL spelen al jaren. Wat is het nou.

23 januari 2021 om 11:30

Je verwacht toch niet van Valentijn dat hij iets positiefs uit zijn strot krijgt?

23 januari 2021 om 11:40

@Lierse: Nou doordat hij Borussia Mönchengladbach beneden zijn stand vind is dat toch verkapt positief. Iemand die er niets van kan volgens hem maar wel te goed voor een ploeg die toch al jaren goed presteert. Rijmt niet echt met elkaar de man lijkt zichzelf niet meer in de hand te hebben 🤣🤣.

23 januari 2021 om 12:11

Bjp79 volgens mij krijgt Lierse in België, Falentijn zijn negativiteit omtrent Ten Hag ook niet mee! Dus ik ben het ook met je eens, ik begrijp niks meer van die man wat is het nou inderdaad.

23 januari 2021 om 11:31

Wat het is, is iets roepen wat reacties opwekt. Discussie losmaken en zo meer aandacht genereren voor je verkapte roddelblaadje. Dat is wat het is. Driessen doet dit aan de lopende band en je kan echt aan elke uitspraak van hem dat doel/middel koppelen. Ik vermoed zelfs dat hij helemaal niet altijd achter zijn eigen verkondigde mening staat of deze in ieder geval aandikt om meer reacties/aandacht te ontlokken.

23 januari 2021 om 11:39

En hoe vervelend die man ook is, het werkt wel. Kijk ons gaan

23 januari 2021 om 11:42

Ja dat is toch enorm jezelf tegenspreken. Driessen vind Ten Hag al niet goed genoeg voor Ajax. Waarom zal hij dan wel voor Duitse (sub)topper te goed zijn? Een ploeg die ik momenteel hoger inschat dan Ajax.

23 januari 2021 om 13:27

Wat is het nou? Simpel: Valentijn moet je gewoon niet naar luisteren. Die leeft non-stop in een soort identiteitscrisis. Beetje mee-lullen en lachen met anderen, beetje azijnpissen en dan hoort die er ook bij. Maar een standvastige mening of visie heeft de man niet. Een mee-luller eersteklas.

waarom zou Bosz dat doen hij zit nu op zijn plaats bij Leverkussen en Peter Bosz zal ook wel denken Ajax is verleden tijd en daar is hij al geweest en er werd toen niet des tijds naar hem geluisterd dus dat is dan jammer.

Aan de andere kant is het dezelfde Telegraaf die al meerdere malen heeft laten doorschemeren dat Overmars hint op een vertrek na dit seizoen. Hoezo zou Bosz dan komen als zijn vriend, de grootste voorstander van zijn komst en degene die hem heeft aangesteld op hetzelfde moment de deur achter zich dichttrekt? Dat slaat dan toch ook nergens op?

Waarom zou bosz dat doen? Bosz zit in 1 van de topcompetities en wil niet een stap terug doen lijkt mij. Hij kan juist makkelijk een stap omhoog.

23 januari 2021 om 11:42

Het is dat hij nu net van Dortmund wint, maar er kwamen alweer geluiden op dat Bosz het niet lang meer zou uithouden bij Leverkusen, als hij nog een paar keer niet zou winnen. Het kan sowieso hard gaan in de voetballerij, maar ik zie hem niet snel een stap omhoog doen nog.

23 januari 2021 om 11:44

Dat is altijd zo ja? Elke coach niet een aantal wedstrijden niet wint komt in de gevarenzone. Ik zie hem eerder omhoog gaan dan een stap achteruit. Hij doet het meer dan prima bij leverkusen. Leverkusen zou in principe een club zijn achter Dortmund, bayern en Leipzig. Een 4de of 5de plek is gewoon het niveau van leverkusen. Vergeet ook niet dat ze de afgelopen tijd havertz en brandt kwijt zijn geraakt.

23 januari 2021 om 12:22

Ben dan wel benieuwd waar je dat hebt gelezen? Leverkusen staat heel stevig op de 3de plek en dat is in principe gewoon bovengemiddeld voor die club.. zit daar gewoon prima op zijn plek dus waarom dan een stap achteruit zetten?

23 januari 2021 om 13:00

Ze draaien een uitstekend seizoen, maar hebben wel opeens, voor de overwinning op Dortmund 3 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld tegen, met uitzondering van Bayern, clubs waarvan ze normaal gesproken makkelijk zouden moeten winnen. De 'geluiden' waar ik op doelde was eigenlijk vooral de commentator bij Leverkusen-Dortmund, die suggereerde dat een nederlaag wel eens een crisis bij Leverkusen zou kunnen doen ontbranden.

Ik zou niet verbaasd zijn als Bosz naar Dortmund gaat.

23 januari 2021 om 11:37

Die is daar al geweest en ontslagen. De kans dat hij terugkeert en Borussia hem aanstelt is maximaal 2%

23 januari 2021 om 11:38

Er is toch niks veranderd sinds hij daar ontslagen is?

23 januari 2021 om 11:39

Het is wel opmerkelijk dat ze Favre 2,5 jaar de tijd gaven en bij Bosz niet tot nauwelijks. Terwijl Bosz het met het slechtste Dortmund van de afgelopen 10 jaar moest doen.

23 januari 2021 om 11:54

In principe is er inderdaad niet heel veel veranderd bij Dortmund sinds Bosz vertrokken is, maar Bosz begon geweldig bij Dortmund (verloor volgens mij maar 1x en speelde 1x gelijk in de eerste 12/13 wedstrijden in de Bundesliga) maar daarna stortte het volledig in.

Daar kwam ook nog bij dat Bosz echt vlak voor het sluiten van de transfermarkt Dembélé kwijtraakte aan FC Barcelona en Aubameyang dwars ging liggen om ook een transfer te forceren, dat waren op dat moment toch de 2 beste spelers van Dortmund.

Aubameyang vertrok uiteindelijk in de winterstop van dat seizoen (toen Bosz al ontslagen was), maar zat al niet meer met z'n hoofd bij Dortmund. En als vervanger van Dembélé kreeg Bosz Yarmolenko die toch niet zo goed bleek en nooit aan de verwachtingen heeft voldaan.

23 januari 2021 om 11:56

Hij werd ontslagen omdat Dortmund 7e stond, al 8 wedstrijden op rij niet wist te winnen en in de CL slechts twee punten had gehaald in de groepsfase. Tja dan is het gewoon terecht als je het aan mij vraagt.

23 januari 2021 om 11:58

Het was een enorm zwak Dortmund met een Reus en Gotze die continue in de lappenmand lagen. Met spelers als Toprak, Rode, Castro, Dahoud, Yarmolenko, Philipp en Schmelzer win je de oorlog niet.

23 januari 2021 om 12:04

En dan moet je 7e staan, 8 wedstrijden niet meer winnen en 2 punten halen in de CL? Uiteindelijk zijn ze dat jaar nog gedeeld derde geworden.

23 januari 2021 om 12:09

Dat zeg ik niet. Maar als je Favre zolang de tijd geeft, terwijl hij met beter materiaal een voorsprong van 10 punten weggeeft en voor de rest kansloos voetbal speelt vind ik dat wel opmerkelijk.

23 januari 2021 om 12:02

Driessen die zich beroept op de "goed ingelichte" Bild... Als hij zijn huiswerk wat beter gedaan had, had hij ook even kunnen melden dat Dortmund vol voor Rose gaat, de huidige trainer van Gladbach, en dat Gladbach daarom met andere trainers, waaronder ten Hag, in gesprek is gegaan.

23 januari 2021 om 16:11

Marco Rose, de trainer van Gladbach zal hoogstwaarschijnlijk de volggende trainer daar worden. Het zou nogal een carousel zijn, maar het is helemaal niet realistisch dat Bosz naar Ajax gaat. Leverkussen doet mee in de top en ik denk eerder dat hij een stap omhoog zou pakken of zo.

Ik zou niet verbaasd zijn als Bosz naar Dortmund gaat.

Ik snap niet zo goed waarom Gladbach onder de stand van Ten Hag zal moeten zijn? Een ploeg die mee kan doen voor een top-3 klassering, in staat is om alle Europese topclubs te verslaan/lastig te maken en dit jaar niet voor niks in de poule des doods overwinterd is. Zit enorm veel potentie in die ploeg met veel jonge spelers Thuram, Zakaria, Neuhaus bijvoorbeeld. Bij Dortmund valt er weinig te winnen. Ze verwachten te kunnen concurreren met Bayern, teveel jongens die voor eigen belang spelen, enorm grote druk vanuit de achterban. En zelfs de 2de plek is daar geen zekerheidje meer gezien de weerstand van Leipzig, Gladbach en Leverkusen. Tevens zal ik het ook raar vinden als Bosz weer een grote topcompetitie inwisselt voor de Eredivisie. Ajax is natuurlijk een ander level dan de andere Nederlandse clubs, maar bij Leverkusen valt er nog genoeg te halen voor Bosz.

Bosz terug naar Ajax lijkt me wel heel ver gegrepen. Hij doet het momenteel gewoon goed bij Leverkusen, speelt in een grote competitie en mag ook daar met een geweldig talentvolle selectie werken. het enige wat Ajax 'meer' kan bieden is dat Ajax elk jaar een grote kanshebber is voor de titel wat Leverkusen toch minder heeft met concurrentie van Dortmund en Bayern.

23 januari 2021 om 11:44

Lijkt me idd dat hij voor Ajax pas een optie wordt nadat hij afscheid heeft genomen/heeft moeten nemen van Leverkusen.

Heb het al jaren gezegd Bosz speelt Ajax stijl maakt spelers beter betekend dat spelers miljoenen meer waard zijn. Ten Hag heeft 60 miljoen uitgegeven aan Rot zooi.

23 januari 2021 om 13:21

Ten hag??? Ten hag is niet degene die de aankopen doet. Transfers worden met een heel team besproken en zonder toestemming van de RVC mag overmars niet eens een euro uitgeven. Ga vooral de schuld leggen bij 1 iemand. Ze beslissen daar met een heel team wie er wel of niet komen.

De komst van Bosz zou weer een verademing zijn. Maar ik geloof niet in de terugkeer van Bosz op korte termijn. Jonk zou ook ideaal zijn, maar daar zullen Sar en Overmars niet achter staan. Dus laat Ajax dan gaan voor het duo: Reiziger & Bogarde.

23 januari 2021 om 13:19

Jonk zou helemaal niet ideaal zijn? Zijn mensen vergeten dat juist hij zo hamert op eigen jeugd, eigen jeugd eigen jeugd. Zelfs als ze niveau ekkelenkamp zijn zou die nog de voorkeur krijgen boven een kudus want ja eigen jeugd gaat altijd voor. Nou dikke doei. Niet goed genoeg is niet goed genoeg. Jonk hoef ik daarom niet bij Ajax te zien.

Als Bosz komt dan blijft Overmars wel langer bij Ajax, daar ga ik toch van uit. Ik denk dat hij dus wel langer blijft, anders zou hij dit niet proberen te plannen.

Ik vraag me als PSV fan af, is het niet een keer goed dat Overmars een overstap maakt. Hij maakt te vaak goede keuzes, ik wil terug naar de oude tijd van Atouba, Urzaiz en Oleguer. Nee zonder dollen dit zou voor Ajax wel gaaf zijn. Ik hoop dat Bosz in het buitenland goed presteert, hij is de enige Nederlandse trainer die het goed doet.

Helaas zijn Sarabia en Pochetino nu net weggekaapt door Andorra en Parijs, maar Setien heeft toch nog geen club?

Het moet in ieder geval iemand zijn met de filosofie van een ten hag of een bosz. Wij willen niet meer terug naar Frank de boer voetbal. En nee dat lag niet aan de spelers. Je kan prima aantrekkelijk voetbal spelen met mindere spelers..... zie Cambuur.

23 januari 2021 om 16:11

Jonk misschien toch eens proberen, speelde psv een helft lang van de mat met Volendam. Maar Jonk zal het wel niet worden gezien de geschiedenis.

Wellicht is het een optie dat ze bij de Telegraaf eens in gaan zien dat Ajax internationaal gezien niet zo gek veel voorstelt? Spelen CL maar komen haast nooit de poulefase door. Ten Hag heeft uitstekend werk afgeleverd. Meer zit er echt niet in. Volgens de Telegraaf zal Lille makkelijk te doen moeten zijn. Ik vrees dat Ajax er kansloos afgaat. En dat in de EL. Ook daar zal Haller niet opvallen. Dat is een aardige spits voor de eredivisie, hoger komt hij niet aan de bal.

Allemaal leuk een aardig maar ik zou niet snel een zelfde trainer terug nemen. Ergens is het misgelopen vorige keer. Ik denk dat Bosz alleen maar meer eisen zal hebben wanneer ze proberen hem terug te halen. Begrijp me niet verkeerd, wat betreft kwaliteit en stijl zou ik hem best weer bij ajax zien. Maar het is toch een trainer die door zijn manier van voetballen nog meer risico neemt als ten Hag doet, en men roept nu al dat de verdediging de zwakste schakel is. Persoonlijk hoop ik dat ten Hag gewoon blijft. Speelt nu nog mee voor 3 prijzen, helaas is het in de CL net mis gegaan. In tegenstelling tot Driessen zie ik nog voldoende mogelijkheden voor Ten Hag bij ajax.

Complimenten voor Ten Hag van Verwey en Driessen ? Zijn ze ziek daar bij die krant ?

Wat ga ik blij zijn wanneer ten Hag een overstap gaat maken. Op papier prima gedaan maar op het veld gewoon heel matig, qua keuzes, beslissingen en anticipatie. Zijn eigenwijsheid en onvoorwaardelijke liefde voor enkele spelers zijn bizar, en daar Ajax in mijn hart zit zijn de wedstrijden voor mij vaak frustrerend en onbegrijpelijk. Ik hoop dat we straks een trainer hebben die snapt waar hij de spelers op het veld moet zetten, wat hun krachten en zwaktes zijn, en hun weet te prikkelen om overgrote deel vd wedstrijden hun kwaliteiten te laten zien gedurende de 90 minuten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

41 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
2013-2016 Vitesse
Laatste voetbalnieuws

Völler ontkracht ‘onzin’ over geplaagde Bosz: ‘Is er met de haren bijgesleept'

Peter Bosz hoeft niet te vrezen voor zijn baan als trainer van Bayer Leverkusen, mocht hij met zijn ploeg aankomende zaterdag onderuit gaan in de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Dat heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren