Derksen ziet ‘matennaaier’ in bekerronde: ‘Hij moet zich kapot schamen'

Zaterdag, 23 januari 2021 om 11:45Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:02

Johan Derksen kan zich absoluut niet vinden in de lezing van Denzel Dumfries over de door hem versierde strafschop in de midweekse bekerronde tegen FC Volendam (0-2 winst). De aanvoerder van PSV ging in de tweede helft onderuit na een sliding van Mike Eerdhuijzen, maar werd volgens Derksen helemaal niet geraakt. Dumfries zelf beweert dat hij wel degelijk aangetikt werd.

"Ik word een beetje beroerd van de aanvoerder van PSV. Dit is nu al zijn tweede of derde keer", zei Derksen vrijdagavond in Veronica Inside. In december versierde Dumfries ook tegen De Graafschap (1-2 bekerwinst) en RKC Waalwijk (1-4 zege) een discutabele penalty. "Het is echt misselijkmakend, en dat zou PSV niet moeten willen! Dan speel je tegen een klein clubje en moet je via een schwalbe en een hoop theater de wedstrijd winnen. Hij moet zich kapotschamen, die gozer! Het is gewoon matenaaien."

René van der Gijp analyseerde de speelstijl van Dumfries. "Weet je wat het ook vaak met hem is: hij heeft helemaal geen balans. Dan gaat hij steeds verder naar voren hangen", aldus Van der Gijp. Daarna wordt in het praatprogramma een kort stukje van het interview van Dumfries ingestart. "Op tv hoorde je het niet, maar hij raakte me echt", zei de rechtsback van PSV. "Hij raakte me echt aan, waardoor ik uit balans was, dan is het een terechte penalty."

Van der Gijp reageerde spottend met: "Hij is altijd uit balans. Want als je dat vergelijkt met Angeliño: die was altijd in balans, ook als hij liep gewoon." Ook Valentijn Driessen heeft het gehad met Dumfries. "Dit hebben we al drie keer gehoord: na De Graafschap, na RKC en nu weer", aldus de journalist. "Daar moeten de scheidsrechters een keer wat aan doen, maar daar hoeven we heel weinig van te verwachten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

ik kan ook slecht tegen schwalbes. ik snap niet dat er niet gewoon een regel komt dat scheidsrechters bij overduidelijk toneelspel rood mogen trekken. moet je zien hoe snel die ellende dan uit het voetbal verdwijnt

22 januari 2021 om 21:55

Maar wat is overduidelijk toneelspel? Dumfries valt altijd enorm makkelijk, maar wordt meestal wel (heel licht) geraakt. Ik vind het ook onnodig en vaak geen penalty waard, maar om hem dan een kaart te geven..

22 januari 2021 om 22:16

het gaat me niet specifiek om Dumfries maar om alle spelers ter wereld die dit doen. een schwalbe kan je gewoon een kampioenschap, CL of WK kosten b.v. ik vind dat in deze tijden waar de belangen enorm groot zijn de sancties ook groot mogen zijn op schwalbes en theater

22 januari 2021 om 22:29

@100%meijer,
of iets echt een schwalbe is zal altijd lastig te zeggen zijn omdat als je net verkeerd staat het kleinste zetje je al uit balans krijgt en je op de grond eindigt. Maar tegenwoordig zie je ook veel spelers overal op het veld maar een beetje naar het hoofd grijpen(scheidsrechters moeten immer bij blessures aan het hoofd het spel stilleggen) terwijl deze niet eens op het hoofd geraakt zijn. En hoe vaak zien we spelers wel niet (helemaal zonder publiek hoor je dat nu goed) schreeuwend bij het minste contact naar de grond gaan, op de grond nog kermend en rollend over het veld gaan om vervolgens een minuut later weer compleet fit een sprintje te kunnen trekken. Dit vind ik persoonlijk echt gewoon spelbederf en mag van mij ook prima achteraf nog een schorsing opleveren.

22 januari 2021 om 22:37

Eens Japie. Gaat niet eens om Dumfries want die doet echt niets schokkend, dit gebeurd namelijk wekelijks op alle velden. Maar ik kan ook niet wachten tot ze regels aanpassen en dit soort gedrag kei en keihard bestraffen. Wel graag vantevoren een memo, kan Overmars nog even snel een nieuwe aanvoerder kopen😅.

23 januari 2021 om 11:04

We kunnen niet eens unaniem het eens zijn over wat buitenspel is en over wat hands is, dus dan gaat dat helemaal niet lukken bij een schwalbe, wat het vrijwel een onmogelijke taak maakt om dit te bestraffen met rood.

23 januari 2021 om 15:34

Een VAR moet prima in staat zijn dit te beoordelen! Ik heb in meerdere wedstrijden dit seizoen doelpunten op een haardikte afgekeurd zien worden of spelers die buitenspel worden gefloten! Dan moet een contactmoment ook te doen zijn...

23 januari 2021 om 16:45

@100% Meijer; Voetbal blijft wél een contactsport. Er zit namelijk verschil tussen een overtreding en een uit balans brengent duel. Voetballers hebben geleerd dat hard schreeuwen en theatraal vallen vaak helpt om balbezit te houden, het is voor een scheidsrechter nooit te doen geweest onderscheid in te maken in wat echt en wat fake is. Zou mij ook niets verbazen wanneer een voetballer géén vrijetrap meekrijgt bij een overtreding wanneer deze niet schreeuwt en/of naar de grond gaat; denk dat veel scheidsrechters dan de conclusie gaan trekken dat er weinig aan de hand is. De regel ''wanneer scheidsrechter het heeft gezien en/of heeft beoordeelt, kan achteraf niet meer bestraft worden'' moet héél snel uit de boeken, is ouderwets en achterhaald. Om de zwaar kinderlijke voetbalwereld volwassen te maken zou achteraf álles gewoon bestraft moeten kunnen worden. Oók theatraal gedrag. Zoals iemand anders al opmerkte, 9vd10 keer zie je iemand na geschreeuw en rollen over de grond binnen 30sec weer een volle sprint trekken alsof er niks aan de hand is. Zélfs als het een overtreding was, achteraf zulke voetballers gewoon direct schorsen. Bij de één ligt de pijngrens hoger als de ander dat snap ik ook, maar als je de wedstrijd binnen no time als vanouds kunt hervatten is zo'n reactie misleidend en onsportief. We hebben de Var, deze zal ieder jaar beter worden. Wanneer er een overtreding is en scheids beoordeelt deze niet als zodanig, moet de VAR ingrijpen. Theatraal gedrag is dus niet meer nodig.

23 januari 2021 om 12:08

Waarom van die grote woorden als schwalbes en toneelspel. In het geval van Dumfries ben ik geneigd om in de visie van vd Gijp mee te gaan. Het is geen echte overtreding, dus geen penalty, maar door de onbeholpenheid van Dumfries is hij snel uit balans dus valt hij ook. Dus geen overtreding (ondanks licht contact), geen penalty en geen Schwalbe...... en door met de wedstrijd.

23 januari 2021 om 21:58

Met de VAR zijn er geen schwalbes meer. Men kan uitgebreid terug kijken. Geen enkele reden om een nieuwe, arbitraire regel in te voeren om rood te geven bij een schwalbe. Dan krijg je overloze disucssies of het een schwalbe was of dat de speler wel degelijk uit balans werd gehaald.

Pff Derksen heeft echt de pik op psv dit seizoen zeg. Kan die man niet eens wat genuanceerder worden? Ownee dan verkoopt zn programma niet meer... Wat een zuurpruim. Eerst karaktermoord op Schmidt en nu die bij bijna niemand meer wat goed kan doen gaat hij het elftal maar afvallen. Hij heeft zo ook periodes gehad dat ie Ajax structureel elke aflevering afbrandde. Wordt die man nooit moe van zichzelf

22 januari 2021 om 21:51

Niet op PSV, Derksen heeft de pik op alles. Hij heeft ook Senesi afgebrand na een halve wedstrijd. Vervolgens anderhalf jaar niks over hem gezegd, tot hij tegen Vitesse een foutje maakte. Toen kwam hij bovendrijven. Dat is het jammere van Derksen. Neemt niet weg dat ik me ook een beetje stoor aan het feit dat Dumfries erg makkelijk gaat liggen

22 januari 2021 om 21:57

Idd gewoon een zure man met pessimistische kijk op dingen. Maar dat Dumfries een matennaaier is en er al meerdere keren goed mee weg gekomen is staat toch als een paal boven water? En ik zal er een paar voor zijn, ja dat geldt ook voor Tadic.. Wat ik trouwens nog irritanter vind is dat hij na afloop ook gewoon in je gezicht staat te liegen alsof je blind bent.

22 januari 2021 om 21:57

Haha nouja, Derksen predikt altijd de onafhankelijkheid zelve te zijn. Maar het is óverduidelijk dat hij nooit en te nimmer iets over Nijhuis of Advocaat zal zeggen wat ook maar in de buurt van kritiek komt. En dan is het vrij bijzonder als je constant over jezelf zegt dat je zo onafhankelijk bent. Behalve als het dus over mensen gaat die nog wel eens bij je in het programma te gast zijn.

22 januari 2021 om 22:22

Schmidt draait zichzelf een beetje de nek om met zijn eigen gedrag, daar heeft Derksen geen invloed op.

23 januari 2021 om 10:05

Precies dit en ook met Dumfries is het "waar rook is, is vuur". Dus Derksen heeft genoeg munitie om te schieten, en dat doet hij bij elke club. Hij heeft alleen een paar gasten die hij heel lang beschermd. Dat heeft hij met Munsterman gedaan, en zoals hierboven al gezegd wordt staan Nijhuis en advocaat ook op dat lijstje.On topic Dumfries gaat veel te makkelijk liggen en het is goed dat daar nu de schijnwerper op komt te staan. Dat is goed als Tadic toneel speelt, het is goed als Berghuis gemene overtredingen maakt. Gewoon geen rare fratsen uithalen.

Het is nu inderdaad wel een paar keer gebeurd in relatief korte tijd. Beetje jammer, past ook niet bij hem. En dan stug volhouden dat hij wordt geraakt terwijl iedereen ziet van niet.. zo'n sympathieke gast, doe dit dan gewoon niet

23 januari 2021 om 01:55

Het is gewoon typisch een speler die alles doet voor het resultaat. A la Suarez alleen dan zonder de aparte neigingen zeg maar. Maar ik denk wel dat Dumfries hands zou maken op een kwartfinale van een WK. Haha

23 januari 2021 om 10:04

Dat Dumfries een matennaaier is riep ik al voor deze 3 keer want hij heeft het echt al vaker geprobeerd. Eentje die ik me kan herinneren is die wedstrijd uit bij Vitesse waar het 3-2 (of zoiets) werd voor Vitesse en PSV het kampioenschap verloor. Dumfries heeft dit echt al vaker gedaan en het is gewoon een enorme viezerik. Beperkte voetballer ook. Iedereen roemt zijn aanvallende kwaliteiten, maar als je 100 keer naar voren rent in een wedstrijd is het wel handig als je ook iets kunt met een bal.

Dit soort situaties zijn moeilijk om te beoordelen, zelfs met VAR. Volgens mij gaf Dumfries ook aan dat de scheids het contact zelfs hoorde. Los daarvan vraag ik me altijd af of een speler zich moet laten raken? In veel gevallen zie je dat vooral aanvallers dat contact moment proberen te minimaliseren zodat ze er geen blessure aan overhouden. Noem het maar een soort zelfbescherming. Nu wil ik dumfries niet vergelijken met een Neymar of Messi, maar als zij net niet hun been optillen, net niet springen of net niet dat contact uitstellen de tik/schop alleen maar harder zal aankomen. De verdediger neemt in dit geval ook wel risico hoor, want hij komt ook totaal niet bij de bal..

24 januari 2021 om 00:50

Ok maar als we dan even - totaal off topic - die sliding van Alvarez onlangs (tegen AZ) er bij pakken. Daar maakt hij in het strafschopgebied een sliding, klopt, maar parallel aan de beweging van zowel bal als speler. Oftewel, hij beweegt 'langs' de verdediger. Nadat zijn voet over de grond glijdt, komt zijn voet omhoog, wellicht zelfs onbewust, en raakt hij de aanvaller. Hier riepen velen dat het dús een penalty was, omdat hij de aanvaller raakte. Maar is iedere aanraking een penalty? Want dan moet je bij iedere hoekschop, nee sorry iedere aanval, een penalty geven. Retorische vraag, ik weet het, maar laten we alsjeblieft proberen iets zuiverder te kijken aar de intenties van zowel aanvaller als verdediger in dit soort situaties, en niet alleen niet 'contact of geen contact'.

Die Derksen heeft groot gelijk. Was een swalbe. Maar die Dumfries valt wel makkelijk. Maar wel elke keer zeuren over een overtreding. Jammer dat er geen var bij was.

Dumfries gaat bij deze actiess snel naar de grond. In zijn commentaar gaf hij aan dat de scheidsrechter hoorde dat er contact was. Dit gaf de desbetreffende zelf scheidsrechter ook toe. Dus het contact was er, al was het erg licht. Misschien niet sportief maar wel slim om dan te gaan liggen. Wedstrijd was na deze goal zeker binnen.

De knvb moet gewoon barder optreden tegen schwalbes, theater en tijdrekken. Het loont nu gewoon, dus waarom zou je stoppen. Voor een schwalbe krijg je of een pingel of zo'n niks aan de hand gebaar. Geel zie je vrijwel nooit. Elke keer dat je onterecht valt gewoon geel, dus ook op het middenveld. Janken tegen de scheids ook gewoon direct geel, gewoon bek houden en doorvoetballen. Keepertje die tijd rekt, direct onevenredeig veel extra tijd er bij en geel.

Denk dat het tijd wordt dat Johan gaat stoppen. Vorige week was er bijna een vergelijkbare situatie alleen deze speler dee het juist niet ( kruisen en dan ligt aangeraakt worden en penalty). Toen zeiden ze juist ja hij moet kruisen en dan wordt hij aangeraakt en krijg je penalty. Maar wanneer een psv speler het doet is het matennaaier...

Dumbfries kan alleen maar rennen als een kip zonder kop. Hij lijkt totaal geen voetbal intelligentie te hebben of een idee wat hij gast doen met de bal. En dan gaat hij ook nog eens swalbes maken

Voor mij is referentiekader of Dumfries ook zal vallen op het middenveld of in de verdediging....het antwoord lijkt mij duidelijk.

23 januari 2021 om 13:13

Nog een referentiekader: als hij zo zou vallen op het middenveld, waar psv misschien een kansrijke counter zou kunnen creëren, zou t dan ook worden bestraft door de scheidsrechter of niet? Het antwoord lijkt mij duidelijk.

Nou en? Zelfs al zou het een schwalbe zijn. Dan moeten ze maar var bij de bekerduels doen.

8 van de 10 voetballers doen dit. Dus om Dumfries nou aan te pakken is raar. Hij had na de wedstrijd het wel anders moeten hebben gebracht, dat wel Wat ik veel erger vind is dat Dumfries medespelers gaat uitleggen hoe ze moeten ballen. Ik vind hem zeer waardevol voor Psv maar hij heeft geen inzicht. Dit moet hij niet doen Hij is aanvoerder mag voor de camera staan moet het team opzwepen MAAR laat ajb achterwege om spelers te wijzen waar ze het beste kunnen gaan staan en moeten lopen. Niet doen!.

23 januari 2021 om 14:12

Dit vind ik echt grote onzin. Dat je aan de bal niet het beste overzicht hebt betekent niet automatisch dat je geen tactisch inzicht hebt? Overzicht aan de bal is iets anders dan overzicht zonder bal. Ik denk best dat Dumfries tactisch zijn spelers goed kan corrigeren, als dat niet zo zou zijn dan zou de trainer dat al lang gezegd hebben en de coaching aan anderen overgelaten hebben. Laat verdedigend ook vaak zien goed gepositioneerd te staan, wat je met name bij ballen van de zijkant ziet. Ik denk dat je er hier echt naast zit/

Meende ook een schwalbe te zien van Dumfries tegen Volendam. Zou niet de eerste keer zijn en het is walgelijk gedrag dat helemaal niet bij Dumfries past. Wat ik in dit geval echter vreemd vind is dat de journalist die hem na tijd interviewt op de tribune het contact tussen beide spelers zei te horen; op de beelden was het niet duidelijk te zien of hij hem wel of niet raakte. Maar ja, los van hoe verkeerd schwalbes zijn, het is des te onduidelijker waarom er bij het bekertoernooi geen VAR is om dit soort zaken aan te kaarten, net als de situaties tijdens AZ-Ajax. Overigens zwak van de VI-heren om los van Dumfries' veroordeling voor zijn actie die jongen vervolgens af te branden en uit te lachen om zijn 'balans houden' en druistige motoriek. Volgens mij heeft Dumfries de afgelopen drie jaar alle scepsis over hem behoorlijk teniet gedaan, is hij aanvoerder geworden en is hij de eerste rechtsback van Oranje. Als iemand dan mag lachen...

Ik wordt doodmoe van derksen. Denkt echt overal verstand van te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller60
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 22 1 4 0
2019/2020 PSV 25 7 6 0
2018/2019 PSV 34 4 4 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Bekvechtende aanvallers van NAC steken de draak met Dumfries en Tadic

Mounir El Allouchi verzorgde maandagavond twee assists in de wedstrijd tussen NAC Breda en TOP Oss (3-0) in de Keuken Kampioen Divisie, maar had zelf ook graag willen scoren. In de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren