Schmidt zorgt voor commotie en gaat vol tegen wens persvoorlichter in

Vrijdag, 22 januari 2021 om 11:32Rian Rosendaal • Laatste update: 12:00

Een opvallend moment vrijdagochtend op de persconferentie van PSV in aanloop naar het thuisduel met RKC Waalwijk van zaterdagavond. De persvoorlichter van de Eindhovenaren benadrukte dat er hangende het onderzoek van de aanklager betaald voetbal geen mededelingen worden gedaan door PSV en Schmidt, die vorige week flink uithaalde naar arbiter Bas Nijhuis. Desondanks ging Schmidt tegen de uitdrukkelijke wens van de zegsvrouw kort in op de heikele en breed uitgemeten kwestie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

174 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik vraag me dan af wat voor stukken moet je aanleveren?
Volgens mij neem je een verklaring van de trainer op en laat je het voorkomen,
Er zijn genoeg camera beelden.
Ik denk dat PSV niet heel sterk sta.
En door dit uitstel is de kans dat hij tegen Feyenoord niet op de bank zit ook aanwezig.

22 januari 2021 om 12:15

Of wel... wat als PSV kan aantonen dat dit wél is gezegd? Dan is het einde Bas Nijhuis..

22 januari 2021 om 12:22

Als Bas Nijhuis dit heeft gezegd dan is zijn positie wat mij betreft onhoudbaar, maar andersom vindt ik dat mocht Schmidt ongelijk hebben er ook serieus naar zijn positie gekeken moet worden. Dit zijn behoorlijke beschuldigingen die geuit worden.

23 januari 2021 om 08:12

Helemaal met je eens en tegelijkertijd moet je scheidsrechters het voordeel van de twijfel geven. Schmidt moet dus met bewijzen komen en anders een sanctie krijgen.

22 januari 2021 om 12:26

Stel Nijhuis zegt tegen aanvoerder Rosario: ''zeg maar tegen die trainer van jullie dat ik tegen ze fluit zolang hij zo doorgaat''. Dan kan er een verklaring van Rosario worden opgenomen dat dit is gezegd, wat wel degelijk de integriteit van de scheidsrechter enigszins aantast. Of je er zo zwaar aan moet tillen zoals nu gebeurt is weer ander verhaal, maar als dit gewoon de onderbuikgevoelens van Schmidt dan waren ze deze juridische strijd waarschijnlijk niet aangegaan.

22 januari 2021 om 12:30

Ja waarom komen ze daar dan niet mee naar buiten?

22 januari 2021 om 12:33

Omdat het onderzoek nog gaande is. Dan is het gebruikelijk dat je niet met details naar buiten komt. Dit geven ze ook aan tijdens de persconferentie.

22 januari 2021 om 12:47

Dus ze kunnen niet gewoon even zeggen wie het gehoord heeft? Het was trouwens ook niet meteen duidelijk dat er een onderzoek zou komen.

22 januari 2021 om 12:49

Is dat niet altijd het geval wanneer er een conflict is tussen spelers/trainers en scheidsrechters? Er is zelden goed bewijs. Een trainer kan worden weggestuurd naar de tribune, “omdat hij iets gezegd zou hebben”, maar is daar in veel gevallen nou goed bewijs van? Of een speler die iets gezegd zou hebben, idem. Hadden we pas geleden nog een donkere speler die helemaal flipte omdat hij vond dat de 4e official iets racistisch zou hebben gezegd? Dat zou normaal gesproken ook worden weg gewuifd (want het is toch ondenkbaar dat officials zich racistisch zouden uitlaten), maar in dit geval waren er getuigen, of zelfs geluidsfragmenten? Nou ja, punt is dat ik, los van deze zaak, vind dat als je problemen hebt met een scheidsrechter, zij gewoon sterk staan.

Prima reactie van Schmidt. Al deze commotie om niets.
Ik vind deze man erg symphatiek en welbespraakt overkomen.

Lijkt wel een soort hetze te ontstaan, wat volledig onterecht is.
Ook denk ik dat hij wordt vrijgesproken, anders had de Knvb het onderzoek wel doorgezet.

22 januari 2021 om 12:00

Onderzoek is alleen een weekje verzet omdat PSV dat had verzocht. Ik denk dat hij gewoon wordt veroordeeld, maar tijd zal het leren (komende week). Ik vind dat een trainer nooit zo expliciet een scheidsrechter moet afvallen dat hij partijdig fluit (en niet 1 wedstrijd, maar meerdere). Ook al zou hij een punt hebben, dan ga je met bewijslast naar de Knvb en speel je het niet via de media tijdens/na een wedstrijd.

22 januari 2021 om 12:18

Wat mij betreft kijk ik inderdaad niet veel naar de rest, soms als het een leuke pot betreft bijvoorbeeld Feyenoord - PSV dan wil ik nog wel eens kijken. Maar op het moment dat er commotie ontstaat kijk ik daar met een schuin oog naar. Of hij al dan niet sympathiek is is wat mij betreft dan ook niet relevant, wat wel relevant is is dat hij met dit spelersmateriaal verre van optimaal presteert. Zijn wisselbeleid (tegen bijvoorbeeld Ajax) is zeer vreemd en het geklaag over de scheidsrechters is te treurig voor woorden. Als je nu nog steeds over een teruggedraaide (terecht, want PSV speler loopt bewust tegen Vitesse speler op) strafschop klaagt en een scheidsrechter partijdigheid verwijt dan zijn dat in ieder geval voldoende ingrediënten om zijn functioneren tegen het ligt te houden. Mocht Nijhuis gelijk krijgen dan mag daar een flinke schorsing op volgen wat mij betreft, want dan pleeg je karaktermoord op een onafhankelijke leidsman, waardoor hij nooit meer fatsoenlijk een wedstrijd voor PSV kan fluiten zonder onder een loep te liggen. Dat is regelrechte beïnvloeding van de competitie en daar staat wat mij betreft geen maat op qua straf.

22 januari 2021 om 13:00

Zijn prestaties als trainer zijn juist totaal niet relevant voor deze zaak. Sympathie daarentegen vind ik nog van enige waarde omdat het een beeld schetst over betrouwbaarheid. Maar het enige wat echt relevant is in deze zaak is de waarheid. Zolang niemand dat weet kan er ook niks over gezegd worden. Of hij nu 1e staat of laatste, dat maakt voor deze zaak natuurlijk geen verschil...

22 januari 2021 om 13:53

Je mag jammeren tegen de 4e man en daar staat staat hij ook voor maar hou het netjes. Schmidt maakt niet waar waarvoor hij gekomen is en daar baalt verschrikkelijk van.

22 januari 2021 om 14:29

Het feit dat hij zijn uitspraken niet terug trekt zegt volgens mij wel degelijk iets. Schmidt werkt met een staff, het lijkt me erg goed voor een staf dat ze vertrouwen in elkaar hebben. Wanneer dus een staflid tegen Schmidt zegt, die Nijhuis heeft tegen mij gezegd dat hij tegens ons fluit vanwege je gedrag tegen Vitesse, dan vind ik het niet zo gek dat Schmidt dit geloofd. Ik zou niet weten waarom Schmidt dit niet openbaar mag zeggen? We lopen altijd te klagen van die nietszeggende trainers die altijd de pers te woord staat zoals op de mediatraining geleerd hebben. Schmidt geeft in een persconferentie antwoord op de vraag die hem gesteld word. Schmidt verteld dit omdat ze waarschijnlijk dat staflid niet vragen om voor de camera te komen.
Ik denk dat normaal Schmidt ook wel de weg bewandeld heeft die jij zegt, maar waarschijnlijk heeft Nijhuis hem zo lopen irriteren, dat hij dacht van. Laat Nederland maar eens horen wat voor mannetje nou daadwerkelijk bent.
(ik type dit vanuit het perspectief van Schmidt dat het daadwerkelijk zo gebeurt is, mocht hij het toch uit zijn duim gezogen hebben ben ik het geheel met jou eens). Mocht het wel gebeurt zijn vind ik gewoon terecht dat hij het zegt, weleven hier niet in Rusland of Noord Korea.

22 januari 2021 om 12:02

Commotie om niets? Een scheidsrechter betichten van partijdigheid en deze meneer noemt het niets. Koekoek

22 januari 2021 om 12:04

In feite heeft hij de scheidsrechter niet beticht van partijdigheid. Hij heeft alleen herhaald wat Nijhuis zelf zou hebben gezegd over partijdigheid.

22 januari 2021 om 12:05

En als Nijhuis dat niet heeft gezegd?

22 januari 2021 om 12:07

Het eindresultaat is wel hetzelfde. De integriteit van de scheidsrechter is in twijfel getrokken.

22 januari 2021 om 12:09

Dan heeft de persoon die het aan Schmidt heeft doorgegeven gelogen of verkeerd begrepen. Persoonlijk vind ik dat Schmidt te ver is gegaan en zeker ook te lang door gaat, dus wedstrijdje brommen kan geen kwaad. Ik ben sowieso wel benieuwd naar zijn rechterhand.

22 januari 2021 om 12:14

Ja ik ben ook wel benieuwd van wie hij het nu gehoord heeft want dat is nog altijd niet bekend voor zover ik weet.

22 januari 2021 om 12:39

En als Nijhuis dat wel heeft gezegd?

22 januari 2021 om 12:48

Dan mag die gedag zeggen tegen het betaald voetbal lijkt me.

22 januari 2021 om 12:50

En dat mag ook als daar reden voor is. Bewijzen is een probleem.

22 januari 2021 om 12:57

Als Nijhuis dat heeft gezegd dan mag hij zich nooit meer op het veld vertonen natuurlijk.

22 januari 2021 om 13:00

Dat valt mee, zeker als het over iets wat een scheidsrechter zelf zegt gaat. Hierboven haal je het voorbeeld van Webo aan, nu dat stond allemaal op tape. Dat zou ook moeten gelden voor iets dat Nijhuis gezegd heeft.

22 januari 2021 om 14:39

Absurd hoe lichtzinnig sommigen er over denken. Als Nijhuis dit nooit gezegd heeft verdient Schmidt een veel hogere straf dan een wedstrijdje brommen.. dat gezegd hebbende neem ik een tattoo van Schmidt op mijn voorhoofd als hij het voor elkaar krijgt Nijhuis van de velden te krijgen. Kan hij zijn eigen sport gaan verzinnen, de regels heeft hij er al voor.

22 januari 2021 om 12:06

Sympathiek en welbespraakt zijn juist twee eigenschappen die ik Schmidt totaal niet zou toeschrijven.

22 januari 2021 om 12:17

Inderdaad en Schmidt praat wel over professionaliteit maar gedraagd zich zelf als een volslagen malloot

22 januari 2021 om 12:32

Waarin gedraagt hij zich als een malloot dan? Er zijn zat trainers dat nog veel harder zijn. Een Jurgen Klopp, Mourinho en Simeoni maken de 4e man de hele wedstrijd door het leven zuur en na de wedstrijd gaan ze ook nog verder. Daarin valt Schmidt in het niets.

22 januari 2021 om 12:37

Dat vind ik ook allemaal malloten qua gedrag

22 januari 2021 om 13:14

Jij veroordeeld Schmidt in al je reacties, omdat je zowiezo iets tegen hem hebt. Dit is gelukkig een trainer die gewoon zijn gevoel uitspreekt en daar is niks mis mee. Zeker niet als het de waarheid is, maar dat moeten we even afwachten.

22 januari 2021 om 13:15

Ik vind dat jij je ook als een malloot gedraagt. Letterlijk op ieder artikel over Schmidt schrijf jij je afgunst over hem in de comments. Ontzettend kinderachtig...

@johannetje Je kan niet zeggen dat Schmidt niet welbespraakt is. Hij praat vlot, duidelijk en vaak is de inhoud ook gewoon correct en logisch. Of je iemand wel of niet sympathiek vind is een persoonlijke mening dus daar kun je over discussiëren. Persoonlijk vind ik hem een hele rustige, sympathieke uitstraling hebben. Het klagen mag inderdaad soms wat minder, maar ik denk dat dat voornamelijk is om zijn spelers van kritiek te beschermen. Of dat dan de juiste manier is kun je betwijfelen.. En heel eerlijk.. Het is in de meeste gevallen overdreven en hij kan er te lang op door gaan... Maar in alle gevallen zit er wel zeker een kern van waarheid in... Dat kun je niet ontkennen..

22 januari 2021 om 13:19

nee, het gedrag van Schmidt is zo ontzettend volwassen dat je er geen kritiek op mag hebben natuurlijk. het is toch normaal dat als iemand zich als een volslagen idioot gedraagt dat mensen daar verontwaardigd over zijn en zich daar enorm aan gaan storen als dat idiote gedrag structureel is?

22 januari 2021 om 13:25

Wat is zo volslagen idioot aan het gedrag van Schmidt? Waar komt jou frustratie vandaan tegen Schmidt? Ik vindt dat namelijk erg kinderachtig en totaal niet objectief.

22 januari 2021 om 13:35

Vergeet de wedstrijd niet, waarin Schmidt weigerde naar de tribune te gaan. Die man moet gewoon niet op de scheids afgeven en zich als een topcoach opstellen.

22 januari 2021 om 13:38

@inti eerst geeft hij Nijhuis de schuld van een blessure van Gakpo terwijl Gakpo geblesseerd raakt op het moment dat hij zelf een overtreding maakt op een Spartaan. daarna is hij stellig over iets wat Nijhuis geroepen heeft om vervolgens te melden dat hij het heeft van "horen zeggen". eerder dit seizoen stond hij samen met Gerbrands op de bres om de Knvb te beschuldigen van allerlei dingen, terwijl PSV zelf akkoord was gegaan met de regels van de Knvb omtrent de Corona crisis. dan vind ik dat je je als een idioot gedraagt. als Schmidt dezelfde energie en passie zou steken in zijn team als in het anderen de schuld geven van de eigen magere prestaties dan was PSV nu waarschijnlijk koploper. ik had overigens niks tegen Schmidt aan het begin van het seizoen. ik heb iets tegen hem omdat hij zich steeds als een kleuter gedraagt en mensen beschuldigd van allerlei dingen om zijn eigen falen te maskeren

22 januari 2021 om 12:08

Vind je? Ik vind het typisch een reactie van iemand die weinig tegenspraak krijgt in het dagelijks leven.
Gaat richting het enge ...

22 januari 2021 om 12:15

Wat vind je precies sympathiek aan hem dan? En waarom is zijn welbespraaktheid relevant? Ik wil de trainer van PSV met niemand vergelijken, maar heel veel gevaarlijke mensen uit de geschiedenis waren ook welbespraakt.

22 januari 2021 om 14:47

Als je hint naar wie ik denk dat je hint dan mag je wat mij betreft permanent verdwijnen op dit medium. Over enge lui gesproken...

22 januari 2021 om 17:21

VZ heeft een hele reeks reacties onder mijn bericht al verwijderd waarin ik deze discussie al gevoerd heb met anderen en waarin wat meer context duidelijk wordt. Blijkbaar hebben zij geen problemen met hoe het originele bericht is verwoord dus dat ik wat jou betreft mag verdwijnen doet er niet toe denk ik.

22 januari 2021 om 12:17

Helemaal met je eens Prem. Maar je draait als een blad aan een boom. Een aantal weken geleden noemde je Schmidt nog regelmatig arrogant. Vreemd dat je nu nu een compleet andere mening hebt...

22 januari 2021 om 14:02

Dat komt omdat Prem niet naar de inhoud kijkt, maar alleen reacties plaatst in de hoop dat er veel op gereageerd wordt. En ik moet zeggen: dat lukt hem aardig.

22 januari 2021 om 12:23

Klopt Prem, ik vind het ook leuk dat we een trainer van buitenaf hebben met een wat andere mening en maniertjes. Hij geeft om zijn manier zijn mening, misschien klopt het niet maar als hij ervan overtuigd is. Hij verwoord het prima. Ik vind het leuker om hem met zijn wat andere werkwijze bij PSV te zien dan een van Marwijk ofzo die altijd niets zegt.

22 januari 2021 om 12:28

Hoi Prem, ik wil niet vervelend naar je overkomen hoor. Maar met je laatste zinnen geef je toch wel aan dat je er weinig kaas heb van gegeten. De zaak is op verzoek van PSV zelf verplaatst, dat wil dus niet zeggen dat de Knvb zomaar de zaak stopzet of niet serieus neemt. In de verste verte niet. Ik ga er van uit dat de Knvb deze grove beschuldigingen uiterst serieus neemt en tot op de bodem zal laten uitzoeken.

22 januari 2021 om 12:29

Het lijkt mij ook een sympathieke kerel, maar hij is wel erg snel op zijn pik getrapt. Hij kan het zichzelf vooral een stuk makkelijker maken, want tijdens en na wedstrijden is hij verre van ontspannen en gedraagt hij zich een beetje idioot

22 januari 2021 om 12:45

Dat heb ik juist andersom: ik vond deze man eerder heel realistisch en fijn in de communicatie. Nu begint hij te zeiken en te zeuren als een vrouw met zand in het kruis. Haantjesgedrag, daar heb ik bij Duitsers op de een of andere manier net iets meer moeite mee.

22 januari 2021 om 13:06

Blijft gek om te zien dat mensen nog (openlijk) mensen anders gaan beoordelen alleen maar omdat ze uit een ander land komen en een ander accentje hebben.

22 januari 2021 om 13:17

Psvgillingham heeft niets met accent te maken, ik praat zelf ook als een Duitser als ik de rest van de kenners in Nederland mag geloven. Verder heb ik mijn redenen waarom ik daar bij Duitsers moeite mee heb en moet je 'moeite hebben met' niet groter maken dan het is en het niet uit het verband proberen te trekken zoals jij hier overduidelijk probeert te doen. Doet mijn vrouw ook als ze zand in haar kruis heeft.

22 januari 2021 om 13:43

Haha lol ok you be you

22 januari 2021 om 14:05

Twenteov: Dus jouw vrouw trekt het verband eruit als ze zand in haar kruis heeft? Of is dat Brandend Zand?!

22 januari 2021 om 13:23

Gewoon een weekje opsluiten, die Schmidt. Even afkoelen en duizend strafregels laten schrijven: Bas Nijhuis is de meest integere scheids in Nederland. En dan vriendjes met hem worden;-))))

22 januari 2021 om 14:02

Om niets? Een scheidsrechter publiekelijk zo afvallen en beschuldigen mag wat mij betreft bestraft worden.

22 januari 2021 om 14:02

Om niets? Een scheidsrechter publiekelijk zo afvallen en beschuldigen mag wat mij betreft bestraft worden.

Niet heel handig om dit te doen. Je had beter helemaal niets gezegd, nu gooit hij toch weer olie op 't vuur. Niet dat ik denk dat deze uitlating iets zal doen aan de uitspraak, die gaat over het moment tijdens en na de wedstrijd. Maar toch, nu houdt hij de discussie volledig actueel. Hij had ook kunnen zeggen "ik zeg er nu even niets over", dan was het klaar (en conform de wens van de persvoorlichter).

22 januari 2021 om 13:00

Die Stekelenburg (van de NOS) speelt de quasi verbaasde journalist die net doet of hij monddood wordt gemaakt en doet zoals een journalist hoort te doen zijn best om het onderwerp toch bespreekbaar te maken. Schmidt zie je worstelen met het wel of niet er iets over te mogen/willen zeggen. Besluit deze ongemakkelijke situatie op te lossen door kort nogmaals te zeggen hoe hij er over denkt. Legt het in mijn ogen helder uit. No big deal, onderzoek afwachten en daarna lekker verder voetballen.

22 januari 2021 om 13:37

Hij zegt toch niets nieuws? Ik vind het persoonlijk vrij irritant dat journalisten erover door blijven drammen terwijl van tevoren duidelijk gezegd werd dat er niet over gecommuniceerd zou worden. Nu heeft Schmidt dat alsnog gedaan, en eigenlijk niets nieuws gezegd. Dus hij gooit ook geen olie op t vuur.

22 januari 2021 om 14:00

Waarom zou je je woorden gaan herhalen? Dat is toch niet handig? Niet voor niets wilde de persvoorlichter dat er niets over gezegd werd. Dat is gewoonweg niet handig. Als je wordt veroordeeld, dan is dit zeker olie op het vuur. Of dat zo is, moet volgende week natuurlijk blijken.

22 januari 2021 om 14:05

Ik denk dat de persvoorlichter wilde dat er niets over gezegd werd omdat er al erg veel besproken is en het nu bij de Knvb ligt en het een persconferentie is over komende wedstrijd; er was dus geen reden er iets over te zeggen. Je herhaalt je woorden omdat de journalisten bleven doorvragen erover. Dan zeg je gewoon wat om van die journalisten af te zijn (al was het beter geweest om gewoon voet bij stuk te houden). Dan zegt Schmidt vervolgens niets nieuws. Er is dus geen nieuwe informatie, geen nieuwe gezichtspunten, letterlijk niets nieuws. Dus er kan niets extra's over gezegd worden, er kunnen geen extra consequenties aan gehangen worden.

22 januari 2021 om 15:18

Dat laatste ben ik ook helemaal met je eens hoor.

Haha wat een vent. Je kunt zeggen wat je wilt, maar hij gaat er wel met gestrekt been in! Zou Nijhuis nog voor door laten spelen👀

22 januari 2021 om 12:05

Hij oogt overspannen. Hij kan het ook niet hard maken. Dan kun je beter proberen het diplomatieker aan te pakken.

Bij het zien en nu weer lezen van die reactie van Nijhuis, krijg ik toch een beetje het gevoel dat het een reactie is van iemand die "zich betrapt" voelt en het een beetje weglacht.

Zou me niks verbazen als hij inderdaad iets heeft gezegd in de trant van: "ja joh, ik fluit altijd tegen jullie. Doe ik express" - Semi sarcastisch.. Wat vervolgens wordt doorverteld en door Schmid (mede door een kleine taalbarriere) als letterlijk wordt opgevat.

Ik kan gewoon niet geloven dat een Volwassen, redelijk sympathieke vent dit 100% verzint...

22 januari 2021 om 12:21

Vergeet niet dat Schmidt er zelf helemaal niet bij was he. Ik geloof best dat Schmidt wel daadwerkelijk gelooft dat het gezegd is en dan zonder sarcasme inderdaad.

22 januari 2021 om 12:34

Dat zeg ik inderdaad, het wordt doorverteld.

22 januari 2021 om 12:38

Oh excuus, niet goed gelezen.

Ik denk dat het de schuld van de persvoorlichter is dat Schmidt er toch op terug is gekomen tijdens het persmoment. Die voorlichter had het beter moeten voorbereiden en weten dat hij er toch nog op terug wilde komen en het niet met een zeer algemene mededeling wilde afdoen vannochtend. Zeer onprofessioneel van de persvoorlichter.

22 januari 2021 om 12:04

Ze missen Thijs Slegers wel ja, die zou dit nooit hebben toegelaten.

22 januari 2021 om 12:22

@masterd: Ik denk niet dat een hoofdtrainer zich de mond laat snoeren door een persvoorlichter. Schmidt is een intelligente man die weet welke consequenties dit kan hebben. In zijn eerste reactie zegt hij niets geks, maar nadat hij zich uit de tent laat lokken met de sneer naar Nijhuis is hij onhandig bezig. Dat is in ieder geval geen rationele maar een emotionele reactie. Dat is niet de schuld van de persvoorlichter, maar van Schmidt zelf.

Je vermoedt dat hij het gezegd heeft zou een correctere uitspraak zijn. Je was er immers zelf helemaal niet bij.

Ik als ajacied snap Schmidt volledig. Het is niet slim om dat zo in de media te slingeren, maar Basje kan door zijn vrienden van Vi niets fout doen, terwijl hij echt een hele belabberde wedstrijd floot. Schmidt zegt een keer wat heel veel mensen denken: Bas is een hele arrogante man met heel veel nare trekjes.

22 januari 2021 om 12:07

Er wordt hier getornd aan de integriteit van een scheidsrechter. Mocht het waar zijn en zijn vastgelegd dan is het einde carriere. Schmidt is een ongeleid projectiel.

22 januari 2021 om 12:09

Ik vind Nijhuis in ieder geval een stuk sympathieker dan Schmidt. Dat vind ik dan weer een nare man met arrogante trekjes

22 januari 2021 om 12:13

@japie

Bas is, zoals Wim Kieft dat zeg: iets te veel in zichzelf gaan geloven.

Die moet helemaal niet bij VI gaan zitten en louter open deuren in trappen, want zijn collega's kan hij niet afvallen..

22 januari 2021 om 12:17

De KNVB moet dat ook niet toestaan. Ik heb dat in geen land gezien dat een actieve scheidsrechter gast is in een programma.

22 januari 2021 om 12:19

@bootsjungen ik ga ook niet zeggen dat Nijhuis perfect is ofzo hoor. Er zal genoeg op hem aan te merken zijn maar ik vind het nog niet zo een grote kwal als Schmidt

22 januari 2021 om 12:19

Ik vind de aanwezigheid van Bas Nijhuis bij VI altijd wel wat toevoegen juist. Lijkt me een aardige gozer met humor.

22 januari 2021 om 12:23

@ruiz

Oh jawel hoor, niks tegen Bas als persoon. Sympathieke gast.

22 januari 2021 om 13:18

@Japie: dat is wel duidelijk wat jij van Schmidt vindt. Je bent er altijd direct bij om hem af te zeiken. Heel objectief jou mening. Er is ook nog een scenario dat Schmidt wel eens gelijk zou kunnen hebben en dan geef ik hem groot gelijk dat hij er wat van zegt.

22 januari 2021 om 13:40

@inti we zullen het gaan zien maar Nijhuis krijgt van mij op dit moment van mij het voordeel van de twijfel omdat Schmidt al heel het seizoen naar alles en iedereen loopt te wijzen met zijn beschuldigende vingertje op het moment dat de resultaten en het spel bij PSV tegen vallen. de fout ligt nooit bij Schmidt

22 januari 2021 om 14:20

Man man, Voetbalzone zou jouw reacties eens onder elkaar moeten plakken. Schmidt dit, Schmidt dat, nare trekjes blablabla. Heb jij geen andere dingen te doen in jouw leven, dan iemand continue afzeiken?

22 januari 2021 om 14:34

@gaagie maar als Schmidt mensen constant afzeikt vind jij het blijkbaar wel prima. dan is het opeens anders

22 januari 2021 om 14:41

Als iemand anders in de sloot springt, spring jij er dus achteraan?

22 januari 2021 om 14:44

@gaagie nee maar als je constant loopt te zeiken op alles en iedereen dan is het logisch dat mensen zich daaraan gaan storen. de PSV supporters vinden opeens allemaal dat hij gelijk heeft maar ik had ze wel eens willen horen als het een Ten Hag of Advocaat was geweest. dan werd dit gedrag waarschijnlijk opeens heel anders beoordeeld

En nu moet je Nijhuis gewoon op de volgende wedstrijd zetten van PSV. Ik zie eerder man die z'n ego niet kan inslikken momenteel.

22 januari 2021 om 12:06

Het lijkt mij dat je er gewoon de scheidsrechter op zet die je van plan was.

22 januari 2021 om 12:11

Dat zou wel heel kinderachtig zijn van de knvb. Maar ja..jij hebt dit ook niet zelf bedacht en praat de heertjes van VI na. Dat zijn zelf nogal kinderachtige mannetjes, dus ik snap wel dat die VI kleuters dat roepen

22 januari 2021 om 12:26

Dat zou geweldige tv zijn.

Iedereen moet volgens Schmidt optimaal presteren in het voetbal lees ik in het artikel. Zou die man een spiegel hebben? Zo goed vind ik hem namelijk niet presteren met dit materiaal

22 januari 2021 om 12:11

Rare reactie. In andere topics ben je namelijk altijd heel erg te spreken over de prestaties van Schmidt. Vanwaar deze ommekeer?

22 januari 2021 om 12:14

Ik denk dat je of sarcastisch bent of mij verwart met een ander forumlid. Ik vind het spel bij PSV niet goed en 4 gelijke spelen en twee verliesbeurten teveel met dit materiaal. Ik ben namelijk wel echt onder de indruk van de kwaliteit van de selectie van PSV

22 januari 2021 om 12:25

@japie: 4 gelijke spelen en 2 nederlagen teveel... dus Schmidt had alleen goed gepresteerd wanneer hij alles had gewonnen?
Je deed de uitspraak dat Schmidt niet goed presteert met dit materiaal op het moment dat de ploeg Europees overwintert en 2e stond, op zeer korte afstand van de koploper. Wat verwacht je nog meer?
Kom nou ajb niet weer aanzetten met dat het spel niet naar wens is, want zelf oreer je dagelijks dat je een trainer alleen op de resultaten af mag rekenen.

22 januari 2021 om 12:30

Wat is er zo bijzonder aan een tweede plek met dit geweldige materiaal? Bovendien heeft PSV na Ajax ook gewoon het meeste geld uitgegeven dus het zou eerder vreemd zijn als ze geen tweede stonden. Wat ze in de EL zijn tegengekomen aan weerstand vond ik sowieso van een belabberd niveau. Ik zeg niet dat PSV geen verliespunten mag hebben, ik zeg alleen dat ik 14 verliespunten in zo een korte tijd teveel vind. Ik heb nooit gezegd dat het spel niet relevant is. Ik heb gezegd je hebt niks aan goed spel op het moment dat het je te weinig punten oplevert maar als je misschien wel de beste selectie in de Eredivisie hebt dan verwacht ik wel meer als wat PSV nu laat zien. Het voetbal lijkt nergens op

22 januari 2021 om 12:34

Integendeel zelfs, ik zeg al jaren dat ik bv een Mourinho niet snap omdat hij vaak met miljoenen selecties niet durft uit te gaan van eigen kracht en speelt alsof hij tegen degradatie strijdt dus hoe je erbij komt dat goed spel met een dure topselectie niet relevant is dat snap ik niet. Ik denk dat je op Gio doelt maar toen heb ik altijd erbij gezegd dat hij niet het materiaal had waarmee je goed voetbal kan spelen

22 januari 2021 om 13:26

Iedereen heeft het continue over de kwaliteit van de PSV selectie maar vergeet voor het gemak even dat de verdedigende as nog steeds ver ondermaats is en de spelers die als "beste" worden weggezet nog allemaal talenten zijn die nog niks (continue) hebben gepresteerd. Max, Gotze en Zahavi, ja daar mag je van verwachten dat zij elke wedstrijd presteren. De rest zijn talenten... Wie zegt dat zij het waar gaan maken? Gakpo, Ihattaren, Madueke, Teze... Zij worden allemaal beschreven als "de beste selectie" en "psv presteert ondermaats met deze selectie... Feit blijft dat dit talenten zijn... Geen ervaren basispelers... Daarnaast speel je nog steeds met een verdedigend blok Teze - Boscagli - Rosario... Daar zou op voorhand iedereen van zeggen dat het gatenkaas is... Kortom, lekker makkelijk om te zeggen dat PSV ondermaats presteert.. JA, de potentie is gigantisch.... Feit blijft dat potentie geen garantie is voor prestaties...

22 januari 2021 om 13:42

@lucas1913 Ajax heeft toch ook een zwak centrum staan, een aantal hele jonge spelers en nog wel een paar posities ingevuld met spelers die niet je van het zijn? toch presteren die naar behoren

22 januari 2021 om 14:52

@japie: toch apart dat er bij jou geen tussenweg zit tussen: niet presteren tegenover 'bijzonder'. Want dat is je standaardreactie op vrijwel alles. Eerst iets de grond inpraten. Dan komt men met tegenargumenten en dan beweer jij dat het niet 'bijzonder' is. Volgens mij is dat ook hier weer helemaal niet mijn argumentatie.

Even terug naar de kwaliteit van het voetbal: Zie jij ergens in Europa een team swingend indruk maken? Liverpool, Bayern, City, Psg, Juve... allen al lange tijd flink dominant in eigen land en nu in het coronaseizoen brokkelt dat tegelijkertijd af. In Nederland worden we momenteel alleen van Vitesse een beetje enthousiast. De rest houdt niet over. Goed voetbal kun je haast wel vergeten in Europa dit seizoen.

22 januari 2021 om 16:01

@ijsmuts daar valt wat voor te zeggen idd, al vind ik City wel indrukwekkend spelen dit seizoen maar het zijn idd niet veel clubs. toch zie je wel een hoop grote clubs waar de resultaten wel uitstekend zijn en dat vind ik bij PSV niet het geval. ze verspelen echt teveel punten voor een team met die kwaliteiten in een competitie als de Eredivisie waar je bijna wekelijks tegen een hele matige weerstand speelt. ik vind het niet alleen niet bijzonder maar eigenlijk ook gewoon slecht hoeveel punten PSV verspeelt. het zegt eigenlijk al genoeg dat Vitesse op dit moment op de tweede plek staat en Feyenoord maar twee punten achterstand heeft op PSV terwijl deze teams qua kwaliteit niet in de buurt komen van PSV

22 januari 2021 om 17:47

@japie; maar volgens jou was het aantal verliespunten helemaal niet relevant! Dat was structureel jouw onderbouwing toen je vorig jaar City fileerde omdat die 18 punten achter stonden op liverpool. De 18 punten vond je schande, het aantal punten van city vond je niet relevant. Je bent zo flexibel als een barbapapa in je discussies 😂

23 januari 2021 om 05:15

@ijsmuts ik snap je punt niet echt. dan klopt mijn theorie toch dat City toen veel teveel verliespunten had? het gaat erom om hoeveel punten je haalt t.o.v. je directe concurrent waarmee je om de titel strijd. dan heb je het gewoon slecht gedaan als je op 18 punten achterstand eindigt. leuk dat in voorgaande seizoenen een 80 punten b.v. genoeg was om kampioen te worden, maar dat is totaal niet meer relevant in de actualiteit. in de actualiteit moet je zorgen dat je met je directe concurrent strijd om de titel, of die nou 80 of 90 punten halen. als hun dat kunnen moet je dat zelf dus ook kunnen als je selectie van dezelfde kwaliteit is

22 januari 2021 om 12:27

Lol, PSV gemist onder van Bommel en Faber? Dat was toch een heel dood elftal waar je regelmatig een middenveld zag met Hendrix, Rosario en Sadilek. Schmidt heeft er veel meer voetbal ingekregen en door zijn komst zijn spelers als Max en Gotze ook gekomen. Die waren anders ook niet gekomen. Bovendien zit hij nog in de beker, doet nog mee om de titel en zit nog in Europa. DAt is bij PSV ook wel eens anders geweest rondom deze tijd.

22 januari 2021 om 12:52

@derkaiser toen was het nog slechter idd maar dat wil niet zeggen dat het voetbal onder Schmidt niet slecht is. gezien het materiaal valt er voetballend imo veel meer uit te halen. PSV heeft geweldige spelers maar dat zie ik niet terug in het voetbal dit seizoen

22 januari 2021 om 12:27

Schmidt doet echt dingen die een coach doet wanneer het niet best gaat en daar alle aandacht proberen van af willen trekken. Wat bijv Mourinho ook doet. Gek doen en randzaken aangrijpen om zijn eigen prestaties op de achtergrond te drijven.

22 januari 2021 om 15:04

Japie, welke club in Europa presteert wel optimaal? Ajax niet, Bayern niet, Liverpool niet, Barça niet, zelfs PSG dat normaliter zo machtig is ook niet, en zo kan ik alle topclubs wel even langsgaan, maar bijna geen enkele club in Europa presteert zoals verwacht wordt met hun spelersmateriaal (ik denk dat Atletico en Milan de enige uitzonderingen zijn). Dat kan haast geen toeval zijn, dat komt gewoon door het drukke programma en de geringe mogelijkheden om met je team te trainen. Het is dus enorm makkelijk om te zeggen dat clubs niet goed presteren met hun materiaal, maar het is gewoon een feit dat in geheel Europa speelt. Dan kan je met je vingertje alleen naar Schmidt wijzen, maar dat is absoluut niet terecht. Ik vind dat hij ondanks alles gewoon behoorlijk presteert, het is absoluut nog niet top, maar er zijn zat redenen aan te wijzen waarom dat niet zo is.

Ik stel voor dat we ook wekelijks een persconferentie organiseren waar scheidsrechters kritiek mogen hebben op slechte tactische keuzes van trainers. Eens benieuwd of trainers dan ook aankomen met teksten als “iedereen moet goed presteren”.

22 januari 2021 om 12:08

Als PSV hem niet op het matje roept dan maken ze zichzelf echt belachelijk. Deze Schmidt is echt volledig het spoor bijster

22 januari 2021 om 12:26

Hoezo dan? Als een speler racistisch bejegend wordt en dit valt niet te bewijzen dat een andere speler dit daadwerkelijk gezegd heeft wordt die compleet de grond ingeboord. Nu zegt Nijhuis iets wat met corruptie te maken heeft en zal die het wel niet gezegd hebben? Lijkt me heel stug dat Schmidt dit uit zijn duim zit te zuigen. Ook al is dit als grapje bedoeld van Nijhuis dan hoort die hier gewoon een zware sanctie voor te krijgen. Als scheidsrechter hoor je ten alle tijden neutraal te zijn en emoties in controle te houden.

22 januari 2021 om 12:32

Ja en mij lijkt het heel sterk dat hij het gezegd heeft. Wat nu?

22 januari 2021 om 12:35

@DerKaiser123 Schmidt heeft zelf toegegeven dat hij het heeft van "horen zeggen"

22 januari 2021 om 13:29

Je doet je naam wel eer aan, want je blijft hetzelfde herhalen tot den treurnis. PSV moet op dit moment helemaal niets. PSV gaat keurig het onderzoek afwachten zoals het hoort. Ik ben wel eens benieuwd wat daar uit gaat komen. Niemand hier die het zal ontkennen dat Nijhuis wel eens vaker uitspraken in dit rijtje heeft gedaan. De vraag is of Schmidt dat hard kan maken.

22 januari 2021 om 13:43

@woenselaar de vraag is of Schmidt uberhaupt de waarheid spreekt aangezien hij het heeft van "horen zeggen" maar we gaan het zien of het waar was of niet. zo niet, dan is hij iig in het vervolg volstrekt ongeloofwaardig

22 januari 2021 om 13:50

Dat geldt even goed voor Nijhuis dus, je moet nu wel iets met 2 maten gaan meten.

22 januari 2021 om 13:55

klopt maar die geef ik het voordeel van de twijfel op dit moment. Schmidt loopt namelijk al heel het seizoen met zijn beschuldigende vingertje te wijzen naar alles en iedereen op het moment dat PSV tegen valt in een wedstrijd. de schuld wordt dan constant bij anderen neergelegd

Helaas voor Schmidt is alles wat Nijhuis heeft gecommuniceerd opgenomen en zal heel snel duidelijk worden dat hij aan het jokken is. Hij was gewoon gefrustreerd na een wedstrijd waar letterlijk niets aan de hand was.

Zeker na dit schep(je) er bovenop moet er wanneer Bas z'n onschuld bewezen is Roger even een maandje laten afkoelen. En dan wanneer hij er weer is direct Nijhuis naar PSV sturen. Meneer denkt dat hij het heeft uitgevonden en dit soort ongegronde accusaties zo maar kan maken. Ongehoord dit.

Dat terwijl ik ongelofelijke hekel heb aan Nijhuis die zich veel te graag profileert op TV en teveel in zichzelf is gaan geloven. Maar dat mag niet baten wanneer er zulke accusaties tegen een bondsofficial worden gemaakt.

Heb deze persconferentie toevallig gezien net en het sloeg ook nergens op dat het persvrouwtje van PSV iedere vraag die ook maar enigszins met Nijhuis te maken had direct afkapte. Ik denk dat Schmidt een verstandige man is die prima weet wat hij wel en niet kan zeggen zonder daarmee het lopende onderzoek van de Knvb te beïnvloeden. Mooi om te zien dat Schmidt zich niet de mond laat snoeren en gewoon netjes antwoord geeft op vragen van journalisten.

22 januari 2021 om 12:15

Ja duidelijk niet dus want die ‘verstandige’ man kon het weer niet laten nogmaals kritiek te hebben op de scheidsrechter.

22 januari 2021 om 12:23

Enige wat hij aangaf is dat hij nog steeds achter zijn woorden van vorige week staat. Daar is toch niets mis mee?

22 januari 2021 om 12:29

Hij geeft een week na dato nog steeds de scheidsrechter de schuld van een blessure...

22 januari 2021 om 12:37

Ik ben het persoonlijk niet eens met Schmidt en vind ook dat zijn kritiek op Nijhuis te ver gaat, laat ik dat vooropstellen Lierse. Maar het zou pas echt gek zijn als Schmidt nu ineens aangeeft niet meer achter zijn woorden van vorige week te staan, toch? Hij is nu in ieder geval consequent in zijn mening en dat hij zijn standpunt nogmaals herhaalt, vind ik dan ook geen probleem. Zie ook niet in hoe dat het onderzoek van de Knvb zou kunnen beinvloeden.

22 januari 2021 om 12:49

Nu als iets een idiote mening is (namelijk dat het de schuld is ban Nijhuis dat Gakpo geblesseerd geraakt is) dan is het nog idioter om daaraan vast te houden onder het mom van consequent zijn.

PSV en Schmidt kunnen hier alleen maar verliezen, want de Knvb gaat echt niet een van hun eigen mensen afvallen. Ik bedoel, als Nijhuis iets heeft gezegd in de trend van tegen PSV fluiten dan moet die wel ontslagen worden en dat zie ik niet gebeuren.

Schmidt voor een paar wedstrijden schorsen en eventueel Nijhuis op kantoor berispen (buiten het zicht van de media) is de makkelijkste optie voor de Knvb, want dan kunnen ze Nijhuis behouden als scheids.

De afgelopen week heb ik heel wat reacties gelzen op de uitspraken van deze man. Weinig mensen vinden hem sympathiek of kunnen er begrip voor opbrengen. Of het nu wel of niet gezegd is door de scheidsrechter maakt mij eigenlijk niet uit. Persoonlijk vind ik dit soort mensen prachtig. Gewoon roepen waar het in jou ogen op staat.
Je mag natuurlijk vinde van de man wat je wilt maar ik hoop dat we het er allemaal over eens zijn dat het in ieder geval niet saai is.

22 januari 2021 om 12:23

En waarom zijn mensen dan wel getriggered als bv een VI kritiek heeft op Schmidt? Die zeggen toch ook waar het in hun ogen op staat? Dan zou je dat ook prachtmensen moeten vinden

22 januari 2021 om 12:36

Deze reactie snap ik niet. Mijn reactie gaat over wat ik van Schmidt vind. Niet wat VI ervan vind of wat ik van VI vind. Daarnaast insinueer jij dat ik dat geen prachtmensen vindt. Zou jij mij kunnen uitleggen hoe jij aan deze conclusie komt?

22 januari 2021 om 12:40

Dan verwarde ik jou met iemand anders, my bad. Maar dan nog, als je als trainer iets hebt van "horen zeggen" zoals Schmidt zelf heeft aangegeven, hoe kan je dan zo stellig gaan beweren dat Nijhuis dit daadwerkelijk heeft gezegd?

22 januari 2021 om 12:49

Bedankt voor je reactie maar wederom niet relevant. Ik zeg niets inhoudelijks over de hele kwestie. Mijn enige punt is dat ik de komst van deze man naar Nederland het voetbal niet saaier heeft gemaakt, ik hou daar wel van. Meer zeg ik niet.

22 januari 2021 om 12:54

dat klopt wel inderdaad. Schmidt brengt wel leven in de brouwerij want hij ziet achter elke boom een vijand waar hij dan weer graag mee in conclaaf gaat, maar of dat het doel is van een coach daar kan je je vraagtekens bij zetten

Ik krijg langzaamaan het idee dat deze man de druk niet meer goed kan handelen en zich met de week gekker begint te gedragen. Voor PSV begrippen heeft hij ook nog eens in corona tijd nogal vors mogen investeren met Mvogo, Max, Sangare, Gotze en Zahavi. Forse transfersommen voor Max en Sangare en waarschijnlijk staan Gotze en Zahavi ook niet voor pepernoten op de loonlijst. Tel daarbij op de uitzonderlinge talenten van Malen, Ihattaran en Gakpo en je mag gerust stellen dat meneer Schmidt tot op heden ernstig teleurstelt. Dat sommige hem hier ook nog sympathiek noemen gaat mijn voorstellingsvermogen te boven, hij roept bij mij juist alles op wat je verwacht bij een verschrikkelijke Duitser. Daar nog los van is het openlijk in de media beschuldigen van een scheidsrechter compleet te gek voor woorden en dat hier mensen dat ook nog proberen goed te praten is helemaal krankzinnig. Even een korte zijweg, maar Ten Hag wordt hier afgemaakt als hij klaagt dat Ajax het zwaarste schema heeft (wat feitelijk gewoon klopt) en dan wordt Schmidt hier door bepaalde mensen verdedigd terwijl hij gewoon openlijk de integriteit van een scheidsrechter in twijfel trekt. Ik kan me niet voorstellen dat de Knvb hem hiermee laat wegkomen en een goed voorbeeld stelt want als we dit normaal gaan vinden hebben alle trainers vanaf nu een vrijbrief om elke scheidsrechter van alles te beschuldigen.

Het zwakke aan zijn betoog, is de overtreding op Gakpo benoemen. Er was namelijk geen overtreding. Bovendien is er de hele wedstrijd niks buiten proportioneels genoemd. Ergo, ik vond Kuipers de week ervoor tegen Ajax nog veel losser fluiten. Kuipers kreeg van alle kanten complimenten omdat hij het toeliet dat het een wedstrijd werd op het scherpst van de snede. Nu doet Nijhuis hetzelfde ( al zou ik graag willen weten waar hij dan voor had moeten fluiten) en krijgt hij de zwarte Piet toegespeeld.

22 januari 2021 om 12:24

Precies, Gakpo blesseert zichzelf bij het maken van een overtreding op een Spartaan. Waarom stel je überhaupt een speler die net terug komt van een blessure op op een superslecht veld?

Geen toeval dat dit allemaal gebeurt bij 1 scheidsrechter. Basje Nijhuis. De pipo de clown van de Eredivisie die zijn eigen wedstrijdje fluit. Had al moeten stoppen toen die een volkomen belachelijke rode kaart gaf aan Esteban toen in de beker tussen Ajax en AZ, toen een vent het veld opkwam en Esteban een trap wou verkopen van achteren. Verschrikkelijke scheidsrechter en dan die Johan Derksen natuurlijk die lekker in het kontje kruipt van Nijhuis, want Nijhuis kan niks fouts doen in zijn ogen. Heerlijk hoe Schmidt dit handelt. Het moet eens een keer afgelopen zijn met die Nijhuis. Niks voor niks krijgt die ook geen topwedstrijden meer.

22 januari 2021 om 12:22

Sorry maar dat jij het een verschrikkelijke man vindt is prima, maar ik heb liever hem dan alle andere scheidsrechters hier in Nederland die niks toelaten.

22 januari 2021 om 12:25

Ook opvallend dat er elke keer 1 man is die al heel het seizoen loopt te janken over alles en iedereen genaamd Roger Schmidt

22 januari 2021 om 12:57

Dat hele seizoen janken valt reuze mee. Ik denk dat als je sec na zeurgevallen kijkt dat Ten Hag en Advocaat niet onder doen. Advocaat zeurt al het hele seizoen dat andere clubs meer geld hebben en dat hij nieuwe spelers wil. En Ten Hag zeurt al sinds hij bij Ajax zit dat zij het zwaarste schema hebben en zijn spelers het het zwaarst hebben.

22 januari 2021 om 13:02

Ik ken ook een forumlid dat al een heel seizoen lang loopt te janken over Schmidt. Kleine tip: ook in dit topic heeft hij al 10/15 reacties geplaatst

22 januari 2021 om 13:04

maar Advocaat zoekt dan iig nog de schuld bij zijn eigen club. Schmidt heeft scheidsrechters en de Knvb de schuld als hij punten verliest. Ten Hag heeft er soms wel een handje van maar dit seizoen vind ik het meevallen. toen Ten Hag vorig jaar drie maanden door ging over een beslissing van de VAR in de CL toen vond ik hem idd wel superirritant

22 januari 2021 om 13:06

@psvfan700 ja joh, maar zijn gedrag is toch ook stuitend te noemen? je hoeft maar een week te wachten en Schmidt is weer bezig. het is niet dat ik elke keer reageer op iets wat een half jaar geleden is gebeurd ofzo. Schmidt heeft constant in opspraak komen tot een hogere kunst verheven en geeft iedere keer weer aanleiding tot gespreksstof. als je dan ook nog eens zo matig presteert en daar steeds anderen de schuld van gaat geven dan gaat zo een man je al helemaal irriteren. je praat over een gebrek aan professionaliteit en bent aan het beweren dat iedereen in het voetbal optimaal moet presteren terwijl je zelf als coach exact de tegenovergestelde dingen doet. dan maak je jezelf toch volstrekt belachelijk?

22 januari 2021 om 13:06

Haha. Ik dacht precies hetzelfde. Ik wacht nog steeds op een topic over psv of schmidt waarin ik niet de mening van hem door mijn strot geduwd krijg.

22 januari 2021 om 13:15

Man, over dit onderwerp zijn nu 4/5 topics geweest. Ik denk dat jij nu, zonder te overdrijven, wel 40+ reacties hebt gegeven over het incident met Nijhuis. Echt je antipathie spat er van af. Prima, dat mag. Maar als je nou 40 keer hetzelfde zegt dan vraag ik me af wat j in godsnaam wilt bereiken.

22 januari 2021 om 13:17

@boris19 en ik wacht nog steeds op een periode waarin Schmidt een keer niet loopt te janken over anderen die zogenaamd schuldig zijn aan het zoveelste puntverlies of aan de zoveelste slechte wedstrijd van PSV

22 januari 2021 om 13:33

Zijn naam is niet voor niets Japie Krekel he .
Nee het is inderdaad wel erg vervelend aan het worden, maar Voetbalzone doet er lekker aan mee want het genereerd schijnbaar veel aandacht. Laten we het onderzoek gewoon rustig aan afwachten. Ik ben heel benieuwd of hij het bewijs kan neerleggen dat het inderdaad gezegd is. Vraag me heel erg af of de Knvb een scheidsrechter dan openlijk aan durft te pakken.

22 januari 2021 om 13:39

@woenselaar. Ik vind het prima dat Japie Krekel Schmidt niet mag en dat ie vindt dat ie niet presteert, maar om daar nou elk topic over psv mee te gaan zitten spammen is wat veel van het goede. Wel fijn om te merken dat ik daarin niet de enige ben. Wel humor dat Japie op psvfan700 reageert door nog meer te zeuren.

22 januari 2021 om 13:45

@boris19 als Schmidt zich gewoon normaal gedraagt en goed presteert dan zal je mij echt niet horen hoor, want dan valt er verder weinig te zeggen over hem

22 januari 2021 om 14:34

Dus presteren is een graadmeter om iemand te mogen afzeiken. Dan mag je daar een dagtaak van maken; Zidane, Pep, Koeman etc mag allemaal lekker afbranden, want presteren hun materiaal zwaar onvoldoende.

22 januari 2021 om 14:37

@gaagie volgens Schmidt zelf is dat inderdaad de graadmeter, lees het artikel hierboven maar na. Schmidt zegt letterlijk "iedereen moet in het voetbal optimaal presteren". iets wat hij zelf dus niet doet

22 januari 2021 om 14:42

Klopt, iedereen moet inderdaad presteren. Maar doe je dat biet voldoende, is dat toch geen reden om iemand af te zeiken?

22 januari 2021 om 14:48

vertel dat maar aan Schmidt die daar anders over denkt. hij zeikt Nijhuis af want Nijhuis presteert niet optimaal volgens hem

Wat is dit voor een idioot gedrag sorry dat ik het zeg, het is nog erger dan bij van Bommel of een Van den Brom die soms ook tot het randje gingen maar Schmidt gaat er gewoon overheen. Wanneer je een Ambtenaar, Politie of in dit geval een scheidsrechter zo in diskrediet brengt moet je van hele goede huize komen om het te bewijzen. Jullie denken toch zelf niet dat Nijhuis voor vertrek thuis eens gaat verzinnen hoe hij PSV expres kan benadelen, hou eens op. Als je dit toelaat als Knvb en arbitragecommissie is het einde zoek. Zulke beschuldigen kan je niet maken of je moet je met sterk bewijs komen. Daarnaast hebben we ook een VAR die ook had in kunnen grijpen en schijnbaar was dat niet nodig. Buitenom dat heb ik wel eens ergere overtredingen gezien. Dit zal wel provocerend zijn, maar wat een calimero gedrag al heel het seizoen van Schmidt.

Iedereen moet in het voetbat optimaal presteren zegt hij. Presteer meneer Schmidt met dit uitstekende materiaal wel volledig? Hoeveel hele wedstrijden van PSV hebben we dit seizoen gezien dat we dachten van wauw?

allereerst wil ik aangeven dat ik deze Nijhuis eigenlijk helemaal niet goed ken als Belg. Echter weiger ik te geloven dat een scheidsrechter op dit niveau vanwege zoiets zijn prestatie gaat laten beinvloeden. Dat neemt niet weg dat ik aan Schmidt zijn woorden twijfel. Ik geloof wel dat Nijhuis zoiets gezegd heeft. Eerder dan omdat hij, zoals wel meer refs, een arrogant ventje is dat in zijn eigen macht is gaan geloven en wat uit de hoogte doet vanuit zijn machtspositie. Geen valsspeler, gewoon een arrogante idioot.

Roger Schmidt is het kenmerkende voorbeeld van kleinzieligheid. Als je weet dat er een zaak aanstaande is jegens onder andere jezelf. Moet je nog eens een week later in de media zielig willen overkomen. Get over it.

Waarschijnlijk draait het allemaal om een flauwe, verkeerd geïnterpreteerde grap. Nijhuis met zijn steenkolen-engels die wat misplaatst zegt, Schmidt die al geen hoge pet van Nijhuis op heeft en het verkeer interpreteert. Alleen niet zo handig om je tijdens een persconferentie dan te laten verleiden tot een opmerking.

22 januari 2021 om 12:45

Inderdaad. Iedereen weet dat Bas Nijhuis in de omgang heel losjes is en sluit dan ook zeker niet uit dat hij dit gezegd heeft. Zich uiteraard niet beseffend dat iemand dit serieus neemt. Cultuurverschilletje tussen Nederland en Duitsland. Herinner me nog een grap van Beenhakker over het Duitse voetbal die ook meteen verkeerd geã¯nterpreteerd werd.

Wat een soap zeg. Als bewezen wordt dat Nijhuis het heeft gezegd dan zijn licentie afnemen en indien dit niet bewezen wordt of het tegendeel middels opnames dan verdiend Schmidt ook een schorsing en de persoon die hem dit wijs gemaakt heeft mag van mij betreft van gehele voetbal geschorst worden voor onbepaalde tijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller50
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Ihattaren keihard aangepakt bij ESPN: ‘Hij vergooit nu zijn carrière'

Marciano Vink velt voorafgaand aan de kraker tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion een hard oordeel over Mohamed Ihattaren. Volgens de oud-middenvelder, die beide topclubs diende als speler, moet...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren