Valencia meldt zich weer in Amsterdam na eerste afwijzing van Ajax

Donderdag, 21 januari 2021 om 20:12Dominic Mostert • Laatste update: 11:13

Valencia heeft de komst van Edson Álvarez nog niet opgegeven, zo verzekert ESPN donderdagavond. Volgens de Mexicaanse tak van de sportzender heeft de nummer veertien van LaLiga een 'nieuwe poging' gedaan om de verdediger annex middenvelder over te nemen van Ajax. De inzet van Valencia is een verhuurperiode tot het eind van het seizoen, zo klinkt het.

De gesprekken tussen Valencia en Ajax zouden gemoedelijk verlopen, maar de koploper van de Eredivisie is nog niet overtuigd om mee te werken aan een vertrek van Álvarez. Om die reden denkt Valencia eraan om een huursom te betalen voor de Mexicaan. Aanvankelijk hoopte de club Álvarez gratis te kunnen huren, maar daar zag Ajax niets in. Het is onbekend hoe Ajax heeft gereageerd op het nieuwste voorstel vanuit Spanje.

Volgens bronnen van ESPN wil Ajax het seizoen nog steeds afmaken met Álvarez in de ploeg en wordt een overstap niet eenvoudig te realiseren. De club wil in principe geen spelers laten gaan in de huidige transferperiode. Zelf staat de international wel open voor een vertrek. Hij komt bij Ajax niet tot veel speeltijd en vindt het op zijn leeftijd, 23 jaar, van groot belang om geregeld in actie te komen om zich verder te ontwikkelen.

Álvarez, in 2019 aangetrokken als opvolger van Matthijs de Ligt, begon dit seizoen als basisspeler naast Ryan Gravenberch op het middenveld, maar verdween sinds de komst van Davy Klaassen uit de vaste basiself van Erik ten Hag. Wel deed hij woensdagavond negentig minuten mee in de gewonnen bekerwedstrijd tegen AZ (0-1). Dit seizoen staat de teller op vijftien officiële optredens.


Poll

Moet Ajax meewerken aan een vertrek van Edson Álvarez?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door jajoh89)

Gewoon betalen. 15 miljoen niet meer niet minder. Huren heb je als ajax helemaal niks aan

21 januari 2021 om 20:28

Als ze een miljoen huursom betalen en een half jaar salaris overnemen is het best te overwegen. Een speler met een hoop wedstrijdritme zal aankomende zomer makkelijker verkocht worden.

21 januari 2021 om 20:29

Wat hebben we aan een miljoen? Alvarez is prima voor de breedte. Lekker d’r bij houden.

21 januari 2021 om 20:44

Ik zou hem of Martinez zelfs in de basis zetten. Het centrum met Blind en Schuurs is verdedigend niet al te sterk, zodat een extra verdedigende impuls op het middenveld niet verkeerd is. Hierdoor kunnen Klaassen en Gravenberg wat hoger spelen. Voor de balans in het elftal niet verkeerd. De meeste tegengoals komen door passes dwars door het midden omdat zowel Klaassen als Gravenberg te weinig verdedigend denken.

21 januari 2021 om 21:16

Het is sowieso bijzonder dat Martinez 0,0 minuten op het middenveld krijgt opeens.. Was daar in de CL namelijk erg belangrijk toen. En past daar beter dan als CV. Terwijl het bij Alvarez andersom is. Die past beter als CV dan op het middenveld. En inderdaad, wat jij zegt is ook zo. Martinez kan voor meer balans zorgen. En in tegenstelling tot Alvarez is hij wel sneller in de voetballende oplossing vinden.

Ik hoop dat hij blijft en meer speelt in plaats van Klaassen, die de laatste maanden een uitgebluste indruk maakt. Voegt zowel in balbezit als verdedigend vrij weinig toe. Alvarez is voetballend, hoewel hij nog wel een leep balletje op Promes gaf, ook geen topper. Maar is wel een extra blok voor de toch al kwetsbare verdediging, voegt pit toe en is in de lucht vrij sterk.

21 januari 2021 om 20:28

Een uitgebluste Klaassen is nog altijd beter dan een Alvarez, Promes of Labyad op het middenveld. Alvarez speelde gister goed, en als dat zijn niveau is moet je hem laten staan. Alleen niet ten koste van Klaassen. Zet die dan maar op 10, misschien dat het middenveld dan eindelijk in balans is en we wat minder kansen tegen krijgen.

21 januari 2021 om 20:29

Op 10 kan idd ook

21 januari 2021 om 21:57

@messibazoer

Ik heb het nergens over Promes of Labyad gehad. Op de dubbele 6 voegt Klaassen echt helemaal niks toe. Heeft veel te veel tijd nodig om de meest simpele ballen te controleren en vertraagt alles. Is bovendien de eerste die verstoppertje speelt als het niveau (lees: Europees) wat hoger wordt.

22 januari 2021 om 09:10

Precies, Alvarez probeert tenminste nog aan te bieden bij de verdediging en te kijken of hij de bal vooruit kan spelen. Dit is voor Gravenberch ook lekkerder dan is niet alles van hem afhankelijk, en verdedigend is het ook sterker met alvarez.

Ben inderdaad wel van mening dat klaassen op 10 WEL van waarde kan zijn. Daar weet ie altijd wel op de juiste plaats te staan om goaltjes en assists te maken, en het is dan ook wel lekker dat je een 10 hebt die loopvermogen heeft om het een en ander af te drukken/te verdedigen

22 januari 2021 om 09:51

Een uitgebluste Klaassen op die 6 positie is absoluut niet beter dan Alvarez vind ik. In balbezit is het ontzettend veilig wat hij doet, alleen maar balletjes breed, nauwelijks een strakke bal richting de spits. Dan kan je daar net zo goed Alvarez neerzetten die voetballend precies hetzelfde brengt maar in verdedigend opzicht gewoon beter is. Dan zou je Klaassen inderdaad kunnen verplaatsen naar 10, waar hij imo prima kan spelen met zn diepgang en gevoel voor positie.

22 januari 2021 om 14:33

Waarom zet je een voetballer op tien die geen steekbal kan geven en 9/10 keer een balletje breed geeft?

21 januari 2021 om 20:29

Mee eens, Klaassen oogt echt inspiratieloos. Heeft geen enkele aanvallende intenties met een bal. Balletje terug balletje breed. Ik verwacht geen briljante steekballen. Maar een man tussen de linies aanspelen moet toch wel kunnen

22 januari 2021 om 06:49

Alvarez moet gewoon in de verdediging staan. Schuurs is voetballend wel beter maar maakt teveel foutjes, timber komtnnognmaar net kijken en Alvarez laat vooral verdedigend een sterke indruk achter. Ten Hag vertikt het keer op keer, erg jammer.

Niet verhuren en al helemaal niet gratis. Hooguit met een verplichte transfersom. Maar als je echt mee wil doen, heb je een brede selectie nodig. En daar hoort Alvarez ook bij, of hij nou wel of niet speelt. Ik vind hem overigens niet zo slecht als de meesten, misschien zelfs te goed voor de bank. Als hij zoals gister blijft spelen en de kans krijgt, zie ik hem nog wel eens een basisspeler worden. Zeker als Promes vertrekt, en bijv Klaassen op 10 gezet wordt.

Gewoon houden, ook niet voor een transfersom. Dit soort type spelers heb je ook nodig in je selectie, juist ook bij Ajax. En zo slecht aan de bal is ie nou ook weer niet, al aantal mooie crossballen gezien en tegen AZ gister die steekbal op Promes was ook niet verkeerd. Moet alleen gewoon wat meer minuten krijgen zodat ie er zelf ook nog een beetje zin in heeft

22 januari 2021 om 06:51

Ik vind hem voetballend wel te matig. Mist creativiteit voor op het middenveld die Martinez bijv. Wel meer heeft. Alvarez moet op Rcv, dan kan ie echt potten breken denk ik.

als ik Ajax was zou ik dit meteen doen. Alvarez vind ik echt een 13 uit een dozijn speler waar geen geur of smaak aan zit

21 januari 2021 om 21:00

Ja want wat erachter zit is smaakvol. Kunnen we nog vaker naar Ekkelenkamp kijken.

21 januari 2021 om 23:12

@origineel Ekkelenkamp is inderdaad niet veel beter nee, maar die heeft je geen 15 miljoen gekost dus daar zal je verder ook niet veel geld op verliezen

21 januari 2021 om 21:00

Ben het met je eens, ware het niet dat Valencia financieel echt geen cent te makken heeft. Als ze hem huren, kopen ze hem waarschijnlijk toch niet. Dan doe je hem een half jaartje weg en kan je weer opnieuw beginnen. Jij acht, net als ik, ook de kans niet zo groot dat hij de sterren van de hemel speelt volgens mij.

21 januari 2021 om 23:13

zonder bankgarantie en verplichte optie tot koop moet Ajax dit idd niet doen maar als ze die wel krijgen dan had ik hem laten gaan

22 januari 2021 om 11:29

Ik ook hoor, die jongen is gewoon te min voor Ajax. Hij komt totaal niet tot zijn recht en ik vind het er eerlijk gezegd ook wel een beetje uitzien. Een verplichte optie tot koop en bankgarantie is het enige waar Ajax op moet sturen als het om de verhuur van Alvarez gaat.

22 januari 2021 om 00:05

Gelukkig ben jij Ajax niet Japie. Ik heb doorgaans het volste vertrouwen in Marc.

22 januari 2021 om 00:14

toch zou ik hem verkopen zodra de kans er is. nu heeft hij nog de hype dat hij Mexicaans international is, maar als die buitenlandse scouts hem straks gaan volgen bij Ajax dan zien ze ook dat hij er weinig van kan en dan ga je er nog maar heel weinig voor krijgen

Niet laten gaan. Je hebt kwalitatief al niet een brede selectie. Alvarez is een prima kracht,hij mag echter wel meer minuten krijgen van Ten Hag. Is international en staat bij Mexico gewoon in de basis. Ekkelenkamp of Labyad zijn echt niet beter.

22 januari 2021 om 02:14

Labyad is een heel ander soort speler rare vergelijking

Alvarez wordt zwaar ondergewaardeerd. Ik hoorde de zgn kenners zeggen en schrijven dat hij het spel ophield. Die hebben er dus helemaal niets van begrepen. Feyenoord was beter, als Ajax op dezelfde voet was doorgegaan haf Feyenoord de wedstrijd gewonnen. Alvarez haalde het tempo uit de wedstrijd, kapte een of twee man uit en speelde niet vooruit, maar achteruit. Precies wat Ajax nodig had.
Zo speelde hij ook tegen Nederland in de interland. Ik hoop dat hij blijft. Geen verhuur noch verkoop

Alvarez is verdedigend best nuttig, hebben we gisteravond maar weer eens kunnen zien. Al denk ik dat hij veel beter tot zijn recht komt bij een minder aanvallende ploeg als Ajax. Gevalletje verkeerd gescout, maar duur gekocht....

21 januari 2021 om 21:30

Gevalletje PSV wilde hem kopen, dus wij nemen hem gauw. Gekocht als opvolger van De Ligt, maar nog geen 5 wedstrijden achterin gespeeld.

Het is geen uitverkoop. We zijn een topclub en dat betekent dat er ook goede spelers naast de basis 11 komen te staan. We hebben in deze fase gewoon iedereen nodig. Ik ben geen fan van Alvarez, te houterig, niet comfortabel aan de bal en verdedigend nogal eens orthodox. Maar hij is prima bruikbaar in geval van blessures, schorsingen of als er een zege over de streep getrokken moet worden. Aankomende zomer mag Valencia terug komen met een fatsoenlijk bod !

Kennen ze in Amsterdam het principe van doorselecteren? Kom op zeg. Eruit. Desnoods Schone ff bank laten vullen mocht t misgaan maar zelfs dat is niet echt nodig Zo klaar mee

21 januari 2021 om 23:01

Doorselecteren opperen en dan met Schone aan komen zetten. Ja oke, goed verhaal!

Wat een onzin dit, waarom zou je naar een club gaan die in verval is? En waarom zou Ajax een speler wegdoen voor posities die kwalitatief al onderbezet zijn. Geen enkele reden om dit te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Osasuna44-10
12.Cádiz43-22
13.Valencia42-3
14.Levante40-11
15.Alavés38-20
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder354
M. GómezAanvaller307
Manu VallejoAanvaller295
K. GameiroAanvaller274
Lee Kang-InAanvaller230
Gabriel PaulistaVerdediger304
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Valencia.

0 fans
23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren