Overmars verrast Ajax-directeur: ‘Soms heb ik niet eens van die speler gehoord’

Vrijdag, 22 januari 2021 om 11:12Rian Rosendaal • Laatste update: 11:16

Als financieel directeur is Susan Lenderink sinds medio 2019 nauw betrokken bij het aankoopbeleid van Ajax. De topbestuurder in de Johan Cruijff ArenA moest in dat kader eerder deze maand instemmen met het recordbedrag van 22,5 miljoen euro voor Sébastien Haller. Veel minder bekende namen passeren echter ook weleens de revue bij Ajax, zo benadrukt de openhartige Lenderink.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door london calling)

Leuk inkijkje hoe het er aan toe gaat achter de schermen.

22 januari 2021 om 11:29

Eens, leuk artikel voetbalzone. Ik vond het erg interessant om te lezen hoe een transfer in zijn geheel tot stond komt!

Zou wel eens over een Kudus kunnen gaan denk ik. Was bij het grote publiek nog helemaal niet bekend terwijl hij onder de amateurscouts onder ons al 2 jaar in de gaten werd gehouden. Leuk interview wel. Denk dat het niet slecht is dat er geen voetbalgekke financieel directeur zit die echt alleen naar de cijfertjes kijkt. Dan ga je gewoon geen te riskante dingen doen

22 januari 2021 om 11:33

Denk dat het wel om veel meer spelers gaat.

22 januari 2021 om 14:53

Denk het ook hoor JSDenHaag. Maar die naam sprong meteen in m'n hoofd. Ik kende Kudus al van FIFA en FM, maar veel Ajax supporters om me heen begonnen hem op te zoeken zodra de transfer in beeld kwam maar hadden nog nooit van hem gehoord haha

22 januari 2021 om 11:35

@Zinedane, het hoeft natuurlijk niet om Kudus te gaan als ze sowieso al weinig spelers kent. ;-). Maar ben het wel met je eens dat het goed is dat er geen voetbalgek als directeur is aangesteld. Die laat zich dan minder door emoties leiden, ook al hoort dat sowieso niet bij deze functie.

Volgens mij een heel verstandige dame. Heb al eerder een podcast geluisterd waar ze te gast was (al even geleden), is volgens mij een nuchtere dame die erg deskundig is. Samen met Menno Geelen, Edwin vd Sar en Marc Overmars een directie om trots op te zijn!

22 januari 2021 om 11:36

En wat ook fijn is, is dat ze haar vak volledig op basis van de cijfers uitoefent en niet omdat ze gek op Ajax is als voetbalclub.

22 januari 2021 om 11:39

Inderdaad, een financieel directeur moet niet met emotie werken maar met ratio. Kan iets wel of kan iets niet. Ik ben natuurlijk nooit bij een directie-overleg, maar het schijnt dat ze echt 'haar mannetje' staat en als zij zegt dat iets niet kan, dat er geen zeurende heren zijn die denken dat het misschien toch kan. Volgens mij gewoon een topwijf.

22 januari 2021 om 11:47

Ja inderdaad. Fans, coaches en eigenaars horen het niet altijd graag maar soms moet je onpopulaire beslissingen nemen omdat het niet anders kan. En of dat nu afzien is van een inkomende transfer of net een van de grootste talenten laten vertrekken voordat hij helemaal tot uiting gekomen is, soms moet je dat uit financiële overwegingen doen.

Leuke dame, heb weleens een presenatie van haar bijgewoond met haar visis op bedrijfsvoering bij een voetbalorganisatie. Erg interessant!
Ook leuk om te lezen hoe de wisselwerking gaat tussen zo'n TD en Fd.
Zou daar wel eens meer over willen zien wellicht leuk voor een documentaire bij Fox Sport

22 januari 2021 om 11:59

Inderdaad interessant om te lezen. Ben benieuwd hoe het er bij subtoppers als AZ, Vitessa e.d. gaat.

22 januari 2021 om 12:01

Nouja bij AZ zal het ongeveer hetzelfde gaan, al hebben ze minder te besteden als Ajax.
Zijn toch meerdere ogen die over een beslissing gaan he

Moet zeggen dat ik bij het aankoopbeleid van Ajax de laatste paar jaar juist niet zo veel spelers tegenkom die ik nog niet kende. Veel oud Ajax spelers (steek, Babel, Klaassen, Blind, Huntelaar, Siem de Jong, Promes, nu weer Schone in de wandelgangen), Eredivisie spelers die leken uit te blinken bij hun club maar die toch moeite hebben met aanpassing (scherpen, Pierie, Klaiber, Labyad, Schuurs) en gewoon toppers die de rest van de Eredivisie niet kan betalen (haller, Tadic). Kudus is goed gescout, maar daar zaten veel clubs achteraan. Anthony was volgens mij ook al een redelijk gearriveerde naam. Dan heb ik dat momenteel bij Arnesen bij Feyenoord meer.

22 januari 2021 om 12:32

Wie heeft Arnesen gehaald dan? Spelers uit de subtop van de eredivisie en half fitte afdankertjes van andere clubs die ze worden aangeboden maar die ze in eerste instantie zelf ook niet op het oog hadden. Volgens mij is Bozenik zijn enige echte aankoop, en daar kan bij advocaat nog niet een half compliment over af.

22 januari 2021 om 12:46

Gaat niet alleen om spelers die gehaald zijn maar ook spelers die Overmars eventueel zou willen halen wat dan niet altijd in de media komt.

Prima, zo moet het ook zijn. Iemand die gewoon weet wat ze wel goed kan en wat ze minder kan. Ze laat het scouten aan de kenners over en kijkt naar het deel waar ze wel veel van af weet, het financiële gedeelte. En als het is zoals ze het uitlegt lijkt me ook dat het een goede rolverdeling is.

Wat ik een beetje vaag vind is dat deze man er naar eigen zeggen voor moet zorgen dat een aankoop en loonkosten verantwoord zijn, maar dat hij het niet als zijn taak ziet te weten wat er rondloopt en waarmee Marc op de proppen komt. Hoe kun je dan een inschatting maken of de aankoop/loonkosten verantwoord zijn??

22 januari 2021 om 12:09

Ten eerste is het een vrouw 😉. En ten tweede maakt ze puur een financiële inschatting. Als overmars denkt “deze is 20 miljoen waard en 5 miljoen salaris voor 3 jaar”, dan moet zij puur kijken of het financieel verantwoord is.

22 januari 2021 om 12:10

Susan Lenderink is een vrouw Nymus. Zij hoeft niet te weten wie de spelers zijn die Overmars op het oog heeft, maar kijkt of het aankoopbedrag en de loonkosten passen binnen het budget van Ajax. Goed geregeld toch? Overmars zoekt naar de juiste spelers met het scoutingsteam en onze financiële directie kijkt naar de financiële voorwaarden. Lijkt mij een perfecte scheiding der machten en optimaal gebruik van verschillende specialismen.

22 januari 2021 om 12:48

Of het een Ford k of Lamborghini is laat ze aan Overmars over zij kijkt alleen of het binnen het financiële plaatje past.

22 januari 2021 om 12:54

Dat is in een ander (groot) bedrijf toch net zo? Ik ben niet anders gewend dan dat de Finance afdeling bepaalt hoeveel er uitgegeven mag worden, o.a. aan loonkosten. Maar die gaan echt niet het CV van een nieuwe medewerker beoordelen, die kijken gewoon of iets binnen het budget past of niet.
Overigens is Susan Lenderink een vrouw.

En waar komt in het stukje de rol van de commissarissen naar voren. Ik snap wel dat Overmars dus niet altijd zo snel kan handelen als sommige mensen beweren/geloven.

Ik dacht altijd dat het allemaal heel professioneel ging totdat ik die docu van Sunderland keek. Het is echt een beetje rondbellen en op het laatste moment een paar miljoen erbij gooien bijvoorbeeld. Had het allemaal wel wat professioneler verwacht, maar zelfs in transfermiljoenen is voetbal één en al onderbuikgevoelens 😝

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2310
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

47 jaar
131 fans

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren