Steven Berghuis is voor schijntje op te halen bij Feyenoord: ‘Dan is hij weg’

Vrijdag, 22 januari 2021 om 17:09 • Laatste update: 17:32

Het tot medio 2022 lopende contract van Steven Berghuis bevat een afkoopclausule van slechts vier miljoen euro. Feyenoord Transfermarkt maakt via Instagram melding van de lage gelimiteerde transfersom, die volgens het betrouwbare medium overigens niet voor Nederlandse clubs geldt, en ook Valentijn Driessen spreekt in een video-item van De Telegraaf van een dergelijk bedrag. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf was Berghuis afgelopen zomer al voor een schijntje op te halen bij Feyenoord.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Hoe komt het dat geen club ter wereld Steven Berghuis oppikt voor 5 miljoen? Lijkt me toch een schijntje als we kijken naar het constante niveau dat hij de afgelopen jaren haalt.

22 januari 2021 om 17:25

Waar heb jij het nou over? Komende zomer is hij (pas) voor dat geld op te halen; nu nog niet. Deze zomer is hij gewoon weg.

22 januari 2021 om 17:29

Als je iemand wil verbeteren doe het dan goed..."vorige zomer kon hij voor vijf miljoen euro weg, maar niemand heeft hem opgepikt. Nu dan voor vier miljoen."

22 januari 2021 om 17:29

Volgens het artikel was het afgelopen zomer 5 miljoen en aankomende zomer 4 miljoen. Dan is het niet gek om te denken dat hij al weg zou gaan.

22 januari 2021 om 17:29

Vorige zomer kon hij voor vijf miljoen euro weg, maar niemand heeft hem opgepikt”.

22 januari 2021 om 17:35

Dan klopt het artikel niet, want de clausule was dat Feyenoord met de andere partij moest gaan praten als er 8 mln werd geboden

22 januari 2021 om 17:51

@ NJ from VOL , zat er niet ook een clausule bij zijn laatste contractverlenging dat die lage prijs alleen voor buitenlandse clubs is? Ik meen zoiets gelezen te hebben in de tijd dat PSV nadrukkelijk naar hem aan het hengelen was.

22 januari 2021 om 17:53

Dat klopt ook; er was Sintersjaak veel (alles) aan gelegen hem niet naar PSV te laten afreizen als vervanger van Bergwijn destijds.

22 januari 2021 om 18:01

Dat staat ook in het artikel... Deze lage clausule is alleen voor buitenlandse clubs.

22 januari 2021 om 18:43

Volgens mij heb ik zojuist het wereldrecord snel slecht lezen gevestigd 😅 staat notabene in de inleiding.

22 januari 2021 om 17:36

Omdat hij in de wedstrijden waar het niveau omhoog gaat(lees concurrentie voor europese plekker en EL) zelden thuis geeft. tel daarbij op dat hij in het buitenland al een keer mislukt is en clubs denken wel drie keer na voordat ze zo'n speler ophalen. Al is hij voor Feyenoord en in de eredivisie natuurlijk gewoon een goede speler.

22 januari 2021 om 17:45

Depay,De Jong waren ook mislukt in het buitenland

22 januari 2021 om 17:54

Ben het met je eens dat hij het te weinig laat zien in de grote wedstrijden, maar er is geen club ter wereld die alleen maar toppers speelt. Denk dat het linkerrijtje van de Bundesliga goed bij hem zou passen. Dan maakt het denk ik ook niet zoveel uit wat je in een paar wedstrijden, 4 jaar geleden, bij Watford hebt laten zien.

22 januari 2021 om 19:09

Valt ook wel weer mee met die grote wedstrijden. Vorig seizoen een hattrick tegen PSV thuis bijvoorbeeld, in de CL was hij een van de weinigen die wat liet zien. Hij neemt Feyenoord structureel op sleeptouw en ik durf mijn hand er voor in het vuur te steken dat hij bij een club als Sevilla zou slagen. Zou als ik hem was echter lekker bij Feyenoord blijven. Nog een paar jaar zo belangrijk en loyaal zijn en je ontwikkelt je tot een boegbeeld. Dat is iets wat je hele leven telt. Een goed salaris krijgt hij ook al

Speelt de laatste weken als een krant en oogt arrogant, normaal een van de weinige spelers bij Feyenoord met creativiteit, verrassing (soms) en scorend vermogen.

22 januari 2021 om 18:44

Ik denk dat Feyenoord momenteel graag die 5miljoen beurt voor Berghuis, met die 2miljoen salaris komt er toch een aardig budget vrij. Met de instelling waarmee hij tegenwoordig speelt kun je beter een mindere speler opstellen die 90 minuten gas geeft.

22 januari 2021 om 18:53

Nee hoor, hij blijft gewoon tenzij hij zelf weg wilt. Ik heb bij Berghuis nooit het gevoel gehad dat ie gaat vertrekken , puur door gebrek aan belangstelling van andere clubs. Ik kan niet echt een club opnoemen waar hij bij zou passen. Als ik hem was zou ik lekker bij Feyenoord blijven , een gewaardeerde kracht, en mocht hij de komende 2 jaar 10+ goals maken dan zal hij ook nog eens als “legend” de boeken in gaan bij ons. Salaris is ook niet mis , met zo’n 2mln euro op jaar basis.

22 januari 2021 om 19:19

Precies dat dus Vegitosan. Als hij nog jaren blijft, wordt het echt een held. Voor die status zou ik persoonlijk altijd gaan in zijn geval. Heb ook nooit het gevoel gehad dat hij zou gaan. Hij is gelukkig super kritisch tegenover een nieuwe stap, het hele plaatje moet kloppen. Ik zie hem bij Sevilla spelen, maar zie verder ook niet één club waar dat plaatje volledig klopt, haha. AS Roma werd genoemd. Zou ook passen, maar Fonseca speelt een ander systeem. Iedereen doet nu alsof het een uitgemaakte zaak is dat hij vertrekt, maar dat zou het dan vorig jaar ook al geweest moeten zijn

22 januari 2021 om 22:40

2 miljoen salaris? Lijkt me niet dat Feyenoord dat kan ophoesten voor 1 speler. Moeten ze ook nog niet willen tho, dan krijg je wel scheve gezichten lijkt me

23 januari 2021 om 01:26

Is gewoon zo. Jorgensen pakt 1.8 mil

Berghuis kan in de Eredivisie 25 doelpunten maken en 20 assists geven, maar in de echt heel grote wedstrijden is hij toch zelden de grote man die de wedstrijd beslist. Zodra het niveau naar Europese (sub)top gaat, merk je dat Berghuis wat tekort komt. Daarom vraag ik me af waar hij echt van grote waarde zou kunnen zijn in het buitenland. Hij heeft niet de snelheid om in powerplay mee te kunnen. Misschien moet hij gewoon lekker helpen om Feyenoord onder Slot weer richting Ajax en PSV te loodsen. Al kan ik best snappen dat hij een klapper nog wil maken als hij straks een doelpuntje meepikt op het EK. Kan Feyenoord niet een constructie bedenken waarbij ze zijn contract verlengen en die clausule eruithalen, met de belofte dat hij komende zomer mag vertrekken? Zodat Feyenoord iets meer kan vangen als Berghuis het onverhoopt ineens op zijn heupen heeft op het EK.

22 januari 2021 om 17:57

Eens. Berghuis moet lekker mister Feyenoord worden. Hij kan nog drie a vier jaar de ster zijn bij Feyenoord. Toch ook leuk lijkt mij. Buitenlandse clubs die duidelijk beter zijn dan Feyenoord gaan niet komen. Hooguit komt hij met veel mazzel op de bank bij Seveilla of zo. Net als Idrissi. Dan kun je beter een topper zijn bij Feyenoord en daarna doorschuiven naar een functie binnen de club.

22 januari 2021 om 17:59

Volgens VI strijkt Berghuis nu al een bedrag van 2 miljoen per jaar op bij Feyenoord. Ik weet niet wat voor klapper hij ergens nog hoopt te maken maar er zijn niet heel veel clubs die meer dan dit zullen betalen. Met alle respect overigens want ik vind het wel een leuke speler, maar ik denk dat hij de snelheid mist om te excelleren in een sterkere competitie. Of hij moet naar China of Qatar willen ofzo...

Alhoewel hij nou niet bepaald mijn favoriete voetbalpersoonlijkheid is moet ik toegeven dat 4miljoenweinig is voor zijn kwaliteiten. Mocht Slot willen proberen Stengs mee te nemen weet Huiberts waar hij zijn opvolger moet zoeken.

22 januari 2021 om 17:23

Haha alsof berghuis een stap achteruit wil zetten naar az en dan ook nog een stuk minder gaan verdienen. Wat denk je nou zelf? Berghuis wil naar het buitenland en daar nog een klapper maken lijkt mij.

22 januari 2021 om 17:33

Vind het een vreemde suggestie. Berghuis is een goede speler maar niets voor az op dit moment in mijn ogen. Tevens heeft feyenoord de financien niet om stengs op te halen en zal hij in deze vorm ook niet echt op de feyenoord radar staan. En een stap achteruit? Dat valt nog best wel mee. Qua stadion, supporters en begroting wel, qua potentieel (nu), financiele slagkracht (door eigen vermogen az) en opleidingsniveau (nvt op berghuis persee) staat az gewoon gelijk of zelfs iets hoger dan feyenoord. Als feyenoord eindelijk hun sentiment met de kuip overboord gooit en er genoeg middelen zijn voor feyenoord city dan is feyenoord daadwerkelijk stappen vooruit en zullen ze richting psv groeien. In de kuip is dat potentieel er gewoon niet.

22 januari 2021 om 17:56

Feyenoord staat echt duidelijk een stap boven az. Als je dat niet kan of wil begrijpen heeft een discussie weinig zin. Feyenoord mistte dit jaar een half elftal maar staan wel gewoon boven az. Kijk naar de afgelopen jaren en je ziet ook dat Feyenoord hoger eindigde en meer prijzen won de afgelopen jaren. De coach ziet dat ook en wou graag naar Feyenoord. De salarissen zit ook een flink verschil in. Dat az spelers voor meer geld verkochten is waar maar dat zal ook veranderen zodra senesi etc vertrekken voor flinke bedragen.

22 januari 2021 om 18:02

" financiele slagkracht".. Slot verdiend bij Feyenoord 3x zoveel. Het gaat om structurele inkomsten. Daar veranderen een paar meevallers op de transfermarkt niets aan. De begrotingen zijn 70 vs 25(?) Miljoen, zoiets. AZ heeft de laatste jaren beter gepresteerd in de jeugdopleiding. Koester dat, want de middelen zijn er niet om dat structureel vol te houden.

22 januari 2021 om 19:13

Az heeft dit seizoen ook gewoon 13 coroma gevallen gehad op een gegeven moment. Ook speelt az structureel beter in europa. Dus soms is het argument 'europees dien je te presteren daar is meer tegenstand' tenzij het niet in het straatje past dan gaat het weer om eredivisie rangschikking. Tuurlijk kan feyenoord meer betalen aan salaris. Betekend niet dat er goed wordt omgesprongen met deze hogere betalingen. Tevens had Slot een startcontract bij az. Alle andere coaches hiervoor en erna verdiende meer. Dus vind ik ook een beetje drogberedenering. Ik zie weinig duidelijke beargumentatie, behalve begroting, om feyenoord boven az te plaatsen. Is twente dan ook een stap vooruit vanaf az? En vitesse?

22 januari 2021 om 19:22

Azb100, ook in de Kuip kun je al richting PSV groeien. Blijkt ondubbelzinnig uit recent onderzoek van VI. In een nieuw stadion zou je op termijn richting Ajax moeten gaan.

22 januari 2021 om 19:29

Azb100, alleen aan de prestatiedruk merk je al dat Feyenoord een stap hogerop is. Europees presteert AZ beter, ze verkopen ook beter, maar kijk naar de prijzen. AZ laat het altijd afweten als het om de knikkers gaat. Zal best, die coronagevallen. Bij Feyenoord zijn Bijlow, Sinisterra, Haps, Malacia, Fer, Kökcü, Jørgensen, Teixeira, Bozenik geblesseerd geweest. Ik betwijfel overigens oprecht of AZ meer potentieel heeft. Wijndal en zeker Koopmeiners vind ik geweldig, Stengs en Boadu kunnen ook zo maar hetzelfde lot ondergaan als Boëtius. Zet dat tegenover Senesi, Bijlow, Kökcü, Sinisterra, Malacia en Geertruida. Is er bij AZ dan zo veel meer potentie?

22 januari 2021 om 19:47

Dat je kokcu erbij benoemd die met een zelfde lijn bezig is als stengs en boadu.

22 januari 2021 om 20:16

Dat vind ik ook hoor JustPSV. Ik ben niet zo gecharmeerd van Kökcü als de meesten anderen, maar je benadrukt nu op zich juist wat ik bedoel: niet minder dan AZ. Zelfde lijn

Galatasaray, sla je slag! Staat garant voor kwaliteit en brengt je goals en assists! 5 mil kan een club als Galatasaray wel leggen.. geef hem een mooi salaris en die komt richting Istanbul. Sneijder en Persie kunnen hem alles vertellen over de stad.

5 miljoen? Kom maar naar club Brugge dan, Diatta is net naar Monaco vertrokken dus wij hebben iemand op rechts nodig.

22 januari 2021 om 17:39

Waarom zal Berghuis na Brugge gaan en überhaupt na de Belgische competitie,Feyenoord is een veel grotere club dan Brugge

22 januari 2021 om 18:19

Behalve in omzet, recente prestaties, spelerslonen, verkopen, aankopen, een nieuw stadion bouwen en champions league spelen bedoel je?

22 januari 2021 om 18:29

Eh ik ben voor feyenoord, maar Brugge speelt wel CL heh, en die kunnen iemand als Bas Dost halen, dus budget hebben ze ook meer. Hoop overigens niet dat ie dat doet, want na de groepsfase exit in de cl speel je in een net zo matige competitie.

22 januari 2021 om 19:42

Waarom niet? Dost ging van Frankfurt naar Club, dat een veel hoger niveau haalt dan Feyennord.

22 januari 2021 om 17:48

Ik vind Brugge inderdaad een mooie club voor hem. Kan daar waarschijnlijk net ff iets meer verdienen en speelt dan voor de prijzen en Europees. Echter raakt hij natuurlijk wel op leeftijd; als hij nog een keer een "mooi avontuur" aan wil gaan of lekker wil cashen is dit het moment.

22 januari 2021 om 18:20

Haha daar dacht ik ook net aan. Een heel goede speler ook echt wel Berghuis.

22 januari 2021 om 18:34

Jep en een zoveelste Nederlander dus die zou een paar landgenoten terugvinden die hem kunnen helpen bij de integratie. Zou ik toejuichen, ik hoop gewoon dat het bestuur niet weer met een 19 jarig talent komt aanzetten die 8 maanden tijd nodig zal hebben om zich aan te passen.

22 januari 2021 om 18:39

Nu deze winter zal hij het wel niet worden of er moeten echt gekke dingen gebeuren. Maar anderzijds mag er wel echt iets bij op rechts of zouden ze het nog zien zitten in Dennis? Een jong talent zou in dat geval niet slecht zijn. Een gevalletje Kossounou, Wesley of Diatta. Trouwens ook net gelezen dat het stadion dossier is goedgekeurd, hopelijk dat er nu niet een of andere idiote buurman of zakenman (kuch Gheyssen kuch) opnieuw roet in het eten gaat gooien.

22 januari 2021 om 19:50

Zelfs al blijft Dennis, dan nog komt er wel iets bij denk ik. Als ze geen goed bod krijgen voor Dennis -en daar ziet het er niet naar uit- dan zal hij gewoon blijven, denk ik. Maar normaal komt er sowieso een vervanger voor Diatta, zelfs al blijft Dennis. Alleen hoop ik dat er dan wel een volwaardige basiskracht gehaald wordt die ons ook Europees een meerwaarde kan bieden nu we daar nog eens positieve perspectieven hebben met de loting tegen Kiev. Liever geen talent dat nog moet rijpen maar iemand die er direct staat. Uiteraard is een nieuwe Izquierdo of Diatta ook welkom maar dan niet als enige versterking. Dat stadion nieuws is inderdaad geweldig, maar nu is het toch nog afwachten of buurtbewoners geen beroep aantekenen. Zoals altijd in dit dossier is het heel voorzichtig juichen en fingers crossed want ik het verleden kwam er na een stap vooruit helaas vaak een stap achteruit, onder andere dankzij die maffioso van een Gheysens inderdaad.

22 januari 2021 om 23:05

Laten we het inderdaad hopen, kan alleen maar goed zijn voor het Belgisch voetbal. Heb je trouwens gekeken naar de wedstrijd van Club next? Die Noah Mbamba speelde namelijk een verdomd goede wedstrijd voor iemand van net 16 jaar. Rustig aan de bal, goede pas, al een stevige jongen voor die leeftijd en defensief niet al te vaak in de problemen gekomen (de 3-1 voor Lierse was nogal geflatteerd als je het mij vraagt). Daar zit zeker toekomst in.

23 januari 2021 om 12:04

Neen ik heb Dortmund gekeken voor het fenomeen Haaland, maar volg Club nxt sowieso niet echt intensief moet ik zeggen. Er spelen inderdaad wel enkele talentvolle jongens, maar ze moeten stuk voor stuk nog veel stappen zetten. Of er een nieuwe CdK tussen zit, durf ik niet zeggen.

Wat een logica. Afgelopen zomer voor 5 miljoen op te halen en toen was er weinig concrete interesse en dan is ie deze zomer waar hij 4 miljoen moet kosten wel op zeker weg? Clubs zullen hem afgelopen zomer echt niet hebben laten lopen op de transfersom en dat ze nu hij 1 miljoen minder zou kosten van gedachten zijn veranderd. Ze hebben interesse en halen hem wel of niet. Dan kijken ze echt niet op een transfersom van 5 of 4 miljoen.

@arsenal890inderdaad was mijn opmerking wat provocerend bedoeld. Echter, of AZ nou werkelijk zo'n stap achteruit is valt te bezien, bijvoorbeeld komend weekend. Of het financieel nou zo veel scheelt weet jij kennelijk beter dan ik. En dat buitenland, tsja,daar is hij al geweest en zo'n succes was dat niet. hij dat nu nog denk je ?

22 januari 2021 om 18:03

Het is mooi dat je dat zelf ook toegeeft. Ik denk zeker dat az een stap achteruit is. Waarin is az beter of groter? Of je dat op 1 wedstrijd kan beoordelen ben ik het ook niet met je eens. Ik denk dat het duidelijk is dat Feyenoord veel meer kan bieden financieel dan az. Kijk hoeveel slot bijv bij Feyenoord gaat krijgen. Was dat niet 3 keer zoveel? Ik denk dat berghuis vast en zeker wel een succes kan worden. Dat hangt er wel van af of hij de juiste club kan vinden.

Hij zou zowel in Eindhoven (sportief) als Amsterdam (financieel en sportief) vooruit kunnen gaan. Maar hebben ze hem daar nodig en ruimte in hun selecties? Denk het niet. Ajax hooguit als Promes zou gaan. Wel benieuwd in welk topland er nog belangstelling voor Berghuis zou kunnen zijn. Overigens vind ik het aantrekken van een nog jonge coach financieel wel een ander verhaal dan het andersom halen van een 29 jarige spitsspeler met over 3 jaar weinig restwaarde. Bij mijn weten zit Berghuis ergens tussen 1 en 2 miljoen bij Feyenoord, ik ken de salarissen bij AZ niet.

Lekker deze zomer afwachten.. Komt er een toernooi? Zit je erbij? Anders lekker die stap naar de VS maken wat hij graag wou.

Waarom tekent zo iemand niet gewoon een nieuw contract zodat feyenoord hem voor 10 miljoen kan verkopen.

Promes naar Moskou en Berghuis naar Ajax. Hij heeft ons vorige week ook al een dienst vewezen, dus hij is nu die 4 miljoen al waard. 😉

5 miljoen is zo goedkoop dat grote clubs zich gaan afvragen of er geen addertje onder het gras zit.😊😷

Berghuis is een zwaar overschatte voetbaler. Goed tegen veel mindere tegenstanders, maar meestal onzichtbaar tegen de grotere clubs. Met zijn instelling is het ook niet altijd goed, maar dat zal wel te maken met die harde klap op zijn hoofd.....

22 januari 2021 om 22:27

Denk dat dat bepaalde clubs er inderdaad van weerhoudt hem, met zijn 29 jaar én dat idiote gedrag dat je er eens in de zoveel tijd bijkrijgt, over te nemen. Toch denk ik dat - wil Feyenoord er nog iets voor vangen - dat moment er komend zomer wel aankomt. Dan moet er toch wel een middenmotortje in Duitsland of Frankrijk zijn die die jongen er nog even bijtrekt voor een prikkie. Natuurlijk verlies je er een belangrijke speler mee, maar dat de boel zonder Berghuis omvalt lijkt me gezien zijn geringe inbreng de laatste weken ook weer wat overdreven.

Feyenoord moet lekker schoon schip maken komende zomer. De contracten van Van Beek, Botteghin, Marsman, Johnston en Nieuwkoop lopen af; dus van die rommel ben je af. Het jaar erop verlopen de samenwerkingen met Jörgensen, Toornstra, en Vente en met een beetje geluk krijg je daar komende zomer ook wat kleingeld voor. Verkoop je hen, Berghuis en Senesi, dan zou Feyenoord op zo'n 30 miljoen moeten kunnen rekenen lijkt me, als die Argentijn ook in het slot van de competitie nog in grootse vorm steekt. Met dat geldt zou men in Rotterdam eindelijk eens vers bloed kunnen inkopen. En dan niet middelmaat als Diemers en Linssen, maar echt eens naar spelers kijken die iets toevoegen. Had graag gezien dat Jerdy Schouten in tweede instantie nog haalbaar was voor Feyenoord, maar met de interesse van Napoli zal dat niet het geval zijn. Maar Idrissi ziet bij Sevilla totaal op een zijspoor, met een contract tot 2022 bij Manchester United verpietert Chong bij Werder Bremen, bij Vitesse liggen Tannane, Doekhi, Dasa en Bazoer tot hetzelfde moment vast, met Mickey van der Ven loopt er een interessant talent rond bij Volendam en voor het middenveld zou ik serieus Harouir van buurman Sparta eens overwegen. Ik vind Feyenoord een prachtclub, ook al ben ik geen aanhanger, maar hoop serieus dat daar eens een verfrissende renovatie komt de komende tijd. Al die Toornstra's, Diemersjes en Linssens... het is niet om aan te gluren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

51 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 23 13 3 0
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

Boadu schaart zich achter Van Basten na hattrick tegen Feyenoord

Feyenoord lijkt af te haken in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie. AZ versloeg de Rotterdammers zondagmiddag in een rechtstreeks duel met 4-2 en vergroot de voorsprong op...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren