Klopp veegt titelkansen falend Liverpool van tafel: ‘Hoe dom zou ik zijn?’

Vrijdag, 22 januari 2021 om 09:19Rian Rosendaal • Laatste update: 19:11

Het zijn zware tijden voor regerend landskampioen Liverpool, dat donderdag tegen Burnley (0-1) voor het eerst sinds april 2017 een Premier League-duel verloor op het eigen Anfield. Daarnaast hebben the Reds voor het eerst sinds mei 2000 vier competitiewedstrijden op rij niet gescoord. Prolongatie van de landstitel lijkt op de tocht te staan en manager Jürgen Klopp wil na de zeperd tegen Burnley dan ook helemaal niet praten over de titelkansen van zijn kwakkelende ploeg.

"Hoe dom zou ik zijn als ik nu, net na de nederlaag tegen Burnley en nu we drie, vier duels op rij niet hebben weten te scoren, ik weet het niet precies, over de titelrace zou beginnen?", zei Klopp donderdagavond in duidelijke bewoordingen op de aansluitende persconferentie. De Duitse coach kon niet precies vertellen waarom zijn spelers zo uit vorm lijken te zijn. "De spelers zijn altijd erg degelijk geweest, maar nu blijken het ook gewoon mensen te zijn. Nu moet ik als manager nog beter duidelijk maken hoe we dit gaan oplossen, want we missen juist die laatste tien procent om het op de juiste momenten goed te doen."

Klopp kreeg het in de eerste helft aan de stok met Sean Dyche, zijn collega van Burnley. De ruzie ging in de catacomben van Anfield nog even door. Het akkefietje stelde echter weinig voor, zo benadrukte Dyche na afloop. "Slechts twee managers die vechten om de overwinning. Daar is niks mis mee", aldus de winnende coach. Klopp wilde er ook weinig over kwijt. Hij wilde ook niet zeggen of Liverpool deze maand alsnog de transfermarkt opgaat. "De eindbeslissing daarover ligt niet bij mij en ik denk daar momenteel ook niet over na."

De pijnlijke nederlaag tegen Burnley kwam ook hard aan bij oud-verdediger Jamie Carragher, thans werkzaam als analist. "In aanvallend opzicht viel het zwaar tegen", zo zei hij in de studio van Sky Sports. "Dit is echt lichtjaren verwijderd van het niveau dat ze de laatste jaren hebben getoond. Het lijkt erop dat ze de landstitel aan het verspelen zijn. Zes punten achterstand (op koploper Manchester United, red.), dat kan nog goedgemaakt worden. Maar met de wedstrijden die er nu aankomen? En met de huidige vorm? Ze moeten onderhand eerder gaan nadenken over een plaats in de top vier dan over de titel."


Poll

Zie jij Liverpool dit seizoen opnieuw kampioen worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Klopp is gefrustreerd niet alleen aan het gebrek van transfers maar vooral omdat de selectie het niet waar kan maken. De enige creatieve die geblesseerd is dat is Jota. Kan niet zo zijn dat ze van 1 speler afhankelijk zijn(wat we nu indirect wel zijn). Wat opvalt is dat Firmino hopeloos uit vorm is, daardoor Mane en Salah eigenlijk hun kwaliteiten er nauwelijks uitkomen ze creëren zelf weinig. Moraal van het verhaal: een Firmino in vorm is essentieel voor dit Liverpool hoe sneu dat ook klinkt.

22 januari 2021 om 09:51

Van Dijk en Gomez zijn natuurlijk ook al een tijdje niet beschikbaar. Het centrale duo dat mist heeft zeer waarschijnlijk ook veel invloed op het team

22 januari 2021 om 09:58

Firmino is niet perse uit vorm vind ik, zijn passing is identiek aan vorig seizoen en zijn werklust niet minder. Je ziet nu gewoon elke hoek gedekt worden dit seizoen, omdat tegenstanders ook niet gek zijn en snappen dat als je de pass eruit haalt je Mane en Salah kunt laten rennen. Jota koos voor de individuele actie met de bal aan de voet, wat weer een counter is op dat dekken van de passes, dus daarom leek hij effectiever. Ik zou graag willen zien dat Mane en Salah dat ook meer gaan doen en dat Firmino nu focust op het goed opstellen in de 16. Als je dat toevoegt gaan verdedigers zich ook weer anders opstellen en kan Firmino ook weer beter aangespeeld worden. Daarnaast zijn het minder kansen, niet geen kansen. De conversion rate was sowieso al lager bij Liverpool, maar we creã«erden gewoon genoeg kansen.

22 januari 2021 om 10:03

Ik mis bij Firmino de laatste tijd ook wel het afmaken. Hij is nooit een echte killer geweest, maar pakte toch regelmatig zijn doelpuntje mee. De laatste wedstrijden heeft hij meerdere kansen gehad, maar raakt de bal keer op keer niet lekker. Dat heeft toch wel met vorm te maken.

22 januari 2021 om 10:07

Maar zagen we dat vorig seizoen ook niet genoeg gebeuren? Enorme missers van Salah, Mane en Firmino? Wat ik zeg, ik denk dat het gewoon het ontbreken van genoeg kansen is. Deze missers zie ik ze al hun gehele periode bij Liverpool maken. Mede hierom was ik overigens sceptisch over de transfer van Salah vanuit Rome. Ik dacht nog een slechte afronder, maar toen bewees Klopp het tegendeel door te zien dat je dan gewoon 100 meer kansen moet creã«ren. Ik vond destijds Peresic de perfecte aankoop

22 januari 2021 om 10:36

Zijn passing en werklust zijn idd nog zelfde. Wat mij opvalt dat zijn looplijnen te eentonig zijn zijn creativiteit hem in de steek laat en zijn aanames van een stuk lager niveau zijn dan vorige 2 seizoenen. Mane en Salah zijn spelers die floreren met Firmino maar sporadisch iets zelf creëren. Het kan en moet gewoon beter voorin.

22 januari 2021 om 10:41

Ik ben vooral benieuwd of Klopp dit om weet te draaien, want je zag het bij zijn vorige clubs ook dat hij niet goed wist wat te doen als het minder ging. Was bij Mainz zo en bij Dortmund ook. Hij is dan toch degene die iets moet tweaken in tactiek of speelwijze om te zorgen dat er wel weer genoeg kansen komen.

22 januari 2021 om 11:02

Ik ook en ik mag hopen dat hij leert van zijn fouten, anders kan hij dus niet het tegendeel bewijzen in het zijn van een lange termijn coach. Overigens wat is anno 2021 lange termijn? Misschien moet ik heel erg lange termijn coach zeggen

22 januari 2021 om 11:48

Ik betwijfel of de oude strategie echt uitgewerkt is. Ik denk eerder dat de uitwerking met de huidige basis moeilijker is. Door de rust achterin met VVD en Gomez/Matip, kon er sneller omgeschakeld worden en lag er vaak meer ruimte. Vergeet niet hoe vaak VVD met een snelle lange bal de voorhoede aan het werk zette. Een lange bal met daarna korte combinaties. Die opbouw is nu veel te traag. Goed uitgevoerde tegenstoten zie je nauwelijks. Een aanval duurt lang en uiteindelijk wordt de bal dan vaak maar de 16 ingepompt. Na een paar keer zou je dan toch moeten zien dat door de lucht geen oplossing is. Daarbij komt natuurlijk ook nog dat TAA hopeloos uit vorm is. Die krijgt de laatste tijd nauwelijks een bal bij een medespeler. Het is wel aan Klopp om zo'n jongen te helpen zijn vorm terug te vinden.

22 januari 2021 om 11:18

@Keizer! Het is ook niet voor niks dat PL kampioenen bijna nooit 2x op rij kampioen worden de afgelopen 10 seizoenen. Na het kampioenschap is de echte honger en concentratie misschien een tikkeltje minder. Dat gebeurde bij City vorig jaar ook. Dan zijn spelers niet meer in vorm. En vergis je niet, het verschil tussen op 90% concentratie of 100% concentratie spelen is gigantisch. Daarnaast kennen de tegenstanders de tactiek van Liverpool weer een beetje beter dan daarvoor. Ik denk dat een coach tactisch ook dingen moet blijven aanpassen. City is bijvoorbeeld dit seizoen verdedigend ook weer een beetje anders gaan spelen.

Ik had laatst nog een discussie met iemand, maar ik blijf het zeggen ik vind dat Klopp geweldig een elftal kan bouwen, maar na zoveel jaar is ook bij hem de rek eruit. Dat zag je ook al eerder bij Dortmund. Uiteindelijk is elke coach gewoon zo goed als zijn materiaal. Guardiola, Mourinho, Klopp, Simeone, Zidane, Flick, Tuchel, Pochettino, Conte, Nagelsmann etc zijn allemaal goede trainers, maar sommige mensen denken dat trainers heilige middelen hebben en kunnen toveren.

22 januari 2021 om 10:05

De rek is er niet uit, zijn tactiek word geanalyseerd en daar speelt de tegenstander op in. Verdedigen is de beste tactiek tegen Klopp op dit moment en het team coach hebben daar nog geen antwoord op. Bij Dortmund lag hij overhoop met de spelers en bestuur volgens mij, dat is hier verre van dat. Trainers moeten blijven veranderen en mee met de tijd en gebeurtenissen, doen ze dat niet, houden ze te lang vast aan spelers of tactieken, dan raken ze vanzelf uit de tijd. Dat zijn fouten die ze maken. Lange termijn coachen is een skill die maar heel weinig coaches hebben en heeft niets met toveren te maken hebben. Mooiste voorbeeld vind ik Fergie die Keane eruit trapte, puur voor het team op de lange termijn. Op de korte termijn slecht voor het team, maar binnen no time zag je dat het de juiste beslissing was. 1 stap terug, 2 naar voren.

22 januari 2021 om 10:37

Gister heeft die met een vrij gefrustreerd gezicht verteld dat het niet aan hem is dat er versterkingen komen deze maand. Door andere spelers aan te trekken blijf je een verrassingselement creëeren waar teams zo 1-2-3 geen antwoord op hebben(zie Jota)

22 januari 2021 om 10:44

Hij lag bij Dortmund niet overhoop met het bestuur. Dat bestuur gaf hem zelfs nog vertrouwen nadat ze vlak voor de winterstop iets van 16e stonden. Maar ook daar had hij het probleem te lang vast te houden aan dezelfde spelers. Op gegeven moment moet je verversen en dat doet hij nu ook weer te weinig.

22 januari 2021 om 11:00

Oke aan hem dus de taak om daar tactisch verbetering toe te passen of doorselecteren van spelers. Anders maakt hij fouten, dezelfde als bij Dortmund blijkt nu vanuit jou reactie. Wat mijn punt is dat goede trainers dus met concrete dingen lange termijn caoches kunnen zijn. Ik zie geen toverstafjes aan te pas komen, gewoon concrete fouten

22 januari 2021 om 11:51

Met verversen is hij nu ook wel wat ongelukkig. Je kon zien dat Jota al steeds vaker ipv Firmino werd gebruikt. Dan krijgt zo'n jongen een blessure en moet je gedwongen weer terugschakelen.

22 januari 2021 om 13:26

Ja dat is pech hebben, maar ook zo'n Ox en Minamino moeten veel vaker starten als de concurrentie slechter speelt denk ik dan. Ik vind Oxlade de perfecte aanvallende middenvelder bij ons momenteel, want hij staat verdedigend goed genoeg om met 3 spitsen te kunnen spelen en aanvallend heeft hij een goed schot en een goede loopactie. Dat is dan even mijn persoonlijke mening

22 januari 2021 om 10:40

Ik vind Simeone echt wel een uitzondering op dat rijtje namen hoor. Al sinds 2011 zit hij daar. Al bijna 10 jaar weet hij zijn ploeg te motiveren en al 10 jaar gaan de spelers door het vuur voor hem. Eigenlijk altijd gaat de rek wel uit de ploeg en zijn de spelers de trainer beu nande successen. Bij Simeone niet. Vind ik toch wel bijzonder.

22 januari 2021 om 10:43

Simeone heeft ook gewoon prima materiaal in handen, tevels wordt het elftal vaak ververst. Moet je eens kijken hoeveel spitsen Atletico de laatste 10 jaar heeft gehad.

22 januari 2021 om 11:06

@DerKaiser Barca en Real hebben altijd beter materiaal gehad. Ze staan nu zelfs aardig los op de eerste plek.

22 januari 2021 om 11:25

Klopt maar Simeone is toch ook maar 1 x kampioen geworden? En dat was met een vrij aardig elftal vond ik zelf. Daarna steeds 2de of voornamelijk 3de geworden. In de CL wel vaak finale bereikt. Dus zekers top gepresteerd, maar vind het de laatste jaren stukken minder geworden. Nu staan ze aan kop, wat knap is, maar het voetbal vind ik vrij matig. Vergeet ook niet dat Barca en Real lang niet meer zo goed zijn als pak hem beet 5 jaar terug.

22 januari 2021 om 11:35

@DerKaiser Het ging er volgens mij meer over dat Simeone al 10 jaar prima presteert. Het kampioenschap en de CL finales waren pieken. Vind ze minder gewordrn dan toen idd. Maar Real en Barca zijn nu ook niet meer geweldig. Maar Atleti is ook vaak 2e geworden boven Real. Dat was ook weer knap. Hij heeft Atletico competatief gemaakt tegenover 2 grootmachten in de voetballerij. En ondertussen heeft Atleti qua budget ook de middelen om voorlopig nummer 3 te blijven. Maar je zou verwachten dat ze wel een keer 5e zouden worden ofzo.

22 januari 2021 om 12:19

Simeone presteert prima, maar ik denk dat soort gelijke trainers als Mourinho, Conte, Allegri, Ancelotti etc dit ook hadden kunne presteren met het materiaal van de afgelopen 10 jaar. Het is niet zo dat we met het Atletico te maken hadden van begin van deze eeuw.

22 januari 2021 om 11:05

Liverpool heeft één van de beste selecties ter wereld, dus vraag me af wat je wil zeggen met 'elke coach is gewoon zo goed als zijn materiaal'.

Liverpool heeft even een dipje, kan gebeuren. Er wordt weer enorm aangesteld. Winnen ze de komende 3 potjes dan is het weer allemaal top.

22 januari 2021 om 11:26

Klopp was zogenaamd een geweldige trainer die niks fout kon doen, terwijl collega Guardiola vaak kritiek kreeg dat die het alleen met goede spelers kan. Ik vind dat een beetje krom, want Klopp heeft ook goede spelers en presteert dit seizoen gewoon stukken minder dan 1 a 2 jaar geleden.

22 januari 2021 om 11:29

grappig, want hier wordt vaak gezegd dat de selectie van Liverpool niet van wereld niveau is. Maar dat het de chemie, teamspirit en voorhoede(dat wel van wereldniveau is) de doorslag geven.

Het middenveld is zo veel kritiek op altijd.

22 januari 2021 om 11:50

Mensen die zeggen dat Liverpool geen wereldselectie heeft zegt meer over diegene dan over Liverpool. Hun keeper, beide backs en 1 cv zijn 1 van de beste ter wereld. 2 andere cv’s die ook heel goed zijn. Dan heb je de voorhoede die voor zich spreekt met jota er nog bij. Middenveld is meer dan geweldig met Fabinho en Thiago allebei 1 van de betere middenvelders en dat aangevuld met Wijnaldum en Henderson. Team doet echt niet onder voor city. Echter heeft city voorin ik de breedte meer kwaliteit. Clubs als united, Chelsea en spurs vind ik daar ruim onder zitten.

22 januari 2021 om 12:20

Ze hebben de beste vleugelaanvallers van de PL, de beste backs, de beste cv, de beste cm en beste keeper. Allemaal absolute wereldtop.

22 januari 2021 om 17:30

Mwah, is dit niet een beetje een behoorlijke open deur intrappen? Dit is het 6e seizoen van Klopp bij Liverpool en het gaat eindelijk een stukje minder. Kwestie van tijd toch totdat zoiets zou gebeuren?

Klopp wordt met de week vervelender. Hij moet juist nu een bron van rust zijn voor zijn elftal en niet heel de tijd paniek zaaien in de media. Alle spelers lezen dit soort berichten ook gewoon, dat kan niet goed overkomen op een elftal.

22 januari 2021 om 11:25

Euhm nee? Je zou eens wat LFC trainingen kunnen bekijken om te zien dat spelers er geen last van hebben en dat media los staat van de 'echte' wereld. Vind dit overigens ook niet echt een voorbeeld van iemand die vervelend is, grotere kans dat jij hem al vervelend vind en daarom dat nu weer denkt.

22 januari 2021 om 11:52

Ik vind het inderdaad vervelend als hij ruzie gaat zoeken met de pers omdat hij om half 1 moest spelen en niet om half 3. Dat vind ik onnodig en provocerend.

Als jouw baas zich over onzinnige dingen druk gaat maken komt dat ook slecht over op de rest van de werknemers. Als je dat niet beseft dan weet ik niet waar we het nog over hebben.

22 januari 2021 om 12:27

@Kevva, je haalt er nu een heel ander moment bij. Het ging toch over nu en dat hij volgens jou nu vervelend(er) zou zijn? Kom dan niet uit 't niets met een moment van maanden terug.

22 januari 2021 om 13:20

Ja als je het zo redeneert kan ik je begrijpen. Desalniettemin, ben ik van mening dat de media in het voetbal niet echt relevant is binnen de spelersgroep. Tenminste niet dit soort dingen. Druk op spelers/trainers natuurlijk wel. Net zoals wij zullen zij de media ook niet even serieus nemen, misschien nog wel minder.

Vorig jaar zat natuurlijk ook alles mee voor Liverpool (ik zeg niet dat ze puur geluk hadden hoor, dat dwing je deels zelf af). En nu is dat anders. Ploegen zijn scherper tegen Liverpool. En het is sowieso een vreemd seizoen, zo zonder publiek.

22 januari 2021 om 14:50

Je doet nu net alsof afgelopen jaar plots een piek was, een incident. Maar ook het jaar ervoor werd er een recordaantal punten gepakt, maar was er nóg een ploeg die ook ver boven de rest uitsteeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4416
6.Liverpool4313
7.Everton404
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger261
G. WijnaldumMiddenvelder262
Roberto FirminoAanvaller266
Mohamed SalahAanvaller2517
S. ManéAanvaller237
J. HendersonMiddenvelder211
AlissonKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

287 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

‘Absolute grootmacht wil Barcelona en Inter aftroeven in strijd om Wijnaldum’

Het is momenteel de vraag waar de toekomst van Georginio Wijnaldum ligt. De dertigjarige middenvelder is bij Liverpool nog altijd in het bezit van een aflopende verbintenis, ondanks dat de Engelse...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren