‘Ajax informeerde naar Davinson Sánchez en nam contact op met spits’

Zaterdag, 23 januari 2021 om 08:22Yanick Vos • Laatste update: 09:25

Ajax heeft volgens Mike Verweij deze transferperiode geïnformeerd naar Tottenham Hotspur-verdediger Davinson Sánchez. Ook zou er een lijntje zijn uitgelegd naar een nieuwe spits, van wie de naam de Ajax-watcher nog even voor zich houdt. Een speler uit de Ajax-selectie zou gebeld hebben met de spits om te polsen of hij er wat voor voelt om naar de Johan Cruijff ArenA te komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door constant kante)

Vincent Janssen / Milik / Kostic / de Jong / Isak / Sol / Welke bekende heeft nog meer in de eredivisie gespeeld en is dan gepolst?!

23 januari 2021 om 09:02

Bii geen van deze spelers zou het nodig zijn dat een speler hem opbelt denk ik. Als je een speler vraagt om dat te doen zal het wel gaan om een wat specifiekere categorie die niet eerder in de Eredivisie gespeeld heeft en uit een ander land komt.

23 januari 2021 om 10:55

Exact. Ik zou Jahanbakhsh willen noemen maar daar kan Overmars zelf gewoon naar bellen en die was al gelinkt geweest afgelopen zomer.

23 januari 2021 om 12:08

Ik zou Jovic hebben gezegd. Ondanks dat Verwey nu de naam nog voor zich houdt. Of juist daarom. Hij is toch al weg en dan heeft ie geen nieuws/sensatie meer

23 januari 2021 om 09:22

Waar staat dat de gepolste spits verleden hier heeft? Ik dacht gelijk aan die Braziliaanse spits. Anthony bellen met zijn oude ploeggenoot.

23 januari 2021 om 11:51

Toen Huntelaar vertrok hadden we Haller al voor een recordbedrag aangetrokken. Die spits die jij volgend mij bedoelt is Brenner en die ga je echt niet voor 5 miljoen aantrekken dus ik denk dat dit weer eens dikke onzin is van de zogeheten Ajax watchers. Haller is zelden geblesseerd en met Traore, Brobbey en eventueel Tadic hebben we al zoveel opties voor die ene positie dat het gigantisch wanbeleid zou zijn om er nog een spits bij te halen.

23 januari 2021 om 13:59

origineel. Ik mag hopen dat dit om een verzonnen gerucht gaat. Niet zozeer omdat De Telegraaf altijd dingen zou verzinnen (dat doen ze namelijk niet, ze zijn niet achterlijk en hebben gewoon uitstekende bronnen en informanaten), maar puur vor Ajax zelf. Laten we wel wezen, als je naast Haller nã³g een spits zou willen halen en ook nog een CV erbij, dan is het denk ik zaak dat de Ajaxselectie gewoon permanant een susbtantieel deel van de tribune permanent in beslag neemt, inclusief een aantal strekkende meters dranghekken, om de complete selectie te kunnen herbergen. Mijn hemel zeg, hoeveel spelers heeft Ajax nodig zeg om kampioen te worden? Daarnaast volmondig met je eens. Nog een spits erbij halen zou gigantisch wanbeleid zijn.

23 januari 2021 om 14:10

@contstant Kante je overdrijft. Kijk selecties op na. Ajax heeft 25 spelers voor Ajax 1, jouw PSV heeft momenteel 29 spelers voor PSV 1. Ajax wacht nu af wat situaties is mbt Brobbery. Tekent hij bij, dan hoeft er geen spits gehaald te worden. Je vergeet dat Brobbery ook niet eens vaste A selectie speler is. Hoort bij Jong Ajax. Daar missen we ook spits als hij weggaat of definitief naar eerste gaat. Breekijzer Huntelaar is weg. En voor Traore is er belangstelling uit PL. Dus mocht Ajax naar opties kijken voor Jong Ajax en Ajax 1 dan is dat niet gek. Ajax heeft - net als PSV - ook aantal spelers verhuurd. Meeste hebben verplichte optie tot koop. Volgens mij bij PSV niet (mogelijk die oud AZ speler die nu in Turkije speelt wel).

23 januari 2021 om 14:17

@orgineel Ja Brenner! Ben slecht met namen. Nee zou ook dure jongen zijn. Verwacht ook niet Ajax wat haalt, afhankelijk wat Brobbery doet. Zie liever Danillo terug komen (kan ook op flanken). Mocht iemand gehaald worden, dan liever ervaren lange kopsterke spits voor als niet koopt.

23 januari 2021 om 14:24

Naja die lange kopsterke spits staat al in de basis😂. Mocht Traore vertrekken voor een leuk bedrag kan je het altijd proberen. Je hebt ook helemaal gelijk dat in Jong Ajax de spits positie een probleem is dus daar mag echt wel iets bij. Maar ik denk dat je wel kan vergeten dat zo'n Brenner naar Jong Ajax komt in de wetenschap dat hij Haller voor zich heeft. Ik denk dat als er nog financiële stootkracht is dat we dan een aantal jongens moeten doorselecteren (dus eerst iets weg) en vervolgens een type Hojberg voor op 6 moeten halen. Of Blind op 6 en een beest voor achterin. Klaassen is gewoon niet wat je zoekt als 6. Dus al met al lijkt Brenner me een leuke jongen maar zou ik andere prioriteiten hebben als TD.

23 januari 2021 om 14:28

Kante, ik geloof helemaal niets van die zogenaamde bronnen. Waar ze ooit alle scoops hadden en goede geïnformeerd waren lopen ze nu al tijden achter de feiten aan. Ik sluit niet uit dat ze de Telegraaf soms gebruiken om iets te laten lekken maar die inside informatie hebben ze echt zelden nog. Zodra Ten Hag vertrekt verwacht ik propaganda om Schreuder naar Ajax te halen, hebben ze eindelijk weer eens een echte bron binnen de club..

23 januari 2021 om 14:29

Mrkrillin.
"jouw PSV heeft momenteel 29 spelers voor PSV 1"
Het is niet 'mijn Psv', het is 'ons Psv' he!
Los daarvan, ik kom aan 27 spelers, inclusief vier keepers en Romero. Daarnaast tel jij kennelijk 'officiele selectiespelers'. Maar net als Brobbey heeft PSV ook een hoop jeugdspelers die debuteerden die officieel nog Jong PSV zijn.

Verder is het merkwaardig dat je stelt dat er een speler gehaald wordt als Brobbey niet bijtekent. Hoezo? Die window is toch bijna gesloten? Brobbey kan nog de komende zes maanden bijtekenen. Het lijkt mij glashelder dat het één, hier, niets met het andere te maken heeft. Ja, voor Brobbey heeft het alles met elkaar te maken. Die ziet namelijk, zoals velen, dat er hoog wordt opgegeven over kansen, terwijl hij ziet dat net als zijn kansen er eindelijk aan komen er een spits van 22,5 miljoen gehaald wordt.
Dus ik vind het origineel gevonden (ajax kijkt rond want de jeugdspelers gaan misschien wel weg), maar daar gaat dit dus niet over.
Overigens, leuke sneer ook, in je laatste twee zinnen. Kennelijk is het tegenwoordig vooral niet meer de sport om miskopen te voorkomen, maar om miskopen te doen en dan te zien of je die speler alsnog ergens kunt slijten. En als je dat kennelijk doet met verplichte opties tot koop, nee dán ben je pas een echte Koning. ....?? Houd op! De labels maken geen drol uit, of het spelers voor Ajax 1, Jong Ajax of de onder 19 zijn, Ajax heeft gewoon weer een mega hoeveelheid contractspelers. Ooit was dat meer dan 70 spelers. Ik wed dat het er nu weer in die richting zijn. Dat werd destijds als iets slechts gezien. Zie niet dat dit nu anders is. Ajax heeft gewoon teveel spelers en zeker geen spelers meer nodig.

23 januari 2021 om 14:36

origineel
"waar ze ooit alle scoops hadden en goede geïnformeerd waren lopen ze nu al tijden achter de feiten aan."
Oh, ze hebben nog steeds heel veel scoops en blijken toch in de meeste gevallen volledig juist te zitten. Dat ze 'zelden' inside informatie hebben is onzin. Ze hebben misschien minder inside informatie dan voorheen, maar ze zitten nog steeds dicht bij het vuur en je moet echt niet onderschatten dat die 'bronnen' gewoon ook heel vaak medewerkers zijn met wrok of met een rekeningetje dat vereffend moet worden. En dan praten ze met hun bevriende journalisten. Dat zegt inderdaad evenveel over die mensen als over die journalisten. Maar dat Verweij geen bronnen heeft bij Ajax en maar wat dingen roept en verzint dat is echt pure nonsens. Uiteraard heeft hij bronnen. Er is geen journalist die zich anders aan dit soort dingen waagt. Want sommige Ajaxsupporters doen altijd wel leuk alsof je in Nederland zomaar ongestraft van alles uit je duim zou kunnen zuigen maar dat is natuurlijk niet zo. Veel geruchten blijken trouwens ook gewoon achteraf waar, alleen worden zij soms ook gewoon door de ontwikkelingen achterhaalt. Voorbeeld, er is contact tussen Ajax en club X over speler Y. Telegraaf weet dat, maar de overgang gaat niet door. Kun je wel melden dat dit heeft gespeeld, maar dan roepen de supporters 'haha, sukkels, eikels, stokers, ze weten van niks'. Terwijl ze van de hoed én de rand wisten.
Er wordt nu eenmaal veel meer geluld en geroddeld dan supporters denken. En soms heb je dan een scoop en soms mis je er eentje. Maar bronnen? Absoluut. 100%.

23 januari 2021 om 14:38

origineel
"naja die lange kopsterke spits staat al in de basis😂"
Yep, dat is waar!
Maar ik doelde niet op een Ajaxspits die 22,5 miljoen heeft gekost, plus bonussen en een salaris van vijf miljoen. Maar okay, feitelijk gezien heb je gelijk, Haller past in het plaatje.

23 januari 2021 om 14:52

Was natuurlijk een reactie op MRkrillin die suggereerde nog een lange kopsterke spits erbij te halen. Ik stel dus dat wanneer het 70 minuten stroef loopt met Haller je wellicht beter een ander plan B kunt proberen dan een Pinchitter erbij. Overigens is er niets mis met een dure spits. Ajax verkoopt al jaren vele basisspelers per jaar en er komt meer geld binnen dan dat er uitgegeven word (meestal). Het is onmogelijk om alles met jeugd op te vangen zoals dromers als Jonk denken. Dat zou wellicht mogelijk zijn als je De Ligt, Frenkie, Donny en anderen 3 jaar langer kunt behouden maar het is gewoon onmogelijk momenteel omdat je spelers als Dest en straks Gravenberch al na een seizoen kwijt bent. Dan kan je wel een jeugdspeler die niet voldoet doorschuiven maar dan is je beleid om ome Dagobert te spelen ipv de hoogste sportieve doelstellingen na te streven.

23 januari 2021 om 15:22

@Contstant Kante Nee ik heb selectie spelers niet geteld. Keek ff snel op transfermarkt wat achter selectie spelers staat. Dus ben ff antwoord schuldig welke 2 de 29 vormen. Verder kom je weer met je riedeltje over Brobbery. Ajax is al heel lang in gesprek met hem. Al ver voor Haller. Heeft helemaal niets met elkaar te maken. Hij kreeg als 18 jarige basisplek in zeer belangrijke CL wedstrijd. Gekozen bovem Traore, Labyad en Huntelaar. Als hij geen blessure had, had hij de wedstrijden erna ook gespeeld.

23 januari 2021 om 15:22

@orgineel je hebt gelijk over lange spits 😀😀. Maar zou gewoon fijn zijn om een ervaren back-up te hebben.

23 januari 2021 om 16:32

Ik snap wat je bedoelt. Iemand als Huntelaar achter de hand hebben is geweldig en pure luxe. Nadat we voor een recordbedrag een topspits met de nodige ervaring hebben aangetrokken past het echter niet bij de Ajax filosofie om daarachter nog een oude spits te hebben. Dan kunnen we de jeugdopleiding net zo goed opdoeken. Ik zie liever dat er eens wat meer aandacht naar de jeugdopleiding gaat. En dan vooral over het idiote idee dat je spelers pas op 16 jarige leeftijd een contract aanbied terwijl dit nu al eerder mag. Zo raken we een van onze grootste talenten weer eens kwijt zonder dat dit nodig was. Het ergste is nog wel dat ze niet lang geleden dezelfde domme fout maakte met 16 jarigen pas op 17 jarige leeftijd een contract aan te bieden wat de nodige transfers opleverde. Een ezel had dit dus niet overkomen..

23 januari 2021 om 09:30

Frank / Ik denk niet Isak zit te wachten op een return naar de Eredivisie, die speelt behoorlijk in de Laliga en lijkt wel een stapje hoger te kunnen dan Sociedad

23 januari 2021 om 10:43

Eindelijk iemand die over Kostic begint! Zou echt een top aankoop zijn. Zeker gezien zijn traptechniek. Zonder schone en Ziyech merk je toch in het huidige systeem dat je iemand mist die de ballen ook voorbij de middenlijn zo kan geven. Alleen Blind heeft het In deze selectie in zich maar die staat achter.

23 januari 2021 om 12:16

Klopt, hij heeft bij Groningen gespeeld en doet het echt goed in Duitsland, je hoort enorm weinig over hem aangezien hij de assist geeft maar hij is de man

23 januari 2021 om 10:49

Moet wel Richairo Zivkovic zijn. Heeft een verleden bij Ajax, Utrecht én samengespeeld met Haller. Ideale Ajax aankoop.

23 januari 2021 om 11:12

Als PSVer zou ik dat ook zeggen

23 januari 2021 om 11:39

Milik gaat naar Olympique Marseille. Kostic? Die laat Eintracht Frankfurt never nooit gaan. Sol? Die heeft bij Dynamo Kiev niks meer laten zien wat hij wel bij Willem ll deed. Kom op zeg... Vincent Janssen? En Luuk de Jong past totaal niet bij Ajax filosofie. Isak zou ik dan wel willen, maar die ook onhaalbaar bij Real Sociedad.

Ik zou zelf voor Mitrovic gaan van Fulham. Hij kent Tadic en is altijd eerste spits van Servië (plus) 3e aanvoerder achter Kolarov en Tadic.

23 januari 2021 om 14:06

Ajax/ac Milan.

Luuk past totaal niet bij Ajax? Dus spitsen die 20 goals gemiddeld maken in de eredivisie, die een perfect aanspeelpunt zijn en goed een bal kunnen vasthouden en daarnaast fabuleuze koppers zijn die passen niet in de filosofie???
Jeetje. Nou, sinds de geldkraan is open gezet in Amsterdam is eerst de Cruijff filosofie overboord gegooid (jeugd eerst! Pas kopen als het een directe versterking betreft die er meteen staat, anders gaat jeugd vóór) en kennelijk worden nu ook alle andere klassieke Ajax dogma's overboord gezet. Spitsen als Sigthorsson, Pantelic, Siem de Jong, Traoré en Labyad zijn de nieuwe standaard??

23 januari 2021 om 13:16

@FrankSinatra.....Waar haal jij vandaan dat het een spits is die al in de eredivisie heeft gespeeld? Zo breng je dingen de wereld in die niet kloppen he? Een selectie speler die die spits heeft gebeld is het verhaal.... dat kan dus iedereen zijn.

Dan verklaar ik het grote 'spitsenraadbal' nu voor geopend. Ik zeg Daley Blind belde met Martial.

23 januari 2021 om 09:01

Meest logische optie lijkt mij dan Brenner. Die speelde samen met Antony bij Sao Paulo.

23 januari 2021 om 09:09

Dat dacht ik ook als eerste. Maar waarom dan de naam geheim houden?

23 januari 2021 om 09:39

Was die niet al gewoon aangeboden bij Ajax voor zo'n 12 miljoen?

23 januari 2021 om 09:53

Omdat hij gewoon niet weet wie het is denk ik. Het is toch al even duidelijk dat Verweij niet meer alle in en outs kent. Die transfer van Haller is ook volledig aan hem voorbijgegaan.

23 januari 2021 om 10:54

@Lierse, ik heb steeds vaker het idee dat Verweij niet precies alle ins en outs weet bij Ajax en dan maar raadt.

23 januari 2021 om 11:55

Lierse, klopt helemaal. Zodra Romano of een andere expert het meld dan post Verweij het razendsnel in het Nederlands en strijkt met de eer. Toen Romano bevestigde dat de transfer van Haller rond was duurde het 4 minuten voor kenner Verweij het voor ons bevestigde. Wat moesten we toch zonder die man😅.

23 januari 2021 om 09:49

Het gaat om een vervanger voor de plek van Huntelaar, dus waarom zou Daley Blind niet gewoon gebeld hebben met ene Zlatan

23 januari 2021 om 11:17

Omdat die de Serie A aan flarden aan het schieten is en nooit van zijn leven nu terug zou gaan naar Ajax?

23 januari 2021 om 14:27

niet zolang ten Hag het voor het zeggen heeft idd

23 januari 2021 om 12:20

Ajax mag hem hebben. Martial is naar mijn mening niet goed genoeg voor United.

Davy Klaassen die Milik gebeld heeft? Lijkt me het meest logische scenario. Als je ziet dat zo'n jongen nu bij Marseille getekend heeft dat voor Akax ook best haalbaar kunnen zijn.

23 januari 2021 om 10:24

Denk dat Marseille wel meer betaalt toch?

23 januari 2021 om 10:44

Dan moet jij even de recordtransfers van deze winterwindows er bij pakken. Ajax staat fier bovenaan, wereldwijd.

23 januari 2021 om 10:52

@myvision en @Vesta Marseille betaald sowieso meer salaris en dat is denk ik wat LeidseHood bedoeld. Daarnaast is de Ligue 1 aantrekkelijker dan de Eredivisie

23 januari 2021 om 11:22

Ik bedoelde inderdaad: meer salaris. Dat is voor een Milik dan toch een reden om daar naartoe te gaan t.o.v. Ajax.

23 januari 2021 om 11:29

Een Payet verdient er ongeveer 600k per maand volgens L’Équipe. Geen idee of Milik in die schaal gezet wordt, maar dat is toch wel een stuk meer dan Ajax betaald denk ik.

Misschien Antony of Neres die een lijntje uit probeerde te gooien richting Brenner? Zijn beide goed bevriend met hem, is al regelmatig genoemd bij Ajax en speelt ook bij Sao Paolo.

Het is toch prachtig om te zien dat Ajax zich kan melden voor dit soort spelers. Dat had niemand 10 jaar geleden gedacht. Sanchez op de bank aan het wegrotten is natuurlijk zonde, en Ajax heeft de middelen om een 25 miljoen euro voor hem neer te leggen, al snap ik goed dat Tottenham de Colombiaan niet midden in het seizoen weg laat gaan want als de blessures en schorsingen komen heb je wel een backup nodig

23 januari 2021 om 09:39

Eens! Maar mooi, warmhouden die Sanchez. Zoals met Haller bleek, soms moet het even sudderen en komt er opeens een gelegenheid. Als je in de komende twee jaar ergens Sanchez weet te strikken zijn er voor Ajax heel wat zorgen de wereld uit en zit je op die positie weer even gebeiteld.

23 januari 2021 om 12:30

Wat was hij beestachtig goed in dat seizoen bij ons. Zou Blind perfect aanvullen.

23 januari 2021 om 09:56

Ik denk niet dat ze nu nog maar eens gewoon 25 miljoen en een monstersalaris kunnen ophoesten. Financieel was vorig jaar niet geweldig en ook dit jaar zal het door Corona wel wat tegenvallen. Dan zal er toch eerst een grote uitgaande transfer moeten plaatsvinden en ik zou niet meteen weten wie er momenteel heel veel gaat opleveren (en wie Ajax ook wilt verkopen).

23 januari 2021 om 10:11

Liers / True, volgend seizoen lijkt die kans wat realistischer als de Arena weer uitverkocht kan worden

De naam hou ik nog eeven voor me? Dat kan toch niet. Ik begrijp dat je de bron weggeeft wanneer je de naam van de spits noemt. Maar die persoon bescherm je ook niet echt door te noemen dat "een speler contact heeft gezocht." Ajax weet dan toch nog steeds dat iemand heeft gelekt? En als je voor de relatie met Ajax wacht met het vrijgeven had je gewoon niets moeten zeggen uberhaupt. Want een non-nieuws.

Dat van een nieuwe spits kan ik me haast niet voorstellen Je haalt net Haller voor 22 miljoen, laat een 37 jarige Huntelaar gaan en hebt achter Haller nog 2 alternatieven (brob en traore) en als dat niet kan heb je altijd Tadic nog in de punt Geloof er weinig van hoor.

23 januari 2021 om 11:32

Precies, die positie is meer dan dubbel bezet nu. Kan me wel voorstellen dat ze voor Haller officieel werd ook aangeklopt hebben bij Napoli en Milik voor een half jaar huur of dat Tadic Mitrovic heeft gebeld. Die hadden ze voor 10-15 kunnen halen en lijkt mij een betere afmaker dan Haller.

23 januari 2021 om 12:06

Dat denk ik idd ook, dit was voor Haller. Als ze de portemonee willen trekken moet het echt een CV zijn in mijn ogen. Let wel , met een cv erbij in de miljoenen verplicht Ajax zichzelf wel serieus om niet de 1e ronde EL er al uit te vliegen . Eigenlijk met Haller erbij mag dat al niet Hoe meer ze nu kopen hoe groter de druk op internationaal succes.

Ja, dus? Ze zijn allebei niet gekomen, so who cares?

23 januari 2021 om 10:44

Is de transferwindows als gesloten dan?

23 januari 2021 om 10:46

So much dat je het artikel blijkbaar hebt gelezen en zelfs een reactie plaatst.

Sanchez zou natuurlijk fantastisch zijn om terug te krijgen maar ik denk niet dat dat voor een betaalbare transfersom + salaris is. Het is natuurlijk wel een broodvoetballer, waar niks mis mee is, maar geen speler die ik uit liefde voor Ajax terug zie keren.

En een spits erbij lijkt me helemaal een lachertje, waar je net Haller hebt gehaald en met Brobbey en Traoré twee grote talenten op de bank hebt zitten en Danilo die van de zomer weer terugkeert in Amsterdam is dat misschien nog wel de best bezette positie van de gehele selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

59 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 17 0 1 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 29 0 6 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 23 1 2 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 31 0 1 1
2017/2018 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Verweij zet voorzichtig streep door rentree bij Ajax: ‘Ik zou het raar vinden'

Mike Verweij voorspelt dat Ajax gezien de financiële situatie komende zomer moet mikken op huurdeals. De Ajax-watcher van De Telegraaf vertelt in Kick-Off, de voetbalpodcast van de krant, dat desondanks het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren