Club Brugge houdt grote transfersom over aan vertrek Krépin Diatta

Donderdag, 21 januari 2021 om 21:06Dominic Mostert

Krépin Diatta vervolgt zijn carrière bij AS Monaco. De 21-jarige aanvaller komt over van Club Brugge en tekent een contract tot de zomer van 2025 bij de huidige nummer vier van de Ligue 1. De transfer zat al even in de pijplijn en wordt donderdagavond door beide clubs bevestigd. Ze maken geen melding van een transfersom, maar volgens Belgische media betaalt Monaco ruim twintig miljoen euro. Bovendien zou Club een doorverkooppercentage hebben bedongen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door millonario)

16 miljoen lees ik op internet van Club Brugge fans. Toch aardig wat geld voor een team uit België.

21 januari 2021 om 21:23

Brugge verkoopt over het algemeen wel goed toch? Wesley en Djanuma lagen ook rond de 20 miljoen als ik me niet vergis.

21 januari 2021 om 21:30

Clubs in België verkopen sowieso wel goed vind ik.

21 januari 2021 om 21:23

Als het echt 16 miljoen is (rmc bericht dat) dan is het nog aan de relatief lage kant op zich. Dus een stevig bedrag is het echt niet voor Club (voor een speler als Diatta).

21 januari 2021 om 21:30

Voor Club niet maar voor de Belgische competitie wel.

21 januari 2021 om 21:33

Tja dan kun je dat bij zowat elke kleinere competitie zeggen.

21 januari 2021 om 22:21

Dat is toch ook zo Lierse? Voor de Nederlandse competitie is 16 miljoen ook gewoon veel.

22 januari 2021 om 04:53

Maar voor een club als Ajax weer niet zo veel. En dat heeft Club ook, voor de Belgische competitie heel veel, voor Club niet. Ik lees ook veel verhalen van Club fans die wel een wat hoger bedrag in hun hoofd hadden.

21 januari 2021 om 21:36

Voor de coronacrisis was zijn waarde nog 21 miljoen. En dan gaan spelers meestal nog voor 1.3 a 1.4 keer de marktwaarde weg. Diatta is een geweldig complete en polyvalent talent van nog steeds maar 21. Misschien heeft ie niet de allerbeste maanden achter de rug maar hij is principe dan ook een linkerflank aanvaller is, die nu al anderhalf jaar op rechter wing back depanneert omdat het bestuur te incompetent is om daar iemand te kopen. Alsnog zit hij dit jaar aan 10 goals en 2 assists in 19 matchen en is hij basisspeler bij Senegal, niet het minste land. Ik had gedacht dat hij wel zeker 25 zou opleveren wat me ook logisch lijkt gezien eerdere sommen voor David en Wesley. Ik mag toch hopen dat dit niet klopt, word hier zo kwaad over. Eindelijk hadden we eens echt een goede en stabiele ploeg waarmee we het misschien nog eens goed konden doen in de Europa league en dan laat het bestuur een sterkhouder gaan. Terwijl we het geld absoluut niet nodig hebben. En was het nu nog voor een niet te weigeren bedrag van 30 miljoen geweest, oke, maar hiervoor? Bah.

21 januari 2021 om 22:24

Sinds dat er steeds meer Nederlanders spelen bij Club ben ik het met een schuin oog aan het volgen. Echt een sterk team met een goede coach. Vind die korte filmpjes voor en na de wedstrijd altijd leuk om te zien. Erg leuk team met veel jonge goede talenten en stabiele ervaren krachten.

22 januari 2021 om 00:44

Mag van mij sowieso wel een proefperiode komen hier op VZ met wat meer Belgisch voetbalnieuws. Er zitten volgens mij genoeg Belgen op VZ, en ik zou het leuk vinden om hen over hun cluppie te horen. Twee à drie topics in het weekend over de resultaten van de Belgische topclubs kun je je als VZ ook geen buil aan vallen. Zeker niet als er ook nog eens Nederlanders spelen.

22 januari 2021 om 01:58

@Bon Jovi
Ook ik ben geschokt van dit laag bedrag. Hij moest gewoon voor 25-35 verkocht worden, dit is niet te begrijpen... Monaco zal er leuk op verdienen..

Top dat ze Diatta tijdig hebben verkocht. Gewoon verkopen op het moment dat je een topbedrag binnen krijgt. Dennis hadden ze afgelopen zomer absoluut moeten verkopen.

22 januari 2021 om 02:06

Tijdelijk verkocht? Je verkoopt hiermee je topschutter TIJDENS DE WINTER....onbegrijpelijk.
Ik ben het helemaal mee eens, Dennis moest vorig zomer verkocht worden, Diatta daarentegen een absolute slechte timing.

Tja het is een beetje een dubbele kwestie. Het probleem dat er zich toch wat stelde is nu wel opgelost want anders moest er iemand van het rijtje Lang, De Ketelaere, Vanaken of Diatta op de bank plaatsnemen. Ik zou wel denken dat er nog wel iemand bij komt want met echt een goede back-up voor op de rechterflank is er nu niet meer. Al hebben ze nog steeds Dennis achter de hand natuurlijk.

21 januari 2021 om 21:27

Ik zie dat niet als een probleem, de pers maakt daar wat van om iets te schrijven te hebben maar ach. Club speelt meer dan genoeg matchen om iedereen voldoende minuten te geven. Nu is er pas een probleem. Nu kan je nooit meer iemand rust geven zonder direct kwaliteitsverlies want laat ons eerlijk zijn Okereke en Dennis komen niet in de buurt van CdK en Lang en bij een blessure zijn de gevolgen helemaal desastreus. Belachelijk dit. Sowieso had je het 'probleem' kunnen oplossen door met Diatta en Lang op de flanken te spelen en met Vanaken en CdK op het middenveld.

21 januari 2021 om 21:32

Dan moet je Vormer op de bank zetten. Maar het hangt ervan af wat er volgt. Ze zullen toch wel met nog iets komen lijkt me en zullen hier wel over nagedacht hebben.

21 januari 2021 om 21:37

Ja dat bedoel ik uiteraard, vormer mooi op de bank, die anderen zijn beter.

21 januari 2021 om 21:41

Denk je niet dat Vanaken en De Ketelaere misschien wat teveel van het goede is voor de balans in het elftal? Maar er zal nog wel iets bijkomen lijkt me. Zeker op de flank en op het middenveld kan ook nog wel.

21 januari 2021 om 22:02

Misschien is dat Europees wat aanvallend, maar in de jpl moet dat prima kunnen lijkt me. Ja, ik hoop het wel. CdK op de rechterflank is ook niet ideaal dus daar mag iets bij.

Grote som? Deze jongen had er tussen de 25 en 30 moeten opleveren en ik lees alleen bedragen tussen de 16 en 20. Weer eens schandalig slecht onderhandeld, die kan in het rijtje met oa Bacca en Perisic. En ik die dacht dat we op de goeie weg waren na de verkopen van Danjuma, Wesley en Nakamba. Diatta die nog steeds maar 21 is en al 3 jaar tot de beste spelers van België behoort voor zo'n sommetje laten gaan, alsjeblieft zeg. Ook de timing is gewoon dramatisch. In de zomer kan je hem nog een transfer gunnen voor een lage som als 20 miljoen uit dank voor bewezen diensten maar nu moet je hem enkel laten gaan voor ene niet te weigeren bod. Waar is de ambitie? Koop nu maar snel een hele goede vervanger. Ook voor Diatta zelf gewoon niet de goede keuze, Monaco met Kovac aan het roer lijkt me niet de ideale vervolgstap.

21 januari 2021 om 21:24

Hangt ervan af wat de extra opties zijn natuurlijk. Maar 16 miljoen zou inderdaad wel een veel te laag bedrag zijn.

21 januari 2021 om 21:36

Waarom zou het geen goeie vervolgstap zijn. Monaco is altijd al een club geweest waar jonge spelers de kans kregen en zich goed konden doorontwikkelen om daarna een mooie stap te zetten.

De laatste jaren kan je al een lijstje maken met Bernardo Silva, Lemar, Martial, Mendy, Carrasco en Bakayoko. Daarnaast kan je ook nog Mbappe noemen en in een verleden spelers als Trezeguet en Henry.
Verder heeft de club een enorm tekort aan flankspelers en doet het voetballend prima. Met een beetje geluk eindigt de ploeg gewoon bij de eerste 4 en speelt hij volgend seizoen gewoon Champions League.
Daarnaast is het voetbal onder Kovac echt wel prima en hij past veel jonge spelers in.

21 januari 2021 om 22:07

Met alle respect, je noemt heel veel spelers die er toch al enkele jaren tot heel erg veel jaren weg zijn. Het gaat er niet om wie er x jaar geleden door brak en hoe de club toen gerund werd maar hoe ze nu gerund wordt. En ik moet zeggen dat Monaco toch een beetje een handelshuis is geworden met veel in en uitgaande transfers, veel mislukte transfers, het is simpelweg een duiventil geworden en absoluut geen toonbeeld van stabiliteit. Niet de plek waar je als jonge speler terecht wil komen om die vervolgstap te zetten, lijkt me. Ik had een Mönchengladbach of zo veel logischer gevonden, weet niet of dit de goede stap is. Tielemans vond er zijn draai ook niet.

21 januari 2021 om 22:28

Lemar is 2,5 jaar geleden Fabinho hetzelfde en Silva, Mbappe en Mendy van het jaar ervoor. Dat is dus gewoon vrij recent.

Monaco is altijd een club geweest waar je veel kansen kreeg als talent en inderdaad mislukken er ook spelers maar er is wel gewoon een gericht en duidelijk beleid. Monaco heeft niet de mogelijkheden om grote spelers voor de gehele carriere aan zich te binden. Elke club van dat statuur dus net onder de top zal jonge spelers met potentie moeten kopen om die dan met winst te moeten doorverkopen. Als je dan PSG noemt dan zou ik het snappen maar volgens mij ben je niet helemaal op de hoogte. Monaco heeft in het verleden en het heden gewoon bewezen een goeie club te zijn als tussenstap naar de absolute top.

Bij elke club mislukken er transfers maar dan zou je Ajax ook niet meer als een prima club kunnen zien voor een talent omdat Marin en Bande voor veel geld zijn gehaald en al snel waren afgeschreven.

21 januari 2021 om 23:01

Dat is in de voetbalwereld niet zo heel recent, zeker bij Monaco is er in die tussentijd enorm veel gebeurd en veranderd en is de club niet meer te vergelijken met toen. Ik heb de indruk dat ze de laatste 2 - 3 jaren vaak maar wat doen en een heel blik talenten kopen in de hoop dat er toch een paar slagen, maar allemaal zonder duidelijk plan of visie erachter. Dit in tegenstelling tot clubs als Ajax, Leicester en Dortmund waar de afgelopen jaren heel gericht en verstandig gewerkt wordt.

21 januari 2021 om 22:32

Wellicht komt het ook een beetje dat de meeste spelers die Brugge de laatste jaren voor veel geld heeft verkocht er niet zoveel van bakken in het buitenland. Dat clubs wellicht niet meer tot ver willen gaan. Desondanks is 20 miljoen gewoon erg veel geld.

21 januari 2021 om 22:45

Diatta was toch die lastpak rondom het stoeltje in de spelersbus?

21 januari 2021 om 22:59

Dat was Dennis.

22 januari 2021 om 11:30

Ah ja idd, thx! Hoe zit het daarmee eigenlijk?

Relatief lage transfersom, hier heeft Brugge toch wel slecht gehandeld. Konden er toch wel bijna het dubbele voor vragen. Vind Monaco zelf nu ook niet echt een geweldige stap omhoog, maar zou zelf ook niet echt weten waar zijn precieze niveau ligt.

21 januari 2021 om 22:07

30 mil voor deze speler? Oke die is niet beter als toen lukaku bij anderlecht vertrok en dat was lager bedrag

21 januari 2021 om 22:10

Ja dat was nu wel 10 jaar geleden. En Diatta heeft het al laten zien in de CL, 10 goals gemaakt en werd verkozen tot talent van het toernooi op de laatste Afrika cup. 16 Zou wel echt veel te laag zijn.

21 januari 2021 om 22:16

30mil veel te hoog sorry als je dat niet ziet. Dat is hij niet waard, en je gaat het zien, ze gaan achteraf nog blij mogen zijn met hun 16mil dat wsl oploopt naar 20 milJe hebt gelijk 10 jaar geleden, maar ik ben wel benieuwd of hij hetzelfde gaat bereiken als lukaku. En daar denk ik toch het mijne van.

21 januari 2021 om 22:26

Hij gaat absoluut niet hetzelfde bereiken als Lukaku, dat kan ik je nu al zeggen. Maar 25 miljoen was wel een redelijke prijs voor hem en dat is toch ook al bijna het dubbele.

Ik lees dat het zo'n 20 miljoen zou zijn plus doorverkooppercentage wat dus betekent dat het uiteindelijk meer kan zijn dan bijvoorbeeld die van Wesley (25 miljoen). Had je er meer kunnen uithalen? Absoluut gezien zijn leeftijd en prestaties in de Champions League en Afrika Cup. Langs de andere kant kostte hij maar zon 2 à 3 miljoen dus qua winst mag je gewoon niet klagen. En COVID-19 zal ook wel een impact gehad hebben.

Men mag ook niet vergeten dat Club gegroeid is de laatste jaren. Een paar jaar geleden verkochten we nog topspelers als Bacca, Meunier en Dirar voor veel te weinig geld. Nu worden spelers voor weinig geld verkocht wegens niet goed genoeg voor Club of juist veel geld wegens een topspeler. Kijk bijvoorbeeld naar Charles De Ketelaere; vorig seizoen voorzichtig in de ploeg gebracht en het dit seizoen echt laten zien. Is volgens Transfermarkt nu al 16 miljoen waard!

Rond de 20 miljoen ?
Kon best wat meer zijn.
Trouwens Monaco ?
Geen stap omhoog volgens mij.
Brugge is daar paar jaar geleden toch gaan winnen ?
Franse competitie is beter dan de onze maar veel beter ?
PSG en Lyon zijn daar de uitschieters daaronder is het maar bescheidener.
Geld haalt de bovenhand hier

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Clinton MataVerdediger70
B. MecheleVerdediger70
C. De KetelaereMiddenvelder73
R. VormerMiddenvelder72
N. LangAanvaller73
N. Mbamba-MuandaVerdediger60
É. BalantaMiddenvelder61
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren