‘Als deze jongen 100 miljoen waard is, is Gravenberch 150 miljoen waard’

Zaterdag, 23 januari 2021 om 16:28 • Laatste update: 16:38

Ryan Gravenberch wordt gevolgd door diverse Europese topclubs, zo weet Mike Verweij te melden in een podcast van De Telegraaf. Volgens de Ajax-watcher wordt onder meer Juventus genoemd in de wandelgangen als club die de verrichtingen van de middenvelder op de voet volgt. “En dat is ook logisch, want als je bij Ajax op je achttiende in het eerste staat en dat niet alleen, maar eigenlijk ook gewoon al weken de beste speler bent, dan kan het heel snel gaan”, aldus Verweij.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door arno_p)

Dit is toch wel een van de grootste talenten die ik bij Ajax heb gezien in de laatste 10 jaar. Ryan is pas 18, maar speelt op t middenveld als een vedette. Vervult een beetje een Frenkie rol, maar staat dan ook wel weer vaak wat hoger. Hij is snel, heel goed aan de bal, gigantisch lange benen waardoor hij bijna overal eerder bij is, heeft veel rust aan de bal en heeft een hele goede trap. Hij kan soms wat rustiger zijn in de aanval en t overzicht wat beter houden, maar het is bijna bizar om te zeggen, maar hij en Mazraoui zijn misschien wel de beste dit jaar.
Ik zal wel weer een bevoordeelde Ajacied zijn, maar deze jongen moet sws mee naar het EK en eigenlijk vraag ik mij af wie op dit moment beter is. Jongens als De Roon hebben hun waarde, maar kunnen gewoon niet voetballend mee. Als je dan een Dumfries daar naast hebt heb je gewoon een dood zwakke rechter kant en zullen de tegenstanders hun de ruimte geven. Ik denk dat Ryan het middenveld een voetballende impuls kan geven die ze nodig hebben, misschien als hij zelfs wat hoger speelt. Verreweg het grooste talent van Nederland.

23 januari 2021 om 08:14

Ik zie het ook wel in hem zitten en zou hem ook wel eens willen zien in oranje, maar toch moet je voorzichtig zijn. Zo werd er ook over Bazoet, Riedewald en bijvoorbeeld Ihatarren, Maher en Labyad gepraat. Dat waren ook de grootste talenten van Nederland en zij kregen ook allemaal te maken met een hele grote terugval. Hij laat het nu net een half jaar zien en heeft het in Europa redelijk laten zien, maar hij moet het ook voor een langere periode laten zien en zich echt laten gelden in europa. De transfersom die genoemd wordt gaat natuurlijk nergens over

23 januari 2021 om 08:33

Vorig jaar deed hij toch ook al mee? Toen was hij ook al goed. Dit jaar is hij fenomenaal en al een half jaar lang. En hij doet dit in een Ajax team wat nou niet echt fenomenaal draait. Weergaloze speler.

23 januari 2021 om 08:41

Maar deze jongen laat het ook in de CL zien anders dan die namen die jij allemaal noemt. Maar ok aan de top komen is een ding aan de top blijven is weer een ander verhaal

23 januari 2021 om 08:45

Toen was hij helemaal niet zo geweldig en had hij niet eens een vaste basisplaats. En "al een half jaar lang"...nou ik heb hem in dat half jaar ook een aantal wedstrijden zien spelen dat hij te veel risico nam en veel balverlies leed. Dat is niet gek, maar voordat we iemand weer tot het grootste talent bombarderen is het verstandig om af te wachten hem een langere tijd dat niveau aan te zien tikken. Ik zou hem overigens wel in oranje willen zien.

23 januari 2021 om 08:46

Mwa vond hem in de CL niet denderend Bossie. Veel balverlies en verkeerde keuzes. Je zag wel dat hij aan de bal sterk was, maar in 3 van de 6 wedstrijden vonden bevriende Ajacieden hem rijp voor een wissel. En volgens mij lieten ook Bazoet Riedewald en Labyad het in Europa zien. Of was het niet Labyad die Milan toen kapot speelde? Kan ook Aisatti zijn, maar ook daar weer hetzelfde verhaal

23 januari 2021 om 08:54

Gravenberch was thuis tegen de Denen goed, in beide wedstrijden tegen Liverpool echt ijzersterk en was in het thuisduel met Atalanta samen met Brobbey en Mazraoui een van de weinige lichtpuntjes. Alleen uit in Denemarken speelde hij echt ondermaats, terwijl hij bij Atalanta bij vlagen ijzersterk speelde, maar dit ook combineerde met een beslissende fout. Wat me vooral opvalt, is hoe hij tegen de kleintjes er wat nonchalant bijloopt en tegen de grote teams, als het tempo hoger ligt, meer van zijn klasse laat zien. Zijn beste Eredivisie-duels dit seizoen waren tegen Feyenoord, Vitesse en PSV en in de beker tegen AZ was hij fenomenaal. Hij moet nog wel stappen gaan zetten in het nog dominanter worden, maar dit is een pareltje.

23 januari 2021 om 09:20

Ik denk dat je geheugen je in de steek laat. Hij kreeg van Vi een 5 en een 6 tegen Atalanta en een 6 en een 6,5 tegen Liverpool. Dus ijzersterk is overdreven. Maar goed, hij heeft wel alles om de volgende grote transfer van Ajax te worden. Sterk, snelle draai, goede techniek. Zeker een groot talent.

23 januari 2021 om 09:28

@Suarez, tegen de Denen thuis had hij slechts 75% passing succes en 1 interceptie. Volgens Verweij was hij dan verschrikkelijk. Verweij slaat hier wel een beetje een modderfiguur. Iedereen die een beetje voetbal volgt weet toch gewoon dat een clausule in Spanje verplicht is? Met zijn 'dat staat volgens mij zelfs in zijn contract' kom je niet bepaald kundig over. Buiten dat ziet Gravenberch er ontzettend veelbelovend uit natuurlijk. Hopelijk weet hij door te knallen, want het middenveld in Oranje kan wel een speler van wereldklasse gebruiken.

23 januari 2021 om 13:50

@jeroenf222, Bazoer en Riedewald speelden tegen de moldes en de rostovs. Clubs waar ik persoonlijk geen idee had zonder google uit welk land ze uberhaupt komen. Bazoer heeft nog nooit tegen een club als Atalanta gespeeld, laat staan Liverpool. Riedewald bleef wat langer en had nog wel die succesvolle 16/17 seizoen meegemaakt maar zat vaak op de bank en sprong tegen Manchester United er vooral negatief uit met zijn domme actie

23 januari 2021 om 14:33

Dat is het 'm ook. Bazoer werd exact zo omschreven en direct in Oranje kwamen z'n tekortkomingen bovendrijven. Nu geloof ik wel in het talent van Gravenberch, maar laten we eerst maar eens afwachten hoe het 'm de komende twee jaar afgaat. Pas dan kun je denk ik een beter oordeel vellen.

23 januari 2021 om 14:39

@bossie - Bazoer deed het ook direct goed in de Europa League. Bij jonge spelers is het sowieso afwachten en het goed doen bij Ajax is geen garantie voor éã©n of twee stappen omhoog. Van De Beek was ook een sterkhouder bij Ajax bijvoorbeeld. In Oranje en bij Manchester United heeft hij moeite zich staande te houden. Zeker bij jonge spelers is het altijd maar afwachten hoe ze zich gaan ontwikkelen. Het begin van Gravenberch is veelbelovend en nu is het zaak dat hij zich blijft ontwikkelen. De volgende stap is de moeilijkste voor een talent, namelijk consistentie en de overstap naar een grote competitie. Wel even voor de duidelijkheid dat ik Gravenberch een groot talent vind (al sinds z'n 16de) en ik veel meer van 'm verwacht dan bijvoorbeeld een Bazoer.

23 januari 2021 om 17:01

Het zegt alles over het niveau van onze competitie, maar dat mag je natuurlijk niet zeggen. Deze jongen is goed, maar serieus, de weerstand is nog niet heel groot. Laat hem nu gewoon lekker spelen en ook de nodige fouten maken, dan zien we over een tijdje wel hoe goed hij echt is. Alsie een lijstje moet gaan maken van jongens die zo enorm bewierookt werden als Ryan en die her verre van gemaakt hebben dan ben ik nog wel even bezig.

23 januari 2021 om 08:58

Gravenberch gaat 100% zeker mee naar het EK natuurlijk, en een basisplek sluit ik echt niet uit, wat een speler. Frenkie, Gravenberch en Wijnaldum op het middenveld en je hebt gewoon 1 van de beste linies op het toernooi. Helaas missen we voor de rest wel te veel kwaliteit om echt een gooi naar de titel te doen, zeker als van Dijk het niet redt. Behalve Memphis en eventueel Malen hebben we niet echt aanvallers met scorend vermogen voor dat niveau, de backs zijn niet top en onze keepers zijn eigenlijk gewoon drama.

23 januari 2021 om 09:32

Ik moet het nog maar zien of Wijnaldum, Gravenberch, De Jong een geweldig middenveld is. Toch wat aanvallend als je het mij vraagt.

23 januari 2021 om 10:12

Kan best zijn hoor, hangt er ook vanaf hoe je het invult met de rest van de posities. Dit middenveld met ook nog eens opkomende backs is wellicht killing, maar daar valt tactisch best nog wel wat in te schuiven. Een de Roon ipv Gravenberch kan ook tegen wat sterkere tegenstanders maar zoveel echt goede controlerende/verdedigende middenvelders hebben we ook niet.

23 januari 2021 om 10:26

We moeten maar eens stoppen met De Roon tegen sterkere tegenstanders, kijk de stats er maar op terug en dan zie je dat in alle lastige potjes De Roon steevast wordt gewisseld en het daarna beter begint te lopen.. Als iedereen fit is moet je gewoon 532 of 442 gaan spelen aangezien we niet echt goede buitenspelers hebben, Depay en Malen voorin, middenveld Gravenberch, Gini en Frenkie.. Achterin Dumfries, de Vrij, de Ligt, van Dijk, Wijndal.. Keeper Cillessen/Bijlow mits fit

23 januari 2021 om 11:09

Een middenvelder die in de bovenste regionen van Italië basis speelt zal wat mij betreft altijd boven een speler in de eredivisie staan. Simpelweg omdat deze speler klaarblijkelijk de kwaliteiten heeft dit wekelijks te kunnen.

23 januari 2021 om 11:28

Te kort door de bocht Thucan. Het plafond van Gravenberch ligt wss hoger dan van De Roon

23 januari 2021 om 12:55

@ lierse dat zou moeten kunnen met het centrum dat wij hebben. Dumfries verdedigend ook goed

23 januari 2021 om 12:58

Een goed centrum alleen is natuurlijk niet genoeg. Als je geen controle hebt op het middenveld dan verlies je meestal in echte topwedstrijden. Of je moet catenaccio spelen maar dat lijkt me niet echt te gaan gebeuren.

23 januari 2021 om 14:35

Vergeet vooral gakpo niet! Depay malen gakpo voorin. Frankie als dvm. Ryan en Gini( Mo mits weer in vorm als backup) achterin dumfries,VVD,de ligt,de vrij/ teze

23 januari 2021 om 14:43

@thucan - Het draait om kwaliteit en potentie, niet om waar de betreffende speler speelt. Zo'n jongen als De Roon groeit mee met zo'n club, maar in Oranje zie je toch keer op keer hoe beperkt hij is? Hij speelt 1 goede pot tegen Frankrijk, een jaar later roept Van Der Vaart 1 keer dat hij niet opvalt maar ook niets verkeerd doet omdat hij weer eens 1 goede pot speelt en die jongen heeft weer een bak aan krediet. Dat terwijl die jongen vaak genoeg door het ijs zakt en zelfs verdedigend lang niet altijd z'n mannetje staat in Oranje. Aan de bal is het sowieso niets. Dan zie ik veel liever Koopmeiners of Gravenberch, ook al spelen zij in de Eredivisie.

23 januari 2021 om 16:58

Malen moet eerst eens zien of die weer helemaal fit wordt en zijn "oude" niveau haalt.
Wat dat betreft kun je ook een voorhoede met Memphis en Weghost doen en dan 5-3-2 spelen met aanvallende backs (dumfries en Wijndal).

23 januari 2021 om 13:22

Toch wel een iets ander type als Fdejong. Hij's wat druistiger, ook meer box to box, waar de Jong meer controlerend is. Een spelverdeler zoals de Jong, dat vind ik van Ryan niet. Ik vind z'n passing vaak nog slordig en lanceert te weinig spelers. Maar dat maakt hij wel goed met z'n inzet, diepgang, snelheid en enorme balvastheid. Kan ook makkelijk spelers uitspelen met z'n slangendans. Ik vind wel dat het middenveld naast Klaassen niet echt lekker werkt. Zijn beide teveel hetzelfde. Box to box, driftig, geen geweldige pass, diepgang, maar geen rust of spelverdeling. Daardoor lopen ze vaak ook dezelfde lijnen en je merkt ook aan het spel, sinds dat ze naast elkaar staan, dat het niet echt lekker loopt. Dat Ryan een veel groter talent is dan Klaassen ziet iedereen. Dat wordt ook gewoon een topper. Maar, ik zie toch liever Blind en Gravenberch naast elkaar en dan Klaassen ervoor. Heb je een 10 die beter rendeert dan dat die nu doet verder achterin en 1 speler die van achteruit diep komt en 1 speler die van achteruit het spel verdeelt. En Martinez dan als verdediger.

23 januari 2021 om 16:54

Ik blijf mij ook verbazen over zijn gogo gatchet benen. Steekt even zijn been uit voor een bal 10m verder en huppa legt m zo klaar voor zichzelf Ik vind het mooi om te zien hoe rustig hij is (/lijkt te zijn) op het veld. Niet altijd 100% top focus/concentratie maar wel altijd rustig. Denk dat hij het spelletje ook gewoon echt leuk vind, en hij heeft een perfecte lichaamsbeweging. Zo jong nog, ben benieuwd wat er allemaal inzit voor hem. Hoop nog minstens 3 jaar Ajax Uiteraard blijft het altijd afwachten of iemand zijn potentie weet in te vullen, maar qua professionaliteit kan het volgens mij niet misgaan. Hopelijk vult hij zijn belofte in en maakt hij de juiste stappen in zijn carrière.

23 januari 2021 om 22:14

Iets wat ook veel waard is, ik vind dat Gravenbergh beter kan scoren dan Frenkie!!

In Spanje zijn clausules toch ook verplicht? Dan zegt die opgenomen honderd miljoen niets over zijn waarde

23 januari 2021 om 07:47

Exact, maar die Mike Verweij snapt er ook echt he-le-maal niets van. Is een parodie op een journalist.

23 januari 2021 om 07:50

en toch wordt zo'n man betaald om deze onzin te verkondigen. T is toch echt om te jonken.

23 januari 2021 om 08:19

Inderdaad. Alle clubs zaten achter hem aan. Daarom verdient die jongen al goed en bestaat deze clausule. Je kunt Gravenberch overigens beter met Fati en Pedri vergelijken qua echte waarde.

23 januari 2021 om 08:20

Het is nog erger. Als ze bij Barca een clausule in dat contract opnemen wat zijn waarde wel goed weergeeft en zo'n speler zich wel tot een Pogba ontwikkelt dan is een Mike Verweij de eerste die roept dat het belachelijk is dat ze zo'n lage afkoopsom in het contract hebben opgenomen wanneer hij vroegtijdig voor een fooi wordt weggeplukt door een club uit Engeland. Je kunt het nooit goed doen als club.

23 januari 2021 om 08:42

Dat staat toch ook in de tekst , dat het sinds 1985 verplicht is.

23 januari 2021 om 08:56

Tja dit is meer te wijten aan het sensatiegehalte van dit platform, waarbij elke uitspraak uit elke willekeurige podcast volledig uit zijn verband wordt geciteerd als bizar statement. Tussen de regels door is het niet zo’n vreemde aanname dat Gravenberch 1,5x zoveel waard is als die jongen van Barcelona. Dat Ajax een De Jong of De Ligt achtige transfersom zal vangen is een utopie door zijn contractsituatie. En de reden heet Mini Raiola. Wil je het maximum vangen dan moet je deze zomer verkopen. Realistischer is dat Gravenberch zelf het nog wat vroeg vindt maar op advies van zijn zaakwaarnemer de contractonderhandelingen voor verlenging zal uitstellen waardoor er een moeilijke situatie ontstaat. Ik voorzie dat Ajax (weer) in een positie gedreven wordt waarin ze stelling zullen innemen en uiteindelijk in de zomer van ‘22 moeten verkopen voor rond de 20 miljoen. Dat een Gravenberch met een langlopend contract en het voortzetten van zijn huidige ontwikkeling alle records zou kunnen breken qua transfersom daar ben ik het mee eens. De kans dat dat ook gebeurd schat ik somber in. Teken aan de wand was een verlenging van 3 jaar in plaats van 5 toen hij 18 werd. Daarmee is het zaadje geplant voor een nieuwe Kluivert situatie, waarbij tijdens aanstaande onderhandelingen over verlenging Raiola zijn hand zal overspelen door teveel te eisen en Ajax een grens moet trekken. Hoop van harte dat Ryan en zijn familie inzien dat hij beter nog twee jaar kan blijven, maar dat was in het geval Kluivert ook het geval en toch slaagde ze er niet in eruit te komen. Ik weet dat Raiola altijd verkondigt dat hij zijn cliënten vrij laat in hun beslissing maar dat ligt natuurlijk iets genuanceerder in realiteit. De man drijft onderhandelingen op de spits waardoor een patstelling kan ontstaan waar geen weg meer terug is voor beide partijen. En zijn belang is nu eenmaal zoveel mogelijk transfers want zoveel mogelijk transacties = zoveel mogelijk commissie.

23 januari 2021 om 09:50

Zijn comissie is toch procentueel. Dus raiola heeft belang bij een hoge transfersom. Daarnaast had transferrecord de ligt ook raiola als zakenwaarnemer

23 januari 2021 om 14:46

Bossie, dat is dan waarschijnlijk vanochtend toegevoegd, aangezien het om 08:11 nog geupdate is.

23 januari 2021 om 16:26

@manodedios Voor zo ver ik het kan inschatten lijkt het me een nuchtere jongen, maar ja als je natuurlijk al die bedragen ziet langs komen en je wordt een beetje gestuurd door je zaakwaarnemer, kan ik wel begrijpen dat je niet allemaal zuiver meer ziet. Aan de andere kant is het ook de kunst voor Ajax om dat scenario te voorkomen dat jij beschrijft. Voetbal is een miljoenen business en het mes snijdt aan twee kanten. Hoeveel hij waard is , dat is moeilijk in te schatten , het is ook een kwestie van vraag en aanbod en meerdere factoren

Dit soort mensen kan je toch niet serieus nemen? Hoe komt die man hier toch bij? Dat gezegd hebbende ben ik zelf wel een hele grote fan van Gravenberch. Heerlijke speelstijl en dit gaat echt een grote speler worden. Buitencategorie net als de Jong en de Ligt. Ik zie Ajax dan ook wel een vergelijkbaar bedrag voor hem vangen.

Het experiment van Gravenberch en De Jong samen in Oranje lijkt me de moeite waard.

23 januari 2021 om 08:08

Kan zeker de moeite waard zijn, al zijn ze beide een stuk beter vanaf links ipv vanaf rechts. Dat is wel heel jammer.

23 januari 2021 om 08:10

Dat klinkt als een droom duo, zeker op termijn. Laten we hopen dat Mo Ihattaren zich ook doorontwikkeld als nummer 10 voor Frenkie en Gravenberch en je hebt in mijn ogen een droom middenveld waar alles in zit.

Dit is weer een ouderwets staaltje stoken van VZ kant. Dit zou wanneer opgeschreven door een lid gewoon worden verwijderd want off-topic of uitlokking. Maar, nee, het levert clicks op dus dan maken we er zelfs een hoofdtitel van en trekken wij een schijtlollige opmerking volledig uit zijn context. Echt. Wat een site is dit geworden. Maar, goed, ik zal nog even ontopic reageren. Natuurlijk levert Gravenberch geen 150 miljoen op.

23 januari 2021 om 09:08

Een moderator zit al handenwrijvend klaar om jou een minpuntje te geven...

Sjit en mij nu ook...

Wat een onzinnig bericht. Dit soort bedragen wordt in deze tijden niet meer betaald. Gravenberch speelt heerlijk, maar zou er verstandig aan doen om dit eerst nog een tweetal jaren bij Ajax te laten zien, voordat hij een stap gaat maken. Hij is nog jong genoeg. Bovendien werd dit ook gezegd van Kluivert en Donny en dan blijkt het toch moeilijker te zijn, dan analisten hier aangeven.
Indien Jayden Oosterwolde en Micky van der Ven bij Ajax zouden spelen, dan denk ik dat Verweij gaat aangeven dat beide spelers ook 25 miljoen moeten kosten. Lang leve de gekke voetbalwereld.
Overigens zou ik beide spelers wel graag bij Ajax zien als opvolgers van Nico en Blind.

23 januari 2021 om 08:39

@SPetterson, klopt dat als Oosterwolde en van der Ven bij Ajax gaan spelen ze in een klap 25 miljoen moeten kosten. Dat heeft niets met waarde te maken, maar vooral met niet willen laten gaan en gekke bedragen moeten kosten. Klaiber bv is naar verwachting op te halen voor 4 mln. Promes voor 10 a 15 mln. Marin voor aankoopbedrag, Bande en Magallan voor de helft van het aankoopbedrag.

23 januari 2021 om 16:53

In het geval van Marin zou je best de plank eens volledig mis kunnen slaan nu die het goed doet bij Cagliari en Inter interesse heeft getoond. Jij schrijft naar verwachting. Van wie dan of vind jij dat?

Heb de wedstrijd van Barca niet gezien en dus ook Moriba niet zien spelen. Maar je snapt als journalist toch wel dat als je op je 18e in Barca 1 gaat debuteren je stijf staat van de zenuwen? Geloof niet dat je dan met hele goede statistieken aan gaat komen zetten, ookal is het tegen een klein clubje. Vergelijk ze wanneer ze netzo lang spelen. Hoe oud was Iniesta toen hij een echte wereldster werd? Ben wel fan van Gravenberch overigens. Hoop dat hij de juiste keuze qua stap gaat maken. (Ik zou trouwens niet vergeleken willen worden met Pogba, maar dat is mijn mening)

23 januari 2021 om 08:22

Xavi brak helemaal pas later door. Dankzij zijn moeder ging hij niet in op het bod van Milan in.

Men praat al meteen weer over verkopen... houd toch eens op met het weglokken van spelers. Willen we een leuke Nederlandse competitie? Koester deze talenten dan. Gravenberch moet eerst maar eens vier jaar in de basis spelen bij Ajax. Dan kun je weer bouwen aan een team dat het goed gaat doen in de CL. Dat heeft Ajax ook wel verdiend.

23 januari 2021 om 12:10

Ja alsof zo’n knul met zoveel talent heeft om tot zijn 23 bij Ajax te blijven ballen. Die wil de Europese top bestormen

Volgens mij vergeet meneer Verweij even dat een speler die überhaupt bij Barcelona speelt, sowieso al meer waard is dan iemand die bij Ajax speelt. Om dan een gelijkwaardige prijs te krijgen, moet je als Ajax speler wel veel beter zijn.Noem het gek, maar dit zie je zelfs in NL al als je kijkt naar bedragen die betaald worden voor spelers van Ajax vergeleken met Feyenoord. De naam van de club zorgt al voor een hogere startprijs.

Niet geleerd van de Bazoer en Mo Story!! Hij is zeer getalenteerd en laat zich in veel wedstrijden zien. Heb ook wat mindere wedstrijden van Bazoer gezien, niet eens zo heel lang geleden. Ook in de CL was hij goed, maar kon hij nog niet het verschil maken. Laat hem die goede lijn maar eerst een jaar doortrekken, ook in de CL. Dan zie ik hem wel voor meer als 50 vertrekken. Op dit moment gewoon een 25 miljoen, op basis van zijn potentieel.

Ik ken Moriba helemaal niet en ook lijkt me een inschatting van 100 miljoen nogal opportunistisch als je net bent gedebuteerd, maar als je dan wil gaan vergelijken met Gravenberch, doe dat dan ook niet op basis van een duel van deze Moriba meneer Verweij. We kunnen hier op VZ ook best wat wedstrijden vinden van Gravenberch op basis waarvan alles boven de 20 miljoen al waanzinnig zou zijn. Gelukkig zijn er ook mensen die niet naar de individuele wedstrijden kijken van Gravenberch, maar gewoon over lange periode hem de kans durven geven om zich te ontwikkelen. Petje af, ook voor Erik ten Hag.

Ik ben echt fan van Gravenbergh. Die gozer speelt zo volwassen voor een ventje van 18. Als hij zich doorontwikkelt, eindigt die voor zn 22e bij de wereldtop. Laten we het hopen.

Typisch Ajax om weer zo door te slaan. Er zijn zat spelers die net zo goed of beter waren dan Gravenberch en uiteindelijk niet zo duur waren geweest (Ihattaren, Aissati, Bazoer, Bojan, Bakkali en Wilshere). 150 miljoen is niet eens voor Pogba zelf betaald! En die vergelijking met Moriba .. ga er niet eens over beginnen. Mensen in de comments hebben het al goed genoeg uitgelegd.

23 januari 2021 om 12:08

Tielemans imo. Was gewoon aanvoerder en sterkhouder van een Anderlecht dat nog niet in verval was. Met enkele uitstekende Europese prestaties oa tegen United. Die is voor 30 miljoen vertrokken geloof in

24 januari 2021 om 12:41

Real8madrid || Tielemans doet het goed bij Leicester! Echt een goede voetballer

23 januari 2021 om 13:47

Hoe is het typisch Ajax? Ajax zegt hier helemaal niets over, dit wordt door een random kerel bij De Telegraaf geschreven. Je weet wel, DE sensatiekrant van Nederland..

23 januari 2021 om 17:27

Hoezo typisch Ajax? Zo jammer dat sommige mensen niet eens de moeite nemen om een artikel door te lezen. Dit is namelijk geen uitspraak van Ajax. Maar dat gebeurt er als mensen zo'n antipathie hebben en daardoor blind reageren.

24 januari 2021 om 12:43

Oke typisch Nederlands dan.

Het feit dat standaard elke ajax speler meer waard zou zijn dan een speler van PSV Feyenoord of AZ vindt ik totaal nergens op slaan neem bijvoorbeeld Perr Schuurs. Het is toch de giller van het jaar dat Schuurs meer zou moeten opleveren dan Senesi. Als Senesi 20 miljoen waard is dan mag je blij zijn als je voor schuurs 10 miljoen krijgt. Maar is het zo hij speelt bij Ajax dus standaard minimaal 20/25 miljoen waard

Niemand zegt dat motivatie 100 miljoen waard is volgens mij? Dat is gewoon zijn afkoopsom. Verder waren zijn statistieken inderdaad gewoon heel slecht dus snapte ik ook niet wat die Catalaanse kranten nou zo laaiend enthousiast liepen te doen. Maar om hem nou op zijn debuut te beoordelen is ook wel wat simpel. Hij heeft duidelijk bakken met talent

Frenkie - Wijnaldum - Gravenberch als EK middenveld. Heerlijk.

Die Verweij kletst doorgaans ook maar wat. Ongelofelijk. In Spanje zijn afkoopsommen verplicht en na de casus Thiago, die voor een schijntje naar Bayern vertrok, weet Barca wel beter. Niemand denkt dat Moriba 100 miljoen waard is en dat gaat ook geen enkele club betalen. Gravenberch is een enorm talent, dat zien we allemaal, maar dit soort berichten... Zucht.

Fcb_catalunya, vooropgesteld ,ik behoor ook niet tot de Verwey c.q. Telegraaf fanclub. Maar in dit verhaal wordt nadrukkelijk aangeduid dat Verwey het allemaal gekscherend bedoelt. Hij haalt daarbij kranten uit Spanje aandie schijnbaar wel serieus bedragen van 100 miljoen voor Moriba noemen. En dat maakt Verwey dan terecht belachelijk door het over 150 miljoen voor Gravenberch te hebben. Waarmee hij dus feitelijk zegt dat dat ook belachelijk is. Overigens bestaat er m.i. wel een soort effect waarbij de waarde van spelers wel degelijk mede wordt bepaald door de positie van de club waar hij speelt. Simpel gezegd: zet Boadu,stengs of Koopmeiners, die nu b.v. 10 miljoen per man waard zijn, een jaartje bij Ajax en ze zijn 30 miljoen waard.

En het hypen is weer begonnen. Nog niks laten zien en nu al 150 miljoen waard. Laat deze jongen eerst even een paar seizoenen in de basis spelen bij ajax en in ieder geval bij de selectie van oranje komen en europees voetbal een spelen. Dan zien we daarna wel hoe goed gravenberch is. Bazoer werd ook meteen gehyped. Uiteindelijk ging hij via de achterdeur eruit en de rest is history.

Dit is echt pure sensatie gewoon. Iedereen die gelooft dat Gravenberch 150 miljoen kost, vind ik een grotere complotdenker dan mensen die geloven in een platte wereld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren