VWS baalt van ‘verkeerd signaal’ en verwijdert tips over voetbal kijken

Vrijdag, 22 januari 2021 om 13:44Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:49

In navolging van de nieuwe aangescherpte coronamaatregelen stelde het RIVM ook voor voetbalsupporters een aantal tips op om op een veilige manier thuis een voetbalwedstrijd te kunnen kijken. Het is voor supporters al bijna een jaar niet mogelijk om wedstrijden vanuit het stadion te bekijken en dus kwam het Rijksinstituut met een opsomming aan voorbeelden hoe het toch gezellig gemaakt kan worden in de huiskamer. Het RIVM adviseerde onder andere om een tribune op te stellen waarbij 1,5 meter afstand kan worden gehouden. De tips kwam het RIVM op hoongelach te staan op met name de sociale media, waardoor de adviezen inmiddels zijn verwijderd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De eerste Nederlanders zijn inmiddels gevaccineerd tegen het coronavirus, maar daarmee kon het kabinet niet voorkomen dat er woensdag nieuwe aangescherpte maatregelen moesten worden aangekondigd. Zo is het niet langer toegestaan om thuis meer dan één gast te ontvangen die dertien jaar of ouder is en komt er een avondklok. "Als niemand klachten heeft, mag u één vriend uitnodigen om voetbal te komen kijken", zo begon het RIVM zijn rijtje met tips en adviezen aan voetbalsupporters. Het VWS is inmiddels van mening dat vanwege het hoge aantal besmettingen en de avondklok het een 'verkeerd signaal' is om 's avonds met een gast naar een voetbalwedstrijd te kijken.

"Valt er een doelpunt, dan kunt u bijvoorbeeld, zonder te schreeuwen, opstaan uit uw stoel, dansen en springen op uw plek. U kunt met elkaar op afstand het glas heffen. Of een muzieknummer afspelen of ratel gebruiken om toch geluid te maken", gaat het instituut verder. "Deel nooit blikjes of glazen met elkaar, markeer zo nodig de glazen", luidt een ander advies. Verder: "Gebruik individuele bakjes voor chips en nootjes, zorg ervoor dat u niet uit dezelfde zakjes eet. En stel een 'tribune' op waarbij de zitplaatsen in elk geval 1,5 meter uit elkaar staan."

De actie van het RIVM leidt op Twitter tot verschillende reacties. Sommige mensen zien er het nut wel van in, terwijl anderen zich niet serieus genomen voelen. "Wat is dit dan? Moet het RIVM zich echt bezighouden met een werkinstructie tot op detailniveau hoe ik een goal van mijn club mag vieren?", vraagt iemand zich af. Anderen kunnen de adviezen wel waarderen. "Je kunt van ze zeggen wat je wilt, maar het RIVM pakt dit heel serieus aan."

Vorig seizoen werden de competities van zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie vroegtijdig stilgelegd. Bij aanvang van het huidige seizoen waren supporters, op strenge voorwaarden, weer welkom in de stadions. Op dat besluit werd eind september teruggekomen door supporters opnieuw uit de stadions te weren. De maatregelen hebben een grote financiële impact op de clubs, die door de pandemie veel inkomsten mislopen. De KNVB sprak eerder al de vrees uit dat niet uitgesloten kan worden dat clubs omvallen.


Poll

Kun jij de actie van het RIVM waarderen?


126 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Dit is toch zo extreem overdreven. Sommige mensen zijn zo bang voor de dood dat ze vergeten te leven. Zo ga ik me thuis toch echt niet gedragen

21 januari 2021 om 21:24

Waarom niet? Het RIVM zegt het toch? En die weten alles toch? Toch enigszins frapant dat een reactie als die van jou veel bijval krijgt (en terecht) maar als een quincy promes naar de kapper gaat is de wereld hier te klein. Nu zal er gezegd worden dat het om het kinderachtige juichen gaat , maar volgens velen hier is ook het kappersbezoek zelf aanleiding tot 30 jaar cel of de doodstraf. Terwijl als je gaat denken. Wat is gevaarlijker? Je door een bekende laten knippen of voetbal kijken met een vriend op een manier die het RIVM niet voor ogen heeft?

21 januari 2021 om 22:24

Ja, rekening houden met een zeer besmettelijk virus houdt in dat je "vergeet te leven". Grapjas.

21 januari 2021 om 22:31

Kom op, je gaat mij toch niet vertellen dat je inmiddels zo erg bent gehersenspoeld dat je de richtlijnen van het RIVM over het kijken van een voetbalwedstrijd serieus neemt?

21 januari 2021 om 22:32

Ik ben het daar mee eens. Hoeveel mensen roken er, terwijl er vorig jaar meer mensen stierven aan k*** dan aan corona? Mijn leven is momenteel totaal niet leuk meer, bijna alle dingen waaraan ik voorheen plezier beleefde mogen niet meer. Ja, we vergeten inderdaad dat het leven meer is dan puur leven.

21 januari 2021 om 22:34

@almogaver: Griep is ook een zeer besmettelijk virus. Heb jij de afgelopen winters ook met eenn mondkapje op 1,5 meter afstand met een ratel in je hand, en ieder een eigen bakje pinda's een doelpunt gevierd?? Begrijp me niet verkeerd, ik wil Covid niet gelijktrekken met griep maar je kunt toch niet anders dan toegeven dat sommige maatregelen of adviezen toch echt kant nog wal raken?On: deze uitspraak van het RIVM moet toch bijna wel grappig bedoeld zijn?! Ik heb me in ieder geval kostelijk vermaakt bij het lezen van de tekst.

21 januari 2021 om 22:43

Sorry hoor maar ik ga me als 25 jarige gewoon gedragen zoals ik wil als thuis ben. Als er iemand langs komt dan wordt van te voren besproken of die gene dat veilig vind of niet. Kom je, dan gaan we relaxt een voetbal wedstrijd kijken. Ik ben 25 jaar, train 6 keer in de week, eet gezond, mn slaap is goed en ik doe alles om te zorgen dat ik gezond blijf. Rivm mag vast advies geven over wedstrijd kijken maar ik ga niet elke detail doen wat Rivm zegt. Bij leven hoort de dood en als het je tijd is het je tijd. Wil me prima buiten de deur rekening houden met dit virus maar wat ik thuis doe met een vriend die ik uitnodig bepaal ik natuurlijk zelf wel. We doen dit allemaal om de oudere te beschermen maar hierdoor gaat ook het leven van de jonge mensen kapot gemaakt, depressies en zelfmoord is dagelijks kost onder de jonge mensen. Laat ze lekker juist in hun huis waar ze nog de enige vrijheid hebben hun ding doen.

21 januari 2021 om 22:47

Het is een ‘advies’ he? Dit nieuwsbericht verandert de facto dus letterlijk niets.

22 januari 2021 om 08:43

@almogaver je hebt rekening houden en je aanstellen.
Ik snap best dat we nu niet met 500 man in een klein bruin cafe een voetbal wedstrijd kunnen kijken.
Maar dat is wat anders dan dat ik rustig een bak chips op tafel zet, net als dat het echt geen donder uit maakt of je thuis 1,5 meter of 3 meter afstand houdt. Als je 2 uur lang samen in een woonkamer zit besmet je elkaar toch wel.
Of je moet ramen en deuren wijd open zetten, al hoor je het rivm daar nog steeds niet over.

In Frankrijk gaan ze nu over op het dragen van medische mondkapjes omdat de rest niet helpt. Dat was al lang bekend, toch lopen we hier met een stukje stof voor de mond.

22 januari 2021 om 13:34

@nederland79: En daarom ben jij precies de belichaming van het feit dat we hier misschien nog wel 1,5 jaar last van hebben terwijl ze in Wuhan inmiddels alweer de polonaise lopen. Treurig

22 januari 2021 om 13:50

nee hoor, totaal niet.
Ik hou mij aan de logische regels, niet aan de onnozele regels (tenzij het uit fatsoen/boete moet, zoals een niet werkend stuk stof voor de mond in de supermarkt).

22 januari 2021 om 14:02

Mondkapjes werken wel degelijk. Aerosolen gaan ze niet tegen houden maar speekseldruppels absoluut wel. Het is dan ook om anderen te beschermen, niet jezelf. En als je wat oplet dan geldt meestal dat je een mondkapje moet opzetten als 1,5m niet gevrijwaard kan worden (zoals in een supermarkt).

22 januari 2021 om 16:13

Speekseldruppels worden slechts gedeeltelijk tegengehouden. Natuurlijk niet helemaal. Verder ben ik het met je eens.

22 januari 2021 om 17:11

Ja, dat blijkt, mondkapjes zijn verplicht, horeca dicht etc etc en de besmettingen liepen toch nog skyhigh op.
Dit kansloze beleid heeft maar 1 doel, de gezondheidszorg overeind houden. Niemand hoor je meer over de tientallen doden per dag, nee alleen over de bezetting van de ziekenhuis bedden wordt gesproken.
Wil je de ouderen en zwakkeren beschermen, dan zul je discriminerend beleid moeten voeren, dat doet het virus immers ook. Maar daar hebben we de ballen niet voor. We leggen liever het land lam.

22 januari 2021 om 18:52

Het zijn de aerosolen die juist zo besmettelijk zijn, waarmee je dus bevestigd dat het niet werkt. Overigens wel grappig, jij bent zover ik weet de grootste volger van experts, je twijfelt nooit ergens aan. Maar het waren de experts die gewoon letterlijk aangeven dat mondkapjes niet werken. Tijdens briefing met van Dissel bevestigde hij nogmaals dat het een politiek besluit is (door druk vanuit mensen op social media) maar geen medisch besluit. Dus zelfs na de verplichting ontkent men dat het om medische redenen gaat. Rutte gaf het ook aan bij de aankondiging dat het niet is op basis van medische redenen, maar op basis van gedragsbeïnvloeding. Alles wat jij continu van zegt ze zullen ons toch niet voorliegen, zeggen dit allemaal en ineens heb je een ander mening dan hen? Vind ik behoorlijk frapant. Er is overigens helemaal geen dubbele peer review hier op. Wel op dat het niet werkt en het gezondheidsklachten mee brengt. Daarnaast is verkeerd gebruik van mondkapjes dodelijk. En je raad het al. Onze broeder Mark Rutte heeft hem in zn broekzak. Er is vrijwel niemand die mondkapjes goed gebruiken in Nederland. Mensen krabbelen aan hun neus met mondkapje op, wat geeneens mag en zo kan ik uren doorgaan, vandaag even geen zin in.

22 januari 2021 om 23:17

Je moet luisteren naar wat ze zeggen. Nu moet ik zeggen dat ik Van Dissel echt geen aangenaam figuur vind. Om de een of andere reden wilt die altijd alles anders doen dan de rest van de wereld en hij lijkt zijn persoonlijke ideeën niet van zich af te kunnen zetten. Hij gelooft namelijk zelf niet in mondkapjes dus dan moeten ze er maar niet komen. Dan moet ik zeggen dat de virologen in België op dat vlak een stuk duidelijker en minder bevooroordeeld zijn in hun communicatie.

Maar zoals gezegd. De 1.5m bestaat omdat de besmetting met speekseloverdracht dan veel minder frequent voorvalt. Als die afstand niet gevrijwaard kan worden (zoals in supermarkten, drukke winkelstraten,...) dan moet je een mondmasker op. Dat is een perfect wetenschappelijk te onderbouwen en rechtvaardigen maatregel. Want mondkapjes hebben wel degelijk een effect. Of waarom denk je dat ze tijdens operaties mondkapjes ophebben? Daarnaast zijn traditionele besmetingsmanieren zoals hoesten, niezen, praten en ademen weldegelijk een groot deel van de koek.

En het is een onderdeel van de maatregelen, geen wondermiddel op zich. Maar ja sommige mensen verwachten blijkbaar altijd meteen grootschalige effecten te zien.

En dat is dus al een verhaal dat maanden verteld wordt. Maar net zoals het niet om de intrinsieke doden van het virus zelf gaat maar over de potentiële zorgcrash die Covid kan veroorzaken (wat bewezen is in Noord-Italië, een regio met de beste ziekenhuizen van Europa) lijken sommigen dat niet op te pikken.

22 januari 2021 om 23:18

Ah dus jij verwacht maatregelen die meteen alles aan banden leggen? Nu ja dan moet je oftewel akkoord gaan met Chinese omstandigheden (wat dus niemand zou doen) of je moet een beetje realistische verwachtingen hebben.

23 januari 2021 om 12:06

Medische mondkapjes zijn geen gewone mondkapjes, dus daar sla je de plank al mis. Daarnaast vraag ik je dan om een pee reviewd dossier dat het werkt inclusief cijfers met waarden (want die is in onze kamer nog nooit geweest). Daarnaast dragen artsen geen mondkapje als ze met je in 1 kleine ruimte zitten te kletsen op minder dan 1,5 meter. Nooit gedaan. Wanneer doen ze dit wel? Als ze opereren etc. waarom? omdat hun speeksel dan in een open wond terecht kunnen komen en dat kan gigantische ontstekingen veroorzaken. Bacterien dus. Niet virussen. Maar valt me wel vaker op dat mensen een bacterie en virus door elkaar heen halen. Ik kan je gewoon aangeven dat dit middelbare school klas 2 is, waar je deze verschillen leert.

De enige onderzoek die positief uitvalt is die van Oxford en die zegt dat het theoretisch 1 op de 200.000 mensen kan behelpen besmet te raken. Kleine 80 mensen in heel Nederland kan jij een potentieel besmetting van voorkomen. Als je dan beseft dat 1 op de 100 mensen uberhuapt in het ziekenhuis belanden, win je er dus helemaal niks mee. Dat is gewoon fatsoenlijk naar statistieken kijken.

Nu de gevolgschade. Zoals je bijv. in de Telegraaf kon lezen hebben heel veel mensen nu last van acne, daarna kan voor een longpatiënt een mondkapje zelfs dodelijk zijn. Het verkeerd gebruiken van mondkapjes zorgen er juist voor dat bacterien juist je lichaam inkomen. Hoeveel mensen hier op VZ hebben minimaal 3 mondkapjes bij zich op 1 werkdag? Niemand. Rutte zie je m ook nogmaals in zijn zak doen. Dat is schadelijk. Waar jij goed in bent Lierse is de voordelen benoemen maar de nadelen weg te kijken.

Je ziet het nu ook de gevolgen van lockdowns, zelfmoordcijfers zijn gestegen, k*** patienten en hart patienten niet op tijd overleden. We hadden een minimale oversterfte ten opzichte van 2018, waarom? Zelfmoord en mensen die niet geholpen werden. Heeft niks met een lockdown te maken, heeft met bezuingingen te maken. Iets wat links altijd vorstander van is. Ziekenhuizen laten patienten veel te lang liggen, omdat er geen nazorg is. Daar hebben we gewoon ene leger bijv. voor. Maar ipv in oplossingen denken, denken linkse mensen alleen maar aan alles maar op slot.

Wie gaat dit betalen? Denk je dat er gratis geld bestaat? Jouw werkgever (alle werkgevers zowat muv supermarkten) liggen aan een staatinfuus. Jouw salaris wordt betaald door de staat zonder dat je het door hebt, denk je dat dit gratis is? De echte crisis gaat nog komen en dat is je eigen schuld alleen zie je dat niet. Wij hebben allang uit Covid zonder vaccins kunnen wezen door open te gaan, hadden we mogelijk 30.000 doden (die doden hebben we nu overigens door neven schade ook) en was het klaar. Maar nee laten we het volk verzwakken voor de volksgezondheid. Het belangrijkste tegen virusbestrijding is gezonde mensen, verplicht mensen dan te sporten ipv thuis te zitten. Maar he logisch nadenken is vaak te veel gevraagd.

We verkopen nog steeds coca cola, tabak, fastfood en weet ik het. Als je echt een pandemie aan het bestrijden was, had je dat aangepakt. Dat zou namelijk kleine 25.000 doden per jaar schelen. Maar he het is makkelijker om overmacht de schuld te geven ipv ons zelf. Ga gewoon lekker sporten en gezond eten, niks aan de hand en mocht er toch iets gebeuren mag je mijn ic bed wel

Dat een groep mensen een hele bevolking kan terroriseren met buitenproportionele maatregelen is nog daar aan toe. Maar om die groep ook nog eens als een stelletje kleuters te behandelen, is pure minachting. Die van Dissel hoopt dat de pandemie maar door blijft gaan, anders is zijn eigen verheerlijkte rol uitgespeeld. Nu een avondklok. Wat is de volgende stap? De hele dag binnen blijven??

21 januari 2021 om 21:01

Bereid je alvast maar voor. Ook dat soort bullshit gaan we nog voorgeschoteld krijgen. Kwestie van tijd.

21 januari 2021 om 21:16

We gaan 9 bizarre jaren tegemoet en dat hebben we volledig over ons zelf afgeroepen, dit is the fourth industrial revolution en mensen zijn zo goed gelovig dat we teruggaan naar normaal, gaat niet gebeuren, de Jonge heeft dit zelf ook al tijdens een debat erkend. Mensen hebben geen grenzen wat hen ingeperkt mag worden, alles vinden ze rechtvaardig en zullen nooit twijfelen aan de belangen van experts. Ik vraag mij echt hardop af waar ligt de grens van mensen die altijd willen deugen? Wat moeten onze leiders doen om mensen te laten twijfelen. Besef dat Gommers in 24 uur geswitcht is van we konden 2e golf gewoon goed aan avondklok is niet nodig, na we moeten een avondklok. Deze mindfuck hebben we vaker bij Gommers gezien. We hebben geen extra IC personeel nodig want dan vervelen we ons, vervolgens roepen opschaling duurt te lang. Ik vraag me echt af waar de grens ligt

21 januari 2021 om 21:28

Groninger Hopp, als Rutte morgen zegt: 'Allemaal iedere ochtend een glas van je eigen ochtendurine drinken.' Dan drinkt driekwart binnen no-time zijn eigen ochtendurine. Het klinkt cru, maar zo zijn mensen écht.

21 januari 2021 om 21:35

Ja en de andere helft doet hetzelfde als een of ander individu op Youtube dat een beetje tegendraads is dat zegt.

21 januari 2021 om 21:36

Vooropgesteld dat ik normaliter niet van zo van de ‘complotjes’ ben baart de huidige situatie mij ook zeker zorgen. We gaan langzamerhand een kant op die we volgens mij echt niet moeten willen. En stapje voor stapje gaat men daarin steeds verder lijkt het wel. Ik denk alleen dat daar wel degelijk een grens aan verbonden zit. Mensen gaan dit echt niet eindeloos accepteren. Steeds meer mensen dreigen te verzuipen en hebben straks niks meer te verliezen. Dat gaat vroeg of laat echt wel escaleren als men op deze voet door blijft gaan.

21 januari 2021 om 21:41

@kraanvogelaar, je zal deze echt om moeten draaien. Als Rutte zegt drink zoveel mogelijk water want dat is goed voor je gezondheid zal op Youtube, FB en vele op het malieveld hun Urine gaan drinken omdat dat veel beter is en water een verdienmodel van een ondergrondse almachtige die totale macht heeft over alle geldstromen.

21 januari 2021 om 21:53

@Thamike bingo en de ironie in het feit dat al die "kritische" mensen die de mond vol hebben van de MSM en fake news zelf als een stel blinden achter de meest debiele publicaties en filmpjes op internet aanlopen. Mensen die oprecht denken dat Rutte of Willem Alexander of obscure miljardairs achter de schermen bezig zijn om het vrije westen te vernietigen. Iemand in mijn vriendenkring is ook verslaafd geraakt aan die lariekoek, en het is echt treurig om te zien. Er moet echt iets op gevonden worden, want complotgezeik is gewoon een geestelijk pandemie. Een soort massapsychose. Je ziet ze op vz ook steeds meer.

21 januari 2021 om 21:54

@lierse veel te simpel, ja er zijn mensen als Lange Frans en Jensen. Maar de website van World Economic Forum is geen complot, dat is een feit. En die communiceren letterlijk zelf over the fourth industrial revolution. En dat die nu gaande is. De 20-30 kalender kan je ook gewoon op officiële instanties haar websites terug vinden. Alle leiders (ook Rutte, zie debat van vandaag bijv.) roepen Build back better. Dat is gewoon letterwijl we gaan de wereld beter maken dan die was. Dus we gaan niet terug naar het oude normaal. Rutte heeft overigens tijdens een debat zelf ook al geroepen dat we nooit meer teruggaan na de wereld van 2019. Dat zijn geen complotten meer. Het is ook geen complot meer dat leiders roepen dat de pandemie hen goed uitkomt om build back better, agenda 20-30.

En de SDG kan je gewoon vinden op de site van rijksoverheid. Lees je in en denk dan eens na hoe we dat kunnen realiseren, ik geef 1 tip. Kijk een beetje naar China.

21 januari 2021 om 22:02

Maar wat is erger? De extreem rechtse complotgekkies? Of de extreem linkse mensen die alles wat heer rutte zegt maar blijven slikken? Ik denk dat je voor je zelf moet beslissen wanneer het genoeg is en wanneer je je er niet meer aan gaat houden. Niet luisteren naar meneer rutte en niet luisteren naar die complot gekken.

21 januari 2021 om 22:02

Ik zeg niet dat iedereen een complotdenker is, daar laat ik me niet over uit. Gewoon het ding dat veel mensen die zelf alles geloven wat iemand die een beetje tegendraads is zegt, andere mensen gaan benoemen als 'schapen' en dergelijke vind ik ronduit lachwekkend.

21 januari 2021 om 22:05

The great reset als term en initiatief is geen complot, alle debiele dingen die er aan worden gehanden daarentegen, zijn dat wel. Publiekelijk openbare zaken linken aan duistere zaken en woorden van mensen uit hun context halen en verdraaien zijn een dankbaar middel voor fantasten. Wat Rutte er bijvoorbeeld mee bedoelt, is de economie en gezondheidszorg weer op orde krijgen em daarna naar een hoger niveau tillen. Natuurlijk wel Mark Rutte van het liberale vvd niet een staat met China als voorbeeld. Maar goed, dan zal het antwoord wel weer iets als wordt wakker zijn. Dus boeie ook, veel succes, ik hoop dat het meevalt met die kwaadaardige new world order.

21 januari 2021 om 22:07

En godnondeju Mark Rutte is niet extreem links. Hij is niet eens gewoon links. Echt, dat citaat van Louis van Gaal is actueler dan ooit.

21 januari 2021 om 22:15

Best goedgelovig Migi. Rutte roept elke verkiezingen minder aan de EU, elke x betaald die bij. Ik denk eerder dat Rutte je voor de gek houdt dan ik. Zie ook toeslagenaffaire hoe makkelijk die telkens het volk voor de gek hield.

En ja niemand weet hoe en wat de komende 10 jaar. Maar als men zegt je bezit niks en je bent gelukkig (een nieuw financieel stelsel). Hoe wil je dat doen als ook nog eens staat dat er geen armoede is, terwijl elk weldenkend mens weet dat er steeds minder banen op lange termijn zijn omdat er robots zijn die veel werk gaan uitvoeren. Ik ben benieuwd hoe jij dit positief kan omdraaien.

21 januari 2021 om 22:20

Rutte is niet links, maar rechts heeft die allang verlaten. Overigens bestaat links en rechts niet meer. Het is globalist (over algemeen de oud linkse partijen en VVD en CDA horen daar bij) en de Nationalist. (over algemeen midden en rechtse partijen) Daarom ging het ook mis rondom Trump vs Biden. Dat had niks met links en rechts te maken. Dat heeft te maken dat globalisten alleen denken aan de grote steden en alles buiten hun eigen land. Nationalisten komen over het algemeen op voor de lokale mensen. En daar zit precies het probleem. Globalisten zijn slecht. Nationalisten zijn slecht. Er is echter geen midden meer. Daarom zie je ook dat VVD als rechtse partij liever met 'extreem links' GL samenwerkt dan extreem rechts van FVD en Pvv. Het is globalisten vs nationalisten en als we de wereld weer normaal willen maken hebben we mensen in het midden nodig, maar dat bestaat niet meer.

21 januari 2021 om 22:22

Ach je kunt zeggen wat je wilt maar het is geen toeval dat het altijd dezelfde mensen en partijen zijn die niet geloven in de opwarming van de aarde, die bang zijn van buitenlanders, die constant hun twijfels hebben over Corona, die denken dat de elite allemaal snode plannetjes bekokstoofd, die heel de tijd fake news roepen,... En toevallig zijn het altijd vrij tot zeer rechtse partijen. Dat is het probleem voor dergelijke partijen namelijk. Die hebben een vijand nodig om succes te halen en op af te geven. En of dat nu Groenen, moslims, vrouwen, virologen of mensen uit de elite zijn dat maakt hen niet uit.

21 januari 2021 om 22:24

Jetten = Gommers. Van geen avondklok (20.30) naar wel avondklok (21.00). Oftewel, Dictatuur '66. Maar dat wisten we al toen het referendum werd weggestemd.

21 januari 2021 om 22:25

Wauw nog nooit zo'n inhoudloze post gezien als de jouwe. Het is namelijk rechts dat je een ander integratiebeleid wens, geen extreme klimaat beleid etc. Net als je op links alleen maar meer en meer wilt in alles. Maar ik zie geen argumenten

21 januari 2021 om 22:29

Dat Rutte een jokkebrok is, doet niets af aan het feit dat de great reset niet een of ander snood plan is om het vrije westen omver te werpen. De wereld is niet zwart wit. Uiteraard is het lastig om handarbeiders aan het werk te houden door toenemende automatisering, maar ook dat betekent niet dat ze bezig zijn het vrije westen omver te werpen. Dus ik zie niet in wat het goed praten hiervan te maken heeft met de discussie. Grote instituten en instanties zijn zo groot en complex dat de gewone man niet meer weet hoe ze werken. Daarom verzinnen ze complottheorien als een verklaring voor hun eigen gemoedsrust. Het is hetzelfde als de mensen die bliksem vroeger toeschreven aan God. Het is ver weg, je snap niet hoe het werkt, dat moet wel een hogere, wellicht duistere macht zijn. De coronacrisis is een zelfde soort verhaal. Niet alle politici zijn even competent en het bestrijden van zon pandemie is nogal lastig, daarin gaan dingen fout. Niet door kwaadaardige bedoelingen, maar gewoon door incompetentie. Als je hoeven hoort is het meestal een paard, geen minotaurus. Je andere post over het verdwijnen van het midden ben ik wel deels met je eens, echter denk ik dat de uiteinden vooral veel vocaler zijn. In dat mislukte politieke systeem van de VS heeft het midden natuurlijk geen stem, maar dat hebben we hier wel en dat is nou de redem dat je hier water bij de wijn moet doen als je wil regeren en de SP, PVV em FVD nooit regeren.

21 januari 2021 om 22:30

Dat zijn toch altijd de vijanden van partijen als Forum en PVV? Altijd is hun retoriek er een van ‘winnaars’ en ‘verliezers’. Zoiets als Qanon, ook weer al in (extreem) rechtse groep. Het is gewoon opvallend dat dat soort dingen altijd in dat kamp gebeuren. En je kunt gewoon al gif innemen dat als er iets gebeurt waar de wetenschap zich achterschaart dat er in dergelijke partijen meteen het tegenovergestelde geponeerd wordt (en ik zeg ‘in’, dus ik doel niet op de hele partij).

21 januari 2021 om 22:35

Dat is vooral populisme denk ik Lierse. Een gezamenlijke vijand creeren schept een band. Rechts en links zijn wel wat achterhaald in de originele betekenis. Heeft weinig meer met alleen belasting en individualisme te maken. Wilders is economisch niet eens echt rechts. Tegenwoordig is rechts meer eigen volk eerst en traditie. Overigens moet ik altijd wel lachen om mensen die koortsachtig via twitter het globalisme trachten tegen te houden. Zo lekker ironisch.

21 januari 2021 om 22:35

Dat laatste wat je zegt klopt Migi, maar ik zie geen antwoord hoe jij het voor je ziet dat we geen bezittingen hebben, maar wel gelukkig worden, want daar draait dit om. Ik kan dan echt niet verder komen dat geld verandert in social credit. Maar ben benieuwd of jij dat op een andere manier kan zien. Je hoort het economen overigens ook zeggen dat ons financieel stelsel eigenlijk kapot is. Ik ben geen econoom dus ik weet niet of het goed gaat of niet. Wel valt mij in de economie 1 ding op., we hebben al meer dan 15 jaar geen positieve rente, dus ik heb ergens wel het gevoel dat er een kern van waarheid in zit dat ons economie kapot is. En als leiders zelf aangeven dat corona perfect uitkomt voor build back better, dan gaat er iets gebeuren wat niet zonder grote schok had gekund.

21 januari 2021 om 22:41

Tja noem het wat je wil, maar de (extreem) rechtse partijen vertonen in heel Europa al die kenmerken. Daarom dat ik het zo benoem.

21 januari 2021 om 22:42

Ja dat dit niet houdbaar is, lijkt me duidelijk, maar China als voorbeeld kan ik me echt niet voorstellen. Ik ben ook geen econoom helaas

21 januari 2021 om 22:46

Thamike, we chargeren allebei natuurlijk maar het lijkt alsof mensen tegenwoordig helemaal doorslaan naar de ene of naar de andere kant zonder een beetje in het midden te zitten.

21 januari 2021 om 22:59

@lierse. Klopt dat het rechtse idealen zijn om immigratie en klimaat anders in te richten dan links en ook hier ligt wederom het antwoord gewoon in het midden. Moeten we iets aan het klimaat doen? Ja. Maar nemen we maatregelen die wat betekenen? nee. We gaan de snelheid verlagen naar 100 terwijl 15 km verderop een snelweg is waar auto's 200 rijden... Daarnaast is de waarde van auto's uitstoot met deze beperking enorm minimaal en kent het dus geen waarde. En dat is waarom rechts zo fel vaak tegen dingen keert. Als je presentaties maakt waarop je roept hier winnen we 100 punten maar het blijkt er maar 1 te zijn is dat ook onderbouwde kritiek. Ik denk dat bijv. dat plastic de eerste focus dient te zijn. Ook met immigratie. Als je hier naar Nederland kijkt zeggen enorm veel rechtse mensen het is prima om anderen te helpen, maar waar het omgaat is dat Nederland op plek 5 van meest dichtbevolkte landen ter wereld staat en op plek 1 binnen de EU. Wij doen dus al meer dan genoeg, laat Ierland, Zweden, Noorwegen etc ook maar eens iets doen.daarnaast is de grootste kritiek dat er bij iedereen maar een pardon wordt aangevraagd en goedgekeurd wordt en we dus mensen niet terug begeleiden wanneer het veilig is en dat is juist de oorspronkelijke bedoeling. Wat we nu doen is we halen ze binnen en we laten ze hier, ongeacht wat ze hier doen. Ongeacht of ze juridische misdrijven plegen en daar zou het debat ook over moeten gaan, hoe begeleid je dit goed dat je juist de goede mensen echte kansen geeft maar de slechte bedoelingen harder afstraft. Daarnaast rechts zegt tenminste wat men vind. GL stemmers willen meer winmolens en weet ik het. Maar als ze het dan in GL wijken gaan zetten worden ze boos omdat het er niet uit ziet. Zo werkt het niet. Als jij ergens voor bent, dien je ook te accepteren dat het in je buurt plaats kan vinden. Overigens is PVV echt tegenovergestelde van FVD rondom corona. Misschien wel de meest nuchtere partij dat gewoon voorstander is van een lockdown, maar focust op meer ziekenhuiscapaciteit, niet alleen voor nu. Voor altijd. PVV ging nota bene uit haar eigen coalitie puur enkel en alleen om bezuinigingen. PVV is altijd tegen bezuinigen van zorg en politie geweest

21 januari 2021 om 23:12

Kraan, tuurlijk doen we dat en hopelijk kunnen we die knipoog erin houden als het weer gaat om idd de extremen. Dit is ook geen forum voor politieke discussies al probeert Groninger Hopp dat elke keer weer. Het is voor mij wel lachwekkend dat het Rivm zich probeert in te beelden hoe getroffen supporters zich zouden moeten/kunnen gedragen nav de maatregelen.

Ik zou ook eerder zeggen, kom op mensen hou je er aan al geloof je het niet maar als we het met zijn allen doen kun je het ook echt zien ipv zelf denken een arts te zijn of een viroloog.

21 januari 2021 om 23:18

Wat we overigens moeten is de verbinding tussen globalisten en nationalisten (links rechts hoe je t noemen wilt) alleen dat kan om 1 reden niet. We luisteren niet naar elkaar. Als ik bijv. het argument geef over overbevolkt Nederland ben ik een racist, heeft niks met racisme te maken, maar het dichtsmijten van de open debat. En omgekeerd gebeurt dat net zo goed. En dat is het frustrerende van dit tijdperk alleen dat zien vooral de nationalisten omdat het precies gaat zoals globalisten willen. Klimaat wordt radicaal aangepakt. Alle culturen worden vernietigt om alle soorten mensen te verenigen en nationalisten kunnen niks anders dan hun bek open trekken tegen een muur. Want gehoord worden ze niet. Geen enkele globalist begrijpt waarom Trump 4 jaar geleden won, terwijl het ongelooflijk logisch was. De grote steden hebben het goed, daar heb je ongetwijfeld white privileges etc. Maar de kleinere plekken zijn volledig kapot, geen arbeid, ongelooflijke armoede, slechte medische zorg etc. En dat zijn de mensen die op Trump stemmen, die zijn wanhopig, want globalisten geven niks om hen. Dat zie je ook in Nederland overigens, de kleinere plekken als Harlingen, Groningen, Leeuwarden noem ze maar op verliezen met de dag hun waarde, armoede groeit daar meer en meer en niemand die het ziet.

21 januari 2021 om 23:37

Je kunt tegenwoordig SP, GL, D'66, Vvd, CU, CDA en Pvda op 1 hoop gooien. Ze gaan hoe dan ook, in verschillende samenstellingen, regeren en sluiten FvD en PVV stelselmatig uit. We worden verkwanseld waar we bij staan, maar kunnen er helaas niets aan veranderen. Rutte is overigens by far de beste politicus uit dat hele gezelschap. Maar absoluut niet de beste bestuurder. Daar heb je andere kwaliteiten voor nodig.

22 januari 2021 om 10:28

Goed betoog. Ik ben het ook helemaal met je eens. Er wordt veel te weinig aandacht besteedt aan de achterban van de zogenaamde populisten. Globalisten wijzen de hele tijd naar de leugens die populisten als Trump, Farage of Baudet de wereld in slingeren. Maar wat ze niet begrijpen is dat het die achterban helemaal niet uitmaakt of er nu leugens worden verspreidt. Die mensen zijn gewoon hun huidige situatie kotsbeu. Argumenten zoals waarom een Nexit bijvoorbeeld slecht zou zijn maakt hun gewoon niet meer uit. Ze worden toch niet gehoord.

22 januari 2021 om 12:43

Op dat gebied is trump een geniale politicus, die had gewoon door dat je alles kunt roepen wat je wilt en dat er toch gewoon mensen je zullen geloven. Feiten boeien niet meer. Best triest uiteraard.

22 januari 2021 om 16:25

@thamike - Daar ligt ook vooral het grootste probleem. Mensen denken niet meer voor zichzelf na. Dat we het coronabeleid in twijfel mogen trekken is wel duidelijk. Ik bedoel; het Outbreak Management Team bestaat enkel uit wetenschappers uit de biologische sector, terwijl daar ook absoluut economen, psychologen, beleidsmakers e.d. in moeten. Bovendien worden er op het gebied van ziektebestrijding ook cruciale fouten gemaakt waarin nog relatief jonge k***patienten geparkeerd worden ten koste van een 80 er met corona. Het feit dat complete branches jarenlang veel belasting hebben betaald en nu voor dood achtergelaten worden, dat ernstig zieke mensen jarenlang hun verzekeringen en belastingen betaald hebben en nu niet behandeld worden ten koste van coronapatienten is echt ongelooflijk. Opschaling van de zorg kost beduidend minder dan een aantal maatregelen individueel en het hoort geen race te zijn wie de populairste ziekte heeft. Die complottheoristen die in veel gevallen niet eens een diploma hebben moet je niet serieus nemen, maar dat er wel degelijk enorme fouten worden gemaakt door het kabinet en de overheid in z'n totaliteit is gewoon een vaststaand feit. Ik kan dus wel zeggen dat ik niet in de complottheorieen geloof, dat ik echt de ernst van de situatie wel in zie, maar dat ik ook geloof dat de bestuurders leiden aan tunnelvisie en er zelf ook een puinhoop van maken.

22 januari 2021 om 16:35

@pinko - Maar wat versta je onder 'beste politicus'? Ik vind Rutte vooral ontzettend goed met z'n mond, maar een politicus hoort meer te zijn dan een praatjesmaker, in ieder geval naar mijn mening. Rutte kan namelijk met heel veel woorden werkelijk helemaal niets zeggen en hij weet ook heel goed hoe hij buiten schot moet blijven als er koppen moeten rollen. In de eerste maanden vond ik 'm goed werk verrichten, maar daarna was er sprake van tunnelvisie waardoor andere aspecten soms volledig genegeerd zijn en de bestrijding tegen het virus ook op z'n zachtst gezegd twijfelachtig is. De ene politicus werd naar de uitgang gedrukt omdat hij loog over een bezoek aan Poetin, terwijl de minister van justitie en veiligheid mag blijven zitten nadat hij de corona-regels volledig negeerde en de minister-president gewoon fractievoorzitter mag blijven als verantwoordelijke voor het vernietigen van ruim 30.000 Nederlandse gezinnen. Die complottheoristen helpen de situatie ook niet, want die slaan zo door dat elke vorm van kritiek dan direct in die hoek gedrukt word.

22 januari 2021 om 19:32

Trump kwam op voor de lokale Amerikaan. Ik weet dat jij daar schijt aan hebt, want als links persoon hou je van iedereen behalve jezelf. Zo mooi al die klimaat plannen, zo mooi al die gelijkheidsplannen. Maar zijn dit alleen regels voor de grote steden? Want als je de show van Jensen op RTL 4 jaar geleden zag, wist je precies waarom mensen op Trump stempen. Mensen buiten de grote steden hebben t niet zo goed als jij denkt, die mensen stemmen op Trump

21 januari 2021 om 21:46

Ergens doet de RIVM ook gewoon haar werk. Als dit soort adviezen niet geschreven wordt, klaagt iedereen weer dat de regels niet duidelijk zijn etc. Denk dat het grootste deel van de mensen dit ziet als onzin en overbodig, maar er is altijd een groepje wat de grenzen op zoekt en/of gewoon niet beter weet. Prima dat ze dit doen, en ik juich op mijn eigen veilige manier.

22 januari 2021 om 11:49

We moeten niet klakkeloos aanlopen achter elk advies van de Rivm of Omt. Die van Dissel is al zo vaak in de fout gegaan met zijn voorspellingen en aannames, dat je je als bestuurder of politicus wel tien keer moet bedenken zo iemand de sleutels van de BV Nederland te geven. In alles blijkt toch dat we het afgelopen jaar verschillende keren de verkeerde maatregelen hebben genomen. Dan weer veel te weinig, dan weer schieten met een kanon op een mug (avondklok). Als je de diverse meningen en opinies tot je neemt, meestal ondersteund door (andersdenkende) experts, kun je niet anders concluderen dat we te maken hebben met alleen maar de mening van van Dissel en zijn vazallen, maar dat nergens weerwoord op wordt gegeven. Dat is een grote fout wanneer je te maken krijgt met een enorm probleem; in dit geval een pandemie. De huidige tunnelvisie is dan ook een heilloze weg. Hou de bevolking angstig, dan kun je iedere maatregel afdwingen. Ten koste van ons waardevolste bezit, namelijk vrijheid.

Ik heb wel eens gelezen dat de mensen die in dat OMT zitten nooit in een stadion zijn geweest dit bewijst ook maar eens dat sommige mensen niet onder de mensen leven. (Je zou de voetballers die naar de kapper gaan hier ook onder kunnen rekenen)

22 januari 2021 om 11:54

Hoezo? Ik vind het gewoon goede voorstellen. Op deze manier blijven we het virus de baas!
Ik ga dit zeker voorstellen aan mijn vrienden als ze in mijn huis welkom zijn.

22 januari 2021 om 16:05

We zijn al bijna een jaar verder en zijn het virus nog steeds niet de baas. Ook niet als we chips uit ons eigen zakje gaan eten met een ratel in onze hand. Het wordt tijd dat we accepteren dat het virus bestaat en dat we weer naar het normale leven gaan. Of maakte je een grapje?

Het Rivm denkt dat voetbalkijkers totale randdebielen zijn en denkt even dat ze in onze belevingswereld komen door het over ‘tribune’ te hebben. Want die taal zou de voetbalkijker aanspreken. Wat een goedkoop en doorzichtig geneuzel. Behandel mij als een normaal persoon a.u.b. Ook de andere adviezen voor hoe om te gaan met huisbezoeken zijn om te janken en van een niveau hoe een kleuterjuf tegen een kleuter praat. Is er dan niemand daar die kan bedenken dat dit totaal de verkeerde toon is.

21 januari 2021 om 20:50

Ik moet wel zeggen dat ik me kostelijk heb geamuseerd met het 'ratelgedeelte'. Een ratel, van waar halen ze het...

21 januari 2021 om 22:14

Vanuit de polygon periode toen Feyenoord voor het eerst de EC1 won. 🤣🤣🤣, dan weet je dat het heeeeel lang geleden is.... grapje Feyenoorders.....

21 januari 2021 om 21:00

Het is eigenlijk ook niet gezond dat het Rivm over allerlei zaken waar zij zelf geen flauw benul van hebben nu de touwtjes in handen krijgt. Ik bedoel maar, in 'vredestijd' houden die lui zich bezig met stikstof berekenen (dat was al een hele taak voor ze kennelijk) en rebellerende bouwvakkers. En dan kijkt nu elke sector in Nederland geforceerd op naar wat zij te melden hebben. Ik zat me voor corona voor de grap wel eens af te vragen wat er zou gebeuren als we nu in oorlog zouden belanden, aangezien ik een paar oude klasmaten van de havo had die nu bij de marine zitten. Hun vocabulaire daar bestaat voornamelijk uit 'varen, verlof en tijdens verlof buitenlandse vrouwen penetreren', en die jongens zouden dan heel Nederland over van alles moeten adviseren. En verdorie, nu lijkt het alsof we precies in zo'n situatie beland zijn. Al hebben die gasten van de marine nog humor en het Rivm kennelijk niet.

21 januari 2021 om 21:33

Tis een beetje jiskefet achtig. Overigens zijn we wel voor een relatief groot gedeelte ook totale randdebielen, maar goed.

21 januari 2021 om 21:48

Tja, het Rivm zit vol met mensen die prachtige beta studies hebben voltooid, waar de meeste van ons niet aan zouden kunnen tippen. Het is alleen jammer dat een aanzienlijk gedeelte in meer of mindere mate de connectie met "de gewone mensen" een beetje is kwijt geraakt. Prima in een lab, maar haal ze weg bij de communicatie afdeling want dan krijg je dit wereldvreemde gebrabbel.

21 januari 2021 om 22:54

Je kan wel zeggen dat die adviezen van kleuterniveau zijn, maar als er na 10 maanden nog steeds een hele groep is die ze niet wil begrijpen dan is dat misschien ook wel het juiste niveau voor die groep

Ai, ik heb geen ratel.. Lees niks over fakkels en rookbommen. Steek ik die wel af voor wat sfeer.

21 januari 2021 om 20:50

Vergeet je raam niet open te zetten!

21 januari 2021 om 20:53

Maak je niet druk, je mag vast wel met je rug naar het tv-scherm gaan staan. Wel graag de looppaden vrij houden, want anders krijgt Ajax weer zo’n onnodige boete van de Uefa.

21 januari 2021 om 21:02

@master d, en vooral niet op je trap gaan staan!

Ben ik de enige die werkelijk geen idee had wat een ratel is en het ging googlelen?

21 januari 2021 om 20:57

Ik denk het wel

21 januari 2021 om 20:58

Niet doorratelen graag!!;-))

21 januari 2021 om 21:21

lastig, als je google gebruikt kom je uit op gereedschap. Ik raad aan om 'ratel geluid' te zoeken en dan naar afbeeldingen te gaan. Alleen zo kun je het advies van het Rivm zoals bedoeld opvolgen, cruciaal!

21 januari 2021 om 21:36

@crazydj07, vroeg me al serieus af waarom specifiek dat gereedschap Thanks voor de opheldering

Mwaa denk niet dat ik er zoveel last van heb, zoveel scoren we toch niet

Is dit serieus? Dit lijkt wel een parodie, gebruik individuele bakjes met chips of nootjes joh ik ga hier stuk. Gelukkig denkt niet iedereen zo over de killervirus, nog even en we lopen thuis met van die opblaasbare bump ballen om ons heen

21 januari 2021 om 21:13

Opblaasbare bump ballen zorgen tenminste nog voor wat plezier.

21 januari 2021 om 21:15

Helaas zijn de meubels daar niet zo bestendig voor

22 januari 2021 om 08:41

Dat deed ik al bij bezoek, is een kleine moeite. Net als deuren open zetten, zodat een bezoeker de klink niet aan hoeft te raken. En ik heb achteraf bezoek gehad van een positief getest persoon, heb het zelf niet opgelopen.

Dit moet wel een advies zijn in een aflevering man bijt hond Dit kan je niet menen toch? Hoe we even geadviseerd worden om ons binnen te gedragen en hoe we vooral niet uit dezelfde zak chips moeten eten enz. Bah

21 januari 2021 om 22:22

Dat van die chips en nootjes, dat deed ik dus al.

‘Oké, Gerda; jij focust je op de tips voor voetbalfans. Maak er wat leuks van!’ Ik ben al een tribune aan het bouwen overigens.

Tja, dit kun je toch niet serieus nemen? Mensen weten inmiddels echt wel hoe ze besmetting kunnen voorkomen uit eigen initiatief. Ik laat me echt niet door het Rivm vertellen hoe ik een wedstrijd moet gaan kijken. Ik ben een volwassen man, maar schijnbaar ben je als burger in de ogen van de mensen die met dat soort idiote ideeen aan komen zetten een klein kind. Ik hou me aan de regels en voorkom contact als ik het kan voorkomen. Meer dan dat mag zo'n Rivm eigenlijk niet eisen.

22 januari 2021 om 08:49

Ook ik neem de corona-pandemie serieus en probeer me aan alle maatregelen te houden, maar hier zakt m'n broek toch van af. Vooral die zin: "valt er een doelpunt, dan kunt u bijvoorbeeld, zonder te schreeuwen, opstaan uit uw stoel, dansen en springen op uw plek". Wie danst er na een doelpunt, serieus? Van dansen en springen ga ik zweten en zwaar ademen, lijkt met niet veilig. Ok, dus ik nodig 1 vriend uit, voor wie ik dan een tribune in m'n woonkamer moet bouwen zodat hij op 1,5 meter afstand zit, en mag dan niet juichen bij een doelpunt? Terwijl die vriend in de rust wel m'n plee vol schijt na bier en chips&nootjes (uit z'n eigen bakje) waar ik later op de avond ook nog even vertoef, of moet ik voor die vriend ook nog een dixi in de tuin zetten?

22 januari 2021 om 16:09

Dit soort onzin krijg je als je een Outbreak Management Team opstelt met alleen maar virologen en artsen en niet een heel spectrum aan specialisten aan zo'n team toevoegt (van economen tot psychologen en beleidsmakers). Dan krijg je een eenzijdig beleid die ten eerste zeer onnauwkeurig is en bovendien dodelijk is voor de andere aspecten als de economie en de psychologische gesteldheid van burgers die er gevoelig voor zijn. In mijn ogen falen de bestuurders dan ook op elk front omdat ze symboolpolitiek en hun eigen hachje belangrijker vinden dan feiten, cijfers en de bevolking. Deze crisis had zoveel beter aangepakt kunnen worden dat het echt onvoorstelbaar is dat mensen die capabel geacht worden om een land te besturen niet eens capabel genoeg zijn om zelf aan hun eigen opgestelde regels te voldoen.

Kijk, als je niks van voetbal en supporters weet is het natuurlijk lastig om een concreet advies te geven. Ongetwijfeld zullen ze in de literatuur op zoek zijn gegaan naar kernmerken van de supporter. Misschien hebben ze zelfs wat plaatjes op het internet opgezocht. Waarschijnlijk gaan ze er vanuit dat supporters zich ontheemd voelen dat ze de woonkamer tot tribune ombouwen en we zelf een goaltune opzetten bij een doelpunt. Nog afgezien dat ze de ratel nog tot de standaarduitrusting van de supporter rekenen. De hele boodschap komt op mij over dat ze supporters als een soort achterlijke groep mensen beschouwen. Misschien toch handig als de adviezen eerst laten lezen door mensen laten iets meer in verbinding staan met de maatschappij.

Sommige reacties onder coronatopics doden meer hersencellen dan lachgas denk ik. Ja, ik denk ook dat we nooit meer terug gaan naar het oude leven en we vanaf 1 mei onze kinderen moeten afstaan aan de koningin van Engeland en Hillary Clinton. Het volgende kabinet moet echt flink gaan investeren in de ggz met al dat complotgeneuzel. Hoe gaat het trouwens met Qanon.

22 januari 2021 om 10:07

Ik wordt zo moe van mensen zoals jij. Elke keer wanneer je kritisch bent over de coronamaatregelen ben je meteen een complotgekkie? Hou toch op.

22 januari 2021 om 10:24

Er is een verschil tussen kritisch zijn en zitten zeggen dat Rutte en co een of ander demonisch plan hebben of doen alsof COVID niks is. Op die groepen doelt hij duidelijk.

22 januari 2021 om 13:23

Nee, niet elke keer als je kritisch bent, ben je een complotgekkie. Iedere keer als je zegt dat de coronapandemie een verzonnen of overdreven probleem is dat door de overheid wordt gebruikt om een totalitaire samenleving zonder mensenrechten te creã«ren ben je een complotgekkie. En het heeft niets met kritisch te maken, het is selectief kritisch op zaken waar je het mee oneens wil zijn. Want als je dan zo'n stuk van FVD leest en een heel klein beetje onderzoek doet naar de bronnen, blijkt het 10 van de 10 keer volledig uit z'n context getrokken gelul te zijn. Waren mensen maar echt kritisch.

22 januari 2021 om 13:51

Ik had je reactie een beetje verkeerd gelezen, dacht dat je het over de kritische reacties onder dit bericht had, die vind ik namelijk wel meevallen. Echter, groepen zoals Qanon zijn inderdaad flink de weg kwijt.

Walgelijk dit. Controle maatschappij. Straks mag de kleur rood niet meer want dat trekt corona sneller aan..

Ach ik ben NAC supporter. Dus er valt sowieso niet veel te juichen. Kan mij dus prima aan de regels houden

Degene die dit verzinnen hebben totaal geen affiniteit met voetbal en zitten als een stel dorpsdominees aan tafel te oreren over hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Een tribune maken in je woonkamer terwijl er maar überhaupt 1 iemand op bezoek mag en met een ratel gaan staan zwaaien bij een goal. Hoe verzin je zoiets. En dat zijn de mensen die moeten nadenken over de juiste regels tegenover een virus. Het komt allemaal nogal dom over.

Hoezee hoezee, ik ben in mijn nopjes want mijn favoriete balsport vereniging scoort een doelpunt. *ratel ratel*

1 april valt vroeg dit jaar! Je hoopt ten minste van harte dat het RIVM dit grappig bedoelt...

Ik heb maar 1 bakje voor chips en nootjes, wat nu?

22 januari 2021 om 08:42

Wisselen in de tweede helft, even kort desinfecteren in de pauze 😋

Omdat eignelijk vooral criticasters van Rutte en Ijn corona-maatregelen reageren, doe ik dat ook. Ik ben het nog wele ens met de corona-maatregelen. Een avonsklok is ook echt niet zo erg, erger zijn alle gesloten winkels en restaurants. Ondernemers hebben liever dat zij weer kunnen werken, dan dat zij savonds laat na 2100h (wat moet je dan nou nog echt voor urgents buiten doen) verplixht binnen moeten blijven.

Wat een onzin!!! Als er iets niet geloofwaardig is dan is t wel het RIVM. Ga iets nuttigs doen met je leven!

Laat het RIVM bezig houden met hun eigen zaken,dan dat ze mij gaan vertellen hoe ik moet juichen,het zijn grijze witte wolle sokken typen,die anti sport zijn.

Een tribune bouwen in je woonkamer voor visite die uit 1 persoon mag bestaan 😂😂

Het is een advies , al nodig je een heel stadion uit in je huis dan doe je dat en niemand die er iets aan kan doen.
Het gaat toch wel erg ver als ze je zelfs gaan vertellen hoe je thuis een voetbalwedstrijd moet kijken, en het liefste een niet werkend mondkapje erbij op ze zijn echt helemaal gek geworden in dit land.
En kom niet aan met Je moet eens op de ic kijken want dat is ook onzin die liggen al jaren vol met griep patienten en dat is dit jaar niet anders en de ic bedden zijn kapot bezuinigd maar dat laten ze ook toevallig achterwegen. Ik zeg gewoon de stadions open en lekker terug naar hoe het was en iedereen die iets mankeert waardoor corona of de griep of wat dan ook een gevaar voor je is blijf lekker thuis en kijk thuis voetbal. Amen

22 januari 2021 om 09:23

Rico, je praat over dingen waar je totaal geen weet van hebt en verspreidt leugens. Niet meer doen please. "de Ic's liggen al jaren vol met grieppatiënten, dat is dit jaar niet anders"? Ik zou mezelf even laten nakijken als ik jou was.

22 januari 2021 om 14:55

Misschien wat kranten open slaan uit 2018 en 2017 en dan zie je dat het al jaren zo is alleen noemen ze het nu corona. Ik hoef me eigen niet na te laten kijken want ik weet heel goed waar ik het over heb omdat ik het opgezocht heb is niet zo heel moeilijk.
Fijn weekend nog!

Het valt me op, dat hier ook word geschreven,dat meer als 1 persoon thuis ontvangen niet is toegestaan. Het is een dringend advies om niet meer als 1 persoon te ontvangen,geen verbod of maatregel. Blijkbaar is het toch lastig om 1op1 de juiste informatie van de Rijksoverheid over te nemen.

Dit is zo enorm lachwekkend, alsof we een stel kleuters zijn. Je mag maar een iemand ontvangen, maar dan moeten we samen met een ratel gaan zitten? Er moet een zogenaamde tribune gemaakt worden? Houd toch op zeg... Van aparte bakjes en geen glazen/blikjes delen snap ik het nog (niet dat ik uberhaupt een slok uit iedereens biertje nam), maar man, man.. Het is bijna beledigend. Nog erger is het ‘advies’ dat ze geven voor het bezoeken van opa en oma: ‘u moet vaak harder praten. Neem daarom een notitieblok mee en schrijf uw vragen op, zodat u niet harder hoeft te praten en besmettingskans verhoogt’. Belachelijk.

Haha ik denk dat we dit ook wel een beetje met een knipoog moeten zien. Het Rivm weet denk ik als geen ander dat dit niet wordt nageleefd. Mensen moeten het ook allemaal niet te serieus nemen zoals hierboven door vele wordt gedaan...

Haha! Is dit een artikel van De Speld? Lachwekkend hoe we als kleuters worden behandeld.

Prima dat het RIVM het doet. Maar het is aan de mensen zelf wat ze ermee gaan doen.

Bedoelen ze dit serieus? Als het met een kwinkslag en een serieuze ondertoon is opgesteld, begrijp ik het absoluut, dan is het enkel een beetje mislukt. Als ze echt denken dat dit de juiste toon is om supporters te benaderen... dan slaan ze de plank nogal mis.

Dit lijkt sterk op een vroege 1 Aprilgrap.
Dus ik ga een tribune maken in mijn huiskamer,nodig èèn vriend uit en gaan op gepaste wijze juichen of mopperen.....
Het moet niet gekker worden met dit soort ,,tips"
Ik heb het artikel twee keer gelezen om overtuigd te zijn dat ik niet naar Specsavers hoef.
Belachelijk!

De roverheid is letterlijk alle grip op realiteit verloren. Dat een man denkt dat hij serieus genomen wordt met deze onzin is misschien nog het allerergste.

Hieruit blijkt alleen de walgelijke arrogantie van ambtenaren. Kunnen die gasten zich nou nooit als gewone mensen gedragen?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren