Ab Osterhaus komt terug op uitspraak en voedt twijfels over EK

Vrijdag, 22 januari 2021 om 14:08Rian Rosendaal • Laatste update: 14:11

Vanwege de aanhoudende coronacrisis is er twijfel ontstaan over het laten doorgaan van de grote sportevenementen in 2021. Volgens The Times wil Japan vanwege de sombere vooruitzichten definitief een streep zetten door de Olympische Spelen, die door de uitbraak van het coronavirus al met een jaar waren uitgesteld. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ontkent overigens dat het toernooi definitief zal worden geschrapt. De bekende viroloog Ab Osterhaus uit in navolging daarvan ook zijn twijfels over onder meer het EK van aankomende zomer, met vier duels in de Johan Cruijff ArenA op het programma.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Het EK moet deze zomer gewoon doorgang vinden met publiek


Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door regulator)

Dat EK gaat gewoon door verwacht ik. Met of zonder supporters, het leverd de Uefa een grote smak geld op. Daarbij gaat het nu in de Europa en Champions League, twee toernooien door heel Europa heen, ook goed. Dat zal de Uefa ook niet negeren verwacht ik.

22 januari 2021 om 14:20

Dat deze man nog een podium krijgt. Ziet de euro’s alweer om zich heen vliegen.

Vanuit Zwitserland was toch al voorgesteld om het gewoon in één land te doen? Dat is ook de enige juiste oplossing lijkt mij. Een beetje een open deur dit dus.

Supportersstromen over heel Europa zou inderdaad idioot zijn. Maar een toernooi achter gesloten deuren moet toch wel gewoon haalbaar zijn lijkt me.

22 januari 2021 om 14:25

Het zou ongekend dom zijn om al die reisbewegingen door te laten gaan. De hele attitude om het gewoon door te laten gaan zoals gepland geeft aan hoe er toch heel veel mensen zijn die telkens denken dat 'het toch wel goed zal gaan'. Nergens wordt er rigoureus ingegrepen, snap ik helemaal niks van.

22 januari 2021 om 14:28

Er is wel recent door de EU goedgekeurd dat lidstaten hun inwoners tijdelijk mogen verbieden plezierreisjes te organiseren. Een heel goede stap naar mijn idee en hier in België gaan ze dat waarschijnlijk invoeren.

22 januari 2021 om 14:33

Mee eens dat het een goede stap is, maar liever dat de EU gewoon alle lidstaten oplegt dat ze dat moeten verbieden ipv de keuze zelf te laten maken. Ik vind alle beperkingen ook niet leuk, maar zolang de 1 dit doet en de ander dat zal het blijven sudderen en schieten we allemaal nog niets mee op....tot we allemaal gevaccineerd zijn. En daar kunnen ze ook niet eens een werkend plan voor bedenken, wat al maanden geleden op tafel had moeten liggen zodat de voorbereidingen getroffen konden worden.

22 januari 2021 om 14:35

Voor dergelijke maatregelen moet denk ik een unaniem besluit genomen worden. Dus dat zit er niet in. Het is al straf dat het er zo snel is doorgeraakt want er werd pas sinds deze/eind vorige week echt over gesproken (al kan het natuurlijk al eerder in achterkamertjes geregeld zijn).

22 januari 2021 om 14:38

Is ook een utopie, verschillende belangen overal. Hopelijk moeten ze daarna niet met hangende pootjes terug komen en er toch aan toegeven.

22 januari 2021 om 14:49

Unaniem besluit kan dat nooit worden. Vakantielanden zullen daar nooit mee akkoord gaan. Ik ben wel voorstander van een toernooi in 1 land in deze omstandigheden..

Wordt zo moe van mr. Ab 'Paniek' Obsterhaus, dan weer een Britse variant, dan weer een Braziliaanse, dan weer een Zuid-Afrikaanse, volgende week is er een Duitse, volgende maand een Franse, over 2 maanden een Amsterdamse.. Vervolgens lees je overal dat ze niet eens weten of het wondervaccin wel helpt tegen die varianten maar toch moeten we een prik halen als het even kan, begint onderhand een slecht toneelstuk te worden

22 januari 2021 om 14:27

Kan hij toch niets aan doen dat het virus muteert? Ik snap dat mensen er (al even) genoeg van hebben, ik zelf ook, maar als we maar twijfels blijven houden en ons daardoor minder aan de maatregelen houden duurt het alleen maar langer voordat we het virus eronder krijgen. Deze onzin duurt nu al een jaar, ik wil deze zomer weer kunnen doen als in 2019.

22 januari 2021 om 14:30

Precies dit. Don't shoot the messenger

22 januari 2021 om 14:44

@samcro, dat klopt, maar hij is in mijn optiek veel te negatief en angst aan het zaaien, als het aan hem zou liggen gaan we maanden helemaal in lockdown, het is een virus waar een groot deel van de mensen geen last van heeft, een kleine groep wel, moet daar de hele wereld voor stil staan? Dood gaan hoort nou 1maal bij leven, daar veranderd covid niet veel aan, en ja ik heb het gehad, familie leden ook, zelfs ic patient in me familie gehad maar dat neemt niet weg dat mijn mening is dat ze veel te ver gaan.. Normaal stop je de zwakke mensen in quarantaine en laat je de rest zijn gang gaan, mocht het ooit zover zijn dat we dit virus onder controle krijgen dan wil ik wel eens cijfers zien over zelfmoord, faillissementen, geestelijke klachten in die periode, dat is waarschijnlijk een stuk erger dan de veelal hele oude mensen die overleden zijn aan covid

22 januari 2021 om 14:49

In Noord-Italië had iedereen er last van toen de ziekenhuissector geïmplodeerd was hoor...

22 januari 2021 om 14:53

Tja, ik heb begrip voor beide kampen hoor, maar als je de gezonde mensen hun gang laat gaan zal het zich alsnog verspreiden en nog meer mensen de IC op jagen, met alle gevolgen van dien. En ik denk idd ook dat de echte klap nog moet komen, niet qua besmettingen maar qua bedrijven die om gaan vallen doordat die enorme schuldberg maar blijft groeien, daarnaast nog eens de mentale kwestie en de cijfers die jij wilt zien....huiselijk geweld daar ook nog bij.

22 januari 2021 om 15:00

@kokkieafca0341 Pff, dat dit nog steeds uitgelegd moet worden. Het gaat er ook niet om dat een hele grote groep er niet heel ziek van zal worden. Het gaat om de 50+ers die het virus wel kunnen overleven, maar waarbij een IC-opname geen onrealistisch scenario is. Als we nou 1 miljoen IC-bedden hadden en evenveel verplegers, dan was er niks aan de hand. Maar door beperkte IC-capaciteit en dito personeel is er een limiet wat je op kunt nemen. Als alles vol ligt en jij krijgt een verkeersongeluk, dan wil je toch dat er een plek op de IC is? En doordat afdelingen omgebouwd worden momenteel wordt reguliere zorg afgeschaald. Talloze operaties worden uitgesteld. Natuurlijk, verreweg de meesten zullen het virus wel overleven bij besmetting. Maar om de druk op de zorg enigszins behapbaar te houden zijn deze maatregelen wel noodzakelijk. Hopelijk helpt dit een beetje in je begrip.

22 januari 2021 om 15:08

@spandoek, ik weet dat het met ic bedden te maken heeft, maar ze hebben jarenlang bezuinigd en daar pluk je nu de vruchten van.. Mensen die uit de zorg zijn gestapt en willen helpen worden geweigerd, een 'covid boot' met bedden en personeel wordt niet nodig geacht.. En zoals ik al zei, als je de kwetsbare in quarantaine zet en de rest zijn gang laat gaan is het probleem minder erg, wat heeft het voor nut om jonge gezonde mensen op te sluiten en te vaccineren voor iets waar ze geen last van hebben? Ze weten daarbij nog niet eens of het vaccin wel goed werkt dus we zijn een stel proefkonijnen.. Ieder zijn mening en daar heb ik respect voor maar we komen er toch niet uit

22 januari 2021 om 15:14

Ach iedereen was zo trots op hoe geweldig Nederland het financieel allemaal wel niet deed. Nu ja dat kwam door dergelijke besparingen.

22 januari 2021 om 16:02

Waarom niet op Ab schieten? Die man verdient aan vaccins, is dolgelukkig als de mexicaanse griep in Nederland is en gaat wekelijks zonder PCR test de grenzen over, want blijkbaar zijn virologen immuun voor virussen. Terwijl hij notabene op leeftijd van risicogroepen is.

22 januari 2021 om 16:58

Ze hebben inderdaad veel bespaard. Op sommige afdelingen (zoals mentale zorg) is er inderdaad veel te veel op bespaard, andere afdelingen zijn dan wel weer efficienter geworden. Het is wel eerlijk gezegd ten zotte om zo kortzichtig naar de bezuinigingen te wijzen. We komen capaciteiten tekort in een pandemie.. Je snapt dat een pandemie doorgaans een vrij uitzonderlijke situatie is. Voorafgaand aan de pandemie hadden we dergelijke problemen sinds de bezuinigingen niet (met uitzondering van de mentale zorg dus).

22 januari 2021 om 17:15

De dreiging van een pandemie is er echt al jaren, dus behoorlijk naïef toch? Daarnaast het is niet alleen bezuiniging op zorg. Ook school gaat keihard achteruit. Bijna niemand leest meer en kan begrijpend lezen. Politie heeft conitnu man te kort, we kunnen geeneens een klassieker organiseren omdat er niet voldoende agenten zijn. Je hebt echt onder een steen gelegen als je denkt dat kritiek nu pas komt. Geert Wilders verliet zijn coalitie omdat hij wou investeren en de globalisten wouden bezuinigingen. Al deze sectoren hebben vaak genoeg gedemonstreerd, het is echt niks nieuws. We zijn een land dat altijd op de grens hebebn gelopen. Influenza seizoenen hebben dit al vaak genoeg bewezen, maar we kregen weg. De noord-zuidlijn was belangrijker dan politie, zorg en school. En als we ooit weer mogen stemmen, dan kan ik je garanderen dat we dit beleid niet afstraffen.

22 januari 2021 om 14:34

Ik vraag me oprecht af wie er nou wel zin heeft in dit hele Corona gedoe. Ik zou ook wel eens weer naar kantoor willen (wie had dat verwacht dat ik zoiets zou zeggen). Echter zullen we hier nog wel een tijdje mee zitten. Of je het met de aanpak eens bent of niet kun je over discusseren en dat lijkt me niet de plek hier maar onze ogen dicht doen en keihard lalalala roepen zodat we niks zien en horen is natuurlijk geen optie. Corona gaat niet weg. Maarja de Spaanse griep was ook niet in 1 jaar voorbij. Hoe jammer ik het als voetbal lieverhebber vind, dat EK mogen ze gewoon naar 2024 zetten. Scheelt de spelers ook weer wat interlands, kunnen ze wat meer rusten.

22 januari 2021 om 14:37

Vind ik ook, gewoon geen EK. Laat de Uefa meteen ook zien dat ze geld niet boven het welzijn zetten....wishful thinking.

22 januari 2021 om 14:53

Bijzondere definitie van welzijn Samcro. Welzijn zegt iets over hoe het in lichamelijk, sociaal, emotioneel opzicht met iemand gaat. De entertainmentfunctie van voetbal draagt hier voor de liefhebber absoluut aan bij. Dus juist als je welzijn als vertrekpunt neemt, is het belangrijk dat de sportzomer doorgang vindt.

22 januari 2021 om 15:02

Dat vind ik een hele rare opmerking, maar wellicht had ik dan beter gezondheid ipv welzijn kunnen zeggen, als je mensen laat kiezen tussen een sportzomer kijken maar wel een sterfgeval in de familie wat voorkomen had kunnen worden of een jaartje wachten denk ik dat 99 vd 100 voor de laatste optie kiest, jij niet?

22 januari 2021 om 16:15

Je vraagt je 'oprecht' af wie er wel zin heeft in het hele coronagedoe? Die vraag is zo retorisch als het maar kan, dus leg vooral die oprechtheid even uit, alsjeblieft. Verder slaat je vergelijking met de Spaanse griep werkelijk nergens op. Corona maakte tot zover 1 miljoen slachtoffers in ruim een jaar tijd. In een vergelijkbare periode gingen naar schatting tussen de 50-100 miljoen mensen kort na WO I ten onder aan de Spaanse griep. In 1918 wist men niet eens wat een virus was, laat staan hoe ze dat moesten aanpakken. Ruim 100 jaar later is onze kennis over bestrijding van een virus wel wat ruimer dacht ik, dus ik snap die vergelijking niet.

22 januari 2021 om 20:15

Haha nou nog leuker is dat Pfizer beweert dat hun vaccin JUIST beter beschermd bij de britse of zuid afrikaanse variant. Overigens zonder dit ook maar te hebben getest. Net als het gehele vaccin overigens niet uitvoerig is getest.

Kunnen al die populaire zogenaamde specialisten die in feite helemaal niets weten zich niet liever bezig houden met iets anders? Dat gezemel de hele dag van die lui, ze weten niets, voorspellen niets, zijn altijd maar bang en twijfelen aan alles. Ze vinden zichzelf zo belangrijk en zijn de media die meer uit te krijgen. Laat dat EK straks gewoon lekker doorgaan, die risicogroepen zijn dan geïnjecteerd en de rest die kan daar wel tegen en bouwt gewoon immuniteit op als ze dat al niet gedaan hebben.

22 januari 2021 om 14:29

Dus jij denkt dat een gediplomeerde viroloog niet tot een dergelijke conclusie kan komen als het zo simpel was?

22 januari 2021 om 14:42

Het probleem is dat er enorm veel onduidelijk heerst over virussen. Dat is niet alleen met de coronavirus, maar over het algemeen. Het is geen exacte wetenschap als bijvoorbeeld een bacterie. Dat is ook de exacte reden waarom al die verschillende virologen tegenstrijdige meningen/inzages hebben. Al die voorspellingen gaan nergens over, want het is gewoon niet te voorspellen. Ik begrijp heel goed dat mensen al die tegenstrijdige informatie zat zijn. Dat een virus muteert is algemeen bekend. Het griepvirus is elk jaar niet hetzelfde, daarom is de griepvaccin ook niet altijd zo effectief. Er gaan nog genoeg mensen dood aan de griep ondanks dat ze een griepprik krijgen.

22 januari 2021 om 14:47

Ja dat kan ik snappen. Maar uiteindelijk valt het wel goed mee met die tegenstrijdigheid. Als je naar meerdere experts luistert dan is er meestal wel een lijn te herkennen. En logisch dat er soms totaal andere opinies zijn een maand later, dat noemen ze namelijk wetenschap.

22 januari 2021 om 15:12

Ja precies, dat is wel gebleken over bijna een jaar tijd. Ze wisten niets, weten niets en voorspellen niets anders dan jij en ik ook kunnen. Het zijn een stel geschiedkundigen die wat weten over wat er geweest is en op basis daarvan een voorspelling maken. Geen strategie die welke regering dan ook genomen heeft een goede uitwerking. Iedereen doet maar wat, hopen dat het wat oplevert. Maarja, het is een virus he?

22 januari 2021 om 15:15

En zo zijn voetbalanalytici ook experts, een duidelijke lijn en een maand later weer compleet anders, haha. Dat is niet echt wetenschap, meer de waan van de dag, natte vingerwerk, tarot kaartenlezers, kwakzalvers...

22 januari 2021 om 15:16

Nu hun voorspellingen zijn een stuk beter onderbouwd dan de onze hoor.

22 januari 2021 om 15:35

@Lierse1997 de meeste experts kun je prima vertrouwen, maar Ab Osterhaus moet je toch wel met een flinke korrel zout nemen. Die man grijpt letterlijk iedere kans aan om zich te profileren in de media en te verkondigen hoe alles ontzettend dramatisch is en zal zijn. Meest bizarre is nog dat hij bij een ander virus de overheid volgens mij aanspoorde om vol in te zetten op vaccins. En niet toevallig was hij aandeelhouder van het bedrijf dat die vaccins ging maken haha. Niet heel lang daarna cashte hij mooi voor miljoenen zijn aandelen uit. Dat geeft wel een klein beetje aan wat voor mens Ab Osterhaus is. Natuurlijk is in deze situatie een EK in zoveel landen onverstandig, maar de kans is aannemelijk dat er tegen die tijd e.e.a. mogelijk is qua toelaten van supporters met vaccinatieverklaring of negatieve test. Mag toch aannemen dat rond juni ook topvoetballers allemaal gevaccineerd kunnen zijn, zodat ze minder afhankelijk zijn van een bubbel die maar half werkt.

22 januari 2021 om 17:12

Sinds je een Belg bent Lierse, even een aanvulling op wat martijn hier zegt: Jaren geleden had je de Mexicaanse griep die Europa eventjes in de grip had. Ab Obsterhaus was toentertijd de viroloog die iedere avond op de tv verkondigde hoe gevaarlijk deze variant was en dat iedereen zich moest inenten. Wat hij niet vertelde was dat hij 10 proc. van de aandelen had en zelfs voor het bedrijf werkte dat deze vaccine produceerde. Zoals martijn ook aangaf is hij hier ontzettend rijk mee geworden. Niet veel later bleken zijn bevindingen helemaal niet zo gefundeerd te zijn. Mexicaanse griep was iets meer dan een 'normale' griep en was helemaal geen grote uitschieter. Zijn woorden waren dus ook veel groter dan wat uit onderzoek voortkwam. Belangenverstrengeling van jewelste dus, die hij tot de dag van vandaag ontkent. Ik weet dat je studeert en dus best goed kan begrijpen dat dit een doodsteek zou moeten zijn voor een academicus.

22 januari 2021 om 18:23

Daar was ik inderdaad niet van op de hoogte, dank voor de aanvulling. Maar op zich betekent dat niet dat alles wat hij nu zegt meteen incorrect is. Is hij daar trouwens niet voor gestraft of iets dergelijks want dat zijn toch stevige aantijgingen?

23 januari 2021 om 00:07

Nee het hoeft niet te betekenen dat alles wat hij zegt niet waar is, maar het maakt hem verre van een betrouwbare bron.

In de tijd van de kritiek heeft hij een behoorlijke backup gekregen van het Universitaire ziekenhuis in Rotterdam (de werkgever van het bedrijf waar hij aandelen in had) en de Who. Zij verzekerden dat er absoluut geen sprake was van belangenverstrengeling.

In een artikel is recentelijk uitgekomen dat Osterhaus door de verkoop van zijn aandelen een multimiljonair is geworden. Ik meen dat hij ze voor iets van 5,6 mil heeft verkocht. Zijn aandelen waren daarentegen in 2009, dus vlak voor de Mexicaanse griep, iets van 2000 euro waard. Dus ja.. Ik ben echt niet iemand van harde beschuldigingen, maar het toont aan dat zelfs in de academische wereld vriendjespolitiek soms belangrijker is dan ethiek.

EK gewoon niet houden dit jaar, het is een toernooi voor de fans. Die kunnen er onmogelijk bij zijn dus gewoon niet doen

22 januari 2021 om 14:29

Praat vooe jezelf. Ik kijk graag voetbal en kijk ook zonder publiek uit naar ditnEK

22 januari 2021 om 14:43

Kijk dan EK 88 gewoon terug

22 januari 2021 om 18:19

Oke? Spannend

Walgelijke man!! Na zijn whisky toast op de eerste besmetting van de Mexicaanse griep omdat die aandelen had in de toenmalige vaccins. Voetbalzone deze man moet je niet posten op je site!!!

22 januari 2021 om 14:33

Jahoor... hij praat gewoon over het beschermen van de publieke gezondheid. Een mogelijk vaccin heeft hier niks mee te maken. Al het reisverkeer dat onstaat met het EK moet je gewoon niet willen. Laat die complottheorieën van je lekker thuis en lees is een boek voordat je je waffel opentrekt

22 januari 2021 om 15:40

Eens dat reisbewegingen niet slim zijn. Maar wat hij noemt zijn geen complottheorieen hoor. Hij toastte (daar is een video van) toen de eerste besmetting van de mexicaanse griep bekend werd. Nu a dat vooral zijn geweest omdat hij al jaren bezig was met onderzoek en waarschuwen e.d. Maar feit is ook dat hij vervolgens aandrong bij de overheid op vaccineren en dat toevallig het bedrijf waar hij aandelen in had die vaccins kon leveren. Gevolg: veel te veel vaccins waar we niets mee deden, dat bedrijf tig keer meer waard en Osterhaus die vervolgens - en ook dat is gewoon gedocumenteerd - zijn aandelen cashte. Hij zal vast wel iets kunnen - ookal is hij volgens mij alleen gediplomeerd als dierenarts - maar dat het een shady man is staat buiten kijf en is geen complottheorie. Misschien niet te snel dingen afschuiven als complot en wat artikelen lezen

22 januari 2021 om 16:05

Lees is beter damn!!. Ik vind dat deze man geen podium mag krijgen door walgelijke acties uit het verleden

22 januari 2021 om 17:21

karimbu; als mensen zich nu eens zouden verdiepen in Ab Oosterhuis, checken in welke bedrijven hij een financieel belang had, dan hadden ze kunnen zien dat Ab 5.5mil heeft verdiend aan de vaccins van toendertijd Viroclinics. De politiek is daarvoor nog in rep en roer hierover geweest, gewoon op te zoeken. Hij adviseerde als 'onafhankelijk' deskundige de overheid aan, om het vaccin van Viroclinics te nemen. En als mensen met die kennis, zich een verdiepen in de wereld van Ab heden te dagen, dan zie je hetzelfde verband terugkomen. Hij werkt bij Tierärztliche Hochschule in Hannover, wat overheidsinstellingen in diverse landen vaccins aanraadt en inschaalt op werkzaamheid.

Het gaat er ook niet om dat Ab in die wereld werkt, het is immers zijn werk. Maar laten we nu niet doen alsof Ab niets verdiend aan de vaccins die hij voorschrijft aan overheden.

Alleen al daarom is hij gekleurd en verdiend hij geen podium op Voetbalzone. Want hij duwt op ieder platform uiteindelijk iedereen 'zijn kant' op om hier aan het einde van de rit zoveel mogelijk geld mee te verdienen.

Al zit ik alleen voor de buis met het EK, dan moet dat maar. Juichen we wel via Zoom o.i.d. Maar hou Ab alsjeblieft hier weg van de voetbalfora.

22 januari 2021 om 17:27

Ik vind het heel bizar dat we aan een EK gaan denken terwijl jij een half jaar in de gevangenis kan belanden of een boete van 8700 euro kunnen krijgen, mensen hebben volgens mij leven mensen in een fantasiewereldje dat het einde in zicht is.'

Volgens mij hebben mensen echt niet door wat deze avondklok betekent.

22 januari 2021 om 17:41

Groninger; in 2020 was de piek ook in Maart/april en zat ik in Juni ook weer op het terras (1.5m afstand etc.). Als dat dit jaar ook zo is, dan kunnen we het toch hebben over een EK op één plaats in juni? dat ging met CL 2020 ook prima. bij een olypisch dorp die hermetisch is afgesloten hoor je toch ook niemand over? waarom zou dit bij het EK niet kunnen? eigen bubbel, jij en ik vanuit huis of vanaf een plein met vrienden je favoriete land steunen, why not?

22 januari 2021 om 17:50

Omdat er een mogelijkheid is dat er een muterende virus meegenomen wordt naar Nederland. Daarnaast stel Nederland wordt kampioen, denk je nu echt dat men nog aan die 1,5 meter regels gaan houden in hun enthousiasme? Daarnaast vind ik dat als wij een avondklok hebben dat betaald voetbal per direct afgelast dient te worden en dat wij onze deelnemers aan de EL direct terug trekken. Het kan niet zo wezen dat wij gevangen zitten in ons huis, terwijl sporters het virus gewoon mee kunnen nemen en we hebben allemaal gezien dat sporters ondanks hun 'bubbels' toch besmet raken. Ik vind het raar dat mensen uitzonderingen accepteren maar ook het beleid accepteren, het spreekt elkaar namelijk tegen.

22 januari 2021 om 18:24

Als jij als gewone werknemer na 9 uur moet werken dan mag jij ook gewoon nog naar buiten.

22 januari 2021 om 18:59

Dus? Wat heeft dat met mijn standpunt te maken? Je strooit met oneliners maar je zegt niet zoveel. Als ik zeg dat ik vind dat er bij een avondklok, waarbij jij 8600 euro boete kan krijgen als je toch naar buitengaat. Dat het zo dusdanig gevaarlijk moet zijn in het leven, dat voetballen etc ook niet meer kan. Het is behoorlijk hyporciet als je dat namelijk niet vind. Moet ik je alle links sturen met voetballers die positief getest hebben? Ronaldo, Zidane noem ze maar op. Dus kom met argumenten of negeer me, want oneliners hebben we echt niks aan.

22 januari 2021 om 21:01

Groninger; ik snap je punt volledig, echter ben ik het niet helemaal met je eens. Een EK op 1 plek in 1 bubbel, dat moet in juni toch prima te doen zijn? Wat ik bedoelde is, dat we vorig jaar na de 1e piek ook als losgeslagen honden weer er op uit gingen. Kon prima, besmettingsgraad zeer laag, vrijwel geen doden. Dan zou het nu toch prima kunnen om buiten naar een scherm te kijken en anders thuis voor de buis met max. 6 man in huis?

Als het aan Ab Osterhaus ligt zitten we nog jaren in deze pandemie, kan hij iedere avond zijn moment of fame pakken aan de talkshowtafels. Ik walg van deze man. Verder denk ik dat de Uefa er goed aan doet om het EK gewoon in Rusland te organiseren. Minder reisbewegingen (alleen in Moskou heb je al 6 of 7 goede stadions) en organisatorisch stukken eenvoudiger, aangezien je dan geen last hebt van verschillende landen die elk weer hun eigen regels hanteren

22 januari 2021 om 14:34

Alsof hij wat kan doen aan die pandemie...

22 januari 2021 om 15:01

Dat zeg ik ook niet, maar de beste man is niet zuiver op de graat. Had ook dubieuze belangen bij de Mexicaanse griep. Het fragment waar karimbu hier boven op doelt - dat hij het glas heft en juichend zijn kamer uitloopt omdat iemand 'knetterpositief' is getest op de Mexicaanse griep - staat gewoon openlijk op youtube ( 'viroloog Ab Osterhaus - Mexicaanse griep / Coronavirus' ). Follow the money heeft ook een heel interessant artikel geschreven over zijn merkwaardige financiele belangen. Vind het bijzonder dat iemand met zo'n staat van dienst om de haverklap wordt uitgenodigd aan de talkshowafels. Kan hij iedereen weer vertellen hoe ontzettend gevaarlijk het virus is, zelfs zo gevaarlijk dat hij er als risico-patient (72jr) geen enkele moeite mee heeft om dagelijks weer bij andere mensen aan te schuiven om zijn verhaal te doen. Sorry hoor maar wat een grap.

22 januari 2021 om 16:19

Precies dit!! Hele hele enge man is het

Het EK zal hoe dan ook doorgaan. Op welke manier is alleen nog de vraag. De vraag is gerechtvaardigd of het wel verstandig is om het in zo veel landen te laten plaatsvinden. De tijd zal het leren, daar kunnen we nu nog geen beslissing over nemen.

22 januari 2021 om 14:34

Ja inderdaad. No way dat de UEFA een van hun grootste cashcows niet laat doorgaan (want nog een jaar uitstellen kan niet door het WK). En ze vinden wel een land dat het wilt organiseren.

22 januari 2021 om 14:35

Alles naar Qatar? Doen wij het WK wel, probleem opgelost :P (met een knipoog natuurlijk).

22 januari 2021 om 14:38

@Lierse, het is toch ook best logisch dat het toernooi gewoon doorgang vindt? Er wordt overal gevoetbald en momenteel blijkt dat zonder publiek prima te kunnen. Dus er is mijns inziens geen enkele noodzaak om het EK af te gelasten. Of vind je dat er nu eigenlijk niet gevoetbald mag worden? Het is alleen een utopie om te denken dat er publiek bij wedstrijden aanwezig kan zijn. Om die reden heb ik mijn tickets helaas inmiddels ook maar retour gedaan. En uiteraard denk ik ook dat het toernooi beter in één land gespeeld kan worden zodat het aantal reisbewegingen zo beperkt mogelijk is.

22 januari 2021 om 14:47

Ik zou het ook vreemd vinden dat zo een EK niet doorgaat. Achter gesloten deuren in Rusland moet perfect te doen zijn.

22 januari 2021 om 14:35

Maar is dat niet het probleem, dat we nu geen beslissingen nemen en maar af blijven wachten? Zo gaat het al bijna een jaar...

Zijn er nog mensen die Osterhaus serieus nemen? Osterhaus hoort de zak met geld alweer rinkelen. Die duikt alleen maar op wanneer het even minder gaat, niet als het goed gaat.

EK in houdige vorm is niet handig. Doe dan zoiets als ze bij de CL deden (en volgens mij ook andere grote sporttoernooien). Aan de andere kant zlu je ook kunnen zeggen, misschien dit jaar maar niet.

Dat het EK waarschijnlijk in 1 land gespeeld gaat worden lijkt wel zeker maar ga er maar vanuit dat ze dat 100% laten doorgaan. Daar is net wat teveel geld mee gemoeid en als ik die Sloveense rakker een beetje moet inschatten die nu de baas is bij de Uefa lijkt me de kans 0% dat ie het nog een keer en nu definitief gaat uitstellen.

Gewoon in 1 land en alle landen inclusief staf in een bubbel laten leven gedurende het toernooi. Hetzelfde zoals de NBA heeft gedaan, werkte prima.

Dat aandacht zoeken in de media van alle "experts" schiet m'n keelgat onderhand wel uit. Mensen willen zich profileren om te profileren, echt misselijkmakend.

Alweer iemand die zich als een vis in het water voelt bij deze pandemie, en daar ook nog eens flink aan heeft verdiend. En dit soort wil iedere dag in het nieuws. Dus roepen te pas te onpas onzinnige teksten. Wie verlost ons van de Kuipers', Gommerts', Osterhausen, Koopmans', van Dissels, etc.? Die weten de huidige status quo prima uit te baten. Of praten deze vele malen erger. Jammer dat zo veel politici en bestuurders hun oren alleen naar deze zelfbenoemde experts laten hangen. Zo leven we door in een ommuurde omgeving, met amper vertier.

pinko; ik snap niet echt goed waarom Voetbalzone precies Ab zijn mening ventileert. Het lijkt mij niet de juiste man op het juiste voetbalplatform om iets te zeggen over een EK. Daarnaast vind ik dat Voetbalzone redelijk op moet passen over berichtgevingen van individuen mbt het virus. Ik citeer even een stukje artikel uit Trouw, maart 2020: "vier jaar na de kwestie rond de Mexicaanse griep publiceerde het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Epidemiology and Community Health een analyse van berichtgeving over de griepaffaire in twaalf Britse kranten. Meer dan de helft van de risico-inschattingen over de epidemie van door media geraadpleegde experts, waren ernstiger dan die van officiã«le instanties, zoals die van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het gros van die sombere inschattingen was afkomstig van artsen met verstrengelde belangen. De kans dat zij de risico’s te ernstig inschatten was bijna zes keer groter dan artsen zonder financiã«le banden met farmaceutische bedrijven."

Ab moet zijn mond houden. Hij trekt een fles whiskey open bij elke besmetting want dan kan ie weer geld aan vaccins verdienen.

Ik snap echt niet dat deze corrupte Ab Osterhaus überhaupt nog een podium krijgt om zijn mening te geven, na alle valse uitingen in 2009 tijdens de Mexicaanse Griepvirus (MG), die hij vergeleek met de ernstige Spaanse griep. Achteraf bleek de MG helemaal NIET zo ernstig te zijn, zoals onze “viroloog” (van origine dierenarts) Ab Osterhaus beweerde. Later bleek hij ook nog aandelen te hebben in Pharma industrie. Hij had dit ook nog toegegeven. Tijdens de MG heeft deze engerd miljoenen verdiend en velen ziek laten worden door de Pandemrix vaccin. Nu doet hij precies hetzelfde, omdat het voor hem makkelijk verdienen is. Het ergste is dat hij ondanks alles nog steeds doodleuk op tv verschijnt en zijn “mening” mag vertellen. Hoe meer angst hij zaait, hoe meer hij verdiend. Je hoeft deze crimineel eigenlijk helemaal niet om zijn mening te vragen, want die weet je eigenlijk van tevoren al...en wij voetballiefhebbers worden daar ook door benadeeld, door zulke corrupte personen. Bah..!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren