Droom voor Halil Dervisoglu komt uit met overstap naar Galatasaray

Maandag, 25 januari 2021 om 16:02 • Laatste update: 16:20

Halil Dervisoglu maakt het seizoen op huurbasis af bij Galatasaray. Vorige week doken op Twitter al foto's op waarop te zien was dat de 21-jarige aanvaller in Istanbul geland was om zijn transfer af te ronden. Maandag heeft de Turkse topclub de komst van Dervisoglu bevestigd.

Er kwamen afgelopen dagen al berichten vanuit Turkije dat Dervisoglu op het punt zou staan om op huurbasis de overstap naar Galatasaray te maken. Nadat de vader van Dervisoglu op Instagram in zijn story een foto deelde waarop zijn zoon in het shirt van Galatasaray geshopt was, werden de speculaties nog eens aangewakkerd. De jeugdinternational van Turkije heeft zijn overgang naar de huidige nummer twee van de Süper Lig afgerond.

Dervisoglu was in de eerste helft van dit seizoen nog door Brentford verhuurd aan FC Twente, maar daar kwam hij in tien wedstrijden niet tot doelpunten en assists en moest hij het geregeld stellen met een plek op de reservebank. Er werd besloten om de huurperiode voortijdig te beëindigen, waardoor de aanvaller terugkeerde naar Brentford. De Engelse club nam hem in januari 2020 voor drie miljoen euro over van Sparta Rotterdam. Dervisoglu speelde negen wedstrijden voor Brentford en heeft nog een contract tot medio 2024.

Galatasaray was dringend op zoek naar een nieuwe spits, nadat Radamel Falcao een blessure heeft opgelopen. Voordat Dervisoglu naar Brentford vertrok, werd hij al gelinkt aan Galatasaray, Besiktas en Fenerbahçe. “Het streelt me wel, zeker als Turkse voetballer”, zei Dervisoglu in maart 2019 in gesprek met Voetbalzone. “Als kind heb ik heel veel naar die topwedstrijden gekeken, dus dan is het mooi om zoiets te horen. Ook voor mijn familie in Turkije. Natuurlijk droom je van dat soort clubs.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Met alle respect, als hij met dezelfde houding en drive arriveert als bij Twente gaat het een erg rustig seizoen vanaf de bank worden. Hoop voor hem dat hij wel minuten kan maken bij Galatasaray maar ergens wel bijzonder dit als je nagaat hoe weinig impact hij maakte bij Twente.

22 januari 2021 om 16:05

Bij ons heeft hij het verschil ook niet kunnen maken. Hoop voor hem dat hij het verschil daar wel kan maken. Maar ben er bang voor. Galatasaray heeft toch geen geld om hem te kunnen kopen.

22 januari 2021 om 16:41

Galatasaray valt na het einde van het seizoen niet meer onder de FFP regeling die zegt dat ze enkel de transfersommen mogen uitgeven die ze binnenkrijgen. Dus eerst iemand verkopen dan pas konden ze iemand kopen. Dat was voor een jaar of 3 als ik me niet vergis. Maar dus zoals ik al zei: op het einde van het seizoen is dat niet meer het geval. Er zal meer geld zijn om uit te geven. Galatasaray zal zeker genoeg geld hebben om iemand als Halil te kopen. Of dat op sportief vlak verstandig is, valt nog te bezien. Ik ben als supporter al blij dat de club lijkt te willen verjongen met Irfan Can Kahveci (25), Onyekuru (23), Halil (21), Ndayishimiye (22) en Mostafa Mohamed (23). Laten we wachten welke van die spelers echt gehaald worden.

22 januari 2021 om 17:14

FFP valt weg, maar het limiet dat de Turkse bond jullie dit seizoen heeft gegeven gaat ook fors omlaag omdat de CL-inkomsten wegvallen. Als je het zo bekijkt verandert er weinig, GS zal nog steeds van een aantal spelers af moeten komen om nieuwe aan te trekken.

22 januari 2021 om 17:36

In the grand scheme of things gaan we natuurlijk nog altijd spelers moeten verkopen om te investeren. Dat is bij alle ploegen zo. Maar om nu te zeggen dat we geen geld hebben om Halil te kopen gaat me echt te ver. Als we nu even Belhanda een salarisverlaging kunnen geven (of gewoon iemand anders halen) en duo Babel/falcao kunnen laten vertrekken. Dan gaat het allemaal wel makkelijker gaan. Van mijn part mogen enkel de absolute sterspelers (wat relatief is natuurlijk) van de club meer dan 2 miljoen verdienen Iedereen, inclusief Muslera, moet minder dan 3 miljoen verdienen. In deze ploeg zouden enkel Marcao en Muslera eigenlijk tussen de 2 en 3 miljoen mogen verdienen.

22 januari 2021 om 21:28

Bro je gaat 25-30 miljoen euro omlaag qua inkomsten. Dat is rond de 250 miljoen TL, dat kun je alleen goedmaken door op zijn minst Babel en Falcao weg te doen en een paar salarissen te verlagen. En dan moet je nog verkopen om je limiet te verhogen.

22 januari 2021 om 22:33

Had het nog niet allemaal zo bekeken. Er zal tenminste een organisatie minder zijn die op ons, Galatasaray's, vingers zal tikken. Wil gewoon niets liever dat Turkse clubs self-sufficient draaien en slim investeren.

Ik snap dat je als speler met Turkse roots graag in dat land wil spelen, maar is Galatasaray niet veel te hoog gegrepen?

22 januari 2021 om 16:04

Alanyaspor had ook interesse, ik denk dat dat op dit moment een betere keuze zou zijn geweest maar voor een Turkse talent is het natuurlijk lastig om een van de Turkse top af te wijzen. Als hij het daar leuk doet is de kans op een oproep voor het nationale elftal veel groter.

22 januari 2021 om 16:39

@azazazazaz ik snap je punt, maar snap je die van hem ook? Ik neem aan dat je zelf Turks bent (ik niet, maar ken er wel wat). Turken noem ik altijd nog de Brazilianen van het Midden-Oosten, Oost-Europa. Vanwege hun passie. Je ziet ook bij een wereldster als Özil dat hij maar al te graag naar Fener gaat, terwijl hij zeker weten meer had kunnen pakken dan 6 mln bij andere clubs. Halil ziet hoe moeilijk het gaat bij Brentford (met alle respect). Als die dan de kans krijgt om bij zijn droomclub aan de slag te gaan, grijpt hij die kans met beide handen. Ook al is het te hoog gegrepen. Hij kan tenminste ooit zeggen dat die voor Gala heeft mogen spelen.

25 januari 2021 om 17:12

@jeffreysch geen normen en waarden

Ik hoop dat hij veel gaat spelen. Ik heb liever dat zulke Turkse talenten in het buitenland blijven voetballen, tenzij ze echt een basisplaats gaan krijgen. Nu Onyekuru ook richting GS gaat, betwijfel ik of dat wel gaat gebeuren. Volgens TRT Spor zit er geen koopoptie bij, dus ik denk dat hij volgend seizoen niet in Turkije zal blijven.

22 januari 2021 om 16:09

Als je op je 21e nog niet eens bij een Fc Twente kan meedraaien dan ben je met alle respect allang geen “talent” meer.

22 januari 2021 om 16:26

Het is aan hem om zichzelf weer te bewijzen. Dervisoglu bij Gala, Kadioglu bij Fener, ik hoop dat deze twee een eerlijke kans gaan krijgen want dan zit je bij het Turkse elftal de komende 10 jaar goed op links.

Het kan aan mij liggen, maar als je bij zowel Brentford als Twente amper speelminuten kan afdwingen, hoezo ga je het bij Galatasaray wel maken? Ja het Turkse voetbal is in verval op clubniveau, maar Galatasaray is niet minder dan de ploegen waar Dervisoglu 0 indruk gemaakt heeft. Die jongen heeft speelminuten en stabiliteit nodig. Zoals ie bij Sparta wel had.

22 januari 2021 om 16:22

Denk wel dat hij de pech had dat zowel Brentford toen als Twente vorig seizoenshelft beide een super draaiend team hadden staan. Als je eigen houding dan ook echt niet super professioneel is ga je geen kans krijgen helaas.

Dit heet falen naar een hoger niveau. Het is lastiger om het te maken bij Galatasaray dan bij Fc Twente. Verkeerde keuze voor hem.

Als het waar is dat er geen optie tot koop is dan is dit toch een paniek aankoop van Galatasaray ? Komen Irfan Can en Visca nog ? Wat is er gebeurd met die Egyptenaar ?

Cengiz probeert zijn hachje te redden maar als hij niet brengt wat Terim wilt gaat het 'em niet worden voor hem denk ik

22 januari 2021 om 16:35

Onyekuru en aytac kara van kasimpasa zullen waarschijnlijk gehaald worden. Misschien ook nog irfan can als gala het echt forceert. Maar visca en mustafa muhammed zullen waarschijnlijk niet komen denk ik.

Dit is echt een hele matige spits. Snap niet wat Galatasaray aan het doen is met zo een aankoop.

22 januari 2021 om 18:24

Dit is een wereldspits vergeleken met Diagne, Falcao die alleen maar geblesseerd is doe mij dan maar Halil, hoop dat zowel Diagne en Falcao weg gaan.

22 januari 2021 om 18:35

Hij heeft nergens gepresteerd man, hou op. Een club als Gala moet betere spitsen kunnen halen ipv dit soort middelmatige spitsjes.

22 januari 2021 om 18:40

Dan moet je je beter verdiepen want bij Sparta was het een degelijke spits, een club als Gala heeft Diagne in de spits die niks in Belgie presteerde, wie moet Gs dan halen? Benzema of Suarez?

22 januari 2021 om 18:44

5 doelpunten bij Sparta in de eredivisie, lekkere statistieken. Of je eigen jeugd de kans geven. Zegt veel over gala als ze heel blij zijn met zo een spits.

22 januari 2021 om 19:01

Snap wel dat je als Fener fan liever Diagne in de spits ziet anders zou je je niet zo druk maken, Halil kan zich bewijzen in de Super Lig en wie weet ligt het hem wel lekker, maar afschrijven voordat hij een stap op het trainingsveld heeft gezet is wel typisch Turks ja.

22 januari 2021 om 19:06

Hoe weet jij dat ik een Fener ben? Ik heb hem helemaal niet afgeschreven, geef alleen aan dat het een middelmatige spits is.

22 januari 2021 om 19:26

Omdat je alleen over Fener positief bent en tot de dood verdedigd in Fener topics, doe je niet omdat je het leuk vind lijkt mij? Je noemt hem nu al middelmatig terwijl je hem geen enkele keer heb zien spelen, heb ook eens zijn statistieken bekeken bijTurkije o21 (dankzij CanBartu10 zijn reactie) ook prima.

22 januari 2021 om 19:39

Gozer wat lul jij nou allemaal? Ik volg deze jongen al sinds de jeugd. ‘ terwijl je hem geen enkele keer heb zien spelen ‘ komt niet zomaar met verhaaltjes terwijl je niks weet. Het is een middelmatige spits, als hij zo goed was had hij wel Brentford en bij FC Twente gespeeld. Typisch Turks om middelmatige spelertjes de hemel in te prijzen.

22 januari 2021 om 19:46

Ja jij wel, die tijden dat hij in de Nederlandse competitie speelde werd hij ook door vele andere de hemel ingeprezen en precies jij volgt hem vanaf de jeugd en vind hem niks, onderbouw eens wat hem zo matig maakt aangezien jij hem vanaf de jeugd volgt, kom met argumenten.

22 januari 2021 om 21:02

Enige die zo positief over hem is geweest is Hans Kraay en die directeur van Sparta die zo op hem geilt. Deze jongen heeft geen snelheid, fysiek niet sterk. Heeft ontzettend veel kansen nodig om een doelpunt te maken. Maar jij zal wel blij zijn dat hij komt, pure middelmaat.

22 januari 2021 om 21:54

Dus hij is eigenlijk een zaterdag 4de klasser hij heeft namelijk helemaal niks maak ik op uit jou bericht, het zal wel ik laat me verassen.

Denk dat z'n prestatie bij Turkije o21 als referentie heeft gediend. Presteert daar best goed, is goedkoop dus snap probleem niet..

23 januari 2021 om 00:42

Omdat een Turkse topclub een speler voor een halfjaar huurt die het niet kon bolwerken bij de nummer 7 van de Eredivisie. Dat is toch op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

23 januari 2021 om 13:39

Dat is het ook, bestuur van Gala staat onder druk, ze moeten transfers doen van de trainer en de achterban, maar er is gewoon geen geld. 1 miljoen euro of TL las ik dat ze beschikbaar hebben.

Ja dan ga je Halil halen die het bij Twente niet heeft kunnen doen.

Hayaller Falcao gercekler Dervisoglu.. Vertaling: Deze jongen komt nog veel te kort.. Is jong maar heeft nog weinig laten zien. Als je bij Brentford niet aan spelen komt zegt dat veel maar misschien maakt hij bij Gs wel een stap.. dan moet hij wel speeltijd krijgen ik ben benieuwd..

22 januari 2021 om 18:26

Kijk eens voor de grap naar de statistieken van de aanvallers van Brentford, scoren alle 3 aan de lopende band, staan niet zomaar 3de, ben het er wel mee eens dat hij nog te weinig heeft laten zien.

24 januari 2021 om 13:49

Misschien, maar Dervisoglu wist ook geen indruk te maken bij de nummer 7 van de Eredivisie en dat heeft hij vooral aan zichzelf te wijten. Hij speelde enkel voor zichzelf en lijkt er een handje van te hebben om z'n zaakwaarnemer op pad te sturen als het even niet gaat zoals hij zou willen. In plaats van hard te werken, gaat 'ie op zoek naar de volgende club waar meneer met de neus op de feiten gedrukt word. Voetballen kan hij wel, maar je hebt meer nodig dan alleen de technische kwaliteiten.

Verwacht niet dat deze jongen het gaat redden bij een grote club als Gala. Mist de juiste mentaliteit.

Galatasaray schiet helemaal niks op met Dervisoglu en Dervisoglu schiet helemaal niks op met Galatasaray wat een domme transfer is dit voor beide kanten

22 januari 2021 om 19:27

Kun je je glazenbol een keer uitlenen? Je klinkt wel erg gefrustreerd vanwege deze transfer.

22 januari 2021 om 19:55

Ik heb je reacties hierboven gelezen en heb besloten om niet echt op je te reageren veel succes met je “ wereldspits in vergelijking met Diagne “.

22 januari 2021 om 21:56

Klopt omdat je ook geen argumenten hebt, je noemt ze beide dom omdat de een speeltijd wilt en de ander een spits nodig heeft, ja zeer duidelijke reactie heb je.

23 januari 2021 om 00:40

Het is misschien wat kort door de bocht, maar er zit wel stof om over na te denken bij. Mentaliteit lijkt toch wel een dingetje bij die jongen en als je jezelf niet kunt onderscheiden bij FC Twente, gaat dat je ook niet lukken bij misschien wel de grootste club van Turkije en de huidige nummer 3 daar.

Ik hoop echt dat dit gebaseerd is op scouting, want ik heb geen hoge pet op gezien zijn prestaties en houding bij Brentford en Twente. Dan snap ik het wel als je bij Brentford niet aan de bak komt gezien de concurrentie en het niveau, maar zijn houding bij Twente viel wel tegen. Wie weet kan het "baba-factor" van Terim iets losmaken

Toch wel opmerkelijk. Nu denk ik wel dat hij meer kwaliteiten heeft dan hij heeft laten zien bij FC Twente, maar als je jezelf niet bij FC Twente kunt onderscheiden, gaat je dat zeker niet lukken bij de nummer 3 van Turkije. De mentaliteit van die jongen lijkt toch wel een dingetje te worden.

Mooi voor deze jongen, top club in Turkije! wie had dat verwacht, jongen kan heel aardig voetballen maar komt het er afgelopen jaar niet echt uit, des te bijzonderder is het dat Galatasaray nu komt.

Bij FC Twente niet echt aan de bak gekomen en bij Brentford FC komt hij dus ook niet in de plannen voor. Hoe kan het dan dat Galatasaray denkt dat dit een versterking voor hun is. Heb soms echt het idee dat er heel veel clubs echt geen enkel idee hebben wanneer ze een speler halen. Filmpjes op Youtube zeggen niks, iedere speler heeft wel een paar leuke momenten om een filmpje mee te vullen.

Vreemd dat een Turkse topploeg zelfs een jonge buitenspeler met Turkse origine uit het buitenland moeten halen. Gala en Fener de 2 grootste ploegen in Turkije kunnen nog steeds geen jeugdspelers lanceren. Heeft Galatasaray nou echt geen jeugdspeler die er klaar voor is om te spelen? Zelfde probleem heeft Fenerbahce Ömer Faruk wordt als een wonderkid gezien door Europese scouts, maar die jongen gaat straks gratis de deur uit. Wat hebben Turkse ploegen bereikt afgelopen 10 jaar met het geld wat ze gestrooid hebben? Het gaat alleen maar om het kampioenschap in Turkije. We maken in Europa al jaren geen indruk meer met uitzonderingen. De topploegen staan honderden miljoenen in de schuld voor wat? Eindstand we zijn met die honderden miljoenen niks opgeschoten en we hebben zelfs veel verloren, namelijk dat we vanaf komend seizoen CL voetbal mogen vergeten de komende jaren, gezien Turkse ploegen en knock out wedstrijden niet samen gaan. Zonde zonde zonde! Deze lange tekst is niet op Halil Dervisoglu bedoeld maar mijn algemene ontevredenheid dat Turkse ploegen er echt niets van opsteken en het met de dag slechter wordt zowel sportief als financieel.

Dervisoglu kanen mag de transfer naar Galatasaray natuurlijk als een droom beschouwen, anderzijds kun je je afvragen wat hij daar denkt te vinden als ze hem bij Brentford en FC Twente niet nodig hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Besiktas5430
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder234
A. TuranMiddenvelder203
R. BabelAanvaller183
O. ÇağlayanAanvaller123
O. KocukKeeper100
F. ÖztürkKeeper80
Ö. BayramVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren