Vitesse dreigt topspelers kwijt te raken door ‘scheefgroei’ in contracten

Vrijdag, 22 januari 2021 om 08:04Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:41

Het succes van Vitesse in de Eredivisie heeft ook een keerzijde. Tal van voetballers van de huidige nummer twee van de competitie genieten interesse van andere clubs, ook mede vanwege hun contractuele situatie. Liefst tien contracten bij Vitesse lopen medio 2022 ten einde. Onder anderen steunpilaren als Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer, Oussama Tannane, Matus Bero en Eli Dasa staan nog minder dan anderhalf jaar op de loonlijst en dus zal Vitesse later dit jaar op een kruispunt van wegen staan: verlengen of verkopen.

Bij Vitesse is sprake van ‘scheefgroei in de contractopbouw’, zo ziet technisch directeur Johannes Spors. Hij verwacht wisselende resultaten in de gesprekken met de spelers die het fundament van het elftal van Thomas Letsch vormen. “Ik verwacht enkele transfers in de zomer. Maar ik ga ook uit van contractverlengingen. Dat wordt maatwerk. Ieder heeft zijn afzonderlijke belangen”, vertelt hij vrijdag in gesprek met het regionale dagblad de Gelderlander.

Spors denkt dat Vitesse kan voorkomen dat de selectie van Letsch wordt kaalgeplukt, omdat clubs eerder bezuinigen dan geld spenderen. “En wij laten spelers met een hoge marktwaarde echt niet onder de kostprijs vertrekken.” De sportbestuurder heeft geen verkoopplicht van clubeigenaar Valeri Oyf gekregen. “Ik wil wel een meer gestaffelde opbouw van de contracten bij Vitesse bewerkstelligen.”

Spors en Vitesse snappen heel goed dat spelers de club niet als hun eindstation zien. “Als ze ambitie hebben, willen ze elk jaar hogerop. Deze club maakt deel uit van een internationaal systeem. Daarin ontwikkelen spelers zich en gaan dan hogerop aan de slag.” Tannane, Bazoer en Doekhi genieten interesse, erkent Spors. “Maar een concreet bod ligt er nog voor niemand.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door jeron)

Lijkt me logisch dat Vitesse zou willen verlengen als de spelers dat ook zouden willen. Geeft ze toch een betere onderhandelingspositie bij een eventuele verkoop. Vooral Bazoer zou met de juiste instelling een mooie stap kunnen maken.

22 januari 2021 om 08:38

Maar die instelling van Bazoer is zijn hele carrière al zijn grootste probleem. Dus hij kan weer een stap maken, maar dan gaat hij meteen weer met zijn hoofd in de wolken lopen vrees ik.

22 januari 2021 om 08:52

True maar we moeten niet vergeten dat Bazoer pas 24 is ondanks dat hij al 10 jaar meedraait (voor mijn gevoel dan). Je hoopt toch dat spelers wat leren naar mate ze volwassen worden. Ik zie het hem flikken.

Bazoer is natuurlijk dit seizoen top maar dat komt ook door de tainer hopelijk ziet hij dat zelf ook en gaat hij niet weer naast zijn schoenen lopen. Aan de andere kant als er een club komt die veel wil betalen snap ik hem ook wel (salaris bedoel ik dan)

22 januari 2021 om 11:44

Ik heb juist sterk het idee, dat PSV voor Bazoer en Koopmeijners (AZ) zal gaan. Deze 2 passen ook prima in het elftal. Tannane zal denk ik naar een middenmoter in het Buiteland gaan. O.Lyon of Besiktas, zijn prima clubs voor hem.

22 januari 2021 om 12:16

Ik denk dat er bij Bazoer teveel is gebeurd om terug te keren bij PSV. Zelfde verhaal als toen Labyad zichzelf notabene aanbood bij PSV. Wat betreft Koopmeiners; ik denk dat PSV hem maar wat graag zou willen maar die zal echt veel te duur zijn en bovendien zal hij wel mikken op een grotere stap.

toch een aantal zeer interressante spelers die e.v.t. transfervrij zouden raken..
zeker bazoer. en tanane zullen momenteel ontzettend gewild zijn en kunnen ook zeker een stap hogerop.

Doekhi begint steeds beter te worden en is dit seizoen echt super steady ben zeer benieuwd waar zijn plafond ligt.

22 januari 2021 om 10:58

@burwatti zijn zeker interessante spelers. Ik denk dat ze alle 3 goede versterkingen zouden zijn voor Feyenoord. Niet al te duur. Mochten ze Berghuis, Kocku en Senesi voor veel geld verkopen, dan zouden deze Bazoer, Doekhi en Tamane goede versterkingen zijn. En ze houden geld over om op andere plekken te versterken zoals spits, rechtsback en wat betere back-ups.

22 januari 2021 om 11:06

zijn idd missing players mochten die 3 vertrekken.. zeker transfervrij geweldige "aankopen" kunnen alle 3 nog jaren mee, zijn Nederlands en kunnen zo mee met het niveau.

wel word het dan net oud vitesse met linssen er ook nog bij haha

word de klassieker straks oud Utrecht- oud Vitesse

22 januari 2021 om 11:53

@burwatti hahaha o ja! We moeten nog wel 1 speler overnemen van Utrecht om gelijk te trekken. Mahar?

Hopelijk weet Vitesse een aantal van deze spelers te behouden. Bazoer speelt nu zo goed, omdat hij de ruimte en vrijheid krijgt van Letsch. Doekhi is gewoon een prima verdediger, maar is denk ik nog niet uitgeleerd bij Vitesse. Bij Tannane heb ik het gevoel dat Vitesse op dit moment zijn plafond is, aangezien het toch een aparte speler blijft qua speelstijl. Dasa zal een stap hogerop gaan, want dat is naar mijn mening gewoon een topper! Hoop vooral dat Vitesse Bazoer kan behouden voor minimaal nog één jaar.. We zullen zien..

22 januari 2021 om 08:56

Ik wil Tannane niet met Ziyech vergelijken, maar ik bij hem wel het gevoel dat hij met betere spelers om hem heen nog beter kan. Het is wel een speler die met een actie of pass de (voor) assist kan geven. Hij moet dan alleen leren tot hoever hij moet gaan (net zoals Ziyech dat moest leren). Want bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Ajax vond ik (zeker nadat Ajax met 10 kwam te staan) dat Bazoer en Tannane dachten het alleen te moeten doen. Hierdoor maakten zij Vitesse eerder zwakker dan sterker.

Tannane moet beseffen dat dit zijn plafond is op sportief niveau.
Bij Vitesse wordt geaccepteerd dat hij op 60% arbeid verricht zodat hij in aanvallend opzicht mag shinen.
Elke stap hogerop wordt meer geëist.
Aanvallen en verdedigen, maar ook 100% afgetraind.

Enige wat ik mij kan bedenken is dat hij naar een club wil waar het in financieel opzicht mooier is.

Bazoer kan een stap hogerop maken, mits hij de juiste trainer heeft die hem mentaal goed weg kan zetten.

Doekhi, moet lekker verlengen, die kan bij Vitesse nog zat groeien.

22 januari 2021 om 10:29

60%? Heb jij Tannane dit seizoen wel eens zien voetballen?

22 januari 2021 om 20:05

Zeker weten, sterker nog.... Jullie zelfs een Emmenaar op de bank zitten die wat te vertellen heeft in de selectie. Laat ik die nu geregeld spreken.

Ik denk alleen dat jij die 60% als een aanval of tekortkoming ziet op zijn spel.
Maar wat ik zeg....
Tannane hoeft zich nu niet bij Vitesse het snot voor de ogen te lopen, van voor naar achteren en in alles 100% te geven.
Hij moet doen waar hij goed in is...

Daarin mag hij dus steekjes laten vallen en verwachten dat andere spelers het vuile werk voor hem opknappen.
Het team heeft daarna 1 taak... zorgen dat die bal bij Tannane komt.

Exact hetzelfde bij Ziyech bij Ajax.
Begin jaren veel bekritiseerd!!
Hij deed te weinig, verdedigde niet... was te lui...

Maar hij heeft zijn waarde laten zien, waardoor hij in zijn laatste jaren ook meer op het aanval kon richten en mocht verwachten dat een Schone of wie dan ook de ruimtes dicht liep, de bal onderschept en weer bij hem inlevert.

Kortom: Tannane bij Vitesse is als Ziyech bij Ajax

Denk dat de meeste met een jaartje verlengen, dan "gunnen" ze de club nog een redelijke transfersom. Dat is het minste wat ze nog kan gebeuren.

22 januari 2021 om 10:11

K hoop het, zeker omdat Vitesse jongens als Tananne en Bazoer het vertrouwen heeft gegeven.

Het is voor Vitesse te hopen dat ze Europa league halen. Ik denk dat er dan best een paar spelers uit dit lijstje willen praten over een langer verblijf. Aan de andere kant doet Vitesse het dit seizoen wel uitzonderlijk goed, na dit seizoen gaan er mooie aanbiedingen komen en het is maar de vraag of die het seizoen erna weer komen. Zeker voor een niet zo'n stabiel persoon als Tannane is dit waarschijnlijk het moment om te cashen. De kans dat hij 2 van dit soort seizoenen achter elkaar gaat spelen is niet heel groot.

Ik mag toch hopen dat spelers als Tannane en Bazoer hun contract verlengen als ze een redelijk aanbod krijgen. Die twee hebben hun hele opleving te danken aan Vitesse en Letsch en mogen dus best wat terugdoen.

22 januari 2021 om 09:34

Met alle respect, maar deze jongens zijn Vitesse natuurlijk niks verplicht. Het feit dat ze Vitesse nu bij de hand nemen zou toch voldoende moeten zijn? Vitesse heeft daarnaast een aantal jeugd spelers die zich goed ontwikkelen! Dasa kan vervangen worden door Manhoef Cornelissen deed het toen Bazoer geblesseerd was ook heel behoorlijk en jongens als Vroegh en Huisman zijn ook stabiele eredivsie spelers. de onvoorspelbaarheid van een Tannane is lastig te vervangen de vergelijking met Ziyech is natuurlijk niet voor niets.. Ik hoop voor Vitesse dat ze europees halen dan heb je hopelijk de mogelijkheid dat Broja nog een jaar mag blijven van Chelsea en Openda van club? Als ze slim zijn halen ze die jongen van Volendam van der Ven als vervanger voor Doekhi!

22 januari 2021 om 10:13

Zeker wat je zegt over van der Ven vind ik heel interessant, denk alleen dat veel clubs hem volgen.

22 januari 2021 om 12:17

Manhoef is toch wel behoorlijk stijf links, dus die zal dasa niet op lange termijn kunnen vervangen. Manhoef deed het ook veel beter als linksback dan als rechtsback.

22 januari 2021 om 10:40

Is het niet andersom, dat Vitesse haar opleving te danken heeft aan Tannane en Bazoer?

Ik ben vooral benieuwd of Vitesse dit tot aan het einde van het seizoen vol houd. Dat bepaald ook wel de interesse naar en de prijs van de spelers. Ik verwacht dat ze 3e of 4e eindigen en dat de leeg loop nog wel mee valt.

22 januari 2021 om 10:30

Die scepsis wordt in heel Nederland gedeeld. Maar ik zie eigenlijk geen enkel teken van instabiliteit of verzwakking bij Vitesse. Als team zit het gewoon heel sterk in elkaar, razend knap hoe Letsch dat er in nog geen halfjaar tijd ingeslepen heeft. Als je bedenkt dat concurrenten Ajax, Psv, Feyenoord en AZ elkaar deze en komende maand in korte tijd puntverlies gaan bezorgen heeft Vitesse - met wedstrijden tegen deze ploegen gespreid voor de boeg - een bijzonder prettig programma om deze lijn vast te houden. Juist ook omdat de verdedigingen van Ajax en PSV niet feilloos zijn, het middenveld en de aanval van Feyenoord erg pover is voor een kampioensploeg en AZ helemaal onberekenbaar is denk ik dat Vitesse in ieder geval tot het eind mee blijft doen.

22 januari 2021 om 12:36

Het is enorm mooi dat er mensen zo positief naar ons Vitesse kijken maar wij zijn allang blij dat de wedstrijdjes tegen een ADO of Emmen ook "gewoon" gewonnen worden. Hoevaak is het wel niet geweest dat als wij aansluiting hadden kunnen krijgen met de bovenste plekken wij weer aan het verzaken zijn vanwege de druk die de spelers voelen. Het woord "scepsis" die je gebruikt, dat zijn wij in Arnhem wel. Maar wij zijn ook realisten en genieten van elk gewonnen punt die we momenteel binnen halen. Wij worden geen kampioen en we dromen wederom van de Knvb beker. een plek 3 of 4 zijn we al heel erg blij mee! Leuk te lezen hoe jij denkt over Vitesse

Oef, misschien is het met bord op schoot scouting maar ik denk toch echt dat wij moeten proberen in Bazoer Tannane en Doeki op te halen. Kan doekhi mooi Spajic vervangen, en dan evt die jongen van Volendam nog halen. Dan heb je volgend jaar weer een prima verdediging. Berghuis proberen te behouden natuurlijk want je krijgt er te weinig voor, mocht je dan in staat zijn een middenvelder te verkopen dan Tannane erbij. En Bazoer als opvolger van Fer. Dan heb je voor volgend seizoen echt een zeer behoorlijk elftal voor waarschijnlijk niet al te veel geld. Laat Arnesen dan verder bezig blijven met jonge talentvolle spelers halen. Bijlow Geertruida-Doekhi-van de Ven-Malacia Bazoer-Tannane-Fer Berghuis-Jorgenson-Sinisterra Marsman Nieuwkoop-van beek- Hendriks-Haps Toornstra-Teixeira-Antonucci Azarkan-Bozenik-Linssen En dan misschien dat Kokcu en Senesi vertrekken, wellicht Jorgenson ook nog wel. Dan zou misschien een ervaren CV en een Spits nog handig zijn. Maar als je voor hun 40 miljoen gezamelijk kan pakken moet je dat als Feyenoord zijnde natuurlijk altijd doen.

22 januari 2021 om 10:14

Is Feyenoord bij machte om aankomende zomer voor 40mil aan spelers te halen? Zeker met dat nieuwe stadion denk ik van niet, tenzij die investeerders er dan toch komen.

22 januari 2021 om 11:09

ik denk dat Dirkiekuyt1980 bedoeld met de verkopen 40 miljoen pakken.

Dat zou echt meer dan een prima selectie zijn voor Feyenoord, een mix met goede jonge spelers en en wat ervaren mannen.

Met name Geertruida maakt echt een geweldige ontwikkeling door!
ben benieuwd hoe realistische het allemaal is, zou leuk zijn voor de competitie als feyenoord ook financieel weer wat sterker word.

Het is opmerkelijk - en typisch Nederlands - dat het succes van Vitesse, als het al benoemd wordt in praatprogramma's, vooral wordt toegeschreven aan Tannane en Bazoer. Maar ik vind vooral de verdediging in Arnhem erg stabiel. Want dat Vitesse zo vaak de nul houdt is echt niet alleen te danken aan Bazoer (die verdedigend juist de meeste risico's neemt) en het prima seizoen dat Remko Pasveer in de winter van zijn carriere doormaakt. Met Wittek en Dasa heeft Vitesse twee prima backs in huis en vooral Doekhi vind ik een interessante speler. Maakt een hele sterke indruk en heeft met 1,90m ook nog de nodige lengte centraal achterin. Als PSV-supporter zou ik zeggen: Psv, maak alvast wat interesse kenbaar en zorg ervoor dat die jongen zijn contract bij Vitesse niet verlengd. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt (je kunt je afvragen hoe betrouwbaar dat is) op 1 miljoen geschat; met de noodzaak hem te verkopen komend zomer zou je hem voor 3 miljoen kunnen oppikken en dan heb je centraal achterin wat meer body staan. Bij een vertrek van Dumfries zet je Teze op rechtsback en heeft Boscagli (1,81m) een powerhouse naast hem. Verkoop intussen Baumgartl voor elk restbedrag dat hij nog waard is en per saldo strijk je dan minimaal de winst op Dumfries op...

22 januari 2021 om 13:23

Op Doekhi is afgelopen zomer al een bod van 3 miljoen naar de prullenbak verwezen, ik verwacht dan ook niet dat hij deze zomer voor eenzelfde bedrag de deur uit gaat. Reken eerder op een miljoen of 5.

22 januari 2021 om 13:53

Maar als Vitesse hem moet verkopen omdat-ie anders transfervrij vertrekt... Voor zo'n profiel is 5 miljoen wel erg veel voor een Eredivisieverdediger.

Bazoer en Tanane blijven toch risico’s aan kleven. Het ego kun je niet zo maar even veranderen, al heeft Letsch blijkbaar aan de goede knoppen gedraaid, en wel zodanig dat die jongens een prima seizoen draaien. Dus lijkt de vraag ook gerechtvaardigd: is de architect van deze selectie niet toe aan een stap hogerop? Hij zal sowieso in Duitsland bij diverse clubs terecht kunnen, lijkt me. En inderdaad, naast Bazoer en Tanane draaien er meerdere spelers tot nu toe een topseizoen. Dus interessant voor (top)clubs die een gokje durven wagen...

Bazoer moet sowieso blijven omdat we daar nog heel wat geld voor kunnen krijgen! Tannane zie ik het wat minder rooskleurig voor me. Tannane is in mijn ogen niet steady genoeg om een mooie transfer te maken. Hij is de speler die onverwachtse dingen laat zien maar hij maakt ook ontzettende stomme overtredingen en acties. De vrije rol die hij krijgt bij Vitesse is voor hem heerlijk maar ik ben niet altijd even blij met zijn optreden als Vitesse supporter. Ik kon me nog herinneren dat Tannane geschorst was en dat wij het allemaal als supporter niet meer zagen zitten omdat onze "sterspeler" er niet bij kon zijn. Dit is mij eerlijk gezegd wel goed bevallen want er stonden ineens andere spelers op en er kwam meer voetbal in de ploeg. Tannane wordt ontzettend gehyped door de media en de vergelijking met Ziyech is een vergelijking om een appel en een peer. Bazoer is wel ontzettend belangrijk en heeft een geweldige crosspass in de poten. Opbouwend heel sterk en soms een beetje arrogant. Laat ajax hem maar halen als vervanger of stand-in van Gravenbersch. Ik vind ze vergelijkbare voetballers momenteel.

Toch een paar belangrijke spelers, waarvan ze van een aantal toch contract moeten proberen te verlengen. Doekhi, Bazoer en Dasa moeten ze proberen te verlengen. Zal lastig zijn om voor hun kwalitatief goed vervangers te halen. Tannane en Bero proberen te verkopen.

Pasveer
Doekhi
Bazoer
Rasmussen
Dasa
Vroegh
Trondstad
Wittek
Huisman
Ohio
Buitink

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper240
D. DoekhiVerdediger231
M. WittekVerdediger230
O. DarfalouAanvaller236
L. OpendaAanvaller237
R. BazoerMiddenvelder224
O. TannaneAanvaller215
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren