Kranten lovend over ‘oplossing’ Ten Hag: ‘Ajax stond vele malen beter’

Donderdag, 21 januari 2021 om 09:23Rian Rosendaal • Laatste update: 09:45

De Nederlandse kranten vellen een overwegend positief oordeel over Ajax na de 0-1 overwinning op AZ in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De beslissing van trainer Erik ten Hag om in totaal acht wijzigingen door te voeren pakte goed uit en met name de beslissing om Edson Álvarez op te stellen lijkt een goede zet te zijn geweest van de Ajax-coach. De koploper in de Eredivisie kon wel wat extra gif gebruiken op het middenveld, zo klinkt het.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Edson Álvarez verdient een basisplaats bij Ajax


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door steeck03)

Leuk om eens een andere basis elf te zien, en ze deden het prima! Hadden het betere van het spel en de kansen. Alvarez speelde een prima pot. Martinez verdedigde ook prima en zijn felheid is echt een wapen, alleen zijn passing was niet goed.
Zou ze beiden graag vaker zien spelen.
Persoonlijk zou ik beide heren in posities wel omdraaien. Martinez op 6 en Alvarez als CV.

21 januari 2021 om 09:40

Ik zie Martinez ook liever op het middenveld. Denk dat Ten Hag hem gisteren achterin zette wegens zijn snelheid. Die is sneller dan Alvarez, Schuurs en Blind. En dat is ook fijn om te hebben. Beide speelden inderdaad wel een prima pot, zaten overal kort en fel op en leken tot het bot gemotiveerd. Ekkelenkamp hoeft zich voorlopig niet te melden als je het mij vraagt, die deed niks goed.

21 januari 2021 om 10:15

Nouja zijn aanname en shot op goal waren aardig, uit de rebound scoorde Ajax uiteindelijk. Verder kwam hij er niet aan te pas. Jammer maar hij stagneert in zijn ontwikkeling. Ik vond Alvarez en Martinez ook goed. Wat mij betreft speelt hij een keer met Alvarez Klaassen en Gravenberg op het middenveld.

21 januari 2021 om 10:27

Ten Hag ziet hem meer als een verdediger heeft hij aangegeven. Daarom zien we hem eigenlijk nooit meer op het middenveld spelen. Hij moet wel werken aan zijn passing, maar het gif in zijn donder is wel echt heerlijk.

21 januari 2021 om 10:55

JK-Ajax ik vind het onzin, op beide posities kan hij goed overweg! Dat heeft hij ook een jaar eerder laten zien.

21 januari 2021 om 09:46

Op het moment dat je tegen een tegenstander speelt die veel minder is dan Ajax heb je veel aan Blind die met zijn voetballend vermogen vanuit de laatste linie een opening kan vinden met een splijtende pass. Martinez en Alvarez hebben dat totaal niet. Maar tegen de wat betere tegenstanders zie je ook de grote tekortkoming van Blind en dat is zijn snelheid. Met name in de counters is hij ontzettend kwetsbaar. In 2019 werd het vaak verbloemd omdat Mathijs en Frenkie veel compenseerde in de counters.

21 januari 2021 om 09:59

afcavosje: helemaal gelijk wat de passing van Blind betreft, maar wat me gister nogmaals opviel wat Blind mist is die enorme felheid die een Martinez wel op kan brengen. Niks is irritanter om tegen te spelen dan tegen een kerel die constant in je nek loopt te hijgen. Ook als Martinez een duel verloor, direct omdraaien om zijn positie weer in te nemen of weer terugknokken. Daar kan Blind echt veel van leren imo.

21 januari 2021 om 10:11

Weet niet of het in het geval van Blind nog om leren gaat. Hij lijkt door die hartklachten conditioneel achteruit gegaan te zijn, en dat kun je hem niet kwalijk nemen. In feite heb je een soort luxeprobleem. Zowel Blind de voetballer als Martinez de sloper zijn linksbenig en kunnen (nou ja, waarom niet?) niet centraal naast elkaar spelen.

21 januari 2021 om 10:26

@vosje, je hebt juist veel meer aan Blind bij een tegenstander die juist goed is en goed georganiseerd staat. Blind is bijna de enige voetballer op de Nederlandse velden die een bal achter de linies kan geven die ook nog de juiste snelheid heeft. Hij kan op elk gewenst moment een linie overslaan en zijn vertraagde pass is buitengewoon. Wat Formus zegt kan in me wel echt inkomen. Verliest hij een duel dan lijkt hij de kracht niet meer te hebben om erachteraan te gaan. Zijn snelheid is niet goed maar toch staat ie vaak wel weer erg goed. Je moet naast Blind een speler hebben die vanuit de omschakeling Blind kan helpen met snelheid en kracht. Schuurs is daar nog niet. Martinez kan hem helpen maar die moet dan weer backs hebben die dat zien en positie kunnen overnemen.

21 januari 2021 om 11:26

Alvarez kan dat ook. Zag je die pracht pass die hij op Promes gaf in dat winderige stadion? Met vertouwen kan die echt veel beter voetballen dan dat het lijkt. Zonder vertrouwen is het niets. Daar lijkt Martinez minder last van te hebben. Die haalt gewoon standaard een bepaald niveau. Wat ik wel echt schrijnend vind is om te zien hoeveel vertrouwen Promes en Labyad krijgen. Dat is echt schandalig. Klaiber lijkt inmiddels weer afgeschreven (hoe onnodig was die aankoop zeg), maar Promes en Labyad mogen blijven aankloten. Het is echt helemaal niets. Haller heeft niet een bruikbare bal gehad van die 2. Dat is echt schandalig.

21 januari 2021 om 11:41

Labyad is een ontzettende momenten-voetballer: voegde gisteren vrijwel niets toe zowel in de spits als op linksbuiten, maar scoort wel. Daar staat tegenover dat die bal er wel in zou zijn gegaan ongeacht wie er op die plek stond. Vooruit, misschien had Promes 'm weten te missen. Beiden komen wat mij betreft tekort, evenals Ekkelenkamp. Als iedereen fit is horen zij wat mij betreft niet in de basis-11.

21 januari 2021 om 15:27

@formus, Eens dat Martinez veel feller is. Blind is dat een beetje kwijt maar is in de opbouw echt wel heeeel goed. Ik zou dat compenseren door Alvarez op te stellen en Klaassen dieper te laten spelen. Dan wordt Blind wat meer ontlast. En Klaassen dieper is ook zijn kracht, voor de goal komen. Ik vind Klaassen nog steeds geen echte 6.

21 januari 2021 om 09:47

Dat Martinez niet vaker speelt is zo onderhand echt belachelijk. Hij hoeft echt niet altijd in de basis, want de concurrentie is nou eenmaal groot, maar nu mag hij zelfs bijna nooit invallen. Ik snap de starre houding ook niet in de kwestie "verdediger of middenvelder". Waarom zo zwart-wit? Toen Gravenbergh uitviel tegen Feyenoord had je duidelijk een breker nodig, toen had Martinez moeten spelen. Maar blijkbaar "is hij geen middenvelder", dus brengt Ten Hag maar iemand (ekkelenkamp) in die zwakker is.... heel raar.

21 januari 2021 om 10:12

Ik vond Martinez gisteren aan de bal echt heel mager. Alvarez deed het verder prima, op zijn koeienfout na met de niet gegeven penal (had zo anders beslist kunnen worden, maar was sowieso oerdom van hem).als Martinez als verdediger al geen pass kan geven, is hem op het middenveld zetten helemaal een drama. Ok, ik overdrijf natuurlijk nu een beetje omdat 1 wedstrijd niets hoeft te zeggen, maar hier ben ik wel bang voor.

21 januari 2021 om 10:28

Martinez liet ook gisteren zien dat zijn passing niet heel geweldig is. Op het middenveld bij Ajax in de kleine ruimte is dat wel een dingetje natuurlijk.

21 januari 2021 om 10:53

Denk dat de passing van Martinez ook wel te maken kan hebben met vertrouwen. Vorig jaar heb ik hem vaak geweldige ballen zien geven door de lucht. In de JCS tegen PSV was hij de beste man op het veld.

21 januari 2021 om 11:44

Als de passing van Martinez wat beter was geweest, had hij een grotere kans gehad om Blind uit de basis te spelen, want zijn snelheid&felheid zijn een belangrijk wapen waarover Blind niet (meer) beschikt. Je zou ook kunnen zeggen; laat die passing aan een ander over en focus op je verdedigende taak. Gisteren zag je dat Gravenberch zich vaak liet terugzakken tussen de Cv's om de bal op te pikken, zoals ook Frenkie de Jong deed. Hun spel lijkt veel op elkaar en dat kan ook nu dus goed werken.

21 januari 2021 om 11:56

Het kan ook zijn als Martinez meer speelt en vertrouwen krijgt de hij beter gaat spelen. Hij kan ook het verdedigende deel op zich nemen en Schuurs het meer aanvallende deel. In de CL was de combinatie Schuurs/Martinez goed

21 januari 2021 om 09:59

Gewoon Martinez op 6 en Klaassen of Gravenberch, waarbij mijn voorkeur dat uit gaat naar Gravenberch, naar de 10 positie. Zolang Kudus niet 100% is lijkt dit me de beste optie.

21 januari 2021 om 10:14

Waarom Martinez op 6? Gisteren was hij aan de bal juist echt heel slecht. Waarom zou hij dat dan op het middenveld beter doen?

21 januari 2021 om 11:10

Eens met MessiBazoer, omdat hij al een seizoen eerder heeft aangetoond het te kunnen.

21 januari 2021 om 10:01

Weet niet helemaal of martinez nou op het middenveld moet. Hij was verdedigend echt sterk. Heerlijk om die twee argentijnse slagers te zien. AZ kon daardoor de lange bal niet doen, want ze zaten er continue op. Vind alleen dat hij voetballend vaak als kip zonder kop begint rond te dribbelen en dan op een gegeven moment denk, uhm ja waar ben ik aan begonnen. Had gisteren ook nog een bijna cruciale foute pass.

21 januari 2021 om 10:22

Ook Rensch heel goed. 17 en dan zo spelen tegen die linksbuiten + wijndal (Neres en Labyad lieten hem steeds lopen). Ook in die counter vlak voor rust waar Kamphuis Tagliafico voorin houdt even snel iemand slim neertrekken 35 meter van de goal. Die jongen is echt 3 klasses beter dan Klaiber. Ook al is het een centrumverdediger.

Lol. Zet dan Martinez op die plek neer, die kan ook nog voetballen. Speelde aardig hoor, maar als dan kijkt hoe hij weer invalt in de klassieker... Hele matige voetballer.

En Promes gewoon weer van de zijkant en niet op 10.

Wat is dat toch met Stengs en Boadu. Deze jongens kunnen het team niet maken. Of doet die Jansen het toch anders dan dat Slot het deed?

21 januari 2021 om 10:00

Begin van het seizoen was Slot er nog, toen bakten ze er ook niks van. Ik heb me gister dood zitten ergeren aan Stengs terwijl ik voor de tegenpartij was. Dat zegt genoeg denk ik.

21 januari 2021 om 10:07

@messi eens alleen draaide AZ wel beter. En valt minder op.
Het lijkt met de week minder te worden. Ik hoop dat zondag nog minder is......

21 januari 2021 om 11:32

Zul je zien, dan gaat die tactiek wel weer werken. Ajax moet je vooral het spel niet laten maken. Lieten Feyenoord en PSV heel duidelijk zien. Echter moet je Feyenoord en PSV het spel juist wel laten maken en dan counteren.

Waan van de dag: Alvares is een échte verdedigende middenvelder en geen dure, onnodige miskoop meer.

21 januari 2021 om 09:59

Ach het is toch duidelijk dat sommige kranten liever hun mensen die informatie doorlekken graag in de basis schrijven... Kunnen zelden iets fout doen, lees blind / Klaassen...

21 januari 2021 om 11:51

Doen ook zelden iets fout, dat is het verschil. En als ze wel een foutje maken zorgen ze ervoor dat er bij de volgende situatie wel degelijk wordt ingegrepen.

21 januari 2021 om 13:51

het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Ook een miskoop kan best eens een goede wedstrijd spelen en waar iedereen terecht kritiek heeft op al zijn slechte wedstrijden mag hij dan ook de complimenten hebben voor een goede wedstrijd.

Schuurs rendeert beter met een echte verdediger naast zich. En Alvarez zorgt voor meer balans op het middenveld, waardoor ook Gravenberch wat meer aan voetballen toekomt. Ajax was feller dan normaal, met name op de 2e bal, waardoor ze in staat waren om AZ onder druk te houden. Als je dat kan combineren met een scherpe voorhoede, dan kom je deze periode wel door.

"waarbij AZ, met de vrijwel onzichtbare Calvin Stengs, zich ook wel ver terugtrok en probeerde de tegenaanval te hanteren."
Dat deden ze niet vrijwillig, dat legde Ajax ze op.
De coach van AZ stond een half uurtje voor de wedstrijd uitgebreid te verkondigen dat je tegen Ajax niet met de kont in de 16 moet gaan staan, dus dat was zeker geen taktiek.

Alvarez mag wat mij betreft wel vaker spelen of invallen. Vooral als het allemaal even niet loopt, en je achteruit moet zoals tegen Feyenoord in de tweede helft. Iemand die wat gif brengt, duels kan winnen en kopsterk is dan precies wat je nodig hebt i.p.v. een Labyad of Ekkelenkamp die EtH dan laat invallen..

Ik geloof dat iedereen het er wel over eens was dat Alvarez op het middenveld écht niet meer kon. Nu speelt ie één goede wedstrijd en is hij meteen de missende schakel op weg naar alle succes. Maar verder is de voetbalwereld absoluut niet opportunistisch, hoor.

21 januari 2021 om 10:05

Niemand heeft het toch over missende schakel? Of mag er ook niet meer gezegd worden dat het goed was als hij goed speelde? Ik moet wel zeggen als er een penalty zou worden gegeven ( wat best had gekund ) dan waren de reacties wel wat anders geweest

21 januari 2021 om 11:20

Ja hoor, dat mag best gezegd worden, maar de Telegraaf zegt wel degelijk: "maar zijn keuze pakte bijzonder goed uit en geeft hem ook nog eens een oplossing voor de afgelopen weken op een presenteerblaadje. Met een échte verdedigende middenvelder (uitblinker Edson Álvarez) stond Ajax vele malen beter dan voorheen."

21 januari 2021 om 13:38

Onzin, ik pleit al langere tijd voor een breker op 6. Ajax verloor vaak punten doordat het middenveld niet in balans was. Leuk dat je 3 voetballende middenvelders hebt, maar alle 3 vergeten stelselmatig te verdedigen. Promes blijft voorin hangen, Klaassen wijkt uit naar rechts en Gravenberch naar links, waardoor het centrum compleet open ligt. Zie tegendoelpunt tegen Willem II, perfect voorbeeld. Alvarez moet je in de opbouw overslaan, maar loopt verdedigend alles dicht. Daardoor zijn Schuurs en Blind ook minder belast (hoeven minder vaak uit te stappen). Laat de opbouw maar gebeuren door Blind en Gravenberch.

tjonge....wat een eye opener voor Ten Hag. Dat wist iedereen al, maar hij blijft zo nodig steeds promes op 10 opstellen. Gewoon Klaassen daar neer zetten zolang Kudus niet fit is dan kun je iemand anders naast Gravenberch zetten.

Promes op 10 is gewoon niks, kan die jongen niks aan doen. Als je hem gebruikt, zet hem dan op de buitenkant, maar daar hebben we gelukkig betere spelers.

En dat Martinez te weinig speelt had ook half amsterdam hem kunnen vertellen.

Door snellere jongens als Martinez en een verdedigend betere Alvarez, kon Ajax veel makkelijker hoge druk op AZ leggen. Geen stuntelende Schuurs of enorm trage Blind. Dit toont toch wel aan dat er achterin iets veranderd dient te worden. Schuurs is voor mij wel echt klaar en ik wil Martinez veel vaker zien.

21 januari 2021 om 10:45

Gisteren ook geen stuntelende Schuurs gezien. Wel eentje die goed speelde

21 januari 2021 om 10:57

Iets met een zwaluw en zomer. Bij Schuurs weet je dat er weer een domme fout aan gaat komen, dat kan bij Ajax gewoon niet.

21 januari 2021 om 18:11

Ooit Frank de Boer als speler gezien. De term "een De Boertje" is niet voor niets ontstaan
Volgens mij kwam het toch nog goed

21 januari 2021 om 14:00

Schuurs speelde anders prima gisteren.
Schuurs en Blind spelen normaal ook met spelers die niet complementaair zijn aan elkaar. het zijn beiden geen mannetjes putters en missen snelheid (in het geval van schuurs vooral op de eerste meters) maar moeten het hebben van hun voetballende kwaliteiten. Dan helpt hiet niet wanneer er 3 aanvallende middenvelders voor staan en eigenlijk is zelfs Mazraoui van oorsprong een aanvallende middenvelder.
Gisteren stond er een verdedigende middenvelder en met Martinez wel een speler met meer snelheid en dat is ook veel meer een mannetjesputter dan Blind is.
De meeste goals die Ajax tegen krijgt komen uit omschakel moment, dat ligt niet (of zeker niet alleen) aan het centrale duo, maar vooral aan de spelers daaromheen.

21 januari 2021 om 14:19

Goed verhaal, maar mijn punt was juist dat je met een Schuurs, Blind en zonder een verdedigende middenvelder eigenlijk niet dit soort druk op kan leggen. Je ziet gelukkig zelf ook in dat Blind en Schuurs niet complementair zijn, wat fouten alleen maar in de kaart speelt. Die omschakelingen zijn al meerdere keren fataal gebleken en ook al ligt het misschien niet 100% aan de CV’s, er is zeker meer zekerheid nodig in de topwedstrijden.

Laat Alvarez maar eens spelen op RCV tegen Fortuna. Heeft lekker dat Latijns Amerikaanse gif in zijn spel en is gewoon erg vervelend om tegen te spelen. Verdedigend is hij erg sterk en kan goed koppen. Opbouwend wat minder, maar daarvoor staat Blind of Martinez dan naast hem.

Ik blijf Alvarez een verdediger vinden, maar hij deed het uitstekend en kan prima als breker gebruikt worden. Meestal heeft Ajax dat echter niet nodig en dan heb je er minder aan.

Eens met de analyse maar wat een achterlijke sliding van Alvarez in het 16 meter gebied. Deed hij ook een van de eerste wedstrijden dat hij wel als verdediger opgesteld stond. Dat moet er echt uit! Hij kwam deze keer goed weg

Haha, Alvarez had toch al veeeel eerder de kans moeten krijgen. Iedereen wist dat die jongen kan voetballen. Maar mark my words; die zit de rest van het seizoen gewoon weer op de bank.

Nu is Alvarez ineens prima op het middenveld. Eerder was hij volgens Verweij en Driessen zogenaamd een miskoop en al helemaal geen Ajax-middenvelder? Wat is het nou?

Met Martinez in de achterhoede en Alvarez op het middenveld stond dit Ajax echt veel stabieler en had het de mogelijkheid om veel hoger druk te zetten. Martinez die met zijn agressiviteit en drive een veel betere partner voor Schuurs is en met Alvarez op het middenveld heb je daar daadwerkelijk iemand staan die ballen kan afpakken en counters van de tegenstander in een veel vroeger stadium al de nek kan omdraaien, daarnaast is hij ook in de lucht ijzersterk wat verdedigend veel rust brengt en aanvallend extra gevaar.

Blind kunnen we nog prima gebruiken als voetballer achterin, maar zeker niet meer tegen de top 5-6, Klaassen gewoon doorschuiven naar de tien zolang Kudus nog niet fit is en dan heb je voorin met Tadic, Haller en Antony genoeg klasse om voldoende doelpunten te maken terwijl het team ook defensief een stuk stabieler staat.

'valentijn Driessen raadt Ajax met klem aan om Edson Álvarez per direct van de hand te doen.'

Een regel uit een bericht welke 19 december op deze site stond. Nu vindt De Telegraaf Alvarez opeens de oplossing. Valentijn Driessen bewijst keer op keer zijn onbenulligheid.

21 januari 2021 om 11:31

Echt hè, zie mijn post hierboven. Ongelooflijk dat opportunisme. Zulke mensen kun je met alle goede wil toch geen kenner meer noemen?

21 januari 2021 om 11:54

Ja dat Valentijn niet serieus te nemen is, dat was al een tijdje duidelijk haha

wel mooi dat hij telkens terug moet komen op zijn eigen woorden..
Dat de beste Valentijn nog dagelijks een sport afdeling mag invullen bij een grote krant in Nederland blijft een wonder..

Iedereen ziet dat Alvarez een geweldige breker is, speelde gisteren ook nog eens aardig wat ballen naar voren toe, iets wat toch als een manco van hem werd gezien.

Ik vraag mij af hoe de kranten gereageerd hadden als de scheids en grensrechter gewoon hun werk hadden gedaan. Ook ik vond Ajax een overwicht hebben, en meer kansen bij elkaar voetballen, maar als je ziet dat AZ minimaal 2 penalties en een vrije doortocht van Boadu ontnomen zijn, en het enige doelpunt van de wedstrijd nooit goedgekeurd had mogen worden, dan had het resultaat heel anders geweest kunnen zijn.

Wel typisch om te zien dat basisspelers als Promes en Labyad ook in deze opstelling de zwakste spelers waren...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren